Curierul Zilei - Fapt divers
PRIMA PAGINA arrow Fapt divers


Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 21 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

130 de şoferi, sancţionaţi

În ultimele 24 de ore, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. În urma abaterilor constatate, au fost date 130 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 56.020 de lei. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie nouă permise de conducere şi au fost retrase patru certificate de înmatriculare. 

   A. Roşu 

 Pisică salvată de pompieri

Duminică seara, o persoană a sunat la Serviciul de urgenţă 112, cerînd ajutor pentru salvarea unei pisici. La locul indicat, a fost trimis un echipaj de urgenţă de la Detaşamentul de Pompieri din Piteşti. Pisica se urcase într-un copac de pe strada Făgăraş, iar pompierii au salvat biata felină, care nu mai putea coborî din copac, de la o înălţime de 8 metri.   

   A. Roşu 

3.000 de maşini, verificate în trafic

În urma controalelor mixte desfăşurate în Argeş anul trecut, în perioada 4 ianuarie - 31 decembrie 2016, de Registrul Auto Român şi Poliţia Rutieră, au fost date 1.249 sancţiuni şi au fost reţinute 1.058 certificate de înmatriculare. Aproape 5% - 3.781 - din- tre vehiculele verificate tehnic în trafic anul trecut de inspectorii RAR prezentau pericol iminent de accidente. Maşinile aveau defecţiuni grave la sistemele de frînare şi direcţie, la punţi şi fuzete. RAR a verificat anul trecut în trafic nu mai puţin de 76.678 vehicule în toată ţara. Din acestea, la aproximativ 50% s-a găsit cel puţin o neconformitate tehnică. Din punct de vedere al siguranţei rutiere, procentajul de respingere a vehiculelor neconforme a fost 37,42%. Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 3.000 de vehicule în Argeş. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 2,43% - 73,  dintre acestea prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecţiunilor majore la sistemul de frînare şi la direcţie. În aceste situaţii, una din măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobîndit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele Registrului Auto Român. Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor şi remorcilor oprite, 47,6% aveau diferite probleme tehnice sau legate de acte şi 34,77% au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere (proasta funcţionare a instalaţiei electrice de iluminare şi semnalizare, defecţiuni ale sistemului de frînare, stare necorespunzătoare a saşiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcţie sau în articulaţiile punţilor faţă şi spate). Din totalul vehiculelor verificate, 2,3% au fost neconforme, avînd dovada de efectuare a ITP expirată sau falsă. După analizarea emisiilor poluante, la 13,63% din maşinile verificate, inspectorii RAR au constatat depăşirea nivelului maxim admis. 

   A. Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 235

 
Şoferii pot repara maşina în orice service Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 21 februarie 2017

Noi reguli pentru aplicarea asigurărilor RCA

Şoferii pot repara maşina în orice service

 

 Noile reguli pentru aplicarea cadrului legal al asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) au intrat în vigoare de lu­na trecută. Conform avocatnet.ro, acestea au fost stabilite recent de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), iar schimbările faţă de vechea legislaţie sînt semnificative.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 373

Continuare
 
A luat liftul foc Imprimare E-mail
(3 voturi)
marţi, 21 februarie 2017

Într-un bloc din Tudor Vladimirescu,

A luat liftul foc

 

 Un fum greu, înecăcios, a umplut, ieri dimineaţă, casa scării blocului U6, din cartierul Tudor Vladimirescu. Locatarii au sunat la 112, anunţînd că a luat foc un apartament situat la etajul II, crezînd că de acolo provine fumul. Cînd au ajuns la imobilul indicat, pompierii şi-au dat seama că nu ardea o locuinţă, ci liftul.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 355

Continuare
 
Pensionarul a proiectat Fordul în stîlp Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 21 februarie 2017

Din cauză că nu a acordat prioritate,

Pensionarul a proiectat Fordul în stîlp

 

 La 69 de ani, Gheorghe T., din comuna Stolnici, se consideră încă un şofer bun şi urcă la volan atunci cînd are de făcut cîte un drum. Ieri, a provocat un accident în cartierul Prundu, din Piteşti, în urma căruia un om a fost rănit uşor. Din fericire, coliziunea a fost una fără rezultate grave, însă ar fi putut fi cu mult mai rău. Poate ar fi cazul ca, de la o vîrstă, şoferii să fie reevaluaţi, iar medicii de familie să fie mai responsabili atunci cînd dau avizul unor conducători auto trecuţi de mult de prima tinereţe, reflexele şi atenţia lor avînd de suferit.

Comentarii (1) | Vizualizari: 307

Continuare
 
Taximetristului i s-a făcut rău în trafic Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 21 februarie 2017

A lovit un Logan parcat

Taximetristului i s-a făcut rău în trafic

 

 Trei persoane au ajuns, ieri, la spital, după ce unui şofer de taxi i s-a făcut rău la volan. Ion Sora, în vîrstă de 66 de ani, taximetrist independent, conducea un taxi, îndreptîndu-se către Bascov. I s-a făcut rău la volan şi a încercat să tragă pe marginea şoselei, însă şi-a pierdut conştienţa şi a izbit violent un Logan parcat, proiectîndu-l într-un stîlp din beton. În maşină se afla o tînăra care îşi ţinea în braţe bebeluşul de doar o lună. Amîndoi au ajuns la spital, la fel şi taximetristul.

 

Comentarii (1) | Vizualizari: 676

Continuare
 
Ninsori şi vînt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 21 februarie 2017

Ninsori şi vînt

Meteorologii au emis ieri o informare privind precipitaţii moderate cantitativ, ninsori şi strat de zăpadă consistent în zona de munte, intensificări ale vîntului şi polei, valabilă în toată ţara din această dimineaţă de ora 5 şi pînă mîine la ora 10. Potrivit acesteia, în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi la munte, vor fi precipitaţii moderate cantitativ şi se vor cumula local 10-15 l/mp şi pe arii restrînse peste 25 l/mp. La munte şi în Maramureş vor predomina ninsorile şi, îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali, în Munţii Apuseni şi la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, se va depune strat nou, consistent de zăpadă. În Crişana şi Transilvania se vor semnala precipitaţii mixte, ce vor favoriza depunerile de polei. Temporar vîntul va avea intensificări în zona de munte, cu viteze de 50... 60 km/h, iar pe creste rafalele vor depăşi 70... 80 km/h, viscolind şi spulberînd ninsoarea. Intensificări ale vîntului se vor semnala şi în restul teritoriului, local şi temporar, cu viteze de 50... 60 km/h.  

 I.Ivănoiu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 363

 
A murit actriţa Ileana Zărnescu! Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 20 februarie 2017

Doliu la Teatrul Al. Davila

A murit actriţa Ileana Zărnescu!

 

 Doliu în cultura argeşeană şi o mare pierdere pentru Teatrul Al. Davila din Piteşti! Sîmbătă, pentru marea actriţă Ileana Zărnescu s-a tras cortina existenţei pămînteşti. Actriţa a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, la vîrsta de 79 de ani. Trupul neînsufleţit al actriţei este depus la capela Bisericii Maica Precista de pe strada Crinului. Slujba de înmormîntare va avea loc mîine, la ora 12, la aceeaşi biserică, iar înmormîntarea, la Cimitirul Sf. Gheorghe din Piteşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 482

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 20 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Bărbat încarcerat la Mioveni

Vinerea trecută, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Argeş au emis un mandat de executare a pedepsei închisorii dat de Judecătoria Curtea de Argeş, privind pe Gheorghe B., de 64 de ani, din Piteşti. Bărbatul a fost condamnat la 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvîrşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Mioveni.  

I.Ivănoiu 

Mandat pus în executare de poliţişti

Sîmbătă, oamenii legii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Argeş au întocmit un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Costeşti, privindu-l pe Marius Cristian I., de 49 de ani, din Piteşti. Acesta a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de pentru săvîrşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Mioveni. 

I.Ivănoiu 

SMURD-ul a intervenit la 100 de cazuri

În weekend, echipajele SMURD au intervenit la 100 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, iar la  6  dintre acestea s-a deplasat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă. De asemenea, pe timpul nopţilor, echipajele SMURD  au efectuat 42 de misiuni de patrulare în toate municipiile şi oraşele din judeţ, pentru identificarea persoanelor fără adăpost. În urma misiunilor nu a fost găsite persoane căzute în stradă sau care să necesite îngrijiri medicale.

I.Ivănoiu 

Coş de fum în flăcări

Un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti a intervenit în comuna Bascov, strada Brăilenilor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al unei locuinţe. În timpul incendiului a ars funinginea de pe coş, focul pornind din cauza faptului că nu a fost curăţat coşul. 

I.Ivănoiu 

Scurgeri de combustibil la un accident

Membrii unui echipaj de urgenţă  de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti a intervenit în municipiul Piteşti, strada Egalităţii, pentru a asigura măsuri specifice de prevenire şi stingere a incendiilor. Pompierii au interveni la un accident rutier produs între trei autoturisme, deoarece existau scurgeri de lichide combustibile.

I.Ivănoiu 

20 de certificate de înmatriculate, retrase

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au efectuat controale în trafic. Scopul acestora este prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Ca urmare a abaterilor constatate, oamenii legii  au date 339 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 84.217 lei. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 8 permise de conducere şi au fost retrase 20 certificate de înmatriculare.

I.Ivănoiu 

Transporta persoane fără a avea licenţă

Oamenii legii din cadrul Biroului Rutier Piteşti au depistat un operator de transport cu sediul în comuna Bascov, care efectua transport interurban de persoane în municipiului Piteşti fără a deţine licenţă de traseu. Operatorul de transport a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 9.000 de lei, totodată fiindu-i reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare ale autovehiculului folosit la transportul de persoane.   

I.Ivănoiu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 335

Continuare
 
Violată de bărbatul cunoscut pe internet! Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 20 februarie 2017

Întîlnirea s-a transformat în coşmar

Violată de bărbatul cunoscut pe internet!

 

 Mediul virtual este o poartă de intrare perfectă pentrru cei care doresc să facă noi cunoştinţe, să aibă cît mai mulţi prieteni. Totul este în regulă atîta timp cît „prietenia“ rămîne online. Aşa a fost pentru o piteşteancă în vîrstă de 35 de ani, care acceptat întîlnirea cu un prieten virtual. Ceea ce s-ar fi dorit a fi o întîlnire de vis s-a transformat într-un coşmar, fiind violată de bărbatul devenit brusc violent.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 927

Continuare
 
Poliţistul băut s-a răsturnat cu maşina Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 20 februarie 2017

Poliţistul băut s-a răsturnat cu maşina

 

A urcat la volat băut şi a dat de necaz, de două ori. Pe de-o parte că a ajuns cu Opelul într-un stîlp din beton, făcînd maşina zob şi rănindu-se, iar de cealaltă că omul este poliţist şi riscă să rămînă fără slujbă, dacă va fi găsit vinovat. Dacă va fi începută urmărirea penală împotriva sa, acesta va fi pus la dispoziţie pe durata cercetărilor.    

Comentarii (2) | Vizualizari: 772

Continuare
 
La 28 de ani, moartă în accident Imprimare E-mail
(4 voturi)
luni, 20 februarie 2017

La Albota, i s-a rupt firul vieţii

La 28 de ani, moartă în accident

 

 Viteza la volan a curmat viaţa unei tinere în vîrstă de 28 de ani! Alina Marinela Breazu, din Popeşti - Leordeni, a murit, vineri seară, în urma unui accident rutier, în comuna Albota. Tînăra conducea un Seat Ibiza, iar într-o curbă, a ajuns pe contrasens şi s-a izbit violent de un microbuz care transporta salariaţi la Caroli. În urma coliziunii, au ajuns la spital 11 persoane, muncitori din microbuz şi pasageri din Seat. La spital, tînăra şoferiţă a decedat din cauza multiplelor leziuni interne suferite.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1445

Continuare
 
La 21 de ani, decapitat de balotieră Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 20 februarie 2017

Tragedie într-o familie de la Budeasa!

La 21 de ani, decapitat de balotieră

 

 Moarte cumplită pentru un tînăr în vîrstă de 21 de ani, din comuna Budeasa. Florentin Florea, pe care prietenii îl alintau Biţă, a fost decapitat de o balotieră, sîmbătă, în curtea casei sale. Cunoscut ca un băiat muncitor şi descurcăreţ, acesta a pierit în timp ce lucra, în Sîmbăta morţilor. Vestea s-a răspîndit repede printre prietenii săi, pe contul lui de Facebook fiind postate o mulţime de mesaje de condoleanţe.  

Comentarii (1) | Vizualizari: 1592

Continuare
 
Au înşelat o firmă din Ungaria Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 18 februarie 2017

S-au dat distribuitori de covoare din Braşov

Au înşelat o firmă din Ungaria

 

 Doi argeşeni au pus la cale o înşelătorie, care, urmată pas cu pas, le-a adus un beneficiu important. Asta pînă cînd autorităţile au intrat pe fir şi au stricat „planurile de extindere“ ale afacerii oneroase. Cei doi au fost trimişi în judecată şi riscă pedepse de pînă la 5 ani închisoare, dacă vor fi găsiţi vinovaţi. Le-a fost adusă la cunoştinţă calitatea de inculpaţi în dosarul cu pricina, iar procurorii au cerut arestarea unuia dintre învinuiţi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 323

Continuare
 
Apelurile, judecate de 3 magistraţi Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 18 februarie 2017

CSM a transmis instanţelor un proiect de modificare a legii

Apelurile, judecate de 3 magistraţi

 

 Consiliul Superior al Ma­gistraturii a transmis in­stanţelor şi parchetelor din ţară propunerile şi ob­servaţiile pe care Co­misia nr. 1 - Legislaţia Cooperare interinstituţio­nala a CSM le-a formulat pentru modificarea Legii 304/2004 privind orga­nizarea judiciară. Pro­iec­tul se află în lucru încă de anul trecut. După con­sultare, magistraţii îşi pot expri­ma opinii în privinţa mo­di­ficărilor ce ar putea intra în vigoare.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 313

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 18 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Incendiu la Leordeni

Un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Garda de Intervenţie nr. 2 Topoloveni a intervenit în comuna Leordeni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al unei locuinţe. A ars funinginea de pe coş, iar incendiul care a pornit cauza faptului că nu a fost curăţat nu s-a extins şi la restul locuinţei.   

I.Ivănoiu 

Hoţ trimis în judecată

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr l-au identificat pe Tudorel Costel O., de 30 de ani, din comuna Stoeneşti, bănuit de săvîrşirea infracţiunii de furt calificat. Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, în perioada aprilie - iunie 2015, bărbatul ar fi pătruns în trei locuinţe din Rucăr, de unde ar fi sustras mai multe bunuri. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Cîmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.  

I.Ivănoiu 

Casă în flăcări, la Cocu

 Trei echipaje cu trei autospeciale  cu apă şi spumă şi un echipaj cu ambulanţa SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti şi Garda de Intervenţie nr. 2 Vedea au intervenit în comuna Cocu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă. Au ars casa din paiantă, acoperită cu şiţă, pe o suprafaţă de 80 mp, şi documente personale. Pompierii au concluzionat că incendiul a pornit de la  jarul căzut din sobă.

I.Ivănoiu 

A luat foc tabloul electric

Membrii unui echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Detaşamentul de Pompieri Mioveni au fost solicitaţi să intervină la Mioveni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la tabloul electric al unui cabinet stomatologic de la parterul unui bloc. În timpul incendiului au ars tabloul de siguranţe şi 3 ml de cablu electric. Focul a pornit de la un scurtcircuit electric la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

I.Ivănoiu 

Poliţiştii au reţinut 16 permise

Oamenii legii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au efectuat controale în trafic. Scopul acestora este prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi conştientizarea şoferilor cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost date 172 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 39.965 de lei. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 16 permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

I.Ivănoiu 

Circula avînd autorizaţia expirată

Valeriu R., de 30 de ani, din comuna Stoeneşti, a fost depistat de poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Cîmpulung în timp ce conducea pe strada Ştefan cel Mare, din Cîmpulung, un autoturism avînd autorizaţia de circulaţie provizorie expirată. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală. 

I.Ivănoiu 

Dosar penal pentru un şofer

Florin S., de 38 de ani, din comuna Buzoeşti, a fost prins de oamenii legii din cadrul Serviciului Rutier Argeş, în timp ce conducea un autoturism, avînd autorizaţia de circulaţie provizorie expirată. Şoferului i-a fost întocmit dosar penal. 

I.Ivănoiu 

Prins conducînd fără permis corespunzător

Poliţiştii Biroului Rutier Piteşti l-au depistat pe Marius C., de 37 de ani, din Bolintin, judeţul Giurgiu, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un autovehicul şi o remorcă, fără a deţine permis de conducere corespunzător categoriei. În cauză a fost întocmit dosar penal.

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 273

 
Condamnat în Spania, trimis la Colibaşi Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 18 februarie 2017

Condamnat în Spania, trimis la Colibaşi

 

 Curtea de Apel Piteşti a admis ieri cererea înaintată de un Tribunal din Spania, de recunoaştere a unei hotărîri străine. Urmare a deciziei, Alin Silviu Artin, de 32 de ani, din Mioveni, condamnat în pensinsula iberică, va fi adus la Penitenciarul Mioveni pentru a-şi executa pedeapa cu închisoarea. Bărbatul a fost condamnat pentru comiterea mai multor furturi. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 356

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 4261
IEC
clinica dentara, implant dentar

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Practica în laboratoare, desfiinţată!
laboratoarele s-au desfintat dar laborantii nu.
21/02/17 13:59 Mai mult...

Pensionarul a proiectat Fordul în stîlp
Tot tanarul teribilist e de vina si acum, nu? Seniorul doar s-a asigurat cand a taiat linia dubla continua.. Control med...
21/02/17 13:42 Mai mult...

Taximetristului i s-a făcut rău în trafic
Tahometru, program de lucru, vize medicale, control psihiatric cand va fi necesar la taximetristi? Nu zic limita de vars...
21/02/17 13:37 Mai mult...

Mii de oameni, la mitingul PSD
Unde ati numarat 8000 ? au fost maxim 4000 si aia vai de capul lor.O rusine de manifestatie ......
21/02/17 14:09 Mai mult...

Şcoala 17 va fi absorbită de Colegiul Odobescu
Eu nu cred ca este binevenita aceasta fuziune deoarece Lic.Odobescu are un renume castigat in timp...iar schimbarile ult...
21/02/17 12:27 Mai mult...

Pe aceeasi tema

Miercuri, 22 Februarie

 Prima Pagina Curierul Zilei
 Prima Pagina Curierul Zilei


 

Flag Counter