Curierul Zilei - Gheorghe Smeoreanu
PRIMA PAGINA arrow Editoriale arrow Gheorghe Smeoreanu
Fapt divers*** ️ Reţinut că şi-a şters urmele accidentului     Fapt divers*** ️ I-a făcut moşmoane de 180 lei!     Cultural*** ️ Sfîntul Nicolae, ocrotitorul copiilor     Social*** ️ S-a redeschis Cetatea Poienari     Sport*** ️ Victoria este obligatorie!     Sport*** ️ Ce peşti puteţi pescui pe Dunăre    
 Publicitate pdf
(3 voturi)
Thursday, 14 February 2019

Din punctul meu de vedere

A fost descoperit secretul maşinilor Dacia Renault


    Oricine are un Logan sau un Duster simte că e ceva misterios cu aceste maşini. Sunt româneşti dintr-un punct de vedere, în sensul că seamănă cu un cal răbdător care nu te lasă la greu, ori cu un câine fără pedegree, dar al naibii de credincios. Pe de altă parte, e clar că sunt franţuzeşti pentru că nu se strică. E un suflet în aceste maşini, iar ca orice suflet, ascunde unele secrete.

Comentarii (4) | Vizualizari: 1834

Continuare
 
(9 voturi)
Monday, 11 February 2019

Din punctul meu de vedere

Aflăm că România a înnebunit şi trebuie pusă sub tutelă


    Imaginaţi-vă că mergeţi la un control psihiatric şi îl aveţi în faţă pe cel mai bun doctor de nervi din Europa. Medicul începe să vă consulte. – Ce e acum, ziuă sau noapte? – E ziuă. – Greşit, e noapte! Câte picioare are un câine ?

– Patru. – Greşit! Câte degete ai la mână ? – Cinci. – Tot greşit. Consultul merge din rău în mai rău, iar la final renumitul doctor îţi spune: - Îmi pare rău, dar eşti nebun.

Comentarii (10) | Vizualizari: 1567

Continuare
 
(5 voturi)
Thursday, 07 February 2019

Din punctul meu de vedere

Vorbind cu morţii mei dragi


    Am pierdut doi prieteni la acest început de an şi trebuie să recunosc că nu mi-i pot scoate din minte. După ziaristul Petre Tănăsoaica, a trecut la Domnul ziaristul George Stanca.

    Atunci când îmi aprind o ţigară, iertat să-mi fie că amintesc de acest viciu foarte răspândit printre  jurnalişti, mă gândesc la ei. Când beau o cafea, mă gândesc la ei.

Comentarii (5) | Vizualizari: 1565

Continuare
 
(9 voturi)
Monday, 04 February 2019

Din punctul meu de vedere

Nu-l mai înjuraţi pe Mircea Badea ca să nu păţiţi ca mine


      Ziaristul român care a trăit cel mai periculos în ultimul deceniu este Mircea Badea. Istoria, orice am spune noi astăzi, îl va reţine şi îl va judeca. Nu îl va judeca nici drept, nici nedrept, îl va judeca istoric, în funcţie de structura valorilor din viitor. Badea va putea fi considerat un reacţionar, un aventurier al mass-media, un psihopat, dar există la fel de multe şanse, poate chiar mai multe, să fie creionat drept un erou, un patriot, un luminător al românilor. Există doar o condiţie pentru a se întâmpla lucrurile în cea de a doua variantă, anume ca în momentul judecăţii istorice să mai existe România şi românii, sub formă de patrie şi neam, nu doar în cărţile de etnografie şi folclor ale unei civilizaţii mondiale conduse de un guvern unic, stabilit pe o insulă bine protejată împotriva miliardelor de supuşi.

Comentarii (4) | Vizualizari: 2197

Continuare
 
(4 voturi)
Thursday, 31 January 2019

Din punctul meu de vedere

E necesară pentru suflet şi nebunia uneori


1. În copilărie, citind că indienii se bucurau primind clopoţei şi mărgele colorate de la invadatorii spanioli, mi se bloca mintea. O deblocam spunându-mi că da, indienii aveau nevoie să se bucure de mărgelele lor colorate.

Apoi, din nou mi se bloca mintea şi îmi spuneam că aurul indienilor era infinit mai valoros decât mărgelele colorate. O deblocam gândindu-mă ce îţi trebuie întotdeauna ceea ce nu ai, iar ei nu aveam mărgele colorate.

Comentarii (1) | Vizualizari: 983

Continuare
 
(5 voturi)
Monday, 28 January 2019

Din punctul meu de vedere

„Asta numiţi voi politică ? Să vă fie ruşine, jegurilor !”


       Are palma cât lopata, e o namilă de om. Vorbește gros, hormonal, e câteodată bășcălios, iar câteodată, patetic. Interesant, că nici atunci când înjură pe cineva nu pare lipsit de cei șapte ani de acasă. Iar de înjurat înjură des, mai aruncă așa, câte una, chiar în electorat, dar electoratul nu se supără, îl votează de vreo 25 de ani. Lumea înțelege că unii sunt mieroși, lingușitori și falși, în schimb omul lor e dintr-o bucată. Fiindcă oricine vrea să îl aibă prin preajmă, îl vezi adeseori călătorind cu prietenii până la capătul lumii. E de gașcă, dar să nu îl atingi în mod serios nici cu o floare, fiindcă e sensibil ca, odinioară, adolescenții. E primarul comunei argeșene Albota. Îl cheamă Ion Dumitru. Unii îi zic Mitică.

Comentarii (4) | Vizualizari: 2270

Continuare
 
(9 voturi)
Monday, 21 January 2019

Din punctul meu de vedere

Prea multă Manu-factură


    Eram, în urmă cu o săptămână, la emisiunea doamnei Marilena Baraţă. Înainte de a intra în subiectul acestui articol, vreau să spun că doamna Baraţă conduce un cenaclu politic de foarte bună calitate şi Argeşul ar trebui să îi fie recunoscător pentru efort. Noi toţi trăim zile de 24 de ore, în schimb doamna amintită trăieşte zile de 21 de ore, fiindcă trei ore le dăruieşte comunităţii. Dacă democraţia ne este folositoare, ca apa şi aerul, atunci vă rog să remarcăm că doamna Marilena Baraţă dă apă şi aer societăţii şi, în mod cert, nu primeşte nimic în schimb, aşadar munca pe care o face este doar generozitate. Va avea cândva statuie pentru asta ? Vreo stradă sau vreo piaţă va purta numele ziaristei care trăieşte 21 de ore? Nici vorbă, ziariştii nu au niciodată statui.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2052

Continuare
 
(7 voturi)
Thursday, 17 January 2019

Din punctul meu de vedere

Un Neica Nimeni de la marginea Imperiului


     Vreau să fiu un bun cetăţean al ţării mele, România. Cred că, în bună măsură, reuşesc acest lucru. Vreau să fiu însă şi un bun cetăţean al Uniunii Europene. Am impresia că această cerinţă mă depăşeşte şi nu o pot îndeplini cu succes. Mai mult decât atât, cred că nu sunt nici măcar un cetăţean mediocru al acestei structuri. Mă îngrozeşte chiar faptul că nu aş fi deloc cetăţean european. Mai întâi, aş vrea să explic de ce mă îngrozesc. Deoarece aproape toţi prietenii mei , intelectuali, scriitori, ascultători de muzică bună, oameni care periodic merg în vacanţă la Londra sau la Paris, se declară cu mândrie cetăţeni ai Uniunii Europene. Scepticismul meu în această privinţă riscă să mă marginalizeze, să mă facă să-mi pierd prietenii.

Comentarii (5) | Vizualizari: 1496

Continuare
 
(4 voturi)
Monday, 14 January 2019

Din punctul meu de vedere

Unora le este ruşine să iasă la braţ cu Dumnezeu, pe stradă


      De multă vreme nu mai împart oamenii în deştepţi şi proşti. Am observat că adeseori proştii sunt deştepţi, iar deştepţii acţionează prosteşte. Nu aţi observat că atunci când vă consideraţi deştepţi, luaţi hotărâri proaste, iar dacă lăsaţi prostia un pic mai liberă, nimeriţi cea mai bună soluţie ? Mie acest lucru mi s-a întâmplat în nenumărate rânduri.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1295

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 27 September 2018

Din punctul meu de vedere

Vinovat este Curierul zilei


E slabă politica în Argeş, apă de ploaie, dacă s-ar desfiinţa partidele în judeţ nu ar sesiza nimeni nimic, aşa cum nu sesizezi când nu mai adie vântul slab. Nu mai adie, să fie sănătos !

Principalul vinovat de această stare de lucruri este Curierul zilei, ceea ce voi demonstra în continuare.

Politica funcţionează pe bază de mituri, Constantin Nicolescu, de pildă, a fost un mit şi încă este, la fel şi Tudor Pendiuc. Erau cândva mituri Adrian Miuţescu şi Postelnicescu, primarii de la Bascov şi Albota, şefii principalelor instituţii, chiar şi ziariştii  erau mituri, Golescu, Grigore, realizatorii de emisiuni.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 415

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 01 October 2018

Din punctul meu de vedere

Ce se întâmplă, doctore Dan Manu ?


Nu îmi place când îl văd ponegrit pe doctorul Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș. Măcar dacă ar fi acuzat de ceva, dar nu, niciun reproș concret, totul e abureală, dar o abureală continuă, consecventă, pe cale să intre în conștiința socială, în opinia publică, în istorie, Doamne ferește. Nu se spune despre Dan Manu că e corupt, chiar dacă sunt unele sugestii, nu e nimic serios, ceea ce aproape că mă enervează, fiindcă a fi corupt înseamnă în primul rând a fi, dar se pare că lumea nu vrea cu nici un chip să îi acorde acestui om dreptul la existență, îl tratează ca pe ceva ce doar pare că este, fără să fie cu adevărat nimic. Mă mai luminez la față, uneori, auzind bârfe cu doctorul președinte, anume că ar fi ar fi berbant, dar imediat preopinenții dau din mână a lehamite, adică se îndoiesc și de posibilitatea asta, a ștrengăriilor salvatoare carevasăzică, nu e, domnule, capabil, sunt povești nemuritoare, Manu nu există, e doar o iluzie, o fantomă care îi mai bântuie pe unii din înalta societate, din presă, din partide, dar lumea nu mai crede în poltergeist, totul e ironie și fum.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 360

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 106 - 126 din 142


embedgooglemap.net


Zi record

Luni, 11.11.2019

--- 2.687 vizitatori unici ---

Flag Counter


PRchecker.info