Curierul Zilei - Gheorghe Smeoreanu
PRIMA PAGINA arrow Editoriale arrow Gheorghe Smeoreanu
Fapt divers*** ️ Reţinut că şi-a şters urmele accidentului     Fapt divers*** ️ I-a făcut moşmoane de 180 lei!     Cultural*** ️ Sfîntul Nicolae, ocrotitorul copiilor     Social*** ️ S-a redeschis Cetatea Poienari     Sport*** ️ Victoria este obligatorie!     Sport*** ️ Ce peşti puteţi pescui pe Dunăre    
 Publicitate pdf
(0 voturi)
Monday, 12 November 2018

Din punctul meu de vedere

Boia şi Liiceanu l-au băgat la mijloc pe Liviu Dragnea


    Dumnezeu ştie cu câtă evlavie intru într-o librărie, aproape ca în biserică, îmi ţin respiraţia şi nu vorbesc decât cel mult în şoaptă, iau cărţile de pe raft cu acel respect cu care aş lua lumânările pe care să le aprind apoi la vii sau la morţi, în funcţie de epoca în care a scris autorul, apoi plătesc cu discreţie, fiindcă am convingerea că banii nu au ce căuta în această poveste şi refuz împachetarea volumelor fiindcă vreau să le ţin în mână şi să le simt pielea lor pe pielea mea, până acasă. Aşa am făcut şi zilele trecute, când am cumpărat cartea lui Lucian Boia „De la Dacia Antică la Marea Unire. De la Marea Unire la România de azi”, de fapt nu o carte, ci o cărticică de fix o sută de pagini, bună de citit în metrou sau în troleu, în parc sau mâncând o shaorma la mall.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 167

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 15 November 2018

Din punctul meu de vedere

Avea dreptate şi Farfuridi


    Ceea ce nu înțeleg și mi se pare de-a dreptul absurd este ca un parlament să dea comenzi altui parlament. Dacă nu mă înșel, cred că este pentru prima oară în istorie când întâlnesc o astfel de situație. Am văzut țări care declară război altor țări, guverne care impun taxe altor guverne, dar un parlament care să poruncească altui parlament cum anume să voteze chiar nu credeam să apuc să văd, fiindcă este aici o contradicție în termeni.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 157

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 19 November 2018

Din punctul meu de vedere

Cea mai frumoasă fată din cartier: domnul Mihai Alexandrescu, purtător de cuvânt al PNL Argeş


         Când vor să se însoare, bărbaţii au două opţiuni, să caute o femeie cuminte şi gospodină, ori să încerce să o cucerească pe cea mai frumoasă din cartier. Când a decis că au nevoie (chiar aveau) de un purtător de cuvânt, PNL Argeş a ales frumoasa cartierului, în persoana domnului Mihai Alexandrescu. Ştie toată lumea care sunt consecinţele unei asemenea      opţiuni. Frumoasa are personalitate, mizează pe libertatea personală, nu ezită să dea cu tifla, iar dacă nu eşti atent, te trezeşti cu o pereche de coarne de toată frumuseţea.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 154

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 22 November 2018

Din punctul meu de vedere

„Acolo unde avem dreptate, nu poate creşte nicio floare !” Mic îndrumar de navigare pe Facebook


        Aş vrea să îi ajut cu acest articol pe semenii mei care citesc postări pe Facebook şi nu înţeleg cine are dreptate atunci când un om afirmă un lucru, iar altul susţine exact contrariul. Citeşti şi mintea ta ar vrea să opteze, să dea dreptate unuia şi să respingă părerea celuilalt, fiindcă aşa suntem construiţi logic, pe principiul că ori e albă, ori e neagră, tertium non datur. Te întrebi însă cum de e posibil ca o persoană din Piteşti, să zicem, să posteze că Dragnea este un monstru, iar o altă persoană, tot din Piteşti, să posteze că Dragnea este un erou. E plauzibil ca unul dintre cei doi să se înşele grav, să fie dezinformat, nebun, ori de rea – credinţă ? Ce facem cu acest om, cum îl caracterizăm, cât îl mai respectăm ? Dar dacă au dreptate amândoi, ceea ce pare ilogic, dar dacă niciunul nu are ? Grele întrebări, cărora rândurile care urmează încearcă să le găsească un posibil răspuns.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 149

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 26 November 2018

Din punctul meu de vedere

Catedrala de la Bucureşti. Ce mândru sună aceste cuvinte!


   Nu am nimic împotriva celor care spun că vor spitale, nu catedrale, fiindcă fiecare în viaţă primeşte ceea ce vrea. Spitale vor, acolo vor ajunge, mai devreme decât alţii care mai trec şi pe la biserică. Să nu spună că nu le-am spus.

    În ceea ce priveşte sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului, tocmai când mă pregăteam să afirm că aş fi fost fericit să fiu eu nisipul şi mortarul din care s-a construit această minune, văd că marele ziarist Mirel Curea tocmai a spus-o el:

    
    „Dacă s-ar fi putut, aşș fi salahorit la construirea Catedralei Mântuirii Neamului, aşș fi amestecat mortarul pentru zidari, aş fi spălat pensulele pictorilor, aş fi măturat talaşul după dulgheri şi le-aşș fi ascuţit dălţile pietrarilor. Umila mea contribuţie a fost însă de altă natură, am mai spus care a fost şi nu am făcut-o din trufie, ci spre pildă. Când mi-am dat obolul, a fost în şi pe numele fetiţei noastre Theodora, să ştie copiii ei şi urmaşii lor că nu se trag din batracieni sau muşte, ci din români cu credinţă, cu dragoste de neam  şi ţară.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 165

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 29 November 2018

Din punctul meu de vedere

Lecţia de patriotism şi unitate a doamnei Viorica Dăncilă


Pe 1 Decembrie 1918, regele Ferdinand, principele Carol şi alţi membrii ai familiei regale i-au întâmpiat pe reprezentanţii guvernului, precum şi pe delegaţii ardeleni, veniţi de la Alba – Iulia. Discursul regelul Ferdinand a început astfel:

 „Este responsabilitatea dumneavoastră să asigurați o bună legiferare, într-un cadru de dezbateri deschise și transparente, prin implicarea profesioniștilor și prin dialog social, astfel încât deciziile luate aici să fie adaptate la nevoile reale ale societății. Este încă timp să reveniți asupra unor legi care nu au nici susținerea oamenilor și nici nu corespund standardelor europene de drept (…)Celebrăm Unirea într-o perioadă tumultoasă pentru societatea românească, iar unele abordări populiste, demagogice și manipulatorii au semănat discordie și au afectat unitatea care ar fi trebuit să caracterizeze modul în care sărbătorim împlinirea unui vis de veacuri.(…) Ascultați vocea românilor, recuplați-vă la interesele naționale, ridicați-vă la demnitatea Centenarului și nu îl dezonorați! Luați exemplul anului 1877: România își atinge potențialul său doar atunci când politicienii sunt inspirați de năzuințele oamenilor și ghidați de un proiect național! (…) România trebuie să țintească tot mai sus ca națiune liberă, ca stat performant, în slujba cetățenilor săi, iar nu să-și piardă direcția și să devină captivă lipsei de viziune a câtorva politicieni fără simțul guvernării democratice.”

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 165

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 03 December 2018

Din punctul meu de vedere

Iubim multinaţionalele, dar cu mult mai mult iubim România

 

   Să încercăm să discutăm ca oamenii, ori cum spune românul, să stăm strâmb şi să judecăm drept. Până nu de mult, am considerat că planeta noastră este organizată social şi politic în state – naţiuni, adică în ţări. Atât amar de ani am discutat despre ţări, încât ne vine greu să credem că lumea s-a organizat între timp într-un alt mod. Un studiu citat de evz.ro şi realizat de cercetătorii de la Universitatea din Zurich, Elveţia, a demonstrat prin calcule şi cifre exacte, că un grup mic de companii şi corporaţii - în special băncile - au o influenţă uluitoare asupra economiei mondiale. Elveţienii au luat în calcul toate cele 43.060 de multinaţionale din întreaga lume, după care au realizat o hartă cu relaţiile dintre ele, iar rezultatul este surprinzător. Se poate vedea pe această hartă că 147 din ele formează o „super-entitate“ , învârt şi au la dispoziţia lor 40% din banii tuturor multinaţionalelor din lume. Forma fundamentală de organizare a planetei pare a nu mai fi reprezentată de ţări, ci de multinaţionale.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 166

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 06 December 2018

Din punctul meu de vedere

Cine ne sunt imbecilii sau „când se suie scroafa-n pom, cine tace nu e om”


    Marele Umberto Eco spune aşa:  „Rețelele de socializare au oferit dreptul la opinie unor legiuni de imbecili care până acum își exprimau părerea doar în baruri, în fața unui pahar de vin, fără să facă rău comunității. Camarazii lor îi puteau reduce repede la tăcere. Acum, au același drept la cuvînt precum un laureat al premiului Nobel”.

    Întrebarea care se pune este cine ne sunt imbecilii.

    Vă garantez că în materie de exprimare a unor opinii nu există deştepţi şi proşti, fiecare om are dreptul să îşi spună punctul de vedere indiferent de nivelul şcolilor absolvite sau de coeficientul de inteligenţă. Ni s-a întâmplat tuturor să observăm că un om simplu, cu câteva clase primare dar trecut prin viaţă, poate fi mai rezonabil decât cineva care a absolvit mai multe facultăţi. Mie mi se întâmplă adeseori să descopăr acest fenomen şi de fiecare dată mă îndoiesc şi mai mult că şcoala îi face pe oameni superiori altor oameni prin altceva decât stricta specializare. Un absolvent de ASE va fi mai bun economist decât un absolvent de opt clase, dar nu va fi neapărat mai înţelept în judecarea unor fapte de viaţă, ori a unor probleme politice.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 157

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 10 December 2018

Din punctul meu de vedere

M-am îndrăgostit de Klaus Iohannis


   Se spune că uneori dragostea apare brusc, pe nepregătite, iar francezii au găsit şi o frumoasă expresie pentru acest fenomen, „coup de foudre”, ceea ce înseamnă că eşti fulgerat de un sentiment. Este ceea ce mi s-a întâmplat şi mie în seara zilei de 30 noiembrie a.c., când preşedintele nostru a rostit o cuvântare la recepţia dedicată Centenarului. La un moment dat, domnul Klaus a rostit cuvintele „La mulţi ani, România !” şi a făcut-o pe un ton atât de grav, de teuton, de poruncitor, încât mi-a îngheţat sângele în vene, mi-a venit să sar în poziţie de drepţi, să duc mâna la chipiu şi să răspund cu un lătrat scurt:

- Jawohl, mein obersturmbannfuhrer !

Din clipa aceea, l-am iubit pe domnul Klaus Iohannis, fiindcă nu ai cum să nu simţi un sentiment cald pentru un  om atât de rece.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 163

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 13 December 2018

Din punctul meu de vedere

Nu scriu să dau socoteală, scriu fiindcă vă preţuiesc


Cineva a considerat că mă provoacă şi mi-a cerut, într-un comentariu de pe Facebook, să scriu un articol pozitiv despre doamna Viorica Dăncilă.  Desigur, omul s-a exprimat în alţi termeni. „Măi, nenorocitule, ia să scrii tu elogios despre Veorica analfabeta, idioata şi distrusa, să vedem dacă poţi.”  Nu mă irit niciodată când cineva mă înjură pe reţelele de socializare la adăpostul anonimatului, dar zâmbesc amar. Ştiu că există un procent anume de oameni nefericiţi şi agresivi care simt o ameliorare a stării lor nenorocite atunci când insultă grosolan fără a-şi arăta identitatea, aşadar fără a putea primi o replică în obraz. Mă doare suferinţa lor şi i-aş ajuta dacă aş ştii cum să o fac.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 169

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 17 December 2018

Din punctul meu de vedere

Doctorul Dan Manu şi academicienii

 

    Doctorul Dan Manu, preşedintele CJ Argeş, a organizat o nouă ediţie a Galei 10 pentru Argeş, un fel de reuniune de final de an a elitei judeţene.  Invitaţii au fost pe cât de şocaţi, pe atât de măguliţi de faptul că doctorul a fost însoţit de o echipă de academicieni, în frunte cu însuşi preşedintele Academiei Române, reputatul istoric Ioan - Aurel Pop. Să te afli sub acelaşi acoperiş, la Cornul Vânătorului, cu Ioan – Aurel Pop, Răzvan Teodorescu, alţi distinşi academicieni, dar şi cu oameni de artă şi cultură precum regizorii Dan Piţa, Şerban Marinescu sau doamna Lucia Hossu – Longin este un privilegiu în sine.

    Ce putea să urmărească Dan Manu poftind la Gală o lume atât de înaltă spiritual ? Să îi facă pe aceşti oameni prieteni ai Argeşului ? Să îi determine să ducă mai departe vreun mesaj ? Să le ascultăm noi mesajele? Nu am habar şi nu pot răspunde la această întrebare. Invitaţii nu au vorbit (au fost doar cuvinte de protocol), doctorul nu le-a încredinţat vreo idee pe care să o poarte spre Bucureşti, aşa încât, aplaudând capacitatea lui Dan Manu de a mobiliza atâtea personalităţi de vârf, mărturisesc că totul a fost marcat de formalism şi a sunat a gol. Impresia generală a fost că academicienii au fost poftiţi la o măslină şi un pahar de vin doar pentru a ne arăta nouă Dan Manu în ce sfere intelectuale şi artistice înalte se învârteşte.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 182

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 127 - 142 din 142


embedgooglemap.net


Comentarii

Liberalii nu au greşit ignorându-l pe veteranul de război...
comentariul de astăzi e din ciclul cum se face din ţînţar armăsar! iar voi ăştia care nu aplaudaţi povestitorul...
05/12/19 18:37 Mai mult...

Liberalii nu au greşit ignorându-l pe veteranul de război...
De acord cu dl Mihnea, impartialitatea s-a inecat in "punga cu galbeni" incasata de dl GS. Pacat ca un ziarist "cu cond...
05/12/19 15:17 Mai mult...

Liberalii nu au greşit ignorându-l pe veteranul de război...
Un ziarist trebuie sa fie impartial,asa am invatat eu la facultate.Niciodata nu ai scris un articol negativ la adresa PS...
05/12/19 12:52 Mai mult...

Beat, şi-a dat foc la maşină!
Bună ziua. Pentru o știre de primă pagină, consider că ar trebui să se citească de câteva ori bune, înainte d...
05/12/19 12:04 Mai mult...

Beat, şi-a dat foc la maşină!
Bună ziua. Pentru o știre de primă pagină, consider că ar trebui să se citească de câteva ori bune, înainte d...
05/12/19 11:59 Mai mult...

Zi record

Luni, 11.11.2019

--- 2.687 vizitatori unici ---

Flag Counter


PRchecker.info