Curierul Zilei - Gheorghe Smeoreanu
PRIMA PAGINA arrow Editoriale arrow Gheorghe Smeoreanu
 Publicitate pdf
(2 voturi)
Thursday, 29 November 2018

Din punctul meu de vedere

Lecţia de patriotism şi unitate a doamnei Viorica Dăncilă


Pe 1 Decembrie 1918, regele Ferdinand, principele Carol şi alţi membrii ai familiei regale i-au întâmpiat pe reprezentanţii guvernului, precum şi pe delegaţii ardeleni, veniţi de la Alba – Iulia. Discursul regelul Ferdinand a început astfel:

 „Este responsabilitatea dumneavoastră să asigurați o bună legiferare, într-un cadru de dezbateri deschise și transparente, prin implicarea profesioniștilor și prin dialog social, astfel încât deciziile luate aici să fie adaptate la nevoile reale ale societății. Este încă timp să reveniți asupra unor legi care nu au nici susținerea oamenilor și nici nu corespund standardelor europene de drept (…)Celebrăm Unirea într-o perioadă tumultoasă pentru societatea românească, iar unele abordări populiste, demagogice și manipulatorii au semănat discordie și au afectat unitatea care ar fi trebuit să caracterizeze modul în care sărbătorim împlinirea unui vis de veacuri.(…) Ascultați vocea românilor, recuplați-vă la interesele naționale, ridicați-vă la demnitatea Centenarului și nu îl dezonorați! Luați exemplul anului 1877: România își atinge potențialul său doar atunci când politicienii sunt inspirați de năzuințele oamenilor și ghidați de un proiect național! (…) România trebuie să țintească tot mai sus ca națiune liberă, ca stat performant, în slujba cetățenilor săi, iar nu să-și piardă direcția și să devină captivă lipsei de viziune a câtorva politicieni fără simțul guvernării democratice.”

Comentarii (8) | Vizualizari: 2252

Continuare
 
(4 voturi)
Monday, 03 December 2018

Din punctul meu de vedere

Iubim multinaţionalele, dar cu mult mai mult iubim România

 

   Să încercăm să discutăm ca oamenii, ori cum spune românul, să stăm strâmb şi să judecăm drept. Până nu de mult, am considerat că planeta noastră este organizată social şi politic în state – naţiuni, adică în ţări. Atât amar de ani am discutat despre ţări, încât ne vine greu să credem că lumea s-a organizat între timp într-un alt mod. Un studiu citat de evz.ro şi realizat de cercetătorii de la Universitatea din Zurich, Elveţia, a demonstrat prin calcule şi cifre exacte, că un grup mic de companii şi corporaţii - în special băncile - au o influenţă uluitoare asupra economiei mondiale. Elveţienii au luat în calcul toate cele 43.060 de multinaţionale din întreaga lume, după care au realizat o hartă cu relaţiile dintre ele, iar rezultatul este surprinzător. Se poate vedea pe această hartă că 147 din ele formează o „super-entitate“ , învârt şi au la dispoziţia lor 40% din banii tuturor multinaţionalelor din lume. Forma fundamentală de organizare a planetei pare a nu mai fi reprezentată de ţări, ci de multinaţionale.

Comentarii (6) | Vizualizari: 2292

Continuare
 
(3 voturi)
Thursday, 06 December 2018

Din punctul meu de vedere

Cine ne sunt imbecilii sau „când se suie scroafa-n pom, cine tace nu e om”


    Marele Umberto Eco spune aşa:  „Rețelele de socializare au oferit dreptul la opinie unor legiuni de imbecili care până acum își exprimau părerea doar în baruri, în fața unui pahar de vin, fără să facă rău comunității. Camarazii lor îi puteau reduce repede la tăcere. Acum, au același drept la cuvînt precum un laureat al premiului Nobel”.

    Întrebarea care se pune este cine ne sunt imbecilii.

    Vă garantez că în materie de exprimare a unor opinii nu există deştepţi şi proşti, fiecare om are dreptul să îşi spună punctul de vedere indiferent de nivelul şcolilor absolvite sau de coeficientul de inteligenţă. Ni s-a întâmplat tuturor să observăm că un om simplu, cu câteva clase primare dar trecut prin viaţă, poate fi mai rezonabil decât cineva care a absolvit mai multe facultăţi. Mie mi se întâmplă adeseori să descopăr acest fenomen şi de fiecare dată mă îndoiesc şi mai mult că şcoala îi face pe oameni superiori altor oameni prin altceva decât stricta specializare. Un absolvent de ASE va fi mai bun economist decât un absolvent de opt clase, dar nu va fi neapărat mai înţelept în judecarea unor fapte de viaţă, ori a unor probleme politice.

Comentarii (4) | Vizualizari: 2434

Continuare
 
(4 voturi)
Thursday, 13 December 2018

Din punctul meu de vedere

Nu scriu să dau socoteală, scriu fiindcă vă preţuiesc


Cineva a considerat că mă provoacă şi mi-a cerut, într-un comentariu de pe Facebook, să scriu un articol pozitiv despre doamna Viorica Dăncilă.  Desigur, omul s-a exprimat în alţi termeni. „Măi, nenorocitule, ia să scrii tu elogios despre Veorica analfabeta, idioata şi distrusa, să vedem dacă poţi.”  Nu mă irit niciodată când cineva mă înjură pe reţelele de socializare la adăpostul anonimatului, dar zâmbesc amar. Ştiu că există un procent anume de oameni nefericiţi şi agresivi care simt o ameliorare a stării lor nenorocite atunci când insultă grosolan fără a-şi arăta identitatea, aşadar fără a putea primi o replică în obraz. Mă doare suferinţa lor şi i-aş ajuta dacă aş ştii cum să o fac.

Comentarii (6) | Vizualizari: 2211

Continuare
 
(5 voturi)
Monday, 17 December 2018

Din punctul meu de vedere

Doctorul Dan Manu şi academicienii

 

    Doctorul Dan Manu, preşedintele CJ Argeş, a organizat o nouă ediţie a Galei 10 pentru Argeş, un fel de reuniune de final de an a elitei judeţene.  Invitaţii au fost pe cât de şocaţi, pe atât de măguliţi de faptul că doctorul a fost însoţit de o echipă de academicieni, în frunte cu însuşi preşedintele Academiei Române, reputatul istoric Ioan - Aurel Pop. Să te afli sub acelaşi acoperiş, la Cornul Vânătorului, cu Ioan – Aurel Pop, Răzvan Teodorescu, alţi distinşi academicieni, dar şi cu oameni de artă şi cultură precum regizorii Dan Piţa, Şerban Marinescu sau doamna Lucia Hossu – Longin este un privilegiu în sine.

    Ce putea să urmărească Dan Manu poftind la Gală o lume atât de înaltă spiritual ? Să îi facă pe aceşti oameni prieteni ai Argeşului ? Să îi determine să ducă mai departe vreun mesaj ? Să le ascultăm noi mesajele? Nu am habar şi nu pot răspunde la această întrebare. Invitaţii nu au vorbit (au fost doar cuvinte de protocol), doctorul nu le-a încredinţat vreo idee pe care să o poarte spre Bucureşti, aşa încât, aplaudând capacitatea lui Dan Manu de a mobiliza atâtea personalităţi de vârf, mărturisesc că totul a fost marcat de formalism şi a sunat a gol. Impresia generală a fost că academicienii au fost poftiţi la o măslină şi un pahar de vin doar pentru a ne arăta nouă Dan Manu în ce sfere intelectuale şi artistice înalte se învârteşte.

Comentarii (4) | Vizualizari: 1765

Continuare
 
(3 voturi)
Thursday, 20 December 2018

Din punctul meu de vedere

Mica publicitate. Caut meditator la antidragneză


    Îmi pun în mod serios problema să plătesc meditații la un profesor, specialist în criticarea lui Liviu Dragnea. Considerați articolul de față un anunț în acest sens. Caut profesor de critică la adresa lui Dragnea, dacă se poate să mă învețe și cum să îl disprețuiesc, iar dacă prind și puțină ură pe omul acesta înseamnă că am ajuns deja să vorbesc fluent antidragneza. Să nu uit: plătesc.

Comentarii (11) | Vizualizari: 2309

Continuare
 
(6 voturi)
Friday, 28 December 2018

Din punctul meu de vedere

„Noi nu vrem Sărbători fericite”


       Omul cât trăieşte învaţă şi iată-mă în faţa celei mai bulversante situaţii din câte mi-au fost date să trăiesc în ziua Naşterii Domnului.  Urmăream pe Facebook o dispută cu privire la OUG care impune taxe unor bănci care oricum nu plăteau mai nimic statului român şi, văzând cum unii ţin cu băncile, ceea ce pare de domeniul  bizareriei, dorind să calmez lucrurile, totuşi, fiindcă eram în sfânta zi a Crăciunului, am scris: „Haideţi să încetăm polemica. Vă urez Sărbători fericite!” Ce credeţi, oameni buni, că mi s-a răspuns ? Am fost înjurat ? Era banal, mulţi se dau mari personalităţi la adăpostul anonimatului. Am fost trimis la plimbare ? Plecam, oricum, nu aveam de gând să-mi petrec Crăciunul pe internet. Ţineţi-vă bine, fiindcă reiau conversaţia.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2100

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 04 January 2019

Din punctul meu de vedere

Azi, nu scriu de meserie, ci scriu de bucurie


Bine v-am regăsit ! Va urma un an politic zbuciumat, iar noi, ziariştii, vom avea o viaţă tumultuoasă.

Pentru că acesta este însă primul articol din 2019, îmi permit, pentru prima şi ultima oară în acest an, să nu scriu de meserie, ci să scriu doar de bucurie. Iată aceste 5 mici eseuri.

Despre citit

      Dacă tu crezi în viaţa de apoi dar nu crezi şi în lectura de apoi, nimic nu crezi.  Dacă trăiesc în veşnicie, dar de citit nu am, sunt aramă sunătoare şi chimval răsunător. Fiindcă numai cititul de apoi va însemna că sunt.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1750

Continuare
 
(7 voturi)
Thursday, 11 April 2019

Din punctul meu de vedere

Haideţi că suntem români cu toţii şi toţi ne iubim ţara!


Haideţi că suntem români cu toţii şi toţi ne iubim ţara ! În consecinţă, nu avem de ce să ne înjurăm, ori să ne dispreţuim, indiferent de opiniile politice, ţinând cont şi de faptul că, aşa cum spunea împăratul filosof Marcus Aurelius, pe care îl citez adesea, suntem toţi rude prin simplul fapt că suntem oameni.

Problema care se pune este însă aceea că politica s-a complicat foarte mult şi e tot mai greu de înţeles dacă nu îi acorzi timp pentru documentare. Când a apărut democraţia, era mult mai simplu, atenienii nu aveau chestiuni foarte grele de dezbătut, dar cu toate astea şi ei s-au înşelat, condamnându-l la moarte pe unul dintre geniile umanităţii pe nume Socrate.

Comentarii (6) | Vizualizari: 771

Continuare
 
(8 voturi)
Monday, 08 April 2019

Din punctul meu de vedere

La gunoi cu ziariştii, la puşcărie cu Liviu Dragnea!


Poate că ziaristul ar trebuie să trăiască precum călugărul, poate chiar şi mai izolat, precum pustnicul. Înainte de a scrie, poate că ar trebui să ţină post negru, să îngenuncheze, să se roage, apoi să îşi pună articolul în pagină precum ar oficia o liturghie.

Comentarii (5) | Vizualizari: 1367

Continuare
 
(8 voturi)
Thursday, 04 April 2019

Din punctul meu de vedere

Între voi, e cineva nebun?


Sunt sigur că azi mă pun de acord cu toată lumea. Voi discuta despre trei eve-nimente politice recente pe care în mod clar toţi românii le înţeleg în acelaşi fel.


Comentarii (9) | Vizualizari: 1637

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 85 - 105 din 144


embedgooglemap.net


Comentarii

Cititorii mei, stăpânii mei sau despre încă o diversiune
Bah Trivalene,de la tine aveam pretenții, ești un comentator constant și cât de cât onorabil fără sa ieși în de...
13/12/19 21:37 Mai mult...

Chiuretaj făcut la lumina unui telefon
Un șpăgar agresiv și ordinar. Așa poate fi caracterizat șeful ginecologiei din județean, cel mai veros infractor,n...
13/12/19 19:58 Mai mult...

Porsche şi Mustang distruse de un Logan
DNA SA VINA SA VA IA! CAND VA TREZITI SI INTRATI IN FORTZA IN MEDICII DE LA JUDETEAN??? CEI MAI CORUPTI SI SPAGARI DIN R...
13/12/19 17:58 Mai mult...

Chiuretaj făcut la lumina unui telefon
DNA SA VINA SA VA IA! CAND VA TREZITI SI INTRATI IN FORTZA IN MEDICII DE LA JUDETEAN??? CEI MAI CORUPTI SI SPAGARI DIN R...
13/12/19 17:55 Mai mult...

Chiuretaj făcut la lumina unui telefon
Rușine unui așa zis medic,de ce nu dați numele sa ne ferim, sa fugim de acest impostor! Salvator sau bădăran? ...
13/12/19 17:08 Mai mult...

Zi record

Luni, 11.11.2019

--- 2.687 vizitatori unici ---

Flag Counter


PRchecker.info