Curierul Zilei - Constantin Neguţ
PRIMA PAGINA arrow Editoriale arrow Constantin Neguţ
 Publicitate pdf
(1 vot)
Tuesday, 10 December 2019

Interviu cu Christophe Dridi

Papamobilul, un motiv de mândrie deosebită!


La sfârşit de an, directorul general al uzinei Automobile Dacia, Christophe Dridi a acordat un interviu manage­rului Curierului Zilei, Constantin Neguţ. Timp de aproxi­ma­tiv o oră, cei doi au discutat atât despre performanţele uzinei de la Mioveni cât şi aspecte de natură personală. Fără rezerve, Christophe Dridi a răspuns tuturor întrebă­rilor. Acesta a enume­rat câteva dintre realizările Uzinei Dacia Renault, a vorbit despre copilărie şi despre bucatele pe care francezii le pun pe masă cu ocazia Crăciunului. Am ales să redactăm întocmai dialogul, aşa cum s-a derulat!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 388

Continuare
 
(5 voturi)
Monday, 05 August 2019

 

Cine ne scapă de maimuţe?


Sâmbată spre seară. Un mitocan rezident în Bascov, Valea Ursului se gândeşte sa dea o petrecere. O fi ziua mitocanului, sau pur şi simplu are chef de distractie, nu ştiu. Ce face maimuţoiul? Angajează nişte gorile zbierătoare, din gură, acordeon şi scârţâit de vioară, aduce 2 boxe de câte 500 de decibeli fiecare, le pune în curte şi dă drumul la chef. Maimuţoiul are bani din belsug iar între urechi doar aer. Credinţa lui e că banii din teşcherea îl fac stăpânul lumii. Boxele urlă de se zguduie copacii de pe dealurile din jur şi ferestrele pe o rază de 10 kilometri. Mitocanului nu-i pasă, e chiar mândru: ce p… mea, să ştie toată lumea că eu fac paranghelie!

Comentarii (4) | Vizualizari: 1700

Continuare
 
(3 voturi)
Friday, 02 August 2019

 

Ponturi pentru vacanţă


Ce poate fi mai frumos in toiul verii decat o vacanta de o saptamana in inima frumusetii si culturii italiene, in Toscana?

Toscana este o regiune aflata in centrul Italiei, pe partea vestica a acesteia. Locul unde s-au nascut oameni celebri: Michelangelo, Leonardo da Vinci, Giaccomo Puccini – Toscana pare iesita direct din penelul sau de pe portativul acestora.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1132

Continuare
 
(2 voturi)
Friday, 26 July 2019

 

Ponturi pentru vacanţă


Astăzi ne vom referi la un oraş situat mai departe şi conside­rat unul din cele mai scum­pe, dar şi mai frumoase din lume: destinaţie LONDRA.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 920

Continuare
 
(3 voturi)
Monday, 22 July 2019

 

Ponturi pentru vacanţă


Suntem în plin se­zon estival. Cu bani multi sau puţini, cu dispo­nibilitate pentru călătorii mai lungi sau mai scurte, a­proa­pe toată lumea işi face planuri de vacanţă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1083

Continuare
 
(4 voturi)
Saturday, 15 June 2019

 La Ciocănăi,

Echitaţie de înaltă ţinută!


După o primavară ce n-a prea semănat a pri­mavară şi un în­ce­put de vară cu fur­tuni şi ploi torenţiale, a venit în sfârşit căl­dura şi, odată cu ea, vacan­ţa de vară a elevilor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1326

Continuare
 
(6 voturi)
Friday, 12 April 2019


Centrele Culturale, loc călduţ pentru prietene!


Am scris în ziarul nostru de miercuri un articol intitulat „Salarii babane la Centrul Cultural Judeţean Argeş“. L-am scris fără rea-voinţă, dimpotrivă, cu mîndrie pentru cîtă cultură avem la noi în oraş şi în judeţ. De fapt, ştim cu toţii că suntem un popor flămînd de cultură. Nu avem autostrăzi şi spitale, dar mîncăm cultură pe pîine.

Comentarii (4) | Vizualizari: 2830

Continuare
 
(1 vot)
Saturday, 30 March 2019


Scrisoarea mareşalului Antonescu către C.I.C. Brătianu


La 24 septembrie 1942, omul politic liberal  C.I.C. Brătianu, adresa mareşalului Ion Antonescu o scrisoare prin care îi cerea oprirea înaintării Armatei Române îninteriorul Rusiei. Răspunsul mareşalului este unul cutremurător. Publicăm în continuare, scrisoarea transmisă de acesta, documentul aflîndu-se în Arhiva Istorică Centrală.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2110

Continuare
 
(5 voturi)
Wednesday, 20 March 2019


Justiţia pe timpul lui Kovesi şi după... 


Articolul de faţă este despre cum funcţionează sistemul juridic din Romania. Nu cel vechi, aflat sub talpa SRI, sau de fapt si acela, dar si cel nou, „liber, principial şi în acord cu statul de drept“. Despre cum un om care a cîştigat la CEDO este călcat în picioare cu şi mai mare înverşunare de către justiţia română. Despre cum niciodată, dar niciodată procurorii şi judecătorii nu vor răspunde pentru deciziile lor, în pofida condamnărilor luate de statul român la CEDO.


Comentarii (4) | Vizualizari: 2188

Continuare
 
(2 voturi)
Friday, 08 March 2019


Despre copii, copilărie şi drepturi - II -


Revin astăzi cu un articol care vizează tot sistemul de învăţămînt din Romania. După cum ştim cu toţii, suntem ţara cu politicienii cei mai preocupati de calitatea învăţămîntului.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2111

Continuare
 
(5 voturi)
Wednesday, 06 March 2019


Despre copii, copilărie şi drepturi

Codul Muncii 2019 actualizat:
Art. 111
Timpul de muncă reprezintă orice perioadă în care salariatul prestează munca, se află la dispoziţia angajatorului şi îndeplineşte sarcinile şi atribuţiile sale, conform prevederilor contrac- tului individual de muncă, contractului colectiv de muncă aplicabil şi/sau ale legislaţiei în vigoare.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2264

Continuare
 


embedgooglemap.net


Zi record

Luni, 11.11.2019

--- 2.687 vizitatori unici ---

Flag Counter


PRchecker.info