Curierul Zilei - Poveste de Craciun
PRIMA PAGINA arrow CAMPANII arrow Poveste de Craciun
Aniversare
 Publicitate pdf
Poveste de Craciun
Promit cã nu-ţi mai pun capcane!
(18 voturi)
Saturday, 05 December 2009

  Dragã Moş Cãciun,

Ignorînd nesiguranţa mea în privinţa existenţei tale, voi începe obligatoria scrisoare cãtre tine, pentru cã, de, cicã, atît cît eşti copil, tre’ sã crezi în poveşti şi-n Moşi Crãciuni. Promit cã nu-ţi voi mai pune capcane de şoareci, pentru a te gãsi, a doua zi, leşinat lîngã brad (nu fiidcã n-aş vrea sã te vãd, ci pentru cã faci tu ce faci şi mereu gãsesc cîinele în locul tãu). Voi renunţa şi la camera de filmat, deoarece spiriduşii umblã şi fac trucaje în care te schimbã pe tine în pãrinţii mei. Eşti tare şmecher şi nãzdrãvan, Moş Crãciun, fapt pentru care o sã trag de sfori şi o sã-i spun lui Moş Nicolae sã-ţi falimenteze fabrica de jucãrii. Ha! Ha! Ha! Sau, dacã preferi asta în locul celeilalte, o sã mã fac, din pãcate, cã plouã, în schimbul unui bonus substanţial pe care mi-l vei lãsa sub brad! Şi n-o lua ca pe o mitã, pentru cã e doar o stimulare a bunei funcţionãri a spiritului Crãciunului! Cred cã ar fi cazul sã trecem la subiect, dupã o introducere cu rolul de a te pune în temã cu mediul în care vei intra de dragul Crãciunului, deci sã trecem la afaceri! Cum anul trecut probabil cã ţi-au rãmas cadourile în coşul prin care ai încercat sã te strecori şi la mine n-a ajuns mare lucru, îţi propun creştineşte sã te revanşezi anul acesta! Poţi pãşi cu încredere cãtre brad, pentru cã ţi-am spus: fãrã capcane de şoareci, fãrã camere de filmat defecte… Oricum, ştii cum e vorba: Cine sapã groapa altuia nu poate fi acuzat de egoism. Revenind, mã gîndeam cã, dacã ai cãra lucruri mai substanţiale, asta te-ar ajuta sã slãbeşti… Sper doar sã nu faci hernie! Mã gîndeam cã ai putea sã-mi aduci o nouã camerã în apartament, un laptop de ultimã orã, caiete care îşi fac singure temele, douã imprimante, un scanner şi o tonã de dulciuri care nu îngraşã! Ştiu, ştiu, mã întrebi dacã nu cumva vreau şi contul tãu din bancã… Nu e o idee rea!  Cred cã ãsta ar fi primul plan. Restul dorinţelor le las pe anul viitor, fiindcã nu vreau sã te încarc. Sã fii cuminte pînã vine Crãciunul şi sã nu cauţi pretexte sã nu-mi aduci toate cadourile, pentru cã te-am descoperit anul trecut, cînd ai spus cã te-ai blocat în coşul casei vecine, cînd de fapt ai stat la petrecere cu renii tãi!
 P.S. Mi-ai face o favoare dacã ai încerca (subtil, totuşi) sã-i dai de înţeles tatei cã, dacã Moş Crãciun poate intra prin coşul casei, asta nu înseamnã cã oricine poate! Ştii, l-am surprins în anii trecuţi deghizat în costum de Moş, încercînd sã intre pe acolo, doar cã n-a reuşit! Asta meritã, dacã a încercat sã se dea drept alt-cineva! Mulţumesc încã o datã şi ştiu cã eşti şi tu, Moş Crãciun, la fel de nerãbdãtor ca şi mine sã trãim împreunã magia Crãciunului

Comentarii (1) | Vizualizari: 6674

Continuare
 
Moșule, te aștept cu ceai și prãjiturele!
(18 voturi)
Friday, 04 December 2009

 „Mã numesc Mihai Adrian Popa și am 5 ani și 7 luni. Sînt un bãiat cuminte, merg la grãdinițã, unde am foarte mulți prieteni, îmi place sã colorez, sã pictez, sã învãț cîntecele și poezii noi. Am participat și anul trecut la concursul Poveste de Crãciun, dar sã știi, Moșule, cã eu te înțeleg cã îți este greu sã satisfaci dorințele tuturor copiilor. Cel mai mult îmi place anotimpul iarna, cînd împodobesc bradul și îl aștept cu nerãbdare pe Moș Crãciun, sã vinã la mine. Îl aștept, ca în fiecare an, cu o canã de lapte cald sau de ceai și prãjiturele, pentru ca Moșul sã-și recapete forțele, sã poatã merge la toți copiii, sã aducã bucurii și sã împartã jucãrii. În Ajun de Crãciun, un bãtrînel cu barbã albã, pe nume Moș Crãciun, care trãiește în Laponia, împreunã cu soția sa, Crãciunița, face înconjurul lumii, ajutat de renii lui, care-i trag sania plinã de daruri, și intrã pe coșurile caselor, pentru a așeza sub bradul împodobit cadourile mult dorite. Aștept ca spiritul Crãciunului sã pãtrundã în casele tuturor și sã ne gãseascã sãnãtoși și mult mai înțelegãtori. Te iubesc, Moș Crãciun, și sã știi cã te voi aștepta cu nerãbdare, la fel ca în fiecare an, lîngã brad, sã-mi aduci jucãrii frumoase și sãnãtate alor mei!“.

 

Comentarii (1) | Vizualizari: 5516

 
Moșule, sã vii cu avionu’, sã nu îngheți!
(20 voturi)
Thursday, 03 December 2009
 Teodora Vochin are doar patru ani și șase luni și este lumina ochilor lui mami și lui tati. „Moșule, sã știi cã eu m-am pregãtit deja și te aștept cu ghetuțele curate. În fiecare zi le lustruiesc, sã fie mereu curate. Mãnînc tot ce-mi dã mami și încerc sã nu o mai supãr. Aș vrea sã te rog sã-mi aduci în sacul tãu o pãpușicã frumoasã, cãrți cu povești frumos ilustrate și multe dulciuri. Moșule, eu sînt cumințicã și tare deșteaptã pentru vîrsta mea! Cel puțin așa spun cei care mã cunosc. Îmi place tare mult sã mã joc cu copiii. Îmi iubesc foarte mult pãrinții și nu ratez nici o ocazie sã-i pup pe mami și pe tati. Nu vreau sã dorm în seara cînd o sã vinã Moșul, ca sã vãd ce-mi aduce și sã-i spun și o poveste sau o poezie. O sã învãț mai multe pînã atunci! Sînt curioasã cu ce vine, cu sania, cu mașina sau cu avionul? De la Polul Nord pînã aici este cale lungã și e tare frig afarã. Mai bine, Moșule, vino cu avionu’, cã ajungi mai repede și nu îngheți de frig!“

Comentarii (1) | Vizualizari: 6558

Continuare
 
Moşule, adu fericire în casele argeşenilor!
(3236 voturi)
Wednesday, 02 December 2009
 „Dragã Moş Crãciun, eu mã numesc Ioana Raluca Budea, am 7 ani, sînt în clasa I, am un frãţior, Eduard Andrei Budea, pe care îl iubesc foarte mult, chiar dacã mã mai bate cîteodatã, şi nişte pãrinţi minunaţi. Dragã Moşule, n-o sã încep sã-ţi spun cã noi am fost foarte cuminţi, pentru cã tu ştii foarte bine cum este fiecare copil, dar am foarte multe lucruri pe care am sã te rog sã le faci. În primul rînd, vreau sã te rog sã ţii cont cã anul acesta o sã ai mai mult de lucru, deoarece sînt foarte mulţi copii ai cãror pãrinţi au rãmas fãrã un loc de muncã şi vreau sã treci prin casa fiecãruia, sã le aduci un pic de fericire, bucurie şi sã-i ajuţi pe pãrinţii lor sã nu îşi piardã speranţa şi puterea de a lupta pentru aceşti copii. Un alt lucru pe care te rog sã-l faci este sã îţi aduci aminte de toţi copiii orfani din aceastã lume, care nu au simţit cãldura pãrinteascã şi nu s-au bucurat de o familie aşa ca noi, de bãtrînii de la azile, care trãiesc singuri şi nu au un sprijin, de copiii şi oamenii bolnavi, care au nevoie de ajutorul celorlalţi oameni pentru a supravieţui, şi sã treci pe la fiecare, sã le aduci ce poţi tu, dar în special sã-i faci sã simtã spiritul Crãciunului şi sã fie fericiţi. Acum, dacã nu ţi-am dat prea mult de lucru, ţinînd cont cã eşti bãtrîn, aş dori sã nu uiţi sã mai treci şi pe la colegii mei de şcoalã, pe la doamna învãţãtoare, pe la prietena mea Eliana, care este un copil minunat, iar la final, dacã mai ai ceva în sac, sã vii şi pe la casa noastrã, sã le dai pãrinţilor noştri putere de muncã şi multã sãnãtate, sã poatã avea grijã de noi ca pînã acum, iar nouã adu-ne cîte o jucãrie, cã asta ne bucurã cel mai mult. La final, am sã-ţi mãrturisesc cã am rugat-o pe mama sã mã ajute la aceastã scrisoare, pentru cã eu scriu prea încet. Am sã te aştept, cu speranţa cã nu ai sã uiţi nimic din ce te-am rugat!“.

Comentarii (18) | Vizualizari: 11458

Continuare
 
Nu o supãr pe mãmica!
(554 voturi)
Tuesday, 01 December 2009
 „Dragã Moş Crãciun, numele meu este Ştefan Andrei şi am cam un an şi zece luni. Anul trecut, eram prea mic şi nu ţi-am scris, dar anul acesta trebuie sã vii şi pe la mine. Vreau sã-ţi spun cã am fost un bãieţel cuminte, mãnînc toatã mîncãrica şi nu o supãr pe mãmica. De aceea, te rog sã-mi aduci şi mie o jucãrie micã, o maşinuţã, iar lui mami şi lui tati vreau sã le aduci tot binele din lume. Sã fie liniştiţi şi sã aibã puterea de a iubi!
Te aştept, Moşule, şi sper sã vii!“.

Comentarii (12) | Vizualizari: 7148

Continuare
 
„Sã-mi laşi bobo în atv!“
(27 voturi)
Monday, 30 November 2009

 „Salut, Moşule! Eu sînt Darius (Nico Stan). Am 2 anişori şi asta e prima scrisoare pe care o primeşti de la mine, pentru cã anul trecut eram în pampers pînã la gît şi n-am avut cum sã-ţi scriu. Dacã îmi aduc bine aminte, mami şi tati mi-au spus cã vii pe 24 decembrie, dupã ora 12 noaptea, şi, cum la ora aia o sã dorm mai mult ca sigur, voiam sã mã asigur cã o sã-mi trimiţi ceva frumos. Fiindcã am primit pînã acum toate jucãriile posibile, pe care desigur cã le-am stricat, m-am hotãrît cã acum cel mai frumos cadou ar fi sã le aduci multã sãnãtate pãrinţilor mei Adi şi Cip, precum şi mãtuşilor mei dragi Didu, Dada şi Dia, dar şi bunicilor mei Mamaie, B’nica şi B’nicu, care mã iubesc foarte mult. Dacã mai ai totuşi nişte bobo în desagã, cu care nu ai ce sã mai faci, pentru cã expirã pînã la Crãciunul viitor, n-ar fi rãu sã mi le laşi în atv-ul de la scara blocului, nu de alta, dar hornul s-a cam înfundat.

Pupici mulţi, Moşule, şi mai vobim!“

Comentarii (2) | Vizualizari: 6179

Continuare
 
Moşule te rog treci şi pe la mine!
(34 voturi)
Saturday, 28 November 2009

 Moşule  te rog  treci şi pe la mine!

„Mã numesc Anca Ana Maria Negrilã şi am cinci anişori. Acum, dupã ce am mai crescut puţin şi mami mi-a povestit o grãmadã de lucruri frumoase despre tine, am rugat-o sã mã ajute sã-ţi scriu o scrisoare. Mami spune cã, în fiecare an, în perioada sãrbãtorilor de Crãciun, oamenii devin mai buni, mai înţelegãtori unii cu alţii. Pentru cã doar tu reuşeşti sã faci şi chipul cel mai încruntat sã zîmbeascã, tu eşti o bucurie pentru toţi, pentru cei mici şi cei mari, te aşteptãm şi pe la noi, ca sã mai uite mami şi tati de neplãcerile de peste an. Moşule, ştiu cã vei fi ocupat şi obosit în noaptea de Crãciun şi mai ştiu cã nu am fost cea mai cuminte fetiţã din lume, dar nici cea mai obraznicã, de aceea, am curajul sã te rog sã treci şi pe la noi şi poate îmi laşi şi mie şi pãrinţilor mei cîte un cadou sub brad. Te pupic dulce, Moşule, şi te aştept în noaptea de Crãciun!“.

Comentarii (1) | Vizualizari: 5860

 
Moşule, am reuşit sã-ţi scriu singur!
(29 voturi)
Friday, 27 November 2009

 Dragã Moş Crãciun,
Chiar dacã nu ţi-am scris niciodatã, în fiecare an dorinţele mele au ajuns la tine prin mami şi tati. Anul acesta, la grãdiniţã, dna Mimi şi dna Claudia m-au învãţat sã scriu alfabetul şi primul meu gînd a fost cã îţi voi scrie singur. E adevãrat cã încã am nevoie de ajutorul mamei, care îmi dicteazã urmãtoarea literã, dacã eu am întîrziat în a o scrie pe cea anterioarã, dar crede-mã, Moşule, cã am atîtea sã-ţi spun! Cred cã nu e cazul sã-ţi amintesc cã am fost cuminte, pentru cã umblã vorba-n tîrg cã tu ştii exact-exact ce facem, ce ne dorim noi, copiii, şi reuşeşti într-o singurã noapte sã ajungi pretutindeni, ca o magie minunatã! Eu cred asta, dar vreau sã-ţi arãt ce am pregãtit pentru întîlnirea cu tine:
Moş Crãciune, / În atîţia ani de-a rîndul, / Mi-ai citit în tainã gîndul. / Şi, în noaptea de Crãciun, / Mi-ai trimis un înger bun. / Multe daruri mi-ai adus, / Cînd dormeam în visuri dus! / Uite ce te rog, acum: / Sã te-abaţi puţin din drum / Şi, din sacul fermecat, / Parte bunã sã le faci / Şi copiilor sãraci. / Şi mai fã-le-o bucurie: / Scapã-i, zãu, de sãrãcie! / Pîine sã le pui pe masã, / Veselie dã-le-n casã / Apoi, te-aş ruga fierbinte, / Adu-ţi şi de mine aminte: De mai ai vreo jucãrie, / Poţi sã mi-o aduci şi mie.
La final, aş dori sã nu uiţi de mami şi tati şi sã le aduci, ca şi pînã acum, toatã dragostea din lume şi multã-multã sãnãtate. De asemenea, nu-i uita pe mamaie, tataie, naşa, naşul, dna Mimi şi dna Claudia şi adu-le, pe lîngã sãnãtate, fericire şi multã, multã putere de muncã.    
    Cu drag, Alexandru

P.S. Hornul casei în care stau sã ştii cã l-am curãţat. Atît cît am putut. În cazul în care nu mã gãseşti, îţi indic cîteva semne distinctive (care sper sã te ajute sã dai de mine uşor): veselie debordantã, contagioasã, rîs în hohote şi multã - multã personalitate.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5485

Continuare
 
Moşule, în cîteva zile mă fac cuminte
(25 voturi)
Thursday, 26 November 2009

 „Dragã Moşule, numele meu este Dragoş Marian Pãtrãnoiu, am 5 ani şi 3 luni şi sînt din Ştefãneşti. Sînt un copil tare cuminte şi nu-i supãr niciodatã pe pãrinţii mei. Cel mai mult îmi doresc sã-mi aduci multã sãnãtate şi cîteva cadouri. Aş vrea mult o maşinã de curse decapotabilã, mare detot, dacã se poate albastrã, cu roţi negre. De asemenea, mai vreau o maşinuţã mai micã, neagrã, cu telecomandã, şi nişte lumînãri pentru brãduţ. Dacã mai poţi, mai adu-mi şi cîteva bombonele şi ciocolãţele! Te pup, Moşule, şi te aştept cu mare drag şi cu mare nerãbdare! Chiar o sã încerc sã stau treaz, ca sã te vãd cum intri pe uşã, acasã la mine“.

 

 

 

 

 

 „Dragã Moşule, mã numesc Ioan Cãtãlin Petrescu, am 5 ani şi 10 luni şi locuiesc în oraşul Ştefãneşti. Merg la grãdiniţã în fiecare zi şi de fiecare datã o întreb pe mami cît mai este pînã la vacanţã. Moşule, sã ştii cã eu te iubesc foarte mult şi cã peste cîteva zile mã fac cuminte. Iar acum, îţi spun ce-mi doresc de Crãciun: Vreau un robot cu telecomandã, nişte dulciurele şi un joc cu Horseland. În rest, aştept cu multã nerãbdare sã ningã şi sã vii tu, Moş Crãciun!“. 

 

Comentarii (1) | Vizualizari: 4774

 
Moşule, hai sã discutãm ca-ntre bãrbaţi!
(1188 voturi)
Wednesday, 25 November 2009
 „Sãrut mîna, Moşule! Sînt Denis, ştrengarul ãla mic din Marãcineni. Hai cã mã cunoşti bine! Abia aştept sã vii pe la mine, cã sînt sigur cã n-o sã mã ocoleşti, şi sã discutãm aşa, ca-ntre bãrbaţi. Anul ãsta, sper sã rãmîn treaz pînã ajungi tu, cã anul trecut am adormit. Şi dacã tot vii, îmi doresc tare mult sã-mi aduci o minge, nişte bombonele şi jeleuri, cã ştii cã sînt mort dupã ele. Auzi, mãi Moşule, şi poate vorbeşti tu cu Doamne-Doamne, sã ne arunce şi nouã o lopãţicã sau douã de zãpadã, cã mi-au promis mami şi tati cã-mi cumpãrã sãniuţã nouã şi tare aş vrea sã mã plimb cu ea. În rest, ce sã-ţi spun... Sînt la fel cum mã cunoşti: isteţ, cuminţel, ştiu şi cîteva poezii, am mai crescut cîţiva centimetri şi îţi mai zic un secret: fetele la grãdi se cam uitã dupã mine, spun cã sînt frumuşel foc. Sã nu mai zici la nimeni! Moşule, te aştept cînd poţi tu sã vii şi, dacã nu-ţi mai rãmîn cadouri, sã ştii cã nu mã supãr. Sã laşi mingiuţa la vreun bãieţel care e mai sãrac, cã eu
mai am. Te pup!“.

Comentarii (20) | Vizualizari: 7068

 
Moşule, vreau multe jucãrii!
(26 voturi)
Tuesday, 24 November 2009
 „Dragã Moş Crãciun, îţi scriu aceastã scrisoare sã îţi mulţumesc pentru copilãria mea frumoasã! Tot ce vreau de la tine este sã ai grijã de pãrinţii mei, sã le aduci sãnãtate, noroc, fericire, înţelepciune şi pace sufleteascã. Ce-mi mai doresc eu, de Crãciun? Multe jucãrii, pentru cã lista cu fapte bune este mai mare decît cea cu fapte rele. Vreau sã-mi aduci mulţi soldãţei, ca sã-i adaug la cei pe care deja îi am acasã, şi mai vreau o maşinã de soldaţi, cu care sã îi pot plimba. De asemenea, îmi mai doresc sã primesc cãrţi cu poveşti. Te rog din tot sufletul sã ai grijã de toţi copiii din lume şi sã îi duci la fiecare cîte un cadou, ca sã fie toţi fericiţi! Pa, Moşule, te aştept cu drag şi cu mare nerãbdare!“ (Alexandru Andrei Lungeanu - 5 ani şi 2 luni).

Comentarii (2) | Vizualizari: 4745

 
Moşule, ţi-am scris o poezioarã!
(1520 voturi)
Monday, 23 November 2009

 Andreea Militaru a vrut sã-i scrie Moşului o scrisoricã, dar s-a gîndit cã în versuri ar suna mult mai bine ceea ce ea vrea sã-i spunã, aşa cã a rugat-o pe mami sã o ajute:

„Dragã Moş Crãciun / Îţi scriu astãzi o scrisoare / Şi te rog sã ai rãbdare / S-o desfaci şi s-o citeşti / Mã numesc Andreea Militaru / Am 4 ani şi 6 luni / Sînt o fetiţã cuminte / Şi am şi eu o rugãminte / Pentru mami ştii mai bine / Ce s-aduci în sacul tãu / Un serviciu de 8 ore / Sã-ncadreze cu programul meu / Şi lui tati-ţi spun îndatã / I-ar plãcea un an mai bun / Cu multã sãnãtate / Şi-un salariu mult mai mare / O pãpuşã, însã, mie / Mi-ar plãcea sã-ţi scriu / Cu o rochiţã rozalie / Şi cu pãrul auriu / Şi te rog poveşti cu zîne / Sã-mi aduci ca sã citesc / Şi un cãluţ mai pune / Sã învãţ sã-l cãlãresc / Şi am terminat scrisoarea / Jos, Andreea mã iscãlesc / Iar acum aştept ninsoarea / Moş Crãciun cît te iubesc!“.

Comentarii (41) | Vizualizari: 7660

 
Chiar dacã sînt fatã, vreau o maşinã de curse!
(30 voturi)
Saturday, 21 November 2009
 „Dragã Moş Crãciun, numele meu este Bianca Maria Stoenescu şi am 4 anişori. Moşule, vreau sã ştii cã mie îmi place cel mai mult sã merg la grãdiniţã, sã dansez şi sã mã plimb cu rolele. Cînd sînt la grãdi, îmi place sã mã joc cu copiii, sã învãţ poezii şi sã pictez. Vreau sã ştii cã sînt o fetiţã foarte ascultãtoare, cuminte şi nu îmi supãr pãrinţii şi nici bunicii. Moşule, anul ãsta îmi doresc sã îmi aduci o maşinuţã de curse, o sabie şi multe dulciuri, cã pãpuşele am primit în fiecare an, şi îţi promit cã şi la anul o sã fiu la fel de ascultãtoare şi o sã am grijã sã nu o supãr pe mami şi nici pe tati.
Sã ştii cã scrisoarea ţi-am scris-o cu ajutorul lui mami şi lui tati, pentru cã eu nu ştiu încã sã scriu, dar îţi promit cã, atunci cînd o sã învãţ, o sã-ţi scriu singurã scrisorica. Te aştept cu braţele deschise, Moşule!“.

Comentarii (1) | Vizualizari: 4610

 
Moşule, am donat jucãrii copiilor sãraci!
(4876 voturi)
Friday, 20 November 2009

  Dragã Moş Crãciun,

„Ştim cã în fiecare an tu îţi faci lista cu cei mai ascultãtori copii pe care urmeazã sã îi vizitezi în noaptea de Crãciun. Nu ştim dacã în acest an noi ne aflãm pe lista ta, însã o sã încercãm sã te convingem cã faptele noastre bune le depãşesc pe cele mai puţin bune. N-o sã-ţi vorbim despre rezultatele noastre bune de la grãdiniţã sau despre faptul cã ne ajutãm şi ne iubim pãrinţii, pentru cã asta intrã în îndatoririle noastre, deci nu se încadreazã la fapte bune. Anul ãsta, am fãcut o mulţime de lucruri noi. Acum, pentru cã vine Crãciunul, ne-am strîns toate hãinuţele care nu ne mai veneau bine şi toate jucãriile pe care nu le mai foloseam şi le-am dus unor copii care nu au fost atît de norocoşi sã aibã pãrinţi ca ai noştri. Recunoaştem cã ne-a fost greu sã renunţãm la jucãriile noastre, dar felul în care ei s-au bucurat ne-a bucurat şi pe noi. Dragã Moşule, ştim cã sînt mulţi copii buni pe lumea asta, însã lista ta e foarte încãpãtoare şi credem cã şi noi ne-am cîştigat un locşor pe ea. Şi, nu în ultimul rînd, am pregãtit şi noi o listã cu ce ne dorim: cîte o cutie de plastilinã, cîte o pãpuşã fluture, cîte un ponei adevãrat şi cîte o pozã cu tine.
În speranţa cã nu ne vei uita în acest an, semnãm: CARLA şi ISABEL ANGHEL“.

Comentarii (95) | Vizualizari: 11910

 
Moşule, vreau cãrţi cu poveşti!
(42 voturi)
Thursday, 19 November 2009

 Dragã Moş Crãciun,

 „Numele meu este Antoniu Gabriel Alistar şi am doar doi anişori. Sã ştii cã sînt un bãieţel tare vesel, jucãuş, hãrnicuţ şi inteligent. Aş vrea sã-ţi mai spun cã am o problemã la inimioarã şi urmeazã sã fiu operat pe cord deschis. Moşule, te-aş ruga, dacã poţi, sã-mi aduci şi mie cãrţi cu poveşti şi orice jucãrie vrei. Aş mai dori sã vorbeşti cu Doamne - Doamne sã-mi dea sãnãtate şi la fel pãrinţilor mei, care au grijã de mine şi care mã iubesc din tot sufletul. Îţi mulţumesc, Moş Crãciun, dacã o sã citeşti şi scrisorica mea!“.
Comentarii (6) | Vizualizari: 5037

 
Moşule, nu sînt pretenţioasã!
(436 voturi)
Wednesday, 18 November 2009

  Dragã Moşule,

„Mã numesc Mara Ştefania Maricescu şi am trei ani şi nouã luni. Sînt o fetiţã iubitoare, prietenoasã şi sincerã. De educaţia mea se ocupã pãrinţii. Îmi plac dansul, muzica şi sã merg la plimbare cu pãrinţii. Nu ţi-am scris pînã acum deoarece eram prea micã şi nu am ştiut sã scriu şi nici sã desenez. Acum, dupã ce am mai crescut puţin şi mami cu tati mi-au povestit o mulţime de lucruri frumoase despre tine, am rugat-o pe mami sã mã ajute şi pe mine sã-ţi scriu o scrisoare. Mami spune cã, în fiecare an, în perioada sãrbãtorilor de Crãciun, oamenii devin mai buni, mai înţelegãtori unii cu alţii, uitînd pentru cîteva clipe de neplãcerile vieţii, şi se bucurã împreunã cu ai lor copilaşi de venirea Moşului. Moşule, ştiu cã vei fi ocupat şi obosit în noaptea de Crãciun şi mai ştiu cã nu am fost cea mai cuminte fetiţã din lume, dar nici cea mai obraznicã, de aceea te rog sã treci şi pe la noi şi, pentru cã nu sînt o fetiţã prea pretenţioasã, o sã te las pe tine sã alegi un cadou pentru mine şi pentru copiii nevoiaşi care, în aceste clipe, au nevoie de atenţie şi de dragoste din partea ta. Eu o sã te las pe tine sã alegi un cadou pentru mine şi pentru copiii nevoiaşi. Sînt sigurã cã îmi va plãcea, mai ales cã vine din partea ta, dragã Moşule! Te aştept cu mult drag, iar acum, în încheiere, vreau sã-ţi scriu şi o poezie: Moş Crãciune, te-aş ruga / De-o sã vii prin neaua grea / Tu sã nu mã ocoleşti / Şi la geamul meu s-opreşti / Renul sã îl laşi afarã / Înhãmat la sãnioarã / Pregãtit-am pentru el / Ceva fîn şi zãhãrel / Te aştept cu bradu-mpodobit / Şi de cumva am adormit / Tu citeşte în scrisoare / Cît te iubesc eu de tare!“.

Comentarii (66) | Vizualizari: 7001

 
Sînt rãsfãţata întregii familii!
(26 voturi)
Tuesday, 17 November 2009
 Dragã Moşule,
„Numele meu este Daria Maria Lircã, am 5 ani şi jumãtate, sînt o fetiţã foarte cuminte şi, ca toţi copiii, îţi scriu aceste rînduri cu ajutorul mamei, sperînd şi aşteptînd cu nerãbdare cadourile pe care le doresc. Aş vrea sã ştii cã îmi ascult pãrinţii şi bunicile, fiind bineînţeles rãsfãţata întregii familii şi mezina cea hazlie, care ştie sã descreţeascã frunţile tuturor. Îmi place foarte mult sã pictez, sã dansez, sã învãţ lucruri noi. Iubesc desenele animate şi îmi place sã cãlãtoresc, mai ales cu avionul, la tati în Spania. Sînt tare comunicativã şi îmi fac uşor prieteni noi, cînd merg în parc, la joacã. Mami şi tati sînt mîndri de mine, spunînd cã sînt copilul pe care şi-l doreau, şi-I mulţumesc lui Dumnezeu pentru darul primit. Dragã Moşule, aş vrea sã-mi aduci un laptop pentru copii, ca sã pot învãţa lucruri noi, multe dulciuri, sã le împart cu prietenii, şi mai am o dorinţã foarte importantã: trebuie sã ajung cu bine la tati. În curînd, plec în Spania şi sper cã ştii adresa de acolo, deoarece eu te voi aştepta cu multã nerãbdare. Îţi mulţumesc în numele tuturor copiilor şi nu uita cã te aştept cu drag, Moşule!“.

Comentarii (1) | Vizualizari: 4545

 
Moşule, vreau un bebeluş de jucãrie!
(22 voturi)
Monday, 16 November 2009
 Dragã Moş Crãciun,
Eu sînt Andreea Mãdãlina Maria şi locuiesc în Piteşti. Deoarece am doar 1 an şi 8 luni, nu ştiu sã scriu încã, aşa cã am rugat-o pe mama sã-ţi dea veşti despre mine. Sînt un copil cuminte, ascultãtor, atît cît se poate la vîrsta mea, iar adulţii din jurul meu spun despre mine cã sînt tare isteaţã. Sînt pasionatã de muzicã şi de filmele pentru copii. Este adevãrat cã-mi place tare mult sã cînt şi sã dansez, dar tot mai mult mã atrag pãpuşile. Acum, cã ai aflat cîte ceva despre mine, am o rugãminte mare! Eu aş vrea sã-mi aduci un laptop pentru copii, care sã mã înveţe literele, cifrele, sã scriu şi sã socotesc, şi, nu în ultimul rînd, un bebeluş de jucãrie. Promit cã o sã aştept cuminte cadoul tãu! Cu drag şi nerãbdare, Andreea.

Comentarii (1) | Vizualizari: 4224

 
Te pup şi contez pe tine, Moşule!
(52 voturi)
Saturday, 14 November 2009
 Dragã Moşule,
Numele meu este Sebastian Ştefan Siminea şi am 4 ani şi 5 luni. Despre mine pot sã-ţi spun cã sînt un bãieţel cuminte şi ascultãtor. Sînt copilul pãrinţilor mei.  Mã acceptã şi mã iubesc aşa cum sînt!
Anul trecut, ţi-am povestit cã mi-am învins teama şi am pãtruns în universul grãdiniţei. Acolo, mi-am fãcut mulţi prieteni şi am învãţat foarte multe lucruri bune, asta datoritã unor doamne deosebite: dna Mimi, dna Claudia, dna Gina şi dna Mihaela. Ele au misiunea de a lumina şi sensibiliza sufletul nostru, deschizînd, cu dãruire şi rãbdare, noi orizonturi de cunoştinţe pentru noi, gîgîlicele de acolo. Acest an  mi-a adus gîn-duri noi şi provocãri mai mici sau mai mari. Cu orice pas pe care l-am fãcut, am înţeles mai mult, am dãruit mai mult şi am cerut mai mult de la viaţã, pentru cã mama m-a învãţat un lucru: Viaţa e numai una! De cîte ori cazi, de atîtea ori te ridici şi mai sus.
Pentru mama mea sînt o fiinţã minunatã, unicã. Mã laudã de fiecare datã cînd fac o faptã bunã, mã încurajeazã, mã rãsplãteşte pe mãsura eforturilor pe care le fac. Îmi aduce zîmbetul pe buze, cînd o vãd fericitã, şi îngrijorarea în suflet, cînd o vãd tristã. O ajutã prezenţa mea, rîsul meu, grija mea, dragostea mea. Ştii, Moşule, aş vrea sã-ţi spun un secret, dar sã rãmînã doar între noi! O iubesc pe mama, pentru cã îmi spune cã sînt cel mai frumos şi cel mai isteţ copil din lume. O iubesc pe mama, pentru cã e singura persoanã din Univers care ştie cã întotdeauna ascund dulciurile de ea şi, cu toate cã ştie şi unde, uneori nu le gãseşte. O iubesc, cãci de multe ori, cînd merit sã fiu pedepsit, mama uitã acest lucru. O iubesc, cãci e frumoasã chiar şi atunci cînd e urîtã şi nu se machiazã. O iubesc, deoarece ştie cã nu am talent special sã-i arãt iubirea mea, dar, cînd va vedea cã ţi-am scris, va spune despre mine cã sînt cel puţin un copil minune.
Îţi mulţumesc, Moşule, pentru tot ce am trãit anul acesta, cã sîntem sãnãtoşi, eu şi familia mea, cã ne iubim şi cã vom fi întotdeauna împreunã. Şi, totuşi, vreau, Moşule, sã le spui celor care mã iubesc cã nu mã iubesc degeaba şi cã încerc sã nu-i dezamãgesc, doar cã uneori mai greşesc şi eu.... Vreau, Moşule, sã avem sãnãtate şi putere de a trece peste toate obstacolele vieţii, fericire şi dragoste multã. Sã fim cu toţii mai buni, fiindcã e loc pentru toatã lumea şi fiecare dintre noi  avem locul nostru bine stabilit de CINEVA.
Ştiu cã aceste dorinţe îţi par multe. Dar nu uita, Moşule, cã eu cred în tine şi mã gîndesc la tine cu sinceritate şi cu inima curatã. Dacã eu cred în existenţa ta şi tu nu exişti, nu am nimic de pierdut, dar dacã exişti cu adevãrat, atunci am de cîştigat... TOTUL!
Vã urez Crãciun fericit şi credeţi în vise, cãci ele se îndeplinesc, poate nu azi, poate nu mîine, dar într-o zi, cu siguranţã!
Te pup şi... contez pe tine, Moşule!
Cu drag, Sebi

Comentarii (6) | Vizualizari: 5051

 
Moşule, deja mi-am pregãtit ghetuţele!
(16 voturi)
Friday, 13 November 2009
 Antonio Robert Ivãnescu are doar cinci anişori şi, deşi este tare nãzdrãvan, e lumina ochilor lui mami şi tati. „Moşule, sã ştii cã eu m-am pregãtit deja şi te aştept cu ghetuţele curate. În fiecare zi le lustruiesc, sã fie mereu curate. Mãnînc tot ce-mi dã mami şi încerc sã nu o mai supãr, chiar dacã nu reuşesc mereu... Vreau sã pui în sacul tãu şi pentru mine maşinuţe şi alte jucãrioare care tu ştii cã îmi plac tare mult, dulciuri de toate felurile şi cãrţi cu poveşti ilustrate cu imagini colorate. Chiar dacã eu sînt cam nãzdrãvan, sînt şi deştept, şi chiar cuminte, atunci cînd vreau eu. Cel mai mult îmi place sã merg pe afarã cu mami sau cu tati, sã mã joc cu copiii şi sã îmi fac mulţi prieteni. Îi iubesc tare mult pe pãrinţii mei şi pe bunici. Nu vreau sã dorm în seara cînd o sã vii, Moşule, ca sã vãd ce îmi aduci şi sã-ţi spun şi o poveste sau o poezie. Chiar dacã ştiu deja multe poezii, promit cã o sã învãţ şi altele noi, pînã atunci! Sînt tare curios cu ce o sã vii, cu sania, cu maşina sau cu avionul? Anul trecut, ai venit fãrã sã te vãd, dar anul acesta, îţi spun eu cã n-o sã mai dorm!“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4817

 
Moşule, aş vrea sã te întîlnesc!
(14 voturi)
Thursday, 12 November 2009
 „Dragã Moş Crãciun, sînt copilul cel mai bun, Victoraş eu mã numesc şi din suflet te iubesc. Acum vreo doi ani de zile, ţie ţi-am cerut în gînd o surioarã sau un frãţior. Tu ruga mi-ai ascultat şi doi frãţiori mi-ai dat, dar dupã o lunã lungã şi o cruntã suferinţã, frãţiorul meu mai mic sus la ceruri a pornit. A rãmas Matei Andrei. E frumos, e rotofei şi, chiar dacã eu sînt mic, am doar cinci ani şi un pic, iar Matei face doi ani pe 23 decembrie, mãmica mea ne iubeşte, despre tine ne povesteşte, cã tu eşti un moş bãtrîn, ce umbli mereu pe drum cu un sac mare la spinare, sã împarţi jucãrioare. Mi-aş dori sã te-ntîlnesc, sã stai sã îţi povestesc cã-mi doresc din sufleţel sã îmi dai un pacheţel ce-aş vrea ca sã conţinã dulciuri multe şi-o maşinã. Vreau  ca noul an sã-ţi aducã sãnãtate multã, multã şi la anul iar sã vii cu jucãrii la copii. Numai la copii cuminţi, ce ascultã de pãrinţi. Moşule, te rog ceva! Ia în seamã scrisoarea mea, cã-s cuminte şi deştept şi de un an te aştept! Acum, n-am ce sã-ţi mai spun, dar te rog sã stai din drum, cã vreau numele sã-ţi spun şi ca semn cã te iubesc, mai jos mã şi iscãlesc şi din suflet te doresc: Victor Gabriel Zaharia“.

Comentarii (1) | Vizualizari: 5131

 
Moşule, adu-mi frãţiorul acasã!
(13 voturi)
Wednesday, 11 November 2009
 Tot ceea ce trebuie sã faceţi pentru a vã înscrie la concurs este sã aduceţi la redacţia noastrã o fotografie a copilului dumneavoastrã, cît mai clarã şi cît mai recentã, însoţitã, în cîteva rînduri, de o poveste de Crãciun. La final, ocupanţii primelor trei locuri vor primi premii - surprizã.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5596

Continuare
 
Sã-i aduci sãnãtate bunicii!
(10 voturi)
Tuesday, 10 November 2009

 Marius Alexandru Soare are 6 ani şi trei luni şi este mîndru de costumul lui de clovn pe care l-a purtat de Halloween, anul acesta. „Mami mi-a fãcut desenul de pe faţã şi toţi copiii m-au invidiat. Deoarece îmi place foarte mult aceastã costumaţie, m-am decis ca, în seara cînd va veni Moşul, sã mã îmbrac la fel ca de Halloween, mai ales cã e şi ziua mea şi voi da o petrecere cu mãşti, acasã la mine. De la Moşul nu vreau decît dulciuri, o maşinã mare, cu telecomandã, şi sã-i aducã bunicii multã sãnãtate, cã e cam bolnãvioarã şi stã mai mult în pat, în ultima perioadã. Am şi doi cãţeluşi în faţa blocului, cãrora vreau sã le aduci, Moşule, cîte o cutie mare cu Pedigree, iar copiilor de la etajul 1, care sînt mai sãraci, sã le aduci un sac mare de jucãrii şi multe hãinuţe noi, ca sã fie şi ei îmbrãcaţi frumos, cînd trecem în noul an. Lui mami adu-i un cuptor cu microunde, iar lui tati, un ceas pe care l-a vãzut el într-o vitrinã din Centru. Te aştept, Moşule, şi te rog sã nu uiţi ce te-am rugat!“.

 A Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5002

 
Moşule, adu-ne toate cadourile pe care ţi le-am cerut!
(12 voturi)
Monday, 09 November 2009
 Începe cea de-a treia ediţie
a concursului Poveste de Crãciun, dedicat în exclusivitate copiilor. Anul trecut, au participat 90 de copii, cu vîrste cuprinse între 2 şi 14 ani. Tot ceea ce trebuie sã faceţi pentru a vã înscrie la concurs este sã aduceţi la redacţia noastrã o fotografie a copilului dumneavoastrã, cît mai clarã şi cît mai recentã, însoţitã, în cîteva rînduri, de o poveste de Crãciun. La final, ocupanţii primelor trei locuri vor primi premii - surprizã.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 6037

Continuare
 
Înscrieţi-vã la Poveste de Crãciun!
(9 voturi)
Friday, 06 November 2009

Înscrieţi-vã la  Poveste de Crãciun!

Începe cea de-a treia ediţie a concursului Poveste de Crãciun, dedicat în exclusivitate copiilor. Anul trecut, au participat 90 de copii, cu vîrste cuprinse între 2 şi 14 ani.
Tot ceea ce trebuie sã faceţi pentru a vã înscrie la concurs este sã aduceţi la redacţia noastrã o fotografie a copilului dumneavoastrã, cît mai clarã şi cît mai recentã, însoţitã, în cîteva rînduri, de o poveste de Crãciun. La final, ocupanţii primelor trei locuri vor primi premii - surprizã.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 6273

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 265 - 289 din 289


embedgooglemap.net


Catalog 2019
Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Marţi, 03.09.2019

--- 4.591 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info