Curierul Zilei - RUBRICI
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI
 Publicitate pdf
(2 voturi)
Thursday, 05 March 2015

Iohannis, invitat la Simfonia Lalelelor

 

 Viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică, a anunţat, ieri, în cadrul conferinţei de presă a municipalităţii, că a transmis deja primele invitaţii pentru ediţia din acest an a Simfoniei Lalelelor. Printre cei invitaţi de Ionică la cea de-a 38-a ediţie a Simfoniei se numără şi Klaus Iohannis.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 6555

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 05 March 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Premiate pentru nunta de diamant

Astăzi, de la ora 10, va avea loc la Primăria Municipiului Piteşti festivitatea de premiere a 27 de cupluri longevive. Dintre cele 27 de cupluri, două vor fi premiate cu Diplomă de Fidelitate pentru sărbătorirea a 60 de ani de căsătorie neîntreruptă - nunta de diamant. 

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5997

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 04 March 2015

Mihail Oprescu vrea să prevină alte poluări:

„Sînt cu ochii pe OMV“

 

 Prefectul de Argeş, Mihail Oprescu, e hotărît să nu scape din ochi situaţia creată de poluările ac­cidentale ale celor de la OMV Petrom. După ce autorităţile competente au aplicat OMV-ului amenzi succesive pentru cele două poluări de săptămîna trecută, s-a solicitat şi un raport privind conductele din zonă. Mai departe, în funcţie de raport şi de ce decizie va lua so­cieta­tea, se vor putea înlocui sau nu unele conducte. Pînă una-alta, vorbim de amenzi de 270.000 lei, plus costurile de intervenţie pentru ecologizarea zonei, care, de altfel, s-a terminat. Mai trebuie aşteptate rezultatele celor de la DSP Argeş şi celor de la Autoritatea de Mediu privind calitatea apei şi a solului. 

Comentarii (4) | Vizualizari: 7566

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 04 March 2015

27 de localităţi n-au terminat inventarierea terenurilor

Primarii riscă amenzi de 100.000 lei

 

Zeci de primari riscă să fie amendaţi cu pînă la 100.000 lei pentru că n-au terminat inventarierea terenurilor, conform Legii 165/2013. Potrivit prefectului de Argeş, Mihail Oprescu, pînă la termenul-limită impus, 1 martie, terminaseră acest proces 75 de primării din Argeş.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 6511

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 04 March 2015

Întîlnire pentru grupurile de acţiune locală

 

Astăzi, începînd cu ora 11, în sala mare a Consiliului Judeţean Argeş, preşedintele FNGAL, Alexandru Potor, va avea o întîlnire cu primarii care nu fac parte din Grupul de Acţiune Locală - GAL.  De altfel, la acest moement sînt 6 GAL-uri, din care fac parte 68 de localităţi.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 6092

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 04 March 2015

Chelaru, la Comisia de revizuire a Constituţiei

 

PSD îl va susţine pe senatorul Ioan Chelaru pentru preşedinţia Comisiei de revizuire a Constituţiei, potrivit Mediafax. Preşedintele PSD, Vic­­tor Ponta, a declarat, după şedinţa BPN a PSD, că speră ca lucrările Comisiei de revizuire a Constituţiei să fie „repornite“. „Sperăm ca, o­da­tă cu desemenarea, chiar azi, în plenul co­mun, a reprezentanţilor PNL în Comisia de re­vizuire, să putem reporni procesul de revizui­re, proces aşa cum a fost prezentat de USL, cum s-a votat şi transmis la Curtea Constituţională şi Comisia de la Veneţia, astfel încît să intre pentru adoptare în Parlament şi, ulterior, supus referendumului“, a spus Ponta.  

   A.Dumitru

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5168

 
(0 voturi)
Wednesday, 04 March 2015

Răspunderea politică pentru cercetaţii penali

 

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni, după şedinţa BPN, că va propune Consiliului Naţional o modificare a Statutului formaţiunii care va avea în vedere răspunderea politică a membrilor partidului care se află în diverse faze ale unei cercetări penale legate de fapte de corupţie. „Va exista o propunere pe care eu o voi susţine şi care se referă la răspunderea politică, anume la ce funcţie trebuie să renunţ în Guvern, în Parlament, în partid, în funcţie de momentul unei cercetări penale“, a spus Ponta, potrivit Mediafax. El a precizat că nu e vorba de sancţionarea membrilor de partid, ci de adoptarea unor măsuri statutare referitoare la orice membru de partid vizat de o cercetare legată de corupţie şi care nu mai poate ocupa pe acea perioadă anumite funcţii. „La Consiliul Naţional vin cu forma pe care o propun. Consiliul Naţional aprobă provizoriu, apoi va adopta Congresul“, a spus Ponta.

A.Dumitru

Comentarii (1) | Vizualizari: 4751

 
(0 voturi)
Wednesday, 04 March 2015

Ponta îşi prezintă raportul de activitate

 

Tot Victor Ponta, a anunţat, luni, după şedinţa BPN a PSD, că va prezenta, la Consiliul Naţional, convocat pentru 20-21 martie, un raport de activitate al său şi al conducerii formaţiunii, anunţă Mediafax. „În ce priveşte activitatea politică, am confirmat programul Consiliului Naţional din 20-21 martie, principalele teme fiind noul program politic al PSD cu care mergem în 2016 în alegeri, raportul de activitate al meu, al conducerii PSD, modificările la statut, alegerea noului preşedinte (n.r. - al CN)“ , a spus Ponta, luni. El a arătat că BPN a stabilit ca termenul de depunere a candidaturilor pentru şefia CN să expire pe 15 martie, urmînd ca acestea să fie validate pe 16 martie, într-o nouă şedinţă a BPN. Ponta a mai zis că, printre condiţiile pentru depunerea candidaturilor, se numără susţinerea a cinci organizaţii, dar şi necesitatea de a avea o vechime de trei ani în partid. Potrivit unor zvonuri, pînă în momentul de faţă, cea care şi-a anunţat, în interiorul partidului, în mod clar intenţia de a candida la şefia Consiliului Naţional al PSD a fost Rovana Plumb. Ea este vicepreşedinte al PSD şi preşedinte al Organizaţiei de Femei a partidului. Un alt posibil candidat este primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, care este şi vicepreşedinte al PSD şi care a mai candidat şi în trecut pentru această funcţie, concurîndu-l pe Adrian Năstase. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, este un alt nume vehiculat pentru o candidatură la preşedinţia acestui for. Constantin Niţă şi Marian Oprişan sînt alţi doi vicepreşedinţi ai PSD al căror nume a fost vehiculat pentru o eventuală candidatură la şefia Consiliului Naţional. Niţă şi Oprişan conduc, totodată, filialele din Braşov, respectiv Vrancea ale PSD. Oprişan este preşedinte al CJ Vrancea şi preşedinte al UNCJR.    

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4582

 
(6 voturi)
Monday, 02 March 2015

Autostrada Piteşti - Sibiu construită în şase ani

 

 Master Planul General de Transport prevede un drum expres Piteşti - Cîm­p­ulung - Braşov, cu o cen­tură ocolitoare a munici­piului Cîmpulung, anunţa de curînd deputatul PSD de Argeş Gheorghe Ma­rin. Parlamentarul a vorbit, zilele trecute, despre im­portanţa acestui mas­ter- plan de transpor­turi în pers­pectiva accesării de fonduri europene. Toto­da­tă, Marin a spus şi des­pre benzi suplimentare re­versibile pe anumite sec­toare din DN 7, pentru flui­dizarea traficului greu. În ce priveşte Piteşti - Si­biu, deputatul social-de­mocrat susţine că a­ceasta este prioritară în dezvoltarea reţelei de autostrăzi din România.

Comentarii (2) | Vizualizari: 8418

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 02 March 2015

Preşedintele de CJ, ales indirect

 

Membrii comisiei care se ocupă de modificarea legilor electorale au hotărît ca, la alegerile din 2016, preşedinţii de consilii judeţene să fie aleşi prin vot indirect al membrilor de CJ, nu într-un singur tur, aşa cum este în prezent. Deocamdată însă, nu s-a produs nici o modificare în acest sens, dar Gheorghe Marin, deputat PSD de Argeş, înclină să creadă că, dacă se va decide revenirea la votul pe liste al parlamentarilor, se va reveni şi la alegerea indirectă de către membrii de CJ a preşedintelui.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 7480

Continuare
 
(2 voturi)
Monday, 02 March 2015

Boian a recunoscut mita dată lui Udrea

 

Afaceristul argeşean Corin Bo­ian, patronul Krantz Eurocenter, i-a dat mită Elenei Udrea o geantă de bani, pe care a dus-o la minister. Cel puţin aşa reiese din declaraţia pe care se spune că ar fi dat-o omul de afaceri în faţa procurorilor care instrumentează dosarul „Gala Bute“.  Se pare că acesta i-a dat şpagă Elenei Udrea în valoare de 600.000 de euro, pentru a-i da mai multe contracte finanţate cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale. E­xis­tă mai multe declaraţii date în acest do­sar în care denunţătorii au recunoscut că au dat 900.000 euro, a­dică 10% din plăţile MDRT pentru finanţarea contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi Kranz Eu­­rocenter SRL. Din această sumă, 600.000 de euro au fost remişi de Corin Boian, diferenţa de 300.000 fiind dată de Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.  

   M.Sandu

 

Comentarii (1) | Vizualizari: 6930

 
(0 voturi)
Saturday, 28 February 2015

Ordonanţa, de la legalitate la ilegalitate:

Traseiştii nu-şi pierd mandatul

 

 După ce legea de aplicare a OUG 55, a migraţiei aleşilor locali, a fost declarată neconstituţională şi retrimisă în Parlament, aleşii neamului au găsit soluţia ideală ca traseiştii să nu-şi piuardă mandatul. Astfel, potrivit explicaţiilor cu care a venit deputatul PSD de Argeş Gheorghe Marin, după ce OUG 55 a fost discutată în comisia din Cameră, s-a găsit formula prin care traseiştii nu-şi pierd mandatul, dar pe viitor nu se va mai putea da o astfel de ordonanţă.

Comentarii (1) | Vizualizari: 8025

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 28 February 2015

Liberalii din Consiliulul Local Cîmpulung contraatacă şi-l vor alături pe

Decanul Baroului Argeş, în „războiul viceprimarului“

 

 Se înteţeşte lupta pentru fotoliul de viceprimar al municipiului Cîmpulung. După ce „vicele“ demis, dar încă în func­ţie, Liviu Ţîroiu, a declarat că luptă în instanţă pînă în pînzele albe, să-şi păstreze funcţie, avînd în Prefectură un aliat de nădejde, adversarii săi liberali din Consiliul Local nu au stat cu mîinile în sîn şi vor să apeleze la o casă de avocatură care să-i ajute să-l pună în drepturi pe Bogdan David, viceprimarul ales la ultima şedinţă de consiliu din 2014.

Comentarii (2) | Vizualizari: 7969

Continuare
 
<< Start < Înapoi 31 32 33 34 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1090 - 1102 din 1102


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 03.09.2019

--- 4.591 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info