Curierul Zilei - RUBRICI
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI
Aniversare
 Publicitate pdf
(0 voturi)
Friday, 03 February 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Nu va candida la şefia PNL Argeş

Conform vicepreşedintelui PNL Argeş, Ion Popa este în continuare, pînă la alegeri, preşedintele acestui partid. Acest lucru este posibil, chiar dacă şi-a depus cu ceva timp în urmă demisia. Preşedintele demisionar Ion Popa a precizat că nu va candida din nou pentru şefia acestui partid. De asemenea, şi Tiberiu Avramescu a anunţat că nu va candida pentru funcţia de preşedinte PNL Argeş. În schimb, pentru a revigora partidul la Piteşti, este decis să candideze pe o altă funcţie.   

   Antonela Roşu      

Vot contra bugetului

În cadrul conferinţei de presă de ieri, Dănuţ Bica, prim-vicepreşedinte PNL Argeş, a menţionat că partidul va vota împotriva Legii bugetului. Acest lucru se va întîmpla dacă aceasta va rămîne în forma în care a fost prezentată. Partidul va veni cu un număr însemnat de amendamente.   

Antonela Roşu   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4806

 
(5 voturi)
Saturday, 28 January 2017

Va avea loc dezbatere publică

PSD nu renunţă la graţiere

 

 Deşi Consiliul Superior al Magistraturii a avizat negativ proiectul de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, PSD nu va retrage cele două proiecte. Luni, acestea vor fi supuse dezbaterii publice la Ministerul Justiţiei. Într-un comunicat de presă, CSM a explicat că cele două proiecte încalcă Constituţia României, însă, avînd rol consultativ, ordonanţele vor putea fi adoptate.

Comentarii (10) | Vizualizari: 8322

Continuare
 
(3 voturi)
Saturday, 28 January 2017

Prefectul trebuie să rămînă în sfera politică

Ieri, la conferinţa de presă săptămînală a PSD Argeş au venit primarul de la Topoloveni, Gheorghe Boţîrcă, şi fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Dorin Mărăşoiu. În cadrul conferinţei s-a discutat despre ordonanţele de graţiere şi amnistie şi, implicit, despre modificările legislative ce au scos oamenii în stradă, dar şi de viitorul prefect. Gheorghe Boţîrcă a explicat: „Sînt cîteva orientări pe care le-au făcut publice colegii noştri de la partid. În jurul acestora va fi aleasă persoana care va fi numită. Din discuţiile şi propunerile pe care le-am avut, n-are cum ca prefectul să fie înalt funcţionar public şi să ducă în teritoriu politica unui guvern politic. Atunci, el trebuie să rămînă în sfera politică. Deci Instituţia Prefectului trebuie să fie politică“.

A.Dumitru

Comentarii (1) | Vizualizari: 6411

 
(10 voturi)
Friday, 27 January 2017

Directorii de ziare din Argeş comentează protestul din Bucureşti

Iohannis a încălcat Constituţia!

 

 Duminică seară, preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost în Piaţa Universităţii la protestul faţă de legile privind graţierea şi modificările la Codul Penal. Am întrebat, ieri, mai mulţi oameni de presă din judeţul nostru ce părere au despre gestul lui Klaus Iohannis de a participa la acest protest. Jurnaliştii din Argeş, ca for­ma­tori de opinie, au un cuvînt de spus. Părerea lor, ca a fiecărui român, este importantă, într-o ţară demo­cratică. Iată opiniile ziariştilor din Argeş referitor la gestul preşedintelui de a participa la protest. 

Comentarii (10) | Vizualizari: 8673

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 27 January 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Şedinţă cu secretarii primăriilor

Ieri, în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural, prefectul de Argeş, Cristian Soare, a anunţat că, pe data de 1 februarie, de la ora 11, va avea loc o întîlnire cu secretarii primăriilor din judeţul Argeş. Principalele teme de discuţii vizează modificările legislative.

A.Dumitru

Discuţii pe măsurile PNDR

Săptămîna viitoare, joi, 2 februarie, este programată o întîlnire la Căminul Cultural de la Slobozia. Principalele subiecte vizează măsurile din cadrul PNDR. Astfel, se va discuta mai aplicat fiecare măsură sau submăsură, cu atît mai mult cu cît unele au termen de depunere 28 februarie. 

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 6325

 
(4 voturi)
Wednesday, 25 January 2017

Iohannis a declanşat procedura de referendum

Preşedintele României, Klaus Iohannis, le-a transmis ieri preşedin­ţilor celor două Camere ale Parlamentului o scrisoare prin care anunţă că a declanşat procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice. Astfel, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a declanşat, marţi, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituţia României, procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la următoarea problemă de interes naţional: continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice. „În temeiul dispoziţiilor art. 90 din Constituţia României şi al dispoziţiilor art. 2 şi 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, intenţionez să cer poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa suverană cu privire la următoarea problemă de interes naţional: continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice. Avînd în vedere dispoziţiile legale menţionate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum naţional referitor la problema sus-menţionată“, se arată în scrisoarea transmisă preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5227

 
(1 vot)
Wednesday, 18 January 2017

Prefectul de Argeş, Cristian Soare, şi-a făcut bilanţul:

Un mandat cu proiecte şi accidente grave!

 

 Mandatul actualului prefect de Argeş, Cristian Soare, a stat sub semnul premieriilor. De la activarea, în trei cazuri, a Planului Roşu de Intervenţie şi organizarea unui Ghişeu unic pentru depunerea proiectelor din cadrul PNDR, la sediul APIA, pînă la implementarea unui program informatic prin care candidaţii îşi aleg data la care pot susţine proba practică în vederea obţinerii permisului de conducere. De altfel, prefectul a făcut ieri bilanţul pe 2016, dar a şi anunţat că este posibil să fie ultima întîlnire oficială cu jurnaliştii în funcţia pe care o deţine. Soare se aşteaptă ca în curînd să fie schimbat din funcţie, însă speră ca subprefectul Emilian Dragnea să rămînă la Prefectură, poate chiar în calitate de prefect.

Comentarii (3) | Vizualizari: 6297

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 17 January 2017

Parlamentul European îşi alege preşedintele

 

 Am intrat în linie dreaptă pentru alegerea preşedintelui Parlamentului European (PE). Astăzi, 17 ianuarie, deputaţii europeni vor vota pentru a alege un succesor al preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz. Vor fi aleşi şi vicepreşedinţii (14 la număr) şi chestorii (5 la număr).  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5815

Continuare
 
(3 voturi)
Tuesday, 17 January 2017

Dragnea pleacă la Trump, Iohannis rămîne acasă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va pleca, marţi, în Statele Unite, după ce americanii l-au invitat la ceremonia de inaugurare a mandatului noului preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump. Premierul Sorin Grindeanu va merge şi el la acelaşi eveniment, dar va pleca din ţară miercuri. Evenimentul organizat de noua administraţie americană va avea loc la Washington, în perioada 18-20 ianuarie, potrivit celor de la EVZ. Ceremoniile includ, vineri, depunerea jurămîntului de către Trump, urmată de un bal elegant. Cei doi oficiali români vor avea o întîlnire cu generalul Thomas Flynn, care va fi numit consilier pentru securitatea naţio­nală al SUA, arată cei de la EVZ. Pe lîngă participarea la ceremonie, vor avea o scurtă întrevedere cu vicepreşedintele Pence. Avînd în vedere că în spaţiul public au apărut o serie de informaţii referitoare la faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu va merge la ceremonie, cei de la Administraţia Prezidenţială au precizat, potrivit dcnews.ro: „Conform practicii Statelor Unite ale Americii privind ceremoniile de inaugurare a noilor preşedinţi, şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Washington sînt singurii care îi reprezintă oficial pe şefii de stat şi guvernele lor la evenimentele de învestitură. Nicio delegaţie străină, cu atît mai puţin şefi de stat sau de guvern, nu este, potrivit acestei cutume, invitată oficial cu această ocazie. Această regulă a fost reconfirmată explicit şi cu ocazia învestirii preşedintelui Donald Trump, astfel cum a fost subliniat în invitaţia trimisă de Departamentul de Stat, în numele Comitetului Congresional Comun privind Ceremoniile Inaugurale, tuturor misiunilor diplomatice din Washington. Delegaţii formate din reprezentanţi ai unor instituţii sau partide care participă la evenimente organizate în marja ceremoniilor oficiale inaugurale nu reprezintă oficial statul ro­mân. România va fi reprezentată, conform practicii amintite, de ambasadorul României în SUA“. 

   A.Dumitru

Comentarii (1) | Vizualizari: 5504

 
(2 voturi)
Tuesday, 17 January 2017

Guvernul poate emite ordonanţe în vacanţă

Conform Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe. Guvernul va putea emite ordonanţe simple în vacanţa parlamentară în domeniile: finanţe publice şi economie; administraţie publică şi dezvoltare regională; sănătate, muncă şi protecţie socială; fonduri europene; educaţie şi cercetare; agricultură şi dezvoltare rurală; turism; antreprenoriat şi mediul de afaceri; mediu; comunicaţii şi societatea informaţională; prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege. Vă reamintim că, în urma unei sesizări, CCR a decis, pe 12 ianuarie, că legea este constituţională, lucru ce a dus, ieri, la semnarea acesteia de către preşedintele României.  

 A.Roşu  

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5437

 
(1 vot)
Saturday, 14 January 2017

Valeca nu a decis ce să facă

Încă nu s-a stabilit prefectul de Argeş

 

 Preşedintele PSD Argeş, ministrul Cercetării, senatorul Şerban Valeca, a precizat, ieri, în cadrul conferinţei de presă, că au fost cîteva propuneri pentru funcţiile de secretari de stat sau prefect făcute la nivelul organi­za­ţiei. Cu toate acestea, deocamdată, nu s-a luat nici o decizie concretă şi încă mai pot veni propuneri.

Comentarii (3) | Vizualizari: 6877

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 14 January 2017

În primăvară, alegeri la PNL

Liberalii se reorganizează!

 

 Liberalii argeşeni vor intra în primăvară cu un nou scrutin. Mai precis, este vorba de alegeri interne de la bază la vîrf. Deocamdată, la nivelul filialei PNL Argeş, nu s-a ridicat nici un candidat care să poată fi ca o locomotivă pentru partid, după cum a explicat însuşi prim-vicepreşedintele coordonator, deputatul Dănuţ Bica. Referitor la noul Exe­cutiv, Bica a avut cuvinte de laudă la adresa ministrului Cercetării, Şerban Valeca.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5462

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 14 January 2017

 Luni, plenul comun al Parlamentului

Plenul comun al Parlamentului va fi convocat, luni, la ora 16, pe ordinea de zi figurînd, pe lîngă constituirea Comisiei de anchetă pentru rectificările bugetare din 2016, şi votul asupra componenţei comisiilor pentru controlul SRI şi SIE, arată cei de la Mediafax, citînd surse parlamentare. Deputaţii şi senatorii ar urma să voteze în şedin­ţa plenului comun componenţa comisilor parlamentare pentru controlul SIE şi SRI, în contextul în care conducerile celor două instituţii vor trebui să fie audiate în comisiile comune pentru întocmirea Legii bugetului de stat pe anul 2017. Comisia Comună permanentă pentru exercitarea controlului parlamentar asupra SRI va avea nouă membri, din care un preşedinte, un vicepreşedinte şi un secretar.   

 A.Dumitru

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4891

 
(5 voturi)
Friday, 13 January 2017

Ordonanţele Guvernului, constituţionale

 

 Ieri, Curtea Constituţională a României a decis că este constituţională Legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonan­ţe, după ce a respins sesizarea formulată de 88 de deputaţi PNL, USR şi PMP. Vă reamintim că Parlamentul a adoptat, săptămîna trecută, legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonan­ţe.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5350

Continuare
 
(3 voturi)
Friday, 06 January 2017

Legea care le interzice persoanelor condamnate să facă parte din Guvern, la CCR

Ce şanse are Dragnea să mai ajungă premier?

 

 Avocatul Poporului a anunţat că a sesizat Curtea Constituţională a României privind neconstituţionalitatea art. 2 din Legea 90/2001, conform căruia pot fi membri ai Executivului persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în situaţie de incompatibilitate. De altfel, legea nu îi permite lui Liviu Dragnea să fie membru al Guvernului din cauza condamnării definitive cu suspendare.

Comentarii (10) | Vizualizari: 6816

Continuare
 
(2 voturi)
Thursday, 05 January 2017

Avem Guvern!

 

 Ziua de ieri a început cu audierea celor 26 de miniştri propuşi în comisiile de specialitate, care a durat circa şase ore, iar ulterior Parlamentul a acordat votul de învestitură pentru Guvernul condus de premierul Sorin Grindeanu. Noul cabinet a depus jurămîntul la Palatul Cotroceni şi ulterior, pe seară, a fost programată prima şedinţă de Guvern. O zi maraton pentru Cabinetul Grindeanu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 10079

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 04 January 2017

Doi argeşeni în Cabinetul Grindeanu!

 

 Doi argeşeni se află pe lista de nominalizări pentru două portofolii în noua componenţă a Guvernului. Mai precis, vorbim de actualul preşedinte al PSD Argeş, senatorul Şerban Valeca, şi copreşedintele ALDE, Daniel Constantin. Cei doi nu sînt la prima experienţă ministerială. Noul Guvern, propus de PSD-ALDE, are în componenţă 24 de miniştri, dintre care doi deţin şi funcţia de vicepremier, şi doi miniştri delegaţi.  În Guvernul propus de majoritatea parlamentară, opt funcţii de ministru sînt deţinute de femei.

Comentarii (4) | Vizualizari: 7559

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 199 - 231 din 1102


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 20.08.2019

--- 9.253 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info