Curierul Zilei - RUBRICI
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI
 Publicitate pdf
(1 vot)
Thursday, 27 April 2017

Transportul ecologic va ridica probleme noi specialiştilor

Autobuzele electrice, un pionierat pentru Piteşti

 

În pauza dedicată vizitării maşinilor electrice expuse de Renault în faţa Rectoratului, am discutat cu Manuel Rotaru despre perspectiva ca şi transportul în comun piteştean să fie deservit de autobuze electrice -  de altfel, Bugetul municipalităţii pe acest an prevede realizarea, cu 660.000 lei, a unui proiect privind „introducerea de autobuze electrice pe principalele artere“ ale oraşului.    

Comentarii (2) | Vizualizari: 6335

Continuare
 
(4 voturi)
Thursday, 27 April 2017

Ca să facă economie la bugetul local, primarul din Băbana

A amenajat cu forţe proprii parcarea primăriei

 

Cînd a văzut cîţi bani îi ia o firmă ca să betoneze parcarea primăriei, primarul din Băbana, Bebe Ivan, s-a decis să facă acest lucru cu forţe din comună şi cu fonduri mult mai mici! A pus şi mîna pe lopată şi a făcut beton parcarea primăriei!    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 6009

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 27 April 2017

Între Argeş, Vîlcea şi Sibiu,

Posibil parteneriat Salvamont

 

Marţi, a avut loc, la Consiliul Judeţean Vîlcea, o întîlnire a conducerilor Consiliilor Judeţene din Ar­geş, Vîlcea şi Sibiu cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor. Au fost discuţii despre Trans­făgărăşan şi despre DN 73C, dar s-a subliniat şi faptul că există posibilitatea încheierii unui parteneriat între cele trei judeţe.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5584

Continuare
 
(2 voturi)
Wednesday, 26 April 2017

Delegaţia ACAROM a discutat cu Klaus Iohannis

Constructorii auto s-au întîlnit cu preşedintele 

 

Asociaţia Constructorilor de Automobile din România a participat ieri la eveni-mentul „Preşedintele României, în dialog cu mediul de afaceri“, unde s-a întîlnit cu Klaus Iohannis, la sediul CCIR Business Center. Este vorba despre o primă etapă de consultare cu mediul de afaceri, în cadrul mai larg al proiectului de ţară iniţiat de preşedintele României.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5407

Continuare
 
(2 voturi)
Wednesday, 26 April 2017

Sindicaliştii sînt nemulţumiţi de salarii

Grevă astăzi la Garda de Mediu

 

Angajaţii Gărzii de Mediu sînt nemulţumiţi de salarii şi vor face astăzi, între orele 14 şi 16, grevă de avertisment. Potrivit unui comunicat de presă al Sindicatului Naţional al Gărzii de Mediu, condus de Valentin Neagoe, nu se vor desfăşura activităţile specifice Gărzii de Mediu şi nu se va lucra cu publicul în nici un comisariat al Gărzii de Mediu la nivel naţional.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5309

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 26 April 2017

Tudor Teodorescu - Branişte, omagiat azi la Biblioteca Judeţeană

Continuă proiectul „Argeşeni, valori naţionale“

 

Prefectura Argeş continuă proiectul prin care omagiază personalităţile argeşene în cadrul evenimentului „Argeşeni - valori naţionale“. Astfel, în această lună, este rîndul celui ce a fost Tudor Teodorescu - Branişte, scriitor, avocat şi publicist. El va fi omagiat astăzi, la ora 12.30, la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu, din Piteşti.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5182

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 26 April 2017

 

„Metropola inteligentă“, la Universitatea Piteşti 

 

Începînd de astăzi şi pînă pe 28 aprilie, la Piteşti are loc un eveniment privind mobilitatea şi dezvoltarea metropolitană, organizat de ETL Mobility Cluster, alături de Asociaţia pentru  Mobilitate Metropolitană.                    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5311

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 26 April 2017


Alte ştiri pe scurt

 

 Simpozion la Centrul Cultural

Centrul Cultural Piteşti, prin Clubul de Istorie Armand Călinescu şi redacţia revistei-document Restituiri Piteşti, organizează simpozionul cu tema Pace şi război în Siria, în cadrul dezbaterilor publice lunare, sub genericul Lumea azi. Manifestarea se va desfăşura, miercuri, 26 aprilie, de la ora 15, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.  

  Iulia Ivănoiu

Se opreşte căldura în Piteşti

Furnizarea agentului termic pentru încălzire în locuinţele şi firmele din Piteşti care sînt racordate la sistemul centralizat de încălzire va fi oprită. Acest lucru a fost anunţat de Termo Calor Confort, avînd în vedere că sezonul de furnizare a încălzirii s-a încheiat. Piteştenii vor rămîne fără căldură începînd de mîine, la ora 8.00.   

 

Noi reguli pentru eliberarea paşaportului simplu

Persoanele care vor să intre în posesia unui paşaport simplu trebuie să ştie că, pentru eliberarea acestora, cererile pentru eliberarea lor se primesc numai în baza bonurilor de ordine care se eliberează doar pentru ziua în curs, după verificarea tuturor documentelor necesare. Astfel, prin această măsură vor fi asigurate servicii de calitate cetăţenilor, evitîndu-se aglomeraţia de la ghişee.   

Antonela Roşu 
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5295

Continuare
 
(1 vot)
Tuesday, 25 April 2017

În ciuda vremii neprielnice, s-au înregistrat vînzări-record

Comercianţii de flori au plecat cu buzunarele pline

 

În cele trei zile cît a durat a 40-a ediţie a Simfoniei Lalelelor, comercianţii de la zecile standuri din centrul Piteştiului au avut parte de vreme capricioasă, cu vînt, ploaie, temperaturi negative noaptea, soare pe alocuri şi mulţi clienţi. Aşa se face că, în ciuda capriciilor vremii, la final s-au declarat mulţumiţi, deşi, comparativ cu alţi ani, vînzările nu au fost la fel de bune. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5310

Continuare
 
(1 vot)
Tuesday, 25 April 2017

La Tîrgul Agro Piteşti organizat de CCIA Argeş,

Marele premiu, o macara cu braţ hidraulic

 

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş pregăteşte a doua ediţie a Tîrgului de echipamente, utilaje agricole şi produse tradiţionale Agro Piteşti. Este un eveniment regional, de­oarece în zona Argeş, Vîlcea şi Dîmboviţa nu există o astfel de manifestare. Tîrgul are loc între 4 şi 7 mai, în parcarea Complexului Comercial Jupiter City, la Carrefour. Accesul este gratuit. Joi, programul este între 11 şi 18, vineri şi sîmbătă, 10 - 18, duminică 10 - 16.    
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4992

Continuare
 
(1 vot)
Tuesday, 25 April 2017

Ministrul Agriculturii a fost duminică la Piteşti

A cumpărat flori de la Simfonia Lalelelor 

 

Printre cei care au vizitat standurile comercianţilor la Simfonia Lalelelor de anul acesta se numără şi Petre Daea, ministrul Agriculturii.     
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4566

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 25 April 2017

Alegeri, în comunele conduse de viceprimari  

Valea Danului şi Domneşti votează pe 11 iunie

 

Potrivit unei Hotărîri adoptate în şedinţa de pe 20 aprilie, Guvernul a stabilit data de 11 iunie pentru organizarea alegerilor parţiale pentru primar în 49 de localităţi din ţară unde postul de edil-şef este vacant (cel mai cunoscut caz fiind al municipiului Craiova). Şi în Argeş există două comune în această situaţie: Va­lea Danului şi Domneşti. Hotărîrea de Guvern intră în vigoare pe 7 mai, astfel încît să se respecte termenul legal de 35 de zile de la stabilirea datei la desfăşurarea alegerilor.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4385

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 25 April 2017


Alte ştiri pe scurt

 

Alocaţie de susţinerea a familiei

Preşedintele României a promulgat Legea privind aprobarea OUG 26/2016 referitoare la alocaţia de susţinerea a familiei. Ordonanţa prevede că acordarea acestei alocaţii, de care beneficiază familiile cu venituri reduse care au copii în întreţinere pînă la vîrsta de 18 ani, nu mai este condiţionată de plata impozitelor şi taxelor locale pentru bunurile pe care le deţin. Alocaţiile se acordă familiilor ale căror venituri lunare pentru fiecare membru sînt mai mici de 530 lei, calculîndu-se în funcţie de numărul de copii şi de venitul pentru fiecare membru al familiei. Ordonanţa stabileşte că plăţile vor fi reluate din oficiu pentru familiile la care a fost sistat acest drept, inclusiv pentru perioada în care alocaţia pentru susţinere a fost suspendată.

CAS poate fi plătit retroactiv 

Guvernul a prelungit, printr-o Ordonanţă de urgenţă, termenul pînă la care pot fi plătite retroactiv contribuţiile de asigurări sociale. Oamenii care nu au ajuns încă la vîrsta de pensionare vor putea să le plătească retroactiv pentru perioadele în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia. Ei pot face acest lucru pînă la data de 31 decembrie 2017.

Grupaj de Antonela Roşu 

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3980

 
(2 voturi)
Monday, 24 April 2017

244 în aparatul de specialitate al Primăriei Piteşti, peste 3.000 în total

Angajaţi puţini la Primărie, mulţi în subordine

 

Primăria Piteşti este un candidat serios la statutul de cel mai important angajator din oraş - rivalizînd cu Lisa (ce a mai rămas din ea şi cu celelalte firme mai mari). Chiar dacă în aparatul de specialitate nu sînt atît de mulţi angajaţi ca în alte oraşe, entităţile din subor-dine dau de lucru multor cetăţeni.   

Comentarii (3) | Vizualizari: 4565

Continuare
 
(1 vot)
Monday, 24 April 2017

După ce sîmbătă a devenit preşedintele PNL Piteşti,

Radu Perianu candidează la alegerile judeţene

 

Sîmbătă dimineaţă, au avut loc, la Teatrul Al. Davila, alegeri pentru conducerea PNL Piteşti. Acestea sînt primele după fuziunea dintre PNL şi PDL.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4088

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 24 April 2017

Pentru reducerea poluării, astăzi se lansează pentru primării

Programul pentru platforme de bălegar

 

Unitatea de Management al Proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi“ informează că, astăzi, Ministerul Apelor şi Pădurilor intenţionează să lanseze primul apel de subproiecte cu aferent Programului  „Investiţii la nivelul comunităţilor locale pentru reducerea poluării cu nutrienţi“. Obiectivul programului este reducerea deversărilor de nutrienţi în corpurile de apă prin îmbunătăţirea amenajărilor destinate gunoiului de grajd şi a staţiilor de epurare a apelor uzate şi prin protecţia apei şi a terenurilor expuse spre a fi afectate de deversările de nutrienţi.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4197

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 24 April 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Comercianţii rămîn în Centru

Expoziţia de flori din incinta Complexului Expoziţional de la Casa Cărţii s-a încheiat ieri seară. Cu toate că Simfonia Lalelelor s-a sfîrşit, potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii municipalităţii, o parte dintre comercianţii din zona centrală vor putea fi găsiţi aici pînă la sfîrşitul acestei săptămîni. Deci, dacă nu aţi avut timp sau mai vreţi să achiziţionaţi diferite flori pentru apartament şi grădină, mai aveţi posibilitatea să o faceţi.    

A.Roșu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3960

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 100 - 132 din 1102


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 03.09.2019

--- 4.591 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info