Curierul Zilei - Politic
 Publicitate pdf
Moţiunea de cenzură a fost respinsă
(3 voturi)
Thursday, 09 February 2017

Guvernul Grindeanu rămîne în funcţie

Moţiunea de cenzură a fost respinsă

 

 Ieri, moţiunea de cenzură contra Guvernului Grindeanu a fost respinsă. Înainte de începerea votului, alianţa PSD-ALDE şi UDMR au decis să nu îşi exercite acest drept. Chiar dacă nu au votat, PSD şi ALDE au rămas în sală, pentru asigurarea cvorumului, iat UDMR s-a abţinut de la vot.

Comentarii (1) | Vizualizari: 9493

Continuare
 
Motivarea condamnării lui Dragnea
(4 voturi)
Thursday, 09 February 2017

Motivarea condamnării lui Dragnea  

Liviu Dragnea a fost condamnat, anul trecut, în aprilie, la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul referendumului, iar ieri el a primit motivarea, care are sute de pagini. În cazul lui, judecătorii motivează că este suficientă o pedeapsă cu suspendare, deoarece Dragnea nu are antecedente. Magistraţii au majorat pedeapsa de la un an la doi ani de închisoare cu suspendare deoarece preşedintele PSD a negat faptele, pe tot parcursul procesului. Vă reamintim că el a fost acuzat că, în 2012, înainte şi în timpul referendumului pentru demiterea preşedintelui României de atunci, Traian Băsescu, a pus la punct un sistem care să deturneze rezultatul votului, pentru a se întruni cvorumul necesar demiterii. Ş-a menţionat atunci că, împreună cu 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare, Dragnea a complotat pentru trucarea rezultatului referendumului.

    Antonela Roşu

Comentarii (2) | Vizualizari: 9395

 
CCR a respins sesizarea lui Iohannis
(1 vot)
Thursday, 09 February 2017

CCR a respins sesizarea lui Iohannis

Ieri, Curtea Constituţională a României a respins sesizările legate de Ordonanţa 13, privind generarea unui conflict juridic de natură constituţională de către Guvernul României, făcute de preşedintele Klaus Iohannis şi Consiliul Superior al Magistraturii. Decizia de ieri a Curţii Constituţionale a fost luată cu majoritate de voturi, decizîndu-se că nu există nici un conflict între instituţii şi că Guvernul a acţionat legal, în sfera lui de competenţă. Nu există un conflict juridic de natură constituţională între puterea judecătorească şi cea executivă şi nici între Parlament şi guvern.

    Antonela Roşu

Comentarii (1) | Vizualizari: 8318

 
A fost abrogată Ordonanţa 13
(5 voturi)
Tuesday, 07 February 2017

Ieri, în şedinţă de Guvern,

A fost abrogată Ordonanţa 13

 

 Guvernul a abrogat, ieri, Ordonanţa de Urgenţă 13. În cadrul şedinţei a fost aprobat un memorandum prin care vor putea fi făcute publice dezbaterile din timpul adoptării Ordonanţei lui Grindeanu, cea din 31 ianuarie, care tocmai a fost abrogată, dar şi a celei din timpul dezbaterii Ordonanţei lui Cioloş, cea din 18 mai a anului trecut, prin care au fost aduse modificări Codului penal şi Codului de procedură penală.

Comentarii (8) | Vizualizari: 11122

Continuare
 
Aseară au fost mai puţini protestatari
(3 voturi)
Tuesday, 07 February 2017

Aseară au fost mai puţini protestatari

Dacă pînă  aseară centrul oraşului era plin de protestatari care cereau demisia Guvernului, ieri seară nu au ieşit din casă decît cîteva persoane. Aceştia s-au strîns în faţa primă­riei şi nu s-au mai manifestat zgomotos, ei venind doar cu diferite lozinci în mînă. Pentru a evita eventualele divergente între protestatari şi posibilii simpatizanţi ai Guvernului, numărul jandarmilor prezenţi a fost mai mare ca în alte seri.

 Antonela Roşu

Comentarii (7) | Vizualizari: 8674

 
Protestatarii cer demisia Guvernului
(5 voturi)
Monday, 06 February 2017

Protestatarii cer demisia Guvernului

 A cincea zi de proteste a continuat aseară şi la Piteşti. Chiar dacă mult controversata Ordonanţă 13/ 2017 a fost abrogată, unele persoane nu au renunţat la ieşirea în stradă şi au continuat să protesteze prin centrul oraşului, acum cerînd demisia Guvernului. De data aceasta, au existat şi cîteva persoane care au strigat lozinci contra preşedintelui Iohannis, cerîndu-i demisia. Rămîne de văzut dacă piteştenii vor continua protestele şi în zilele următoare.

A.Roşu

 

Comentarii (2) | Vizualizari: 6930

 
Protest la Cotroceni
(3 voturi)
Monday, 06 February 2017

Protest la Cotroceni

Aseară, la închiderea ediţiei, aproximativ 3.000 de oameni protestau în faţa palatului Cotroceni. Oamenii cereau demisia preşedintelui Klaus Iohannis scandînd: „Iohannis şi ai lui, trădătorii neamului!“. „Jos Iohannis!“, dar şi sloganuri de susţinere a premierului: „ Sorine, nu uita, ţara e de partea ta!“.  

A.Roşu

 

Comentarii (5) | Vizualizari: 8894

 
Ordonanţele lui Cioloş şi Grindeanu
(4 voturi)
Saturday, 04 February 2017

Unul a mărit puterea procurorilor, iar celălalt le-a limitat-o

Ordonanţele lui Cioloş şi Grindeanu

 

Modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală produce efecte ce pot fi în folosul unor părţi şi în dezavantajul altora. Tocmai de aceea, orice decizie de acest gen aduce de la sine controverse şi proteste în stradă. Cine are dreptate? Anul trecut, Guvernul Cioloş a adoptat prin Or­donanţa de Urgenţă 18/2016 modificarea unor pre­vederi legale, iscînd un val de critici, invocîndu-se faptul că unele prevederi nu ar fi constituţionale. Guvernul Grindeanu a adoptat prin Ordonanţa de Urgenţă 13/2017 unele modificări ale Codului penal. Diferenţa dintre cele două decizii este că prima dădea mai multă putere procurorilor, iar cea de-a doua limitează acţiunile procurorilor.

Comentarii (2) | Vizualizari: 9032

Continuare
 
Mînzînă l-a beştelit pe Iohannis
(2 voturi)
Saturday, 04 February 2017

 Ieri, la conferinţa de presă a PSD,

Mînzînă l-a beştelit pe Iohannis

Aşteptăm reacţia preşedintelui

 

 În cadrul conferinţei de presă organizate, ieri, la sediul PSD Argeş, au fost prezenţi Ion Mînzînă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, şi Gheorghe Diaconu, fostul preşedinte al Curţii de Apel din Piteşti. Acesta din urmă a venit cu cîteva lămuriri, în calitate de judecător, în ce priveşte ordonanţele şi modificările aduse de Guvern, care au scos lumea în stradă.

Comentarii (9) | Vizualizari: 7404

Continuare
 
Încă o seară de protest
(4 voturi)
Saturday, 04 February 2017

Încă o seară de protest

 Protestele au continuat şi ieri seară la Piteşti. La fel ca şi în serile trecute, protestatarii s-au strîns în Piaţa Vasile Milea, de unde au plecat încolonaţi prin centrul oraşului spre Primărie. Ei au strigat lozinci contra PSD, contra guvernului şi a lui Liviu Dragnea. Piteştenii care au fost prezenţi la protest şi-au dat întîlnire şi în această seară în Piaţa Vasile Milea. Ei vor neapărat să oprească punerea în aplicare a Ordonanţei de Urgenţă şi a modificărilor aduse Codului Penal şi Codului de Procedură Penală. 

Antonela Roşu   Foto: I.Tudor

Comentarii (1) | Vizualizari: 6345

 
Primarii aprobă modificarea Codului Penal
(10 voturi)
Friday, 03 February 2017

De teamă, funcţionarii nu mai semnau nici un document

Primarii aprobă modificarea Codului Penal

 

 Guvernul a adoptat, marţi seară, prin Ordonanţe de Urgenţă privind modificările la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală şi graţierea. Una dintre modificările intrate în vigoare este dezincriminarea abuzului în serciciu dacă persoana acuzată nu a adus un prejudiciu mai mare de 200.000 e lei sau o vătămare gravă. De asemenea, în ordonanţă se prevede clar că abuzul în serviciu dispare în cazul actelor normative. 

Comentarii (19) | Vizualizari: 9272

Continuare
 
Şi aseară au fost mii de oameni la protest
(5 voturi)
Friday, 03 February 2017

Şi aseară au fost mii de oameni la protest

 Aseară, protestele au continuat în centrul Piteştiului. Si de această dată protestatarii au venit pregătiţi cu pancarde, vuvuzele şi au scandat numeroase sloganuri la adresa guvernanţilor. Cîţiva tineri au venit chiar şi cu o cruce simbolică, în mărime naturală, din lemn. Nu au lipsit nici de această dată familiile cu copiii mici în braţe, chiar dacă afară era destul de frig. Cele aproximativ 3.000 de persoane au plecat iniţial din Piaţa Vasile Milea spre primărie, iar unele au trecut şi pe la sediul PSD. Deoarece mai sînt 7 zile pînă la punerea în practică a ordonanţelor atît de contestate, ei au spus că se vor strînge în Piaţa Milea şi în această seară, la ora obişnuită.

  Antonela Roşu    Foto: I.Tudor

Comentarii (2) | Vizualizari: 5570

 
Alte ştiri pe scurt
(0 voturi)
Friday, 03 February 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Nu va candida la şefia PNL Argeş

Conform vicepreşedintelui PNL Argeş, Ion Popa este în continuare, pînă la alegeri, preşedintele acestui partid. Acest lucru este posibil, chiar dacă şi-a depus cu ceva timp în urmă demisia. Preşedintele demisionar Ion Popa a precizat că nu va candida din nou pentru şefia acestui partid. De asemenea, şi Tiberiu Avramescu a anunţat că nu va candida pentru funcţia de preşedinte PNL Argeş. În schimb, pentru a revigora partidul la Piteşti, este decis să candideze pe o altă funcţie.   

   Antonela Roşu      

Vot contra bugetului

În cadrul conferinţei de presă de ieri, Dănuţ Bica, prim-vicepreşedinte PNL Argeş, a menţionat că partidul va vota împotriva Legii bugetului. Acest lucru se va întîmpla dacă aceasta va rămîne în forma în care a fost prezentată. Partidul va veni cu un număr însemnat de amendamente.   

Antonela Roşu   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5027

 
PSD nu renunţă la graţiere
(5 voturi)
Saturday, 28 January 2017

Va avea loc dezbatere publică

PSD nu renunţă la graţiere

 

 Deşi Consiliul Superior al Magistraturii a avizat negativ proiectul de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, PSD nu va retrage cele două proiecte. Luni, acestea vor fi supuse dezbaterii publice la Ministerul Justiţiei. Într-un comunicat de presă, CSM a explicat că cele două proiecte încalcă Constituţia României, însă, avînd rol consultativ, ordonanţele vor putea fi adoptate.

Comentarii (10) | Vizualizari: 8686

Continuare
 
Prefectul trebuie să rămînă în sfera politică
(3 voturi)
Saturday, 28 January 2017

Prefectul trebuie să rămînă în sfera politică

Ieri, la conferinţa de presă săptămînală a PSD Argeş au venit primarul de la Topoloveni, Gheorghe Boţîrcă, şi fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Dorin Mărăşoiu. În cadrul conferinţei s-a discutat despre ordonanţele de graţiere şi amnistie şi, implicit, despre modificările legislative ce au scos oamenii în stradă, dar şi de viitorul prefect. Gheorghe Boţîrcă a explicat: „Sînt cîteva orientări pe care le-au făcut publice colegii noştri de la partid. În jurul acestora va fi aleasă persoana care va fi numită. Din discuţiile şi propunerile pe care le-am avut, n-are cum ca prefectul să fie înalt funcţionar public şi să ducă în teritoriu politica unui guvern politic. Atunci, el trebuie să rămînă în sfera politică. Deci Instituţia Prefectului trebuie să fie politică“.

A.Dumitru

Comentarii (1) | Vizualizari: 6642

 
Iohannis a încălcat Constituţia!
(10 voturi)
Friday, 27 January 2017

Directorii de ziare din Argeş comentează protestul din Bucureşti

Iohannis a încălcat Constituţia!

 

 Duminică seară, preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost în Piaţa Universităţii la protestul faţă de legile privind graţierea şi modificările la Codul Penal. Am întrebat, ieri, mai mulţi oameni de presă din judeţul nostru ce părere au despre gestul lui Klaus Iohannis de a participa la acest protest. Jurnaliştii din Argeş, ca for­ma­tori de opinie, au un cuvînt de spus. Părerea lor, ca a fiecărui român, este importantă, într-o ţară demo­cratică. Iată opiniile ziariştilor din Argeş referitor la gestul preşedintelui de a participa la protest. 

Comentarii (10) | Vizualizari: 9043

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 187 - 217 din 1102


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 14.01.2020

--- 3.288 vizitatori unici ---

Flag Counter


PRchecker.info