Curierul Zilei - Politic
 Publicitate pdf
Ionică a împărţit ouă roşii!
(0 voturi)
Friday, 22 May 2015

De Sfinţii Constantin şi Elena, patronii spirituali ai Piteştiului,

Ionică a împărţit ouă roşii!

 

 Ieri, la prînz în faţa Primăriei Piteşti, a avut loc o slujbă religioasă pentru a mar­ca ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, patronii spirituali ai Piteştiului. După terminarea slujbei religioase, viceprimarul Pi­teş­tiului, Cornel Ionică, a împărţit piteştenilor din cozonacii aduşi, din colac, vin şi ouă roşii.

Comentarii (2) | Vizualizari: 4534

Continuare
 
Parlamentarii argeşeni se reunesc
(0 voturi)
Friday, 22 May 2015

Parlamentarii argeşeni se reunesc

 

Astăzi, de la ora 14, în Sala de Conferinţe a Bibliotecii Judeţene Argeş din Piteşti are loc reuniunea Adunării Constituante a primilor parlamentari aleşi democratic după 1989.

 A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3888

 
Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, la Piteşti
(1 vot)
Friday, 22 May 2015

Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, la Piteşti

 

La Consiliul Naţional al PNL, ce va avea loc mîine la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti şi-au anunţat prezenţa, printre alţii, Alina Gorghiu, Vasile Blaga şi Cătălin Predoiu. Liberalii au anunţat programul zilei de sîmbătă, cu ocazia organizării Consiliului Naţional al partidului care va reuni sute de delegaţi din întreaga ţară. Tot la Casa de Cultură a Sindicatelor va fi organizată o conferinţă de presă de la ora 14, la care vor participa liderii centrali ai PNL. De la ora 15, la Vila Florica din Ştefăneşti, PNL-iştii vor aniversa împlinirea a 140 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4039

 
Bani îngropaţi la Molivişu!
(4 voturi)
Thursday, 21 May 2015

Două proiecte pe bani europeni riscă să nu fie finalizate

Bani îngropaţi la Molivişu!

Nu sîntem în stare să finalizăm un proiect!

 

 Proiectul staţiunii de schi de la Mo­livişu şi cel al Parcului Kre­ţu­lescu din Cîm­pu­lung figu­rea­ză pe lista celor de la ADR Sud - Mun­tenia cu risc de a nu se fi­naliza. Mai pre­cis, ieri în cadrul confe­rinţei de presă de la Con­­­siliul Judeţean Argeş, Liviu Muşat, directorul ADR Sud - Muntenia, a recu­noscut acest lucru, a­dău­gînd totodată că marţi a avut loc o vizită de monitorizare a pro­iectului, însă nu se des­făşurau activităţi, pe şantier era... pauză. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 4863

Continuare
 
Codul Silvic, pe masa deputaţilor
(2 voturi)
Wednesday, 20 May 2015

Astăzi, Camera dezbate cererea de reexaminare

Codul Silvic, pe masa deputaţilor

 

 Camera Deputaţilor va dezbate în şedinţa de astăzi cererea de reexaminare a preşedintelui la Codul Silvic şi proiectului legii insolvenţei persoanei fizice. Despre Codul Silvic a vorbit şi senatorul PSD de Argeş Constantin Tămagă, membru în Comisia pentru agricultură, sivicultură şi dezvoltare rurală, explicînd că acesta a fost asumat cu „două funcţii clare: să protejeze pădurile, să nu mai fie jaf, iar ceea ce se exploatează să se facă după reguli“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4485

Continuare
 
„Să protejăm pădurile!“
(5 voturi)
Tuesday, 19 May 2015

Senatorul Constantin Tămagă, despre principiile Codului Silvic:

„Să protejăm pădurile!“

 

 După ce comisiile de specia­litate de la Camera Deputa­ţi­lor au respins cererea făcută de preşedintele Klausi Ioha­n­nis pentru reexamina­rea Co­dului Silvic, la sfîrşitul săp­tămînii trecute, în cadrul conferinţei de presă a PSD Argeş, senatorul Constantin Tămagă a venit şi cu moti­va­ţiile pentru fiecare punct din solicitare. Membru în Co­misia pentru agricultură, sil­vicultură şi dezvoltare rura­lă, Tămagă a explicat că, „de bună credinţă, dincolo de a­partenţa politică şi de ce am votat, e un Cod Silvic a­su­mat cu două funcţii cla­re: să protejeze pădurile, să nu mai fie jaf, iar ceea ce se ex­ploatează să se facă după reguli“. 

Comentarii (7) | Vizualizari: 5349

Continuare
 
Nicolae Bălălău, noul viceprimar la Poienarii de Muscel
(0 voturi)
Tuesday, 19 May 2015

Nicolae Bălălău, noul viceprimar la Poienarii de Muscel


Comuna Poienarii de Muscel are, de săptămîna trecută, un nou viceprimar. Este vorba despre liberalul Nicolae Bălălău, care l-a înlocuit pe social-democratul Viorel Petrescu, demis în toamna anului trecut. Nicolae Bălălău a fost uns în această funcţie în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local, care a avut loc vineri, 15 mai. Noul viceprimar a fost ales cu 9 voturi „pentru“, 3 „împotrivă“ şi o abţinere.

N.Manole

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4054

 
Finanţarea partidelor politice, promulgată
(1 vot)
Monday, 18 May 2015

Finanţarea partidelor politice, promulgată

 

 Sîmbătă, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de pro­mulgare a Legii privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale. Asta după ce în prima fază legea a fost retrimisă Parlamentului, pentru reexaminare, iar legislativul a făcut modificările cerute de şeful statului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4323

Continuare
 
Demisia lui Dragnea ar folosi adversarilor
(1 vot)
Monday, 18 May 2015

Demisia lui Dragnea ar folosi adversarilor

 

Vineri, după întîlnirea social-democraţilor argeşeni, s-a transmis şi un comunicat: „Organizaţia PSD Argeş a luat la cunoştinţă cu îngrijorare de depunerea mandatului vicepremierului Liviu Dragnea. Considerăm că demisia din Guvern şi din funcţia de preşedinte executiv al partidului este de natură să perturbe activitatea Guvernului şi a PSD. Judeţul Argeş a avut şi are proiecte coordonate de MDRAP în cadrul PNDL,cum ar fi: autobuze şcolare, drumuri, canalizare, staţii de epurare etc. În aceste condiţii, considerăm că demisia domnului Liviu Dragnea nu ar folosi decît adversarilor PSD“.

A.Dumitru

Comentarii (1) | Vizualizari: 4084

 
„APIA Argeş a interpretat exagerat“
(2 voturi)
Saturday, 16 May 2015

Constantin Tămagă, despre problemele din agricultură:

„APIA Argeş a interpretat exagerat“

 

 Problemele întîmpinate în procesul de înscriere a suprafeţelor agricole cultivate în registrul fermelor au fost reglementate prin două acte normative, precizează senatorul PSD de Argeş Constantin Tămagă. Aceste explicaţii vin după ce la nivelul judeţului nostru mai mulţi primari au sărit ca arşi pentru unele cerinţe exagerate venite din partea APIA Argeş. De altfel, chiar Tămagă recunoaşte că nu numai în Argeş, ci şi în alte judeţe, dintr-o interpretare exagerată, exces de zel sau din frica de a nu greşi, au fost solicitate mai multe documente, şi tocmai pentru a elimina orice suspiciune, toate interpretările au fost eliminate prin două acte normative: HG 737 şi OrdinulMministrului Agriculturii 619.

Comentarii (6) | Vizualizari: 6308

Continuare
 
„Sînt gata să suport consecinţele“
(1 vot)
Saturday, 16 May 2015

După votul la două mîini, senatorul recunoaşte:

„Sînt gata să suport consecinţele“

 

Senatorul PSD de Argeş Constantin Tămagă a fost surprins zilele trecute de reporterii unei televizuni centrale votînd la două mîini. Ieri, în cadul conferinţei de presă a partidului, Tămagă, senator cu coloană vertebrală, şi-a recunoscut fapta, explicînd că e pregătit să suporte consecinţele.

Comentarii (3) | Vizualizari: 5232

Continuare
 
Dragnea demisionează
(0 voturi)
Saturday, 16 May 2015

După condamnarea cu suspendare în dosarul „Referendumul“,

Dragnea demisionează

 

Liviu Dragnea a anunţat că a demisionat din postul de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar luni, în şedinţa Biroului Permanent al PSD, îşi va depune mandatul de preşedinte executiv al partidului, ca urmare a deciziei instanţei de a-l condamna în dosarul „Re­feren­dumul“, anunţă cei de la Mediafax.

Comentarii (2) | Vizualizari: 4702

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt
(0 voturi)
Saturday, 16 May 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Probleme şi cu subvenţia pe animale

Senatorul PSD de Argeş Constantin Tămagă a explicat ieri în cadrul conferinţei de presă a partidului şi despre problemele apărute în ce priveşte subvenţia pe animale. „Prin cerinţă europeană imperativă în mapa de proceduri trebuie să constitui asociaţiile de creştere a animalelor. Oamenii s-au înscris în asociaţii. Mai departe, asociaţia depunea cerere, întreţinea pajiştea, dă cu îngrăşămînt etc. S-a găsit un băiat deştept, cînd a făcut mapa, să zică: Utilizatorul legal este proprietarul de animale. Apoi a venit întrebarea: Asociaţia este proprietar de animale? Nu, este doar o formă asociativă şi de acolo a apărut o întreagă tevatură, că nu se mai poate da subvenţia la asociaţie, ci o dăm fiecăruia. Asta însemna să facă fiecare mapa de proceduri. De la această întrebare s-a revenit şi s-a clarificat prin HG 737 şi Ordinul Ministrului Agriculturii 619 că utilizator legal este asociaţia, iar ea depune documetele şi apoi distribuie“, a explicat Tămagă. 

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4680

Continuare
 
Dacă fac spitalul, rămîn, dacă nu, plec!
(4 voturi)
Friday, 15 May 2015

Interviurile Curierului
Primarul Ion Georgescu are coloană vertebrală:

Dacă fac spitalul, rămîn, dacă nu, plec!

 

La Mioveni, primarul Ion Georgescu investeşte în sănătate şi a dezvoltat proiectul spitalului de 70 de milioane de euro. Iniţiativa începută în urmă cu patru ani a fost întîrziată de contestaţii, însă primarul e hotărît să meargă mai departe şi să ducă la bun sfîrşit proiectul unităţii spitaliceşti. Asta pentru că un popor sănătos înseamnă progres. Spitalul de la Mioveni dispune de un angiograf nou nouţ şi un RMN, aparate vitale pentru investigaţiile medicale. Despre utilitatea investiţiei, dar şi despre politica din Argeş, am ales să facem acest interviu cu primarul Mioveniului şi preşedintele executiv interimar al PSD Argeş, Ion Georgescu. După terminarea interviului, în cadrul unei discuţii cu directorul Curierului, Constantin Neguţ, primarul a dat dovadă că are coloană vertebrală, spunînd că, dacă face spitalul, rămîne pe funcţie, dacă nu, pleacă.

Comentarii (2) | Vizualizari: 5761

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt
(3 voturi)
Friday, 15 May 2015

Alte ştiri pe scurt

 

 Theodor Nicolescu a demisionat din Cameră

 Theodor Nicolescu, deputatul PNL care în prezent se află în arest preventiv, şi-a dat demisia din Camera Deputaţilor, potrivit celor de la romanialibera.ro, citînd stiripesurse.ro. Procurorii DNA l-au acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită. Nicolescu este suspectat în acelaşi dosar cu fostul şef al ANI, Horia Georgescu. Nicolescu este acuzat că, în calitate de vicepreşedinte al ANRP, a luat mită peste 6,2 milioane de lei pentru a soluţiona favorabil anumite dosare. DNA susţine că Nicolescu percepea un comision din sumele acordate ca despăgubiri de comisia din care făcea parte, astfel că i se impută că ar fi acordat despăgubiri supraevaluate în trei dosare. ICCJ a dispus menţinerea arestului preventiv pentru deputatul argeşean. Magistraţii au menţinut arestul preventiv atît pentru Nicolescu, cît şi pentru alţi şase inculpaţi, însă decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4573

Continuare
 
Salariul e secret, venitul e public
(7 voturi)
Thursday, 14 May 2015

Explicaţie halucinantă a celor de la CJ:

Salariul e secret, venitul e public

 

 După ce în ediţia de ieri vă aduceam în prim-plan transparenţa de care dă dovadă Consiliul Judeţean Argeş prin faptul că ţine la secret cele mai mari salarii ale funcţionarilor publici, astăzi venim cu o continuare. Asta după ce, ieri, în cadrul conferinţei de presă a CJ Argeş, am primit un comunicat în care ni se explică pe larg faptul că salariile sînt confidenţiale, precedent existent într-o decizie a Curţii Constituţionale a României, dar veniturile (suma totală a salariilor pe tot anul) se regăsesc în declaraţiile de avere.

Comentarii (2) | Vizualizari: 5610

Continuare
 
<< Start < Înapoi 31 32 33 34 35 36 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 931 - 961 din 1102


embedgooglemap.net


Zi record

Joi, 3.10.2019

--- 3.231 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info