Curierul Zilei - Politic
 Publicitate pdf
Stimularea investiţiilor
(0 voturi)
Friday, 08 May 2015

Lege promovată de Gerea, adoptată în Parlament

Stimularea investiţiilor

 

 După ce la sfîrşitul lunii aprilie Parlamentul României, la propunerea Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, a adoptat Legea Business Angels, document prin care este încurajată finanţarea firmelor mici de către investitori individuali, reprezentanţii biroului de presă au transmis un comunicat pe a­ceastă temă. Proiectul de lege a fost iniţiat de Ministerul Energiei, scopul fiind acela de a reglementa condiţiile în care persoanele fizice, investitorii individuali business angels, pot beneficia de facilităţi fiscale, urmare a dobîndirii de părţi sociale prin investiţii în microfirme şi firme mici, aşa cum sînt definite de Legea nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării IMM, cu modificările şi completările ulterioare.      

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5255

Continuare
 
22 de ani de la înfiinţarea Sindicatului Naţional al Ţărănimii Române
(0 voturi)
Friday, 08 May 2015

22 de ani de la înfiinţarea Sindicatului Naţional al Ţărănimii Române

 

Reprezentanţii Consiliului Naţional PROPACT, prin profesorul Dan Drăghici, a lansat o invitaţie publică pentru cei care vor să participe la manifestările prilejuite de marcarea celor 22 de ani de la înfiinţarea primului şi singurului Sindicat Naţional al Ţărănimii Române - PROPACTUL.

Comentarii (1) | Vizualizari: 5056

Continuare
 
Alegeri în Marea Britanie
(0 voturi)
Friday, 08 May 2015

Alegeri în Marea Britanie

 

Milioane de oameni au început să voteze ieri în scrutinul general din Marea Britanie, urmînd să desemneze cei 650 de parlamentari de la Westminster, peste 9.000 de consilieri locali (în cadrul a 279 de autorităţi locale) în Anglia şi primarii din Bedford, Copeland, Leicester, Mansfield, Middlesbrough şi Torbay, relatează BBC News online. Cele peste 50.000 de secţii de votare au fost deschise la ora locală 7 (9, ora României), unde alegătorii sînt chemaţi să-şi exprime opţiunile politice pînă la ora locală 22 (24, ora României). Pentru cele 650 de mandate de la Westminster s-au înregistrat la vot aproximativ 50 de milioane de persoane. De asemenea, la Bedfordshire are loc primul referendum organizat vreodată cu privire la o mărire de taxe. Liderul Partidul Independenţei Regatului Unit (Ukip), Nigel Farage, care purta un trandafir roşu la butonieră, a votat imediat după ora locală 7.30 (9.30, ora României) la o secţie din Ramsgate. De asemenea, liderul Partidului Laburist Ed Miliband şi soţia sa Justine Thornton au votat la o secţie în Doncaster North, iar preşedinta Partidului Naţional Scoţian (SNP) Nicola Stur­geon şi soţul ei Peter Murrell au votat la o secţie din Ballieston, în Glasgow East, potrivit The Guardian. Alegătorii primesc cel puţin două buletine de vot - mai puţin la Londra, unde nu au loc alegeri locale. Unii au votat deja, prin corespondenţă. În alegerile generale din 2010, cînd rata prezenţei a fost de 65%, 15% din electoral a votat prin corespondenţă. Cele mai multe dintre secţiile de votare au fost deschise în şcoli şi centre comunitare, însă u­nii pot vota şi în puburi, spălătorii de rufe sau chiar în autobuze şcolare. Rezultate finale sînt aşteptate vineri după-amiază.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4530

 
Legea finanţării partidelor politice
(0 voturi)
Friday, 08 May 2015

Legea finanţării partidelor politice

 

Plenul Camerei Deputaţilor a a­­doptat miercuri două legi electorale - legea finanţării partidelor şi campaniilor electorale, reexaminată la cererea preşedintelui şi le­gea partidelor politice. Re­exa­­mi­narea legii privind finanţarea partidelor s-a votat: 296 pentru, 15 abţineri, 6 împotrivă. Legea partidelor s-a votat: 290 pentru, 20 abţineri, 5 voturi împotrivă. Legea alegerilor locale s-a votat: 278 pentru, 14 abţineri, 22 voturi împotrivă.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4223

 
Ambulanţa, la CJ Argeş
(0 voturi)
Friday, 08 May 2015

Ambulanţa, la CJ Argeş

 

Ieri, la Consiliul Judeţean Argeş a fost solicitată ambulanta. Asta pentru că i s-a făcut rău lui Pavel Bîrlă, preşedinte ADI Molivişu. Acesta se afla la discuţii cu mai mulţi angajaţi ai Consiliului Judeţean Argeş, într-o cameră de protocol. El venise de dimineaţă la CJ să mai rezolve cîte ceva legat de proiect. Din informaţiile primite oficial de la reprezentanţii CJ Argeş, după ce au venit cei de la Ambulanţă şi i-au acordat primul ajutor, acesta şi-a revenit. Din informaţiile noastre, n-a fost nevoie ca acesta să fie transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti pentru mai multe investigaţii.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4693

 
La Primărie, doar distracţie!
(3 voturi)
Thursday, 07 May 2015

Viceprimarul Zidaru vine în conferinţă să nu ne spună nimic

La Primărie, doar distracţie!

 

 Municipalitatea Piteşti, în parteneriat cu o agenţie de modele, organizează un concurs de miss. Ieri, în săptămînala conferinţă de presă a instituţiei, viceprimarul Laurenţiu Zidaru a a­nunţat cîteva dintre acţiunile care vor fi organizate cu ocazia Zilelor Municipiului, în perioada 15 - 23 mai. Din păcate, prea multe detalii n-a putut să dea nici măcar viceprimarul, explicînd că programul concret va fi gata abia săptămîna viitoare, la urmă­toarea conferinţă de presă. În consecinţă, fetele interesate să participe la concursul de miss se pot întreba şi ele, ca şi noi: Cînd şi unde au loc înscrierile? Premiul cel mare ştim sigur că va fi o excursie! Unde? Poate, între timp, reprezentanţii Primăriei vor afla aceste informaţii pe care ieri nu le-au deţinut.   

Comentarii (5) | Vizualizari: 5757

Continuare
 
Vlad, în locul lui Dutcă
(0 voturi)
Thursday, 07 May 2015

Vlad, în locul lui Dutcă

 

Marian Vlad este noul membru al Consiliului Local al municipiului Cîmpulung, mandatul său fiind va­­lidat pe 30 aprilie, în ultima şedinţă a aleşilor locali. Patronul ma­­gazinelor Lordia a fost „uns“ con­silier în locul lui Daniel Dutcă, a cărui demisie am consemnat-o în urmă cu două luni, cînd a decis să se dedice în exclusivitate aface­rilor. Marian Vlad a intrat în politică în partidul lui George Becali, fiind „absorbit“ apoi de AAM şi, în final, de actualul PNL. El a fost pri­mul supleant înscris pe lista de candidaţi a Alianţei pentru Argeş şi Muscel, la alegerile locale din 2012. Omul de afaceri a mai avut o tentativă de a ajunge la masa a­le­şilor locali în mandatul trecut, cînd a vrut să îl dea jos pe Marian Ţăran, colegul său de atunci din PNG-CD, însă nu i-a ieşit pasenţa.     

  N.Manole

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4572

 
Poşircă, suspendat de Oprescu!
(0 voturi)
Wednesday, 06 May 2015

Primarul comunei Vultureşti pleacă înainte să-şi încheie mandatul

Poşircă, suspendat de Oprescu!

 

 Prefectul de Argeş, Mihail Oprescu, a emis ordinul de suspendare înainte de termen a primarului de la Vultureşti, Liviu Poşircă. Această decizie vine după ce, în februarie 2013, Agenţia Naţională de Integritate l-a găsit incompatibil pe primarul de la Vultureşti, însă apoi acesta a contestat decizia ANI. Liviu Poşircă ne-a precizat că va contesta şi ordinul de suspendare emis de prefect, cu atît mai mult cu cît, spune el, încă sînt pe rol la instanţă contestaţii la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi la Curtea de Apel Piteşti.

Comentarii (5) | Vizualizari: 7665

Continuare
 
Ionică, la sîrbi
(0 voturi)
Wednesday, 06 May 2015

Ionică, la sîrbi

 

Viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică, a plecat ieri spre Kragujevac, localitate din Serbia înfrăţită cu Piteştiul, pentru a participa la manifestările ocazionate de Zilele acestui oraş. Potrivit informaţiilor oficiale, Ionică este însoţit de trei angajaţi ai Primăriei Piteşti şi va sta în Serbia pînă joi inclusiv. Pînă atunci, Primăria va fi condusă de Laurenţiu Zidaru. O delegaţie din Kragujevac va fi prezentă în Piteşti în zilele de 20 şi 21 mai, atunci cînd vor avea loc Zilele Municipiului.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5677

 
Primăria Piteşti caută formaţie
(0 voturi)
Wednesday, 06 May 2015

Primăria Piteşti caută formaţie

 

Municipiul Piteşti a publicat pe site-ul instituţiei un anunţ în care se precizează că intenţionează să achiziţioneze servicii artistice, în cadrul cărora prestatorul trebuie să asigure, pentru data de 23 mai 2015, cu ocazia manifestării „Zilele Municipiului Piteşti“, următoarele: scenă acoperită, instalaţie de sonorizare pentru exterior, lumini şi tehnică de scenă şi formaţie/formaţii care să susţină recitaluri live de muzică destinată tinerilor, cu o durată de aproximativ 45 de minute fiecare. Preţul ofertat pentru serviciile artistice va fi exprimat în lei, fără TVA. Operatorii  economici  interesaţi pot depune oferte de preţ  pîna la data de 8 mai 2015, ora 12, la Primăria Piteşti.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5536

 
Primarii şi cei de la APIA, la discuţii
(0 voturi)
Tuesday, 05 May 2015

La şedinţa de Colegiu Prefectural s-a decis:

Primarii şi cei de la APIA, la discuţii

 

 În ultima şedinţă a Co­legiului Prefectural, şefa DSP Argeş, Sorina Hon­ţaru, a vorbit despre noile cazuri de scarlatină i­den­tificate şi despre situaţia cazului copilului decedat în Spitalul Municipal Curtea de Argeş. Tot­odată, şefa DSP Argeş a mai vorbit şi de con­troalele desfăşu­ra­te de Direcţia de Sănăta­te Pu­blică. Cristina Stoche­ci, preşedintele CAS Ar­geş, a făcut o scurtă pre­zen­tare despre cardul na­ţio­nal de sănătate. Pri­ma­rii au ridicat diverse pro­ble­me, de la şcoală pînă la documente ce trebuie de­puse la APIA.

Comentarii (2) | Vizualizari: 7234

Continuare
 
CJ Argeş a cîştigat procesul cu cei 12 medici
(3 voturi)
Tuesday, 05 May 2015

CJ Argeş a cîştigat procesul cu cei 12 medici

 

Consiliul Judeţean Argeş a cîştigat şi procesul cu cei 12 medici care au revendicat spaţiile Policlinicii 1 Mai de pe Bulevardul I.C. Bră­tianu. Această decizie vine după mai bine de 5 ani de procese, iar verdictul definitiv şi irevocabil în favoarea CJ Argeş a fost dat de Înal­ta Curte de Casaţie şi Justiţie. După proces, medicii au fost obligaţi de instanţă şi la plata a 1.000 de lei, reprezentînd cheltuieli de judecată. Cei 12 medici ce au revendicat imobilul au argumentat că, în anii ’70 au contribuit cu sume importante la construirea lui. În prezent, în spaţiile Policlinicii 1 Mai, îşi desfăşoară activitatea peste 30 de doctori.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 6040

 
„Nu sînt bani, dar angiograful funcţionează!“
(3 voturi)
Thursday, 30 April 2015

Florin Tecău, preşedintele CJ Argeş:

„Nu sînt bani, dar angiograful funcţionează!“

 

 Pentru că angiograful, aparatul pus în funcţiune la sfîrşitul a­nu­lui trecut la Spitalul Judeţean Argeş, riscă să intre în con­ser­vare, l-am întrebat din nou pe Florin Tecău, preşedintele Con­siliului Judeţean Argeş, ce părere are de acest fapt şi cine se face vinovat pentru că s-au făcut eforturi şi s-au cheltuit atîţia bani. Pînă în prezent, fondurile necesare funcţionării a­cestui aparat au fost suportate de spital. Tecău a explicat fap­tul că, deşi bani nu au fost, aparatul a funcţionat şi va funcţio­na în slujba cetăţenilor, atîta vreme cît el va fi preşedintele Consiliului Judeţean Argeş. Mai mult, ieri în şedinţa de CJ, s-au aprobat şi fonduri pentru mai multe spitale, printre care şi cel Judeţean, pentru reparaţii capitale, studiu de fezabilitate, reabilitarea instalaţiei electrice.

Comentarii (1) | Vizualizari: 7277

Continuare
 
Astăzi, o nouă şedinţă de consiliu, la Mioveni
(0 voturi)
Thursday, 30 April 2015

Astăzi, o nouă şedinţă de consiliu, la Mioveni

 

Astăzi, de la ora 17.00, va avea loc şedinţa publică ordinară a Consiliului Local Mioveni. Vor fi discutate, printre altele, aprobarea nomenclatorului stradal al oraşului Mioveni, denumirea unor străzi şi redenumirea unor segmente de străzi din oraşul Mioveni, aprobarea planului de ocupare a funcţiilor publice din cadrul aparatului de specialitate al primarului oraşului Mioveni şi din cadrul serviciilor publice din subordinea Con­siliului Local pe anul 2015, aprobarea organizării şi desfăşurării manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei de 1 iunie 2015 - Ziua Internaţională a Copilului, aprobarea organizării şi desfăşurării manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei de 29 iunie 2015 - Ziua Oraşului Mioveni etc. De asemenea, de la ora 18.00, în sala de şedinţe a Primăriei va a­vea loc Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) - SC Servicii Edilitare Pentru Comunitate Mioveni SRL.    

  S.Mihai

Comentarii (1) | Vizualizari: 6432

 
Primarul Năftănăilă a pierdut în instanţă
(2 voturi)
Thursday, 30 April 2015

Primarul Năftănăilă a pierdut în instanţă

 

Instanţa s-a pronunţat definitiv şi irevocabil în cazul primarului Io­nel Năftănăilă. Conform deciziei definitive şi irevocabile, hotărîrea Prefecturii Argeş rămîne în picioa­re, iar Năftănăilă îşi pierde ast­fel mandatul. Primarului comunei Albeştii de Muscel, prefectul Argeşului i-a emis ordin de încetare a mandatului înainte de termen, în urma sentinţei date de instanţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Edilul a cerut în instanţă anularea actului administrativ emis de Instituţia Prefectului în data de 24.02.2015. Acum, din informaţiile primite, Năftănăilă a pierdut procesul şi mandatul.

 A.Dumitru

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 6483

 
S-a închis Prefectura!
(2 voturi)
Wednesday, 29 April 2015

ANPDCP a limitat accesul cetăţenilor în Instituţie

S-a închis Prefectura!

 

 După ce în 2012 Institu­ţia Pre­fecturii a închis u­şi­le în urma unui control al Corpului de control al prim-ministru­lui, acum istoria s-a repetat. Dar de această dată, decizia de închidere a căilor de ex­ces, exceptînd două lif­turi, vine după un con­trol al Agen­ţi­ei pen­tru Prelucra­rea Da­telor cu Caracter Per­so­nal. Cu toate acestea, prefec­tul de Argeş, Mi­hail Oprescu, spu­ne că ac­ce­sul cetăţenilor nu va fi în­grădit, dar, dacă izbucneşte un incendiu, ne în­trebăm şi noi dacă încap toţi an­gajaţii Prefecturii în cele două lifturi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 7255

Continuare
 
<< Start < Înapoi 31 32 33 34 35 36 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 962 - 992 din 1102


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 14.01.2020

--- 3.288 vizitatori unici ---

Flag Counter


PRchecker.info