Curierul Zilei - Politic
 Publicitate pdf
Consultări între preşedinte şi partidele politice
(0 voturi)
Tuesday, 21 April 2015

Consultări între preşedinte şi partidele politice

 

Preşedintele Klaus Iohannis a început, luni dimineaţă, la Palatul Cotroceni, a treia serie de consultări cu par­tidele, pe tema reformei electorale şi a stadiului acestui pachet de legi, blo­carea cererilor justiţiei de către legislativ şi votul în diaspora. „Trebuie luată o decizie politică dacă mai susţin sau nu acest lu­cru, e important să ştim dacă mai putem face în acest an revizuirea Constituţiei sau dacă este un proiect pe care PNL nu îl mai consideră de actualitate. Din punctul nostru de vedere, ar fi o mare greşeală, pentru că e nevoie de modificări constituţionale“, a spus Ponta, după consultări. El a arătat că discuţiile privind revizuirea Constituţiei se află deja într-o fază avansată, existînd poziţia oficială atît a Comisiei de la Ve­neţia, cît şi a Curţii Constituţionale a României. „Mai trebuie practic să facem pasul următor, adică să rămînă textele considerate acceptabile de către Comisia de la Veneţia şi Curtea Constituţională şi să trecem prin ce­le două Ca­mere şi, după aceea, prin re­ferendum“, a adăugat Ponta. Liderul PSD a anunţat recent că intenţia partidului este ca referendumul pentru revizuirea Constituţiei să fie organizat pînă la sfîrşitul a­cestui an. Vasile Blaga a declarat că de­legaţia PNL i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis că Senatul poate aproba în aceas­tă săptămînă trei dintre legile aflate în pachetul de reformă electorală, respectiv re­examina­rea la legea finanţării partidelor, legea alegerilor locale şi legea partidelor politice. Vicepreşedintele UNPR Eugen Ni­colicea a precizat că formaţiunea din care face parte a propus, în cadrul te­mei ridicării imunităţii, ca parlamentarului incompatibil să-i înceteze mandatul, fără a mai fi nevoie de un vot în Parlament. A­ceasta este cea de-a treia rundă de consultări pe care preşedintele Klaus Iohannis o organizea­ză de la preluarea mandatului.  

 A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4713

 
Politicienii au uitat să fie darnici!
(3 voturi)
Monday, 20 April 2015

De Paşte,

Politicienii au uitat să fie darnici!

 

 Paştele care a trecut a fost unul mai sărac pen­tru bieţii politicieni arge­şeni! Ce-i drept, pentru ei e mai bogat o dată la pa­tru ani, cînd sînt alegeri! Doar atunci simt nevoia să fie alături de oamenii săraci şi să le doneze cîte ceva. În rest, Dumnezeu cu mila! Tot oamenii sim­pli şi cu sufletul mare îşi amintesc mai des de cei nevoiaşi. Acum, că a tre­cut şi Paştele, am vrut să vedem cîţi oameni politici din Argeş au făcut dona­ţii, de exmplu, la azilurile şi la casele de copii. Pe lista donatorilor se nu­mă­ră firme, unităţi educaţio­nale, persoane fizice, u­ne­le preferînd să-şi păs­treze anonimatul, feţe bi­sericeşti, asociaţii şi Po­liţia Argeş. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 5581

Continuare
 
După ce a vorbit, a fugit!
(6 voturi)
Saturday, 18 April 2015

Sosit la Piteşti, vicepremierul României, Gabriel Oprea,

După ce a vorbit, a fugit!

 

 Venit la Piteşti să vorbească despre seriozitate, se­cu­ritate şi stabilitate naţională, vicepremierul şi mi­nistrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a refuzat să răspundă presei despre un posibil pericol care suflă în ceafă ţării noastre, dinspre Rusia. Atitudinea dem­nitarului, de fel din Argeş, venit să discute cu mem­brii UNPR Argeş şi apoi cu presa, le-a lăsat un gust amar jurnaliştilor ajunşi la faţa locului. Din păcate, după ce cu grijă au spus el şi cei prezenţi ce au avut de precizat, demnitarul s-a ridicat şi a plecat, preci­zînd că nu răspunde la întrebări. Insistînd şi punînd o întrebare pe care toţi cetăţenii o au, cu privire la ultimele declaraţii venite dinspre Moscova, „Sîntem în pericol, domnule ministru?“, demnitarul şi-a conti­nuat drumul spre ieşirea din sală, nedorind să facă un breaking news de la Piteşti!

Comentarii (2) | Vizualizari: 6064

Continuare
 
Autostrada Piteşti - Sibiu se face!
(5 voturi)
Saturday, 18 April 2015

Şerban Valeca spune că procedurile de achiziţie publică blochează proiectul

Autostrada Piteşti - Sibiu se face!

 

 Senatorul Şerban Valeca, preşedintele PSD Argeş, a explicat, ieri, în cadrul conferinţei de presă, a parti­du­­lui că procedurile de achiziţie publică sînt cele ce blochează proiectul autostrăzii. În acest sens, Vale­ca a mai spus că s-a încercat reglementarea pentru micşorarea numărului contestaţiilor, însă proiectul a fost declarat neconstituţional de Curtea Constitu­ţio­nală. Aceste declaraţii vin în contextul în care joi munci­torii de la Automobile Dacia au organizat un miting de amploare în Mioveni pentru urgentarea construirii Autostrăzii Piteşti - Sibiu.

Comentarii (6) | Vizualizari: 6615

Continuare
 
Parlamentarii vor pensii speciale
(1 vot)
Saturday, 18 April 2015

Parlamentarii vor pensii speciale

 

 Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.96/ 2006 privind Statutul de­putaţilor şi senatorilor, care prevede pensii spe­ciale pentru parlamen­tari, a fost depusă joi la Camera Deputaţilor, po­trivit Mediafax. Şerban Valeca, liderul PSD Ar­geş, susţine această i­niţiativă, pentru că, spu­­ne el, „este o modali­tate de curăţare a clasei politice“.

Comentarii (3) | Vizualizari: 5278

Continuare
 
ANAF face controale miliţieneşti
(1 vot)
Friday, 17 April 2015

Ponta se dezice de practicile inspectorilor fiscali

ANAF face controale miliţieneşti

 

 Premierul Victor Ponta se dezice de practicile miliţieneşti folo­site de inspectorii fiscali. Asta este concluzia ultimelor decla­raţii făcute de premier la bilanţul Consiliului Concurenţei. Aces­te declaraţii vin după ce la sfîrşitul lunii martie preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat despre seria recentă de con­troale făcute de ANAF care au dus la închiderea a numeroase ma­­gazine, în unele cazuri pentru sume reduse, că e bine să cău­tam proceduri care încurajează investitorii să îşi ducă afa­ce­rea mai departe şi nu să găsim metode prin care să închi­dem firme, dar i-a sfătuit pe jurnalişti să întrebe direct la ANAF „da­că ei cred că o ţară fără firme poate să funcţioneze.“  

Comentarii (3) | Vizualizari: 6923

Continuare
 
Ministrul Oprea, în Argeş
(1 vot)
Friday, 17 April 2015

Ministrul Oprea, în Argeş

 

 Vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Administraţiei şi Internelor, a venit ieri în Ar­geş, într-o vizită pe linie politică, dorind să aibă o întîlnire de lucru cu membrii organizaţiei judeţene a UNPR. Avînd în vedere că generalul Oprea este lider la nivel naţional al UNPR, el a vrut să contribuie la o consolidare şi mai puternică a filialei din Argeş, care la ora actuală este una dintre cele mai puternice din ţară. Ga­briel Oprea a fost însoţit de preşedintele filialei, senatorul Iulian Cristache, la întîlnirile pe care le-a avut ieri. După ce a vizitat cabinetul deputatei Ioana Dumitru de la Ştefăneşti, vicepremierul a depus o coroană de flori la mormîntul Brătienilor şi a mers în vizită la Vila Florica. Astăzi, ministrul va discuta cu colegii săi de partid, iar la ora 11 va susţine o conferinţă de presă la sediul UNPR Argeş.  

  M.Sandu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4804

 
Politicienii argeşeni, acasă, de Paşte
(2 voturi)
Thursday, 16 April 2015

După o perioadă plină de evenimente,

Politicienii argeşeni, acasă, de Paşte

 

 Politicienii argeşeni au pe­trecut Sărbătorile Pas­­ca­le în familie, cu cei dragi, reuşind astfel să-şi încarce bateriile pen­tru perioada care ur­mează. În aceste zile de sărbătoare s-au ţinut de­parte de serviciu, dedi­cîndu-şi timpul liber fa­miliei. De cealaltă parte, premierul Victor Ponta a fost surprins într-un zbor spre New York, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis a fost în con­ce­diu în Portugalia. Alţi po­liticieni nu au ratat oca­zia să transmită un me­saj pe conturile persona­le de Facebook, unele fiind însoţite de foto­grafii sau de materiale video.  

Comentarii (1) | Vizualizari: 5518

Continuare
 
Şedinţă de CL
(1 vot)
Thursday, 16 April 2015

Şedinţă de CL

 

Astăzi, de la ora 16, are loc şedinţa ordinară a Consiliului Local al municipiului Piteşti. Pe ordinea de zi sînt peste 20 de puncte, mult mai puţine faţă de şedinţa ordinară de luna trecută.

A.Dumitru

Comentarii (1) | Vizualizari: 5046

 
„Primăria nu are serviciu de contabilitate propriu“
(2 voturi)
Wednesday, 15 April 2015

„Primăria nu are serviciu de contabilitate propriu“

 

După apariţia materialului legat de neplata salariilor profesorilor din Căteasca, profesorul Dan Drăghici, consilier local în comună, ne-a trimis o scrisoare deschisă vizavi de acest subiect. În această scrisoare, profesorul Dan Drăghici spune: „Ziarele au consemnat în ziua de miercuri, 8 aprilie 2015, că 40 de cadre didactice de la Şcoala Căteasca nu şi-au primit salariile - aşa cum a comunicat primul ministru Victor Ponta între 6 şi 8 aprilie. De ce? Pentru că primarul suspendat Năstase Liviu Florian comite al patrulea abuz grosolan - nesemnînd documentele contabile ale serviciului contabilitate al şcolii - cu care contabila să meargă la Finanţele Publice la Topoloveni. Primarul suspendat susţine o aberaţie - cum că şcoala nu ar fi depus la timp inven­tarele. Primăria nu are nici serviciul de contabilitate propriu, nu are nici serviciu juridic, nu are nici secretară cu studii juridice, angajată prin concurs, care să îndeplinească cerinţele legale. Actualul primar comite a patra oară un abuz - blocînd absolut aberant, ilegal şi abuziv plata salariilor cadrelor didactice de la Căteasca. Normal era ca cele 40 de cadre didactice să fie apărate de actualul inspector general. De unde? Acest in­divid îl susţine pe Năstase. Prefectul Mihail Oprescu nu a luat nici o măsură cînd cele 40 de cadre didactice i s-au plîns“. Mai mult decît atît, profesorul Drăghici spune că, pe 8 aprilie, 40 de cadre didactice s-au dus la Primărie să-i ceară edilului să semneze documentele contabile: „Nu semnez nimic sub presiune, ieşiţi afară din Primărie!“ Iată, domnule prefect, pe cine aţi sprijinit şi sprijiniţi, iată, domnule inspector general, cum înţelegeţi şi vă apăraţi oamenii şcolii!“, mai explica consilierul local. În final, pro­fesorul Dan Drăghici se întreabă: „Cîte abuzuri să mai facă acest iresponsabil ca cineva să ia măsurile cerute de lege?“

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4483

 
Rădulescu, supărat pe sindicaliştii Dacia
(1 vot)
Wednesday, 15 April 2015

Rădulescu, supărat pe sindicaliştii Dacia

 

În conferinţa de presă care a avut loc în Vinerea Paştelui, deputatul Cătălin Rădulescu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de cei de la Da­cia care vor să iasă în stradă pentru Autostrada Piteşti - Sibiu, fiindcă aceasta, spune el, va fi gata pînă la sfîrşitul anului 2018. Deputatul care face parte din comisia de specialitate spune că deja licitaţia este pornită pentru studiul de fezabilitate, care în mod normal durează 17 -18 luni, dar acesta crede că va fi gata în 7 - 8 luni, cu toate că deja caietul de sarcini a fost contestat. De asemenea, Rădulescu spune că DN 73 Piteşti - Braşov va fi gata la sfîrşitul lui 2016 , iar porţiunea Piteşti - Cîmpulung la sfîrşitul acestui an.        

  Iulian Bădiţă

Comentarii (3) | Vizualizari: 4710

 
Fermierii nu vor să mai facă proiecte!
(1 vot)
Friday, 10 April 2015

După experienţa anterioară cu banii europeni,

Fermierii nu vor să mai facă proiecte!

 

 Directorul Camerei Agricole Ar­geş, Vasile Roman, a vorbit, ieri, în cadrul conferinţei de pre­să a Consiliului Judeţean, des­pre cele două măsuri des­chise pentru atragerea banilor euro­peni pentru fermieri. În acest context, primarul de la Rociu, Aurel Bălăşoi, dar şi e­dilul de la Miceşti, Dumitru Voi­cu, au ridi­cat unele proble­me semna­late privind PNDR-ul. Una dintre pro­blemele ridi­cate este necesita­tea clarifi­cării situaţiei de utili­zator şi proprietar al unui teren în cadrul accesării fondurilor europene de către tinerii fer­mieri, care se tem să mai facă proiecte, pentru că, existînd această neconcordanţă, riscă să restituie banii înapoi.

Comentarii (2) | Vizualizari: 6069

Continuare
 
„Trebuia să facem strategia de dezvoltare“
(0 voturi)
Thursday, 09 April 2015

„Trebuia să facem strategia de dezvoltare“

 

Ieri, primarii de la Rociu, Aurel Bălăşoi, şi cel de la Miceşti, Dumitru Voicu, întrebaţi, în cadrul conferinţei de presă a Consiliului Judeţean Argeş, dacă e vinovat partidul pentru ceea ce s-a întîmplat în Dosarul Consultanţa, în care 42 de edili din Argeş au fost puşi sub urmărire penală pentru atribuirea unor contracte de consultanţă, aceştia au răspuns direct. „Noi sîntem vinovaţi că facem parte din PSD”, a spus Voicu. În schimb, Aurel Bălăşoiu a precizat: „Nu implicăm partidul. A fost o hotărîre de Guvern şi fiecare localitate era obligată să-şi facă strategia de dezvoltare pe perioada 2007 - 2015. Nefericirea a fost că 42 am apucat să facem consultanţa care este verificată a­cuma. Numai această consultanţă! Dar ceilalţi care au făcut în România, nu ştiu de ce nu se verifică! Trebuia să facem această consultanţă ca să accesăm fondurile europene pentru proiectele pe care le-am derulat“.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4700

 
Primăria Cîmpulung va ridica deşeurile
(2 voturi)
Wednesday, 08 April 2015

Dacă Global Eco Center nu respectă planul convenit,

Primăria Cîmpulung va ridica deşeurile

 

 Dacă cei de la Global Eco Cen­­ter nu se vor ţine de pla­nul de evacuare a deşeurilor de pe platforma ARO de la Cîmpulung, acest lucru se pa­re că va rămîne în responsa­bilitatea autorităţii locale, a­dică a Primăriei Cîmpulung. Aceasta este concluzia de­cla­raţiei făcute ieri de prefectul Mihail Oprescu, cînd a fost întrebat, în cadrul conferinţei de presă, care mai este situaţia evacuării de­şeu­rilor de la Cîmpulung.

Comentarii (1) | Vizualizari: 5592

Continuare
 
Proiectul Kretzulescu, în impas
(0 voturi)
Wednesday, 08 April 2015

Vicele Ţîroiu a renunţat la firma Grup Corint

Proiectul Kretzulescu, în impas

# Aleşii locali s-au spălat pe mîini de orice implicare în soarta proiectului

 

 Aleşii cîmpulungenilor au fost convocaţi, luni, 6 aprilie, într-o şedinţă extraordinară, care a avut pe ordinea de zi un singur proiect de hotărîre: megaproiectul privind dezvoltarea infrastructurii turistice a municipiului Cîmpulung prin reabilitarea zonei istorice şi de agrement Complex Kretzulescu. Dat fiind faptul că pe 7 aprilie 2015 lucrările trebuiau să fie finalizate, iar firma constructoare, Grup Corint, a realizat în doi ani doar 24% din ce ar fi trebuit să facă, membrii Consiliului Local s-au întrunit pentru a se pronunţa cu privire la soarta acestui proiect. Au avut la dispoziţie trei variante, însă consilierii au fost incapabili să ia o decizie, chiar dacă au ţinut şi o a doua şedinţă, după ce la prima s-au încurcat la numărătoarea voturilor.

Comentarii (1) | Vizualizari: 5561

Continuare
 
Proiect blocat
(1 vot)
Wednesday, 08 April 2015

Proiect blocat

 

Cu toate că Primăria Piteşti a făcut toate demersurile pentru a prelua de la Ministerul Apărării Naţionale un teren de 66.400 mp, situat lîngă cimitirul Sfîntul Gheorghe, la intrarea în cartierul Trivale, şi Guvernul şi-a dat acordul, tranzacţia încă nu se poate face. Asta pentru că de mai bine de un an municipalitatea aşteaptă o hotărîre a instanţei de judecată, mai exact un certificat de grefă. O firmă care a construit un bloc de locuinţe în zonă a dat în judecată Primăria, invocînd dreptul de proprietate asupra unui teren vecin cu cel de 66.400 de metri pătraţi vizat de Primărie, iar transferul de proprietate între autorităţile locale şi MApN nu se poate realiza pînă la stingerea litigiului, din explicaţiile reprezentanţilor autorităţii locale. „Acolo vrem să facem patru investiţii mari: două terenuri de sport, un drum de legătură între Calea Drăgăşani şi strada Stadionului, cu piste pentru biciclişti, o extindere a cimitirului şi reabilitarea canalului pluvial Turceşti, canal care ne-a dat mari bătăi de cap anul trecut, atunci cînd a plouat abundent. Sperăm ca situaţia să se rezolve cît mai rapid“, a explicat viceprimarul Cornel Ionică.        

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4981

 
<< Start < Înapoi 31 32 33 34 35 36 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 993 - 1023 din 1102


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 14.01.2020

--- 3.288 vizitatori unici ---

Flag Counter


PRchecker.info