Curierul Zilei - Politic
PRIMA PAGINA arrow Politic
Aniversare
 Publicitate pdf
Societăţile de asigurări trimit profitul în afara ţării
(0 voturi)
Wednesday, 14 September 2016

 Societăţile de asigurări trimit profitul în afara ţării

 

 În conferinţa de presă săptămînală de la Partidul Mişcarea Populară au fost prezenţi fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu, candidatul PMP pe primul loc la Se­nat, preşedintele Cătălin Bulf şi consilierii locali Mihai Alexandrescu şi Ilie Bărbulescu. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5973

Continuare
 
Cer demisia şefului Poliţiei Locale
(2 voturi)
Tuesday, 06 September 2016

Cer demisia şefului Poliţiei Locale

 

 În conferinţa săptămînală de la PMP au participat preşedintele Cătălin Bulf şi consilierii Mihai Alexandrescu şi Ilie Bărbulescu.

Comentarii (11) | Vizualizari: 7773

Continuare
 
Corpul experţilor electorali
(1 vot)
Tuesday, 06 September 2016

 Corpul experţilor electorali

Autoritatea Electorală Permanentă a elaborat şi a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărîre privind modificarea şi completarea metodologiei de admitere în Corpul experţilor electorali. Prin proiectul de hotărîre se propune ca decizia AEP privind admiterea în Corpul experţilor electorali a persoanei care îndeplineşte condiţiile legale să fie adoptată astfel: pe baza avizului favorabil emis de către compartimentul de specialitate competent din cadrul AEP; pe baza propunerilor privind persoanele care au promovat examenul, formulate de către compartimentul de specialitate competent din cadrul AEP; pe baza propunerilor formulate de Ministerul Afacerilor Externe privind persoanele care vor face parte din corpul experţilor electorali din străinătate. Observaţiile şi propunerile legate de acest proiect de hotărîre a AEP pot fi transmise la adresa de e-mail Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. , pînă la data de 7 septembrie 2016.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5743

 
Înscrierea în Registrul electoral, online!
(1 vot)
Saturday, 03 September 2016

Înscrierea în Registrul electoral, online!

 

 Campania electorală pentru alegerile parlamentare va începe pe 11 noiembrie, iar listele electorale permanente se vor întocmi cel tîrziu pe 8 decembrie. Aceste reglementări, dar şi alte completări legislative pentru facilitarea exercitării votului pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate au fost adoptate în şedinţa Guvernului din această săptămînă. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5851

Continuare
 
Rădulescu a demisionat de la conducerea PSD Diaspora
(1 vot)
Friday, 02 September 2016

Rădulescu a demisionat de la conducerea PSD Diaspora

 

 Ieri, deputatul PSD de Argeş Cătălin Rădulescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al PSD Diaspora. Anunţul a fost făcut de social-democrat pe pagina sa de FB: „Astazi mi-am înaintat demisia din functia de preşedinte PSD Diaspora“, precizînd totodată că va rămîne vicepreşedinte al Comisiei de Transporturi şi Infrastructură din Camera Deputaţilor.              

Comentarii (2) | Vizualizari: 5669

Continuare
 
Alegeri parlamentare pe 11 decembrie
(2 voturi)
Thursday, 01 September 2016

Alegeri parlamentare pe 11 decembrie

 

 Ieri, în şedinţă Guvernul a stabilit data la care vor avea loc alegerile parlamentare. Potrivit hotărîrii de Guvern, vom vota pe 11 decembrie 2016. La aceste alegeri se revine pe votul pe liste. Ultimele alegeri parlamentare au avut loc pe 9 decembrie 2012, prezenţa fiind de 41, 72%. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 6046

Continuare
 
Iohannis se ascunde de români!
(6 voturi)
Monday, 29 August 2016

A zis că pleacă în Germania şi a fost fotografiat în Palma de Mallorca

Iohannis se ascunde de români!

 

  Părerile piteştenilor referitoare la ultimele evenimente în care personaj principal este preşedintele României, Klaus Iohannis, sînt împărţite, însă majoritatea s-au arătat supăraţi. Unii consideră că şi el, ca orice om, poate sta într-un concediu de odihnă, pe cînd alţii consideră că n-ar fi trebuit să se ascundă, avînd nişte obligaţii faţă de ţară şi de români. Aceste lucruri vin în contextul în care, deşi a fost anunţată o deplasare privată la părinţi, în Germania, jurnaliştii de la Antena 3 au arătat o poză primită de la un telespectator cu preşedintele pe un aeroport din Insulele Baleare - Palma de Mallorca.

Comentarii (13) | Vizualizari: 9657

Continuare
 
Valeca va nota parlamentarii!
(3 voturi)
Saturday, 20 August 2016

Pentru pregătirea listei din toamnă,

Valeca va nota parlamentarii!

 

 Preşedintele PSD Argeş, Şerban Valeca, a început analiza politică a parlamentarilor social-democraţi. La alegerile parlamentare din toamnă, lista de candidaţi - pentru că se aplică noua lege electorală, care prevede revenirea la votul pe listă - va fi făcută  de organizaţiile judeţene. Astfel, au făcut o analiză cu cei din conducerea naţională, cel puţin în cazul parlamentarilor în funcţie. Lista nominală o vom avea astfel undeva prin luna septembrie, existînd posibilitatea ca o parte dintre actualii parlamentari social-democraţi să nu se mai regăsească.

Comentarii (4) | Vizualizari: 12349

Continuare
 
Ionică şi Frătică, în dispută!
(0 voturi)
Thursday, 18 August 2016

Terenul pe care Piteştiul vrea să facă parcul industrial, motiv de ceartă

Ionică şi Frătică, în dispută!

 

 Primăria Piteşti şi Primăria Bradu au intrat în dispută pe o bucată de teren. Mai precis, conducerea Primăriei Piteşti susţine că a mers la Bradu pentru eliberarea certificatului de urbanism şi elaborarea PUZ-ului, însă conducerea de la Bradu i-ar fi condiţionat să le dea 3 ha de teren. De cealaltă parte, conducerea Primăriei Bradu susţine că n-a condiţionat pe nimeni, numai că pe acea suprafaţă de teren sînt două drumuri comunale, care se află pe domeniul public. Dacă nu se va găsi o cale de mijloc, cele două instituţii vor ajunge iar în instanţă.

Comentarii (2) | Vizualizari: 13384

Continuare
 
Urme de gloanţe pe geam!
(5 voturi)
Friday, 05 August 2016

Maşina deputatului PSD de Argeş Cătălin Rădulescu, vandalizată

Urme de gloanţe pe geam!

 

 Cătălin Rădulescu, deputat PSD de Argeş şi preşedintele PSD Diaspora, întors recent din Israel, susţine că maşina i-a fost vandalizată într-o parcare din Capitală. Mai precis, în geamul din stînga spate al autoturismului s-ar fi tras cu un pistol. Deputatul ne-a precizat că va depune plîngere.

Comentarii (5) | Vizualizari: 16813

Continuare
 
Cină cu cetăţenii de onoare
(3 voturi)
Monday, 01 August 2016

Sărbătorile Argeşului şi Muscelului, la ediţia a X-a

Cină cu cetăţenii de onoare

 

 Ediţia a X-a a Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului vine cu noutăţi organizatorice. Astfel, în acest an, conducerea judeţeană vrea să organizeze o reuniune cu cetăţenii de onoare ai Argeşului şi respectiv o cină festivă în altă zi decît cea în care se marchează Ziua Fiilor. Din programul sărbătorilor au fost păstrate evenimentele de amploare, iar astfel s-a scurtat din desfăşurare.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 15928

Continuare
 
Depune jurămîntul săptămîna viitoare!
(0 voturi)
Thursday, 28 July 2016

Primarul comunei Slobozia

Depune jurămîntul săptămîna viitoare!

 

 Potrivit ultimelor informaţii primite de la subprefectul de Argeş, Emilian Dragnea, primarul ales de la Stolnici urmează să depună jurmîntul în faţa Consiliului Local săptămîna viitoare. Cel mai probabil,  miercuri sau joi, 27 sau 28 iulie.

Comentarii (1) | Vizualizari: 17521

Continuare
 
Primarul de la Berevoeşti, suspendat din PSD
(1 vot)
Thursday, 28 July 2016

Primarul de la Berevoeşti, suspendat din PSD

Preşedintele PSD Arges, Şerban Valeca, a aprobat cererea de suspendare din partid depusă de primarul de la Berevoeşti. Potrivit informaţiilor primite, primarul Florin Proca a depus această cerere de suspendare pe o perioadă de 3 - 6 luni. „In urmă cu 10 zile a depus cererea de suspendare din partid pe o perioadă de cîteva luni pentru a nu atrage partidul în acest scandal. Am discutat cu el şi i-am aprobat cererea de atunci“, ne-a precizat preşedintele PSD Argeş, senatorul Şerban Valeca.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 15323

 
Manu, vicepreşedinte pe regiune
(0 voturi)
Thursday, 28 July 2016

Manu, vicepreşedinte pe regiune

Dan Manu, preşedintele CJ Argeş, a fost ales vicepreşedinte al Consiliului de Dezvoltare Regională Sud Muntenia. Această decizia a venit la şedinţa Consiliului de ieri din Dîmboviţa. Pe ordinea de zi s-au aflat aprobarea componenţei Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, precum şi alegerea preşedintelui şi a vicepreşedinţilor. În urma şedinţei, a fost ales ca preşedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia preşedintele C.J. Dîmboviţa, Adrian Ţuţuianu, iar preşedintele CJ Argeş, Dan Manu, va ocupa funcţia de vicepreşedinte. Durata acestui mandat este de un an, urmînd ca, anul viitor, preşedinţia Consiliului să revină judeţului Argeş, respectiv lui Dan Manu.   

 A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 16003

 
La Bradu, situaţia rămîne la fel
(1 vot)
Thursday, 28 July 2016

La Bradu, situaţia rămîne la fel

Ieri, în conferinţa de presă a prefectului de Argeş, Cristian Soare, acesta a venit cu cîteva precizări în legătură cu brambureala din administraţia locală a comunei Bradu şi cu situaţia de la Stolnici. Astfel, la Stolnici, ieri a expirat termenul de depunere a contestaţiilor la validarea man­datului primarului, aşa încît, în prima şedinţă de consiliu local, primarul poate depune jurămîntul. „La Bradu sîntem în situaţia în care aceeaşi persoană deţine atît funcţia de primar, cît şi cea de viceprimar, acesta trebuind să opteze pentru una din aceste funcţii. Facem precizarea că primar al comunei Bradu este în continuare Florin Frătică, întrucît, potrivit legii, mandatul de primar al acestuia încetează în momentul depunerii jurămîntului de către noul primar. Această situaţie va dura cel puţin pînă în data de 28 august cînd expiră obligaţiile impuse de controlul judiciar în dosarul penal instrumentat de Parchetul de pe lîngă Tribunalul Argeş“, a explicat prefectul Cristian Soare.                                              

    A.Dumitru

Comentarii (1) | Vizualizari: 16709

 
România are o nouă stemă
(3 voturi)
Thursday, 21 July 2016

România are o nouă stemă

 

 Preşedintele Iohannis a promulgat, luni, proiectul de lege privind modificarea stemei României şi a sigiliului statului, care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. Potrivit actului normativ, acvila de aur de pe stemă îşi reprimeşte şi coroana. Stema cuprinde, cum se ştie, două scuturi: unul mare, pe care este o înfăţişată o acvilă, şi încă un scut mic, reprezentat pe pieptul acvilei, şi care include emblemele provinciilor. Aliniatul 2 al articolului 1 din Legea 102/1992 are acum forma: „Scutul mare, pe albastru, are o acvilă de aur cu capul spre dreapta încoronată, cu ciocul şi ghearele roşii, cu aripile deschise, ţinînd în cioc o cruce ortodoxă din aur, în gheara dreaptă o sabie, iar în gheara stîngă un buzdugan”. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 19748

Continuare
 
<< Start < Înapoi 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 311 - 341 din 1102


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 20.08.2019

--- 9.253 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info