Curierul Zilei - Fapt Divers
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Fapt Divers
Aniversare
 Publicitate pdf
(1 vot)
Saturday, 21 March 2015

Un criminal care trebuie pedepsit

A dat foc la albine!

 

 Afacerea de 50.000 de lei a unui argeşean a fost la un pas să fie mistuită de flăcări! Bărbatul, de fel din satul Vîlcele, îşi duce de cîţiva ani ca­mio­nul apicol, în care are 68 de familii de albine, în co­muna Băiculeşti, la Tu­tana, pe proprietatea u­nei rude. În noaptea de joi spre vineri, acesta a fost incendiat. Bărbatul susţine că n-are duş­mani, aşa că nu ştie cine ar fi vrut să-i facă un a­semenea rău. Ancheta­torii, care au găsit la faţa locului dovezi ale actului criminal, îl caută pe au­tor, care riscă să ajungă după gratii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3525

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 21 March 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Miercuri, votul arestării lui Nicolescu

Procurorii DNA au cerut, joi, Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului argeşean Theodor Nicolescu. Parlamentarul este a­cuzat de comiterea a trei infracţiuni de abuz în serviciu şi de lu­are de mită, în dosarul despăgubirilor supraevaluate aprobate de ANRP. Biroul Permanent al Camerei a primit solicitarea DNA şi a trimis-o spre analizare Comisiei Juridice, care are termen de trei zile pentru întocmirea raportului, acesta urmînd să fie discutat în plen cel mai probabil miercuri. Secretarul Camerei, Marcel Ciolacu, a făcut aceste precizări ieri, arătînd că raportul Comisiei Juridice trebuie să fie redactat pînă luni, iar Biroul Permanent de săptămîna viitoare va stabili cînd va intra în discuţia plenului, data cea mai probabilă fiind miercuri. La rîndul său, Ludovic Or­ban, liderul grupului liberal, a pre­cizat că deputaţii PNL vor vota la vedere în favoarea cererii privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Nicolescu. Theodor Nicolescu era vicepreşedinte al Comisiei Juridice, dar acesta şi-a dat demisia din comisie.

M.Sandu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2693

Continuare
 
(6 voturi)
Saturday, 21 March 2015

Vecina eroină!

La 60 de ani, a salvat un copil din fîntînă!

 

 Dorina Berbecaru, o femeie de 60 de ani, din Albota, poate fi numită, şi pe bună drepta­te, eroină! Ieri dimineaţă, ea a salvat un copil în vîrstă de 3 ani şi jumătate de la moar­te. Micuţul, scăpat  preţ de cîteva minute de sub privirile mamei sale, a mers în grădina din spatele casei, unde a căzut în fîntînă. Ma­ma şi-a auzit bă­ieţelul strigînd după ajutor şi a alergat spre el. N-a avut curaj să in­tre, ci a luat-o la fugă pe uliţă, ţipînd. N-a apucat să spună ce s-a întîm­plat, că a căzut ca secerată. O vecină i-a ve­nit în aj­utor. Abia după ce şi-a revenit, mama a putut să spu­nă că de fapt fiul ei e în pe­ricol de moarte. Femeia car­e o salva­se pe mamă a luat-o la fugă şi s-a băgat în fîntînă după copilul pe care l-a scos teafăr.

Comentarii (2) | Vizualizari: 2632

Continuare
 
(2 voturi)
Saturday, 21 March 2015

Ziariştii au tras cu pistolul la „Cupa presei la tir“

Curierul zilei, locurile I şi II

 

 Manifestările dedicate Zilei Poliţiei Române au început de ieri, la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş fiind organizate mai multe activităţi. Ziua a debutat cu „Cupa presei la tir“, oamenii legii oferindu-le posibilitatea ziariştilor să tragă cu pistolul. În timpul concursului, jurnaliştii s-au dovedit la fel de pricepuţi la tras cu arma, ca şi la scris. Cîteva ore mai tîrziu, procurorii s-au confruntat cu poliţiştii într-un meci de fotbal.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2387

Continuare
 
(4 voturi)
Saturday, 21 March 2015

În dosarul de corupţie al transportului public din Piteşti,

Pendiuc şi fiica lui, trimişi în judecată

 

 Aflat în arest preventiv din luna decembrie a anului trecut, primarul Tudor Pendiuc a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Ediul e acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Alături de el, inculpate în acelaşi dosar mai sînt alte 13 persoane, între care oamenii de afaceri Valentin Vişoiu, Constantin Scarlat şi Gheorghe Văsîi, dar şi Emanuela Pendiuc, fiica primarului, angajaţi ai Primăriei Piteşti şi ai SC Publitrans. Dosarul a fost constituit ca urmare a unor ilegalităţi comise în timpul încheierii contractului şi prelungirii acestuia, cu privire la transportul public local din Piteşti.  

Comentarii (5) | Vizualizari: 3603

Continuare
 
(3 voturi)
Saturday, 21 March 2015

Ieri, în cadrul unor percheziţii organizate de DNA,

Primăria Mărăcineni, asaltată de mascaţi

 

 Angajaţii Primăriei Mărăcineni şi-au început ieri zi­ua de muncă într-un mod neobişnuit. Dis-de-di­mi­neaţă, mascaţi şi procurori ai DNA au împînzit ad­ministraţia locală, pentru a face percheziţii. Des­cinderile au durat mai bine de 8 ore, astfel că ac­tivitatea din cadrul primăriei a fost paralizată. Toţi cei care au avut de rezolvat vreo problemă au fă­cut drumul degeaba: au găsit porţile închise şi curtea plină de mascaţi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3664

Continuare
 
(1 vot)
Friday, 20 March 2015

Bătrînă strangulată, criminalul de negăsit!

 

Poliţiştii au împînzit aseară comuna Miroşi pentru a-i da de urme unui criminal care a strangulat o bătrînă de 75 de ani, din localitate. Pentru că femeia nu-i mai răspundea la telefon, o nepoată din Mioveni s-a speriat şi a mers cu poliţia la locuinţa acesteia. Temerile s-au adeverit. Marilena B., îmbrăcată în pijamale, zăcea întinsă în pat, fără suflare. Cadavrul a fost transportat ieri la SML Argeş pentru necropsie. Rezultatul a arătat că femeia ce locuia singură într-o zonă mai retrasă a comunei fusese omorîtă. Anchetatorii încear­că să afle cine este autorul şi motivul pentru care a recurs la oribila crimă. Primele date arată că uşa de la intrarea în locuinţa bătrînei nu fusese forţată, ci s-a folosit o cheie potrivită. Vom reveni cu amănunte.

M.Cazacu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2505

 
(1 vot)
Friday, 20 March 2015

Poliţia Română a împlinit 193 de ani!

 

Cu prilejul aniversării a 193 de ani de la atestarea documentară a Poliţiei Române, reprezentanţii IPJ Argeş au pregătit o serie de activităţi. Astfel, azi, începînd cu ora 11.00, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş invită jurnaliştii a­creditaţi să renunţe la aparatele de fotografiat, la camerele de luat vederi, la microfoane, agende, pixuri şi reportofoane şi să partici­pe, alături de poliţişti, la un con­curs de tir, organizat în poligonul din Lăbuşeşti din municipiul Piteşti.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2329

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 20 March 2015

Protest la înălţime, în comuna Negraşi

Băutura l-a ţinut o oră în vîrful unui stîlp

 

 În miez de noapte, un bărbat din Negraşi a pus pe jar autorităţile. După ce s-a îmbătat, omul, în vîrstă de 45 de ani, s-a urcat pe un stîlp de susţinere a reţelei de electricitate. Abia după o oră, oamenii legii au reuşit să-l convingă să coboare. Bărbatul va fi supus unui consult psihiatric. Dacă se va dovedi că are probleme psihice, acesta va fi internat.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2593

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 20 March 2015

Doi nemţi plecaţi spre Craiova şi-au petrecut noaptea în Argeş

GPS-ul i-a băgat în noroi!

 

 Au vrut să ajungă la Craiova şi, pentru că nu ştiau drumul, s-au lăsat ghidaţi de GPS. Călătoria li s-a oprit în­să pe DC 104, între Rociu şi Furduieşti. Pentru a putea scoate maşina blocată în noroi, turiştii străini au apelat la pompierii argeşeni.  

Comentarii (2) | Vizualizari: 2719

Continuare
 
(2 voturi)
Friday, 20 March 2015

Daniel Necula a dispărut în urmă cu cinci ani

Doi bătrîni îşi aşteaptă băiatul acasă

 

 Au trecut 5 ani de cînd doi părinţi din Argeş nu şi-au mai văzut fiul. Bătrîni şi bolnavi fiind, soţii Necula se gîn­desc cu groază că vor muri fără să afle ce s-a întîmplat cu băiatul lor. Daniel Necula avea 47 de ani cînd a fost văzut ultima dată de rude şi de apropiaţi. Poliţiştii l-au căutat şi ei pe piteştean, care parcă a intrat în pă­mînt. Părinţii lui Daniel nu exclud nici va­rianta că fiul lor a fost omorît.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2851

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 20 March 2015

Alte ştiri pe scurt

 

 Pedeapsă redusă pentru tîlhar

Ieri, Curtea de Apel Piteşti a judecat apelul declarat de procurorii Parchetului de pe lîngă Judecătoria Curtea de Argeş în cazul inculpaţilor Mugurel Munteanu şi Dan Ganea, în prezent deţinuţi la Penitenciarul Colibaşi. Cei doi au fost judecaţi sub acuzaţia de tîlhărie, fiind condamnaţi de Judecătoria Curtea de Argeş la cîte 3 ani şi 6 luni închisoare. Magistraţii au decis ieri să reducă pedeapsa lui Ganea la 3 ani şi au dispus suspendarea pedepsei. În plus, Ganea este obligat să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunităţii. S-a dispus punerea în libertate a lui Ganea.    

  M.Sandu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2302

Continuare
 
(1 vot)
Friday, 20 March 2015

Sînt oare efectele eclipsei?

Trei spînzuraţi în două zile

 

 De cîteva luni şi-a dorit în fiecare zi să moară, însă abia ieri şi-a dus la sfîrşit planul morbid. Măcinată psihic de o depresie severă, Anda Elena Ilie, 46 de ani, din localitatea Stîlpeni, s-a spînzurat, ieri-dimineaţă, în apartamentul în ca­re locuia cu soţul ei. Femeia nu a lăsat în urmă nici un bilet de adio, iar poliţiştii sosiţi la faţa locului, pentru ancheta de rigoare, au stabilit că nu sînt suspiciuni cu privire la cauza morţii, indiciile privind actul sinucigaş fiind evidente. Tragedia petrecută ieri vine la o zi după ce doi tineri, în vîrstă de 33 de ani fiecare, şi-au pus capăt zilelelor, la Piteşti. Aşa după cum anunţam din numărul de ieri al Curierului zilei, Alin Dina şi Ion Grecu s-au sinucis, spînzurîndu-se în apartamentele în care locuiau.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4214

Continuare
 
(2 voturi)
Friday, 20 March 2015

După ce a fost plimbat de la un Parchet la altul,

DNA a preluat dosarul „Moşia Brătienilor“

 

 DNA a preluat de la DIICOT dosarul „Moşia Brătienilor“, în care se efectuează cercetări în legătură cu retrocedări ilegale de terenuri la Ştefăneşti, în care este urmărit penal şi avocatul Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu. În acelaşi dosar, Valentin Vişoiu, patronul firmei Conarg, unul dintre beneficiarii retrocedării, este suspectat de fals şi uz de fals. Ancheta a fost demarată după ce, în 2014, Prefectura Argeş ceruse în instanţă revizuirea modalităţii prin care a fost admisă retrocedarea, după ce s-a descoperit că printre documentele din dosar care au stat la baza deciziei se număra şi un certificat care a atesat moartea uneia dintre moştenitoarele legale, deşi aceasta trăia la data la care fusese emis actul.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2623

Continuare
 
(3 voturi)
Friday, 20 March 2015

Oare sînt denunţători?

Pendiuc, în arest, iar complicii, pe la firme

 

 Curtea de Apel Bucureşti a acordat dreptul la muncă afaceriştilor Gheorghe Văsîi, Valentin Vişoiu şi Constantin Scarlat, aflaţi în arest la domiciliu. Aceştia vor putea să meargă trei zile pe săptămînă să lucreze la firmele pe care le administrează. Spre deosebire de coinculpaţii din acelaşi dosar, Tudor Pendiuc s-a izbit de un nou refuz al magistraţilor. Judecătorii au respins contestaţia la prelungirea arestului preventiv, depusă de primarul suspendat al Piteştiului, menţinînd starea de arest. Oare toate acuzaţiile au rămas în sarcina lui Tudor Pendiuc, iar ceilalţi inculpaţi au făcut denunţuri ca să îşi uşureze situaţia? Sau magistraţii nu vor să treacă peste faptul că Pendiuc a încălcat interdicţiile vorbind cu Carmen Lis, deşi nu avea voie, în timp ce era în arest la domiciliu?           

Comentarii (2) | Vizualizari: 3432

Continuare
 
(4 voturi)
Friday, 20 March 2015

DNA a cerut arestarea demnitarului

Nicolescu, mită de 1,4 milioane euro

 # În urma unui denunţ, s-a aflat că parlamentarul a primit 5% din valoarea restituită

 

 Ancheta din dosarul depăgubirilor supraevaluate, acordate de Autoritatea Naţională Anticorupţie, capătă noi dimensiuni. Procurorii au suspiciuni că membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Des­pă­gubirilor, din cadrul ANRP, au acordat sume cu mult supraevaluate, nu în mod întîmplător, ci după ce au beneficiat de procente din cuantumul valorii res­ti­tuite. Aceste suspiciuni planează asupra depu­tatului argeşean Theodor Nicolescu, pe numele căruia a fost extinsă urmărirea penală: pe lîngă abuz în serviciu, şi pentru luare de mită. Procurorii DNA au cerut Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Theodor Nicolescu. În referatul procurorilor DNA, se spune că parlamentarul ar fi primit de la trei afacerişti, unul dintre aceştia fiind Valentin Vişoiu, aproximativ 1,4 milioane de euro.

Comentarii (8) | Vizualizari: 3984

Continuare
 
<< Start < Înapoi 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8641 - 8670 din 8810


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 03.09.2019

--- 4.591 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info