Curierul Zilei - Fapt Divers
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Fapt Divers
 Publicitate pdf
(0 voturi)
Saturday, 14 March 2015

A doua avarie a fost remediată mai repede ca prima

Cîmpulungenii au din nou apă la robinete. Pînă cînd?

 

 Al doilea coşmar „hidro“ al cîmpulungenilor şi locuitorilor comunelor limitrofe s-a sfîrşit mai devreme faţă de cel de săptămîna trecută. Echipele de interven­ţie au lucrat joi pînă tîrziu în noapte, şi au reuşit să remedieze cea de-a doua a­varie a conductei de aducţiune a apei care aprovizionează Staţia de Tratare din Calea Pietroasă, astfel că, ieri, în ju­rul prînzului, oamenii au avut apă la robi­nete, însă pentru cîteva ore nu a fost potabilă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4094

Continuare
 
(1 vot)
Friday, 13 March 2015

Pompierii, chemaţi să dea o cratiţă jos de pe aragaz

Locatarii unui bloc din Craiovei, evacuaţi

 

 Panică printre locatarii blocului 40 din cartierul Craiovei! Fumul gros i-a scos din case pe toţi. Una dintre proprietare a sunat imediat la 112, să cheme pompierii, şi între timp a încercat să afle unde arde. A aflat că o locatară de la parter uitase ceva pe aragaz. Pompierii au ajuns la faţa locului şi au eliminat pericolul.

Comentarii (1) | Vizualizari: 4046

Continuare
 
(4 voturi)
Saturday, 14 March 2015

Percheziţii în Bascov, Piteşti şi Merişani

Spărgători de case, călcaţi de mascaţi

 

 Un adevărat bazar au descoperit, joi, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurale Bascov, în timpul unor percheziţii ce au avut loc la Piteşti, Bascov şi Merişani. Descinde­ri­le au fost organizate pentru demascarea unei grupări specializate pe spargeri de locuinţe, care a acţionat timp de patru luni, provocînd pagube importante unor localnici. Indivizii furau materiale de construcţii, cabluri, aparate electrice şi alte bunuri de valoare ce le picau în mînă în timpul „plimbărilor“ nocturne prin gospodăriile vecinilor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4466

Continuare
 
(1 vot)
Friday, 13 March 2015

O fetiţă de 5 ani, cu această boală

Încă un caz de scarlatină!

 

 În această săptămînă a apărut un nou caz de scarlatină în judeţul nostru. Medicul Maria Păun, de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, ne-a spus că este vorba de o fetiţă de 5 de ani, de la Grădiniţa Pui de Lei din Piteşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3089

Continuare
 
(4 voturi)
Friday, 13 March 2015

Piteşteanul de 19 ani riscă ani grei de puşcărie

În arest, fiindcă şi-a înscenat tîlhăria!

 

 Silviu Alexandru Badea, în vîrstă de 19 ani, a ajuns ieri în arestul IPJ, după ce şi-a înscenat tîlhăria. Tînărul din Pi­­teşti riscă să rămînă în spatele gratiilor 8 ani pentru faptele comise în urmă cu două săptămîni. El este acuzat de furt calificat şi inducere în eroa­re a poliţiştilor.

Comentarii (2) | Vizualizari: 3441

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 13 March 2015

Conducta magistrală s-a spart în altă parte

Cîmpulungul, din nou fără apă

 

 Din nefericire, ceea ce anticipam la sfîrşitul săptă­mî­nii trecute s-a întîmplat! O nouă avarie s-a produs, ieri, în jurul orei 13, la conducta magistrală de aduc­ţiune a apei la Staţia de tratare din Calea Pietroasă, lăsînd din nou municipiul Cîmpulung şi comunele limitrofe fără apă potabilă.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2506

Continuare
 
(1 vot)
Friday, 13 March 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Şoferul băut şi-a primit pedeapsa

Teodor Daniel Craiu a fost prins în timp ce conducea băut un autovehicul. Bărbatul a fost judecat şi a primit în decembrie anul trecut o pedeapsă de 1 an închisoare, cu suspendare. Sentinţa dată de Judecătoria Piteşti nu era definitivă, fiind atacată de procurori. Ieri, Curtea de Apel Piteşti a dat hotărîrea definitivă. A fost menţinută pedeapsa iniţială de 1 an cu suspendare, fiind fixat un termen de încercare de 3 ani, timp în care va trebui să se supună măsurilor de supraveghere. Va trebui să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeş, la datele fixate, să anunţe dacă îşi schimbă domiciliul şi să comunice mijloacele de existenţă. Teodor Daniel Craiu nu are voie să conducă nici o categorie de autovehicule pe perioada termenului de încercare.   

   M.Sandu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3280

Continuare
 
(2 voturi)
Friday, 13 March 2015

În ţara asta e posibil orice!

Păsărică, mută-ţi cuibul şi te du... Ordin de la ministru

 

 Aşa ceva numai în România se poate întîmpla! În localitatea Schitu Goleşti, un cuib de barză va fi mutat într-o altă locaţie, după ce un cetăţean care locuieşte în imediata apropiere a acestuia s-a plîns peste tot autorităţilor că pasărea i-a invadat gospodăria şi i-a făcut mizerie în curte.  

Comentarii (1) | Vizualizari: 4251

Continuare
 
(2 voturi)
Friday, 13 March 2015

La 5 ani după ce şoferul a provocat un accident mortal,

Achitat de o instanţă, condamnat de alta

 

 Curtea de Apel Piteşti a dat sentinţa, după cinci ani de procese, într-un dosar de ucidere din culpă. Ion Udrea a trecut de la extaz la agonie, după ce, în tot acest timp, dosarul a ajuns de la o instanţă la alta. Inculpatul a fost mai întîi achitat, însă, în cele din urmă, a primit o pedeapsă cu suspendarea. Bărbatul are de plătit şi despăgubiri, prin decizia definitivă de ieri.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3290

Continuare
 
(4 voturi)
Friday, 13 March 2015

Profitînd că nu era nimeni acasă,

I-a furat banii consăteanului

 

 O femeie în vîrstă de 46 de ani, din satul Loturi, co­muna Schitu Goleşti, este cercetată penal, în stare de libertate, pentru furt calificat, după ce în anul 2013 a sustras din casa unui consătean o importantă sumă de bani. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 3261

Continuare
 
(4 voturi)
Friday, 13 March 2015

Ca să-şi scape fratele cămătar, arestat alaltăieri,

A dat mită şi a fost reţinut

# Ieri, amîndoi au fost duşi la instanţă, cu propunerea de arestare preventivă
Cît de prost să fii să dai mită unui poliţist?

 

 Doi fraţi din comuna Izvoru au ajuns în arest, joi, la interval de cîteva ore unul după celălalt. Interesant este că Gheorghe Constantin, de 37 de ani, din comu­na Izvoru, a fost reţinut în timp ce încerca să-l scape de celulă pe fratelele său, Valentin Crăciun, de 33 de ani, reţinut în cursul dimineţii, în urma unui flagrant delict pentru cămătărie şi şantaj. Cei doi au nume diferite, după ce au fost trecuţi unul pe numele ta­tă­lui, iar altul pe numele mamei. El a încercat să-i mi­tu­iască pe unul dintre subofiţerii care au instrumentat dosarul rudei sale. Ieri, cei doi au fost prezentaţi in­stanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Comentarii (4) | Vizualizari: 4989

Continuare
 
(3 voturi)
Thursday, 12 March 2015

Barză mutată prin ordin de ministru

 

Un ordin de ministru pentru mutarea unui cuib de barză a fost publicat marţi în Monitorul Oficial. A­cesta este iscălit de ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Graţiela Gavrilescu. Potrivit ordinului, „prin derogare de la prevederile art. 33 (...), se aprobă relocarea unui cuib de barză (Ciconia Ciconia) de pe raza localităţii Schitu Goleşti, la 600 de metri vest pe un stîlp de electricitate“. În document se mai arată că procesul relocării se va face cu specialişti. „Relocarea cuibului de barză se va face cu personal tehnic de specialitate“. Mai mult, „în termen de 30 de zile de la data relocării, beneficiarul are obligaţia să transmită agenţiei judeţene pentru protecţia mediului de pe raza administrativ-teritorială unde s-a desfăşurat acţiunea de relocare un ra­port asupra acţiunii derulate în baza derogării obţinute“. Operaţiune grandioasă la care au fost angrenaţi zeci de funcţionari ai statului vine ca urmare a unei sesizări din partea unui argeşean nemulţumit de locul unde îşi avea iniţial construit barza cuibul.  

 M.Cazacu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2619

 
(3 voturi)
Thursday, 12 March 2015

Condamnare de 4 ani închisoare

 

 În doar două luni, Florin Priu, de 25 de ani, din Cîmpulung, a fost judecat sub acuzaţia de tentativă de omor. Individul a băut împreu­nă cu un amic, după care l-a înjunghiat. Medicii au stabilit că via­ţa celui atacat a fost pusă în pericol. Tribunalul Argeş l-a condamnat pe autor la 4 ani închisoare.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2363

Continuare
 
(2 voturi)
Thursday, 12 March 2015

Plină de păduchi, la Spitalul Municipal

 

 Pe lîngă persoanele cărora le trebuie asistenţă medicală de urgenţă, la UPU Cîmpulung ajung periodic şi cazuri sociale care au nevoie de igienizare. Vorbim în acest caz de oameni ai străzii care nu s-au mai spălat cu lunile şi reprezintă un adevărat focar de infecţii. La începutul acestei săptămîni, la Spitalul Municipal Cîmpulung a ajuns, pentru a nu ştim cîta oară, o femeie de 45 de ani, din localitate, care trăieşte din cerşit, ducînd o viaţă de mizerie.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2874

Continuare
 
(5 voturi)
Thursday, 12 March 2015

Poliţiştii i-au oprit, să nu se ia la bătaie

Şedinţă de consiliu cu scandal, la Slobozia!

 

 Scandal în şedinţa de Consiliu Local, la Slobozia. Membrii comisiei, ce s-au întrunit, luni, să discute problemele de pe ordinea de zi, au fost la un pas să se ia la bătaie. Din fericire, conflictul n-a degenerat pentru că şi-au făcut prezenţa, la timp, po­­liţiştii din zonă. Oamenii legii au reuşit să-i oprească pe scandalagii să-şi arunce vorbe de duh sau, mai rău, să se păruiască şi să se strîngă de gît.

Comentarii (3) | Vizualizari: 4198

Continuare
 
(5 voturi)
Thursday, 12 March 2015

Luaţi aminte de la cine vă împrumutaţi!

Cămătar arestat

 

 Aflat la ananghie, în luna februarie a anului trecut, un localnic din Izvoru i-a cerut unui vecin să-l împrumute cu nişte bani. A reuşit să-i restituie întreaga sumă,  numai că cel care îi făcuse un bine i-a cerut şi dobîndă. Cu fiecare lună care trecea, aceasta creştea, de ajunsese la 1.000 de lei. Văzînd că nu-şi primeşte dobînda, individul care a vrut să se îmbogăţească peste noapte a trecut la ameninţări cu moartea. Speriat că atît el, cît şi familia lui sînt în pericol, omul a anunţat poliţia, care i-a organizat cămătarului un flagrant. Evident, acesta a căzut în plasă, iar ieri, imediat după  flagrant, a fost dus la audieri şi reţinut pentru 24 de ore.

Comentarii (2) | Vizualizari: 5459

Continuare
 
<< Start < Înapoi 291 292 293 294 295 296 297 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 9084 - 9114 din 9196


embedgooglemap.net


Zi record

Luni, 11.11.2019

--- 2.687 vizitatori unici ---

Flag Counter


PRchecker.info