Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** „Cel mai frumos copil din Argeş!“, aproape de final      *** Regele Mihai I, pe ultimul drum     *** Medicii de familie, controlaţi de DSP!     *** Imunoglobulina va ajunge în spitale     *** Vă puteţi îmbolnăvi de trichineloză!     *** Trei copii suspecţi de scarlatină!     *** Bine ai venit acasă, Majestate!     *** Lansare de carte     *** Filmele săptămînii - 15 - 21decembrie     *** Medicii de familie vor refuza să semneze contractul     *** CAR-ul Pensionarilor va plăti chirie     *** 2,4 miliarde, pentru capelă   nbsp; *** Un fals la Buzoeşti?     *** La schi cu Trenurile Zăpezii!      *** Grădiniţa Armonia va avea parcare     *** Skoda s-a răsturnat în şanţ     *** A rămas fără botul maşinii     *** Pensionara a furat portofelul     *** Criminalul, transferat la Poarta Albă     *** Ce mai fac colegele de serie ale CS Mioveni şi FC Argeş     *** Haiducu, nr. 1 din înotul piteştean!     *** Trei medalii la Campionatele Naţionale     *** A murit antrenorul de tenis Lenci Ianovschi!     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuit la roşioară şi plătică, în anotimpul rece!    

 
Vă puteţi îmbolnăvi de trichineloză! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 decembrie 2017

Dacă nu duceţi la examinat carnea de la porcul sacrificat tradiţional,

Vă puteţi îmbolnăvi de trichineloză!

 

Este perioada cînd se sacrifică în mod tradiţional porcii pentru Crăciun, iar directorul  Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, dr Sorina Honţaru, atrage atenţia asupra pericolului îmbolnăvirii de trichineloză. Boala este transmisă ocazional de la animal la om, fiind produsă de parazitul Trichinella Spiralis, care, în forma adultă, se înmulţeşte în intestin, iar în formă de larvă, se localizează în musculatura striată.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 307

Continuare
 
Regele Mihai I, pe ultimul drum Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 16 decembrie 2017

Azi, 16 decembrie,

Regele Mihai I, pe ultimul drum

 

În această seară, Regele Mihai I va ajunge la Curtea de Argeş, unde va fi înmormîntat alături de soţia sa, Regina Ana, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală. Autorităţile locale au dat ordin să se cureţe străzile, iar sîmbătă, vor închide bulevardul central şi vor interzice băuturile alcoolice.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 404

Continuare
 
Medicii de familie, controlaţi de DSP! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 decembrie 2017

Pentru a vedea dacă au respectat programul de vaccinare a copiilor,

Medicii de familie, controlaţi de DSP!

 

Inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş efectuează, în această perioadă, controale în cabinetele medicilor de familie. Principalul scop este verificarea modului în care este respectat programul de vaccinări la copii şi în special vaccinarea împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei. Verificarea are loc în contextul epidemiei de rujeolă din ţara noastră şi a numărului mare de copii nevaccinaţi împotriva acestei boli ale cărui complicaţii pot duce chiar la deces.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 240

Continuare
 
Imunoglobulina va ajunge în spitale Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 decembrie 2017


Imunoglobulina va ajunge în spitale

 

Criza de imunoglobulină  necesară tratamentului pacienţilor cu imunodeficienţă primară din spitale este pe cale să se încheie. Cele 900 de doze de imunoglobulină pentru imunodeficienţă primară au primit certificatul de calitate conform procedurilor europene şi vor fi direcţionate într-o primă etapă la spitalele unde există urgenţe şi mai apoi către unităţile care au solicitat medicamentul.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 140

Continuare
 
Trei copii suspecţi de scarlatină! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 decembrie 2017


Trei copii suspecţi de scarlatină!

 

Alte suspiciuni de scarlatină în şcolile argeşene! Au fost raportate la Direcţia de Sănătate Publică Argeş trei cazuri de suspiciune de scarlatină. Este vorba de un copil de 4 ani din Stoeneşti, preşcolar la Grădiniţa Coteneşti, un copil de 9 ani, elev la Şcoala Gimnazială Mălureni, şi un copil de 9 ani, elev la Şcoala Gimnazială Vultureşti.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 243

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 decembrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

„ABC-ul bunelor maniere“

Luni, la ora 11, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizată manifestarea „ABC-ul bunelor maniere“. Este vorba de o activitate interactivă, de cunoaştere a regulilor de comportament  în familie, la şcoală, pe stradă, în diferite alte contexte. Participanţii vor fi copii cu vîrste cuprinse între 7 şi 10 ani.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 182

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 decembrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Dezbatere despre modificarea salariului brut

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş împreună cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş vor organiza o dezbatere privind informarea şi conştientizarea cu privire la modificarea salariului brut în contextul transferului contribuţiilor de la angajator la angajat. Dezbaterea va avea loc în sala Argeş, miercuri, 20 decembrie, cu începere de la ora 11.00, la sediul CCIA Argeş. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 154

Continuare
 
Medicii de familie vor refuza să semneze contractul Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 decembrie 2017

Dacă nu li se alocă mai mulţi bani pentru 2018,

Medicii de familie vor refuza să semneze contractul

 

După ce au organizat proteste atît la nivel judeţean, cît şi naţional, în Capitală, medicii de familie au rămas cu acelaşi grad ridicat de nemulţumire. Ei susţin că nu vor încheia actele adiţionale la contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate Argeş pe baza cărora ar trebui să ofere servicii asigura­ţilor în primele luni din 2018.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 266

Continuare
 
CAR-ul Pensionarilor va plăti chirie Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 decembrie 2017


CAR-ul Pensionarilor va plăti chirie

 

Asociaţia Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Piteşti îşi reînnoieşte contractul de atribuire a sediului său de la parterul blocului D5 B, din Bd. Republicii, întrucît acesta urmează să expire la 31 decembrie. În corespondenţa dintre Asociaţie şi Primărie, s-au invocat două hotărîri de Consiliu Local, 131/2004 şi 441/2007, prin care Asociaţia primea spaţiul respectiv în folosinţă gratuită, dar ideea a fost respinsă.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 280

Continuare
 
2,4 miliarde, pentru capelă Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 decembrie 2017


2,4 miliarde, pentru capelă

 

Primăria Piteşti încearcă în continuare să găsească un constructor pentru o nouă capelă în cimitirul Sf. Gheorghe. Pentru aceasta, a mărit oferta financiară cu 40%.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 167

Continuare
 
Un fals la Buzoeşti? Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 decembrie 2017


Un fals la Buzoeşti?

 

Un cetăţean din Podeni, Buzoeşti, Ion Barbu, ne povesteşte în scris un şir de ilegalităţi financiare şi imobiliare despre care ar avea cunoştinţă că se petrec la Primăria din localitate. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 176

Continuare
 
La schi cu Trenurile Zăpezii! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 decembrie 2017

Vor circula pînă la finalul lunii februarie 2018

La schi cu Trenurile Zăpezii!

 

Argeşenii iubitori ai sporturilor de iarnă, dar nu numai, care vor să meargă la munte au la dispoziţie Trenurile Zăpezii, care vor circula pînă la finalul lunii februarie 2018, spre şi dinspre cele mai căutate staţiuni montane pentru schi.     


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 238

Continuare
 
Grădiniţa Armonia va avea parcare Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 decembrie 2017


Grădiniţa Armonia va avea parcare

 

La Grădiniţa cu program prelungit „Armonia“, din str. Independenţei nr. 20, urmează să se realizeze o parcare. Costul ei se ridică la aproape 3 miliarde lei vechi.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 128

Continuare
 
Preţul unui pom de Crăciun, de la 10 lei! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 15 decembrie 2017

La ocoalele silvice,

Preţul unui pom de Crăciun, de la 10 lei!

 

Crăciunul se apropie, iar fără bradul frumos împodobit, sărbătoarea nu are acelaşi farmec. Cei care vor să aibă în casă un pom de Crăciun natural şi nu vor să scoată mulţi bani din buzunar  pot opta pentru brazii şi molizii scoşi la vînzare de Direcţia Silvică Argeş, prin ocoalele silvice. Directorul adjunct al Direcţiei Silvice Argeş, Cătălin Podea, ne-a spus că sînt scoşi la vînzare  anul acesta aproximativ 2.500 de pomi de Crăciun, dintre care 500 de brazi şi 2.000 de molizi.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 570

Continuare
 
Prăjiturile Cofetăriei Magic din Piteşti ne fac sărbătorile mai frumoase Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 15 decembrie 2017

Bogăţie de dulciuri, cu gust irezistibil

Prăjiturile Cofetăriei Magic din Piteşti ne fac sărbătorile mai frumoase

 

Cofetăria Magic din Piteşti, aflată în zona Nord, pe strada Negru Vodă nr. 17 (de la Spitalul Militar, la 200 m, spre Centru), are o tradiţie de peste 25 de ani pe piaţa produselor de patiserie-cofetărie. Arta prăjiturilor se desăvîrşeşte în propriul său laborator graţie unor cofetari pricepuţi. Rareori îţi este dat să ţi se oprească paşii în pragul unei cofetării şi să rămîi mut de uimire! Curăţenia desăvîrşită din sala de mese, precum şi vitrinele încărcate cu produse îndulcesc orice moment din viaţa dumneavoastră, fie că este vorba de nuntă, botez, aniversare sau de sărbători tradiţionale.      


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 555

Continuare
 
Ce se mai întîmplă la Molivişu Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 15 decembrie 2017

Staţiunea de schi a Argeşului, construită cu încetinitorul

Ce se mai întîmplă la Molivişu

 

În ultima şedinţă ordinară, conducerea Consiliului Judeţean a prezentat plenului o informare despre ceea ce s-a întîmplat cu proiectul staţiunii Molivişu în actualul mandat, adică din august 2016. Vă redăm mai jos principalele idei din acest raport.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 415

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 6926

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Vin, 17.11.2017

--- 5.134 vizitatori unici ---

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter