Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** 16 centre de susţinere a Bacalaureatului     *** Măsuri pentru intrarea în legalitate a utilizatorilor clandestini     *** Termocalor a emis 1.466 de facturi pentru 485 lei     *** Hoţul de lemne, urmărit penal şi pentru ultraj     *** Un recidivist a vrut să violeze o elevă de 16 ani     *** Şi-au băgat mortul în altă criptă     *** Ziua Dunării, sărbătorită de ABAAV     *** Sînzienele, sărbătorite mîine     *** Filmele săptămînii 22 - 28 iunie      *** Rezultate CM 2018     *** Vicecampioana mondială, umilită!      *** Rezultate baraj, Liga a III-a, manşa tur:     *** Bascovul forţează promovarea      *** Balta Lilieci, accesibilă pentru toate buzunarele!    

 
Ziua Dunării, sărbătorită de ABAAV Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 23 iunie 2018


Ziua Dunării, sărbătorită de ABAAV


Pe 29 iunie, ţările dunărene sărbătoresc Ziua Dunării, fluviul care străbate teritoriul a zece state europene. Comisia Internaţională pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR) a stabilit ca evenimentele din acest să se desfăşoare sub tema „Fii activ pentru o Dunăre mai sănătoasă!”.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 348

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 23 iunie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Se opreşte apa luni în Trivale

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti anunţă că  luni, 25 iunie 2018, între orele 9- 12, furnizarea apei potabile va fi sistată în municipiul Piteşti, cartier Trivale, şi parţial în comuna Moşoaia. Oprirea furnizării apei este urmare a faptului că Distribuţie Energie Oltenia S.A. va întrerupe alimentarea cu energie electrică a Staţiei de repompare Smeura în vederea execuţiei lucrărilor de revizie la instalaţiile care alimentează şi acest loc de consum. Societatea îşi cere scuze faţă de abonaţii afectaţi de această oprire şi îi roagă să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei. 

I.Ivănoiu 

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 250

Continuare
 
16 centre de susţinere a Bacalaureatului Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 23 iunie 2018

Pregătiri pentru susţinerea examenului,

16 centre de susţinere a Bacalaureatului


Absolvenţii clasei a XII-a intră în febra examenului de Bacalaureat, începînd de luni, 25 iunie, cînd vor susţine proba scrisă la Limba si literatura română. Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a publicat pe site-ul său cele 16 centre de examen care au fost stabilite pentru susţinerea Bacalaureatului, sesiunea iunie-iulie.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 241

Continuare
 
Măsuri pentru intrarea în legalitate a utilizatorilor clandestini Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 23 iunie 2018

SC Apă Canal 2000 S.A anunţă:

Măsuri pentru intrarea în legalitate a utilizatorilor clandestini


Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti, operator regional al serviciilor de apă şi de canalizare în judeţul Argeş, continuă campania de identificare a pierderilor de apă din sistemul public, dar şi de verificare a clienţilor săi în ceea ce priveşte legalitatea utilizării serviciilor prestate, în baza contractelor de furnizare încheiate cu Operatorul.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 581

Continuare
 
Termocalor a emis 1.466 de facturi pentru 485 lei Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 23 iunie 2018

De tot rîsul!

Termocalor a emis 1.466 de facturi pentru 485 lei


Peste 1.000 de facturi au fost emise, luna aceasta, de Termocalor Confort, cu penalităţi pentru întîrziere la plata energiei termice consumate pe luna trecută. Pînă aici, nimic neobişnuit, numai că documentele respective sunt trimise „datornicilor“ pentru sume derizorii, cuprinse între 0,02 lei şi 1 leu. Cei care s-au trezit cu astfel de înştiinţări de plată în cutia poştală, fac haz şi se întreabă cît a cheltuit furnizorul de energie termică al oraşului pentru redactarea, scoaterea la imprimantă şi expedierea acestor plicuri, cu atît mai mult cu cît sumele puteau fi incluse în facturile de apă caldă ale lunii viitoare. Reprezentanţii societăţii susţin, însă, că nu au făcut altceva decît să respecte legea.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 436

Continuare
 
Elevii vor reducere pe toate liniile de transport din Piteşti! Imprimare E-mail
(4 voturi)
vineri, 22 iunie 2018

Consiliul Judeţean al Elevilor a sesizat Prefectura

Elevii vor reducere pe toate liniile de transport din Piteşti!


Consiliul Judeţean al Elevilor Argeş a înaintat, ieri, Prefecturii Argeş o sesizare cu privire la transportul public în comun din Piteşti. Nemulţumirea elevilor este legată de faptul că nu beneficiază de reducere de 50% la abonamentul lunar pe mai multe linii, ci doar pe o singură linie de transport public în comun.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 895

Continuare
 
Absolvenţii primesc 1.500 lei, la angajare Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 22 iunie 2018

Trebuie să se înscrie în evidenţa AJOFM,

Absolvenţii primesc 1.500 lei, la angajare


Absolvenţii promoţiei 2018, care se înscriu în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, pot beneficia, gratuit, de informare şi consiliere profesională, mediere pentru găsirea unui loc de muncă şi formare profesională gratuită. De asemenea, ei pot beneficia şi de facilităţi financiare, cum ar fi prima de inserţie, prima de relocare, prime de mobilitate sau indemnizaţie de şomaj.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 434

Continuare
 
Dacii îşi îngropau cenuşa în cimitire Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 22 iunie 2018

După mai multe încercări, o descoperire importantă a arheologilor de la Universitatea Piteşti:

Dacii îşi îngropau cenuşa în cimitire


Vara este o perioadă în care îşi desfăşoară, de regulă, lucrările, cei pasionaţi de trecut: pentru ei, sapa este un mijloc de cunoaştere ştiinţifică, mai ales atunci cînd e vorba despre perioada dacilor. Unul dintre cei care lucrează, an de an, în acest domeniu, este Constantin Augustus Bărbulescu, Decanul Facultăţii de Teologie, Litere, Istorie şi Arte, specialist în istorie antică. Domeniul este unul care stîrneşte pasiuni, de aceea unele acţiuni nu aduc rezultate pe măsura eforturilor fizice, financiare şi logistice. Un sit bine ales garantează, totuşi, rezultate notabile.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 547

Continuare
 
Începe înscrierea la licee! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 22 iunie 2018

Săptămîna viitoare, din nou emoţii pentru absolvenţii clasei a VIII-a,

Începe înscrierea la licee!


Mîine se vor afişa rezultatele finale la Evaluarea Naţională, după care, elevii vor trebui să se orienteze, în funcţie de media obţinută, în vederea Admiterii la liceu. Potrivit inspectorului şcolar general adjunct din cadrul ISJ Argeş, Mihaela Crişan, fişele de înscriere la liceu se completează din 29 iunie.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 433

Continuare
 
Cursuri de lux plătite de la bugetul local Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 21 iunie 2018

Răsfăţ pentru funcţionarii Primăriei Băiculeşti

Cursuri de lux plătite de la bugetul local


O găselniţă „fină“, implementată sub girul aleşilor noştri, permite funcţionarilor publice să se specializeze pe bani publici. De parcă salariile umflate de doamna Ministru Olguţa Vasilescu nu ar fi fost de ajuns, funcţionarii sînt răsfăţaţi şi cu aceste cursuri de perfecţionare făcute nu orcium, ci doar în hoteluri de 3 şi 4 stele la nişte costuri pe care nici un om de rînd nu şi le-ar permite. Un exemplu concret al huzurului pe bani publici ar fi pachetul cumpărat de Primăia Băculeşti, pentru nilşte cursuri care se ţin în staţiunea mamai şi în deltă, pentru care administraţia locală va plăti 20.000 de lei. Oare este o pură coincidenţă că au loc, fix, în sezonul estival?   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 706

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 21 iunie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Valabilitatea cardurilor de sănătate, prelungită

Perioada de valabilitate a cardului naţional de sănătate ar urma să fie prelungită de la 5 ani, cît este în prezent, la 7 ani de la data emiterii, se arată într-un proiect de Hotărîre de Guvern postat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii. În acest fel, Guvernul vrea să reducă cheltuielile aferente tipăririi a aproximativ 14 milioane de carduri de sănătate care expiră în această perioadă, precum şi cheltuielile de distribuţie a cardurilor. De asemenea, termenul de valabilitate al cardurilor naționale de sănătate emise până la data de 31 iulie 2018 va fi și el de 7 ani de la data emiterii, mai prevede proiectul Hotărârii de Guvern. Proietul de Hotărîre de Guvern a fost postat pe data de 15 iunie pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi timp de 10 zile, pînă pe 25 iunie, pot fi transmise observaţii şi propuneri pe marginea acestuia. 

I.Ivănoiu
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 438

Continuare
 
Vila Luca, demolată abuziv de rechinii imobiliari Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 21 iunie 2018

Clădire de patrimoniu în care a trăit Constantin Noica

Vila Luca, demolată abuziv de rechinii imobiliari


În acest an se împlinesc 60 de ani de cînd celebrul filosof şi om de cultură Constantin Noica a părăsit casa de la Cîmpulung în care a locuit timp de nouă ani, avînd domiciliu obligatoriu (DO), impus de autorităţile comuniste. Imobilul, cunoscut sub denumirea de Vila Luca, nu a mai apucat să fie marcat cu o plăcuţă omagială, în memoria marelui filosof, conform unui proiect finanţat de Uniunea Scriitorului, pentru că a fost ras abuziv de pe suprafaţa pămîntului din motive de...afaceri ale rechinilor imobiliari.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 638

Continuare
 
786 de contestaţii la Evaluare Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 21 iunie 2018

Rezultatele finale se afişează sîmbătă

786 de contestaţii la Evaluare


După afişarea rezultatelor examenului de Evaluare Naţională, susţinut de către absolvenţii clasei a VIII-a, elevii nemulţumiţi au putut depune contestaţii. Potrivit inspectorului şcolar general din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, Mihaela Crişan, au fost depuse 786 de contestaţii, dintre care 363 la Limba şi literatura română şi 423 la Matematică.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 455

Continuare
 
Copil de 8 ani, suspect de scarlatină Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 21 iunie 2018


Copil de 8 ani, suspect de scarlatină


O nouă suspiciune de scarlatină! Potrivit informaţiilor de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, este vorba de un un copil  de 8 ani  din Bradu,  internat la Secţia Boli Infecţioase Copii  din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 515

Continuare
 
Materiale igienico-sanitare pentru angajaţi Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 21 iunie 2018

Inspectorii ITM dau amenzi între 3.000 - 6.000 lei,

Materiale igienico-sanitare pentru angajaţi


Angajatorii din Argeş trebuie să ştie că au obligaţii stricte pe care trebuie să le respecte, referitoare la acordarea materialelor igienico-sanitare angajaţilor. Acordarea acestora se face cu avizul medicului specialist de medicina muncii.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 717

Continuare
 
Închiderile de firme, în creştere Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 21 iunie 2018


Închiderile de firme, în creştere


Pentru mediul de business, nu se poate spune că ultima perioadă ar fi una foarte prielnică. Comparînd datele statistice ale Registrului Comerţului pe primele 4 luni ale anului cu cele din anii anteriori, în aceeaşi perioadă, se observă că numărul de suspendări şi de radieri creşte mult mai abrupt decît cel al înmatriculărilor de noi firme.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 352

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 8149
embedgooglemap.net


Horoscop zilnic

Google Analytics
Sfinții zilei

Zi record

Luni, 4.06.2018

--- 4.322 vizitatori unici ---

Mersul trenurilor

Flag Counter