Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Iarnă grea pentru drumari!      *** După ninsoare, curăţaţi trotuarele!      *** Spitalul Municipal, luat la puricat      *** Proiect pentru fermieri, lansat la UPIT     *** Elevii, premiaţi de SC Apă Canal     *** Adrian Tase, la Congresul Societăţii de Medicină Internă      *** Unirea Basarabiei cu România, omagiată la Piteşti      *** Se vorbeşte, se citeşte...     *** Poliţiştii locali păzesc gunoiul      *** Jurnaliştii s-au jucat de-a poliţiştii      *** Rănit, după ce maşina a ajuns pe trotuar      *** Fată de 15 ani în comă!     *** Şi-a ţinut copiii şi nevasta sechestraţi      *** A trecut cu maşina printr-un gard      *** Pieton accidentat cînd traversa pe trecere     *** Meciuri amicale internaţionale      *** Etapă amînată şi la juniori      *** 6 medalii în prima zi!      *** Turneul play-off, la Oradea!      *** CS Mioveni joacă, FC Argeş stă     *** Etapa de azi, amînată     *** FC Argeş old-boys, la Legenda Lupilor! stă     *** O nouă medalie pentru CS Dacia     

 
După ninsoare, curăţaţi trotuarele! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 23 martie 2018

Dacă nu o faceţi, riscaţi amenzi!

După ninsoare, curăţaţi trotuarele!


Ninsorile din ultimele zile dar şi avertizările meteorologilor, care anunţă cod de vreme deosebit de rece, cu zăpezi, lapoviţă şi ploaie, ne arată că iarna este departe de a pleca. Prin urmare, reprezentanţii Primăriei Piteşti le atrag atenţia cetăţenilor că au obligaţia de a curăţa trotuarele, altfel, riscă amenzi.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 253

Continuare
 
Anunț începere proiect Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 23 martie 2018

ANUNȚ DE PRESĂ

Pitești, 23 Martie 2018

Anunț începere proiect


”Diversificarea activității în cadrul SC TOMPOS PRODCOM PART 2003 SRL prin înființarea unei secții de producție”

Proiectul  “Diversificarea activității în cadrul SC TOMPOS PRODCOM PART 2003 SRL prin înființarea unei secții de producție”, cod MySMIS 111788, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020  este implementat de către SC TOMPOS PRODCOM PART 2003 SRL și are o valoare totală de 936.998,93 lei, din care 620.101,95 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 304

Continuare
 
Acesta este cel mai bun card bancar pentru pariuri online Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 23 martie 2018


Acesta este cel mai bun card bancar pentru pariuri online


Deschiderea unui cont la case de pariuri online presupune și să alegi prin ce instrument financiar vei depune bani. Majoritatea celor care au analizat avantajele și dezavantajele este de părere că cel mai indicat este cardul bancar, însă trebuie să ai grijă: există mai multe tipuri de carduri, iar fiecare bancă are regulamentul propriu în ceea ce privește plățile.

Comentarii (1) | Vizualizari: 253

Continuare
 
Tîrg imobiliar, în acestw eek-end, la Casa Cărţii Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 23 martie 2018


Tîrg imobiliar, în acest week-end, la Casa Cărţii


Târgul aduce laolaltă companii implicate în fenomenul imobiliar, dar şi alte firme conexe. Invitaţi să participe sunt constructori, dezvoltatori imobiliari, agenţii imobiliare, furnizori de materiale, furnizori de servicii, decoraţiuni, furnizori financiari etc.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 244

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 23 martie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Ora Pămîntului, marcată la Piteşti

Pentru a marca Ora Pămîntului, mîine,  în intervalul orar 20.30-21.30, iluminatul public şi iluminatul principalelor clădiri de interes public din municipiul Piteşti vor fi oprite. Astfel este simbolizat efortul factorilor de decizie la nivel mondial în ceea ce priveşte problemele acute ale mediului înconjurător. Tot cu ocazia Orei Pămîntului, în Piaţa Primăriei Piteşti, de la ora 20, va avea loc un recital al Coralei Colegiului Naţional „I.C. Brătianu“ Piteşti şi un recital al Ansamblului „Doruleţul“ al Şcolii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu“, Piteşti. De asemenea, de la ora  20.30, va fi prezentat un program artistic susţinut de elevii Palatului Copiilor Piteşti, iar, de la ora  21, va urma un  program artistic susţinut de elevi ai Centrului Cultural Piteşti.    

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 244

Continuare
 
Iarnă grea pentru drumari! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 23 martie 2018


Iarnă grea pentru drumari!


Argeşul se află astăzi sub două avertizări meteorologice de vremea rea. O avertizare de cod galben de  ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vîntului, vreme deosebit de rece, este valabilă  pînă astăzi, la ora 20,  pentru partea de nord a judeţului nostru. Potrivit meteorologilor, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest şi în intensificare, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar, temporar, vîntul va avea intensificări în medie cu  45-55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită şi spulberată.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 317

Continuare
 
Spitalul Municipal, luat la puricat Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 23 martie 2018

Inspectori de la DSP Gorj au făcut control în Argeş

Spitalul Municipal, luat la puricat


Inspectori de specialitate din cadrul Direcţiei Sanitare Gorj au poposit, săptămîna trecută, la Spitalul Municipal Cîmpulung pentru a verifica dacă există nereguli şi/sau lipsuri în exercitarea actului medical şi a altor activităţi aferente. La final, echipa de control a plecat fără a aplica sancţiuni, lăsînd în urmă doar cîteva recomandări, ceea ce demonstrează că cei din conducerea spitalului şi-au făcut temele.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 263

Continuare
 
Proiect pentru fermieri, lansat la UPIT Imprimare E-mail
(15 voturi)
vineri, 23 martie 2018


Proiect pentru fermieri, lansat la UPIT


Universitatea din Piteşti are preocupări pentru atragerea de finanţări europene destinate mediului socio-economic argeşean. În prezent, implementează, pentru prima dată, un proiect prin PNDR 2014-2020, intitulat  „Creşterea competitivităţii exploataţiilor agricole, în contextul actual al politicii agricole, prin acţiuni de formare profesională şi dobîndire de cunoştinţe în rîndul fermierilor’’. Conferinţa de lansare a avut loc ieri, la UPIT.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 647

Continuare
 
Elevii, premiaţi de SC Apă Canal Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 23 martie 2018

De Ziua Mondială a Apei, la concursul de desene,

Elevii, premiaţi de SC Apă Canal


Ieri, la Muzeul Judeţean Argeş,  Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti a sărbătorit Ziua Mondială a Apei. Ziua Mondială a Apei, marcată, anual, la data de 22 martie, este un eveniment care aduce în centrul atenţiei diferite aspecte  legate de apă, de preocupările şi provocările în gestionarea surselor de apă.  În fiecare an, Ziua Mondială a Apei are o temă distinctă. Tema  celei de-a 26-a aniversări  este „Natura şi apa“ şi se referă la explorarea modului în care putem folosi natura pentru a depăşi problemele legate de apă ale secolului XXI.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 237

Continuare
 
Adrian Tase, la Congresul Societăţii de Medicină Internă Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 23 martie 2018

Cardiologul argeşean, prezent cu o lucrare de interes

Adrian Tase, la Congresul Societăţii de Medicină Internă


Ieri, conf. dr. Adrian Tase a prezentat, în cadrul Congresului Societăţii Române de Medicină Internă cu nr. XVIII, desfăşurat la Călimăneşti,  lucrarea intitulată „Corelaţii fiziopatologice & terapeutice între obezitate & fibrilaţia atrială”.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 231

Continuare
 
Sterilizare gratuită a animalelor cu proprietar Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 22 martie 2018


Sterilizare gratuită a animalelor cu proprietar


Primarul Mioveniului, Ion Georgescu, a avut, zilele trecute, o întîlnire cu preşedintele Organizaţiei EDUXANIMA şi al reprezentanţilor Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor şi cu vicepreşedintele Organizatiei Salzburger 50+, din Austria - domnul Konrad Kranz.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 411

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 22 martie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Ambrozia, interzisă de lege

Proprietarii sau de terenuri, administratorii drumurilor sau căilor ferate, precum şi ai cursurilor de apă sau de lacuri sînt obligaţi, de o lege promulgată pe 8 martie, să combată şi să distrugă buruiana numită ambrozie. De la răsărirea plantei şi pînă la apariţia primelor inflorescenţe, pe 30 iunie, trebuie să cosească, smulgă sau erbicideze astfel încît să elimine planta, menţinînd măsurile pînă la sfîrşitul perioadei de vegetaţie a buruienii. Cei care nu îşi îndeplinesc această obligaţie sînt sancţionaţi iniţial cu avertisment, apoi cu amendă contravenţională între 750 lei şi 5.000 lei, pentru persoane fizice, şi între 5.000 lei şi 20.000 lei, pentru persoanele juridice. Verificarea se face de o comisie mixtă formată din specialişti de la Direcţia Agricolă, Garda de Mediu, DSP şi primărie. La lege trebuie să apară şi norme, în termen de 3 luni. Polenul ambroziei produce alergii puternice anumitor persoane (după unele estimări, circa 10-15% din populaţie): scurgeri nazale, strănuturi, nas înfundat, mîncărimi la nas sau ochi, crize de astm, erupţii pe piele, oboseală şi somnolenţă.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 387

Continuare
 
Militarii, binecuvîntaţi cu agheasmă şi mir Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 22 martie 2018

Poveste de război din Afganistan

Militarii, binecuvîntaţi cu agheasmă şi mir


Locotenentul Crinu Şincari şi maistrul militar principal Iulian Cadulencu continuă să ne prezinte, textual şi prin obiectivul apara-tului de fotografiat, frînturi din misiunile pe care cei peste 400 de militari din cadrul Bata­lionului 30 Vînători de Munte Dragoslavele, din Cîmpulung, le execută, de mai bine de o lună şi jumătate, în teatrul de război din Afganistan.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 369

Continuare
 
Poliţiştii cîmpulungeni au sărbătorit alături de elevi Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 22 martie 2018


Poliţiştii cîmpulungeni au sărbătorit alături de elevi


Zeci de elevi de la Şcoala Gimnazială Oprea D. Iorgulescu, Şcoala Gimnazială Nanu Muscel şi Şcoala Gimnazială Sfîntul Iacob, din Cîmpulung, au fost, ieri, între orele 10.00-12.00, oaspeţii Poliţiei Municipale cu ocazia derulării manifestării Zilei Porţilor Deschise, festivitate care a fost inclusă în acest an în calendarul acţiunilor derulate de IPJ Argeş pentru a marca împlinirea a 196 de ani de la atestarea poliţiei moderne.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 474

Continuare
 
Poliţiştii au protestat prin ninsoare Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 22 martie 2018

Ieri, în faţa Primăriei Piteşti,

Poliţiştii au protestat prin ninsoare


Ieri, membrii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI au înfruntat vremea urîtă de afară şi au protestat în faţa Primăriei Piteşti împotriva modului în care au fost acordate majorările salariale pentru poliţişti. Oamenii legii spun că, de la 1 ianuarie, veniturile lor salariale au scăzut, nu au crescut aşa cum se spune. Pichetarea de ieri a fost doar începutul unui şir de proteste ce urmează să aibă loc în mai multe localităţi din ţară, acestea culminînd cu o manifestaţie de amploare, la Bucureşti.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 677

Continuare
 
Parlamentul ar redenumi localităţile cu î din i Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 22 martie 2018


Parlamentul ar redenumi localităţile cu î din i


Un proiect de lege depus recent la Camera Deputaţilor intenţionează să impună schimbarea denumirilor localităţilor scrise cu î din i, pentru a se conforma grafiei cu î din a. Principalul iniţiator este un deputat din Tîrgu Mureş, municipiu unde această problemă este mai evidentă, însă printre semnatarii proiectului se numără şi deputaţii argeşeni Nicolae Velcea şi Nicolae Georgescu (PSD). Autorii observă că, deşi denumirea locali-tăţilor e stabilită prin lege, în practică ele sînt scrise diferit, ceea ce duce la confuzii.    

Comentarii (3) | Vizualizari: 552

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 7591
embedgooglemap.net
 
 

 

COD PORTOCALIU şi GALBEN de ninsori și ger


Potrivit meteorologilor, o avertizare cod galben de ger, ninsori şi polei, care vizează, 17 judeţe, a intrat în vigoare de ieri, de la ora 15.00. De ieri de la ora 23.00, 14 judeţe vor fi sub cod portocaliu, urmând a se înregistra ninsori abundente şi viscol. Unităţile de învăţământ vor fi închise astăzi în Bucureşti şi în opt judeţe - Dolj, Teleorman, Ialomiţa, Ilfov, Călăraşi, Olt, Giurgiu şi Prahova. Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 19.03.2018

--- 4.868 vizitatori unici ---

Mersul trenurilor

Flag Counter