Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic
 

*** România, codaşă la construcţii!     *** Săptămîna Europeană a Sportului, în Argeş     *** Dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare, la Mioveni      *** PASTILA de UMOR      *** „Argeşul, locul cel mai românesc din România“     *** Adrian Tase, la Congresul de la Sinaia!     *** La 16 ani, s-a întors de la majorat, în sicriu     *** Şoferul a făcut infarct      *** Copilul s-a spînzurat      *** Nu s-a asigurat şi a lovit trei maşini     *** Fost campion naţional la box, contrabandă cu ţigări     *** Filmaţi în timp ce furau bere dintr-un magazin     *** Raicu eliminat de la Mondiale     *** Cursuri gratuite, la Şcoala de Arbitraj a AJF Argeş     *** Un gol, din două faze de poartă     *** CS Mioveni - ASU Poli Timişoara 1-0 (1-0)     *** Au avut victoria la îndemînă     *** Memorialul Dorel Ştefănescu, la ediţia a treia     *** Învinşi de propriul portar!     *** „Rezultatul final este mincinos“     *** Popovici: „O victorie foarte importantă“     *** CSU Piteşti va juca în Divizia A!    

 
„Argeşul, locul cel mai românesc din România“ Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 24 septembrie 2018

Academicianul Gheorghe Păun, despre identitate naţională şi tensiunea globalizării:

„Argeşul, locul cel mai românesc din România“


Manifestare de excepţie organizată de Primăria Municipiului Piteşti, prin Centrul Cultural Piteşti, vineri seara, la Filarmonica Piteşti. În cadrul unei noi ediţii a  Colocviilor Municipiului Piteşti, a fost invitat academicianul argeşean Gheorghe Păun. Manifestarea a fost moderată de redactorul-şef al revistei de cultură Argeş, scriitorul Dumitru Augustin Doman,  şi s-a aflat sub semnul Centenarului Marii Uniri.


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 201

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 24 septembrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Centru de Oncologie la Curtea de Argeş

La începutul lunii octombrie, la Spitalul Municipal Curtea de Argeş va fi deschis un Centru de Oncologie. Vor fi 15 paturi destinate bolnavilor de cancer. Dintre acestea, 10 vor fi pentru persoanele care necesită tratamente mai îndelungate şi cinci paturi pentru pacienţii care vin numai pentru investigaţii medicale şi perfuzii, servicii medicale care nu necesită internarea şi se pot face într-un interval de cîteva ore. Managerul Viorel Popescu a precizat pentru www.profit.ro „…dotările noului Centru sunt foarte scumpe, dacă luăm în calcul faptul că cel mai ieftin medicament nu se găseşte sub suma de o sută de lei, unele reţete pot depăşi 18.000 lei, iar un pat de construcţie specială necesar acestor servicii a costat 2.000 lei.” Pentru a deveni o adevărată Secţie de Oncologie, este necesar să existe cinci medici de specialitate şi dotări suplimentare care implică un buget foarte consistent.

M.Sandu


     


 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 140

Continuare
 
România, codaşă la construcţii! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 24 septembrie 2018

Comparativ cu ţările din Uniunea Eurpeană

România, codaşă la construcţii!


Potrivit ultimelor date publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), lucrările de construcţii în România au înregistrat o scădere de 9,1% în iulie, comparativ cu luna precedentă. Acesta este cel mai semnificativ declin lunar al lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană conform Eurostat.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 172

Continuare
 
Săptămîna Europeană a Sportului, în Argeş Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 24 septembrie 2018


Săptămîna Europeană a Sportului, în Argeş


În perioada 24 – 29 septembrie 2018, va avea loc „SĂPTĂMÎNA EUROPEANĂ A SPORTULUI“, un program finanţat cu sprijinul Comisiei Europene, cofinanţat de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene, Ministerul Tineretului şi Sportului şi coordonată de Federaţia Română Sportul pentru Toţi.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 169

Continuare
 
Dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare, la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 24 septembrie 2018


Dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare, la Mioveni


În perioada 24-30 septembrie 2018, în oraşul Mioveni se vor efectua servicii de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare pe domeniul public al oraşului, în scări de bloc, gospodării individuale şi clădiri ale instituţiilor publice şi de învăţămînt.                    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 214

Continuare
 
PASTILA de UMOR Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 24 septembrie 2018


PASTILA de UMOR

                                       de M.Matei

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 183

 
Adrian Tase, la Congresul de la Sinaia! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 24 septembrie 2018

Cardiologul argeşean a prezentat două lucrări

Adrian Tase, la Congresul de la Sinaia!


În perioada 19-23 septembrie, s-au desfăşurat la Sinaia lucrările Congresului Societăţii Române de Cardiologie, organizat la Sinaia. La congres a participat şi cardiologul argeşean Adrian Tase. Ediţia din acest an a congresului a fost „in memoriam dr. Danielopolu”, cel care a introdus ECG în România, pionier al fiziologiei cardiace ca şi al bazelor fiziopatologice ale insuficienţei cardiace. Au fost înregistraţi peste 3.000 participanţi, medici români în marea lor majoritate, dintre care aproape 1.000 de cardiologi. Complexul „Casino” a asigurat 4 săli de conferinţe (Sala de Teatru, sălile „Baccara”, „Nicolae Grigorescu” şi „Ferdinand”) şi spaţiul expoziţional principal, alte 5 săli de conferinţe şi 2 spaţii expo fiind asigurate de hotelurile din apropiere.                      

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 157

Continuare
 
Dezvoltarea unei noi activitati in cadrul firmei RBT IMEX Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 24 septembrie 2018

ANUNȚ DE PRESĂ

Pitesti, septembrie 2018

Dezvoltarea unei noi activitati in cadrul firmei RBT IMEX


SC RBT IMEX SRL, in calitate de beneficiar, cu sediul în PITESTI, Strada DACIA, camera 1, bloc Z1, Sc. A, Ap. 18, a derulat in perioada 04.06.2016-30.09.2018, proiectul  ,,Dezvoltarea unei noi activitati in cadrul firmei RBT IMEX “ in cadrul Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, axa prioritară 2: ”Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii”, prioritatea de investiții 2.1 ”Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri,  co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in calitate de Autoritate de Management si Agentia de Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, in calitate de Organism Intermediar “  

Valoarea totală a proiectului a fost de 593.329,91 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă a fost de 398.797,26 lei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 169

Continuare
 
Mîncare proaspătă şi gustoasă la APETIT, noul restaurant cu autoservire, deschis vizavi de Prim Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 24 septembrie 2018


Mîncare proaspătă şi gustoasă la APETIT, noul restaurant cu autoservire, deschis vizavi de Primăria Mioveni


„Aprecierea de care prăjiturile Ribana Eve au ajuns să se bucure într-un timp relativ scurt, ne-a încurajat să adoptăm aceeaşi REŢETĂ: produse gustoase şi proaspete, avînd la bază reţete tradiţionale şi nu, în ultimul rînd, preţuri accesibile în domeniul preparatelor culinare.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 352

Continuare
 
Investiţie importantă în amenajarea unui pîrîu Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 22 septembrie 2018

Pentru protejarea cetăţenilor împotriva inundaţiilor

Investiţie importantă în amenajarea unui pîrîu


Un pîrîu care traversează oraşul Costeşti s-a erodat din pricina viiturilor puternice şi avea nevoie urgentă de consolidare şi amenajare. Administraţia Bazinală de Apă Argeş – Vedea a propus aprobarea lucrării de amenajare a albiei pîrîului Valea Copacilor, în zona localităţii Costeşti, lucrări care au fost demarate. Investiţia se ridică la aproximativ 700.000 lei.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 441

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 22 septembrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

  Dacia Duster, nominalizată - maşina anului 2019

Dacia Duster se regăseşte pe lista maşinilor nominalizate pentru trofeul World Car of the Year 2019. Conform ziare.com, oganizatorii World Car of the Year au anunţat numele maşinilor care vor fi luate în considerare pentru acest rîvnit titlu, SUV-ul românesc va avea concurenţă serioasă, pe listă fiind vehicule de top, precum Audi A6, Jaguar I-Pace sau Volvo XC40.   Printre maşinile nominalizate pentru World Car of the Year 2019 se mai numără:l Audi A6 l BMW X2 l Ford Focus l Jeep Cherokee l Nissan Altima l  Toyota Corolla. La Salonul Auto de la Geneva, programat la începutul lunii martie a anului viitor, vor fi anunţate cele trei finaliste, urmînd ca învingătoarea să fie anunţată la Salonul Auto de la New York, din aprilie 2019. Anul acesta, trofeul a fost cîştigat de Volvo XC60.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 465

Continuare
 
642 de locuri de muncă în Argeş Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 22 septembrie 2018

Judeţul nostru duce lipsă de personal

642 de locuri de muncă în Argeş


Conform datelor furnizate miercuri de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă la nivel naţional agenţii economici aveau disponibile 29.690 locuri de muncă. Conform ANOFM, cele mai multe locuri erau înregistrate în Municipiul Bucureşti - 4.461, iar cele mai puţine în Caraş-Severin-63.                             

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 667

Continuare
 
Tîrg de adopţii de cîini la Mioveni Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 22 septembrie 2018


Tîrg de adopţii de cîini la Mioveni


Iubitorii de animale care doresc să adopte un cîine sînt aşteptaţi duminică, 23 septembrie, începînd cu ora 16:00, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia din Mioveni. Cîinii oferiţi spre adopţie sînt capturaţi din oraşul Mioveni, sînt vaccinaţi, sterilizaţi, au microcipuri montate şi carnete de sănătate. Potenţialii proprietari pot lua cîinii imediat, întrucît actele de adopţie pot fi întocmite pe loc. Adopţiile nu implică niciun cost, dar adoptatorul va trebui să semneze o declaraţie -angajament, un formular tip.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 613

Continuare
 
260 de vehicule, pentru pompierii români Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 21 septembrie 2018

 Uzina partener la concursul de descarcerare

260 de vehicule, pentru pompierii români

Uzina este partener la Competiţia Naţională de Descarcerare de la Mioveni


Groupe Renault Romania este alături de pompierii români implicaţi în competiţiile de descarcerare şi acordare a primului ajutor. La ultimele patru ediţii organizate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), compania a pus la dispoziţia organizatorului 260 de vehicule necesare în cadrul simulărilor situaţiilor de urgenţă. Acestea au drept scop pregătirea personalului specializat pentru intervenţii la scară reală.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 522

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 21 septembrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Spectacol de Sărbătoarea Recoltei, la Mioveni

„Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeşului – Tîrgul meşterilor populari“, eveniment organizat de Primăria oraşului, Consiliul Local şi Centrul Cultural Mioveni, în perioada 28 - 30 septembrie, va aduce în faţa publicului din Mioveni, pe lîngă nelipsitele produse tradiţionale şi o serie de spectacole de muzică uşoară şi folclorică la care vor participa artiştii Steliana Sima, Petrică Mîţu-Stoian şi Raluka. La manifestare sînt invitaţi să participe producători agricoli, apicultori şi meşteri populari din judeţ şi nu numai, pentru a comercializa fructe, legume, produse din carne şi lapte, produse apicole, băuturi tradiţionale, precum şi obiecte de artizanat din creaţia proprie.    

S.Mihai


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 514

Continuare
 
Trivale Fest la Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 21 septembrie 2018

Înscrierile se primesc pînă pe 19 octombrie,

Trivale Fest la Piteşti


Pregătirile sînt în toi pentru Festivalul Naţional de Muzică Folk Trivale Fest, aflat la cea de-a IV-a ediţie. Evenimentul va avea loc sîmbătă, 20 octombrie, începînd cu ora 18:00, în sala de concerte a Filarmonicii Piteşti. Pînă atunci însă, trebuie să ştiţi că, vă mai puteţi înscrie pentru a participa la acest festival.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 714

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 8676
embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Sâmbătă, 08.09.2018

--- 4.387 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info