Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic
Aniversare
 Publicitate pdf
(0 voturi)
Wednesday, 08 April 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Puteţi alege arbitrii ce judecă litigiul

Argeşenii care vor să scape de termenele lungi şi de procedurile greoaie de la instanţele judecătoreşti pot opta pentru posibilitatea de a-şi alege singuri arbitrii ce judecă litigiul. Astfel, puteţi opta pentru Curtea de Arbitraj de pe lîngă Camera de Comerţ şi Industrie Argeş care oferă servicii de arbitraj instituţionalizat pentru soluţionarea litigiilor interne şi internaţionale. Pentru aceasta e suficient să includeţi în contracte o clauză arbitrală. Sentinţa arbitrală produce aceleaşi efecte şi se execută ca şi o hotărîre judecătorească.  

    A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2760

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 08 April 2015

Începînd de astăzi, la Casa de Pensii,

Se dau bilete de tratament

 

 Ieri, la sediul Casei Jude­ţene de Pensii Argeş, s-a afişat repartiţia biletelor de tratament balnear pen­tru seria 5, datele de ple­care fiind  21, 22, 23 şi 24 aprilie  2015. Aceasta poate fi consultată şi pe site-ul instituţiei, www. cjparges.ro.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2962

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 08 April 2015

De Paşte, chiar dacă nu au bani, se împrumută pentru a avea ce pune pe masă

Mielul şi pasca, preferatele piteştenilor

 

 Piteştenii consideră sărbătorile de Paşte foarte importante pentru ei, aproape toţi înroşesc ouă în casă, se declară religioşi şi spun că merg des la biserică, chiar dacă nu se spovedesc decît rareori. Acestea sînt cîteva dintre concluziile ce reies din sondajul de opinie pe care l-am realizat zilele trecute în centrul oraşului. Cei inter­vievaţi ne-au spus ce vor face de Paşte, dacă masa le va fi mai bogată sau mai săracă decît anul trecut şi ce bucate ne le vor lipsi în această zi specială. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2975

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 08 April 2015

Dr Adrian Tase vă recomandă ca, după post, să nu faceţi excese

Festinul pascal vă poate băga în spital!

 

 Sîntem în Săptămîna Mare, apogeul postului pascal. Trăim momente de recu­legere, de împăcare sufle­tească. Evident că fiecare credincios posteşte după puterile sale. Vrem totuşi să atragem atenţia asu­pra unor excese. Cardio­logul Adrian Tase atrage atenţia asupra exceselor din perioada sărbătorilor de Paşte. Există persoane foarte motivate din punct de vedere spiritual care ţin în întregime postul Paştelui, iar în unele zile din Săptămîna Mare, post negru. Aceste persoane dovedesc o voinţă extra­ordinară. Totuşi, excesul în această direcţie poate duce la astenie (obosea­lă), scăderea toleranţei la efort (fatigabilitate), sindrom anemic.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2949

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 08 April 2015

Au un mare rol în aducerea sărbătorii în suflet şi în casă

Aranjamente florale, de Paşte

 

 Cea mai importantă sărbătoare a creştini­lor, Paştele, este un moment ideal pentru a ne petrece timpul împreună cu familia şi prietenii şi a le face cadouri celor dragi. A­ceste momente, precum şi darurile oferite pot fi însoţite de aranjamente florale de pri­­măvară. Despre acestea am aflat mai mul­te de la Olga Panaete, patroana Flo­ră­riei Olga.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2943

Continuare
 
(2 voturi)
Tuesday, 07 April 2015

Începînd de mîine, la Piteşti Mall,

Oferte educaţionale la Parada Liceelor

 

 Consiliul Judeţean al Elevilor Argeş organizează, în săptămîna „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!“, evenimentul Parada Liceelor. Tîrgul Universităţilor. Tîrgul ONG-urilor. Acesta va avea loc mîine, 8 aprilie 2015, între orele 10 - 18, la Piteşti Mall. CJE Argeş susţine, pentru al patrulea an consecutiv, elevii claselor a VII-a şi a VIII-a, venind în sprijinul acestora prin organizarea evenimentul ce poartă numele Parada Liceelor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2880

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 07 April 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Şahul, promovat în şcoli

Preşedintele Federaţiei Române de Şah, Sorin Avram Iacoban, a fost prezent, ieri, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, pentru o acţiune de promovare a şahului în şcoală. Cu această ocazie, deputatul PSD de Iaşi şi preşedintele Federaţiei Române de Şah, Iacoban, a donat pentru opt şcoli din Argeş materiale didactice necesare orei de şah: 10 table de şah, o carte despre acest sport al minţii şi o tablă mai mare de şah. Această acţiune vine în contextul în care disciplina şah intră în curricula opţională din anul şcolar 2015 - 2016 şi se va putea face în doi ani la gimnaziu, la pregătitoare şi la I sau la I şi la a II-a.

 A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2288

Continuare
 
(2 voturi)
Tuesday, 07 April 2015

Zonă unde se face turism

La Ştefăneşti, se deschide Centrul de Informare Turistică

 

 Ieri a avut loc conferinţa organizată cu prilejul lansării proiectului pe fonduri europene „Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Ştefăneşti“. Valoarea totală a proiectului este de 563.813,68 lei. În contextul unei creşteri a numărului de turişti în zonă şi de promovare la nivel naţional şi internaţional a celor circa 200 de obiective turistice, autorităţiile locale au identificat această necesitate, iar din toamnă centrul va deveni funcţional.

Comentarii (4) | Vizualizari: 2999

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 07 April 2015

Evaluarea sistemului de evidenţă a apostilei

Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcţia Generală pentru Îndrumarea şi Controlul Instituţiei Prefectului, derulează începînd cu 5 iulie 2013 proiectul „Sistem interoperabil centralizat pentru evidenţa apostilei eliberate de către instituţiile prefectului pentru actele oficiale ad­ministrative“ , proiect cofinanţat din fonduri europene.  Noul serviciu public oferă posibilitatea consultării în timp real prin mijloa­ce electronice a bazei de date centralizate şi verificării autenticităţii apostilelor eliberate de cele 42 instituţii ale prefectului pentru actele oficiale administrative. Verificarea se poa­te face accesînd pagina de Internet www.apostila.mai.gov.ro. Proiectul are o valoare totală de 2.039.818,61 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 1.645.015,01 lei. Proiectul se implementează în municipiul Bucureşti şi în toate mu­nicipiile reşedinţă de judeţ, la sediul MAI şi la sediile instituţiilor prefectului, pe o durată de 23 luni, respectiv, pînă la data de 7 iunie 2015. Ieri a fost programată o conferinţă de evaluare a stadiului de implementare a acestui proiect. De rezultatele proiectului vor beneficia, în primul rînd, persoanele interesate să verifice autenticitatea unei apostile emise de statul român (angajatori, mediu de afaceri, autorităţi şi instituţii publice, instituţii de învăţămînt etc din cele 108 state semnatare ale Convenţiei de la Haga), în contextul globalizării pieţei forţei de muncă şi a liberei circulaţii a persoanelor şi serviciilor. Totodată, beneficiari ai implementării proiectului vor fi şi cele 42 de instituţii ale prefectului care vor efectua înregistrările în baza de date centralizată sau care vor dori să obţină informaţii despre alte apostile eliberate în România, prin 95 de angajaţi ai acestora şi ai MAI care au fost instruiţi pentru a opera sistemul. 

   A.Dumitru

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2283

 
(0 voturi)
Tuesday, 07 April 2015

Copiii rromi, sfătuiţi să meargă la profesionale

 

Săptămîna trecută, a început campania CRED (Cetăţeni Români Egali în Drepturi), care vizează comunităţile de rromi. Liderii acestei etnii din zona Muscel vor colinda la pas toate localităţile, pentru a promova proiecte de interes local privind educaţia şi formarea profesională a tinerilor romi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2440

Continuare
 
(1 vot)
Tuesday, 07 April 2015

Tema din acest an este Siguranţa alimentaţiei

Astăzi este Ziua Mondială a Sănătăţii

Autorităţi, luaţi seama!

 

 Ziua Mondială a Sănătăţii se celebrează în fiecare an în data de 7 aprilie, pen­tru a marca în­te­meie­rea Organizaţiei Mon­diale a Sănătăţii (OMS) în anul 1948 şi reprezintă o opor­tunitate pen­tru locuitorii din orice comuni­ta­te să se implice în activităţi ca­re pot duce la o stare de sănă­ta­te mai bună. Tema din acest an este Sigu­ran­ţa alimentaţiei, o te­mă de maximă impor­tan­ţă pentru toţi oamenii de pe plane­tă şi pentru mul­te părţi intere­sate, inclu­zînd guvernele, so­cie­ta­tea civilă, sectorul privat, pre­cum şi agenţiile inter­guver­namentale.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2592

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 07 April 2015

Fără concedieri colective la CFR  

 

 Pe 1 aprilie, administraţia CFR Călători şi reprezentanţii federaţiilor sindicale feroviare au semnat, în cadrul negocierilor pentru încheierea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de unitate, un nou Acordcolectiv de muncă. Acesta a fost încheiat pe perioada 1 aprilie - 30 septembrie şi nu prevede concedieri colective de personal. În conformitate cu prevederile lui, angajaţii CFR Călători îşi menţin toate drepturile salariale actuale. În plus, fiecare angajat beneficiază lunar de zece tichete de masă.   

 A.Roşu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2321

 
(0 voturi)
Tuesday, 07 April 2015

În cadrul Concursului „Alege! Este dreptul tău!“ organizat de Protecţia Consumatorilor,

Elevii s-au întrecut în desenarea etichetelor

 

 Ca în fiecare an, în agenda programului  evenimen­te­lor legate de Ziua Mondială a Drepturilor Consuma­to­rilor a fost cuprinsă şi faza judeţeană a  Concursului Naţio­nal „Alege! Este dreptul tău“ - ediţia a XIII-a. Re­prezentanţi ai CJPC Argeş, Inspectoratului Şcolar Ar­geş, ai Asocia­ţiilor pentru Consumatori, alături de re­prezentanţi ai mediului de afaceri şi ai mass-mediei, au făcut parte din comisia de jurizare a concursului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2438

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 07 April 2015

Nou director la Renault Technologie Roumanie

Pascal Candau l-a înlocuit pe Sorin Buşe

 

 De la începutul lunii, centrul de inginerie are un nou director general. Pascal Candau (53 de ani) îl înlocuieşte pe Sorin Buşe, care a deţinut această funcţie din 2010 pînă în prezent şi care va prelua alte misiuni în cadrul grupului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3428

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 07 April 2015

Cardiologul a parcurs 6 km în 30 de minute

Adrian Tase, vicecampion naţional la cros

 

 Cardiologul Adrian Tase a participat, zilele tre­cute, la Campionatul naţional de cros, care s-a desfăşurat în incinta stadionului din Tri­vale. Alături de alţi concurenţi din mai multe judeţe, medicul argeşean a parcurs un traseu de 6 kilometri în 30 de minute, reuşind să se claseze pe locul al II-lea. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2489

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 06 April 2015

S-a lansat proiectul pentru tineri

 

De curînd, a avut loc, la Piteşti, conferinţa de lansare a proiectului „Eşti tînăr, eşti aFIRMAT“. Proiectul este finanţat din fonduri europene. Acest rpoiect se derulează în peri­oada februarie - decembrie 2015 şi urmăreşte extinderea metodei moderne interactive de învăţare firma de exerciţiu în rîndul a cel puţin 650 de elevi, din cel puţin 13 licee, din 13 judeţe ce aparţin regiunilor Sud-Est şi Sud Mun­tenia prin crearea şi funcţionarea a cel puţin 130 de firme de exerciţiu. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea aptitudinilor a 650 de elevi din regiunile Sud-Est şi Sud Muntenia, prin dobîndirea competenţelor necesare inserţiei pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi dinamică. Beneficiarii pro­iectului sînt 650 de elevi, din 13 licee, din 13 judeţe ce aparţin regiunilor Sud-Est şi Sud Muntenia, care vor participa în cadrul firmelor de exerciţiu şi în alte activităţi interactive de în­văţare şi educaţie antreprenorială, cum ar fi ateliere antreprenoriale, activităţi de mentorship, tîrg interregional Industrii creative pentru tineri, job shadowing. În cadrul tîrgului interregional, elevii vor avea ocazia să îşi prezinte planurile de afaceri, iar 10 echipe cu cele mai inovatoare şi sustenabile idei vor fi premiate cu 9.000 de lei per echipă.   

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3251

 
<< Start < Înapoi 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 11440 - 11470 din 11689


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 20.08.2019

--- 9.253 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info