Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Punctul de pensie creşte semnificativ     *** Angajaţii de la Finanţe ameninţă cu greva     *** PASTILA de UMOR      *** Program nou la Zona de picnic Făget      *** Stadiul lucrărilor de investiţii executate pe domeniul public      *** 1092 de focare, 360.800 porci ucişi!     *** Volumul construcţiilor în scădere!     *** Expoziţia «Seminţe cu suflet», la Piteşti     *** Alege să nu fumezi!     *** Pensionarii aşteptaţi la bilete de tratament!     *** Primarul s-a ales cu camionul confiscat      *** Tînăr de 28 de ani, găsit spînzurat!     *** În arest după ce a spart o casă     *** Deţinuţii îşi pot executa pedeapsa acasă!     *** A murit şoferiţa de TIR care ajuta cîinii abandonaţi      *** Consumator de droguri, condamnat     *** Scandaluri sfîrşite la spital     *** „Meci greu, dar mergem să câştigăm“     *** „N-am primit nici o solicitare fermă”      *** Derby pentru supremaţie!     *** Vor să bată campioana!     *** 9 ani de la dispariţia lui Constantin Cârstea    

 
Iuliana Alina Podea, noul director medical Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 23 octombrie 2018

La Spitalul Municipal Cîmpulung,

Iuliana Alina Podea, noul director medical


Aşa cum vă informam într-o ediţie anterioară a ziarului, medicul primar de la Boli Infecţioase, Iuliana Alina Podea, a fost singura care şi-a depus candidatura pentru concursul organizat de Spitalul Municipal Cîmpulung pentru ocuparea postului vacant de director medical. După ce i-a fost selectat dosarul, medicul a susţinut luni, 15 octombrie, probele de examen pe care le-a promovat cu media 9,73, fiind declarată admisă.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 889

Continuare
 
Furtuna din barca lui Iisus Imprimare E-mail
(4 voturi)
marţi, 23 octombrie 2018

Oameni şi vremuri

Furtuna din barca lui Iisus


        Suntem cu toţii martorii unor mari transformari ale omenirii. De la încălzirea globală la revoluţionarea cu mare viteză a ştiinţei şi tehnologiei, de la schimbarea sistemelor la schimbarea de conştiinţe. Poate că suntem într-o perioadă de tranziţie spre o nouă eră în care dacă nu ne trezim, lucrurile pot fi scăpate de sub control într-un mod dramatic.

Comentarii (11) | Vizualizari: 2670

Continuare
 
PASTILA de UMOR Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 23 octombrie 2018


PASTILA de UMOR

                    de M.Matei

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 422

 
COMUNICAT DE PRESĂ Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 23 octombrie 2018

COMUNICAT DE PRESĂ

Se întrerupe  apa potabilă la  Moşoaia şi Poiana Lacului în data de 23 octombrie 2018
Societatea Apă Canal 2000 SA. Piteşti anunţă că furnizarea apei potabile pe Platforma Cotmeana va fi întreruptă în ziua de marţi 23 octombrie 2018, între orele 7:00 - 13:00, fiind afectaţi utilizatorii din comunele Moşoaia şi Poiana Lacului.
Oprirea furnizării apei este necesară pentru remedierea avariei pe conducta de aducţiune, în zona Găvana - Trivale, de către SC. Administrare şi Exploatare a Patrimoniului şi Serviciilor de Utilităţi Publice Argeş SA.
Ne cerem scuze faţă de abonaţii afectaţi de această oprire şi îi rugăm să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.    Conducerea societăţii

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 510

 
Al treilea caz de meningită West Nile Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 23 octombrie 2018


Al treilea caz de meningită West Nile


A fost confirmat, pe baza analizelor efectuate la Institutul Cantacuzino din Capitală, al treilea caz de meningită West Nile din Argeş, din acest an!   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1041

Continuare
 
La Palatul Goleşti, nobilimea judeţului a stat la masă cu şerbii din presă Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 22 octombrie 2018

Din punctul meu de vedere

La Palatul Goleşti, nobilimea judeţului a stat la masă cu şerbii din presă


    De 20 de ani, PSD manipulează presa din judeţe, de când Adrian Năstase a avut intuiţia să le traseze baronilor locali sarcina de a încuraja apariţia în provincie a cât mai multor ziare , pe principiul divide et impera. Aşa s-au născut puzderie de gazete finanţate de partid, iar presa locală a devenit un furnicar în care zeci şi sute de roade seci ale şcolii, cum îi numeşte Caragiale, adică mici condeieri rataţi din start, cară în spinare grăunţele unor contracte de sponsorizare aruncate prin ogradă de clasa politică. Din regina anilor 90, presa judeţelor a devenit o slujnică a marelui partid, căruia i-a lustruit zilnic cizmele, împroşcând cu vorbe de mahala pe cei care, în opoziţie fiind, îi deranjau stăpânul. S-a născut astfel o relaţie de tip feudal între PSD şi presă care dăinuie  până în zilele noastre şi nu se întrevede încă orizontul dincolo de care ziariştii se vor dezrobi.

Comentarii (2) | Vizualizari: 2029

Continuare
 
Delegaţie din Mioveni, la Sofia Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 22 octombrie 2018


Delegaţie din Mioveni, la Sofia


În capitala Bulgariei, la Sofia, are loc Forumul Local 16+1 China şi Europa Centrală şi de Est, forum economic şi comercial la care participă aproape 700 de delegaţi din 17 state, 300 dintre invitaţi fiind din cele mai importante provincii ale Chinei.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 513

Continuare
 
Se opreşte curentul la Călineşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 22 octombrie 2018


Se opreşte curentul la Călineşti

Distribuţie Oltenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice astăzi, în mai multe localităţi după următorul program: 8:30–16 Călineşti Satele: Călineşti, Turculeşti alimentate din PTA Sericicola Călineşti, PTA Baciu; 8:30 – 16 Albota PTA Staţie betoane Albota, PTA Mebplast Albota, PTA 20 KV Showroom Albota, PTA Eurotrans, PTA Room Steel , PTA Parc 16 Albota, PC 20 KV Automotive Albota, PTA S 1161 Albota, PTAb Baumax , PTAB Automotive Albota , PTA Criserv Albota, PTA Con Paper Evolution, PTA Angi Europlast, PTCZ ICHV Albota; 9– 11 Vultureşti Sat Valea Caselor alimentat din PTA Valea Caselor Vultureşti; 11:30 – 13:30 Sat Vultureşti alimentat din PTA 4 Vultureşti; 14– 16 Stîlpeni Sat Piţigaia alimentat din PTA Piţigaia; 8:30 – 16 Arefu Sat Arefu alimentat din PTA Arefu 1, PTA Arefu2, PTA Arefu3; 8:30 – 16 Piteşti Cartier Baloteşti alimentat din PTA Baloteşti 1; 8:30 – 16 Moşoaia Sat Moşoaia alimentat din PTA Moşoaia 2, PTA S 414 Moşoaia. Este vorba de lucrări programate în reţelele electrice pentru creşterea gradului de siguranţă şi continuitate în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor, precum şi a îmbunătăţirii parametrilor de calitate ai energiei electrice distribuite.
I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 508

 
Sfaturi pentru evitarea îngheţului Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 22 octombrie 2018

SEdC are grijă de clienţii săi

Sfaturi pentru evitarea îngheţului


Intrarea în sezonul rece va aduce cu siguranţă o serie de probleme la instalaţiile de apă, dacă nu sînt protejate corespunzător. Aşa cum prevede contractul pentru furnizarea/prestarea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare încheiat cu SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, trebuie reamintit faptul că instalaţia  interioară (de după contor) aparţine utilizatorului, acestuia revenindu-i      şi sarcina întreţinerii .    P.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 694

Continuare
 
PASTILA de UMOR Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 22 octombrie 2018


PASTILA de UMOR       

                                        de M.Matei

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 409

 
Seminar internaţional, la UPIT Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 22 octombrie 2018


Seminar internaţional, la UPIT

Universitatea din Piteşti a găzduit sîmbătă, în sala Senatului, Workshop-ul internaţional EDEN X-2018 cu tema „Foresight/Prospectivă”, eveniment organizat sub atenta coordonare a prof.univ.dr.habil Gheorghe Săvoiu, de la Departamentul de Statistică şi Informatică al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Drept din cadrul UPIT.
 În cadrul workshop-ului internaţional EDEN X au fosz prezentate cîteva lucrări actuale şi idei noi din domeniile exploratorii de ecofizică, sociofizică şi alte activităţi trans-, inter-, cros- şi multidisciplinare realizate de cercetători din întreaga lume, lucrări care oferă pasionaţilor din domeniu o viziune amplă asupra viitorului, cu componente inclusiv militare, strategice şi de securitate. Prof.univ.dr.Habil.
Gheorghe Săvoiu a prezentat lucrarea „Anticiparea managementului de proiect şi integrarea managementului schimbării organizaţionale: către crearea unei valori durabile”. EDEN X este destinat să fie o întâlnire în care să se lanseze parteneriatele internaţionale în materie de cercetare în domeniul Prospectivei (ştiinţa viitorului) şi să se planifice proiecte multidisciplinare.    
I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 445

 
Ajutoare pentru încălzire, la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 20 octombrie 2018


Ajutoare pentru încălzire, la Mioveni


Direcţia de Asistenţă Socială din Primăria Mioveni va primi, începînd de joi, 1 noiembrie, cereri şi declaraţiile pe proprie răspundere însoţite de actele doveditoare pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei cu gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi sau petrolieri, pentru perioada sezonului  rece noiembrie 2018 - martie 2019.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 617

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 20 octombrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Campioni la inflaţie!

Potrivit ultimilor date publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), România a avut în septembrie, pentru a opta lună consecutiv, cea mai mare rată anuală a inflaţiei dintre statele membre ale Uniunii Europene, cu un avans al preţurilor de consum de 4,7%, similar cu cel înregistrat în august. Conform Eurostat, rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană (UE) s-a situat la 2,2% în septembrie, stabilă comparativ cu luna precedentă, în timp ce în zona euro inflaţia a urcat pînă la 2,1% de la 2% în august. În rândul statelor membre UE, cele mai mari rate anuale ale inflaţiei au fost înregistrate în România (4,7%), Ungaria (3,7%) şi Bulgaria (3,6%), iar cele mai scăzute în Danemarca (0,5%), Grecia (1,1%) şi Irlanda (1,2%). Comparativ cu situaţia din august 2018, rata anuală a inflaţiei a scăzut în nouă state membre, a rămas stabilă în patru (inclusiv în România) şi a crescut în 14 ţări. Cel mai semnificativ impact asupra creşterii anuale a preţurilor l-au avut preţurile la energie (0,90 puncte procentuale), urmate de preţurile la servicii (0,57 puncte procentuale) şi de cele la alimente, alcool şi ţigări (0,51 puncte procentuale).     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 655

Continuare
 
BNR limitează gradul de îndatorare! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 20 octombrie 2018

De la 1 ianuarie 2019 va fi mai greu să vă împrumutaţi la bănci

BNR limitează gradul de îndatorare!


Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis acum cîteva zile că nivelul maxim al gradului de îndatorare va fi de 40% din venitul net la creditele în lei şi 20% la cele în valută începînd din 1 ianuarie 2019, în timp ce pentru creditele aferente achiziţionării primei locuinţe rata maximă de îndatorare este majorată cu 5 puncte procentuale, potrivit Regulamentului pentru modificarea condiţiilor de creditare aprobat miercuri. Noile limite impuse de BNR se vor aplica din 1 ianuarie 2019.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 609

Continuare
 
15 zile pentru plata amenzilor la jumătate Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 20 octombrie 2018

Şi contribuabilii ANAF sînt vizaţi de noua lege:

15 zile pentru plata amenzilor la jumătate


ANAF - ul face mai multe precizări privind plăţile amenzilor contravenţionale de către argeşeni. Astfel, începînd cu 24 august 2018, prin Legea nr. 203/20.07.2018 privind măsurile de eficientizare a achitării amenzilor contravenţionale, publicată în Monitorul Oficial, se modifică unele prevederi ale Ordonanţei de Guvern privind regimul juridic al contravenţiilor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 892

Continuare
 
PASTILA de UMOR Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 20 octombrie 2018


PASTILA de UMOR      

                                                       de M.Matei

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 493

 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 156 - 186 din 9007
embedgooglemap.net


Google Analytics
Zi record

Marţi, 06.11.2018

--- 3.709 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info