Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Avea dreptate şi Farfuridi     *** Elevii din alte judeţe primesc fructe, argeşenii nu!     *** A murit judecătorul Marius Dumitrescu     *** PASTILA de UMOR      *** Percheziţii la evazionişti     *** Lovit în cap de creanga unui nuc     *** Doare penale pentru lemne      *** Marcaj rutier eronat pe strada Gruiului     *** Sportivă din Cîmpulung, cu Lamborghini în flăcări     *** Raliul de la Bucureşti încheie sezonul!     *** Favorite cu bănăţencele     *** Show cu elevii de la Brătianu!     *** Luptătorul Mihai Mihuţ, bronz la Campionatul Mondial!      *** Zekovic a semnat cu CSM Oradea     *** Liga Naţiunilor     *** FCSB va juca la Piteşti!     *** Trofee pentru fetele din Mioveni     *** Liga 1, Etapa 15    

 
A crescut producţia industrială Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 15 octombrie 2018

Comparativ cu anul 2017

A crescut producţia industrială


Conform datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS), producţia industrială a fost mai mare cu 4,5% ca serie brută, în primele opt luni din 2018 comparativ cu perioada similară a anului 2017, datorită creşterilor industriei prelucrătoare (+5,5%) şi industriei extractive (+1,9%).    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 648

Continuare
 
Săptămîna Europeană a Democraţiei Locale, la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 15 octombrie 2018


Săptămîna Europeană a Democraţiei Locale, la Mioveni


În săptămîna 15 – 21 octombrie , Congresul Autorităţilor Regionale şi Locale din cadrul Consiliului Europei coordonează evenimentul Săptămîna Europeană pentru Democraţia Locală, în cadrul căruia, autorităţile locale din cele 47 de state membre sînt invitate să organizeze activităţi pentru promovarea şi consolidarea participării democratice la nivel local.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 518

Continuare
 
PASTILA de UMOR Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 15 octombrie 2018


PASTILA de UMOR

                           de M.Matei

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 450

 
Condiţii mai bune în şcoli! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 15 octombrie 2018

În urma controalelor inspectorii DSP au găsit

Condiţii mai bune în şcoli!


La începutul acestei luni, inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş au controlat 191 de unităţi de învăţămînt preuniversitar şi antepreşcolar (creşe, grădiniţe, şcoli şi şcoli speciale) din judeţul nostru. În urma verificărilor, au fost constatate mai multe neconformităţi dar potrivit şefei Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Argeş, dr Aura Copciag, faţă de anii trecuţi, condiţiile din unităţile de învăţămînt s-au îmbunătăţit, în anumite şcoli din mediul rural nefiind găsită nici o neregulă. Este vorba de şcoli din comune ca Lereşti, Corbeni şi Căteasca.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 550

Continuare
 
Copiii din familii sărace primesc rechizite gratuite Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 15 octombrie 2018

Printr-un program implementat de Ministerul Educaţiei

Copiii din familii sărace primesc rechizite gratuite


Peste 360.000 de preşcolari şi elevi din clasele II - VIII beneficiază în acest an şcolar de pachete de rechizite şi ghiozdane acordate de stat. Dintre aceştia, 308.611 elevi vor primi ghiozdane. Beneficiarii sînt înscrişi în învăţămîntul de stat, primar şi gimnazial, la cursuri de zi, fiind în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 505

Continuare
 
Mai mulţi bani de liceu! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 15 octombrie 2018

În loc de 180 lei, elevii vor primi 250 lei,

Mai mulţi bani de liceu!


Ministerul Educaţiei Naţionale a semnat două contracte de finanţare din fonduri europene, în valoare totală de 114 milioane euro. Contractul aferent programului „Bani de liceu”, cu o valoare de 31 milioane euro, va permite susţinerea şi continuarea acestui program şi va acoperi cheltuielile realizate/estimate de statul român pentru perioada anilor şcolari 2015-2019 pentru acest tip de sprijin.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 689

Continuare
 
Exerciţiul Seism 2018, scenariu apocaliptic Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 15 octombrie 2018


Exerciţiul Seism 2018, scenariu apocaliptic


Exerciţiul Seism 2018, o simulare la nivel naţional a fost organizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, derulîndu-se sîmbătă şi ieri. O desfăşurare de forţe impresionantă, militarii avînd obligaţia de a interveni ca într-un caz real. Numai din cadrul ISU Argeş au participat, în total, 37 autospeciale cu 163 cadre ISU Argeş şi 4 de la CPU.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 654

Continuare
 
Cu OSTEOPASTOP spui STOP artritei, artrozei, coxartrozei și osteoporozei! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 15 octombrie 2018


Cu OSTEOPASTOP spui STOP artritei, artrozei, coxartrozei și osteoporozei!


Osteopastop este cel mai puternic tratament împotriva osteoporozei, coxartrozei, gonartrozei, dar și a altor probleme articulare. Persoanele trecute de vîrsta de 60 de ani, dar nu numai, se confruntă tot mai des cu afecțiuni osteoarticulare, care fie că sînt întâlnite sub forme severe sau ușoare, sînt extrem de neplăcute, din cauza durerilor insuportabile. Mai mult de atît, potrivit statisticilor, se pare că persoanele care se confruntă cu aceste probleme vor fi nevoite să le țină în frîu toată viața.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 760

Continuare
 
ANAF a actualizat Ghidul caselor de marcat Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 13 octombrie 2018


ANAF a actualizat Ghidul caselor de marcat


Agenţia Naţionalã de Administrare Fiscalã a actualizat, pe site-ul instituţiei, „Ghidul cu privire la înregistrarea informaţiilor privind aparatele de marcat electronice fiscale, precum şi la emiterea Certificatului de atribuire a numãrului unic de  identificare în etapa preoperaţionalizare Registru“.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 632

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 13 octombrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Peste 3 milioane lei achitate de APIA

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Argeş a efectuat ieri plata ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultura, aferentă cantităţilor de motorină utilizate în trimestrul II 2018, conform prevederilor H.G. nr. 1174/2014, O.M.A.D.R. nr.1727/2015 cu modificările şi completările ulterioare. Potrivit directorului instituţiei, Marius Stroescu, s-a efectuat plata pentru 364 de fermieri, fiind vorba de suma totală de 3.050.582 lei.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 632

Continuare
 
Peste 14.000 de fermieri vor primi plata în avans a subvenţiei Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 13 octombrie 2018

Începînd din 16 octombrie,

Peste 14.000 de fermieri vor primi plata în avans a subvenţiei


Fermierii vor primi 70% din plăţile directe pe suprafaţă, începînd din data de 16 octombrie. Este vorba de plăţile în avans, potrivit directorului APIA Argeş, în primul eşantion fiind cuprinşi 14.910 fermieri argeşeni din totalul de 22.040 care au depus cererea unică pentru subvenţia pe anul acesta.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 664

Continuare
 
Scăpaţi gratuit de electronicele defecte! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 13 octombrie 2018

De Ziua Internaţională a Reciclării Deşeurilor Electrice,

Scăpaţi gratuit de electronicele defecte!


Piteştiul se află pe harta participanţilor la Ziua Internaţională a Reciclării Deşeurilor Electrice. Pentru a marca acest eveniment, autorităţile locale şi Serviciul Local de Colectare Argeş, împreună cu partenerii locali, îi îndeamnă pe locuitori să participe la campanie şi să vină cu aparatele electrice stricate sau pe care nu le mai folosesc, la unul din punctele de colectare deschise pe 13 octombrie, în Piteşti. Fiecare persoană care va participa la acţiunea de colectare va fi înscrisă la o tombolă cu premii.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 973

Continuare
 
PASTILA de UMOR Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 13 octombrie 2018


PASTILA de UMOR

                           de M.Matei

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 481

 
Salata de icre cu bacterii Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 13 octombrie 2018

Retrasă la nivel naţional de către Carrefour,

Salata de icre cu bacterii


O nouă alertă alimentară a pus pe jar autorităţile. Carrefour România a retras de la vînzare salata de icre de crap şi ceapă lotul 2408 din brandul propriu ca urmare a analizelor de laborator care au evidenţiat prezenţa bacteriei  Listeria monocytogenes care cauzează listerioza, o infecţie severă.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 589

Continuare
 
Transportatorii au încetat ieri activitatea! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 12 octombrie 2018

Un ordin al Ministerului Transportului a generat haos în ţară

Transportatorii au încetat ieri activitatea!


Transportatorii de persoane au încetat ieri pentru cîteva ore efectuarea curselor regulate între judeţe şi în interiorul acestora. Aceştia sînt nemulţumiţi de proiectul de Ordin al Ministrului Transporturilor pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere nu va fi retras. După o primă rundă de discuţii cu Comisia pentru Transporturi din Camera Deputaţilor protestul a încetat. Nemulţumirile transportatorilor vor fi discutate săptămîna viitoare de guvernanţi.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 748

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 12 octombrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

A scăzut rata inflaţiei

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică, rata anuală a inflaţiei în luna septembrie a scăzut uşor la 5,03%, de la 5,1% în august. Mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 6,55%, cele alimentare cu 4,44%, în timp ce serviciile au înregistrat un avans de 2,54%. În acest an, cea mai mare rată anuală a inflaţiei a fost înregistrată în luna mai, respectiv 5,41%, acesta fiind cel mai ridicat nivel din februarie 2013, cînd creşterea preţurilor de consum a fost de 5,65%. Rata medie lunară a inflaţiei în primele nouă luni din acest an a fost de 0,3%, faţă de 0,1% în perioada similară din 2017. La începutul lunii august, Banca Naţională a României (BNR) a revizuit în scădere la 3,5%, de la 3,6% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an.    

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 628

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 187 - 217 din 8994
embedgooglemap.net


Google Analytics
Zi record

Marţi, 16.10.2018

--- 3.988 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info