Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Vor bani să îşi crească copiii      *** Proiect de cercetare nucleară la ICN      *** 800 de locuri de muncă în Spania      *** PASTILA de UMOR      *** Pregătiri pentru Festivalul Zavaidoc     *** „Moromeţii 2”, la Cinema „Bucureşti”     *** Filmele săptămînii 16-22 noiembrie     *** Braconierii au lăsat maşina şi-au fugit     *** Beat turtă, a căzut în canal      *** S-a oprit cu maşina într-un pod     *** Scandalagiii din Valea Măcelarului, condamnaţi     *** Înlocuiţi carnea cu fasole      *** Copiii cu păduchi la Grădiniţa „Sfînta Maria”     *** Amenzi drastice pentru şoferi      *** 30 lei biletul la meciul cu americanii     *** Liga Naţiunilor     *** După puncte la Timişoara!     *** Naţionala de tineret a SUA vine la Piteşti!     *** Voleibalistele junioare joacă la Braşov      *** Argint pentru Alexandra Olteanu la Braşov     *** Karatiştii din Mioveni, în concurs la Buzău     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuitul şalăului cu peştişori vii    

 
Peste 14.000 de fermieri vor primi plata în avans a subvenţiei Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 13 octombrie 2018

Începînd din 16 octombrie,

Peste 14.000 de fermieri vor primi plata în avans a subvenţiei


Fermierii vor primi 70% din plăţile directe pe suprafaţă, începînd din data de 16 octombrie. Este vorba de plăţile în avans, potrivit directorului APIA Argeş, în primul eşantion fiind cuprinşi 14.910 fermieri argeşeni din totalul de 22.040 care au depus cererea unică pentru subvenţia pe anul acesta.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 671

Continuare
 
Scăpaţi gratuit de electronicele defecte! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 13 octombrie 2018

De Ziua Internaţională a Reciclării Deşeurilor Electrice,

Scăpaţi gratuit de electronicele defecte!


Piteştiul se află pe harta participanţilor la Ziua Internaţională a Reciclării Deşeurilor Electrice. Pentru a marca acest eveniment, autorităţile locale şi Serviciul Local de Colectare Argeş, împreună cu partenerii locali, îi îndeamnă pe locuitori să participe la campanie şi să vină cu aparatele electrice stricate sau pe care nu le mai folosesc, la unul din punctele de colectare deschise pe 13 octombrie, în Piteşti. Fiecare persoană care va participa la acţiunea de colectare va fi înscrisă la o tombolă cu premii.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 987

Continuare
 
PASTILA de UMOR Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 13 octombrie 2018


PASTILA de UMOR

                           de M.Matei

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 492

 
Salata de icre cu bacterii Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 13 octombrie 2018

Retrasă la nivel naţional de către Carrefour,

Salata de icre cu bacterii


O nouă alertă alimentară a pus pe jar autorităţile. Carrefour România a retras de la vînzare salata de icre de crap şi ceapă lotul 2408 din brandul propriu ca urmare a analizelor de laborator care au evidenţiat prezenţa bacteriei  Listeria monocytogenes care cauzează listerioza, o infecţie severă.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 599

Continuare
 
Transportatorii au încetat ieri activitatea! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 12 octombrie 2018

Un ordin al Ministerului Transportului a generat haos în ţară

Transportatorii au încetat ieri activitatea!


Transportatorii de persoane au încetat ieri pentru cîteva ore efectuarea curselor regulate între judeţe şi în interiorul acestora. Aceştia sînt nemulţumiţi de proiectul de Ordin al Ministrului Transporturilor pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere nu va fi retras. După o primă rundă de discuţii cu Comisia pentru Transporturi din Camera Deputaţilor protestul a încetat. Nemulţumirile transportatorilor vor fi discutate săptămîna viitoare de guvernanţi.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 758

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 12 octombrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

A scăzut rata inflaţiei

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică, rata anuală a inflaţiei în luna septembrie a scăzut uşor la 5,03%, de la 5,1% în august. Mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 6,55%, cele alimentare cu 4,44%, în timp ce serviciile au înregistrat un avans de 2,54%. În acest an, cea mai mare rată anuală a inflaţiei a fost înregistrată în luna mai, respectiv 5,41%, acesta fiind cel mai ridicat nivel din februarie 2013, cînd creşterea preţurilor de consum a fost de 5,65%. Rata medie lunară a inflaţiei în primele nouă luni din acest an a fost de 0,3%, faţă de 0,1% în perioada similară din 2017. La începutul lunii august, Banca Naţională a României (BNR) a revizuit în scădere la 3,5%, de la 3,6% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an.    

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 644

Continuare
 
1,75 miliarde Euro atraşi în ţară din euroobligaţiuni Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 12 octombrie 2018


1,75 miliarde Euro atraşi în ţară din euroobligaţiuni


Ministerul Finanţelor Publice a atras în 4 octombrie , de pe pieţele financiare internaţionale 1,75 miliarde euro printr-o emisiune de euroobligaţiuni în două serii, din care 1,15 miliarde euro cu maturitatea de 10 ani lung şi cu o dobîndă 2,875% şi 600 milioane euro cu maturitatea de 20 ani lung şi cu o dobândă de 4,125%.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 711

Continuare
 
PASTILA de UMOR Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 12 octombrie 2018


PASTILA de UMOR

                           de M.Matei

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 591

 
Peste 5 tone de carne şi mezeluri confiscate de DSVSA Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 11 octombrie 2018

În luna septembrie,

Peste 5 tone de carne şi mezeluri confiscate de DSVSA


Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Argeşș au efectuat în cursul lunii septembrie 326 controale pentru supravegherea stării de sănătate a animalelor şi a sănătăţii publice. Cele mai multe verificări au fost făcute în magazine alimentare, gospodăriile populaţiei, restaurante şi fast food-uri. 


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 870

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 11 octombrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

APIA a început plata subvenţiei la motorină

Începînd de ieri, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început plata ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina folosită în agricultură, aferentă cantităţilor utilizate în perioada 1 aprilie - 30 iunie 2018. Potrivit unui comunicat al instituţiei, remis, luni, Agerpres, suma totală plătită va fi de circa 169,963 milioane de lei, cu sursă de finanţare de la bugetul naţional, pentru un număr de 18.319 beneficiari şi o cantitate totală de motorină de 97,76 milioane de litri. Suma totală plătită va fi de 169.962.842 lei, cu sursă de finanţare de la bugetul naţional, pentru un număr de 18.319 beneficiari şi o cantitate totală de motorină de 97.764.032,141 litri. Fermierii din sectorul vegetal vor primi subvenţii totale de 156,69 milioane de lei, cei din sectorul zootehnic - 11,98 milioane de lei, iar cei care activează în sectorul de îmbunătăţiri funciare - 1,28 milioane de lei. Valoarea nominală a ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorină pentru anul 2018 este de 1,7385 lei/ litru.

M.Duinea

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 799

Continuare
 
Ana are anus, nu mai are mere Imprimare E-mail
(6 voturi)
joi, 11 octombrie 2018

Din punctul meu de vedere

Ana are anus, nu mai are mere


Votul la referendum   face acum parte din biografia mea, este cel mai bun lucru pe care l-am făcut în viaţă, în plan social, fiindcă nu am trăit, din fericire, vremuri de război pentru a putea lupta cu arma în mână pentru patria mea, nici pompier nu am fost ca să salvez oamenii din foc, nici doctor, ca să redau vieţi, nici poliţist, ca să prind hoţi şi criminali. Am fost în schimb un simplu votant la acest refrendum şi am dat ţării tot ce a fost mai bun în conştiinţa mea de român.

Comentarii (3) | Vizualizari: 1427

Continuare
 
Scăpăm de Noua Taxă Auto? Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 11 octombrie 2018


Scăpăm de Noua Taxă Auto?


Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi seara, că poartă discuţii cu Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, pentru a vedea care sînt cele mai bune variante pentru noua taxă auto, existînd şanse să fie evitată introducerea acesteia de la începutul anului viitor.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 1034

Continuare
 
Românii consumă mai mulţi porci, oi şi capre! Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 11 octombrie 2018

A cresut numărul sacrificărilor la animale

Românii consumă mai mulţi porci, oi şi capre!


Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate marţi, numărul sacrificărilor a crescut la porcine, ovine şi caprine şi păsări în august 2018 faţă de aceeaşi lună din 2017, iar la bovine a scăzut, în timp ce greutatea în carcasă s-a majorat la porcine şi păsări, dar s-a diminuat la bovine, la ovine şi caprine.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 867

Continuare
 
PASTILA de UMOR Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 11 octombrie 2018


PASTILA de UMOR

                           de M.Matei

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 519

 
Bărbat de 50 de ani cu meningită West Nile! Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 11 octombrie 2018

Al doilea caz confirmat în Argeș, anul acesta

Bărbat de 50 de ani cu meningită West Nile!


A fost confirmat, pe baza analizelor efectuate la Institutul Cantacuzino din Capitală, al doilea caz de meningită West Nile din Argeş, din acest an! Este vorba de un bărbat de 50 ani din Cocu. Meningita West Nile este transmisă prin înţepătura de ţînţar. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 654

Continuare
 
Se negociază contractul colectiv de muncă din sănătate Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 11 octombrie 2018

După o pauză de doi ani,

Se negociază contractul colectiv de muncă din sănătate


Ministerul Sănătăţii a reluat negocierile cu sindicatele din domeniu pentru semnarea Contractului Colectiv de muncă la nivel de sector de activitate după ce acestea au fost suspendate în anul 2016. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 756

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 218 - 248 din 9015
embedgooglemap.net


Google Analytics
Zi record

Marţi, 06.11.2018

--- 3.709 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info