Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Punctul de pensie creşte semnificativ     *** Angajaţii de la Finanţe ameninţă cu greva     *** PASTILA de UMOR      *** Program nou la Zona de picnic Făget      *** Stadiul lucrărilor de investiţii executate pe domeniul public      *** 1092 de focare, 360.800 porci ucişi!     *** Volumul construcţiilor în scădere!     *** Expoziţia «Seminţe cu suflet», la Piteşti     *** Alege să nu fumezi!     *** Pensionarii aşteptaţi la bilete de tratament!     *** Primarul s-a ales cu camionul confiscat      *** Tînăr de 28 de ani, găsit spînzurat!     *** În arest după ce a spart o casă     *** Deţinuţii îşi pot executa pedeapsa acasă!     *** A murit şoferiţa de TIR care ajuta cîinii abandonaţi      *** Consumator de droguri, condamnat     *** Scandaluri sfîrşite la spital     *** „Meci greu, dar mergem să câştigăm“     *** „N-am primit nici o solicitare fermă”      *** Derby pentru supremaţie!     *** Vor să bată campioana!     *** 9 ani de la dispariţia lui Constantin Cârstea    

 
109 persoane munceau la negru Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 08 octombrie 2018

37 de firme, sancţionate de ITM în septembrie,

109 persoane munceau la negru


Pentru scăderea numărului celor care muncesc fără forme legale, ITM Argeş a făcut, în luna septembrie, 151 de controale. În urma acestora, la 37 de societăţi au fost găsite lucrînd la negru 109 persoane. Au fost date 35 de amenzi, în valoare de 954.000 lei.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 751

Continuare
 
S-au deschis cursurile de master de la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 08 octombrie 2018


S-au deschis cursurile de master de la Mioveni


În  noua Sală Amfiteatru a Liceului Teoretic“Iulia Zamfirescu” din Mioveni, a avut loc deschiderea oficială a cursurilor de master.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 773

Continuare
 
Zi specială pentru cadrele didactice din Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 08 octombrie 2018


Zi specială pentru cadrele didactice din Mioveni


Administraţia oraşului Mioveni, alături de instituţiile de învăţămînt din oraş au marcat Ziua Mondială a Educaţiei şi 50 de ani de la înfiinţarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş.                                

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 414

Continuare
 
Actele necesare pentru contracte la SEdC Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 08 octombrie 2018


Actele necesare pentru contracte la SEdC Mioveni


Biroul Contracte Clienţi al SC. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni stă la dispoziţia locuitorilor oraşului pentru informaţii privind încheierea contractelor de furnizare apă rece şi preluare apă menajeră uzată. Actele necesare precum şi tipizatele implicate pot fi găsite accesînd adresa: http://www.sedcmioveni.ro/index.php/contractul-apa-canal.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 422

Continuare
 
Sărbătorit la 100 de ani! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 08 octombrie 2018

Veteran de război, de-o seamă cu România Mare!

Sărbătorit la 100 de ani!


Cel mai vîrstnic locuitor al comunei Lereşti a împlinit, ieri, 100 de ani, o vîrstă care duce cu gîndul la patriarhii din vechime, o vîrstă rezervată numai celor tari, cum sugerează undeva textul biblic. Paraschiv Şimăn a fost sărbătorit cu mult drag de membrii familiei, în casa în care s-a născut şi a trăit, din satul Voineşti, bucuria fiindu-le împărtăşită şi de oficiali  ai comunei, în frunte cu primarul Marian Toader şi viceprimarul Adriana Cicu, dar şi de reprezentanţi ai Asociaţiei Veteranilor de Război, filiala Argeş.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 543

Continuare
 
Strasbourg, locul unde se negociază puterea! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 octombrie 2018


Strasbourg, locul unde se negociază puterea!


Curierul zilei a avut zielele acestea corespondent special la Strasbourg, Andreea Mihai transmiţînd, „la cald“, momentele cheie din Parlamentul European. Astfel, cititorii au putut citi informaţii despre discursul lui Frans Timmermans, dar şi al premierului Viorica Dăncilă. De asemenea, au fost redate amănunte din timpul întîlnirilor şi ale luărilor de cuvînt ale europarlamentarilor români. Mai jos, din culisele vizitei în capitala Europei.     

Comentarii (1) | Vizualizari: 730

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 octombrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Autobuze noi şi staţii încărcare

Pentru a veni în sprijinul călătorilor, Primăria Piteşti vrea să achiziţioneze 40 de autobuze electrice. Costul acestui proiect este în valoare de 28.845.269,32 de euro. Autobuzele vor avea o lungime de 12 metri şi vor merge pe traseele existente de transport public. Ele vor fi echipate cu instalaţii, softuri şi echipamente aferente sistemelor de bilete integrate pentru călători („e-bilete” sau „e-ticketing”) şi ale sistemelor de management al traficului, precum şi a altor sisteme de transport inteligente - STI. De asemenea, pentru acestea, se vor achiziţiona şi 11 staţii pentru încărcare rapidă şi 40 de staţii pentru încărcare lentă. A fost întocmită documentaţia aferentă proiectului, în vederea depunerii la finanţare, în parteneriat cu M.D.R.A.P. Se are în vedere şi achiziţionarea de autobuze ecologice, proiect în valoare de 10.800.000 euro. Este vorba despre 20 de autobuze ecologice, cu emisii reduse de noxe pentru transportul public urban.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 691

Continuare
 
Inspectoratul Şcolar Argeş, aniversează 50 de ani Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 octombrie 2018


Inspectoratul Şcolar Argeş, aniversează 50 de ani


Ieri, zi aniversară pentru Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş care a împlinit 50 de ani de la înfiinţare. Cu acest prilej, a fost dezvelită o placă aniversară şi a fost lansată cartea Semicentenar în care au fost evocate momente importante din existenţa ISJ Argeş. La eveniment au fost prezenţi, foştii inspectori şefi ai instituţiei amintite.


Comentarii (1) | Vizualizari: 842

Continuare
 
Apă cu bacterii şi enterococi! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 octombrie 2018

În urma analizelor efectuate de DSP s-a constatat

Apă cu bacterii şi enterococi!


Inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş au recoltat şi analizat, săptămîna trecută, în cadrul monitorizării de audit, probe de apă din sisteme publice de aprovizionare cu apă potabilă din judeţul nostru. Probele au fost analizate în laboratorul DSP-ului atît din punct de vedere fizico-chimic, cît şi microbiologic pentru a se vedea dacă se încadrează în limitele legale în privinţa potabilităţii. Potrivit informaţiilor de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, au fost recoltare probe de apă din 7 localităţi.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 15745

Continuare
 
Specialişti din Europa la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 octombrie 2018


Specialişti din Europa la Mioveni


Aproximativ 50 de specialişti, ingineri, cercetători şi profesori universitari în domeniul protecţiei mediului, tratării apelor uzate şi a nămolurilor provenite din staţiile de epurare s-au aflat la Mioveni, în cadrul unei etape a proiectului „BIOREGIO - Modele pentru economia circulară regională şi cele mai bune tehnologii disponibile pentru fluxuri organice”.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 760

Continuare
 
PASTILA de UMOR Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 octombrie 2018


PASTILA de UMOR

                            de M.Matei

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 486

 
Oktoberfest, la Piteşti Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 05 octombrie 2018


Oktoberfest, la Piteşti


De ieri, celebrul festival Oktoberfest, este la Piteşti. Acesta se va desfăşura pînă duminică, inclusiv, în Piaţa Primăriei Municipiului Piteşti. Vor avea loc şi spectacole, iar piteştenii vor putea gusta din celebrii cîrnaţi bavarezi alături de o halbă de bere.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1285

Continuare
 
Nu suntem rudele sărace tolerate la masă Imprimare E-mail
(7 voturi)
vineri, 05 octombrie 2018


Nu suntem rudele sărace tolerate la masă


Premierului Viorica Dăncilă i-au fost  alocate, miercuri, în Parlamentul European de la Strasbourg doar cinci minute pentru a apăra România faţă de acuzaţiile aduse de o parte a parlamentarilor europeni. Totuşi, dacă premierul României ar fi avut  mai multe minute alocate, acesta ar fi fost discursul, care arată că mai avem şi români în conducerea ţării, ce gîndesc în interesul națiunii. Doamna premier Viorica Dăncilă care a arătat europenilor că naţiunea românească nu mai acceptă jignirile şi acuzele nefondate la adresa ei. Europarlamentarii români, trădători de ţară, au luat o palmă puternică peste faţă.

Comentarii (6) | Vizualizari: 1403

Continuare
 
PASTILA de UMOR Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 05 octombrie 2018


PASTILA de UMOR

                           de M.Matei

Comentarii (1) | Vizualizari: 622

 
Continuă lucrările la Piaţa Trivale şi Găvana Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 05 octombrie 2018


Continuă lucrările la Piaţa Trivale şi Găvana

Primăria Piteşti a anunţat că se lucrează în continuare la reabilitarea Pieţei Trivale, realizată de SC Zeus SA şi SC Selca SA. Valoare contractului este de 3.268.257,97 lei, inclusiv TVA. Pe parcursul execuţiei, la decopertări, s-a constatat că, această clădire a fost construită haotic, fără respectarea normelor tehnice, fără structură de rezistenţă. Iniţial, lucrările au fost întrerupte şi s-a comandat o expertiză tehnică. În urma acesteia, existau două soluţii, respectiv consolidarea spaţiilor existente sau demolarea lor şi ridicarea unora noi. A fost aleasă varianta mai puţin costisitoare, respectiv demolarea spaţiilor existente, cu punerea în siguranţă şi a celor două spaţii private aflate chiar în mijlocul celor existente, iar lucrările au fost reluate. Întîrzierile generate de actualizarea proiectului vor fi recuperate de constructor. De asemenea, şi la reabilitarea Pieţei Găvana, realizată de SC Apartamentul SA, cu subcontractant SC Lumida SRL se lucrează. În urma expertizei tehnice, s-au constatat fisuri în stîlpii de rezistenţă, fiind necesară o consolidare. Lucrările au întîrziat din cauza acestui lucru, dar constructorul va recupera zilele pierdute. Valoare contractului este de 4.594.143 lei, inclusiv TVA. În prezent, au început procedurile pentru atribuirea lucrărilor de consolidare. Se fac şi reparaţii capitale la terasă, luminatoare şi scurgeri pluviale, în Piaţa Găvana, realizate de SC Brincon SRL din Brăila, unde valoare contractului este de 664.274,66 lei, inclusiv TVA.  
 Antonela Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 714

 
Provident a plătit salarii de 7 milioane de Euro, doar în Argeș Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 05 octombrie 2018


Provident a plătit salarii de 7 milioane de Euro, doar în Argeș


Provident Financial România a plătit salarii de 7 milioane de Euro, doar în Argeș, pe parcursul anilor 2006 – 2017, anunță reprezentanții companiei, în cadrul unei mese rotunde la care au participat și oficiali ANPC, precum și membri ai Primăriei Municipiului Pitești.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 826

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 249 - 279 din 9007
embedgooglemap.net


Google Analytics
Zi record

Marţi, 06.11.2018

--- 3.709 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info