Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

Fapt divers *** ️ Poliţistul împuşcat a murit     Fapt divers *** ️ Turist polonez căzut pe munte     Fapt divers *** ️ Şoferul obosit a ajuns e contrasens     Sport *** ️ Derby de tradiţie în Trivale!     Social *** ️ Adormirea Maicii Domnului     Fapt divers*** ️ Turist polonez căzut pe munte     Social*** ️ Comparaţia este făcută cu mediul privat     Social *** ️ Datoria externă a României a crescut     Social *** ️ Nu vă căutaţi perechea pe internet    
 Publicitate pdf
(0 voturi)
Wednesday, 01 June 2016

Alege tortul perfect de la Cofetăria SC Ribana Eve!

Tortul de nuntă de la SC Ribana Eve, o adevărată operă de artă dulce imortalizată pe retina timpului

 

 Vara debutează cu o veste incredibilă pentru suflarea piteşteană: Renumita Cofetărie SC Ribana Eve deschide astăzi, 1 iunie, un nou punct de lucru în Piteşti, zona Exerciţiu, strada Dr. Nicolae Creţulescu, bl. A5, sc. D, parter. Cu sufletele înfăşurate în aurul razelor de soare, tinerilor însurăţei nu le mai rămîne decît să viseze la nunta de poveste străjuită de albul aripilor de îngeri.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5195

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 31 May 2016

Au început înscrierile la examenul maturităţii

 

Potrivit calendarului examenului naţional de bacalaureat, înscrierea candidaţilor pentru prima sesiune a început de ieri, 30 mai, şi durează pînă pe 3 iunie. Înscrierile se fac atît pentru absolvenţii din anul şcolar 2015 - 2016, cît şi pentru cei din promoţiile anterioare, care nu au promovat examenul de bacalaureat.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1605

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 31 May 2016

Copiii pot vizita gratuit instituţiile de cultură

 

De Ziua Internaţională a Copilului - 1 Iunie, instituţiile de cultură finanţate de Consiliul Judeţean Argeş au pregătit o mulţime de surprize pentru cei mici.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1333

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 31 May 2016

La clasa a IV-a,

Absenţi la evaluare

 

 Ieri, la prima probă a evaluării de clasa a IV-a, la Limba Română au fost prezenţi 5.507, dintre cei 5.754 elevi argeşeni. În total au absentat 247 de elevi. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1467

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 31 May 2016

Astăzi, la APIA,

Ultima zi de depunere a cererilor fără penalităţi

 

Astăzi este ultima zi în care fermierii mai pot depune cererea unică la Agenţia de plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) fără a fi penalizaţi din subvenţia pe anul 2016.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1535

Continuare
 
(3 voturi)
Tuesday, 31 May 2016

Veste bună de la Spitalul Marie Curie!

Fetiţa cu SHU, scoasă de la dializă

 

 În urmă cu două săptămîni, o fetiţă de un an şi opt luni, din Piteşti, a fost internată la Spitalul Marie Curie, din Capitală, cu diagnosticul de sindrom hemolitic uremic. Aceasta a fost pusă pe dializă peritoneală. Vestea bună a sosit ieri, la Direcţia de Sănătate Publică Argeş. Potrivit directorului instituţiei, Sorina Honţaru, reprezentanţii Spitalului Marie Curie au anunţat, ieri, DSP-ul că fetiţa va fi scoasă de la dializă fiindcă şi-a reluat treptat diureza (n.r. - producerea şi eliminarea urinei).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1916

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 31 May 2016

Scarlatină la două grădiniţe din Piteşti!

 

Cazurile de scarlatină, o boală transmisibilă a copilăriei, continuă să apară în unătăţile de învăţămînt din judeţul nostru. După ce, săptămîna trecută, au fost trei cazuri suspecte, ieri, au mai apărut încă două.  Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, dr Sorina Honţaru, ne-a spus că este vorba de un copil de trei ani de la Grădiniţa Aripi Deschise şi un copil de patru ani de la Grădiniţa Banatului din Piteşti. .

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2016

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 31 May 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Mai puţine divorţuri

Potrivit datelor celor de la Direcţia Judeţeană de Statistică, în luna martie 2016 au fost încheiate şi înregistrate 123 căsătorii, cu 23 cazuri mai multe ca în luna februarie 2016 (+23,0%). Numărul divorţurilor pronunţate prin hotărîri judecătoreşti definitive şi conform Legii nr. 202/2010 a fost de 64 cazuri, cu 39 cazuri mai puţine ca în luna februarie 2016 (-37,9%).    

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1852

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 31 May 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

Cum exagerăm despre ai noştri

Argeşeanca Ana Cristache a fost inclusă, în 2007, într-un top al celor mai buni designeri de rochii de mireasă din Londra. Asta scrie şi pe site-ul magazinului ei. La noi se vorbeşte însă la televizor că are cel mai bun magazin de profil din capitala Angliei. Nu stă rău deloc, dar e o diferenţă faţă de ce înfloreşte telefonul fără fir. În topul primelor 25 de magazine de rochii de mireasă din oraş nu apare.

Intersecţia unde stai pe verde

Strada Constantin Cristescu, din Gura Trivăii, are sub 100 de metri şi patru benzi, dintre care una e parcare. Cea dreaptă e lăsată celor care merg înainte, spre strada Trivale - rari. Majoritatea, care merg spre stînga, se opresc la stop pe celelalte două benzi. Strada se ocupă imediat şi uneori coada ocupă intersecţia şi cel puţin o bandă semaforul de pe Bdul Republicii. Acolo, deşi e verde, maşinile aşteaptă (şi sînt claxonate), fiindcă la semaforul următor e roşu.   

VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1711

 
(0 voturi)
Monday, 30 May 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Pendiuc a premiat cîştigătorii la dans

 Edilul Piteştiului, Tudor Pendiuc, a participat sîmbătă la Concursul Naţional de Dans „Împreună pentru viitor“, din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară. Concursul a debutat cu o paradă a costumelor pe traseul Piaţa Vasile Milea - Teatrul Al.Davila. Apoi a avut loc concursul la care au participat din fiecare regiune cîte două echipe mixte, formate din beneficiari (copii cu nevoi speciale) şi voluntari 8 - 12 elevi în cadrul a două secţiuni de dans - modern şi tradiţional. La final, Tudor Pendiuc şi baronesa Emma Nicholson au premiat concurenţii cu medalii şi diplome.                   

     A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1512

Continuare
 
(5 voturi)
Monday, 30 May 2016

La sesiunea specială,

Ana Maria Radu a luat Bac-ul cu 10

 

 Vineri, 27 mai, au fost afişate rezultatele obţinute de candidaţii înscrişi la sesiunea specială de bacalaureat pentru absolvenţii de liceu din loturile naţionale care se pregătesc pentru competiţiile internaţionale sportive sau pe discipline, precum şi pentru liceenii care susţin admiterea în universităţile din străinătate în aceeaşi perioadă cu prima sesiune a bacalaureatului. Dintre cei 13 argeşeni, au reuşit doar 6 să ia Bacalaureatul.

Comentarii (1) | Vizualizari: 3887

Continuare
 
(2 voturi)
Monday, 30 May 2016

Mai - iunie, sezonul păsărilor cîntătoare

40 de triluri diferite, în Trivale

 

 Pădurea Trivale găzduieşte în această perioadă cel mai mare concert al păsărilor cîntătoare. Din ecosistemul pădurii se bănuieşte că ar face parte circa 100 de specii de înaripate, dintre care 87 (20% din avifauna României) au fost identificate de studii ştiinţifice. Ornitologii disting ciripitul tuturor - pentru fiecare specie există înregistrări pe site-urile de profil sau pe youtube. Cea mai mare diversitate se întîlneşte  în perioada mai - iunie.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1853

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 28 May 2016

Lecţii de prim-ajutor, la Primăria Mioveni

 

 Autorităţile din Mioveni au decis să insta­leze defibrilatoare în toate şcolile din oraş, dar şi în alte instituţii aflate în subordinea Consiliului Local, acestea fiind deja date în folosinţă acestor unităţi în urmă cu mai bine de o lună.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1474

Continuare
 
(1 vot)
Monday, 30 May 2016

Medici din Bucureşti oferă consultaţii dermatologice, gastroenterologice şi ginecologice la Clinik Med

 

  La Clinik Med, pacienţii pot beneficia de servicii ginecologice, dermatologice şi gastroenterologice. Metodele de investigaţii sînt rapide şi sigure. În acest sens, pentru serviciile gastroenterologice, amintim metoda testului respirator pentru depistarea Helicobacter Pylori.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2036

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 28 May 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

Corupţie ca-n filme

Atunci cînd americanii acuză corupţia celor care iau mită chiar şi în toi de campanie anticorupţie, ar trebui să îi scuze pe români, pentru că au fost influenţaţi de filmul „Get rich or die tryin‘„ tradus ca „Totul pentru bani“. Nimeni nu vrea să fie sărac, la fel ca 50 Cent, în filmul american. De altfel, vesticii îi dispreţuiesc pe estici şi nu vor să aibă de-a face cu ei, tocmai pentru că îi oripilează sărăcia. Cei care iau bani sînt criminali, iar filmul care instigă e doar artă. La fel e cu radicalizarea. Unii imami fac aluzii „nevinovate“, apoi alţii le prind din zbor şi pun bombe.

Poluare cu scuze

Se pare că populaţia Piteş­tiului se informează destul de mult din presă. Înainte de anunţul că izvoarele nu prea mai sînt potabile, era coadă la ele. A­cum, curg degeaba, deşi anunţurile alăturate spun ceva de genul: „E poluat doar cu amoniu, dar ceilalţi parametri sînt buni“ sau „e poluat, dar poluarea a crescut în timp, în mod constant“. Cu ce i-or încălzi pe cetăţeni, dacă tot nu e în regulă apa, astfel de detalii? 

Pariuri pe Primărie

Casa de pariuri sportive Winner permite mai nou şi pariuri politice. Printre acestea, cele care privesc rezultatul alegerilor la Primăria Piteşti. Cotele pe care se poate paria sînt: Pendiuc 1,55, Dinu 3, Ionică 5, Sofianu 10, Gerea 20, Andrei 50, Bulf 100, Dinescu 200, Fulga 200. Există şi posibilitatea de a paria că un candidat nu va fi ales primar. Cotele pentru „Nu“ sînt: 1,02 Sofianu; 1,1 Ionică; 1,35 Dinu; 2,3 Pendiuc. Nu e clar cît de competenţi sînt în a simţi pulsul străzii, pentru că ei dau co­te şi pentru Tîrgu Jiu, Oradea, Cluj Napoca, Caracal, Rîmnicu Vîlcea, plus Bucureşti. În Capitală dau cotele: Firea 1,5; Nicuşor Dan 2,4; Predoiu 25; Turcescu 50.   

VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1357

 
(1 vot)
Saturday, 28 May 2016

Municipalitatea a pregătit surprize pentru cei mici de 1 Iunie

Avioane în Piaţa Primăriei

 

 Administraţia locală din Piteşti a pregătit, miercuri, 1 Iunie, de Ziua Internaţională a Copilului, un program special pentru micuţi. Potrivit informaţiilor primite de la viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică, maratonul e­venimentelor începe la ora 10 şi se termină la 13. Copiii se vor bucura de muzică şi dans şi vor putea participa la competiţia de minitenis. Din program nu lipsesc nici demonstraţiile de aeromodele şi automodele, dar nici desenele pe asfalt.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1655

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8371 - 8401 din 11370


embedgooglemap.net


Zi record

Luni, 01.07.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info