Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic
 Publicitate pdf
(2 voturi)
Tuesday, 23 August 2016

Piteştiul, în categoria a doua a centrelor urbane din ţară

Trei oraşe-pol în Argeş

 Comunele Arefu, Domneşti, Rucăr, Slobozia, Stîlpeni şi Vedea primesc o importanţă deosebită

 

 Guvernul lucrează la o lege de reclasificare a localităţilor din România. Conform proiectului, regiunea noastră nu avea o singură capitală, ci două oraşe - poli regionali secundari. Clarificarea poate nemulţumi pe unii, dar poate fi schimbată, la cererea consiliilor locale, dar pe baza unor criterii obiective.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3545

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 22 August 2016

Începînd de sîmbătă, după cele 7 zile de doliu,

Mormîntul Reginei Ana poate fi vizitat

 

 Sîmbătă, s-au împlinit 21 de zile de la decesul Reginei Ana a României şi 7 zile de la înmormântarea acesteia. După cele 7 zile de doliu, începînd tot de sîmbătă, zilnic, între orele 7 - 21, se permite accesul publicului în noua Catedrală Arhiepiscopală pentru a vedea noua piatră funerară aşezată peste mormîntul Reginei Ana.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1526

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 22 August 2016

Alte ştiri pe scurt

 

 Piaţa Smîrdan, închisă

De ieri, de la ora 15, pînă pînă marţi, ora 8, pieţele din Smîrdan şi Prundu sînt închise. Această decizie a fost luată de reprezentanţii administraţiei locale pentru a se putea efectua lucrări de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare şi reparaţii curente. Cetăţenii sînt îndrumaţi să meargă astăzi la pieţele din Găvana, Trivale, Traian şi Războieni.   

 A.Dumitru

Termen-limită pentru ridicarea alimentelor gratuite!

Beneficiarii de drept ai ajutoarelor alimentare gratuite de la Uniunea Europenă trebuie să-şi ridice pachetele pînă la data de 9 septembrie. Autorităţile locale fac astfel apel la cei care nu le-au ridicat să vină să le ia. La centrul de distribuire din Piaţa Smîrdan, sînt două puncte de distribuire, la intrarea A pentru cei cu literele A - L inclusiv, iar la intrarea B pentru literele M - Z inclusiv. Programul la punctul de distribuire este: luni - miercuri: 8.30 - 16, joi: 8.30 - 18, şi vineri: 8.30 - 13.   

  A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1214

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 22 August 2016

În cazul unui consilier local de la Rucăr,

Agenţia de Integritate a sesizat Parchetul!

 

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lîngă Judecătoria Cîmpulung - Muscel, în vederea verificării indiciilor privind săvîrşirea de către Gabriel Avram a infracţiunii de fals în declaraţii. Potrivit comunicatului transmis, ANI a constatat starea de incompatibilitate, precum şi indicii privind posibila săvîrşire a infracţiunii de fals în declaraţii în cazul lui Gabriel Avram, consilier local pentru mandatele 2012 - 2016 şi 2016 - 2020 al comunei Rucăr, Argeş. ANI spune că societatea la care consilierul local este asociat a încheiat în mandatul trecut cu Primăria Rucăr un  contract comercial de furnizare materiale de construcţii şi de întreţinere.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1280

Continuare
 
(1 vot)
Monday, 22 August 2016

La concursul de ciclism montan,

S-au strîns zeci de participanţi

 

La ediţia din acest an a concursului de ciclism montan Dracula Bike Fest, au participat 67 de persoane. Toţi participanţii au fost premiaţi cu tricouri, organizatorii eliminînd premiile, pentru că această competiţie sportivă nu se adresează profesioniştilor, ci şi-a propus încurajarea practicării sportului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1090

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 22 August 2016

Consiliul Judeţean Argeş vine cu actualizarea bugetului

Bani pentru centrale şi salarii!

 

 Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Tigveni solicită bani Consiliului Judeţean Argeş pentru achiziţionarea a două centrale termice, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti are nevoie de 40 mii lei pentru procurarea a patru bucăţi de injectomate duble necesare în secţia ATI, iar Unităţile de Asistenţă Medico-Socială Călineşti şi Deduleşti solicită fonduri pentru cheltuieli de personal. Toate aceste solicitări sînt prevăzute în proiectul de actualizare a bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Argeş, pe anul 2016 ce se va discuta joi, 24 august, în şedinţă.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 1463

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 22 August 2016

Ultimele locuri disponibile pentru curs Contabilitate

 

  În data de 30 august 2016 va avea loc deschiderea în Piteşti a cursului de Contabilitate, curs acreditat ANC, diplome recunoscute de Ministerele Muncii si Educatiei.
 Activitatea de contabil este o profesie extrem de solicitatã pe piaţa muncii de azi, atât firmele cât si instituţiile publice având nevoie de serviciile unor specialişti ȋn acest domeniu. Devino si tu un specialist bine pregãtit ȋn materie, urmând un curs de formare profesionalã acreditat, cum este cel organizat de Profesional New Consult . Cursul este susţinut de formatori cu experienţã în domeniu, ce cunosc ȋn amãnunt legislaţia dar şi noţiunile practice ce trebuie a fi ȋnsuşite de cãtre cei ce doresc sã se iniţieze ȋn domeniu dar şi pentru cei ce doresc sã se specializeze ȋn activitatea de contabil.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1230

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 20 August 2016

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au găsit

Alimente expirate în ştranduri!

 

 Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş au efectuat de curînd controale privind respectarea prevederilor legale la ştranduri, piscine şi bazine de înot din judeţul nostru.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1255

Continuare
 
(1 vot)
Saturday, 20 August 2016

Produse retrase din cauză că pot prezenta riscuri pentru consumatori

Îngheţată cu alergeni şi covrigei cu sîrmă!

 

 Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor publică pe site-ul său lista produselor retrase sau rechemate de pe piaţă ca urmare a unor potenţiale riscuri pentru consumatori. De curînd, Nestle România a retras din piaţă îngheţata Aloma Tiramisu 490 g/900 ml. Această acţiune este o măsură de precauţie, deoarece a fost identificat un risc potenţial de contaminare cu nuci şi alune.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1769

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 20 August 2016

La doar 24 de ani, a pierdut lupta cu cancerul limfatic

Eduard Nonu a murit!

 

 Eduard Nonu, un tînăr argeşean, a murit joi, după o luptă grea cu o boală cumplită, cancerul limfatic, pe care, din păcate, nu l-a putut învinge. El fusese supus la două transplanturi de celule stem, dar s-a stins din viaţă într-un spital din Milano, în Italia, unde se afla la recuperare după al doilea transplant efectuat la începutul acestui an şi în care donator i-a fost chiar tatăl său.

Comentarii (3) | Vizualizari: 4068

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 20 August 2016

Parteneriat pentru o şcoală mai bună

Autorităţile locale, invitate să sprijine educaţia!

 

 Ministrul Educaţiei invită autorităţile locale într-un parteneriat pentru o şcoală mai bună. Această in­vitaţie a venit de curînd prin lansarea iniţiativei „Parteneriatul pentru o şcoală mai bună“. La nivelul Argeşului, chiar preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Ma­nu, a solicitat o implicare mai ma­re a reprezentanţilor autorităţilor locale, ca noul an şcolar să nu-i prindă pe nepregătite. S-au purtat discuţii, s-au făcut analize, s-a mers în vizite la şcoli, iar în următoarea şedinţă de CJ se vor aloca fonduri primăriilor care au solicitat strict pe latura şcolară şi îmbunătăţirea actului educativ.

Comentarii (3) | Vizualizari: 1355

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 20 August 2016

La evaluarea competenţelor de comunicare în limba română,

Majoritatea sînt de nivel mediu!

 

 Avem şi primele rezultate ale Bacalaureatului din această toamnă în Argeş. Mai precis, vorbim de rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Astfel, majoritatea au nivelul de competenţă mediu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1055

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 20 August 2016

Problematica romilor, dezbătută la Mioveni

 

 Ieri, în sala de şedinţe a Primăriei Mioveni, a avut loc o întrevedere a persoanelor cu putere de decizie din judeţ în ce priveşte problemele cu care se confruntă comunităţile de romi din Mioveni şi localităţile Davideşti, Hîrtieşti şi Vultureşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1064

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 20 August 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Fermierii îşi vor primi banii pînă miercuri

Toţi fermierii ar trebui să-şi primească ajutoarele pentru animale pînă miercuri, dacă nu înregistrează erori sau probleme pe partea de control, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu. „Am vorbit cu fiecare judeţ în parte şi am cerut să dea o estimare care variază începînd de azi pînă miercuri (24 august 2016 - n.r.) Practic, pînă miercuri, toţi fermierii cu ajutoare pentru animale, fie că este pe Ajutorul Naţional Tranzitoriu (ANT) sau Sprijin Cuplat în Zootehnie (SCZ), ar trebui să-şi primească banii, dacă nu înregistrează erori sau probleme la control. Vor rămîne în jur de 10% din dosare, cei cu erori şi probleme, iar unii probabil vor fi respinşi de la plată. Avem şi cazuri de genul acesta pentru că nu au îndeplinit condiţiile şi li se va respinge plata“, a subliniat şeful MADR. 

   I.Ivănoiu 

Ziua mondială pentru asistenţă umanitară

Guvernul României salută Ziua mondială pentru asistenţă umanitară, marcată ieri în întreaga lume şi aduce un omagiu tuturor lucrătorilor umanitari care prin sacrificiul personal contribuie la atenuarea efectelor crizelor umanitare din întreaga lume, se arată în comunicatul transmis. Conform Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (UN OCHA), la 31 iulie 2016, existau 96,9 milioane de oameni afectaţi de crize umanitare, în peste 40 de state ale lumii. Bugetul estimat necesar pentru acoperirea nevoilor de asistenţă umanitară în 2016 este în acest moment de 21,9 miliarde de dolari, finanţat pînă în prezent în proporţie de 33%. Data de 19 august a fost aleasă, prin rezoluţia Adunării Generale a ONU A/RES/63/139 din 2008, pentru a comemora atacul terorist din 2003 asupra sediului misiunii de asistenţă a ONU din Bagdad, soldat cu moartea a 22 de persoane, inclusiv Sergio Vieira de Mello, Reprezentantul Special al Secretarului General al ONU pentru Irak şi rănirea a peste 100.   

A. Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1116

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 20 August 2016

Machete cu proiectele urbanistice!

 

 În următoarea şedinţă de Consiliu Local Piteşti, executivul ia în discuţie un proiect iniţiat la propunerea consilierului Mihai Alexandrescu. Mai precis, se doreşte realizarea unor machete arhitecturale care să arate orice modificare urbanistică. Acestea vor fi amplasate în faţa Primăriei Piteşti, astfel încît fiecare cetăţean să vadă ce se doreşte să se realizeze înainte de începerea lucrărilor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1021

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 20 August 2016

Ministerul Agriculturii solicită părinţilor, elevilor, fermierilor şi primarilor

Sfaturi pentru programul „Fructe în şcoli“

 

 În contextul modificării cadrului legislativ european pentru implementarea programelor pentru scoli şi în perspectiva actualizării legislaţiei naţionale, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale supune dezbaterii publice un document. Modificările în cadrul programelor „Fructe în şcoli“ şi „Laptele şi cornul“ ar urma să intre în vigoare din anul şcolar 2017 - 2018.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1066

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8371 - 8401 din 11959


embedgooglemap.net


Zi record

Joi, 3.10.2019

--- 3.231 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info