Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Vor bani să îşi crească copiii      *** Proiect de cercetare nucleară la ICN      *** 800 de locuri de muncă în Spania      *** PASTILA de UMOR      *** Pregătiri pentru Festivalul Zavaidoc     *** „Moromeţii 2”, la Cinema „Bucureşti”     *** Filmele săptămînii 16-22 noiembrie     *** Braconierii au lăsat maşina şi-au fugit     *** Beat turtă, a căzut în canal      *** S-a oprit cu maşina într-un pod     *** Scandalagiii din Valea Măcelarului, condamnaţi     *** Înlocuiţi carnea cu fasole      *** Copiii cu păduchi la Grădiniţa „Sfînta Maria”     *** Amenzi drastice pentru şoferi      *** 30 lei biletul la meciul cu americanii     *** Liga Naţiunilor     *** După puncte la Timişoara!     *** Naţionala de tineret a SUA vine la Piteşti!     *** Voleibalistele junioare joacă la Braşov      *** Argint pentru Alexandra Olteanu la Braşov     *** Karatiştii din Mioveni, în concurs la Buzău     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuitul şalăului cu peştişori vii    

 
Cea mai aglomerată zi de plajă Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 15 iunie 2015

Ieri, la peste 39 de grade Celsius, piteştenii au luat cu asalt ştrandurile,

Cea mai aglomerată zi de plajă

 

 Ieri, în jurul prînzului, am dat o fugă la plaja din Tudor Vladimirescu, la cea de la Bazinul Olimpic şi la cea din Trivale, să vedem cîţi dintre piteşteni au ieşit din casă să se ră­co­rească la ştrandurile din oraş şi să scape ast­fel de caniculă. Preţul de intrare este de 7 lei de persoană, iar copiii, elevi, studenţii şi pen­sionarii plătesc doar 4 lei. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1962

Continuare
 
Cele mai frecvente boli, la piscină Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 15 iunie 2015

Piteştenii fac plajă în intervalul orar cel mai periculos!

Cele mai frecvente boli, la piscină

 

 Unii dintre piteşteni preferă să vină de dimineaţă şi, în perioada cînd soarele este mai periculos, se retrag. Cu toate acestea, cei mai mulţi vin la plajă în jurul prînzului, după cum ne-au spus vînzătoarele de bilete de la cele trei ştranduri publice.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2054

Continuare
 
Un doctor care nu merită să fie manager! Imprimare E-mail
(6 voturi)
sâmbătă, 13 iunie 2015

În ajun de concurs, Teodor Constantinescu joacă murdar şi îşi denigrează colegii

Un doctor care nu merită să fie manager!

 

Scandal de proporţii îna­intea concursului de manager la Spitalul Ju­deţean Argeş! Ieri, în cotidianul Argeşul a fost publicată o scrisoa­re deschisă, semnată de dr Te­o­dor Constanti­nes­cu de la Spitalul Ju­deţean şi trimisă prin e-mail la redacţia ziaru­lui. Cu cîteva zile înainte de încheiere a perioadei de îns­criere la con­cursul de ocu­pa­re a postului de manager la Spitalul Judeţean Ar­geş, în acest material, autorul, după ce se pre­zintă ca fiind chirurgul Teodor Constantinescu, cu detalii legate de ca­rieră, planurile sale şi intrarea în politică, în­cepe să îi critice pe toţi managerii spitalului, de la dr Miulescu încoace. Toţi managerii sînt de­nigraţi, în pragul con­cursului. Într-o notă a redacţiei Argeşul, se specifică faptul că s-a pri­mit de pe o altă a­dre­să de e-mail informaţia că ar­ti­co­lul primit nu-i aparţine doctorului Con­stantines­cu. Cel mai probabil, după ce a tri­mis scrisoarea, chirur­gul şi-a dat seama ce gafă a făcut şi şi-a retractat spusele! Înscrierile la concursul de manager de la Judeţean se încheie luni, la ora 16, şi pînă ieri nu se depusese nici o candidatură.

Comentarii (15) | Vizualizari: 6801

Continuare
 
Se efectuază servicii de dezinsecţie pe domeniul public al municipiului Piteşti. Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 13 iunie 2015

Se efectuază servicii de dezinsecţie pe domeniul public al municipiului Piteşti.

 

 Prin prezenta, SC CORAL IMPEX SRL, în colaborare cu PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PITEŞTI, vă aduce la cunoştinţă că în perioada 15 - 25 iunie 2015  se vor efectua servicii de dezinsecţie pe domeniul public al municipiului Piteşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2327

Continuare
 
Tîrg de produse tradiţionale Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 13 iunie 2015

Astăzi, în Piaţa Vasile Milea,

Tîrg de produse tradiţionale

 

 Pe producătorii din Argeş îi veţi putea găsi astăzi, între orele 10.00 - 20.00, în Piaţa Vasile Milea, la un Tîrg de produse tradiţionale, organizat de CJ Argeş, Grupurile de Acţiune Locală din Argeş şi Camera Agricolă Argeş. Se doreşte promovarea produselor, tradiţiilor, meşteşugurilor şi culturii judeţului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2253

Continuare
 
Dacia susţine „Clasic e fantastic“ Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 13 iunie 2015

La acest program educaţional, au participat şi copii din Argeş  

Dacia susţine „Clasic e fantastic“

 

 S-a încheiat cea de-a treia stagiune susţinută de Dacia ca partener al proiectului educativ muzical „Clasic e fantastic“. Colaborarea cu acest eveniment durează de patru ani şi va continua şi în stagiunea următoare, fiind unul dintre cele mai importante proiecte educaţionale în care se implică Dacia.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2024

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 13 iunie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Rambursare TVA, în iunie

 Agenţia Naţională de Administrare Fiscală rambursează, în iunie, TVA de 1.208,17 milioane lei. Au fost cuprinse, în ordinea vechimii, deconturile TVA, soluţionate prin decizii de rambursare înregistrate în baza de date pînă la 23 aprilie, excepţie făcînd deconturile TVA aferente operaţiunilor de import soluţionate pînă pe 25 mai. Deconturile au fost organizate astfel: deconturi cu compensare şi restituire ce totalizează 1.026,71 milioane lei, din care se compensează 39,89 milioane lei şi se restituie 986,82 milioane lei; deconturi cu compensare integra­lă de 90,73 milioane lei; deconturi cu compensare parţială: 90,73 milioane lei, (1.004,66 milioane lei vor fi restituiţi în perioa­da următoare). În cazul com­pensărilor totale se soluţionează toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar în cazul sumelor de restituit, ce totalizează 986,82 milioane lei, plata efectivă a fost programată astfel: tranşa I (10 iunie) - 354,54 milioane lei şi tranşa II (30 iunie) - 632,28 milioane lei. În tranşa I au fost incluse şi toate deconturile al căror termen de soluţionare era întîrziat cu peste 180 de zile şi ce au fost cuprinse în selecţia lunii curente.  

   A.Roşu  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1869

Continuare
 
Municipalitatea face club pentru bătrîni Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 13 iunie 2015

Municipalitatea face club pentru bătrîni

 

Municipalitatea Piteşti a publicat pe site-ul instituţiei un anunţ privind organizarea unei selecţii de oferte pentru atribuirea unui contract de servicii, în vederea realizării obiectivului de investiţii „Amenajare spaţiu club pentru batrîni“. Valoarea  fără TVA este de 20.967,74 lei, iar termenul de realizare a lucrărilor ar fi de 3 luni. Finanţarea se va face de la bugetul local. Oferta cîştigătoare va fi cea care se încadrează în valoarea estimată şi are preţul cel mai scăzut şi îndeplineşte cerinţele şi specificaţiile tehnice din Documentaţia de prezentare a ofertei. Data-limită pentru depunerea ofertelor este 19 iunie 2015, ora 10. Achizitorul are deplină decizie în selectarea ofertantului cîştigător, fără a fi obligat să prezinte justificări celorlalţi participanţi la acţiunea de achiziţie a produsului definit. În acest caz nu sînt aplicabile prevederile privind rezolvarea contestaţiilor de către CNCS, achiziţia directă nefiind o procedură de atribuire a unui contract de achiziţie publică.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1963

 
Neonicotinoidele ne lasă fără albine! Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 12 iunie 2015

Apicultorii îi cer demisia lui Constantin!

Neonicotinoidele ne lasă fără albine!

 

 Declaraţia ministrului A­griculturii, Daniel Cons­tantin, potrivit căreia, dacă albinele sînt închise pe perioada cînd sînt fo­losite neonicotinoidele la tratarea culturilor, aces­tea n-au de suferit, i-a re­voltat pe apicultori. Aceş­tia atrag atenţia asupra faptului că ministrul n-are habar despre ce vorbeşte, este total depăşit de si­tua­ţie şi că pentru aceas­tă gafă ar trebui să-şi cea­ră demisia. În timp ce aceste substanţe au fost interzise de ţările UE, Ro­mânia cere în fiecare ani derogare spre a le folosi, în beneficiul fermierilor şi detrimentul apicultorilor cărora le mor albinele.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2118

Continuare
 
Angajatori, protejaţi-vă salariaţii, pe caniculă! Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 12 iunie 2015

Firmele, amendate cu 2.500 lei dacă nu respectă drepturile angajaţilor

Angajatori, protejaţi-vă salariaţii, pe caniculă!

 

 Deoarece ANM a emis, pentru acest sfîrşit de săptămînă, o avertizare de cod galben de caniculă, în întreaga ţară, Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş, prin Inspecţia Muncii va începe o serie de controale, pentru a vedea dacă sînt sau nu respectate prevederile legale de către angajatori. În perioadele în care, datorită condiţiilor meteorologice nefavorabile, se înregistrează temperaturi extreme, pentru asigurarea protecţiei persoanelor încadrate în muncă se aplică măsurile prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă nr. 99/2000. Pe timp de caniculă, orice angajat trebuie să fie asigurat cu doi-patru litri de apă, cu echipament de protecţie, duşuri şi ventilaţie la locul de muncă. În cazul în care angajatorul nu poate asigura toate aceste condiţii, el va trebui să convină cu salariaţii în privinţa reducerii programului de muncă.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2103

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 12 iunie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Ei sînt noii inspectori şcolari

ISJ Argeş a terminat concursul pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar. Astfel, au fost admişi: Eugenia Jianu - Socio - umane (9,92), Gheorghe Dincă - Management instituţional şi Religie (9,85), Simona Georgeta Teodorescu - Management instituţional (9,73), Cristina Felicia Tecău - Educaţie permanentă (9,70), Gabriel Dragoş Vrînceanu - Managementul resursei umane (9,65), Gabriela Neagu - Învăţămîntul profesional şi tehnic (9,61), Ana Tomozeiu - Fizică (9,60), Elena Kasiana Vitan - Managementul resursei umane (9,58), Ionela Alice Roaită - Dezvoltarea resursei umane (9,55), Mariana Dejanu - Chimie (9,52), Daniel Vorovenci - Informatică (9,50), Adrian Hernest - Management instituional şi activităţi educaţive (9,47), Georgeta Toma - Educaţie timpurie (9,45), Emil Oprescu - Monitorizarea programelor privind accesul la educaţie, învăţămînt particular şi alternative educaţionale (9,43), Gheorghe Molea - Matematică (9). 

    A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1957

Continuare
 
Au sosit biletele de tratament Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 12 iunie 2015

În atenţia pensionarilor!

Au sosit biletele de tratament

 

 La sediul Casei Judeţene de Pensii Argeş s-a afişat repartiţia biletelor de tratament balnear pentru seria 9, datele de plecare fiind 24, 25, 26 şi 27 iunie 2015. Aceasta poate fi consultată şi pe site-ul instituţiei, www.cjpar­ges.ro.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2019

Continuare
 
A reclamat Casa de Pensii la preşedintele Iohannis Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 12 iunie 2015

Un pensionar nemulţumit că i se reţine un comision din pensia alimentară datorată fiului

A reclamat Casa de Pensii la preşedintele Iohannis

 

 Un pensionar din Schitu Goleşti este nemulţumit de faptul că i se opreşte de către Casa de Pensii Argeş un comision de 3% din pen­sia alimentară pe care o plăteşte fiului său. Bărbatul a făcut sesizări peste tot şi a ajuns şi la primul ministru Victor Ponta şi preşedintele Klaus Iohannis. Dacă de la premier a primit un răspuns potrivit căruia sesizarea a fost înaintată la Ministerul Muncii, de la preşedinte încă mai aşteaptă răspun­sul.

Comentarii (2) | Vizualizari: 2068

Continuare
 
TGM Group îşi continuă activitatea Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 12 iunie 2015

TGM Group îşi continuă activitatea

 

 Se împlinesc 6 săptămîni de cînd cel care a pus bazele TGM Group, administratorul Longi Niţescu, a plecat dintre noi.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 2576

Continuare
 
Camerele văd tot în noile autobuze! Imprimare E-mail
(4 voturi)
vineri, 12 iunie 2015

Sistemul video îi lasă şomeri pe hoţii de buzunare:

Camerele văd tot în noile autobuze!

 

 Noile autobuze ale Publitrans au ajuns spaima hoţilor de buzunare! Asta pentru că sistemul de supraveghere vi­deo pus pe ele este unul performant, captînd imagini atît din trafic, cît şi din interiorul autobuzului. Prima probă a acestui sistem poate fi considerat chiar accidentul care a avut loc luni seară, cînd un şofer de autobuz, pentru a evita ceva în trafic, a pus frînă, iar o pasageră a fost rănită şi a ajuns la spital. În urma incidentului, conducerea Publitrans a urmărit imaginile surprinse de camere şi a observat că în faţa autobuzului a intrat un alt autovehicul, schimbînd brusc direcţia, de pe banda a doua pe prima. În acel moment, şoferul au­tobuzului a pus frînă, iar pasagera care stătea în picioare şi nu se ţinea de bara de susţinere s-a dezechilibrat, a căzut, lovindu-se în zona abdomenului.

Comentarii (5) | Vizualizari: 3120

Continuare
 
Sute de străini muncesc în Argeş Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 12 iunie 2015

Inspectoratul Teritorial de Muncă a declanşat controale:

Sute de străini muncesc în Argeş

 

 În urma modificărilor legislative referitoare la încadrarea în muncă a străinilor pe teritoriul României, ITM Argeş vine cu informaţii asupra obligaţiilor pe care le are angajatorul. Străinii cu şedere legală pe teritoriul României pot fi încadraţi în muncă cu contract individual de muncă, cu normă întrea­gă. În judeţul Argeş sînt 470 de angajaţi străini.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1918

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8371 - 8401 din 9015
embedgooglemap.net


Google Analytics
Zi record

Marţi, 06.11.2018

--- 3.709 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info