Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic
Fapt divers *** ️ Voiau să bată femeia de pe targă!     Social *** ️ Papamobilul va fi un Duster     Fapt divers *** ️ După impact i-a sărit planetara în parbiz     Fapt divers *** ️ A vrut să depăşească şi a rănit o femeie     Social *** ️ Dacia conduce în topul vânzărilor!     Sport *** ️ Ultimele meciuri pentru Bradu şi Bascov!     Fapt divers *** ️ Maşină răsturnată pe A1     Social *** ️ Sfaturi pentru achiziţii la mâna a doua!     Sport *** ️ Vor să strice sărbătoarea ilfovenilor!    
 Publicitate pdf
Apă-Canal a plătit lucrări inexistente! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 03 februarie 2016

Raportul Camerei de Conturi Argeş:

Apă-Canal a plătit lucrări inexistente!

 

 Camera de Conturi Argeş a efectuat controale şi la trei regii autonome de in­teres local şi la societăţile comerciale cu capital integral sau majoritar al unităţilor administrativ - teritoriale. Astfel, în urma controalelor la Apă-Canal 2000 SA, Ter­moserv Edil Bascov şi Euroserv Pub Drăganu, s-au găsit nereguli şi s-au dis­pus măsuri pentru remedierea acestora. De exemplu, „în perioada 2012 - 2014, Apă-Canal 2000 a plătit necuvenit din fondurile proprii pentru investiţii suma totală estimată de 267 mii lei“. Totodată, au mai fost situaţii în care impozitul pe profit către bugetul de stat a fost diminuat eronat.

Comentarii (6) | Vizualizari: 4018

Continuare
 
158 de firme controlate de ITM, în ianuarie Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 03 februarie 2016

158 de firme controlate de ITM, în ianuarie

 

 Pentru a scădea numărul persoanelor ce muncesc la negru, ITM Argeş a făcut, în ianuarie, 158 de controale. Astfel, la 17 angajatori au fost găsite lucrînd fără forme legale de angajare 32 de persoane şi au fost date 28 de amenzi, în valoare de 256.000 de lei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2617

Continuare
 
Vaccinul hexavalent, insuficient! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 03 februarie 2016

Nu vor putea fi imunizaţi toţi bebeluşii din Argeş

Vaccinul hexavalent, insuficient!

 

 Săptămîna trecută ar fi trebuit reluată vaccinarea copiilor cu vaccinul hexavalent, potrivit unui anunţ oficial al Ministerului Sănătăţii. Acest lucru nu s-a întîmplat însă, iar părinţii au fost nemulţumiţi fiindcă nu-şi puteau imuniza copiii cu vîrsta de pînă la un an de boli grave ca difteria, tetanosul, tusea convulsivă, haemophilus, hepatita B şi poliomielita.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2478

Continuare
 
Carne tocată cu salmonella şi covrigei cu toxine! Imprimare E-mail
(5 voturi)
miercuri, 03 februarie 2016

Alimentele de pe piaţă, sigure şi nu prea!

Carne tocată cu salmonella şi covrigei cu toxine!

 

 Alimentele de pe piaţă sînt sigure şi nu prea! Numai anul trecut au fost 27 de alerte alimentare cu privire la produse de origine animală şi nonani-mală care aveau diverse probleme şi reprezentau un risc pentru sănătatea consumatorilor. Potrivit directorului Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimen-telor Argeş, Daniel Lupu, cu excepţia porumbului cu aflatoxină, în judeţul nostru nu au fost găsite produse care erau vizate de către aceste alerte.

Comentarii (1) | Vizualizari: 3524

Continuare
 
Deplasări în străinătate pe bani publici! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 02 februarie 2016

S-a finalizat calendarul activităţilor cultural-artistice

Deplasări în străinătate pe bani publici!

 

Sute de evenimente sînt prevăzute în calendarul activităţilor cultural-artistice organizate şi sprijinite de Consiliul Judeţean Argeş. Au fost programate şi cîteva deplasări la unele manifestări internaţionale ale Teatrului şi ale Şcolii Populare de Arte Piteşti, iar în luna august sînt programate o serie de evenimente pentru a marca Sărbătorile Argeşului şi Muscelului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1992

Continuare
 
Cîmpulungenii, restanţieri la apă - canal Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 02 februarie 2016

Într-un oraş fără industrie, locuitorii se îndatorează

Cîmpulungenii, restanţieri la apă - canal

 

 Edilul CGA, societatea furnizoare de servicii de apă-ca­nal-gu­noi din Cîmpulung, a in­trat în 2016 cu o gaură în buget de peste 30 de miliarde de lei vechi (3.087.006,54 RON). Această sumă reprezintă datoriile pe care le au la utilităţi agenţii aconomici şi asociaţiile de locatari/proprietari din Cîmpulung şi comunele limitrofe.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2053

Continuare
 
Plăţi nelegale către medicii veterinari Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 02 februarie 2016

Raportul Curţii de Conturi:

Plăţi nelegale către medicii veterinari

 

 Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş a efectuat plăţi nelegale către medicii veterinari împuterniciţi pentru decontarea de servicii în cuantum de 332 mii lei, arată cei de la Curtea de Conturi. Această concluzie, dar şi altele se găsesc în raportul public pe anul 2014, elaborat şi aprobat de Curtea de Conturi şi postat pe site-ul instituţiei.  Totodată, cei de la Curtea de Conturi le recomandă celor de la ANRP să analizeze inventarierea terenurilor din Argeş, în mod special din localităţile Bascov şi Budeasa.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2582

Continuare
 
Se vorbeşte,se citeşte... Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 02 februarie 2016

Se vorbeşte,se citeşte...

 

Localii, şi invidiaţi

În Timişoara, unde cu Poliţia Locală se cheltuieşte mult - 200 de miliarde, la o populaţie de 320 mii locuitori - statutul de poliţist e chiar invidiat de ceilalţi funcţionari plătiţi din acelaşi buget local. Sindicatul funcţionarilor din administraţia publică reclamă veniturile exagerat de mari ale poliţiştilor locali şi cere ace­eaşi normă de hrană ca ei, de 1.000 lei pe lună, din care ceilalţi angajaţilor nu au nimic. Jumătate din funcţionari primesc doar un salariu net de circa 1.000 lei, şi atît. Amicii poliţiştilor comentează pe net că ei îngheaţă în frig, pe cînd funcţionarii stau la căldurică. Amicii funcţionarilor spun că nu văd nici un poliţist în frig, că stau tot la căldură, de aceea se şi fură în amiaza mare.

Azi, „Ziua clătitelor“

Francezii, care au inventat a­ceas­­tă specialitate, servită iniţial cu un fel de lichior de mere, au şi o sărbătoare în care se consumă în mod tradiţional clătite: 2 februarie, „La Chandeleur“ (sărbătoarea lumînărilor) sau „Ziua Binecuvîntării Fecioarei Maria“, echivalentă cu ziua „În­tîmpinării Domnului“ de la ortodocşi. Ca şi cu multe alte săr­bători, se mai face cunoscută tradiţia culinară, de aceea se mai numeşte şi „Ziua clătitelor“.   

VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2191

 
Au fost comemorate victimele Holocaustului Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 02 februarie 2016

În cadrul proiectului „Teatru şi Viaţă“,

Au fost comemorate victimele Holocaustului

 

 În cadrul proiectului „Teatru şi Viaţa“ s-a come­mo­rat, săptămîna trecută, Ziua Internaţională a Victi­melor Holocaustului, la Monumentul Holocaustului din Bucureşti. Comemorarea a fost pregătită de elevii liceelor implicate în proiectul „Teatru şi Via­ţa“, proiect iniţiat de Asociaţia pentru Dialog Inter­cultural şi finanţat prin Granturile Spaţiului Econo­mic European 2009 - 2014, în cadrul programului Fond ONG în România.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2294

Continuare
 
Elevii au sărbătorit Ziua Zonelor Umede Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 02 februarie 2016

Fiindcă aceste întinderi de ape au un rol important în controlul inundaţiilor,

Elevii au sărbătorit Ziua Zonelor Umede

 

 Zonele umede sînt definite ca întinderile de bălţi, mlaştini, ape naturale sau artificiale, permanente sau temporare, unde apa este stătătoare sau curgătoare, dulce sau sărată, inclusiv întinderi de apă marină a căror adîncime la reflux nu depăşeşte şase metri. În fiecare an, pe 2 februarie, este  sărbătorită Ziua Mondială a Zonelor Umede, zi care marchează semnarea în anul 1971, în Iran, a Convenţiei de la Ramsar.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2270

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 02 februarie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

 Doi copii instituţionalizaţi, premiaţi la Ploieşti

Trupa de Teatru „Campionii“ a Centrului de Tip Familial Găvana din Piteşti, formată din Ionuţ -  Eugen Sandu şi Andreea - Mădălina Popescu, a participat, weekendul trecut, la Concursul interjudeţean de interpretare artistică a personajelor caragialiene, „Caragiale - Contemporanul Nostru“. Ediţia a XIX-a a concursului a avut loc, în cadrul Muzeului Ion Luca Caragiale, Ploieşti. La acest concurs, copiii au interpretat piesa „O noapte Furtunoasă“ (dialog Spiridon - Ziţa), obţinînd Locul II. În cadrul aceluiaşi eveniment, Ionuţ şi Mădălina au primit fiecare Premiul de Interpretare. Copiii  mulţumesc celor care i-au sprijinit în desfăşurarea acestui eveniment, făcînd posibil ca micii actori să beneficieze de tot confortul, pe perioada desfăşurării concursului!

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2472

Continuare
 
Monumentele istorice, în atenţia autorităţilor Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 01 februarie 2016

Monumentele istorice, în atenţia autorităţilor

 

Comisia Naţională a Monumentelor Istorice, for ştiinţific de specialitate, va avea rol decisiv în privinţa declasării, respectiv a neclasării unui monument istoric, se anunţă într-un comunicat transmis de Guvern. Potrivit unei ordonanţe adoptate de Guvern, ministrul Culturii poate emite ordinul de declasare a unui monument istoric sau poate decide neclasarea lui în această categorie doar în condiţiile în care Comisia Naţională a Monumentelor Istorice a propus declasarea, respectiv neclasarea.  Relaţia dintre comisiile zonale şi direcţiile pentru cultură din teritoriu va fi una similară cu aceea dintre Comisia Naţională a Monumentelor Istorice şi minister. Potrivit actului normativ adoptat la nivel local, se vor reorganiza comisiile zonale ale monumentelor istorice, care funcţionează pe lîngă serviciile publice deconcentrate ale Ministerului Culturii ca organisme ştiinţifice de specialitate în domeniul protejării patrimoniului cultural imobil. Componenţa acestor comisii zonale se aprobă prin ordin al ministrului Culturii, iar din fiecare comisie vor face parte cîte 11 membri, din care cel puţin un arhitect, un arheolog, un istoric de artă şi un inginer constructor.  

 A.Dumitru

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1682

 
Cetăţenii îşi fac case mai mici! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 01 februarie 2016

Cetăţenii îşi fac case mai mici!

 

În luna noiembrie 2015, în Argeş au fost eliberate 94 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, anunţă cei de la Direcţia Judeţeană de Statistică Argeş. Potrivit datelor, au fost eliberate mai puţine autorizaţii de construcţie, dar şi suprafaţa a fost mai mică. Astfel, argeşenii preferă casele mai mici.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1905

Continuare
 
Sute de străini muncesc în Argeş! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 01 februarie 2016

Inspectoratul Teritorial de Muncă anunţă:

Sute de străini muncesc în Argeş!

 

 Sute de străini muncesc în Argeş, anunţă cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş. Cei mai mulţi vin din ţări din Uniunea Europeană. De altfel, ITM vine şi cu o informare vizavi de încadrarea în muncă a străinilor pe teritoriul României şi de modificările legislative intervenite.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1999

Continuare
 
Scăpăm de răţişoară, exterminăm albinele! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 01 februarie 2016

România va cere o nouă derogare pentru neonicotinoide

Scăpăm de răţişoară, exterminăm albinele!

După ce, în 2015, au dispărut 120.000 de  familii de albine, autorităţile înrăutăţesc situaţia

 

 În timp ce apicultorii trag semnale de alarmă că le mor albinele din cauza neonicotinoidelor cu care sînt tratate seminţele de rapiţă, floarea-soarelui şi porumb, autorităţile se pregătesc să ceară o nouă derogare pentru ca aceste pesticide toxice pentru albine să fie folosite în agricultură. România va solicita la Bruxelles o nouă derogare pentru utilizarea neonicotinoidelor în tratarea seminţelor, în contextul în care producătorii din sudul ţării se confruntă cu atacuri frecvente ale dăunătorului „răţişoara porumbului“, a anunţat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2242

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 01 februarie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Viaţa Piei Brătianu

Centrul de Cultură Brătianu organizează, potrivit calendarului de activităţi pe anul acesta, o manifestare deosebită, marţi, 2 februarie. Astfel, va avea loc o serie de comunicări la Şcoala Gimnazială Traian, din Piteşti, despre personalitatea şi viaţa Piei Brătianu. 

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1991

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8402 - 8432 din 10631


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Marţi, 07.05.2019

--- 3.387 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info