Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic
Aniversare
 Publicitate pdf
(3 voturi)
Tuesday, 12 July 2016

În prima zi,

Ambulanţa la distribuirea alimentelor gratuite!

 

 Ieri a început distribuirea ajutoarelor alimen-tare gratuite de la Uniunea Europeană la Piteşti, la Piaţa Smîrdan. Oamenii au fost prezenţi încă de la deschiderea punctului de distribuire pentru a ridica cutiile cu alimente. N-a mai fost aglomeraţie ca în anii trecuţi, iar o echipă de la Ambulanţa Argeş era prezentă la faţa locului.

Comentarii (2) | Vizualizari: 1410

Continuare
 
(2 voturi)
Tuesday, 12 July 2016

Nereguli constatate în cadrul controalelor DSVSA

Laptele, prelucrat în condiţii mizere!

 

 Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş au efectuat în luna iunie 1.144 controale pentru supravegherea stării de sănătate a animalelor şi a sănătăţii publice. Cele mai multe verificări au fost făcute în gospodăriile populaţiei, restaurante, fast-food-uri, hipermarketuri şi magazine alimentare.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1220

Continuare
 
(3 voturi)
Tuesday, 12 July 2016

Campania de recoltare este în plină desfăşurare în Argeş

Grîu puţin, dar de calitate

 

 Campania de recoltare a grîului a început în judeţul nostru. Potrivit directorului Direcţiei Agricole Argeş, Corneliu Vasilescu, dintre cele 47.000 ha, cîte au fost semănate în toamnă, au fost deja recoltate 15.000 ha, producţia medie fiind de 3.000 kg/ha. La triticale, orz şi rapiţă, recoltatul s-a încheiat, pro­ducţia medie fiind de 3.400 kg/ha la triticale, 3.200 kg/ha la orz şi 2.200 kg/ha la rapiţă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1220

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 11 July 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

Oraş mic, universităţi mari

Piteştiul se laudă că are două Universităţi - ambele caută studenţi în mod separat şi sînt oarecum în concurenţă. De ce n-ar fi şi ele ca la Cambridge, unde colegiile private şi independente sînt sub tutela Universităţii care poartă numele oraşului. Ele profită de girul ei ştiinţific, de bibliotecă - dar şi invers, biblioteca oricărui colegiu e accesibilă tuturor,  iar unele proiecte sînt realizate împreună.

Ce limbi mai învăţăm

Engleza a rămas doar „limbă de lucru“ la Bruxelles. Ne pu­nem pe franceză sau germa­nă? Pentru că avem două mi­lioane de români plecaţi în Spania şi Italia, unii propun studierea spaniolei şi italianei în şcoli, pe scară largă. O uniune latină a ţărilor din sudul Europei a devenit de altfel deja o realitate de fapt, în interiorul UE - chiar dacă puţin vorbesc de spre ea ca structură formală - italienii au avut, de altfel, şi ei reacţii ostile contra imigraţiei româneşti. Unii văd şi un pol sud estic cu Grecia, care ar sta mai greu pe propriile picioare, sau unul estic, care ar fi dominat de Polonia.  

  VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 946

 
(2 voturi)
Monday, 11 July 2016

De astăzi am mai scăpat de o taxă

Cazier fără timbru fiscal

 

 Începînd de astăzi, persoanele care au nevoie de cazier judiciar nu mai au obligaţia de a plăti timbrul fiscal care era în valoare de 2 lei. Cei interesaţi de obţinerea acestui act trebuie să ştie că acesta se eliberează, de regulă, pe loc sau în cel mult trei zile de la data solicitării lui.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1501

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 11 July 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Proceduri simplificate la Cadastru 

Programul naţional de cadastru şi carte funciară este obligatoriu să fie implementat în perioada 2015 - 2023, iar România beneficiază în perioada 2015 - 2020 de importante alocări financiare de la UE. Tocmai datorită acestui lucru, se impune luarea unor noi măsuri necesare pentru derularea fondurilor destinate finanţării politicii agricole comune şi pentru a asigura o capacitate ridicată de absorbţie a acestora. Se urmăreşte accelerarea înregistrării imobilelor în sistemul de cadastru şi carte funciară, prin proceduri simplificate de înregistrare. 

    A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 965

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 11 July 2016

Calculatoare pentru elevii şi studenţii argeşeni

Continuă Programul „Euro 200“

 

 Programul „Euro 200“ de acordare a unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor pentru achiziţionarea de calculatoare continuă şi anul acesta. Elevii şi studenţii din Argeş fără posibilităţi vor putea beneficia de acest program.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1029

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 11 July 2016

Statul se gîndeşte la persoanele vîrstnice

Bani pentru căminele de bătrîni

 

 În Piteşti şi în Argeş există mai multe cămine de bătrîni, iar altele sînt în curs de construire. Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să se implice şi să ridice un astfel de aşezămînt, Guvernul a aprobat un Program naţional care să ducă la creşterea calităţii vieţii celor ce trăiesc în acest tip de cămine.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1034

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 11 July 2016

Firme selectate în urma unei licitaţii publice

Noi contracte de colectare deşeuri

 

 În urma unui contract de salubrizare ce a fost încheiat de curînd, se vor colecta şi transporta deşeurile din zona Costeşti şi din zonele apropiate, dar şi din Curtea de Argeş şi zonele limitrofe. Deoarece au existat unele probleme la Curtea de Argeş, iar una dintre firme a făcut plîngere, după aflarea rezultatului dat de Consiliului Naţional pentru Soluţionare a Contestaţiilor, se va decide dacă se va semna contractul sau se va relua licitaţia.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1160

Continuare
 
(1 vot)
Monday, 11 July 2016

În Smeura, pe strada Olteni,

Gunoiul pute lîngă vilele oamenilor!

 

 Locuitorii de pe strada Olteni din satul Smeura, comuna Moşoaia, sînt exasperaţi din cauza mirosului insuportabil degajat de o rampă de gunoi menajer, care se află amplasată în apropierea caselor. Octavian Ilina, unul dintre locuitorii de pe această stradă, ne-a sesizat ieri acest aspect.

Comentarii (2) | Vizualizari: 1512

Continuare
 
(3 voturi)
Monday, 11 July 2016

Mulţi elevi nu rezolvă cerinţe banale, la Evaluarea naţională

Sute de analfabeţi, după gimnaziu

 

 Evaluarea naţională de anul acesta a avut în Ar-geş o rată de promovare de 76,4% (mai mică decît anul trecut), mai puţini de 10: 18 (faţă de 24, anul trecut) şi mai puţine note peste 9 (aproape 700, faţă de circa 900, anul trecut). În continuare, numărul celor care nu reuşesc să treacă acest examen rămîne destul de mare: 1.160 anul acesta, circa 1.500 anul trecut. La fel de îngrijorătoare sînt rezultatele celor care nu reuşesc să ia o notă care să arate un minimum contact cu şcoala - probabil profesorii se bucură că au scăpat de asemenea elevi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 7007

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 11 July 2016

Spuneţi ADIO durerilor articulare!

# 50% din populaţia adultă a României suferă de boli reumatice sau afecţiuni ale articulaţiilor.

 

Ce ceste Genacol?

 Genacol este un produs obţinut în urma cercetărilor de laborator. El conţine toate elementele necesare unei sinteze eficiente de colagen. Prin conţinutul de aminoacizi, Genacol acţionează ca o matrice unică în corp şi sprijină producţia de colagen în tot corpul, atît la nivelul pielii, cît şi la nivelul cartilajelor, tendoanelor, oaselor, articulaţiilor şi muşchilor.
Genacol este special conceput pentru a lupta cu eficienţă împotriva efectelor de îmbătrînire. Produsul ajută la o piele mai fermă, mai catifelată şi mai elastică, chiar şi după vîrsta de 5O de ani. Mai mult, Genacol este un aliat puternic împotriva reumatismului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1649

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 11 July 2016

Agenția ProCredit Bank din Pitești s-a mutat într-o clădire modernă

Noul sediu include o zonă de banking deschisă 24 de ore

 

 ProCredit Bank, singura bancă din România cu acționariat 100% german, are un nou sediu pentru agenția sa din Pitești, ce incorporează noul concept de "Zona 24/7". Noua agenție este situată în cadrul Centrului de afaceri Pitești, aflat pe Bulevardul I.C. Brătianu, numărul 48-52.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1587

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 09 July 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Nereguli în legislaţia muncii 

Cei de la Inspecţia Muncii Argeş trag un semnal de alarmă, fiind îngrijoraţi de frecventele încălcări ale legislaţiei muncii, pe care le-au identificat în urma unor controale. Dintre acestea, menţionăm: primirea la muncă a persoanelor fără întocmirea în scris a contractelor individuale de muncă, lipsa unui exemplar al contractului individual de muncă înmînat salariaţilor, neîntocmirea regulamentului intern, nerespectarea prevederilor legale referitoare la repartizarea programului de lucru în cazul contractelor individuale de muncă cu timp parţial, a celor referitoare la munca suplimentară ori repausul săptămînal. Pentru remedierea deficienţelor constatate au fost dispuse unele măsuri obligatorii, care au termene clare de realizare.  

  Antonela Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 939

Continuare
 
(1 vot)
Saturday, 09 July 2016

Noul sistem, testat între 27 şi 31 iulie,

S-a modificat Legea achiziţiilor publice

 

 Mai multe modificări au fost aduse legii achiziţiilor publice. Probabil una dintre cele mai importante se referă la utilizarea criteriului de atribuire „preţul cel mai scăzut“, care va fi completat şi de alte criterii, precum costul scăzut, raportul calitate-preţ, raportul calitate-cost şi vor exista, totodată, ghiduri coerente. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2131

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 09 July 2016

Se caută referent Protecţie Civilă şi PSI

Primăria face angajări

 

 Piteştenii care se află în căutarea unui loc de muncă stabil şi au specializarea necesară se pot angaja la Primăria Piteşti. Acest lucru este posibil după ce respectiva instituţie a scos la concurs un post de referent de specialitate, clasa II, grad superior, care să lucreze în cadrul Compartimentului Protecţie Civilă şi PSI.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2751

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8402 - 8432 din 11680


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 20.08.2019

--- 9.253 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info