Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Se opreşte curentul în Mărăcineni     *** Motor pentru Nissan, produs la Mioveni     *** Locuri de muncă pentru studenţi, în Germania     *** Pe 24 ianuarie, nu se lucrează!     *** Încep exproprierile pentru Drumul Expres     *** Încă trei persoane cu gripă!     *** 43 de solicitări pentru SMURD     *** I-a pus cuţitul la gît vînzătoarei!      *** Din cauza vitezei s-a oprit cu maşina în pom     *** I-a arătat „păsărica“ şi el a şantajat-o     *** După ce a devenit tătic, s-a spînzurat!     *** În timpul încăierării şi-a tăiat fiul     *** COŞULEŢ DE SCĂRIŢĂ CU CÎRNAŢI DE PLEŞCOI     *** Aventură şi un cîştig substanţial!     *** Sfinţii zilei      *** Evenimente 23 ianuarie de-a lungul vremii     *** Antologie despre Chişinău     *** „Frizerul de cîini” şi „Dovlatov”, la Cinema „Bucureşti”     *** FC Argeş joacă sîmbătă primul amical     *** Gheorghe, Paliciuc şi Orbeanu, la lotul naţional!     *** Jeremic, MVP-ul etapei!     *** Vor 10 medalii la Campionatul Balcanic     *** Liga tinerilor jucători      *** Ce mai fac colegele de serie ale CS Mioveni şi FC Argeş     *** Pregătire centralizată la Izvorani!     *** 10 juniori în lot    

 
Revendicarea premiului, în 30 de zile Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 18 august 2015

Argeşenii care au bonuri cîştigătoare sînt aşteptaţi la ANAF

Revendicarea premiului, în 30 de zile

 

 Duminică, a avut loc extragerea bonurilor fiscale cîştigătoare din luna iulie la Loteria Bonurilor Fisca­le. La aceasta au participat bonurile emise în perioada 1 - 31 iulie 2015. În urma extragerii, s-a sta­­bilit că bonurile cîştigătoare sînt cele emise pe 23 iulie şi care au valoarea de 364 de lei. Fondul de premiere este de 1 milion de lei, ceea ce înseamnă că vor fi acordate cel mult 100 de premii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1684

Continuare
 
Termo Calor Confort nu le-a dat aviz de debranşare! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 18 august 2015

Pentru că fac parte din zona unitară, 175 de cereri au fost respinse

Termo Calor Confort nu le-a dat aviz de debranşare!

 

 S-a terminat perioada de înregistrare a solicitărilor de debranşare de la reţeaua centralizată de încălzire şi alimentare cu apă caldă la Termo Calor Confort SA. Potrivit informaţiilor primite de la economistul şef al societăţii, Sorin Apostoliceanu, s-au înregistrat 302 cereri de deconectare, care au primit şi aviz, însă alte 175 au fost respinse, fiind solicitări de la cetă­ţeni din zona unitară.

Comentarii (9) | Vizualizari: 4693

Continuare
 
Acte de studii recunoscute Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 18 august 2015

Acte de studii recunoscute

 

La sfîrşitul săptămînii trecute, Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul instituţiei un proiect de ordonanţă de urgenţă privind dreptul absolvenţilor de a beneficia de acte de studii recunoscute la finalizarea unor studii neautorizate şi sancţionarea instituţiilor de învăţămînt care şcolarizează fără autorizare. Po­trivit proiectului, au dreptul de a beneficia de acte de studii, recunoscute de către stat, care atestă finalizarea studiilor, absolvenţii care au promovat examene de finalizare a studiilor dintre cele prevăzute la art. 143 alin. (1) din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, la instituţii de învăţămînt superior acreditate, şi care au fost înmatriculaţi, după caz: la progra­me de studii organizate la forme de învăţămînt şi/sau în locaţii geografice neautorizate; la programe de studii organizate în limbă de predare neautorizată/ neacreditată; peste capacitatea maximă de şcolarizare aproba­tă;  la programe de studii aflate în curs de autorizare, la data înmatriculării. De dreptul prevăzut la alin. (1) beneficiază şi absolvenţii înmatriculaţi la programe de studii autorizate/acreditate organizate la forma de învăţă­mînt ID şi care au parcurs, cu aprobare, doi ani de studii într-un singur an. Procedura de aprobare a formularelor tipizate care atestă finalizarea studiilor pentru beneficiarii prevăzuţi la alin. (1) se aprobă prin ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Începînd cu anul universitar 2015 - 2016 instituţiile de învăţămînt superior care înmatriculează studenţi, peste capacitatea maximă de şcolariza­re aprobată, ori la programe de studii organizate la forme de învăţămînt, limbă de predare şi locaţii geografice neautori­zate/nea­­creditate se sancţionează cu plata integrală către stat a contravalorii taxelor de şcolarizare. Se împuterniceşte MEN să constate depăşirea capacităţii maxime de şcolarizare ori şcola­ri­zarea la programe de studii organizate la forme de învăţămînt, limbă de predare şi locaţii geografice neautori­zate/neacreditate şi să stabilească creanţele bugetare care se aprobă prin ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.   

 A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1838

 
Se opreşte apa! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 17 august 2015

Se opreşte apa!

 

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile azi 17 august 2015, între orele 9 - 16, în municipiul Piteşti, fiind afectaţi următorii consumatori din zona Calea Bucureşti: blocurile: D1 - D6, D30, D31; P1 - P16; U1, U2, U3, U4, U7; punctele termice 402, 403, 404; Bazinul Olimpic; străzile Mihai Eminescu şi 9 Mai. Oprirea furnizării apei este necesară pentru cuplarea conductei de apă nou-executate la conducta existentă din Calea Bucureşti în cadrul lucrării „Înlocuire conductă OL DN 150 mm strada Calea Bucureşti, zona Pasaj Podul Viilor, şi branşamente aferente“. Societatea îşi cere scuze faţă de abonaţii afectaţi de această oprire şi îi roagă să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.               

              A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1873

 
Stropiri în cartiere! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 17 august 2015

 Autorităţile locale luptă împotriva dăunătorului care ne mănîncă plantele

Stropiri în cartiere!

 

 Autorităţile locale din Piteşti continuă seria tratamentelor fitosanitare împotriva dăunătorilor. Astfel, Salpitflor Green face încă de la începutul lunii în curs o serie de trei tratamente fitosanitare contra dăunătorului Metcalfa pruinosa (cicada albă venită din America de Nord), tratamente  recomandate de  Unitatea Fitosanitară Argeş şi de specialiştii în protecţia plantelor din cadrul Universităţii Piteşti. Aceste tratamente sînt anunţate a avea loc azi, în zona centrală, şi mîine, în Calea Bucureşti şi în Popa Şapcă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1739

Continuare
 
S-au alocat banii pentru Drumul Sticlelor Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 17 august 2015

Consiliul Judeţean Argeş anunţă:

S-au alocat banii pentru Drumul Sticlelor

 

 Consiliul Judeţean Argeş a anunţat de curînd alo­ca­rea sumei de 200.000 lei pentru reabilitarea Drumului Sticlelor. A­ceas­tă veste bună vine acum, cînd mai sînt de asfaltat circa 300 de me­tri din drum. Dacă lucru­rile vor merge în linie dreaptă, în curînd, prin zonă se va circula în con­diţii optime.

Comentarii (2) | Vizualizari: 2997

Continuare
 
Tradiţiile argeşene, la Sibiu Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 17 august 2015

Meşteşugarii locali au participat la Tîrgul Creatorilor Populari din România

Tradiţiile argeşene, la Sibiu

 

Consiliul Judeţean Argeş, prin Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Argeş şi Muzeul Naţional al Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, a participat în acest wek-end, la Sibiu, la Tîrgul Creatorilor Populari din România. Acest eveniment s-a desfăşurat în cadrul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1620

Continuare
 
Muncitorii expuşi la zgomot trebuie protejaţi! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 17 august 2015

ITM Argeş informează:

Muncitorii expuşi la zgomot trebuie protejaţi!

 

 Angajatorii au obligaţia legală de a proteja securitatea şi sănătatea lucrătorilor împotriva tuturor riscurilor legate de zgomot la locul de muncă prin efectuarea evaluării de risc, inclusiv măsurarea nivelului de zgomot, explică cei de la ITM Argeş. Lipsa acestei evaluări constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzi de la 4.000 la 8.000 de lei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1454

Continuare
 
Poliţia Locală nu-şi face treaba Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 17 august 2015

Deşi traficul este infernal în zona Tîrgului de maşini,

Poliţia Locală nu-şi face treaba

 

 În zilele în care este tîrgul de maşini, circulaţia în acea zonă este foarte intensă. Deşi traficul se desfăşoară cu dificultate, autorităţile locale care încasează bani grei din taxa de intrare în tîrg nu iau nici o măsură pentru a fluidiza circulaţia.

Comentarii (3) | Vizualizari: 1917

Continuare
 
Maşini multe, clienţi puţini Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 17 august 2015

În Tîrgul săptămînal, vînzarea, destul de slabă

Maşini multe, clienţi puţini

 

 Mulţi dintre piteştenii care vor să-şi cumpere maşini preferă să mear­gă în Tîrgul săptămînal pentru a testa piaţa. U­nii dintre ei se ghidează după principiul „Ce-i în mînă nu-i minciună“ şi vor să vadă cu ochii lor starea tehnică a maşinilor, pentru a şti exact pe ce dau banii.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2323

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 17 august 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Concediul paternal de 10 zile

Conform unui proiect de lege iniţiat de unii senatori, concediul paternal ar putea fi prelungit la zece zile, fiind acordat în primele două luni de la naşterea copilului. Legislaţia actuală prevede concediu de cinci zile lucrătoare şi se acordă în primele opt săptămîni de la naşterea copilului.    

A.Roşu  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1644

Continuare
 
A început Bacul de toamnă! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 17 august 2015

Elevii au intrat în febra examenului de maturitate

A început Bacul de toamnă!

 

 Astăzi, 1.838 de elevi argeşeni intră în febra examenelor. Potrivit calendarului Bacalaureatului din toamnă, sesiunea august - septembrie, astăzi încep probele de evaluare a competenţelor, prima fiind cea de comunicare în limba română. E bine de precizat că prima probă scrisă a acestei sesiuni va avea loc pe 24 august, la Limba şi Literatura Română.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1635

Continuare
 
Filtrele neschimbate ne îmbolnăvesc cu Legionella Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 17 august 2015

Atenţie la cum folosiţi aerul condiţionat!

Filtrele neschimbate ne îmbolnăvesc cu Legionella

 

 Piteştenii ar trebui să acorde o mai mare atenţie instalaţiilor de aer condiţionat pe care le au în ca­să, în apartament sau la serviciu. Nu de puţine ori au existat epidemii de legioneloză care s-a sol­dat cu pierderi de vieţi omeneşti. Ultima epi­demie a fost depistată, în urmă cu puţin timp, în Statele Unite ale Americii. „O mulţime de agenţi patogeni îşi găsesc adăpost în aparat, cel mai cunoscut şi periculos fiind Legionella, o bacterie ce duce la pne­u­­monie“, ne-a spus medicul Gabriel Popa.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2812

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 15 august 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Veteran de război la 100 de ani

De curînd un argeşean, veteran rănit în cel de-Al Doilea Război Mondial, a împlinit 100 de ani. Născut pe 12 august 1915 în Miroşi, sergentul major în rezervă Petre Boşneag a avut zilele trecute parte de o ceremonie specială. Acesta a fost felicitat de Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, şi de reprezentanţi ai Statului Major al Ministerului Apărării Naţionale, ai Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război şi ai Consiliului Local Miroşi. În semn de respect, Petre Boşneag a primit mai multe disctincţii, diplome şi plachete aniversare, precum şi un sprijin financiar.                                                            

          A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1628

Continuare
 
Plan de măsuri împotriva incidentelor! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 15 august 2015

Prefectura Argeş anunţă:

Plan de măsuri împotriva incidentelor!

 

La nivelul Prefecturii Argeş împreună cu toate structurile Ministerului Afacerilor Interne s-au luat o serie de măsuri organizatorice pentru desfăşurarea în bune condiţii a procesiunilor religioase şi a manifestărilor cultural-artistice din aceste zilele.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1597

Continuare
 
Tramvai uşor ca la Paris Imprimare E-mail
(3 voturi)
sâmbătă, 15 august 2015

Transportul la Mioveni pînă în 2025 s-ar putea face:

Tramvai uşor ca la Paris

 

 Ion Georgescu, primarul de la Mioveni şi preşe­dintele executiv interi­mar al PSD Argeş, a pre­cizat ieri în cadrul con­ferinţei de presă a parti­dului că mai repede se va face transport din Pi­teşti cu tramvaiul uşor de­cît cu Publitransul. A­ceastă explicaţie vine du­pă ce, joi, consilierul local Mihail Tudor a venit cu ideea ca transportul între Mioveni şi Piteşti să se facă prin cei de la Pu­blitrans. Asta după ce în societatea de transport vor fi acţionari şi cei de la CL Mioveni.

Comentarii (3) | Vizualizari: 2485

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8402 - 8432 din 9520


embedgooglemap.net


Google Analytics


Zi record

Luni, 07.01.2019

--- 3.633 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info