Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** A scăzut rata inflaţiei     *** PASTILA de UMOR      *** Românii vor să facă Revelionul în ţară     *** 2,5 milioane de leduri în aranjamentele festive de Sărbători     *** Legătura dintre tehnologie şi artă, făcută de 5 artişti      *** „Femeie în război”, la Cinema „Bucureşti”     *** Profesorul Constantin I. Năstase este iniţiatorul unei colecţii muzeistice     *** Atenţionări de la pompierii din Mioveni     *** Cinci persoane, reţinute pentru furt şi tăinuire     *** A stat 3 zile în casă cu fratele ucis!     *** Autopsierii, condamnaţi cu suspendare     *** Incendiu la Alpitex!     *** Localii au confiscat căruţele rromilor     *** Liga Naţiunilor     *** „Echipa stă bine în clasament!“     *** 5 egaluri şi 5 roşii     *** Meci demonstrativ cu Colegiul Brătianu     *** Vlad Mariea luptă pentru podium!     *** 8 medalii la Târgu Secuiesc     *** Mircea Sibiceanu, premiat la două competiţii!    

 
Investiţie de 24 milioane de euro Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 05 iunie 2015

Dacia a aniversat zece ani de la crearea centrului logistic Mioveni

Investiţie de 24 milioane de euro

 

 Ieri, Dacia a aniversat zece ani de la înfiinţarea centrului logistic AILN Mioveni, parte a Direcţiei Logistice Dacia. La eveniment au luat parte, alături de Nicolas Maure, director general al Dacia şi Renault România, şi Şeban Valeca, Simona Bucura Oprescu, Mircea Drăghici etc. A fost prezentat şi mesajul transmis de premierul Victor Ponta cu ocazia acestui eveniment.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2037

Continuare
 
Sărbătorile Argeşului ţin o săptămînă Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 05 iunie 2015

Consilieri judeţeni au decis:

Sărbătorile Argeşului ţin o săptămînă

 

 Consilierii judeţeni au aprobat în ultima şedinţă ordinară a CJ organizarea ciclului de manifestări cultural-artistice şi ştiinţifice „Sărbătorile Argeşului şi Muscelului, ediţia a IX-a“,  ce se va desfăşura între 10 şi 15 august 2015. Totodată, s-a aprobat ca, pe lîngă diplomele pentru tinerii de succes, să se dea şi primilor parlamentari de Argeş o distincţie. CJ Argeş mai trebuie să stabilească locaţia, fiindcă au fost unele voci în cadrul şedinţei care au venit cu propunerea ca această manifestare să se desfăşoare în Parcul Ştrand, nu în centrul Piteştiului, unde fusese stabilit iniţial.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2067

Continuare
 
Drumurile judeţene, de la foarte proaste în sus Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 05 iunie 2015

Regia de Drumuri Judeţene nu mai are bani pentru pietruire

Drumurile judeţene, de la foarte proaste în sus

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1868

Continuare
 
Supravieţuire fără bani şi fără mîncare! Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 04 iunie 2015

Canadianul Les Stroud ne dă lecţii:

Supravieţuire fără bani şi fără mîncare!

Luaţi aminte, că nu se ştie niciodată!

 

 Les Stroud a ajuns marţi seară în Argeş. Acesta va sta circa o săptămînă în judeţul nostru pentru a filma un e­pi­sod al documentarului „Survivorman“, ce se difuzea­ză internaţional pe Discovery Channel şi Science Channel. Realizatorul a ales să filmeze în Munţii Făgăraş, unde va supravieţui timp de cîteva zile cu plante sau insecte, va dormi în natură şi va înfrunta pericolele de la noi. De de­parte, acest eveniment poate fi considerat unul dintre cele mai importante în promovarea Argeşului peste ho­tare. Episodul filmat va fi difuzat cel mai probabil înainte de Crăciun. Prima probă a supravieţuirii în România a trebuit să o treacă la aeroportul din Bucureşti, unde s-au pierdut cîteva bagaje ale echipei cu care Stroud a venit la noi în ţară. Aceasta a fost de altfel şi cauza decalării programului iniţial.

Comentarii (2) | Vizualizari: 2366

Continuare
 
2,5 milioane lei pentru angiograf! Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 04 iunie 2015

Aparatul care salvează mii de vieţi a primit finanţare de la CNAS

2,5 milioane lei pentru angiograf!

 

 Angiograful, aparatul cu ajutorul căruia au fost sal­vate multe vieţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Pi­teşti, va funcţiona în conti­nuare, fiind aprobată finan­ţarea de către Casa Naţio­nală de Asigurări de Sănă­tate. Spitalul Judeţean a fost  inclus în Programul Naţional de Boli Cronice Cardiovasculare printr-o ho­tărîre a preşedintelui CNAS, ca urmare a opiniei pozitive a preşedintelui Comisiei de Cardiologie, prof. dr Dragoş Vinereanu.

Comentarii (4) | Vizualizari: 2103

Continuare
 
Atenţie la cosmeticele contrafăcute! Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 04 iunie 2015

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor trag un semnal de alarmă:

Atenţie la cosmeticele contrafăcute!

 

 Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Con­su­matorilor Argeş au efec­tuat controale privind modul de comercializare, prezentare şi publicitate a produselor cosmetice. Au fost verificaţi 8 ope­ratori economici şi pro­duse în valoare totală de 41.176 lei, dintre care cu abateri au fost consta­ta­te produse în valoare to­tală de 1.467 lei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1930

Continuare
 
Controale la suplimentele alimentare Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 04 iunie 2015

Controale la suplimentele alimentare

 

 În luna mai, Comisariatul Jude­ţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş a controlat modul de comercializare a suplimentelor alimentare. Au fost verificaţi 15 operatori economici şi 36,5 kg produse, dintre care cu abateri 2,82 kg. Au fost date amenzi în valoare totală de 5.000 lei. Nu s-au constatat abateri referitoare la calitatea produselor  comercializate. Au fost constatate proble­me  referitoare la neafişarea pre­ţurilor la loc vizibil, precum şi abateri referitoare la comercializarea unor pachete promoţionale vîndute sub forma „1+1 gratis“, neavînd afişate informatii privind durata promoţiei şi neavînd disponibil şi produsul singular pentru a se putea verifica veridicitatea informaţiei. Comisarul şef adjunct Violeta Nedelcu atrage atenţia asupra faptului că pe etichetele suplimentelor alimentare nu trebuie să apară informaţii că acestea ar ajuta la vindecarea unor boli. De asemenea, acordaţi o atenţie deosebită la cumpărarea suplimentelor alimentare şi informaţi-vă, înainte de achiziţionarea lor, despre efectele lor asupra orga­nismului! Utilizaţi numai suplimentele alimentare indicate de medicul de familie sau înainte de a utiliza un supliment alimentar, solicitaţi opinia acestuia cu privire la efectele pe care le poate avea asupra organismului dumneavoastră.  

  I.Ivănoiu  Foto: I.Tudor 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1896

 
Mîncarea sănătoasă le-a adus premii Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 04 iunie 2015

Consiliul Judeţean Argeş i-a recompensat

Mîncarea sănătoasă le-a adus premii

 

 Ieri, în conferinţa de presă de la Consiliul Judeţean Argeş, preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău, şi cei doi vicepreşedinţi, Dorin Mărăşoiu şi Constantin Polexe, le-au înmînat copiilor cîştigători ai concursului „Alimentaţie sănătoasă“ premiile. Cei 150 de cîşti­gători au primit materiale şcolare.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2271

Continuare
 
Elevii, învăţaţi să colecteze selectiv! Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 04 iunie 2015

La concursul „Şcoala reciclării“ din Piteşti,

Elevii, învăţaţi să colecteze selectiv!

 

 Şase unităţi educaţionale din Piteşti s-au înscris la concursul „Şcoa­la reciclării“. Premierea cîştigătorilor va avea loc în sala de şedinţe a Primăriei Piteşti, pe data de 5 iunie, iar cîştigătorii de pe locul I vor primi o imprimantă şi tricouri inscripţionate.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1734

Continuare
 
Amenzi de 51.000 lei Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 04 iunie 2015

Amenzi de 51.000 lei

 

În baza Legii 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 149 controale. Au fost aplicate 109 sancţiuni, din care 9 amenzi în valoare totală de 51.000 lei. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe sînt: construcţii, comerţ, transport, panificatie, baruri, restaurante. Printre cele mai frecvente fapte au fost: lipsă instruire SSM; lipsă control medical periodic. Pentru luna iunie 2015, ITM Argeş prognozează un număr de 160 controale, direcţionate cu precădere spre îmbună­tăţirea condiţiilor de muncă, res­pectarea legislaţiei de protecţia muncii, crearea unui mediu de muncă mai sigur şi mai sănătos.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1874

 
Argeşul, campion la securitate în muncă Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 04 iunie 2015

Argeşul, campion la securitate în muncă

 

ITM Argeş anunţă finalizarea proiectului „Valenţe culturale ale securităţii şi sănătăţii în muncă“, desfăşurat în baza protocolului încheiat între Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş. Proiectul a avut loc în perioada septembrie 2014 - mai 2015, fiind implicate  clasele a X-a şi a XI-a din învăţămîntul liceal teoretic/profesional tehnologic din 8 unităţi şcolare. La finele proiectului s-au acordat diplome de participare celor 34 de cadre didactice din cadrul unităţilor şcolare implicate care au coordonat şi concursul „Ştiu şi Aplic“. La faza judeţeană a concursului au participat 7 unităţi şcolare din judeţul Argeş. Faza judeţeană a concursului a fost organizată la Liceul Tehnologic Dacia Piteşti. La  faza naţională, desfăşurată în luna mai 2015 la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, din Iaşi, judeţul nostru a fost reprezentat de trei echipe, respectiv Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni, Liceul Teoretic Dacia Piteşti şi Liceul Tehnologic Astra Piteşti, obţinînd locurile 1, 2 şi 3. Avînd în vedere bunele rezultate obţinute în cadrul acestui proiect, ITM Argeş urmăreşte continuarea acestuia şi pe parcursul anului şcolar viitor, 2015 - 2016.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1762

 
Bani recuperaţi de la bănci Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 04 iunie 2015

Ca urmare a reclamaţiilor clienţilor la Protecţia Consumatorilor,

Bani recuperaţi de la bănci

 

 Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş a realizat bilanţul activităţii pe primele cinci luni ale acestui an. Potrivit comisarului şef adjunct Violeta Nedelcu, au fost finalizate cu documente de control 896 de acţiuni, fiind date în total 708 sancţiuni, dintre care 340 amenzi în valoare totală de 1,5 milioane lei şi 368 avertismente.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2026

Continuare
 
Albinele, în pragul dispariţiei Imprimare E-mail
(6 voturi)
miercuri, 03 iunie 2015

Ministrul Agriculturii, nepăsător la necazurile apicultorilor

Albinele, în pragul dispariţiei

# Neonicotinoidele afectează întreg ecosistemul

 

 Folosirea neonicotinoidelor în tratarea seminţelor provoacă un dezastru ecologic, spun studiile în domeniu. Cele mai afectate de folosirea acestora sînt albinele. Cu toate acestea, fără aceste substanţe, culturile de rapiţă şi floarea soarelui sînt afectate din cauza dăunătorilor care se extind rapid în solurile noastre, mai spun specialiştii. Deci, pe de-o parte, avem efectul negativ pe care neonicotinoidele le au asupra albinelor şi implicit a sistemului ecologic, iar pe de altă parte, efectul benefic pe care-l au asupra agriculturii. Comisia Europeană a ales să salveze albinele, şi în 2013 aceste substanţe au fost interzise. Cu toate acestea, România a solicitat anual derogări pentru a le putea folosi. Apicultorii din Argeş şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la folosirea acestor substanţe, însă e clar că, de-a lungul anilor, ministrul Agriculturii s-a arătat nepăsător la necazurile acestora.

Comentarii (3) | Vizualizari: 2645

Continuare
 
Eşti antreprenor şi îţi ajuţi comunitatea? METRO te răsplătește cu premii în valoare total Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 03 iunie 2015

Eşti antreprenor şi îţi ajuţi comunitatea? METRO te răsplătește cu premii în valoare totală de 70.000 de lei!

 

 METRO Cash & Carry România porneşte din nou în căutarea antreprenorilor care contribuie la bunăstarea comunităţii, prin cea de-a doua ediţie a competiţiei METRO – Starurile Comunităţii. Concursul premiază afacerile mici şi mijlocii care îşi împart succesul cu membrii comunităţii din care fac parte. Dacă te potriveşti profilului, te invităm să te înscrii în competiţie, urmând pașii de mai jos:

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2172

Continuare
 
Dl Constantin Slabu predă ştafeta Imprimare E-mail
(3 voturi)
miercuri, 03 iunie 2015

SCHIMB de GENERAŢII la GRUPUL de FIRME BIDEPA PITEŞTI

Dl Constantin Slabu predă ştafeta

 

 Societatea de pază şi securitate BIDEPA, cu sediul central în Bucureşti şi sucursale aproape în toate judeţele ţării, este recunoscută ca una dintre cele mai vechi şi mai puternice unitaţi de pază din România.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2614

Continuare
 
Ţintuită în cărucior, se luptă cu o infecţie Imprimare E-mail
(3 voturi)
miercuri, 03 iunie 2015

La 44 de ani, Anei i s-au măcinat oasele şoldului şi are o rană care nu i se vindecă

Ţintuită în cărucior, se luptă cu o infecţie

 

 O femeie din Bîrla, imobilizată într-un scaun cu rotile, se luptă de ani cu o infecţie la şezut şi îi este teamă că organismul său fragil nu va mai rezista mult timp. Ana Buşcu are 44 de ani şi, dincolo de problemele chinuitoare pe care le are, reuşeşte să zîm­beas­că şi să spere într-o minune. În ciuda situaţiei grele în care se află, nu s-a lăsat pradă depresiei, se îngrijeşte şi se aranjează ca orice femeie de vîrsta sa. A ajuns în cărucior în urma unei întîmplări dramatice care a marcat-o pe viaţă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2103

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8402 - 8432 din 8990
embedgooglemap.net


Google Analytics
Zi record

Marţi, 16.10.2018

--- 3.988 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info