Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Costul locului de la masa bogaţilor     *** Campanie de informare şi concurs în Şcolile din Mioveni      *** Cartofii şi utilităţile s-au scumpit!     *** PASTILA de UMOR      *** Mai puţine naşteri decît decese     *** Maşini multe, vînzări rare, în tîrgul auto     *** Pregătiţi-vă de Black Friday!     *** Ursul l-a muşcat de cap     *** Ameninţa că se aruncă de pe pasaj     *** Spărgătorii de la Orange Shop, rămîn în arest      *** Furau din maşini, locuinţe, societăţi...     *** Costache a fost achitat     *** Accident, cu trei răniţi şi trei maşini     *** O piteşteancă, campioană mondială     *** Învinşi greu de olteni!     *** Florin Nini: „Nu am fost constanţi”     *** Todorov: „Formăm o echipă unită“nbsp;    *** Stupu şi Ankomah, doar spectatori la Piteşti!     *** Liga 1 - Etapa 13     *** Victorii şi medalii la oină, handbal, volei şi karate     *** Gazdele, victorii pe linie    

 
Sesiunea de corigenţe începe în august Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 01 iunie 2015

Sesiunea de corigenţe începe în august

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Ar­geş anunţă că, pentru anul şcolar 2014 - 2015, s-au stabilit perioadele de desfă­şurare a corigenţelor, stabilite în baza art. 201 din Regulamentul de Organizare şi Funcţio­nare a Unităţilor de Învăţămînt Pre­universitar, aprobat prin ordinul MEN. Elevii calasei a VIII-a susţin corigenţele între 17 şi 19 august, cei din clasele terminale de liceu, stagii de pregătire practică, învăţămînt profesional, în perioada 4 - 5  august, cei din clasele din învăţămîntul primar, gimnazial, licel şi profesional (altele decît cele terminale) şi cei din şcoala postliceală şi de maiştri, între  28 august şi 4 septembrie. Elevii claselor a VIII-a ce au susţinut şi promovat examenul de corigenţă se pot înscrie la admiterea în clasa a IX-a pe locurile rămase libere în a treia etapă de admitere în învăţămîntul liceal, respectiv în a doua sau în a treia etapă de admitere în învăţămîntul profesional. Elevii corigenţi din clasele terminale de gimnaziu, de liceu, din învăţămîntul profesional şi cei care au parcurs stagiile de pregătire practică, ce nu pot participa la sesiunea de corigenţe stabilită, se pot înscrie la sesiunea generală de corigenţe în pe­rioada 28 august - 4 septembrie. Elevii corigenţi din clasele terminale de gimnaziu, liceu, învăţămînt profesional şi stagiile de pregătire practică, ce s-au prezentat la sesiunea de corigenţe pentru aceste clase şi nu au promovat examenul de corigenţă, sînt declaraţi repetenţi şi nu mai au dreptul să se prezinte la sesiunea din 28 august - 4 septembrie. Cei din clasele terminale de liceu ce au susţinut şi promovat examenul de corigenţă se pot înscrie pentru Bacalaureatul din toamnă, pe 7 august. Elevii calaselor terminale de liceu, ai învăţămîntului profesional şi stagiilor de pregătire practică, ce au promovat examenele de corigenţă în sesiunea 4 - 5 august, se pot înscrie la examenul de calificare a competenţelor profesionale, sesiunea august. Dacă curriculumul parcurs e organizat modular, pentru elevii ce nu au promovat modulele ce se finalizează pe parcursul anului şcolar, indiferenrt de numărul de module nepromovate, se organizează o sesiune specială de examen de corigenţă, în ultima săptă­mînă de cursuri a anului şcolar.   

   A.Dumitru

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2196

 
Se semnează contractul pentru Autostrada Sibiu - Piteşti Imprimare E-mail
(5 voturi)
sâmbătă, 30 mai 2015

Contestaţia la licitaţie a fost respinsă de Curtea de Apel Bucureşti

Se semnează contractul pentru Autostrada Sibiu - Piteşti

 

 În sfîrşit, o veste bu­nă privind Autostrada Sibiu - Piteşti! Com­pa­nia Naţională de A­utostrăzi şi Drumuri Naţionale din Româ­nia a anunţat ieri că s-a pronunţat soluţia definitivă la con­tes­taţia făcută de Aso­cierea Romair Consulting SRL - Dongbu Engineering CO.LTD în cadrul licitaţiei pentru Revizuirea/Actualizarea Studiului de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu - Piteşti.

Comentarii (3) | Vizualizari: 3307

Continuare
 
Membrii ANAT s-au întîlnit la Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 30 mai 2015

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism: „Potenţialul turistic al Argeşului nu este valorificat“

Membrii ANAT s-au întîlnit la Piteşti

 

 Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism - ANAT, cea mai puternică voce a agenţiilor de turism din România, ce reprezintă interesele acestora la nivel naţional şi internaţional, prin intermediul Federaţiei asociaţiilor agenţiilor de turism din UE, a încheiat seria de întîlniri informale în teritoriu cu membrii săi şi cu agenţiile de turism nemembre, la Piteşti. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2213

Continuare
 
Fumatul ucide anual 6 milioane de oameni Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 30 mai 2015

Mîine, este Ziua Mondială fără Tutun

Fumatul ucide anual 6 milioane de oameni

 

 În fiecare an, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, împreună cu partenerii săi, organizează, pe data de 31 mai, „Ziua Mondială fără Tutun“. Tema Zilei Mondiale fără Tutun în  acest an este: „Atenţie la tutunul netimbrat: vă pîndeşte complicitatea la contrabandă“. Compartimentul de Promovarea Sănătăţii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş derulează campania anti-fumat în vederea creşterii nivelului de informare şi conştientizare a populaţiei judeţului privind riscurile asupra sănătăţii asociate consumului de tutun.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2273

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 30 mai 2015

Alte ştiri pe scurt

 

„Deschide-ţi inima, deschide-ţi sufletul!“

Duminică, pe 31 mai, începînd cu ora 14.30, la Căminul Cultural din comuna Vlădeşti, situat lîngă primăria din localitate, va avea loc un eveniment dedicat Zilei Internaţionale a Copilului, 1 iunie. Acesta este intitulat „Deschide-ţi inima, deschide-ţi sufletul!“. Manifestarea este organizată de Consiliul Naţional al Dizabilităţii din România în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, Şcoala Generală din Vlădeşti, Şcoala Generală din Aninoasa, Primăria Vlădeşti, Centrul de Zi Sfînta Paraschiva din Retevoieşti, Filiala Argeş Salvaţi Copiii, Crucea Roşie din Argeş şi Fundaţia Cultural Umanitară „Sociabilitate. Simpatie. Servire. Salvare“ România.  

A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1950

Continuare
 
Militarii au mers cu dulciuri la micuţii din Trivale Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 30 mai 2015

Au început evenimentele pentru Ziua Internaţională a Copilului

Militarii au mers cu dulciuri la micuţii din Trivale

 

 Municipalitatea Pi­teşti a în­ceput de ieri seria eve­nimentelor dedicate Zilei Inter­naţionale a Co­­pilului. Astfel, ieri, copiii care au trecut prin zona centrală s-au bucurat de un spec­ta­col de muzică şi dans antrenant. Seria eveni­men­telor dedi­cate co­piilor vor continua şi în zilele următoare.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2360

Continuare
 
Divorţează pe capete Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 30 mai 2015

Direcţia Judeţeană de Statistică Argeş:

Divorţează pe capete

 

 Direcţia Judeţeană de Statistică Argeş anunţă că în luna martie s-au născut mai mulţi copii ca în februarie. Pe de altă parte, cuplurile nu s-au înghesuit să se căsătorească la oficiile de stare civilă. Cu toate acestea, numărul divorţurilor este în continuare mare.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2346

Continuare
 
Curăţenie prin Trivale Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 30 mai 2015

Curăţenie prin Trivale

 

 Campania „Curăţenia de primăvară - Educaţie pentru curăţenia oraşului tău“ a ajuns şi la Piteşti joi.  Sub deviza „Nu cobori dacă ridici... gunoiul“, Fundaţia Măreţie şi Talent în colaborare cu Primăria Piteşti şi Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii din Piteşti, filiala Argeş a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din Ro­mânia şi Clubul Tinerilor Experţi Contabili din România, au organizat cea de-a doua ediţie a campaniei „Curăţenia de primăvară - Educaţie pentru curăţenia oraşului tău“  în parcul Trivale. La acţiune au participat zeci de persoane reuşind să colecteze mai mulţi saci de gunoi.  

 A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1950

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 30 mai 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Liber la Primăria Piteşti

Potrivit dispoziţiilor art. 139 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi com­pletările ulterioare, a doua zi de Rusalii, respectiv ziua de 1 iunie 2015, este zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează. De altfel, nici la Primăria Piteşti nu se va lucra.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1907

Continuare
 
Preoţii nu dau socoteală nimănui! Imprimare E-mail
(4 voturi)
vineri, 29 mai 2015

Dumnezeu iubeşte Biserica Ortodoxă Română

Preoţii nu dau socoteală nimănui!

Preoţia nu mai este un har, ci o meserie!  

 

 Ţinînd cont că biserica fiind scutită de plata taxelor şi impozitelor nu contri­buie la viaţa socială a românilor, se naşte întrebarea: Dumnezeu iubeşte Biserica Ortodoxă Română? În plus, BOR face afaceri foarte multe, unii dintre preoţi sînt vizibil îmbuibaţi şi se vede că trăiesc în lux. Pe lîngă aceasta, românii trebuie să contribuie şi la construirea Catedralei Mîntuirii Neamului din Bucureşti. Dacă în pri­măvara anului 2013, zidurile catedra­lei abia se conturau, acum construc­ţia este vizibilă de la mare distanţă, proiectîndu-se peste clădirea Parla­mentului. Lucrările au început în fe­bruarie 2011, iar Patriarhia estimează că se vor finaliza în anul 2017. Prea­fericitul Părinte Patriarh Daniel spu­ne: „Catedrala Mîntuirii Neamului este un simbol al sufletului românesc, iar o biserică ortodoxă trebuie să expri­me eternitatea în timp, în fiecare veac“. Iată care este părerea piteş­tenilor pe care i-am intervievat, ieri, în centrul oraşului.  

Comentarii (2) | Vizualizari: 3135

Continuare
 
KIDS party şi multe surprize în centrul comercial PITEŞTI RETAIL PARK în acest weekend Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 29 mai 2015

KIDS party şi multe surprize în centrul comercial PITEŞTI RETAIL PARK în acest weekend

 

 Ziua copilului e un prilej de bucurie pentru toată familia. Centrul comercial Piteşti Retail Park şi Brico Depot au pregătit o serie de surprize copiilor de 1 Iunie. Copiii vor fi sărbătoriţi nu numai o zi, ci mai multe.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2699

Continuare
 
Simplu: îşi bate joc de clienţii corecţi! Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 29 mai 2015

Sesizare primită la redacţie:
Ce face o bancă ţepuită de şefi, salariaţi sau clienţi?

Simplu: îşi bate joc de clienţii corecţi!

 

Dl Mihail Vasile, manager al unei societăţi cu pes­te 30 de salariaţi, ne atrage atenţia asupra comportamentelor abuzive ale băncilor în această perioadă, motivate de cei aflaţi în contact cu clienţii prin faptul că banca a avut „probleme“.

Comentarii (3) | Vizualizari: 3280

Continuare
 
Angajaţii din sănătate se pregătesc de proteste Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 29 mai 2015

Dacă nu le cresc salariile cu 10%,

Angajaţii din sănătate se pregătesc de proteste

 

 Reprezentanţii Biroului Executiv al Federaţiei Sanitas s-au întîlnit, la începutul acestei săptămîni, cu secretarul de stat pentru dialog social din Ministerul Sănătăţii, Francisc Chiriac. Acesta le-a prezentat două variante privind creşterea salarială a angajaţilor din sistemul sanitar.

Comentarii (4) | Vizualizari: 2352

Continuare
 
Varicelă la Academia Piticilor! Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 29 mai 2015

Noi cazuri de boli transmisibile în şcoli şi grădiniţe

Varicelă la Academia Piticilor!

 

 Continuă să apară cazurile de scarlatină în unităţile de învăţămînt din judeţul nostru! Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Pu­blică Argeş, Sorina Hon­ţaru, în ultimele zile, au mai apărut două suspiciuni de boală la elevi de la Şcoala Miceşti şi un caz suspect de scarlatină la Grădiniţa Pui de Lei din Piteşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2115

Continuare
 
Patru rezerve modernizate la Pediatrie Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 29 mai 2015

Cu ajutorul unui tătic inimos,

Patru rezerve modernizate la Pediatrie

Condiţii ca în spitalele private

 

 Condiţiile din spitalele de stat nu sînt unele bune, iar acest lucru este cauzat în principal de subfinanţarea sistemului sanitar. Graţie unor oameni cu inimă mare şi iniţiativă, se pot fa­ce schimbări semnfi­ciative în acest sens. În Spitalul de Pediatrie din Piteşti au fost renovate de curînd patru rezerve din cadriul Secţiei Pediatrie doi. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2071

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 29 mai 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Copiii, invitaţi să viziteze Palatul Parlamentului

 Camera Deputaţilor marchează ziua de 1 iunie într-un mod deosebit. Astefl, luni 1, iunie, Palatul Parlamentului va fi deschis spre vizitare copiilor şi însoţitorilor acestora, între orele 10 - 15. 

    A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1920

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8433 - 8463 din 8983
embedgooglemap.net


Google Analytics
Zi record

Marţi, 16.10.2018

--- 3.988 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info