Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

Redacţia Curierul Zilei *** ️ vă urează un Paşte Fericit şi sărbători frumoase alături de cei dragi!     Social *** ️ Pastorala de Paște     Social *** ️ Vinerea Mare - Ziua răstignirii lui Iisus     Social *** ️ Programul instituţiilor de cultură în perioada sărbătorilor     Social *** ️ A fost sfinţită noua raclă pentru moaştele Sfintei Filoteia     Fapt divers *** ️ De la o măicuţă a luat foc o casă...     Fapt divers *** ️ Prins sub maşină la 84 de ani!     Fapt divers *** ️ La împăcare s-au bătut de au ajuns la spital!     Social *** ️ Ultimul veteran, Paraschiv Simăn a fost sărbătorit     Social *** ️ Măturătorii vor fi scutiţi de impozit!     Sport *** ️ Dornici de revanşă!“     Sport *** ️ „Ne dorim un nou titlu de campion”    
 Publicitate pdf
Se încălzeşte vremea Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 18 decembrie 2015

Se încălzeşte vremea

 

Meteorologii au realizat prognoza vremii pînă pe 27 decembrie a.c. Potrivit acesteia, începînd de astăzi, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice, cu maxime de  7...12 grade Celsius şi minime de 1...4 grade Celsius, în medie. Pentru ultimele zile ale intervalului este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea nu vor coborî sub limita normală a datei. Pînă în jurul datei de 21 decembrie, vor fi posibile precipitaţii slabe, izolate, mai ales ploi sau burniţă. Probabilitatea pentru precipitaţii, predominant sub formă de ploaie,  va fi în creştere în perioada 22 - 24 decembrie.  

    I.Ivănoiu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1625

 
Tîrgul de Crăciun, un kitsch! Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 18 decembrie 2015

Cîrnaţi, vată pe băţ şi porumb fiert ca la bîlci

Tîrgul de Crăciun, un kitsch!

Funcţionarii Primăriei sînt dezinteresaţi! Nu au idei şi nu se preocupă!

 

 A mai rămas o săptămînă pînă la Crăciun, iar Piteştiul a fost împodobit pentru ca oamenii să simtă atmosfera de sărbătoare. În centrul ora­şului, lîngă Primărie, a fost deschis, de la înce­putul acestei luni, un tîrg de Crăciun. Un adevărat kitsch de sărbători! Au fost instalate mai multe căsuţe din lemn în care sînt vîndute tot felul de produse, de la vată pe băţ la cîrnaţi şi calta­boş. Indiferent de sărbătoare, fie că e Paşte, Sfîntă Mărie sau Crăciun, în tîrgul din piaţa Primăriei, găsim aceiaşi comer­cianţi cu aceleaşi produse, care stau şi se roagă să le vină clienţii. 

Comentarii (5) | Vizualizari: 2229

Continuare
 
81 de locuri de muncă prin proiectul „TOŢI SÎNTEM OAMENI!“ Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 18 decembrie 2015

81 de locuri de muncă prin proiectul „TOŢI SÎNTEM OAMENI!“

 

 În sala de conferinţe de la sediul Asociaţiei Comunitatea Montană Iezer Muscel din comuna Godeni a avut loc conferinţa de închidere a proiectului „Toţi sîntem oameni!“, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa Prioritară 6, „Promovarea incluziunii sociale“ Domeniul Major de Intervenţie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1907

Continuare
 
Capitalul străin, motorul judeţului Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 17 decembrie 2015

Capitalul străin, motorul judeţului

 

Argeşul este pe primul loc în ţară ca pondere a capitalului străin în economie (62%), potrivit unui clasament publicat de Ziarul Financiar, pe baza datelor Registrului Comerţului privind cifrele de afaceri în 2014. Desigur, poziţia judeţului nostru se explică în primul rînd prin prezenţa la Colibaşi a francezilor de la Renault. Ponderea capitalului românesc este de doar 37%, iar cea a capitalului de stat, 1%. Societăţile argeşene au avut anul trecut vînzări totale de 44.818 milioane lei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1396

Continuare
 
Proiectul de la Apă Canal, aproape de final Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 17 decembrie 2015

Proiectul de la Apă Canal, aproape de final

 

 Cel mai mare proiect de investiţii implementat pînă acum de SC Apă Canal 2000 SA Piteşti se apropie de final. Demarat în ianuarie 2012, proiectul „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Argeş“, în valoare de 427.094.037 lei, este finanţat din Fondul de Coeziune, bugetul de stat, bugetul local şi din contribuţia proprie a SC Apă Canal 2000 SA Piteşti.

Comentarii (4) | Vizualizari: 1668

Continuare
 
Elevii, premiaţi de Pendiuc Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 17 decembrie 2015

După muncă, şi răsplată!

Elevii, premiaţi de Pendiuc

 

 Ieri, Tudor Pendiuc, edilul Piteş­tiului, i-a premiat pe elevii performeri şi pe profesorii acestora. Festivitatea s-a desfăşurat la Universitatea Constantin Brâncovenu. În total, s-a acordat din bugetul municipiului Piteşti suma de 82.500 lei pentru această premiere.

Comentarii (4) | Vizualizari: 1727

Continuare
 
Ieftineşte utilităţile! Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 17 decembrie 2015

Scăderea TVA

Ieftineşte utilităţile!

 

 Ieri, viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică, a anun-ţat că la anul se ieftinesc tarifele la utilităţi. Mai precis, vorbim de preţul la apă şi canalizare, la gigacalorie, la gunoi şi la abonamentele pe trans-portul public în comun. De departe, cea mai semni-ficativă scădere se va resimţi la apă, unde scade preţul de la 4,55 lei/mc la 4 lei/mc.

 

Comentarii (6) | Vizualizari: 2304

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 17 decembrie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

 Lactatele, la control

 Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au verificat dacă se respectă prevederile legale la comercializarea laptelui şi produselor lactate. Au fost controlaţi 12 operatori economici, ocazie cu care au fost verificate 550 kg produse. Au fost date amenzi în valoare totală de 5.000 lei. Au fost prelevate 5 esanţioane produse / produsul lapte furnizat în programul Lapte-corn, telemea vacă, unt, iaurt , kefir şi smîntînă / rezultatele fiind declarate conforme.  

 I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1644

Continuare
 
10 ani de FEG la Piteşti Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 17 decembrie 2015

10 ani de FEG la Piteşti

 

 Cu prilejul împlinirii unui deceniu de existenţă şi funcţionare a Şcolii Postliceale FEG Piteşti, conducerea şcolii felicită pe doamna preşedintă prof. Virginia Stanciu pentru ideea minunată, plină de altruism, caritate, filantropie, umanitate şi profesionalism de a înfiinţa acest mic imperiu în 25 de judeţe (localităţi) şi, totodată, îi mulţumeşte cu afecţiune şi tandreţe pentru oportunitatea oferită. Toată viaţa îi vom rămîne RECUNOSCĂTORI.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 1914

Continuare
 
Nu cumpăraţi alimente din locuri neautorizate! Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 17 decembrie 2015

Sfaturi de la Protecţia Consumatorilor:

Nu cumpăraţi alimente din locuri neautorizate!

 

 În această perioadă, gos­podinele îşi fac pla­nurile pentru masa de sărbători şi încep cum­părăturile. Comisarii din cadrul Co­misariatului Judeţean pentru Pro­tec­­­ţia Consu­ma­torilor Argeş vă fac mai multe re­co­man­dări la achizi­ţio­na­rea ali­men­te­lor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1728

Continuare
 
Se întrerupe circulaţia în zona Prelungirea strada Nicolae Labiş - DJ 703E Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 17 decembrie 2015

În perioada 16 - 21 decembrie 2015,

Se întrerupe circulaţia în zona Prelungirea strada Nicolae Labiş - DJ 703E

 

SC AEPSUP Argeş SA vă informează că pentru remedierea avariei apă pe conducta de aducţiune Dn 600 mm PREMO, SP Găvana - SP Trivale, se va întrerupe circulaţia în zona Prelungirea strada Nicolae Labiş - DJ 703E, în perioada 16 - 21 decembrie 2015.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1837

Continuare
 
Analizele de la DSP înşală pacienţii! Imprimare E-mail
(3 voturi)
miercuri, 16 decembrie 2015

Rezultatul a ieşit negativ, dar copilul avea scarlatină

Analizele de la DSP înşală pacienţii!

 

 Tatăl a doi copii internaţi la Secţia Boli Infecţioase de la Spitalul Judeţean Argeş cu scarlatină este ne­mulţumit şi spune că laboratorul din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş dă dovadă de superficia­li­tate în prelucrarea probelor. Edward Piontcovschi ne-a spus că, iniţial, băiatul cel mic al său, Sasha, de 3 ani, a avut dureri în gît, amigdale­le inflamate şi apoi bubiţe pe corp. Doctorul i-a su­gerat să meargă la Sanepid, să-i facă exudatul, deoarece era suspi­ciune de scarlatină. Deşi rezul­tatul exudatului nazo­farin­gian a ieşit negativ pentru streptococul beta­hemoli­tic grup A, copilul a fost ulterior internat la Boli Infecţioase cu diagnosticul de scarlatină.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2539

Continuare
 
Meditaţiile încep de la clasa pregătitoare! Imprimare E-mail
(3 voturi)
miercuri, 16 decembrie 2015

Inspectorul şcolar general Dumitru Tudosoiu, intrigat de situaţie:

Meditaţiile încep de la clasa pregătitoare!

Interviul Curierului

 

 La sfîrşitul acestui an, am reluat seria interviurilor la redacţie. Primul subiect dezbătut şi cel care poate genera schimbarea definitiv a fost cel vizavi de sistemul educaţional. Interlocutor ne-a fost inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, Dumitru Tudosoiu. Am făcut bilanţul sistemului de învăţămînt din Argeş, am vorbit despre meditaţii - care au devenit în majoritatea cazurilor un sistem paralel de învăţare, am atins subiectul grupurilor sanitare din fundul curţii, dar am discutat şi despre programa uneori prea încărcată şi ghiozdanul mult prea greu, pe care prichindeii din clasele primare trebuie să-l care, dar şi lecţiile suplimentare care-i ţin treji pînă la ore tîrzii din seară. Pentru că sîntem parte într-o Europă unde concurenţa este importantă, am atins şi subiectul calităţii actului educaţional în perspectiva unui sistem educaţional care ar trebui să mizeze pe descoperirea calităţilor unui individ şi valorificarea acestora.

Comentarii (3) | Vizualizari: 2470

Continuare
 
Un nou proiect la Liceul Iulia Zamfirescu Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 16 decembrie 2015

Un nou proiect la Liceul Iulia Zamfirescu 

 

 Luni, 14 decembrie, la Liceul Teoretic Iulia Zamfirescu, a fost lansat proiectul european „Mănîncă responsabil!“, coordonat de către prof. înv. primar Stoica Daniela şi prof. Stroe Roxana, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat în România de Centrul Carpato Danubian de Geoecologie (CCDG).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1561

Continuare
 
700 de cursanţi şi-au găsit o nouă meserie Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 16 decembrie 2015

Solaris, prezentare de proiect final:

700 de cursanţi şi-au găsit o nouă meserie  

 

 Asociaţia de Tineret Solaris, prin preşedintele Viorel Mihalcea, a încheiat, ieri, un proiect cofinanţat din Fondul European prin Programul Operaţional Social Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 „Investeşte în oameni!“ - „Calificări adecvate, locuri de muncă stabile“ - ID 139352. Un sprijin important l-a primit de la soţie şi chiar de la cele două fiice ale sale, dar şi de la partenerii acestui proiect.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1467

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 16 decembrie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

S-a încheiat proiectul Integro

Prefectura Argeş a încheiat proiectul Integro, realizat în parteneriat cu Asociaţia Montană - Iezer Muscel. De acest program au beneficiat 688 de persoane de etnie romă, din centrul şi sudul Munteniei. Dintre aceştia, 516 au primit certificarea în meseria de florar decorator şi la pensiuni turistice. De asemenea, timp de patru luni, 86 de copii au participat la activităţi socio-educative. În 2016 se va continua cu o nouă formă de parteneriat pe o nouă Axă în derulare.   

  A.Roşu  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1488

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8433 - 8463 din 10365


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---
Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info