Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic
Aniversare
 Publicitate pdf
(3 voturi)
Monday, 11 July 2016

Mulţi elevi nu rezolvă cerinţe banale, la Evaluarea naţională

Sute de analfabeţi, după gimnaziu

 

 Evaluarea naţională de anul acesta a avut în Ar-geş o rată de promovare de 76,4% (mai mică decît anul trecut), mai puţini de 10: 18 (faţă de 24, anul trecut) şi mai puţine note peste 9 (aproape 700, faţă de circa 900, anul trecut). În continuare, numărul celor care nu reuşesc să treacă acest examen rămîne destul de mare: 1.160 anul acesta, circa 1.500 anul trecut. La fel de îngrijorătoare sînt rezultatele celor care nu reuşesc să ia o notă care să arate un minimum contact cu şcoala - probabil profesorii se bucură că au scăpat de asemenea elevi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 7014

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 11 July 2016

Spuneţi ADIO durerilor articulare!

# 50% din populaţia adultă a României suferă de boli reumatice sau afecţiuni ale articulaţiilor.

 

Ce ceste Genacol?

 Genacol este un produs obţinut în urma cercetărilor de laborator. El conţine toate elementele necesare unei sinteze eficiente de colagen. Prin conţinutul de aminoacizi, Genacol acţionează ca o matrice unică în corp şi sprijină producţia de colagen în tot corpul, atît la nivelul pielii, cît şi la nivelul cartilajelor, tendoanelor, oaselor, articulaţiilor şi muşchilor.
Genacol este special conceput pentru a lupta cu eficienţă împotriva efectelor de îmbătrînire. Produsul ajută la o piele mai fermă, mai catifelată şi mai elastică, chiar şi după vîrsta de 5O de ani. Mai mult, Genacol este un aliat puternic împotriva reumatismului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1651

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 11 July 2016

Agenția ProCredit Bank din Pitești s-a mutat într-o clădire modernă

Noul sediu include o zonă de banking deschisă 24 de ore

 

 ProCredit Bank, singura bancă din România cu acționariat 100% german, are un nou sediu pentru agenția sa din Pitești, ce incorporează noul concept de "Zona 24/7". Noua agenție este situată în cadrul Centrului de afaceri Pitești, aflat pe Bulevardul I.C. Brătianu, numărul 48-52.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1588

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 09 July 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Nereguli în legislaţia muncii 

Cei de la Inspecţia Muncii Argeş trag un semnal de alarmă, fiind îngrijoraţi de frecventele încălcări ale legislaţiei muncii, pe care le-au identificat în urma unor controale. Dintre acestea, menţionăm: primirea la muncă a persoanelor fără întocmirea în scris a contractelor individuale de muncă, lipsa unui exemplar al contractului individual de muncă înmînat salariaţilor, neîntocmirea regulamentului intern, nerespectarea prevederilor legale referitoare la repartizarea programului de lucru în cazul contractelor individuale de muncă cu timp parţial, a celor referitoare la munca suplimentară ori repausul săptămînal. Pentru remedierea deficienţelor constatate au fost dispuse unele măsuri obligatorii, care au termene clare de realizare.  

  Antonela Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 940

Continuare
 
(1 vot)
Saturday, 09 July 2016

Noul sistem, testat între 27 şi 31 iulie,

S-a modificat Legea achiziţiilor publice

 

 Mai multe modificări au fost aduse legii achiziţiilor publice. Probabil una dintre cele mai importante se referă la utilizarea criteriului de atribuire „preţul cel mai scăzut“, care va fi completat şi de alte criterii, precum costul scăzut, raportul calitate-preţ, raportul calitate-cost şi vor exista, totodată, ghiduri coerente. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2131

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 09 July 2016

Se caută referent Protecţie Civilă şi PSI

Primăria face angajări

 

 Piteştenii care se află în căutarea unui loc de muncă stabil şi au specializarea necesară se pot angaja la Primăria Piteşti. Acest lucru este posibil după ce respectiva instituţie a scos la concurs un post de referent de specialitate, clasa II, grad superior, care să lucreze în cadrul Compartimentului Protecţie Civilă şi PSI.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2752

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 09 July 2016

Doar pînă marţi vă puteţi exprima opţiunile

A început completarea fişelor de înscriere la liceu

 

 Începînd de ieri şi pînă pe 12 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor completa opţiunile în fişele de înscriere la liceu. Înscrierea în clasa a IX-a se face fără examen, pe baza mediei de admitere, care este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională - 75%, şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu - 25%.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2348

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 09 July 2016

Peninsula de pe rîul Argeş, un pustiu cu stufăriş des

Piteştiul sălbatic dintre ape

 

 Pe mijlocul Argeşului, în dreptul cartierului Tudor Vladimirescu, Piteştiul are încă un petec de natură sălbatică. Peninsula (care, cînd lacul e secat, rămîne suspendată cîţiva metri faţă de fundul apei) e locuită acum doar de zecile de specii de păsări care cuibăresc acolo. Cineva a vrut în urmă cu cîţiva ani să o transforme într-un parc de agrement, cu pistă de aviaţie, dar nu a fost sprijinit şi acum locul e al nimănui. Dacă Primăria va reamenaja faleza, acest loc ar putea deveni şi el mai vizitat de amatorii dornici de plim­­bare. Am fost prin acest loc şi am notat ce se poate vedea şi cum se ajunge la capăt.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2340

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 09 July 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

Locuri de joacă moi

Cele circa 90 de locuri de joacă din Piteşti vor fi reabilitate şi modernizate în totalitate, în cadrul unui program pe 2-3 ani. Toate vor fi pavate cu material elastic (tartan). Astfel, copiii nu vor mai veni zilnic acasă juliţi la genunchi, cum veneau generaţiile anterioare. Cele din Proiectul urban au deja tartan, dar au fost făcute în locuri unde nu sînt copii. Pînă se nasc unii, poate se strică tartanul, că Proiectul are un termen de garanţie de 2 ani.

Haina îl face pe hoţ

Politicienii vorbesc (corect) de discriminare teoretic, şefii de magazine se descurcă aşa cum pot, în practică, dacă nu vor să dea faliment. Chiar şi în lanţurile multinaţionale de magazine din Piteşti, paznicii ştiu ce au de făcut cînd intră un grup de pirande cu fuste lungi şi creţe: merg imediat şi le spun că nu au voie să intre - şi ele - s-au învăţat şi nici nu mai vociferează. Fustele acelea or fi portul lor tradiţional, dar împreună cu umblatul în grupuri e un indiciu pentru paznici că nu s-au „integrat“, ci sînt încă „în proces de integrare“.

Bucata mea de stradă

În Anglia nu sînt multe blocuri, şi toate casele au o curte mică. Oricît ar fi de mică, în ea este amenajat un loc de parcare, astfel încît maşina proprietarului stă înăuntru. La noi, multe curţi au loc destul spaţiu, dar maşina e lăsată tot a­fară, pe stradă, blocînd circulaţia, trotuarul şi chiar maşinile utilitare. E ca în comunism: ce e al meu (terenul din curte) e doar al meu, pe cînd carosabilul e al tuturor, deci şi al meu.  

  VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2177

 
(1 vot)
Saturday, 09 July 2016

Samsarii de cabaline îşi dau întîlnire înainte de tîrgul de Sfînta Marina

Expoziţie şi concurs de cai, la Mihăeşti

 

 Cîţiva musceleni, iubitori de cai, au decis să organizeze o expoziţie-concurs de cabaline. Evenimentul, altul decît tîrgul tradiţional de cai organizat, la Berevoeşti, de Sf. Marina, este programat să se desfăşoare în perioada 15 - 16 iulie 2016 la Mihăeşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2835

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 09 July 2016

La cele trei probe ale examenului au fost eliminaţi 7 elevi

Au ratat bac-ul încercînd să copieze

 

 Ieri, a avut loc ultima probă la Bacalaureat, cea la alegere a profilului şi specializării. În funcţie de cele două criterii, candidaţii au ales o disciplină din cele zece disponibile: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2799

Continuare
 
(4 voturi)
Saturday, 09 July 2016

Locatarii din centrul Piteştiului au sesizat autorităţile

Terorizaţi de mirosul de hamsii!

 

 Locatarii din cadrul Asociaţiei de Proprietari de la blocul 12A din centrul Piteştiului au sesizat autorităţile, din cauza mirosului insuportabil de hamsii şi friptură de la două terase situate vizavi de acest bloc. Dacă pentru trecători mirosul este unul îmbietor şi nu-i deranjează, pentru cei care locuiesc în zonă a devenit un coşmar!

Comentarii (1) | Vizualizari: 4658

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 09 July 2016

Pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare,

Cumpăraţi alimente doar din locuri autorizate!

 

Vara creşte riscul alterării alimentelor şi, implicit, al apariţiei de toxiinfecţii alimentare. Pentru a nu ajunge la spital din cauza unor alimente alterate, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor vă recomandă să acordaţi o mai mare atenţie modului în care păstraţi sau preparaţi alimentele şi locurilor de unde acestea sînt cumpărate.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2332

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 08 July 2016

Alte ştiri pe scurt

 

14 zile fără apă caldă

Societatea SC Termo Calor Confort SA va opri furnizarea apei calde în perioada 11 - 24 iulie, în următoarele zone: Găvana II, Găvana III, Gîrlei, respectiv punctele termice 901 (Spitalul Judeţean), 902, 903,904, 905, 906, 907, 908, 909, 910 şi 912. Oprirea furnizării agentului termic este necesară pentru reabilitarea şi modernizarea reţelei termice de transport din Bulevardul 1 Decembrie 1918 - Tronson Racord CT 910, lucrare finanţată de Primăria Piteşti.    

Antonela Roşu

Astăzi, proba la alegere la Bac

Pentru absolvenţii de liceu, astăzi, Bacalaureatul continuă cu proba la alegere a profilului şi specializării. În funcţie de cele două criterii, candidaţii au ales o disciplină din cele zece disponibile: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie. Afişarea rezultatelor se face pe 12 iulie, pînă la ora 16, iar în aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţii, între orele 16 şi 20. Ele vor fi soluţionate între 13 şi 15 iulie, iar rezultatele finale se afişază pe 16 iulie.    

Antonela Roşu

Se caută inspector la Prefectură

Cei interesaţi pot să se angajeze la Prefectură, deoarece este liber un post de inspector, clasa I, gradul debutant, la Compartimentul Achiziţii Publice şi Administrativ. Concursul are loc la sediul prefecturii, pe 10 august. La ora 9.00 este proba eliminatorie de testare a cunoştinţelor de operare pe calculator, urmată la ora 10.00 de proba scrisă. Condiţiile de participare la concurs şi bibliografia se afişează la sediul şi pe site-ul Instituţiei Prefectului Judeţul Argeş. Dosarele de înscriere se depun în 20 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Antonela Roşu

Adunare Generală PSE la Piteşti 

Reuniţi la Piteşti, în cadrul Adună­rii Generale, reprezenţanţii Partidul Socialiştilor Europeni activists România au discutat despre rezultatele alegerilor locale şi acţiunile care urmează a fi realizate pentru viitoarele alegeri parlamentare. „Alegerile locale au dovedit că stînga românească are proiectele cele mai credibile pentru dezvoltarea comunităţilor locale. Rezultatele noastre au fost lăudate de colegii din Partidul Socialiştilor Europeni şi fac din Partidul Social Democrat una dintre cele mai puternice formaţiuni politice de stînga din Europa. Sîntem convinşi că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va conduce stînga la victorie la alegerile parlamentare“, a spus europarlamentarul Victor Negrescu, preşedintele coordonator naţional al PES activists România. În cadrul Adunării Generale au fost prezenţi o parte dintre aleşii locali ai PSD şi s-a discutat despre recentele evoluţii în politica europeană în contextul Brexit-ului.

Antonela Roşu

Se va repara DJ 738 Mihăieşti - Drăghici

În urmă cu doi ani, o alunecare de teren a distrus o parte din drumul judeţean care traversează comuna Mihăeşti, în satul Drăghici, drumul fiind închis pe unul din cele două sensuri de circulaţie. Ieri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Simona Brătulescu, împreună cu directorul Regiei Judeţene de Drumuri Argeş, Alina Nicolau, directorul ABAAV, Tatiana Diaconu, şi primarul din Mihăeşti, Gheorghe Matei, au mers în zonă pentru a stabili măsurile în vederea stopării alunecărilor de teren şi reparării acestui drum. S-a decis efectuarea, în cel mai scurt timp, a unei expertize tehnice, însoţită de studii geologice, pentru stabilirea soluţiei de proiectare în vederea realizării obiectivului DJ 738 Mihăieşti -Drăghici. „După efectuarea expertizei tehnice, urmează ca, împreună cu preşedintele Dan Manu, vicepreşedintele Ion Mînzînă şi specialiştii Consiliului Judeţean Argeş, să găsim cea mai bună soluţie pentru a rezolva, într-un timp cît mai scurt, această problemă“, a precizat  Simona Brătulescu.  

  I.Ivănoiu

Reprezentanţii AGA nu primesc bani

Guvernul a aprobat un memorandum prin care activitatea acţionarilor în Adunările Generale ale Acţionarilor operatorilor economici, la care statul deţine direct sau indirect o participaţie majoritară, va fi considerată sarcină de serviciu pentru angajaţii acţionarului şi nu va fi plătită. Pînă în septembrie se va constitui baza legală pentru măsurile dispuse. Decizia a fost luată pentru uniformizarea practicii la nivelul tuturor companiilor aflate direct sau indirect în subordinea statului. De asemenea, în februarie s-a stabilit că mandatul acordat reprezentanţilor M.E.C.R.M.A. în AGA ale societăţilor aflate în coordonarea ministerului de resort, este cu titlu gratuit.  

   Antonela Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1276

 
(2 voturi)
Saturday, 09 July 2016

Ieri, la Universitatea Piteşti,

S-a deschis cantina studenţească!

 

 Ieri, a fost redeschisă cantina Universităţii din Piteşti, situată pe Gheorghe Doja. Acolo, studenţii pot servi prînzul, beneficiind de un meniu variat, cu două feluri principale şi desert.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2992

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 08 July 2016

Primăria ar ridica maşini, dar fără plăcere

 

Zilele trecute, Ministerul de Interne a pus în dezbatere publică Regulamentul privind ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar. Şi Primăria Piteşti ar avea nevoie de o astfel de lege, dar nu îşi doreşte problemele pe care le generează aplicarea ei. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1390

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8433 - 8463 din 11701


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 03.09.2019

--- 4.591 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info