Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic
 

*** 642 de locuri de muncă în Argeş     *** Investiţie importantă în amenajarea unui pîrîu     *** Tîrg de adopţii de cîini la Mioveni      *** „Jake şi femeile lui”      *** „Coşmarul Vraciului“      *** Muzică şi sport în faţa Primăriei Piteşti     *** Filmele săptămînii 21 - 27 septembrie      *** Dispărutul era spînzurat!      *** Omorît de un BMW     *** Doi şoferi răniţi grav, la Moşoaia!     *** Spărgătorii şi tăinuitorul, colegi de celulă     *** Pod reabilitat,după turnarea asfaltului!     *** Şapte oi omorîte şi şase stupi distruşi de urs     *** Ministrul Fifor, „no comment” despre tragedia de la Valea Urdii     *** Vor victoria în Moldova      *** Europa League, Etapa 1     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuitul carasului pe Dunăre     *** După puncte, la Timişoara     *** Atletic Bradu şi Unirea Bascov joacă astăzi în campionat     *** 80 de piloţi la Trofeul Câmpulung!     *** Fotbal la TV în week-end    

 
Tîrg de Paşte, în centrul comercial Piteşti Retail Park Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 06 aprilie 2015

Tîrg de Paşte, în centrul comercial Piteşti Retail Park

 

 De Paşte, tradiţiile prind din nou viaţă. Centrul comercial Piteşti Retail Park în colaborare cu Şcoala Populară de Arte şi Meserii şi Auchan Bradu a organizat, sîmbătă, 4 aprilie, în zona Food Court şi Maciu Piciu, parada portului popular la care au participat peste două sute de copii din toate zonele judeţului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3771

Continuare
 
Bisericile, pline ochi, de Florii Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 06 aprilie 2015

Viaţa grea te întoarce la credinţă

Bisericile, pline ochi, de Florii

# În faţa sfintelor lăcaşe, cerşetorii vindeau crengi de salcie

 

 Creştinii ortodocşi au prăznuit, ieri, Floriile, cea mai importantă sărbă­toa­re care vesteşte Paştele. Piteştenii au mers în nu­măr foarte mare la bise­rică şi au celebrat Intra­rea Mîntuitorului în Ierusalim, participînd la Sfînta Liturghie. Semnificaţia creştină a Floriilor e una foarte puternică, repre­zentînd intrarea lui Hris­tos în Ierusalim, călare pe un măgar.

Comentarii (1) | Vizualizari: 3484

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 06 aprilie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Mai multe autoturisme personale noi

Ţara noastră a înregistrat a patra mare creştere a înmatriculărilor de autoturisme personale noi din UE, de 21,6% în 2014, pe o piaţă europeană în urcare pentru prima oară din 2007. Dacia a avut cel mai important avans dintre mărcile cu volum ridicat de vînzări, de 23,9%, la 359.141 de unităţi. În România, înmatriculările de automobile noi au avansat la 70.172 de unităţi în 2014, comparativ cu 57.710 în 2013. Creşteri similare României au înregistrat pieţele auto din Grecia - 21,3% şi Ungaria - 20,2%. În ce priveşte vînzările Dacia, au crescut cel mai mult dintre mărcile cu volum ridicat de vînzări în 2014. Cota de piaţă Dacia este 2,9% în UE, în 2014, în urcare de la 2,4% în 2013. Grupul francez Renault, ce deţine marca Dacia, a înregistrat cel mai mare avans al vînzărilor dintre producătorii importanţi din Europa, de 13,3%. Renault e al treilea mare producător auto din Europa, cu o cotă de piaţă de 9,7% la finalul lui decembrie.  

   A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3549

Continuare
 
SANITAS pichetează Ministerul Sănătăţii Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 06 aprilie 2015

Cadrele medicale s-au săturat de promisiuni deşarte

SANITAS pichetează Ministerul Sănătăţii

 

 Mîine, de Ziua Mondială a Sănătăţii, Federaţia SANI­TAS din România va pi­che­ta Ministerul Sănă­tă­ţii, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Muncii, între o­rele 10 - 12, pentru a atra­ge atenţia asupra marilor probleme din sistemul sa­nitar românesc şi în semn de nemulţumire faţă de autorităţile care au pro­mis multe dar nu au făcut nimic. 

Comentarii (2) | Vizualizari: 4049

Continuare
 
Totul despre cardul naţional de sănătate Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 06 aprilie 2015

De la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Argeş aflaţi

Totul despre cardul naţional de sănătate

 

 Casa Judeţeană de Asigurări de Sănă­tate Argeş informează că, începînd cu 1 mai 2015, cardul de sănătate va deveni singurul instrument de validare şi decontare a serviciilor medicale prevăzute în pachetul de bază, pentru persoanele asigurate cu vîrsta de peste 18 ani, conform legislaţiei în vigoare. În asistenţa medicală primară şi în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate de medicină dentară utilizarea cardului naţional de sănătate se face la momentul acor-dării  serviciilor medicale.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5528

Continuare
 
Spectacol caritabil cu ocazia Sărbătorilor Pascale Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 06 aprilie 2015

La Mioveni,

Spectacol caritabil cu ocazia Sărbătorilor Pascale

 

 Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Aso­cia­ţia TEAM Mioveni, a or­ganizat, vineri, 3 aprilie 2015, un spectacol ca­ri­tabil „Venim în casa ta de Paşte“, cu scopul de a strînge fonduri ce vor fi folosite pentru a ajuta cî­teva cazuri sociale din o­raşul Mioveni, în pragul sărbătorilor pascale.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3382

Continuare
 
Piteşti, oraşul reciclării 2015 Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 06 aprilie 2015

Piteşti, oraşul reciclării 2015

 

Municipiul Piteşti s-a alăturat luptei pentru titlul de „Oraşul Reciclării 2015“, ediţia a III-a. În cadrul competiţiei va fi organizat concursul „Şcoala reciclării“, ce se adresează tuturor elevilor din clasele I - IV, preocupaţi de protecţia mediului, cărora li se oferă prilejul de a-şi manifesta libertatea de exprimare artistică într-un cadru instituţionalizat.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2959

Continuare
 
S-a lansat proiectul pentru tineri Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 06 aprilie 2015

S-a lansat proiectul pentru tineri

 

De curînd, a avut loc, la Piteşti, conferinţa de lansare a proiectului „Eşti tînăr, eşti aFIRMAT“. Proiectul este finanţat din fonduri europene. Acest rpoiect se derulează în peri­oada februarie - decembrie 2015 şi urmăreşte extinderea metodei moderne interactive de învăţare firma de exerciţiu în rîndul a cel puţin 650 de elevi, din cel puţin 13 licee, din 13 judeţe ce aparţin regiunilor Sud-Est şi Sud Mun­tenia prin crearea şi funcţionarea a cel puţin 130 de firme de exerciţiu. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea aptitudinilor a 650 de elevi din regiunile Sud-Est şi Sud Muntenia, prin dobîndirea competenţelor necesare inserţiei pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi dinamică. Beneficiarii pro­iectului sînt 650 de elevi, din 13 licee, din 13 judeţe ce aparţin regiunilor Sud-Est şi Sud Muntenia, care vor participa în cadrul firmelor de exerciţiu şi în alte activităţi interactive de în­văţare şi educaţie antreprenorială, cum ar fi ateliere antreprenoriale, activităţi de mentorship, tîrg interregional Industrii creative pentru tineri, job shadowing. În cadrul tîrgului interregional, elevii vor avea ocazia să îşi prezinte planurile de afaceri, iar 10 echipe cu cele mai inovatoare şi sustenabile idei vor fi premiate cu 9.000 de lei per echipă.   

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2748

 
Cursuri pentru infirmiere şi îngrijitoare Imprimare E-mail
(3 voturi)
sâmbătă, 04 aprilie 2015

 O şansă în carieră pentru argeşence printr-un proiect cu fonduri europene

Cursuri pentru infirmiere şi îngrijitoare

 

 Joi, la Hotelul Victoria din Piteşti, s-a desfăşurat Conferinţa Regională de prezentare a rezultatelor intermediare ale proiectului „Şanse egale pentru acces în carieră“, POSDRU 144/6.3/132140 Regiunea Sud Muntenia. Este vorba de un  proiect cu finanţare europeană al cărui beneficiar este Federaţia Sanitas România, în parteneriat cu SC Edumed Interactiv SRL şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 6426

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 04 aprilie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Autocare pentru elevi

În urma demersurilor şi discuţiilor purtate de preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, la Ministerul Dez­voltării Regionale şi Administraţiei Publice, cu ministrul Liviu Dragnea, încă două uni­tăţi administrative vor beneficia de transport şcolar. Astfel, luni, 6 a­prilie, primarii comunelor Miceşti şi Rociu vor lua în primire, la sediul MDRAP,  cîte un miniautocar, cu o capacitate de 28 plus 2 locuri, destinate transportului pre­­şco­larilor şi elevilor care locuiesc la distanţe mari de şcolile în care învaţă.

A.Dumitru 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3567

Continuare
 
Producătorii din Argeş, la Tîrgul de Florii Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 04 aprilie 2015

Producătorii din Argeş, la Tîrgul de Florii

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale găzduieşte în acest weekend Tîrgul de Florii în curtea instituţiei, în­tre orele 9 şi 16. În cadrul evenimentului, organizat împreună cu Asociaţia Produs de Cluj, vizitatorii pot a­lege dintr-o paletă vastă de produse de calitate precum cele din carne, lactate, murături, zacuscă, realizate de pro­ducători atît din zona Clujului, cît şi din Argeş, Botoşani, Braşov, Covasna, Olt, Maramureş, Prahova, Tulcea şi Bucureşti, care vor expune produse ecologice certificate şi tradiţionale atestate. Pe lîngă bucatele cu tra­­diţie din zona Clujului, producătorii locali vor aduce la Tîrgul de Florii siropuri şi gemuri naturale, ciocolată şi pră­­jituri de casă, pentru a reaminti tuturor vizitatorilor gusturile autentice româneşti. Printre produsele ecologi­ce ce vor fi expuse la Tîrgul de Florii, organizat de MADR, se vor regăsi şi uleiuri naturale, obţinute prin presa­rea la rece a seminţelor selecţionate şi neprelucrate termic prin prăjire sau sucuri de mere ecologice, fără nici un adaos. De asemenea, la Tîrgul de Florii, vizitatorii vor regăsi şi Magiunul de prune de Topoloveni, primul pro­dus românesc ce a obţinut protecţia la nivel european cu marca Indicaţie Geografică Protejată.       

          I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3168

 
Postul, purificarea organismului Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 03 aprilie 2015

Dacă se ţine cont de recomandările medicale,

Postul, purificarea organismului

 

 Sîntem în Postul Paştelui, iar cardiologul Adrian Tase vă spune care sînt beneficiile, dar şi riscurile acestei perioade. Postul este o for­mă de alimentaţie excentrică, avînd un efect benefic asupra orga­nis­mului pe o perioadă limitată. În timpul postului, organis­mul în general şi aparatul digestiv în particular merg la ralenti, urmînd ca, odată cu dezlănţuirea culinară de Paşte, ele să lucre­ze la o turaţie mare. Din perspectiva medicală, postul Paştelui are anumite particularităţi. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4308

Continuare
 
Programul „ARGEŞUL CURAT“ debutează, luni, la Topoloveni, cu ecologizarea Pîrîului Cîrcinov Imprimare E-mail
(3 voturi)
vineri, 03 aprilie 2015

Programul „ARGEŞUL CURAT“ debutează, luni, la Topoloveni, cu ecologizarea Pîrîului Cîrcinov

 

 Luni, 6 aprilie, la Topolo­veni, debutează „ARGEŞUL CURAT“, un program ambi­ţios prin care ne propunem să ecologizăm, în decursul acestui an, cu ajutorul vo­luntarilor şi partenerilor noştri, toate albiile rîurilor care străbat judeţul Argeş.

Comentarii (2) | Vizualizari: 4415

Continuare
 
21 de cazuri de scarlatină în şcoli Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 03 aprilie 2015

Un val de îmbolnăviri în ultima lună

21 de cazuri de scarlatină în şcoli

 

 De la sfîrşitul lunii februarie şi pînă în prezent, în judeţul nostru, s-au înregis­trat 21 de cazuri de scarlatină la copiii din unităţile de învăţămînt preşcolar, gimanzial şi liceal. Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, epidemiologul Adrian Stoica, faţă de anii precedenţi s-au înregistrat mai multe cazuri, fiind vorba de un val de îmbolnăviri.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4254

Continuare
 
Biletele de tratament se vor da şi sîmbătă Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 03 aprilie 2015

La Casa Judeţeană de Pensii Argeş,

Biletele de tratament se vor da şi sîmbătă

 

 La sediul Casei Judeţene de Pensii Argeş, s-a afişat re­parti­ţia biletelor de tratament balnear pentru seria 4, datele de plecare în staţiuni fiind 5 aprilie, respectiv 6 aprilie a.c. Di­rectorul Casei Judeţene de Pensii Argeş, Aida Enache, ne-a spus că eliberarea biletelor se va face nu numai astăzi, dar şi mîine, între orele 8 - 14, avînd în vedere faptul că acestea au sosit la sediul instituţiei ieri. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3691

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 03 aprilie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Salariile vin mai repede în aprilie

 Conform calendarului decis ieri de Guvern, salariile bugetarilor argeşeni vor fi achitate mai devreme, în perioada 6 - 8 aprilie. Premierul Victor Ponta a anunţat recent că salariile bugetarilor vor fi plătite în aprilie cu cîteva zile mai devreme decît data stabilită, astfel încît ei să aibă bani înainte de Sărbătorile de Paşte.    

 A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3709

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8433 - 8463 din 8667
embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Sâmbătă, 08.09.2018

--- 4.387 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info