Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Se opreşte curentul în Hîrtieşti     *** 200 de locuri de muncă în agricultură      *** Dacia recheamă în service peste 13.000 de maşini!     *** Cartofii şi legumele, în topul scumpirilor!     *** Sfinţii zilei      *** Sumă mare de bani!    *** BALMOŞ CA ÎN BUCOVINA     *** Evenimente 16 ianuarie de-a lungul vremii     *** Premiera „O noapte furtunoasă“ reprogramată     *** Violonistul Horia Văcărescu, în premieră la Piteşti     *** 14 cazuri de gripă confirmate     *** Vrea cetăţenia română, ca să primească ajutor     *** A uitat de biberon pe aragaz     *** Şmecher la volan a fost reţinut!     *** Conducea o maşină neînmatriculată     *** Femeia de 33 de ani a murit la spital     *** Agresorul s-a întors în arest     *** Accident cu 4 maşini la Curtea de Argeş     *** Ce mai fac colegele de serie ale CS Mioveni şi FC Argeş     *** CS Mioveni, la doctor!     *** Sepsi OSK, cel mai omogen lot     *** Pregătire la Piscul Negru!     *** Competiţiile la care vor participa în 2019 înotătorii argeşeni     *** Cantonament şi pentru piteşteni     *** Bianca Andreescu, în turul 2 la Australian Open!     *** „Putem termina în primele trei locuri“     *** Debut de foc în Top 6!      *** A apărut Cupa României de Baschet 3x3!     

 
Se opreşte apa! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 03 august 2015

Se opreşte apa!

 

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile, azi, între orele 9 şi 13, fiind afectaţi utilizatorii din Piteşti, cartier Găvana, astfel: strada Morii; strada Ion Agîrbiceanu; strada Ion Budai Deleanu. Oprirea furnizării apei este necesară pentru cuplarea conductei de apă nou-executate la conducta existentă în cadrul lucrării „Înlocuire conductă apă şi branşamente aferente din strada Morii, cartier Găvana, municipiul Piteşti“. Societatea îşi cere scuze faţă de abonaţii afectaţi de această oprire şi îi roagă să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.                    

     A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2010

 
Spaţiu gratuit pentru Comisia de Expertiză a Muncii Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 03 august 2015

Spaţiu gratuit pentru Comisia de Expertiză a Muncii

 

Miercuri, consilierii judeţeni au decis în şedinţa CJ Argeş să dea în folosinţă gratuită Casei Ju­deţene de Pensii Argeş, pe o perioadă de 3 ani, un spaţiu situat în incinta Policlinicii  2  Piteşti, pen­tru continuarea activităţii Comisiei de Expertiză Medicală a Capacităţii de Muncă. În anul 2012, consilierii judeţeni au aprobat darea în folosinţă gratuită a unor spaţii ale Policlinicii. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2078

Continuare
 
Începe reabilitarea în cimitirul Sf. Gheorghe Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 03 august 2015

Viceprimarul Cornel Ionică a anunţat:

Începe reabilitarea în cimitirul Sf. Gheorghe

 

 Viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică, a declarat în ultima conferinţă de presă a municipalităţii că  încep lucrările de re­a­bilitare a aleilor şi de canalizare la cimitirul Sf. Gheorghe. Aceste lucrări erau aşteptate, cu atît mai mult cu cît aleile erau degradate. 

Comentarii (2) | Vizualizari: 1951

Continuare
 
Noi proceduri de retragere de la vînzare a alimentelor Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 03 august 2015

ANSVSA a elaborat

Noi proceduri de retragere de la vînzare a alimentelor

 

 Autoritatea Naţională Sa­nitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a elaborat o serie de pro­ceduri aplicabile începînd cu data de 10 august. A­cestea au rolul de a asi­gura o comunicare rapidă între operatori şi autori­tate, în cazul iniţierii unei măsuri de reţinere oficială în vederea retragerii de la comercializare sau a re­chemării a unor produse alimentare neconforme, care ar putea prezenta un potenţial risc pentru să­nătatea publică.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2370

Continuare
 
Adeverinţe pentru fermierii care vor credite Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 03 august 2015

Pentru beneficiarii Măsurii 215 privind bunăstarea păsărilor,

Adeverinţe pentru fermierii care vor credite

 

 Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că eliberează adeverinţe pentru be­ne­ficiarii Măsurii 215 - Plăţi privind bunăstarea ani­ma­lelor - pachet b - păsări, sesiunea I de depunere - anul III de angajament, care intenţionează să accese­ze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la băncile care au încheiat convenţii cu agenţia.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2333

Continuare
 
Sute de fermieri solicită ajutorul pentru motorină Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 03 august 2015

În aceste zile, la APIA,

Sute de fermieri solicită ajutorul pentru motorină

 

 Pînă pe 4 august, inclusiv, fermierii pot depune la Agenţia de Plăţi şi Inter­venţie pentru Agricultură Argeş cererea de acord prealabil pentru finanţare în cadrul schemei de ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură. Agricultorii din judeţul nostru pot depune solicitările la Centrul Judeţean APIA, Serviciul Măsuri de Sprijin din Calea Cîmpulung nr. 8, Piteşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2657

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 03 august 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Alocări de la stat pentru şcolile private

Şcolile private din învăţămîntul obligatoriu ar putea reduce taxele din toamnă, după ce statul le alocă 32,6 milioane lei. „În învăţămîntul privat obligatoriu sînt 35.194 de copii. Din septembrie, pentru prima dată, va primi suma de 32,6 milioane lei, aşa cum este prevăzut în Legea educaţiei“, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.   

  A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2815

Continuare
 
Persoanele cu handicap au dreptul să muncească Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 03 august 2015

ITM Argeş informează:

Persoanele cu handicap au dreptul să muncească

 

 Angajatorii cu cel puţin 50 de oameni au obligaţia de a lua la muncă per­soane cu han­dicap într-o pro­porţie de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi. Nerespectarea cadrului legal constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzi de la 15.000 la 20.000 lei, anunţă inspectorii de muncă. În următoarea perioa­dă, ITM Argeş va verifica societăţile comerciale care au peste 50 de angajati privind respectarea Legii nr. 448/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2765

Continuare
 
200 lei pe lună pentru fiecare elev Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 03 august 2015

Pentru a urma programul „Şcoală după şcoală“,

200 lei pe lună pentru fiecare elev

 

 Elevii de pînă în clasa a IV-a ar putea primi 200 de lei pe lună pentru programul „Şcoala după şcoală“, se arată în proiectul de modficare a Legii educaţiei, depus de deputaţii PNL Raluca Turcan şi Claudia Boghicevici. Propunerea legislativă se află în con­sultare publică, la Ca­meră, urmînd să intre în dezbaterea comisiilor de specialitate, arată cei de la Mediafax.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3152

Continuare
 
S-au înghesuit la Mecanică Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 03 august 2015

La Universitatea de Stat din Piteşti,

S-au înghesuit la Mecanică

# Din 3.760 de locuri, au rămas libere 1.825

 

 La sfîrşitul lunii iulie 2015, s-a încheiat prima sesiune de admitere în învăţămîntul universitar de licenţă la Universitatea din Piteşti. În total, din cele 3.760 locuri aprobate, s-au ocupat 1.935. Pentru a doua sesiune au rămas libere 1.825 de locuri, dintre care 25 subvenţionate. E bine de precizat că, dacă în anii trecuţi, mulţi se înghesuiau la Facultatea de Ştiinţe Economice, acum aici au rămas cele mai multe locuri libere. Tinerii şi-au îndreptat atenţia spre Facultatea de Mecanică şi Tehnologie, mizînd cel mai probabil pe un viitor la Uzina Dacia.

Comentarii (2) | Vizualizari: 3863

Continuare
 
Tudosoiu, inspector şef patru ani! Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 01 august 2015

După a doua încercare a reuşit

Tudosoiu, inspector şef patru ani!

 

 Dumitru Tudosoiu, inspec­torul şcolar general al ISJ Argeş, a luat concursul pe post. Asta după ce el s-a mai înscris la un concurs pentru funcţia de inspector şcolar general, dar de la care s-a retras. A­cum Tudosoiu a luat con­cursul cu media 7,68.

Comentarii (4) | Vizualizari: 3886

Continuare
 
S-a stabilit locaţia Muzeului Dacia Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 01 august 2015

Proiectul ambiţios ar aduce vizitatori din toată lumea în Argeş

S-a stabilit locaţia Muzeului Dacia

 

 Pregătirile pentru construirea Muzeului Dacia au fost începute de Primăria Mioveni şi Uzina Automobile Da­cia. S-au pus la punct mai multe detalii, printre care şi locaţia acestuia. De departe, acest proiect poate aduce foarte mulţi vizitatori, însă rămîne de văzut cum va fi conceput, pentru că, pe de-o parte, trebuie să aducă celor interesaţi atît partea istorică prin mode­lele produse şi evoluţia maşinăriilor folosite în pro­ducţie, cît şi o zonă de atracţie pentru generaţiile tinere sau pentru posibilii cumpărători. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3195

Continuare
 
Pictoriţă, sărbătorită la 100 ani Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 01 august 2015

Pînă în prezent s-au premiat 16 centenari

Pictoriţă, sărbătorită la 100 ani

 

 O pictoriţă a fost sărbătorită ieri de municipalitatea Piteşti pentru că a marcat venerabila vîrstă de 100 de ani. Piteştenca centenară, Elisabeta Costelina, îşi mai doreşte să trăiască încă pe-atît, să poată marca din nou cu reprezentanţii municipalităţii acest eveniment.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2290

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 01 august 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Legea amnistiei fiscale a intrat în vigoare

Legea amnistiei fiscale va anula unele obligaţii fiscale stabilite abuziv de organele fiscale. Este luată în calcul şi anularea obligaţiilor fiscale ale salariaţiilor ce au primit indemnizaţii de delegare, diurne, considerate de organele fiscale drept salarii. Sînt vizate cei ce au obţinut venituri sub nivelul salariului minim pe economie şi au fost obligate să plătească contribuţii de sănătate la nivelul salariului minim pe economie. O altă modificare se referă la persoanele fizice autorizate ce au depăşit plafonul de venituri şi trebuia să se declare ca plătitor de TVA. Legea amnistiei fiscale a intrat în vigoare ieri.    

  A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2358

Continuare
 
Global Village, la Jupiter City Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 01 august 2015

Culturi şi tradiţii diferite din toate colţurile lumii

Global Village, la Jupiter City

 

 Global Vil­lage - Tîrgul Cul­turilor este un eve­niment realizat de AIESEC, fiind organizat în colaborare cu Jupiter City. Acesta va avea loc pe 2 august. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2430

Continuare
 
Tîrg Apicol, la Mioveni Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 01 august 2015

Tîrg Apicol, la Mioveni

 

 În perioada 11 - 13 sep­tembrie 2015, pe platoul Casei de Cul­tură a Sindi­catelor Dacia din Miove­ni, se va desfăşura pri­ma ediţie a Tîrgului Api­col Mioveni, un eveni­ment  dedicat atît con­sumatorilor de miere de albine, cît şi apicul­torilor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2525

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8433 - 8463 din 9461


embedgooglemap.net


Google Analytics


Zi record

Luni, 07.01.2019

--- 3.633 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info