Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Cozile de topor din pădurea românească     *** 8 miniştri noi şi un nou vicepremier     *** Avem stocuri de antiderapant     *** PASTILA de UMOR      *** „Un secol de muzică tradiţională românească”     *** Workshop pentru formarea profesională      *** Autorităţile din Mioveni pregătite pentru iarnă      *** Incendiu la Vlădeşti     *** Crimă, la un pahar de ţuică!     *** Spărgătorii de la Primăria Leordeni, prinşi!     *** Prima zăpadă a venit cu accidente şi evenimente     *** Bărbat paralizat, scos din incendiu     *** Spaniolii preferă familii de români, căpşunari!     *** Următorul meci al Mioveniului, vineri la 17:00     *** „Nu putem rata obiectivul!“     *** Pelici: „Am întîlnit o echipă bună“     *** 4 medalii de bronz la Focşani     *** Pe frig, doar 20 de goluri     *** Raicu s-a oprit în turul 2      *** Meci crucial pentru tricolori     *** Show baschetbalistic la Piteşti!     *** „3 puncte foarte importante”     *** Popa: „Am pierdut pe greşeli individuale”    

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 03 iunie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Zeci de societăţi, în vizorul ITM Argeş

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş va desfăşura, în cursul anului 2015, Campania Naţională pentru îmbunătăţirea stării de securitate şi sănătate în muncă în întreprinderile mijlocii şi mari, prin scăderea numărului de neconformităţi prezente la locul de muncă. În cadrul campaniei vor fi monitorizate 34 de unităţi mari şi mijlocii din judeţul nostru asupra cărora se vor desfăşura activităţi de informare, conştientizare şi control. La finalul campaniei vor fi promovate rezultatele ca exemple de bune practici privind îmbunătăţirea stării de securitate şi sănătate în muncă în întreprinderile monitorizate.   

  A.Roşu  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1760

Continuare
 
Folosiţi cu moderaţie aerul condiţionat! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 03 iunie 2015

Canicula şi disconfortul termic ne fac să apelăm la aceste aparate

Folosiţi cu moderaţie aerul condiţionat!

# Există risc de pneumonie

 

 În ultimii ani, din cauza caniculei şi a disconfortului termic, tot mai mulţi piteşteni, în special cei ce locuiesc la etajele superioare sau deţin magazine, apelează la aparatele de aer condiţionat, pentru a se putea răcori.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2652

Continuare
 
Se vor acorda maximum 100 de premii Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 03 iunie 2015

Modificări la Loteria Bonurilor Fiscale

Se vor acorda maximum 100 de premii

10 mii lei pentru fiecare cîştigător

 

 Comisia de buget şi finanţe a Ca­merei Deputaţilor a decis să mo­difice Ordonanţa nr. 10 din 2015 pentru organizarea loteriei bonu­rilor fiscale. Ei au stabilit că la ex­tragerea loteriei bonurilor fiscale se vor acorda maximum 100 de pre­mii. Astfel, pentru extragerile viitoare, premiul va fi de 10 mii lei pentru fiecare cîştigator, din cei 100 de norocoşi. Aceste modifică­ri vor fi publicate în cel mai scurt timp în Monitorul Oficial, după ca­re vor intra în vigoare.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2005

Continuare
 
S-a construit pe capete Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 03 iunie 2015

Anul trecut, în Argeş s-au finalizat şi dat în folosinţă sute de locuinţe

S-a construit pe capete

 

 Argeşul a ocupat primul loc din regiunea Sud - Mun­­tenia în ce priveşte finalizarea de noi locuinţe. Astfel, cele mai multe locuinţe nou-finalizate şi date la cheie au fost în judeţul nostru, anunţă cei de la Direcţia Judeţeană de Statistică Argeş. Mai mult, potrivit acestora, Argeşul se clasează tot pe primul loc privind numărul de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale noi: 1.404 autorizaţii (24, 68% din total).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1869

Continuare
 
Stroud a venit în Argeş Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 03 iunie 2015

Stroud a venit în Argeş

 

 Ieri seară, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Argeş, Salvamont Argeş şi Les Stroud, expertul în supravieţuire şi realizatorul emisiunii „Survivorman“, au susţinut o conferinţă de pre­să, cu prilejul începerii filmărilor la noua serie de emisiuni „Survivorman“, în Munţii Făgăraş, cei mai înalţi ai României. La această con­fe­rinţă au participat şi reprezentanţii autorităţilor judeţene. Realizatorul emisiunii va sta în Argeş pînă pe 13 iunie. Stroud, aventurier canadian, va încerca să supravieţuiască timp de 3 zile în cea mai izolată zonă montană din ţară, perioadă în care Salvamont Argeş va organiza o acţiune de căutare a persoanei dispărute. Documentarul „Survivorman“ este realizat de Les Stroud Production, fiind transmis international de posturile de televiziune Discovery Channel şi Science Channel.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1628

 
Diferenţierea alocaţiilor Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 03 iunie 2015

Diferenţierea alocaţiilor

 

Alocaţiile dublate pentru copii vor fi plătite începînd cu luna iulie, aferente lunii iunie, Ministerul Muncii lucrînd însă în acelaşi timp la un pachet de măsuri care să vizeze inclusiv diferenţierea alocaţiilor, pachet finalizat în septembrie - octombrie, a afirmat ministrul de resort, Rovana Plumb. „Lucrăm la un pachet de măsuri. Peste tot în Uniunea Europeană alocaţiile se dau diferenţiat, fie în funcţie de veniturile părinţilor, fie în funcţie de vîrsta copilului“, a spus ministrul, la Digi 24. Ea a precizat că fiecare copil va primi „o alocaţie“ în baza viitorului pachet de măsuri. La rîndul său, premierul Victor Ponta a afirmat din nou, la România TV, că alocaţiile pentru copii trebuie „gîndite mai ţintit şi mai eficient“. Şeful Guvernului a amintit că, în 2006, Curtea Constituţională a decis că alocaţia trebuie acordată copiilor în mod nediferenţiat, dar a apreciat că acest lucru este acum „ceva depăşit“, deoarece în 2015 este „mai multă minte“ decît în 2006.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1711

 
În Piteşti, apa e irosită la izvoare! Imprimare E-mail
(5 voturi)
marţi, 02 iunie 2015

Dacă în India a ajuns mai importantă ca aurul,

În Piteşti, apa e irosită la izvoare!

Montati urgent robineţi!

 

 Dacă în multe state din India apa ar putea fi considerată mai scumpă ca aurul, în Piteşti, cetăţenii au apă la dis­creţie, însă, din diverse motive, ea este irosită cu bună ştiinţă. Autorităţiile locale arată uneori, pe bună drepta­te, cu degetul către cetăţenii care vandalizează cişmele, izvoarele, băncile, coşurile de gunoi, iar oamenii îşi ex­primă regretul că unii semeni de-ai lor nu ştiu să apre­cie­ze ce au. Astfel, o resursă vitală cum este apa este irosită la izvoarele din Piteşti, unde fie nu există robinete de închidere şi deschidere a apei, fie au fost stricate de unii cu rele intenţii. În esenţă, autorităţile locale trebuie să găsească o soluţie bună, astfel încît apa să nu mai fie irosită, mai exact să fie puse peste tot robinete, iar cetăţenii ar trebui să protejeze mobilierul din spaţiul public. 

Comentarii (6) | Vizualizari: 3429

Continuare
 
Înregistrarea noului certificat digital Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 02 iunie 2015

Reînnoirea se face numai înainte ca documentul să expire

Înregistrarea noului certificat digital

 

 Argeşenii trebuie să ştie că certificatele digitale pentru semnătură electronică sînt valabile un an. Pentru a putea fi utilizate în continuare, ele trebuie reînnoite înainte de tre­­­cerea acestei pe­ri­oa­­­de, iar noile certi­fi­cate digitale trebuie înregistrate pe portalul ANAF.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1958

Continuare
 
Nu neglijaţi nevii pigmentari! Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 02 iunie 2015

 Dermatologii de la Clinik Med vă sfătuiesc:

Nu neglijaţi nevii pigmentari!

 

 În luna iunie, la Clinik Med Piteşti, o ecografie abdominală generală se face la doar 80 lei, iar un consult de medicină internă + EKG + recomandari, la preţul promoţional de 110 lei. Consultaţiile sînt efectuate de dr Ţuţu Nistor, me­dic primar medicină generală, specialist în ecografie generală, respectiv dr Ionela Marinoiu, medic specialist medicină internă Spitalul Universitar Bucureşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2215

Continuare
 
Canalele au fost curăţate! Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 02 iunie 2015

Autorităţile locale s-au sesizat şi ne-au scăpat de miros

Canalele au fost curăţate!

 

 După ce v-am semnalat că în unele zone din Piteşti au început să pută canalele, municipalitatea s-a sesizat şi s-au efectuat lucrări de mentenanţă! În cadrul acestor intervenţii, au fost identificate în canale de la cîrpe pînă la obiecte sanitare.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1765

Continuare
 
Controale pe securitatea în muncă Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 02 iunie 2015

Controale pe securitatea în muncă

 

ITM Argeş a desfăşurat, în perioada aprilie - mai 2015, etapa a 3-a a Campaniei naţionale pentru îmbunătăţirea stării de securitate şi sănătate în muncă în întreprinderile mijlocii şi mari, prin scăderea numărului de neconformităţi prezente la locul de munca. Domeniile de activitate avute în vedere sînt cele cu riscuri ridicate,  domeniul construcţiilor, domeniul transporturilor şi domeniul fores­tier. În cadrul acestei campanii au fost efectuate controale în 34 de unităţi mari şi mijlocii din judeţul nostru, metoda utilizată fiind controlul tip sistem. În urma controalelor au fost identificate 38 de­ficienţe, au fost dispuse 38 măsuri de remediere şi au fost aplicate 38 sancţiuni con­tra­ven­ţionale, din care 36 avertismente şi 2 amenzi în cuantum de 9.000 lei. Amenzile au fost aplicate pentru lipsa controlului medical periodic şi a echipamentului individual de protecţie. Campania va continua cu verificarea remedierii măsurilor dispuse.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1804

 
Nemulţumit de grătarul dintre blocuri Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 02 iunie 2015

Nemulţumit de grătarul dintre blocuri

 

Ieri, la redacţie, un cetăţean ne-a semnalat telefonic că în zona blocurilor E3 şi E4 din Nord unii vecini fac grătar. Bărbatul, ne­­mulţumit că, la orice sărbă­toare, vecinii încing grătarele şi nu ţin cont de programul de linişte, se întreba de ce autorităţile locale nu fac zone de picnic, astfel încît cei care vor grătare să facă acolo, iar cei care vor să stea liniştiţi în casă să nu fie deranjaţi de muzica de la mica petrecere.   

 A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2006

 
Mii de vizitatori, la Zoo Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 02 iunie 2015

Au venit cu mic, cu mare, de s-a blocat şi traficul

Mii de vizitatori, la Zoo

 

 Grădina Zoologică din pădurea Trivale a fost, ieri, punctul de atracţie pentru mii de oameni care au venit să o viziteze. Intrarea a fost gratuită pentru toţi vizitatorii cu ocazia Zilei Copilului şi faptul că aceasta a coincis cu ziua liberă de Rusalii a făcut ca numărul vizitatorilor să fie foarte mare. Aşa se face că, ieri după-amiază, circulaţia pe drumul care duce la Zoo a fost mult îngreunată, traficul a fost chiar blocat o perioadă, maşinile fiind parcate pe ambele sensuri, dar şi pe trotuar.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2060

Continuare
 
Autobuzele noi, în Piteşti Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 01 iunie 2015

Astăzi au intrat în circulaţie cele 70 de autovehicule poloneze

Autobuzele noi, în Piteşti

 

 Astăzi, vor fi puse în circulaţie toate cele 70 de autobuze noi, marca Solaris, produse în Polonia şi achiziţionate de Publitrans. În aceste condiţii, autobuzele vechi, ce încă mai erau pe unele linii, vor dispărea definitiv din Piteşti.

Comentarii (7) | Vizualizari: 4072

Continuare
 
Barometrul mediului de afaceri din Argeș la „IMM ReStart” Pitești Antreprenorii argeșeni sunt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 01 iunie 2015

Barometrul mediului de afaceri din Argeș și județele învecinate la „IMM ReStart” Pitești
Antreprenorii argeșeni sunt optimiști și realiști

 

 Peste 150 de antreprenori din Pitești și localitățile învecinate au participat joi, 28 mai a.c., la „IMM ReStart - Descoperă-ți potențialul”, organizat de Doingbusiness.ro. Evenimentul, care a inclus sesiuni de prezentare în plen, un workshop interactiv și întalniri private, a oferit reprezentanților IMM ocazia de a dezbate subiecte de cea mai mare actualitate și interes cu specialiști din importante companii din țară.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2096

Continuare
 
Obligaţiile fiscale ale arendaşilor Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 01 iunie 2015

AJFP Argeş informează persoanele fizice cu această calitate:

Obligaţiile fiscale ale arendaşilor

 

 Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş le reaminteşte persoanelor fizice care realizează ve­nituri din arendarea bunurilor agricole din pa­tri­moniul personal că au obli­gaţia înregistrării contractelor de arendă sau a rapoartelor juridice la organul fiscal în raza căruia au domiciliul, în termen de 15 zile de la încheierea acestora. Contribuabilii sînt obligaţi să precizeze în scris, în contractul sau raportul juridic, modalitatea de impunere a venitului net, cote for­fetare sau sistem real. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2175

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8464 - 8494 din 9034
embedgooglemap.net


Google Analytics
Zi record

Marţi, 06.11.2018

--- 3.709 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info