Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Scrisoare deschisă unui prieten de la PNL     *** ️EU în lumea digitală     *** Miza este Parcul Industrial     *** Programul Simfoniei Lalelelor      *** Mioveniul a fost reprezentat în Portugalia      *** Se schimbă perioada fiscală     *** „Primăvara Poeţilor”     *** Proiecţie de gală „Faci sau taci“     *** Ediţie limitată Dacia, la Geneva     *** Voluntariat pentru studenţi la Senat    *** Prinsă copiind din telefon la simulare    *** Medic cercetat disciplinar pentru că a făcut gripă     *** Zăcea mort în mărăciniş     *** Agresorii poliţistei, reţinuţi     *** Există un cerc de suspecţi     *** Controale în cluburi şi discoteci     *** Sfinţii zilei      *** Clătite pufoase cu şuncă şi caşcaval      *** Un cîştig impresionant!     *** Evenimente 19 martie de-a lungul vremii     *** Pe podium la Bacău     *** La 18 ani a cîştigat Indian Wells!    *** După 9 ani, Raliul Argeşului revine în circuit!    *** Liga 1 - Etapa 2 (play-off şi play-out)    *** Încă o victorie pentru handbalistele din Mioveni    *** Oaspeţii, au obţinut 5 victorii!   

 Publicitate pdf
O nouă piaţă lîngă Ceair Imprimare E-mail
(4 voturi)
joi, 15 octombrie 2015

Ionică „Piaţă Mică“ cheltuieşte fără rost banii piteştenilor

O nouă piaţă lîngă Ceair

# Ar fi a 4-a pe o suprafaţă foarte mică

 

 Aproape 500.000 lei ne va costa construirea unei noi pieţe în oraş, într-un loc în care nu îşi are rostul, cu alte trei pieţe pe lîngă, dintre care două mari. Con­cret, primăria, prin viceprimarul Cornel Ionică, a pre­gătit un proiect prin care se doreşte construirea no­ului loc de desfacere a produselor agricole, acesta a fost aprobat de consilieri, studiul de fezabilitate a fost şi el aprobat, iar investiţia a fost deja cuprinsă în Pro­gramul de investiţii pe 2015.

Comentarii (6) | Vizualizari: 2682

Continuare
 
Alte trei cazuri de Hepatita A Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 15 octombrie 2015

Se întîmplă în două şcoli din Tigveni!

Alte trei cazuri de Hepatita A

#  Încă trei probe se află în laboratorul DSP Argeş

 

 Focarul de Hepatita A din Tigveni ia amploare, fiind semnalate alte trei cazuri pe lîngă celelalte, la copiii din două şcoli. În total sînt peste 20 de cazuri. La  trei dintre acestea, probele se mai află în lucru în laboratorul DSP-ului. Potrivit di­rec­to­ru­lui adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, epidemiologul Adrian Stoica, Hepatita A sau „boala mîinilor murdare“ are o perioadă de incubaţie de 45 de zile, aşa că ar mai putea să apară şi alte cazuri în rîndul copiilor dintr-o comunitate de etnie romă.       

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1696

Continuare
 
Vîrf de sezon pentru infarct Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 15 octombrie 2015

Nu ignoraţi simptomele bolii!

Vîrf de sezon pentru infarct

 

 Infarctul miocardic acut este ucigaşul numărul 1, la nivel global, european, naţional, judeţean. Dacă studiem cauzele mortalităţii din zilele noastre, observăm că bolile cardiovasculare domină tabloul, la toate nivelurile, de la populaţia argeşeană la întreg mapamondul. Despre această afecţiune care a început să apară şi la tineri ne-a vorbit medicul cardiolog Adrian Tase de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2269

Continuare
 
S-a înfiinţat fililala UNPR de la Ştefăneşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 14 octombrie 2015

S-a înfiinţat fililala UNPR de la Ştefăneşti

 

A fost înfiinţată Organizaţia UNPR Ştefăneşti, avînd ca preşedinte ales pe deputatul UNPR Ioana Jenica Dumitru. Aceasta a fost aleasă cu unanimitate de voturi, în urma scrutinului care a avut loc, sîmbătă, 10 octombrie 2015, la sediul UNPR din Ştefăneşti. De asemenea, la şedinţă au fost aleşi membrii Biroului Politic Permanent al organizaţiei locale UNPR Stefăneşti, în prezenţa preşedintelui organizaţiei judeţene UNPR Argeş, senatorul Iulian Cristache.

A.Dumitru

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1437

 
Reabilitarea sistemului de irigaţii, o necesitate Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 14 octombrie 2015

Proiectul a fost aprobat în Cameră

Reabilitarea sistemului de irigaţii, o necesitate

 

 Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a vorbit la sfîrşitul săp­tămînii trecute despre importanţa unui cadru legal în ce priveşte sistemul de irigaţii din România. Acest proiect începe la 1 ianuarie 2016 şi se finalizează la 31 decembrie 2020, ca şi alocare de investiţii, avînd un buget de circa 1 miliard de euro.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1403

Continuare
 
Angajaţii din DSP, discriminaţi! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 14 octombrie 2015

Fiindcă nu li se aplică majorarea salarială de 25%,

Angajaţii din DSP, discriminaţi!

 

 Salariaţilor din sistemul sanitar li s-au majorat salariile cu 25% de la 1 oc­tombrie,urmînd să primească veniturile mai mari pe 15 noiembrie. Creşterea presupune 25% la salariul brut de încadrare, 25 % la sporurile de condiţii deosebite, sporul de tură şi indemnizaţia şi tariful  pe orar pe gărzi. Potrivit liderului Sanitas Filiala Argeş, Doina Fănică, majorarea se aplică tuturor salariaţilor din sis­temul sanitar, conform OG 35/2015, cu excepţia celor din DSP-uri, asistenţă socială şi creşe.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1739

Continuare
 
De sărăcie, stau în frig! Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 14 octombrie 2015

40% dintre asociaţiile de proprietari din Piteşti au solicitat oprirea căldurii

De sărăcie, stau în frig!

 

 Deşi cei de la Termo Calor Confort au început să dea drumul la căldură încă de duminică, pînă acum, circa 40% dintre asociaţiile de proprietari nu vor căldură, de teamă că vor plăti mai mult. Putem spune, astfel, că, pentru a nu plăti mai mult pe căldură, oamenii preferă să stea în frig. Cu toate acestea, cei de la societatea de termoficare au solicitat administratorilor să vină cu semnături de la proprietari că nu vor căldură, în caz contrar vor porni căldura, şi la cei care au solicitat să nu li se furnizeze.

Comentarii (6) | Vizualizari: 2020

Continuare
 
Încep înscrierile la Rezidenţiat Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 14 octombrie 2015

La Direcţia de Sănătate Publică Argeş,

Încep înscrierile la Rezidenţiat

 

 Ministerul Sănătăţii a stabilit condiţiile în care se va desfăşura anul acesta concursul de intrare în Rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. Astfel, concursul va fi organizat dumi­nică, 15 noiembrie, şi, la fel ca în anii trecuţi, acesta se va desfăşura, decentralizat, în 6 centre univer­si­tare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tîrgu Mureş şi Timişoara. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1462

Continuare
 
Doctorul Chivu va opera copii în Bucureşti Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 14 octombrie 2015

De la Judeţean, la Spitalul Grigore Alexandrescu

Doctorul Chivu va opera copii în Bucureşti

 

 Medicul primar în chirurgie cardiovasculară Claudiu Chivu şi-a întrerupt con­trac­tul cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, începînd din această lună. Acesta lucra în compartimentul de chirurgie vasculară.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2124

Continuare
 
De ce mîncarea grasă ne îmbolnăveşte? Imprimare E-mail
(4 voturi)
miercuri, 14 octombrie 2015

Mii de piteşteni beau apă semiacidă

De ce mîncarea grasă ne îmbolnăveşte?

 

 Ion Marinescu Voroveni, fost cadru didactic la Facultatea de Mecanică a Universităţii din Pi­teşti, emigrat în Austria înainte de Revo­luţie, a scos recent, la o editu­ră argeşeană, o carte în care îşi explică teoria despre importanţa pH-ului alimentelor pentru sănătate. Recent, şi-a prezentat ideile şi la o miniconferinţă la Facul­ta­tea de Ştiinţe (la Me­canică, Departa­men­tul de Ingineria Me­diului şi Ştiinţe Inginereşti Apli­cate), alături de de­ca­nul facultăţii şi în faţa studenţilor de la Ingi­neria Mediului, Biologie şi Chimie.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2230

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 14 octombrie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Contractul colectiv de muncă se înregistrează la ITM

Contractul colectiv de muncă încheiat la nivel de unitate se înregistrează la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, prin contractele colective de muncă sau acordurile colective de muncă şi contractele individuale de muncă, nu pot fi negociate salarii sau alte drepturi în bani sau în natură care excedează prevederilor legii. Conform Legii nr. 62/2011, drepturile salariale din sectorul bugetar se stabilesc prin lege în limite precise, ce nu pot constitui obiect al negocierilor şi nu pot fi modificate prin contracte colective de muncă.                                   

   A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1490

Continuare
 
Casa de amanet Hagi Tudose Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 14 octombrie 2015

Hagi Tudose, întotdeauna sigur, rapid şi ieftin

Casa de amanet Hagi Tudose din Piteşti răspunde prompt nevoilor tale urgente

 

 În fruntea listei de priori­tăţi zilnice sînt nevoile de bani, dar, de acum, piteştenii au ac de cojocul lor. Oportuni­tatea lor răsare chiar în centrul urbei, mai exact la casa de amanet Hagi Tudose, pe strada Ega­lităţiii la nr. 8, cu 50 de metri mai în faţă de Muzeul Judeţean, spre Colegiul Zinca Golescu.             

Comentarii (2) | Vizualizari: 2335

Continuare
 
Politician, cea mai bănoasă meserie! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 14 octombrie 2015

Sondaj printre piteşteni

Politician, cea mai bănoasă meserie!

 

 Ieri, am realizat, prin centrul oraşului, un sondaj de opinie, la care trecătorii intervievaţi au trebuit să ne răspundă la următoarea întrebare: „Care credeţi că este cel mai profitabil serviciu din ţara noastră?“. Majoritatea celor care au răspuns ne-au spus că cel mai bun serviciu este cel de parla­mentar, senator, politician, primar şi chiar de preşedinte de ţară. Alţii consideră că un serviciu bun şi bine plătit este într-o bancă, o multinaţiona­lă, la Dacia, teleco­m­u­ni­caţii şi IT, iar alţii cred că şi dacă eşti patron este un lucru bun. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1546

Continuare
 
S-a reluat circulaţia la Podul Viilor Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 13 octombrie 2015

S-a reluat circulaţia la Podul Viilor

 

 Ieri, în urma unei şedinţe, s-a decis deblocarea traficului în zona Podul Viilor. „Am dat drumul la circulaţie în zonă. Vor mai fi în cîteva zile cîte 2 - 3 ore în care se va restricţiona circulaţia pe un sens sau pe altul, pentru a termina lucrările la grinzi. Dar asta se va întîmpla cînd se va termina ploaia. Miercuri voi avea o discuţie cu proiectantul pe teme care ţin explicit de pasaj. Oricum, după terminarea investiţiei, se va fluidiza traficul în zonă, reducîndu-se la jumătate“, a explicat viceprimarul Cornel Ionică ieri.   

 A.Dumitru  Foto: I.Tudor

 

Comentarii (1) | Vizualizari: 1459

 
E nevoie de investiţii în agricultură! Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 13 octombrie 2015

Fermierii argeşeni spun că, pentru a nu se ajunge la foamete,

E nevoie de investiţii în agricultură!

 

 Criza alimentelor pre­co­ni­zată pentru următorii 35 de ani în concordanţă cu creşterea populaţiei glo­bale rămîne o previ­zi­une sumbră. În aceste condi­ţii, agricultura făcută cu oa­meni profesionişti şi uti­laje de ultimă generaţie reprezintă o soluţie pen­tru combaterea foametei prin creşterea producţiei. În acest moment, potrivit informaţiilor primite de la unii agricultori, pentru creşterea productivităţii ar fi nevoie de un sistem de irigaţii bine pus la punct.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1480

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 13 octombrie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Rambursări de TVA, în octombrie

ANAF rambursează, în octombrie, TVA în valoare de 1,1 miliarde de lei, pentru deconturile cu decizie de rambursare aprobată pînă la 5 septembrie. Prima tranşă a fost achitată ieri, în valoare de 328,8 milioane de lei, restul urmînd să fie achitată pe data de 30 octombrie. În selecţia lunii octombrie au fost cuprinse în ordinea vechimii toate deconturile de TVA, soluţionate prin decizii de rambursare înregistrate în baza de date pînă la 5 septembrie 2015, excepţie făcînd deconturile de TVA aferente operaţiunilor de import soluţionate pînă la 25 septembrie 2015. Plata sumelor de restituit este în valoare de 932 milioane de lei.                               

    A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1305

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8464 - 8494 din 9994


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info