Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic
Aniversare
 Publicitate pdf
(0 voturi)
Thursday, 07 July 2016

Subiecte accesibile şi la Matematică şi Istorie

Un elev, prins copiind

 

 Absolvenţii de liceu au susţinut ieri proba scrisă la Bacalaureat, cea de Matematică şi Istorie. Potrivit ISJ Argeş, la examen s-au înscris 4.225 de absolvenţi. Din totalul celor trebuiau să se prezinte la examen, 125 au fost absenţi, iar doi dintre candidaţi au fost eliminaţi la examenul de luni, de la Limba şi Litera­tura Română, după ce au încercat să copieze cu telefonul mobil şi cu cască.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1404

Continuare
 
(2 voturi)
Wednesday, 06 July 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

Ceasul amintirilor

În intersecţia de la Rectorat, ceasul merge bine, doar că e cu o oră în urmă. Arată ora de iarnă, adică timpul de pe vremea cînd Pendiuc era încă primar. Poate unii sînt nostalgici şi de aceea nu se grăbesc să îl potrivească.

În canale, nu miroase-a bine

Ni s-a reclamat că în Piteşti canalele ar puţi îngrozitor şi că din ele ies ditamai gîndacii de bucătărie. În timp ce la Mioveni deja s-ar fi curăţat, la cererea cetăţenilor. Am luat-o în serios şi am mirosit şi noi canalele prin oraş. S-au speriat de noi pietonii şi pisicile. Poate avem nasul înfundat, dar nu ni s-a părut cine ştie ce. Nu miros ele a parfum de iasomie, dar nici noi nu sîntem Denise Rifai, să spunem că sînt murdare şinele de tramvai. Iar gîndacii stau unde e mîncare zilnic. Dar poate or şti oamenii ceva.   

VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3162

 
(0 voturi)
Wednesday, 06 July 2016

Pentru a vedea cum este gestionată problema infecţiilor din spitale,

Experţii epidemiologi, în vizită la Pediatrie şi DSP

 

 Experţi ai Centrului European pentru Boli Transmisibile (ECDC) vizitează în această perioadă România, pentru a discuta aspecte legate de infecţiile nosocomiale, adică acele infecţii apărute în timpul spitalizării. Aceştia au sosit ieri şi la Direcţia de Sănătate Publică Argeş şi Spitalul de Pediatrie din Piteşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3479

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 06 July 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Azi, Bacalaureatul la matematică

Elevii intră din nou astăzi în febra examenului de Bacalaureat, cu proba scrisă la Matematică. În Argeş s-au înscris în această sesiune 4.585 elevi, 3.907 absolvenţi de liceu din seria curentă şi 678 din seria anterioară. Pînă acum, din examenul de bacalaureat au avut loc probele de evaluare a competenţelor şi examenul scris la Limba şi literatura română. Afişarea rezultatelor se face pe 12 iulie, pînă la ora 16, iar în aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţii, între orele 16 şi 20, ce vor fi soluţionate între 13 şi 15 iulie. Rezultatele finale sînt făcute publice pe 16 iulie.   

Antonela Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3176

Continuare
 
(2 voturi)
Wednesday, 06 July 2016

Cifrele din Argeş o arată:

În zona de deal, se trăieşte mai mult

 

 Judeţul Argeş, cu o împărţire echilibrată pe cele trei zone de relief, poate oferi un răspuns la întrebarea unde se trăieşte mai mult: la munte, la deal sau la şes. Comparînd datele statistice, rezultatele sînt surprinzătoare.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3704

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 06 July 2016

Doar azi mai puteţi depune cereri de rambursare la AEP

Bani înapoi din campania electorală

 

 Pe 6 iulie, expiră termenul pînă la care trebuie depuse cererile de rambursare a cheltuielilor e­lec­torale făcute de candidaţi la a­legerile locale de anul acesta. A­cestea trebuie să fie însoţite de documente justificative. Printre partidele din Argeş pot beneficia de această rambursare PSD, PNL, ALDE, PMP şi PAM. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3438

Continuare
 
(4 voturi)
Wednesday, 06 July 2016

Un nou proiect al Primăriei Piteşti:

Zonă de promenadă între Podul Viilor şi Lînăriei

 

 Primăria Piteşti a publicat pe site-ul său un anunţ de intenţie privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal de regenerare urbană a zonei din lungul rîului Argeş, pentru terenuri din domeniul public şi de stat. Mai pe înţelesul piteştenilor, se are în vedere amenajarea unei zone unde vă puteţi plimba şi a unei piste de biciclete pe porţiunea cuprinsă între podul Viilor şi strada Lînăriei. Aceasta va ajunge pînă în dreptul plajei din cartierul Tudor Vladimirescu. Iniţiativa acestui proiect aparţine primăriei şi arhitectului Gabriela Assenza.

Comentarii (3) | Vizualizari: 4615

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 05 July 2016

Subiecte accesibile la Limba şi Literatura Română

Doi elevi, eliminaţi la BAC

 

 Absolvenţii de liceu au susţinut ieri prima probă scri­să la Bacalaureat, la Limba şi Literatura Română. Conform ISJ Argeş, la examen s-au înscris 4.168 de absol­venţi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4033

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 05 July 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Noi locuri de joacă

Administraţia locală din Piteşti are în plan în perioada 2016 - 2020 să investească şi în copii. Astfel, se are în vedere construirea a cîte două parcuri pentru copii în fiecare din cartierele oraşului, în afară de cele existente pînă în prezent. Acestea vor fi dotate cu locuri de joacă moderne şi vor avea pe jos o suprafaţă de protecţie pentru a-i feri de eventuale accidente pe cei mici.  

   Antonela Roşu  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1204

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 05 July 2016

„Locuri de muncă sănătoase pentru toate vîrstele“

 

 Inspecţia Muncii Argeş se implică în Campania asigurării unor locuri de muncă sănătoase pentru toate vîrstele. Mihail Adrian Oprescu, inspector şef la ITM Argeş, ne-a spus referitor la acest aspect că vîrstele de pensionare cresc, viaţa profesională tinde să devină tot mai lungă, iar această campanie este bine venită.           

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1666

Continuare
 
(1 vot)
Tuesday, 05 July 2016

Două modalităţi de înregistrare a naşterii

Nici un copil fără identitate!

 

 Pentru a veni în sprijinul părinţilor, modalitatea de întocmire a actului de naştere şi înregistrarea tardivă a naşterii au fost simplificate. Prin acest lucru se urmăreşte reducerea numărului de copii neînregistraţi în registrele de stare civilă şi asigurarea accesului minorilor la serviciile de sănătate, asistenţă socială şi educaţie.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1278

Continuare
 
(3 voturi)
Tuesday, 05 July 2016

Post vacant în administraţia publică

Primăria angajează consilier juridic

 

 Cei care se află în căutarea unui loc de muncă se pot înscrie pentru un post vacant la Primăria Piteşti. Se va organiza un concurs pentru ocuparea, pe o perioadă determinată, a funcţiei publice de execuţie de consilier juridic, clasa I, gradul superior din cadrul Serviciului de Aplicare a Legilor Proprietăţii, Cadastru şi Patrimoniu.

Comentarii (1) | Vizualizari: 3968

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 05 July 2016

Fiindcă nu s-au strîns suficienţi bani pentru proiect,

Lactate Brădet renunţă la înfiinţarea unei noi fabrici

 

Patronul firmei Lactate Brădet, Marius Badea, demara în martie un proiect îndrăzneţ, prin care propunea susţinătorilor săi să înfiinţeze o nouă companie, cu acelaşi nume. Proiectul fusese lansat după scandalul copiilor cu sindrom hemolitic uremic, Lactate Brădet avînd de suferit pagube mari ca urmare a unor declaraţii ulterior infirmate. Acum, Marius Badea renunţă la proiectul înfiinţării unei noi companii, fiindcă nu s-au strîns suficiente fonduri.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3610

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 05 July 2016

Adevăruri despre antreprenoriatul real

Capitalism fără întreprinzători

 

 Cînd se discută despre dezvoltarea economică, se invocă necesitatea încurajării spiritului antreprenorial. Chiar ambasadorul SUA spunea zilele trecute că mai multe investiţii americane vor veni în România atunci cînd mediul de afaceri va fi mai prietenos şi pentru patronii români. Se pare însă că mediul nu e prietenos, judecînd după numărul mic de tineri pe care îî atrage. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 3835

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 04 July 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

Băşica Boris, băşica Florin

Indiferent cum se termină Brexitul, principalul susţinător, Boris Johnson, a dezamăgit. După victorie, a dispărut brusc cînd au început problemele şi a scris doar un articol (fiind la bază jurnalist), spunînd că nu e mare lucru ce se întîmplă, drept pentru care a iscat comentarii: „Tipul ăsta nu e serios“, „nu are gravitas“ (stofă de politician), „s-a spart ca o băşică“, tocmai cînd trebuia să ia în mînă planul lui de ieşire din UE. Englezii tot mai au o şansă să iasă la liman, dar acelaşi stil retoric de chibiţ anti-UE îl avea şi Florin Călinescu, atunci cînd a candidat, în 2008, pentru Senat, la Piteşti. Am avut dreptate să avertizăm atunci că dă cu bîta în baltă.

Gest nobil, dar cu vicii

După campania din presă, a crescut numărul de donatori de sînge la Piteşti. E frumos să îi vezi, toţi oameni sănătoşi, dar şi cu suflet nobil, băieţi şi fete, cu bandaj la cotul drept, ca semn de solidaritate, ca şi cum ar fi în gre­vă japoneză. Totuşi, pe perete scrie că nu e permis fumatul - nici măcar după aceea, o oră - dar u­nii se comportă ca nişte copii de şcoală. O doamnă a fost văzută de paznic fumînd afară, diminea­ţă, şi se contrazicea că nu e adevărat. După donare, i-a venit pu­­ţin rău. „V-am zis?“, a întrebat-o paznicul.  

  VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1122

 
(1 vot)
Monday, 04 July 2016

Şeful jandarmilor cîmpulungeni, avansat

 

 Şeful Detaşamentului 7 Jandarmi Cîmpulung, lt. col. Viorel Duculescu, a fost avansat, săptămîna trecută, în funcţia de adjunct al comandantului Grupării Mobile Jandarmi Braşov. Viorel Duculescu s-a aflat la conducerea detaşamentului din Cîmpulung din aprilie 2011, după desfiinţarea Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Negru Vodă. În locul său, la comanda subunităţii muscelene a fost împuternicit, prin ordin al inspectorului general, căpitanulul George Trandafir.     

     N.Manole

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1191

 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8464 - 8494 din 11701


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 03.09.2019

--- 4.591 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info