Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Vor bani să îşi crească copiii      *** Proiect de cercetare nucleară la ICN      *** 800 de locuri de muncă în Spania      *** PASTILA de UMOR      *** Pregătiri pentru Festivalul Zavaidoc     *** „Moromeţii 2”, la Cinema „Bucureşti”     *** Filmele săptămînii 16-22 noiembrie     *** Braconierii au lăsat maşina şi-au fugit     *** Beat turtă, a căzut în canal      *** S-a oprit cu maşina într-un pod     *** Scandalagiii din Valea Măcelarului, condamnaţi     *** Înlocuiţi carnea cu fasole      *** Copiii cu păduchi la Grădiniţa „Sfînta Maria”     *** Amenzi drastice pentru şoferi      *** 30 lei biletul la meciul cu americanii     *** Liga Naţiunilor     *** După puncte la Timişoara!     *** Naţionala de tineret a SUA vine la Piteşti!     *** Voleibalistele junioare joacă la Braşov      *** Argint pentru Alexandra Olteanu la Braşov     *** Karatiştii din Mioveni, în concurs la Buzău     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuitul şalăului cu peştişori vii    

 
Se scumpesc gazele de la 1 iulie Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 27 mai 2015

Se scumpesc gazele de la 1 iulie

 

Potrivit unor surse din GDF SUEZ, gazele naturale se vor scumpi cu 10% de la 1 iulie a.c. O scumpire a gazelor începînd din iulie a fost anunţată în aprilie de Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), care declara că preţul final al gazelor naturale plătite de consumatorii casnici va creşte cu 5-8%. Po­tri­vit acestuia, scumpirea este cauzată de liberalizarea preţului de producţie a gazelor naturale, proces asumat de Guvern faţă de Comisia Europeană (CE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI). România s-a angajat faţă de Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional să elimine pre­ţurile reglementate în sectorul gazelor şi energie electrică. Piaţa de gaze a fost liberalizată pentru companii în 1 ianuarie 2014, astfel că în prezent doar populaţia mai primeşte gaze la preţuri reglementate.  

 I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2021

 
Centru regional la Piteşti Imprimare E-mail
(6 voturi)
marţi, 26 mai 2015

Angiograful va primi finanţare de la CNAS

Centru regional la Piteşti

# Va fi singurul centru regional de cardiologie intervenţională din ţară, înfiinţat în cadrul unui spital judeţean

 

 Veste bună pentru argeşeni! Angiograful, aparatul cu ajutorul căruia au fost salvate multe vieţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, nu va fi în­chis. Mai mult decît atît, în Piteşti, la această uni­tate sanitară se va dezvolta un Centru regional de cardiologie intervenţională.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2563

Continuare
 
Conferinţă internaţională la ICN Imprimare E-mail
(3 voturi)
marţi, 26 mai 2015

Conferinţă internaţională la ICN

# Sesiune specială dedicată studenţilor şi masteranzilor UPIT

 

 Institutul de Cercetări Nucleare Piteşti anunţă organizarea celei de-a VIII-a ediţii a Conferinţei Anuale Internaţionale NUCLEAR 2015 - Sustainable Development through Nuclear Research and Education, care va avea loc în perioada 27 - 29 mai 2015 sub auspiciile Academiei Române, în colaborare cu Universitatea din Piteşti şi Academia Oa­menilor de Ştiinţă.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2469

Continuare
 
Se scumpesc biletele de autobuz? Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 26 mai 2015

Se scumpesc biletele de autobuz?

 

Pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Local Piteşti va fi modificat contractul de delegare a gestiunii serviciului public de transport de persoane din municipiu. Iar noul contract va fi valabil pînă în anul 2021, dată la care se consideră că ar urma să se amortizeze integral investiţia de cumpărare, cu împrumut de la BERD, a celor 70 de noi autobuze poloneze marca Solaris, autobuze care vor intra pe trasee pe 1 iunie. E posibil ca pe viitor, dacă va fi nevoie, să se majoreze din nou tarifele de transport pentru a acoperi costurile de rambursare a creditului.

A.Dumitru

Comentarii (5) | Vizualizari: 2304

 
Se schimbă contoarele de apă Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 26 mai 2015

Se schimbă contoarele de apă

 

Ca urmare a numeroaselor debranşări din sistemul centralizat şi pentru reducerea pierderilor, societatea Termo Calor Confort va începe un program de schimbare a contoarelor de apă caldă şi căldură de la blocurile din Piteşti. Pentru înlocuirea contoarelor care înregistrează consumul total de agent termic la blocuri ar fi nevoie de circa 1.700.000 de lei, estimează Termo Calor Confort.

A.Dumitru

Comentarii (3) | Vizualizari: 3005

 
S-au tăiat plutele din parcul din Ştefăneşti Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 25 mai 2015

Oamenii spun că s-ar face butoaie din ele

S-au tăiat plutele din parcul din Ştefăneşti

 

 Mai mulţi cetăţeni din Ştefăneşti ne-au sesi­zat faptul că în parcul de lîngă blocurile vechi s-au tăiat mai  mulţi copaci sănătoşi. Plutele respective au fost plantate cu mult timp în urmă şi umbreau parcul în care se plimbau localnicii. Oamenii spun că din lemnul res­pectiv s-ar face butoaie şi că autorităţile lo­cale ar fi decis tăierea copacilor tocmai din acest motiv. 

Comentarii (4) | Vizualizari: 2312

Continuare
 
Ecografia generală, la doar 80 lei Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 25 mai 2015

Nu rataţi oferta de la Clinik Med:

Ecografia generală, la doar 80 lei

 

 Campania promoţională continuă la Clinik Med Piteşti. Astfel, în perioada cuprinsă între 25 mai şi 30 iunie, ecografiile generale se fac la preţul de numai 80 lei. Promoţia similară, derulată în luna aprilie, a atras un număr mare de pacienţi. Consultaţiile sînt efectuate de dr Ţuţu Nistor, me­dic primar medicină generală, specialist în ecografie generală.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2781

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 25 mai 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Soare, şef al ITM

Cristian Soare, fostul prefect de Argeş, a fost numit, vineri, director la Inspectoratul Teritorial de Mun­că Argeş. El a mai condus aceas­tă instituţie, înainte să fie prefect. După ce a fost înlocuit pe funcţia de prefect, liberalul a revenit la ITM, dar nu pe funcţia de director, din care plecase, ci pe postul de şef Serviciu Securitate în Muncă. Vineri, însă, la Ministerul Muncii, s-a semnat revenirea la conducerea ITM Argeş a lui Cristian Soare.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2316

Continuare
 
A sosit vaccinul hexavalent la DSP Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 25 mai 2015

Criza a luat sfîrşit!

A sosit vaccinul hexavalent la DSP

 

 Veste bună pentru părinţii copiilor cu vîrste de pînă la un an! Aceştia nu mai sînt nevoiţi să cumpere vacci­nul hexavalent din farmacii, deoarece criza a fost solu­ţionată de Ministerul Sănă­tăţii. Acesta a informat că s-a încheiat distribuirea tranşei a doua de vaccin hexavalent. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2140

Continuare
 
Elevii de-a IV-a intră în examen! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 25 mai 2015

De mîine, încep probele Evaluării

Elevii de-a IV-a intră în examen!

 

 Mîine, elevii de-a IV-a intră în febra examenelor. Eva­lua­rea competenţelor fun­damentale la finalul clasei a IV-a începe, mîine, pe 26 mai, cu proba la Limba ro­mână, iar mai apoi, mier­curi, pe 27 mai, urmează cea la Matematică. Circa 5.000 de elevi argeşeni de-a IV-a sînt aşteptaţi la probe.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2109

Continuare
 
Hepatita A, la o şcoală din Ştefăneşti Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 23 mai 2015

A reapărut în Argeş „boala mîinilor murdare“

Hepatita A, la o şcoală din Ştefăneşti

 

 Boala mîinilor murdare a reapărut în judeţul nostru la un an după ultimul caz. Ieri a fost confirmat un caz de hepatita A la Şcoa­la Vintilă Brătianu din Ştefăneşti. Medicul Maria Păun de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş ne-a spus că este vorba de o elevă din clasa a III-a, care a fost internată la Secţia Boli Infecţioase Copii a Spi­talului Judeţean Argeş.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2264

Continuare
 
„Cu «gogoşile Raffaello» am scăpat de gîndaci!“ Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 23 mai 2015

Directorul de Îngrijiri Medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti:

„Cu «gogoşile Raffaello» am scăpat de gîndaci!“

 

 „Gogoşile Raffaello“ sînt singurele spe­cia­lităţi ca­re-i sperie pe gîndacii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Această formu­lă a reţetei folosi­te pen­tru a scăpa spita­lul de gîndaci a fost dez­văluită ieri de Maria­na Badiu, director Îngrijiri Medicale la Spitalul Ju­de­ţean de Urgenţă din Piteşti, în cadrul confe­rinţei de presă.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2540

Continuare
 
Primăria caută inspector Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 23 mai 2015

Municipalitatea Piteşti face angajări

Primăria caută inspector

 

 Primăria Municipiului Piteşti organizează, în data de 17 iunie 2015, ora 10, la sediul său concurs pentru ocuparea, pe perioa­dă nedeterminată, a  postului contractual vacant de inspector de specialitate, gradul IA, din cadrul Primăriei Municipiului Piteşti, Biroul Management Resurse Umane şi Protecţie Civilă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2221

Continuare
 
Numărul şomerilor, în creştere! Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 23 mai 2015

În Argeş sînt din ce în ce mai puţine locuri de muncă

Numărul şomerilor, în creştere!

 

 Conform Direcţiei Judeţene de Statistică Argeş, cîştigul salarial mediu brut realizat în luna martie 2015 în judeţul Argeş a fost de 2350 lei, în creştere cu 75 lei (+3,3%) faţă de nivelul realizărilor salariale din luna februarie 2015. Evoluţia ascendentă a fost imprimată de dinamica pozitivă a cîştigurilor salariale din toate sec­toarele de activitate: +4,8% în ser­vicii, +4,0% în agricultură, vînătoare şi servicii anexe, silvicultură şi pescuit, +2,0% în industrie şi construcţii.     

Comentarii (2) | Vizualizari: 2271

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 23 mai 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Militarii la Şuici

Ziua Eroilor este sărbătorită în fiecare an la 40 de zile după Sfintele Paşte, în general în luna mai, „cînd floarea este mai boga­tă“, aşa cum precizează decretul din 4 mai 1920. Anul acesta este unul mai deosebit, deoarece se îm­plinesc 70 de ani de la cel De-al Doilea Război Mondial, la care România a participat cu peste 1.000.000 de oameni care au luptat pentru ţară. În cadrul activităţilor dedicate Zilei Eroilor, pe 21 mai, elevii Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre Basarab I şi cadre din Batalionul 33 vî­nă­tori de munte Posada au participat la activităţile organizate în Cimitirul Eroilor din localitatea Şuici. La activitate au participat deputatul de Argeş Simo­na Bucura Oprescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, din partea Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre Basarab I, maiorul Cătălin Bunescu,  din partea Batalionului 33 Vînători de Munte Posada, ma­iorul Mircea Bocăneci, precum şi reprezentanţi ai comunei, în frunte cu primarul Iatagan Constantin. La ceremonie au fost prezentate alocuţiuni ale partici­pan­ţilor şi un program artistic susţinut de elevii Şcolii Toma Brătianu, din Şuici, activitatea încheindu-se cu depuneri de coroane şi flori la troiţa din centrul Cimitirului Eroilor.     

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2094

Continuare
 
Bisericile, înţesate de cerşetori Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 22 mai 2015

Ieri, de Sf. Constantin şi Elena şi Înălţare,

Bisericile, înţesate de cerşetori

 

 Ieri, de Sfinţii Constantin şi Elena şi Înălţarea Domnului, piteştenii au mers la bisericile din oraş pentru a asista la slujba oficiată de preoţi, a se ruga, a aprinde lumînări şi a îm­părţi mîncare. Majoritatea lăcaşu­rilor sfinte erau pline de dimineaţă, cu prilejul dublei sărbătoare religi­oa-se. În jurul bisericilor erau şi ne­lipsiţii cerşetori, dar, de această dată, mai mulţi, fiindcă nu erau poliţişti care să-i alunge. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2066

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8495 - 8525 din 9015
embedgooglemap.net


Google Analytics
Zi record

Marţi, 06.11.2018

--- 3.709 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info