Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic
Fapt divers *** ️ Tâlhărit în bar, la păcănele!     Fapt divers *** ️ Au plecat cu mortul, a luat foc casa!     Economic *** ️ România, cea mai mare inflaţie din Europa     Sport *** ️ „Am controlat jocul, mai puteam marca!“     Social*** ️ Majorarea accizelor la ţigări, amânată     Fapt divers*** ️ Motociclist rănit, în accident     Fapt divers *** ️ Femeie dispărută de acasă!     Social *** ️ Trei viitori pompieri de nota 10!    
 Publicitate pdf
(1 vot)
Thursday, 12 May 2016

Proiectul va fi scos la licitaţie

Strada Exerciţiu intră în renovare

 

 Reprezentanţii autorităţilor locale din Piteşti anunţă că pe 26 mai va fi scos la licitaţie proiectul de reabilitare a străzii Exerciţiu. Acest anunţ vine după ce, în ultima perioadă, s-a tot lucrat pentru schimbarea unor reţele de utilităţi. Termenul de finalizare a reabilitării este luna august. Se lucrează intens şi pe strada Libertăţii, din Trivale, şi pe 1 Decembrie, din Găvana.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1928

Continuare
 
(2 voturi)
Thursday, 12 May 2016

Primele rezultate ale analizelor în scandalul biocidelor din spitale:

Dezinfectanţii, diluaţi de 10 ori!

 

 Ministerul Sănătăţii a dat ieri publicităţii primele rezultate în cazul crizei dezinfectanţilor Hexi Pharma folosiţi în spitale. Ancheta a pornit în urma investigaţiei jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor. Analizele făcute de ICECHIM asupra unor produse biocide de la Hexi Pharma arată diferenţe mari de concentraţii între valoarea declarată şi cea constatată în laborator, au anunţat oficialii. Dezinfectanţii neconformi vor fi retraşi din spitale.

Comentarii (2) | Vizualizari: 1823

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 12 May 2016

Alte ştiri pe scurt

 

A sosit vaccinul BCG pentru bebeluşi

Pentru a soluţiona criza vaccinului BCG împotriva tuberculozei, care este administrat nou-născuţilor, Direcţia de Sănătate Publică Argeş s-a împrumutat cu 1.000 de doze de la DSP Giurgiu. Vaccinurile au fost distribuite maternităţilor din spitalele argeşene. Sînt aşteptate alte doze de la Ministerul Sănătăţii.  

   I.Ivănoiu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1547

Continuare
 
(5 voturi)
Thursday, 12 May 2016

Filarmonica Piteşti, în casă nouă!

 

 De săptămîna viitoare, Filarmonica Piteşti va putea repeta şi cînta în casă nouă! Acest a­nunţ a fost făcut ieri de viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică, în conferinţa săptămî­nală pe care a susţinut-o chiar la Centrul Multifuncţional, unde a fost Cinematograful Bucu­reşti.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1953

Continuare
 
(2 voturi)
Thursday, 12 May 2016

Grădiniţă cu probleme

Scarlatină, la ,,Pui de lei“!

 

 După revenirea elevilor din vacanţa de Paşte, a reapărut şi scarlatina în şcoli! Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, dr Sorina Honţaru, ne-a spus că sînt doi copii suspecţi de scarlatină, internaţi în Secţia Boli Infecţioase Copii de la Spitalul Judeţean Argeş. Un micuţ de 5 ani, de la Grădiniţa „Pui de Lei“, din Piteşti, a fost internat din perioada vacanţei de Paşte, iar altul, de 7 ani, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Cîmpulung, a fost internat ieri.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3845

Continuare
 
(2 voturi)
Thursday, 12 May 2016

Astăzi, 50 de angajaţi din sănătatea argeşeană protestează la Bucureşti

Sanitas pichetează Ministerul Finanţelor

 

 După demisia ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, sindicaliştii din Sănătate nu renunţă la ac­ţiunile de protest şi le-au reluat începînd de luni la Bucureşti. Principalele revendicări ale Federaţiei Sanitas sînt eliminarea inechităţilor şi discriminărilor salariale pentru toţi angajaţii din sistemul sanitar, de asistenţă socială şi medico-socială şi creşterea sala­riilor cu 25% anul acesta.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1632

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 12 May 2016

Liviu Bocşaru, CFO Grup Renault România:

„În 2015, a crescut cifra de afaceri!“

 

 Liviu Bocşaru s-a născut în anul 1972 la Piteşti şi a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din Craiova. În 1996, îşi începe activitatea la Dacia, în cadrul departa­mentului de Achiziţii, iar din 1999, devine, pe rînd, şef serviciu eficienţă economică, şef serviciu audit şi mi­siuni speciale şi şef departament control de gestiune inginerii şi IT. Din 2007, preia conducerea activităţii finan­ciare şi de gestiune a Renault Mecanique Roumanie, iar din 2009, este şef departament control de gestiune al Uzinei Mecanica şi Şasiuri Dacia. Din 2010, se alătură filialei comerciale (RCR) în funcţia de director control de gestiune şi administrativ-financiar, iar doi ani mai tîrziu, în 2012, este propus pentru funcţia de di­rector executiv al tuturor activităţilor financiare ale Grupului Renault în România. Liviu Bocşaru, CFO Grup Renault România, a spus: „Cifra de afaceri în 2015 a fost în creştere. Ne dorim să păstrăm cursul dinamic al activităţilor Grupului“.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1487

Continuare
 
(7 voturi)
Wednesday, 11 May 2016

Dinastia străină, şansa dezvoltării României

 

 Zilele de 9 şi 10 Mai au fost marcate, ieri, la Muzeul Judeţean, printr-un Simpozion comun. Alături de directorul Cornel Popescu, au vorbit în faţa publicului, din care au făcut parte şi elevi de la Colegiile Brătianu, Zinca şi Dima, vicepreşe­dintele CJ Constantin Polexe, locotenent colone­lul Nicolae Mazilu (reprezentant al MApN), prof. drd. Constantin Vărăşcanu (despre 9 Mai 1945), prof. dr Marius Cîrjan, despre 9 Mai 1950 (Declaraţia Schu­man), muzeografii Valentin Motreanu (despre zilele de 9 şi 10 Mai 1877 - prima „a fost aleasă de Kogălniceanu pentru a-i oferi regelui ocazia de a oficializa declaraţia de indepen­denţă pe 10“ ), Maria Dinu Sachelarie, de la Muzeul Goleşti (despre relaţia lui Carol I cu Goleştii), iar muzeogra­fului George Ungureanu, specialist în istoria modernă şi contemporană, i-a revenit sarcina de a prezen­ta istoria şi importanţa zilei de 10 Mai 1866, cînd Carol I a fost încoronat pentru ceea ce avea să fie cea mai lungă domnie la cîrma României. Am discutat cu dr Ungureanu despre legătura dintre independenţă şi dinastie, din perspectiva unei anumite propagande tradiţio­naliste, tot mai prezentă pe internet, critică faţă de opţiunea pro-occidentală a înaintaşilor noştri.   

Comentarii (4) | Vizualizari: 2228

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 11 May 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

Alese fără trecut

Dintre cei nouă deputaţi argeşeni, numai doi nu au CV-urile publicate pe site-ul Camerei. O fi coincidenţă, dar e vorba de cele două doamne (care ori se autodiscriminează, ori sînt ruşinoa­se): Simona Bucura Oprescu şi Ioana Jenica Dumitru. Pe site-ul Camerei mai lipsesc şi CV-urile a trei senatori (Iani Popa, Iulian Cristache şi fostul Ionuţ Elie Zi­su), dar aceştia au totuşi biografia pe site-ul Senatului (ultimul, cu o formă scurtă).

Vom avea dueluri?

Campania electorală începe cum ne aşteptam: figuri photoshopate pe afişe şi alte reclame stradale. Interviuri doar cu moderatorul şi publicitate în media. Sînt normale. Mai sînt şi mesajele pe facebook, pe site-uri şi pli­antele. În rest, orice mişcare e re­latată în cadrul campaniei, astfel încît publicul o vede retuşată. Pentru o imagine mai bună a candidaţilor, ar fi util ca protagoniştii să se înţeleagă şi pentru o emisiune dezbatere la televiziunile locale cu toţi candidaţii la Primăriile importante şi la şefia Con­­siliului Judeţean. Indiferent da­că asta ar schimba sau nu ce­va, alegătorii s-ar uita.

Ai carte, ai net

O reţea de restaurante anunţă că dă internet gratis celor care răspund la întrebări din materia de bac. KFC îşi schimbă sistemul de rutere, astfel încît, în loc de parole de Wi-Fi, se folosesc 1.600 de întrebări din programă. Cei care răspund corect au net gratis o oră, iar celor care nu ştiu li se spune răspunsul pe larg. Şefii de marketing speră că metoda va atrage mai mulţi elevi, dar software-ul va fi pus şi la dispoziţia organizaţiilor sau familiilor interesate.    VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1610

 
(1 vot)
Wednesday, 11 May 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Sporul natural e negativ

Sporul natural înregistrat în luna februarie a fost negativ, diferenţa dintre numărul născuţilor-vii şi al decedaţilor fiind de 185 persoane, anunţă cei de la Direcţia Judeţeană de Statistică. În luna februarie, evoluţia fenomenelor demografice înregistrate în Argeş a fost caracterizată de reducerea, faţă de luna anterioară, atît a fenomenului natalităţii cu 0,5% (416 născuţi-vii înregistraţi faţă de 418 născuţi-vii înregistraţi în luna ianuarie 2016), cît şi a mortalităţii generale cu 14,3% (601 decese înregistrate faţă de 701 persoane decedate înregistrate în luna ianuarie 2016). În luna februarie 2016 au fost înregistrate două cazuri de mortalitate infantilă, similar cu situaţia înregistrată în luna anterioară şi în perioada corespunzătoare din anul precedent.     

   A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1586

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 11 May 2016

Utilaje agricole, demonstraţii culinare şi tombolă la evenimentul CCIA Argeş   

Tîrgul AGRO Piteşti, filmat cu drona

 

 Mîine, la ora 11.00, se deschide Tîrgul de Echipamente şi Utilaje Agricole AGRO Piteşti, în parcarea Jupiter City. Evenimentul este organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş şi se încheie duminică seara. Vor avea loc o serie de manifestări, cum ar fi spectacole, demonstraţii culinare şi chiar o tombolă cu premii.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1798

Continuare
 
(2 voturi)
Wednesday, 11 May 2016

Centrul multifuncţional este gata!

 

 Centrul multifuncţional de la fostul cinematograf Bucureşti este gata. Administraţia locală din Piteşti anunţă că acesta este finalizat, însă mai rămîne de lucru la lumini şi sunet. Lucrările de amploare la acest obiectiv au fost astfel terminate.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3909

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 10 May 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

„Poza nu e icoană“

Arsenie Boca a devenit o afacere (susţinută de RTV), o anumită poză fiind vîndută peste tot. Mitropolitul Laurenţiu Streza a­trage atenţia că e ceva nepotrivit, cîtă vreme încă nu a fost de­clarat sfînt de către Biserică - deşi se analizează subiectul, de o comisie specializată (pe care o conduce). Şi chiar dacă ar fi canonizat, nu se venerează poza, ci icoana, făcută după anumite reguli de transfigurare. Preferinţa pentru frumuseţea fizică a cuiva i se pare mitropolitului „deşănţată“ şi „blasfemie“. Cineva mare în mitropolia de la Sibiu spunea de altfel că, atunci cînd s-a deschis mormîntul lui Boca, nimic nu semăna a moaşte de sfînt.

Lactag, supărat pe concurenţă

Adriean Asan Mic, acţionar la Lactag Costeşti, se plînge în pre­sa economică de faptul că a fost nevoit să închidă în ultima perioadă 18 magazine în Argeş (Piteşti şi Mioveni) şi Dolj, din cauza „lanţurilor de magazine internaţionale“, care „îşi deschid ma­­gazine chiar şi în pieţele de tip tradiţional“. Producătorul, care are o fabrică de lactate în Argeş şi una de mezeluri în Dolj, avea în 2014 vînzări de 16 milioane de euro (jumătate, prin magazinele de retail), dar a trebuit să intre în insolvenţă, pentru că nu făcea faţă datoriilor de 15 milioane euro. În ultimul timp a şi încercat să deschidă două magazine în Dolj şi unul în Argeş, căutînd locuri cu vad mai bun. La sfîrşitul lui martie, compania avea la stat datorii de 200.000 euro.

Natura, în vest şi est

În Vest se zice că unii de la natură sînt homosexuali, de aceea trebuie luaţi cum sînt. În spaţiul islamic se zice altfel. O fostă prezentatoare TV din Iran dezvăluie că ani de-a rîndul a fost hărţuită sexual, iar colegele îi spuneau că păţesc la fel, singura soluţie fiind protecţia unui bărbat. „Dacă s-ar fi adresat autorităţilor, i s-ar fi spus să se îmbrace modest, să nu zîmbească şi să nu vorbească cu bărbaţii, pentru că ei sînt slabi de la natură şi nu se pot controla“. De aceea, „abuzurile sexuale, chiar şi în locurile publice, sînt o realitate omniprezentă în Iran“. Nimic sur­­prinzător deci dacă refugiaţii pun mîna pe orice femeie în Ger­mania. Aşa li s-a spus că e natural.

Ardeleneşte, la TV

Despre hunedoreanca Amalia Enache de la Pro TV poţi ghici fără să-i citeşti CV-ul că e absolventă de Jurnalism. Profesorii de acolo au un stil de a-i învăţa pe studenţi să vorbească lent la televizor, ca să fie înţeleşi mai bine. E plăcut să vezi că nu face bîlbe, dar e nenatural să vorbească în reluare cineva care nu e din Ardeal. Unii de pe sticla locală fac la fel - şcoala mai mult prosteşte. Mai bine cu bîlbe, de­cît cu vorbă aşa rară, în stilul ultimilor doi preşedinţi.  

  VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3576

 
(4 voturi)
Tuesday, 10 May 2016

Ca urmare a scandalului dezinfectanţilor diluaţi,

Ministrul Sănătăţii a demisionat

 

 Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a demisionat ieri dimineaţă, iar premierul Dacian Cioloş i-a acceptat demisia şi a preluat interimatul. Demisia ministrului survine în plin scandal al dezinfectanţilor, în urma unei ample investigaţii publicate de jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor. Dezinfectanţii produşi de Hexi Pharma sînt utilizaţi şi în 10 spitale publice şi unul privat din Argeş.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3719

Continuare
 
(2 voturi)
Tuesday, 10 May 2016

Albinele riscă să moară de foame

Ploile falimentează apicultorii

 

 Vremea ploioasă din ultima perioadă creează mari probleme apicultorilor, în special celor care sînt în pastoral. Potrivit www.dcnews.ro, din cauza schimbării radicale a vremii odată cu  plecarea în pastoral de la culesul de rapiţă, familiile de albine abia au reuşit să se întreţină.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4068

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 10 May 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Elevi la Vila Florica

Centrul de Cultură Brătianu organizează astăzi, pe 10 mai 2016, la ora 13, o întîlnire cu elevii clasei a VII-a A, de la Şcoala Gimnazială Marin Preda din Piteşti. Întîlnirea are ca scop marcarea zilei de 10 Mai, zi ce  a avut triplă semnificaţie în istoria românilor: începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării. 10 mai, Ziua Regalităţii, a fost ziua naţională a României din 1866 pînă în 1947, pînă la venirea comuniştilor la putere. Trebuie menţionat şi faptul că în acest an se sărbătoresc 150 de ani de monarhie în România. Copiilor li se va prezenta de către cei de la Centrul de Cultură Brătianu momentul în care Ion Brătianu a realizat demersurile aducerii unui prinţ străin în România, o scurtă prezentare a perioadei 1866 - 1947 în România, dar şi relaţiile dintre membrii familiei Brătianu şi membrii Familiei Regale a României, potrivit informaţiilor transmise într-un comunicat de Elena Stîlpeanu, manager interimar Centrul de Cultură Brătianu.     

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3824

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8495 - 8525 din 11395


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 06.08.2019

--- 2.722 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info