Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic
 

*** Hoţ filmat cînd fura dintr-un centru pentru copii     *** Un medic şi-a transformat maşina-n tomberon!     *** Detenţia la domiciliu, neconstituţională!     *** Delict pe insula Caprelor!     *** „O creatură delicată” şi „Scurtcircuit”, la Cinema Bucureşti     *** Academicianul Gheorghe Păun vorbeşte despre globalizare     *** Chinezii, interesaţi de domeniul agro-alimentar din Argeş      *** Afacerile din comerţ, în creştere     *** Spionaţi de adversari     *** Culisele meciului FC Argeş - U Cluj     *** La doar 1 punct de podium!     *** „Diferenţa trebuia să fie mult mai mare!“     *** „N-am găsit soluţii să desfacem apărarea“     *** Liga Campionilor, Etapa 1     *** „Am crezut în echipă, de la început!“     *** Unirea Bascov, pe locul 4     *** Codin şi Preda au adus primul punct al lui Bradu     *** 24 de goluri, 7 penaltiuri, o eliminare    

 
Alb Negru, în concert caritabil Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 26 martie 2015

Se strîng fonduri pentru copiii autişti

Alb Negru, în concert caritabil

 

 Ieri, în cadrul conferinţei de presă a Consiliului Judeţean Argeş, Nicoleta Badea, preşedinta Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism din Argeş, a venit pentru a face un apel public de susţinere a acţiunii de sprijinire a copiilor cu autism. În cadrul unui marş şi al unei acţiuni caritabile organizate la Teatrul Al. Davila, asociaţia strînge fonduri pentru terminarea modernizării centrului asociaţiei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2502

Continuare
 
Olimpici naţionali, la Şcoala Traian Imprimare E-mail
(4 voturi)
miercuri, 25 martie 2015

Rezultate bune la Matematică, Română, Tehnologie şi Informatică

Olimpici naţionali, la Şcoala Traian

 

 Aşa cum am scris în numărul de ieri, Şcoala Gim­­nazială Traian din Piteşti (fostă Nr. 4) a avut, de la începutul anului şi pînă, acum mai mulţi elevi care au dobîndit rezultate notabile la Olimpiade, obţinînd calificări la Etapele Na­ţionale.

Comentarii (7) | Vizualizari: 4274

Continuare
 
Consultaţia ginecologică şi testul Papanicolau, la preţ avantajos Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 25 martie 2015

Promoţie la a Clinik Med:

Consultaţia ginecologică şi testul Papanicolau, la preţ avantajos

 

 Recent deschisă în Piteşti, Clinica Clink Med oferă servicii de calitate, cu aparatură de ultimă generaţie şi medici de prestigiu. Faţă de alte clinici sau cabinete, Clinik Med oferă pachete de servicii, cu un preţ mai bun comparativ cu efectuarea serviciilor separat.

Comentarii (5) | Vizualizari: 4838

Continuare
 
Mergi pe cărbuni încinşi pentru Lia! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 25 martie 2015

Eveniment caritabil inedit în România

Mergi pe cărbuni încinşi pentru Lia!

 

Vreţi să ajutaţi la salvarea unei vieţi şi să faceţi un lucru inedit? Pe 4 aprilie, aveţi această ocazie! Antrenorul motivaţional Mircea Chira vă invită la un eveniment unic în România, „Da! Vreau! Pot! şi Fac!“, un seminar de motivare şi automotivare, la sfîrşitul căruia participanţii au ocazia să meargă desculţi pe un pat de cărbuni încinşi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2421

Continuare
 
SRI, departe de cetăţeni Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 25 martie 2015

SRI, departe de cetăţeni

 

Deşi, ieri, la nivel central, a avut loc bilanţul Serviciului Român de Informaţii pentru anul 2014, la ni­vel local, n-a fost organizată nici o acţiune care să marcheze această zi. Poate că ziua de 26 martie 2015, cînd Serviciul Român de Informaţii aniversează 25 de ani de existenţă, ar trebui să fie evidenţiată şi mai mult. Astfel, şi oamenii ar putea trăi mai liniştiţi, cunoscînd în fapt care este rolul SRI. Ar fi trebuit cel puţin să fie împărţite nişte pliante din care oamenii să afle despre activitatea celor de la SRI. Dar realitatea ne-a demonstrat că mulţi oameni nu ştiu că va fi ziua SRI şi că n-au auzit pînă acum de un exemplu în care acest serviciu să se fi implicat în via­ţa cotidiană a cetăţeanului. De exemplu, cei de la SRI n-au participat nici în campania privind achiziţionarea unui angiograf, iniţiată de Curierul zilei, aşa cum nici primarul Ion Geor­gescu de la Mioveni n-a făcut-o, deşi promisese că o va face. 

    C.N.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2332

 
Autoturisme noi pentru cei peste 18 ani Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 25 martie 2015

Programul „Prima maşină“ a intrat oficial în vigoare

Autoturisme noi pentru cei peste 18 ani 

 

 Programul „Prima maşină“ a intrat în vigoare oficial, iar tinerii ce vor să aibă o maşină nouă pot merge acum la bancă pentru un împrumut avantajos, cu garanţia statului. Cererile clienţilor făcute anul trecut la bănci vor ajunge la Fondul de Garantare, pentru că programul a fost aprobat de guvern din 2014. Clienţii trebuie să semneze o declaraţie pe proprie răspundere că nu au mai avut o maşină nouă. Mai multe bănci şi-au exprimat intenţia de de a credita programul „Prima maşină“.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 2499

Continuare
 
Elev din Mioveni, calificat la Olimpiada Naţională de Matematică Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 25 martie 2015

Elev din Mioveni, calificat la Olimpiada Naţională de Matematică

 

 Manolache Vlad, elev în clasa a VI-a B la Liceul Teoretic Iulia Zamfirescu, s-a calificat la faza naţională a Olimpiadei de Matematică, ce se va desfăşura în perioada 6 - 10 aprilie 2015, la Bucureşti. Vlad este obişnuit cu performanţe în domeniul matematicii, participînd încă din primele clase la fazele locale şi judeţene ale olimpiadelor şi concursurilor acestei discipline, de unde s-a întors, în repetate rînduri, cu rezultate notabile. De altfel, profesorul Dumitru Ion Voiculescu susţine că performanţa elevului său n-ar fi fost obţinută dacă acesta nu ar fi avut la activ nenumăratele ore de pregătire la Matematică.  

 S.Mihai

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2380

 
„Şcoala Altfel“, la Primărie Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 25 martie 2015

„Şcoala Altfel“, la Primărie

 

Aşa cum ne-am obişnuit în ultimii trei ani, la începutul lunii aprilie, în toate unităţile de învăţămînt preuniversitar din ţară, se derulează programul naţional „Şcoala Altfel“, organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Pentru a veni în sprijinul unităţilor de învăţămînt din oraş, dar şi din judeţ, Primăria oraşului Mioveni îşi va deschide porţile miercuri, 8 aprilie, în intervalul 9.00 -14.00. Pe timpul vizitei, elevii au prilejul să vădă birourile instituţiei şi, mai mult, vor putea adresa întrebări funcţionarilor publici privind principalele probleme din administraţia publică.
Grupurile organizate se vor anunţa pînă la data de 6 aprilie a.c., la numărul de telefon 0733.100.998. „Şcoala Altfel“ este un program dedicat activitaţilor educative extracuriculare şi extrascolare, principalul obiectiv al acestuia fiind implicarea elevilor şi a profesorilor în activităţi de educaţie nonformală, care să puna în valoare talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele elevilor, în domenii cît mai diverse şi interesante.

 S.Mihai

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2209

 
Argeşeni premiaţi la Parlamentul European Imprimare E-mail
(8 voturi)
miercuri, 25 martie 2015

Un grup de elevi ai Colegiului Tehnic Armand Călinescu, la Strasbourg

Argeşeni premiaţi la Parlamentul European

 

 Mai mulţi elevi ai Colegiului Tehnic Armand Călinescu, sub îndrumarea profesoarelor Andreea Demeter şi Elena Cenţiu, au reprezentat România la proiectul European Euroscola. 

Comentarii (2) | Vizualizari: 4006

Continuare
 
Aglomeraţie la peşte, în Ceair Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 25 martie 2015

Fiindcă azi este dezlegare la acest aliment în Postul Paştelui,

Aglomeraţie la peşte, în Ceair

 

 Sîntem în Postul Paştelui, iar în Piaţa Ceair, preţurile la legume şi fructe au crescut simţitor. Un kilogram de roşii costă 8 lei, cele cherry sînt 13 lei, castraveţii costă 8,5 lei kilogramul, ardeiul gras roşu-11 lei/kg, iar căpşunile 17 lei/kg. Kilogramul de prune uscate este 13 lei, spanacul 5,5 lei/kg, iar urzicile 10 lei kilogramul.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2895

Continuare
 
Crescătorii de animale ameninţă cu proteste Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 25 martie 2015

Dacă nu-şi primesc urgent subvenţiile,

Crescătorii de animale ameninţă cu proteste

 

 Sindicatul Naţional al Crescătorilor de Bovine din România şi Sindicatul Naţional al Crescătorilor de Ovine din România, afiliate la Federaţia Agrostar, se pregătesc să treacă la acţiuni de protest. Acestea vor începe dacă nu li se plăteşte urgent subvenţia pe cap de animal şi dacă factorii responsabili din Ministerul Agriculturii, APIA şi alte instituţii ale statului continuă să ignore problemele cu care se confruntă de mai mulţi ani.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2832

Continuare
 
Au început verificările pe cursurile de apă Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 25 martie 2015

 Din această săptămînă, reprezentanţii ABAAV

Au început verificările pe cursurile de apă

 

 În perioada 23 martie - 24 aprilie 2015, reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă  Argeş - Vedea, ISU Argeş şi GNM - CJ Argeş vor efectua controale pe tema salubrizării cursurilor de apă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2458

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 25 martie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Trenuri Regio pentru argeşeni

CFR Călători a introdus în circulaţie o serie de trenuri Regio pentru asigurarea serviciului public de transport feroviar de persoane pe mai multe rute din ţară. Printre acestea, se numără şi cîteva din Argeş. Este vorba despre următoarele noi rute: Piteşti - Goleşti - Cîmpulung - Goleşti - Piteşti şi cea de-a doua, Piteşti - Curtea de Argeş - Piteşti. Vă reamintim că, trenurile destinate navetiştilor vor fi menţinute la aceleaşi ore de plecare sau de sosire. Pasagerii pot primi informaţii actualizate despre circulaţia trenurilor CFR Călători pe aceste rute din Gara Piteşti. Abonamentele achiziţionate la trenurile operatorului privat RegioTrans, pe aceste rute, rămîn valabile şi pot fi utilizate fără nici o taxă suplimentară pentru călătoria cu trenurile CFR Călători. Un bilet simplu, doar dus, pe aceste rute va avea acelaşi preţ ca cel practicat de operatorul privat. De exemplu, un bilet simplu de la Piteşti la Goleşti costă 3,5 lei. În plus, pentru un bilet dus-întors CFR Călători acordă reducerea de 10%, iar un bilet dus-întors de la Piteşti la Goleşti, costă 6,3 lei. La aceste trenuri sînt valabile toate facilităţile pentru elevi, studenţi, pensionari şi restul categoriilor stabilite prin acte normative, precum şi toate ofertele comerciale ale companiei. 

   A.Roşu 

Comentarii (1) | Vizualizari: 2433

Continuare
 
E greu să fim civilizaţi pe domeniul public! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 25 martie 2015

E greu să fim civilizaţi pe domeniul public!

Rondul Curierului din 24 martie 2015

 

 E greu să fim civilizaţi pe domeniul public, asta este concluzia rondului de ieri! Dacă în faţa Primăriei Piteşti se munceşte de zor la schimbatul plăcilor sparte, în spatele Pieţei Ceair, mulţi comercianţi au considerat că tombe­roanele sînt facultative, iar gunoiul stă tot mai bine pe jos. Pe Calea Bucureşti, lucrările la proiectul urban continuă, iar spaţiul verde este înlocuit pe alocuri de beton şi de pavele ecologice. Oamenii gospodari au profitat de soarele amiezii şi au ieşit să cureţe viţa-de-vie din faţa blocului sau să bată covoarele.

Comentarii (3) | Vizualizari: 2833

Continuare
 
Ziua Mondială împotriva TBC-ului Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 24 martie 2015

Sute de argeşeni, bolnavi de tuberculoză

Ziua Mondială împotriva TBC-ului

 

 Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei se sărbătoreşte anual, pe 24 martie, dată la care, în urmă cu 123 ani, Robert Koch prezenta comunităţii medicale din Berlin (1882) descoperirea sa: bacilul tuberculozei. Prin marcarea acestei zile se doreşte atragerea atenţiei opiniei publice şi sensibilizarea factorilor de decizie cu privire la importanţa acestei probleme de sănătate publică, cu multiple implicaţii de ordin medical, psihologic şi social.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2488

Continuare
 
Turcii vor să investească la Cîmpulung Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 24 martie 2015

Turcii vor să investească la Cîmpulung

 

 După ce cîmpulungenilor li s-a lungit gîtul după investitorii străini cu care politicienii locali s-au tot lăudat în ultimii 15 ani, spre a-i scăpa de sărăcie, iată că, zilele trecute, pe nepusă masă, au poposit la Cîmpulung nişte investitori turci, hotărîţi să construiască în urbea musceleană o fabrică de prefabricate PAL, PAL laminat etc., care ar putea asigura pentru început 600 de locuri de muncă. Holdingul turcesc Yıldızlar Yatırım A.Ş urmăreşte să cumpere 40 ha de teren şi spaţiul golit de conaţionalul lor Erdal Duranay, care deţine ruinele de la Grulen. În cazul în care aceştia nu vor găsi înţelegere şi ajutor din partea autorităţilor locale, îşi vor îndrepta atenţia către Bulgaria şi Croaţia. Turcii au declarat că nu s-ar fi gîndit la Cîmpulung dacă nu l-ar fi avut aici pe confratele lor, Erdal. Ca o prezentare pe scurt a investiţiei, este vorba de o afacere cu lemn deschisă în Turcia în urmă peste 110 de ani, care, treptat, a ajuns cunoscută pe piaţă iniţial pentru comerţul cu che­res­tea şi produse din lemn, ca apoi să ajungă să producă  PAL şi PAL melaminat şi alte produse din această gamă, precum parchetul laminat şi altele.  

    N.Manole

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2567

 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8495 - 8525 din 8652
embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Sâmbătă, 08.09.2018

--- 4.387 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info