Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic
Fapt diversl *** ️ Copii din Argeş abuzaţi sexual de milionari germani     Fapt divers *** ️ Afacerist în comă după o şicanare în trafic     Fapt divers *** ️ Accident cu 3 maşini şi 3 victime, la Mărăcineni     Social *** ️ Avem 23 de elevi de 10!     Social *** ️ Campania În primul rând, ASCULTĂ !     Sport *** ️ 20 jucători la reunirea lotului     Fapt divers *** ️ Camionul cu lemne a strivit trei maşini     Fapt divers *** ️ A furat motorină, bani şi accesorii auto     Fapt divers *** ️ Doi pompieri s-au pensionat!     Social *** ️ Se opreşte curentul în Călineşti     Social *** ️ Se inaugurează Renault Bucharest Connected     Sport *** ️ România, calificată în semifinale!    
 Publicitate pdf
Deţinuţii politici, scutiţi de impozite Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 04 martie 2016

Presa naţională dezinformează

Deţinuţii politici, scutiţi de impozite

 

 Zilele trecute a apărut în presă informaţia conform căreia deţinuţii politici vor trebui să plătească t­a­xele şi impozitele locale din acest an. Informaţia s-a dovedit eronată. Potrivit lămuririlor primite de la Mi­hai Anton de la Primăria Piteşti, această cate­go­rie, ca şi altele, nu vor plăti dările locale nici în acest an.          

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3652

Continuare
 
De 8 Martie, Ribana Eve sărbătoreşte femeia în regatul prăjiturilor Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 04 martie 2016

Prăjiturile Ribana Eve, mărţişorul ideal pentru mamele noastre

De 8 Martie, Ribana Eve sărbătoreşte femeia în regatul prăjiturilor

 

 Anotimpul renaşterii naturii dedică prima lună a cadourilor fiinţelor noastre dragi. Prin urmare, nicăieri nu putem găsi mai multă dulceaţă şi iubire în gestul dăruit decît în prăjiturile marca Ribana Eve. Ca o boare de primăvară pluteşte peste urbea noastră mireasma acestor preparate în propriul laborator de către Cofetăria Ribana Eve, al cărei sediu se află în centrul Piteştiului, mai exact pe strada Victoriei nr. 27 (pe acelaşi trotuar cu Teatrul, cam la 250 - 300 m, mergînd spre nord).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2740

Continuare
 
Concediu plătit pentru toţi angajaţii Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 04 martie 2016

Dacă nu respectaţi legea, sînteţi amendaţi cu 5.000 lei!

Concediu plătit pentru toţi angajaţii

 

 Orice persoană care este angajată trebuie să ştie că are dreptul la concediu de odihnă plătit. Patronii care nu fac acest lucru riscă să primească amenzi usturătoare. Astfel, potrivit inspectorului şef al ITM Argeş, Mihail Adrian Oprescu, patronii sau directorii de firme ar trebui să ştie că au obligaţia să le acorde angajaţilor acest drept.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2500

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 03 martie 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

Şi alţii sînt săraci ca noi

Regiunea din care face parte Argeşul, Sud-Muntenia, e mai bogată decît o regiune franceză - în funcţie de PIB pe cap de locuitor şi de puterea de cumpărare. Ma­yotte, o insulă africană între Madagascar şi Mozambic, în Oceanul Indian, mai aparţine încă de Franţa şi e la 31% din media UE, în timp ce regiunea noastră se află la 43% din media europeană. Cea mai săracă regiune europeană, Severozapaden din Bulgaria, e la 30%. Printre cele 21 regiuni europene sub 50% mai sînt încă 4 româneşti (Nord-Est - 34%, Sud-Vest Oltenia - 41%, Nord-Vest - 48 %, şi Sud-Est - 49,5%), 4 bulgăreşti, 5 poloneze, 4 ungureşti şi una gre­cească. Bucureştiul e la 129% din medie, iar Londra, la 539%.

Piteştiul şi maşinile

Primăria vrea să ajungă la 4 poduri peste Argeş, pentru că se bazează pe un studiu care arată că motorizarea e la 42-46% din media UE, iar peste 20 de ani va ajunge la 70-75% din această medie - declară vicele Ionică (cu aceste cifre oscilante). În ţară, Piteştiul este „pe locul 5-6 ca aglomeraţie din punctul de vedere al maşinilor“ - mai spune.  

  VIP

Comentarii (1) | Vizualizari: 1475

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 03 martie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Pendiuc, la Bucureşti

Edilul Piteştiului, Tudor Pendiuc, va participa astăzi la evenimentul organizat de Ambasada Bulgariei la Bucureşti cu ocazia zilei ei naţionale - 3 martie. Pendiuc a  fost invitat azi la Clubul Diplomatic Bucureşti, începînd cu ora 18.30.  

   A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1691

Continuare
 
„Copiii n-au murit din această cauză“! Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 03 martie 2016

Lupu o contrazice pe Honţaru:

„Copiii n-au murit din această cauză“!

 

 Se complică situaţia în criza bebeluşilor cu sin­drom hemolitic uremic. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a lansat în scandal numele fa­bri­cii Lactate Brădet, după ce într-un lot de 25 de kg de brînză proaspătă de vaci s-a constatat  conta­minarea cu bacteria E.Coli 026, declaraţia fiind făcută înainte de fina­li­­­zarea anchetei. Practic, firma a fost condamnată la faliment, magazinele retrăgînd produsele Lac­tate Brădet de pe rafturi. Autorităţile se contrazic în declaraţii.

Comentarii (6) | Vizualizari: 3003

Continuare
 
Front comun pentru podul de peste Argeş Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 03 martie 2016

Vor să acceseze fonduri europene

Front comun pentru podul de peste Argeş

 

Consiliul Judeţean Argeş, municipalitatea Piteşti, Primăria Mărăcineni şi Institutul Pomicol îşi unesc forţele pentru a obţine finanţare europeană, în vederea realizării viitorului nou pod de peste rîul Argeş. Într-un parteneriat parafat chiar ieri, toate aceste entităţi pregătesc documentele, iar pînă la sfîrşitul lunii, vor să le depună, pentru primirea finanţării. Valoarea proiectului se ridică la circa 70 de milioane de euro.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 1825

Continuare
 
Municipalitatea va stropi în parcuri Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 03 martie 2016

Aveţi grijă cînd scoateţi căţeii la plimbare!

Municipalitatea va stropi în parcuri

 

Păduchele de San Jose e în Piteşti şi face ravagii! Pentru a combate răspîndirea acestuia şi a-l împiedica să distrugă vegetaţia, Primăria Piteşti vrea să facă tratamente fitosanitare prin stropiri cu mijloace mecanice terestre.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1886

Continuare
 
Comunele de pe traseu abia aşteaptă autostrada Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 03 martie 2016

Comunele de pe traseu abia aşteaptă autostrada

 

 După ce autorităţile au analizat 5 variante de traseu pentru Autostrada Piteşti - Sibiu, s-au oprit la varianta 3: aceasta trece prin Tigveni (Bîrseştii de Jos), Şuici şi Sălătrucu (satul Văleni), de unde se virează la stînga spre Berislăveşti şi Călimăneşti. În cele trei comune argeşene de pe viitorul traseu, oamenii abia aşteaptă deschiderea şantierului. Cei trei primari ne-au spus că, pentru prima dată, terenurile vor avea o valoare de piaţă, desfacerea produselor va fi mai uşoară, iar lucrările vor cere şi forţă de muncă din sate.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 3145

Continuare
 
Părinţii trebuie să plătească 10.000 lei Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 03 martie 2016

În procesul Colegiului Neniţescu, Primăria Piteşti a cîştigat

Părinţii trebuie să plătească 10.000 lei

 

 La aproape doi ani de la scandalul comasării prin absorbţie a liceelor Neniţescu şi Mihai Viteazul, viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică, a anunţat că procesul a fost cîştigat de primărie. Astfel, pe lîngă faptul că instanţa a decis definitiv şi irevocabil că hotărîrea de Consiliu Local se menţine, părinţii trebuie să plătească şi cheltuielile de judecată, în cuantum de circa 10.000 de lei.       

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2350

Continuare
 
CAMPANIE de prevenţie a bolilor tiroidiene Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 02 martie 2016

 Fă-ţi un control acum!

CAMPANIE de prevenţie a bolilor tiroidiene

Pachet de analize 50 RON

 

 România este o ţară cu deficit de iod, multe persoane fiind predispuse la afecţiuni ale tiroidei, inclusiv cancerul tiroidian. Dacă nu sunt diagnosticate şi tratate din timp, atrag după sine nenumărate dezechilibre în organism. Gral Medical desfăşoară Campania “ Vino cu tiroida la control” în anul 2016.
Intră în campanie şi beneficiază de un pachet de analize cu reducere 60% şi ecografie tiroidă cu reducere 25%.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2255

Continuare
 
Zeci de bilete de tratament aşteaptă pensionarii Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 03 martie 2016

Vara se bat pe ele şi acum nu le vor!

Zeci de bilete de tratament aşteaptă pensionarii

 

 La sediul Casei Judeţene de Pensii Argeş s-a afişat repartiţia biletelor de tratament balnear pentru seria 3, datele de plecare fiind 18, 19, 20 şi 21 martie 2016. Repartiţia poate fi consultată şi pe site-ul instituţiei, www.cjparges.ro.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1966

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 02 martie 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

Sîntem hrăniţi „în lanţ“

Cum să ţină pasul la preţul portocalelor un magazin mic, în concurenţa cu reţelele de supermarketuri? Profi, care are 9 magazine în Piteşti, plus cîte unul în Costeşti, Topoloveni, Mioveni şi Cîm­pulung, a ajuns acum la 379 magazine în ţară, în 179 localităţi. În mod normal, astfel de lanţuri de magazine nu ar trebui lăsate să şi producă, pentru că îi dezavantajează şi pe producători.

Trotuar supraaglomerat

Pe Bulevardul Bălcescu, zona Kaufland - John, trotuarul e îngustat atît de mult, încît nu se poate circula decît într-un sens de mers. În staţiile de autobuz, la orele de vîrf, abia poţi să treci prin aglomeraţie. Şoferii trebuie să fie foarte atenţi, să nu ia tîrîş pe cineva sau să nu intre vreun copil cu picioarele pe sub roţi.  

  VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1396

 
O firmă, falimentată în cinci secunde! Imprimare E-mail
(4 voturi)
miercuri, 02 martie 2016

 Dintr-o declaraţie a ministrului Agriculturii,

O firmă, falimentată în cinci secunde!

 

 După aproape o lună de la moartea primului copil cu sindrom hemolitic ure­mic la Spitalul Marie Curie din Capitală, autorităţile au declarat că au iden­tificat o posibilă cauză a îmbolnăvirilor micuţilor: brînza proaspătă de vaci dintr-un lot contaminat cu Escherichia Coli, serogrupul O 26, bacterie găsită în probele prelevate de inspectorii DSVSA Argeş. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a specificat şi producătorul acestui sortiment de brînză, Lactate Brădet, asta înainte ca ancheta să fie finalizată. „Bacteria Escherichia Coli a fost descoperită în produse lactate din judeţul Argeş, mai exact în brînza de vacă produsă de firma Lactate Brădet“, a declarat, luni, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. A fost o lovitură de imagine grea pentru mica fabrică de lactate din judeţul nostru, cu capital 100% românesc, ce se bucura de suc­ces atît pe piaţa internă, cît şi externă, avînd produse şi pe rafturile maga­zinelor din Germania, Italia şi Belgia.

Comentarii (16) | Vizualizari: 4577

Continuare
 
La 25 de ani, îi trebuie transplant de ficat Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 02 martie 2016

Peste trei săptămîni este programat la operaţie

La 25 de ani, îi trebuie transplant de ficat

 

 Florin Gogoci are 25 de ani şi este din Cîmpulung Muscel. Tînărul a venit la redacţia noastră, în speranţa că cineva îl va putea ajuta să facă rost de ceva bani pentru un transplant de ficat. El a strîns ceva bani, dar mai are nevoie de 2.000 de lei. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2081

Continuare
 
7 morţi de gripă în Argeş Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 02 martie 2016

7 morţi de gripă în Argeş

 

Direcţia de Sănătate Publică Argeş a anunţat ieri că numărul decedaţilor de gripă a ajuns la 7. Astfel, de la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, gripei şi sindromul acut respirator şi pînă ieri au fost confirmate de Institutul Cantacuzino Bucureşti 16 cazuri de gripă sezonieră, dintre care 7 au decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, fiind vorba de persoane care nu au fost vaccinate antigripal şi care au prezentat şi alte afecţiuni medicale cronice. DSP Argeş a solicitat spitalelor restricţionarea accesului de vizitatori, purtarea corespunzătoare a echipamentului de protecţe de către personalul medico -sanitar şi auxiliar, izolarea tuturor pacienţilor cu diagnostic de gripă. 

   A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1697

 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8495 - 8525 din 10927


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Marţi, 11.06.2019

--- 2.989 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info