Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic
 Publicitate pdf
(0 voturi)
Saturday, 06 August 2016

Punct de hidratare la „Sfîntul Gheorghe“

 

 Ieri, reprezentanţii Consiliului Ju­­­deţean Argeş au transmis o informare referitoare la punctul de hidratare de la biserica Sf. Gheorghe din centrul Piteştiului. Avînd în vedere vremea caniculară şi disconfortul termic accentuat anunţate pen­tru zonele de sud şi sud-estul ţării, respectiv, din Argeş, din perioada 5 - 7 august, Consiliul Jude­ţean Argeş şi Crucea Roşie - filiala Argeş, în colaborare cu Parohia „Sfîntul Gheorghe“, din Piteşti, au instalat un punct de hi­­dratare în incinta Bisericii „Sfîntul Gheorghe“, din Piaţa „Vasile Mi­lea“. Aici se va pu­ne la dispoziţia cetăţenilor o sursă de apă potabilă. În această perioadă caniculară, cetăţenii sînt sfătuiţi: să evite ieşirile în perioadele cu temperaturi ridicate, în special, persoanele vîrstnice, în intervalul 11 şi 16; să consume zilnic 2 li­tri de lichide - a­pă plată sau ceai (să evite băuturile alcoolice şi cele car­bogazoase); să supravegheze copiii, e­vitînd locurile de joacă expuse direct radiaţiilor solare; aparţinătorii să viziteze cel puţin o dată pe zi per­soanele vîrstnice bolnave şi ce­le cu dizabilităţi ce locuiesc singure; se interzice arderea ne­contro­lată a resturilor vegetale şi miriştilor.      

A.Dumitru
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1007

 
(1 vot)
Saturday, 06 August 2016

Sora lui Toma Arnăuţoiu, ani grei de închisoare pentru că nu a turnat

Argeşeancă de 97 de ani, decorată de preşedinte

 

 Elena Ion Arnăuţoiu, fost deţinut politic, a fost decorată zilele trecute de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios“ în grad de Cavaler - împreună cu Nicolae Ciurică, fost partizan în Munţii Banatului, şi Nicolae Tomaziu, supravieţuitor al lagărului de la Canal. Preşedintele a declarat că decoraţiile sînt „o modestă recunoaştere a suferinţelor îndurate“ şi că îi preţuieşte ca pe „un monument de jertfă şi suferinţă, un simbol în viaţă al opoziţiei faţă de regimul totalitar“, iar Elena Arnăuţoiu a dedicat distincţia părinţilor şi fraţilor ei, care „merită cu prisosinţă această decoraţie şi în plus de aceasta tuturor celor care au murit în lagăre şi în închisori (...) ca să apere credinţa şi demnitatea şi libertatea poporului român“.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1241

Continuare
 
(1 vot)
Saturday, 06 August 2016

Radioterapia, o altă problemă!

 

Am pierdut aparatul de radioterapie promis de fostul ministru al Sănătăţii! Asta pentru că nici una dintre cele trei locaţii propuse la nivelul Argeşului nu a fost viabilă. De acum conducerea judeţului spune că vrea să acceseze fonduri europene pentru extinderea, modernizarea şi dotarea cu aparatură a ambulatoriilor de specialitate, iar unul dintre aparatele care va funcţiona aici va fi de radioterapie.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1159

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 06 August 2016

Pentru a scuti nişte bani,

Piteştenii aleg abonamentul pe săptămînă!

 

 Transportul în comun este vital pentru piteşteni. Şi asta reiese şi din numărul mare de bilete şi abonamente achiziţionate de cetăţeni în primele cinci luni ale anului în curs. Cei mai mulţi piteşteni au luat bilete cu două călătorii, mai precis, peste 1 milion de astfel de tichete au fost vîndute pînă la sfîrşitul lunii mai a acestui an. În medie, numărul călătoriilor pe lună este de 2,2 milioane. Pe lîngă bilete, piteştenii aleg cel mai mult să-şi achiziţioneze abonamente pe o linie pe săptămînă.

Comentarii (4) | Vizualizari: 1361

Continuare
 
(1 vot)
Friday, 05 August 2016

În ziua înmormîntării Reginei Ana de România,

Trafic blocat la Curtea de Argeş

 

 Ieri, la Curtea de Argeş a avut loc o întîlnire de pregătire a unui plan  ca, în ziua înmormîntării Reginei Ana de România, lucrurile să nu scape de sub control. Astfel, potrivit informaţiilor primite, în urma discuţiilor, în municipiu vor fi amplasate două corturi de prim-ajutor, iar traficul în zona centrală va fi blocat.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1436

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 05 August 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Apel pentru ridicarea alimentelor gratuite!

Reprezentanţii Dirrecţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Piteşti fac un apel către beneficiarii de drept ai ajutoarelor alimentare gratuite de la Uniunea Europenă să vină să şi le ridice. Asta pentru că, pînă în această perioadă, doar 5.432 de cetăţeni, dintre cei circa 10.000 beneficiari de drept, le-au ridicat. La centrul de distribuire din Piaţa Smîrdan, sînt două puncte de distribuire, la intrarea A pentru cei cu literele A - L inclusiv, iar la intrarea B pentru literele: M - Z inclusiv. Programul la punctul de distribuire este: luni - miercuri: 8.30 - 16, joi: 8.30 - 18, şi vineri: 8.30 - 13.   

 A.Dumitru

Comentarii (1) | Vizualizari: 1363

Continuare
 
(1 vot)
Friday, 05 August 2016

Reparaţiile de la Pediatrie, întîrziate!

 

 Lucrările de reabilitare la Spitalul de Pediatrie Piteşti sînt în întîrziere şi unele de calitate îndoielnică. Acestea sînt în linii mari nemulţumirile de care s-a lovit preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, cînd a fost, ieri, în vizită de lucru la spital. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1587

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 05 August 2016

Zeci de profesori s-au retras din examen

 

Ieri, a avut loc proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţămînt. Dintre cei 212 înscrişi, au absentat 26, potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş. Primele rezultate le vom avea pe data de 11 august. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1428

Continuare
 
(2 voturi)
Thursday, 04 August 2016

Armata germană a raţionalizat hrana piteştenilor

100 g carne, pe săptămînă

 

 100 de ani de la primul război mondial

Să nu uităm: 

- suferinţa pricinuită de război populaţiei
- pierderea persoanelor dragi
- că războiul schimbă vieţile oamenilor!

În această lună se împlineşte un veac de la intrarea României în prima conflagraţie mondială. Regimentul 4 Argeş, omagiat de Poarta Eroilor, a participat atît la luptele din Transilvania, din august 1916, cît şi la cele de pe aliniamentul Carpaţilor şi din Moldova, inclusiv la Mărăşti - pierzînd, în tot războiul, 2.300 ostaşi şi 20 ofiţeri. Întreaga populaţie a trecut însă prin vremuri de mare restrişte, iar existenţa statului român a fost salvată cu grele sacrificii. Cornel Popescu, directorul Muzeului Judeţean, istoric şi autor a două cărţi pe această tematică, ne-a readus în memorie aspecte principale ale situaţiei de atunci. 

 

Comentarii (1) | Vizualizari: 1979

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 04 August 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Concurs blocat la Regia de Drumuri

Concursul pentru postul de director al Regiei Judeţene de Drumuri nu se poate organiza. Cel puţin deocamdată. Asta pentru că, potrivit informaţiilor date ieri de preşedintele CJ Argeş, Dan Manu, noua legislaţie în domeniu nu are norme de aplicare. În consecinţă nu se va putea organiza concurs pînă cînd nu se vor publica aceste norme, undeva prin luna octombrie. Astfel, cel care va asigura interimatul pînă la organizarea concursului este Ionel Iriciuc.  

   A. Dumitru

Mere în şcoli

Elevii din învăţămîntul primar şi gimnazial vor beneficia şi în anul şcolar 2016 - 2017 de Programul de încurajare a consumului de fructe în şcoli, finanţat din fonduri europene şi naţionale, anunţă Executivul. Actul normativ stabileşte tipul de fructe distribuite, perioada şi frecvenţa de distribuţie, limita valorii zilnice/elev, măsurile adiacente distribuţiei de fructe, bugetul alocat, precum şi modalitatea de implementare efectivă şi de gestionare la nivelul administraţiei publice, în cadrul Programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli în anul şcolar 2016-2017. Astfel, în anul şcolar 2016 - 2017, vor fi acordate gratuit mere, în limita aceleaşi valori de 0,37 lei/elev, ca şi în anul precedent, pentru o perioadă de maximum 88 de zile de şcolarizare.   

  A. Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1212

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 04 August 2016

Directorul DSP Argeş:

Nu avem unităţi de transfuzii neautorizate

 

 După cele două transfuzii de sîn­ge făcute greşit la două spitale din Bucureşti, Ministerul Sănătăţii a cerut situaţiile de la direcţiile de sănătate publică din toate judeţele, inclusiv din Argeş.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1135

Continuare
 
(1 vot)
Thursday, 04 August 2016

S-a semnat contractul

Vor începe lucrările pe strada Exerciţiu

 

 La sfîrşitul lunii în curs ar trebui să înceapă lucrările pe strada Exerciţiu. Acest anunţ a fost făcut ieri de primarul Piteştiului, Cornel Ionică. Acesta a spus că s-a semnat contractul pentru refacerea străzii cu COMESAD.

Comentarii (2) | Vizualizari: 1714

Continuare
 
(1 vot)
Thursday, 04 August 2016

Rezultate finale:

Mai mulţi promovaţi la titularizare

 

S-au afişat şi rezultatele finale la examenul de titularizare pe post. Potrivit datelor finale centralizate, în plus au trecut pragul notei de 7, faţă de rezultatele iniţiale, 16 candidaţi. Totodată, încă 5 candidaţi au reuşit să obţină note peste 5. Per total, a crescut procentul celor care se pot titulariza pe post.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1327

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 03 August 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

Tovarăşul cîrcotaş

La începutul secolului XX, cînd România se afla în prima fază a capitalismului, de fapt, „era un hinterland al marilor puteri imperialiste, sursă de materii prime şi piaţă de desfacere pentru monopolurile străine“ - spunea Nicolae Ceauşescu, într-o şedinţă a MAN (la 50 de ani de la Unire). Dacă ar fi viu, ar spune acelaşi lucru şi azi, cum spun mulţi.

Linişte la plajă

Cînd se încinge atmosfera, oricît ar fi de caniculă, totuşi la bazine nu mai e balamucul de pe vremuri. Biletul costă cît 7 pîini, iar unii marţafoi nu îşi mai permit. Mai încearcă ei să sară gardul, dar - surpriză! - există contract de pază, şi apar bodyguarzi, care îi iau pe umăr!... Mare lucru să fii bodyguard, numai să nu păţeşti ca la Trivale, să iei ţeapă în loc de salariu!

„Einsteinii“ de tirani

Ambasadorul SUA zice: „Lăsaţi-i pe imigranţi să devină parte a noii Românii“, că „nimeni nu poate şti de unde va proveni următorul Einstein“ - că şi Einstein a fost imigrant. Dar a fost şi descoperitorul bombei nucleare...  Noi, „cu o îndelungată istorie“, ar trebui „să-i ajutăm să fie musulmani şi ro­mâni“. Dar i-am avut pe cap 5 secole (dublu faţă de toată istoria SUA) şi acum îi numim „barbarii de tirani“. Vestul se lup­tă cu ei cu... discursuri.   

VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 828

 
(0 voturi)
Wednesday, 03 August 2016

A împlinit 104 ani

Veteran de război, aniversat la Costeşti

 

 Săptămîna trecută, conducerea Asociaţiei  Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria“ - filiala Costeşti, preşedintele Nicolae Necşoiu şi vicepreşedinţii Ionel Gheorghe Toma şi Emil Tudorache au făcut o vizită veteranului de război Alexandru Zamfirescu, care a împlinit 104 ani.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 882

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 03 August 2016

Bădoi de la Finanţe, cercetat de ANI

 

Un angajat al Primăriei Bascov a sesizat Agenţia Naţională de Integritate referitor la prezenţa activă în politică a lui Gheorghe Bădoi, potrivit informaţiilor primite. În răspunsul transmis de ANI celui care a făcut sesizarea se precizează că inspectorul de integritate desemnat „va efectua evaluarea respectării regimului juridic al incompatibilităţilor pe durata exercitării funcţiilor şi demnităţilor publice privind pe domnul Bădoi Gheorghe, inspector la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Argeş, în conformitate cu prevederile art. 11 din acelaşi act normativ (n.r. - Legea nr. 176/2010)“.   

CN

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1519

 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8495 - 8525 din 11969


embedgooglemap.net


Zi record

Joi, 3.10.2019

--- 3.231 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info