Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 03 septembrie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Nereguli la vînzarea sucurilor

Comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş au efectuat, de curînd, un control tematic privind protecţia consumatorilor la comercializarea băuturilor răcoritoare, a sucurilor şi nectarurilor din fructe. Au fost controlaţi 17 operatori economici, fiind constatate deficienţe la 14 dintre aceştia - dintre care 9 au primit avertismente şi 6 amenzi în valoare totală de 16.500 lei. Neregulile au fost referitoare la neafişarea preţurilor de comercializare la băuturile răcoritoare şi/sau neafişarea informaţiilor privind preţul pe unitatea de măsură, conform prevederilor legale. Nu au fost constatate deficienţe privind condiţiile de depozitare a băuturilor racoritoare, a sucurilor şi nectarurilor din fructe la operatorii economici verificaţi.    

   I.Ivănoiu   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1741

Continuare
 
Mii de respinşi la examenul auto! Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 03 septembrie 2015

În trei luni,

Mii de respinşi la examenul auto!

 

 Doar 31,3% dintre can­di­daţii care au susţinut exa­menul pentru obţinerea permisului de conducere auto, în perioada 1 iunie - 31 august, au reuşit să-l ia. Mai precis din cei 5.826 de examinaţi, doar 1.824 candidaţi au obţinut permisul de conducere. Acest procent este prin­tre cele mai mici rate de promovare din ţară.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2146

Continuare
 
Promoţii înşelătoare în magazine! Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 03 septembrie 2015

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au depistat

Promoţii înşelătoare în magazine!

 

 Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au efectuat controale în magazine cu privire la vînzările cu preţ redus, indiferent de tipul acestora (soldare, lichidare, promoţionale etc). Au fost verificaţi 16 operatori economici.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2269

Continuare
 
„S-a năpustit asupra mea cu jigniri!“ Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 03 septembrie 2015

Nemulţumit de comportamentul unui funcţionar public, a reclamat-o:

„S-a năpustit asupra mea cu jigniri!“

 

De curînd, a venit la redacţia noastră Constantin Duţulescu pentru a ne sesiza păţania prin care a trecut în încerca­rea de a i se elibera o adeverinţă de rol şi registru agricol de la Primăria Vultureşti. Bărbatul susţine că i-au fost aduse „jigniri, insulte şi vorbe grele şi murdare“ din partea unei angajate, Ligia P.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1756

Continuare
 
Campanie de dezinsecţie şi deratizare, la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 02 septembrie 2015

Campanie de dezinsecţie şi deratizare, la Mioveni

 

 Pînă pe 15 septembrie, la Mioveni, se vor efectua servicii de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare pe domeniul public al oraşului, scări de bloc, gospodării individuale, instituţii de învăţămînt şi clădiri ale instituţiilor publice.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1508

Continuare
 
Au picat pe capete! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 02 septembrie 2015

La sesiunea din toamnă a Bacalaureatului,

Au picat pe capete!

Promovabilitate 27%

 

 După afişarea primelor rezultate la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului, avem şi un procent de promovabilitate - 27. Potrivit informaţiilor primite de la inspectorul şcolar general al ISJ Argeş, Dumitru Tudosoiu, din cei 1.838 de înscrişi, au absentat 263 şi reuşit 395.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1601

Continuare
 
Ce este virusul Papiloma uman (HPV)? Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 02 septembrie 2015

Ginecologii de la Clinik Med vă informează:

Ce este virusul Papiloma uman (HPV)?

 

 Unul dintre punctele forte ale clinicii Clinik Med din Piteşti îl reprezintă cabinetul de Obstetrică - Ginecologie. Consultaţiile sînt efectuate de către doctoriţa Birjandi Masoumeh, medic specialist din Bucureşti, cu competenţă în colposcopie şi ultrasonografie la Spitalul Filantropia, şi de dr Mahmoud Mahmoud - medic primar obstetrică - ginecologie, cu competenţe în ultrasonogra-fie obstetrică - ginecologică şi colposcopie la Spitalul Elias din Bucureşti. În cele ce urmează medicii acestui cabinet vor face cîteva precizări legate de virusul Papiloma uman (HPV).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2111

Continuare
 
Primăriile pot depune proiecte pentru infrastructură Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 02 septembrie 2015

Din această lună, cu fonduri europene,

Primăriile pot depune proiecte pentru infrastructură

 

 Măsura dedicată infrastructurii din mediul rural va fi lansată la începutul acestei luni, a declarat ministrul Agri­culturii, Daniel Constantin. Este vorba de Submăsura 7.2. - „Investiţii în in­frastructura de bază” (fosta măsură 322 din PNDR 2007 - 2013) care are o alocare totală din PNDR 2014 - 2020 pentru şapte ani de 1,103 miliarde euro, din care 935.505.962 euro din fonduri europene şi 167.730.716 euro de la bugetul de stat.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1614

Continuare
 
Crescătorii de animale ameninţă cu proteste Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 02 septembrie 2015

Grav afectaţi de secetă şi în pragul falimentului,

Crescătorii de animale ameninţă cu proteste

 

 Crescătorii de animale sînt grav afectaţi de seceta din acest an, fiind în pragul falimentului. Fiindcă nu au primit pînă acum nici un aju­tor din partea Ministerului Agricul­turii, ei ameninţă cu protestele da­că nu se vor găsi soluţii pentru pro­blemele cu care se confruntă în această toamnă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1486

Continuare
 
Deţinuţii, scutiţi de utilizarea cardului de sănătate Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 02 septembrie 2015

Printr-un ordin al CNAS,

Deţinuţii, scutiţi de utilizarea cardului de sănătate

 

 Începînd de ieri a intrat în vigoare obligativitatea utilizării cardului naţional de sănătate pentru per­soanele cu vîrsta de mi­nimum 18 ani, atunci cînd au nevoie de servicii me­dicale care nu sînt ur­gen­ţe. Cardul nu este însă obligatoriu pentru toată lumea. Persoanele ares­tate preventiv sau care execută o pedeapsă pri­vativă de libertate, dar şi cei internaţi în spitalele de maximă siguranţă sînt scutiţi de utilizarea cardu­lui de sănătate. Nu ace­laşi lucru se întîmplă în cazul persoanelor cărora le apa­re în sistemul informatic faptul că li s-a emis docu­men­tul. Medicii nu le pot acorda servicii medicale şi sînt trimişi la CJAS şi Poştă pentru a-şi clarifica situaţia. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1653

Continuare
 
Vineri emise, luni expirate! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 02 septembrie 2015

Adeverinţele pentru copii au valabilitate două zile

Vineri emise, luni expirate!

 

 Milioane de copii ar trebui să ajungă, în următoarea perioadă, pe la cabinetele medicilor de familie. Aceş­tia au nevoie de o adeve­rinţă medicală care să cer­tifice că sînt clinic sănă­toşi şi apţi de şcoală şi de un aviz epidemiologic cum că nu suferă de afecţiuni transmisibile.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1894

Continuare
 
Angiograful va primi finanţare de la CNAS! Imprimare E-mail
(3 voturi)
miercuri, 02 septembrie 2015

Spitalul Judeţean a fost inclus în Programul Naţional de Boli Cardiovasculare

Angiograful va primi finanţare de la CNAS!

 

 Veste bună pentru argeşeni! Angiograful, aparatul cu ajutorul căruia sînt salvate mii de vieţi la Spitalul Ju­de­ţean de Urgenţă Piteşti, va primi finanţare de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Din toamna anului trecut şi pînă în prezent, aparatul performant a funcţionat cu fonduri din veniturile proprii ale Spita­lului Judeţean, efortul financiar al unităţii sanitare fiind unul foarte mare.

Comentarii (2) | Vizualizari: 1773

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 02 septembrie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Amenzi pentru lipsa echipamentelor de protecţie

În baza Legii 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, ITM Argeş a efectuat 117 controale. Au fost aplicate 19 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 90.000lei. Printre deficienţele constatate în urma controalelor, se numără: lipsă instruire SSM; lipsă control medical periodic; necomunicare eveniment; lipsă echipament individual de protecţie. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe sînt: construcţii; transport; alimentaţie publică. 

     A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1782

Continuare
 
Drama unei generaţii Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 02 septembrie 2015

Viitorul Europei, sub semnul întrebării

Drama unei generaţii

 

 În urma sondajului publicat, zilele trecute, în legătură cu sirienii ce „ocupă“ Europa, au apărut multe reacţii din partea oamenilor interesaţi de viitor, dar mai ales cel al copiilor lor. Publicăm această scrisoare trimisă la re­dac­ţie de profesorul Ion Coman (pensionar), pen­tru că multă lume gîndeşte la fel şi nu are unde să se expri­me. Aceste puncte de vedere, zicem noi perti­nente, defi­nesc capacitatea argeşenilor de înţelegere a eve­nimentelor politice, economice şi internaţionale şi dove­desc implicarea lor în viaţă publică, numai că nu ştiu să se facă vizibili. Oricînd, ziarul nostru va sta la dispo­ziţia cetăţenilor care au ceva de spus. Aşteptăm mesa­jele dvs. care se dovedesc a fi foarte interesante.

Comentarii (2) | Vizualizari: 1912

Continuare
 
Imigranţii, greu de vindecat emoţional Imprimare E-mail
(6 voturi)
marţi, 01 septembrie 2015

Din cauza traumei trăite în zonele de conflict,

Imigranţii, greu de vindecat emoţional

 

 Problema exodului imigranţilor sirieni în Europa a pus pe jar autorităţile care se află în faţa unei situaţii extrem de dificile. Milioane de oameni şi-au lăsat familiile, prietenii şi au fugit din locurile natale de teama morţii şi încearcă să pătrundă pe diverse căi în Europa, în ţări în care populaţia majoritară este de o cu totul altă religie, au alte obiceiuri şi duc o viaţă diferită faţă de ei. În disperarea lor, acceptă să fie transportaţi în condiţii inumane, iar ironia sorţii este că unii dintre ei care au fugit din calea morţii din Siria să moară pe drumul spre o altă ţară în care sperau că vor începe o viaţă nouă.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1778

Continuare
 
Recuperarea taxei auto, la ANAF Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 01 septembrie 2015

Recuperarea taxei auto, la ANAF

 

 Argeşenii pot cere restituirea ta­xei speciale pentru autoturisme şi vehicule, taxa de poluare pen­tru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante, achitate în momentul înmatriculării, pe cale ad­ministrativă. Ei nu mai trebuie să deschidă nici o acţiune în instanţă. Acest lucru este stabilit de o Ordonanţă de Guvern care intră în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial. Pentru punerea în aplicare a aces­tor prevederi va fi elaborată o procedură ce va fi aprobată prin ordin comun al ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în 45 de zile de la publicarea Ordonanţei de Guvern în Monitorul Oficial. ANAF le cere contribuabililor interesaţi să solicite restituirea sumelor doar după adoptarea procedurii de restituire.  

 A.Roşu

 

Comentarii (1) | Vizualizari: 1448

 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8495 - 8525 din 9740


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Miercuri, 23.01.2019

--- 4.353 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info