Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Vor bani să îşi crească copiii      *** Proiect de cercetare nucleară la ICN      *** 800 de locuri de muncă în Spania      *** PASTILA de UMOR      *** Pregătiri pentru Festivalul Zavaidoc     *** „Moromeţii 2”, la Cinema „Bucureşti”     *** Filmele săptămînii 16-22 noiembrie     *** Braconierii au lăsat maşina şi-au fugit     *** Beat turtă, a căzut în canal      *** S-a oprit cu maşina într-un pod     *** Scandalagiii din Valea Măcelarului, condamnaţi     *** Înlocuiţi carnea cu fasole      *** Copiii cu păduchi la Grădiniţa „Sfînta Maria”     *** Amenzi drastice pentru şoferi      *** 30 lei biletul la meciul cu americanii     *** Liga Naţiunilor     *** După puncte la Timişoara!     *** Naţionala de tineret a SUA vine la Piteşti!     *** Voleibalistele junioare joacă la Braşov      *** Argint pentru Alexandra Olteanu la Braşov     *** Karatiştii din Mioveni, în concurs la Buzău     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuitul şalăului cu peştişori vii    

 
Sîmbătă se deschide bazinul Trivale Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 21 mai 2015

Începe sezonul estival

Sîmbătă se deschide bazinul Trivale

 

 Ieri, Cornel Ionică, viceprimarul Piteştiului, a organizat conferinţa de presă săptămînală a Primăriei la baza de agrement din Trivale, pentru a marca finalizarea etapei a doua a lucrărilor de amenajare. Cu această ocazie, Ionică a anunţat şi faptul că de sîmbătă se deschide baza de agrement din Trivale, iar celelalte două bazine din Tudor Vladimirescu şi de lîngă Bazinul Olimpic se deschid în ultima sîmbătă din lună.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2725

Continuare
 
Piteştiul, la 627 de ani Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 21 mai 2015

Piteştiul, la 627 de ani 

 

 Ieri, Piteştiul a aniversat 627 de ani de la prima atestare documentară, într-un act oficial emis pe 20 mai 1388 de domnitorul Mircea cel Bătrîn. Cu această ocazie, de la ora 11, Primăria a organizat o evocare istorică la statuia de lîngă Teatrul Alexandru Davila a domnitorului. La manifestări a fost prezent şi preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2131

Continuare
 
Alte 10 microbuze pentru Argeş Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 21 mai 2015

Alte 10 microbuze pentru Argeş

 

Argeşul a primit de la Guvern alte 10 microbuze, fieca­re cu 16+1 locuri, pentru tran­sportul elevilor. În cea de-a doua etapă a repartizării mijloacelor de transport pentru dotarea unităţilor administrative, în vederea transportului elevilor, în Argeş au mai fost repartizate 10 microbuze 16+1 locuri, din care 8 pentru următoarele localităţi: Bogaţi, Cocu, Lunca Corbului, Schitu Goleşti, Teiu, Ţiţeşti, Ungheni, Vedea. De asemenea, au mai fost repartizate două microbuze 16+1 locuri pentru CSS Dinicu Golescu Cîmpulung şi LPS Piteşti. În prima etapă, în iulie 2014, au fost repartizate 18 microbuze 16+1 locuri, pentru localităţile Albota, Bascov, Băiculeşti, Bîrla, Budeasa, Ciofrîngeni, Coşeşti, Dîrmăneşti, Dragoslavele, Izvoru, Leordeni, Mălureni, Merişani, Mihăeşti, Mozăceni, Priboieni, Răteşti şi Stoeneşti.

A.Dumitru

Comentarii (1) | Vizualizari: 1992

 
Alocaţia pentru copii, dublată Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 21 mai 2015

Alocaţia pentru copii, dublată

 

Plenul Camerei Deputaţilor a votat miercuri un amendament, propus de PNL, prin care alocaţiile de stat pentru copii se dublează. Amendamentul a fost propus de deputatul PNL Cristina Pocora la proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi a fost adoptat cu 98 de voturi pentru şi 77 împotrivă. Acest amendament, respins marţi la Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor, prevede că alocaţiile pentru copii se măresc de la 42 la 84 de lei. Ordonanţa cu amendamentul admis a intrat la votul final ieri după-amiază. 

A.Dumitru

Comentarii (4) | Vizualizari: 2125

 
Unitate nefuncţională, la centrul medical Rucăr Imprimare E-mail
(3 voturi)
miercuri, 20 mai 2015

Exemplu clar de risipă a banului public

Unitate nefuncţională, la centrul medical Rucăr

 

 În primăvara anului 2011, Guvernul Boc, prin HG 776, a închis 67 de spitale din toată ţara, printre ca­re şi cel de boli cronice din comuna Rucăr, propu­nîndu-se transformarea lor în azile pentru bătrîni.

Comentarii (2) | Vizualizari: 3429

Continuare
 
Locuri de muncã asigurate pentru cei ce urmeazã un curs de Croitorie ! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 20 mai 2015

Locuri de muncã asigurate pentru cei ce urmeazã un curs de Croitorie !

 

 Cei care doresc sã se angajeze ȋn domeniul croitoriei, dar nu au cunoştinţele necesare o pot face acum, prin parcurgerea unui curs de calificare ȋn meseria de Croitor , diplome recunoscute naţional şi internaţional. Costul cursului este de numai 600 lei, existând posibilitatea achitãrii acestuia ȋn 3 rate, iar la finalul cursului sau chiar pe parcursul acestuia, dupã ce au obţinut cunoştinţe suficiente ȋn domeniu, toţi cei care doresc sã se angajeze o pot face, urmare a colaborãrii dintre firma Profesional New Consult şi atelierele de croitorie, care garanteazã angajarea ȋn cadrul acestora a tuturor cursanţilor care doresc şi care dau dovadã de interes şi ȋndemânare ȋn meseria de croitor.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2888

Continuare
 
La Spitalul Domneşti, aparatură da, medici ba! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 20 mai 2015

Cinci structuri bine utilate, dar nu are cine să lucreze...

La Spitalul Domneşti, aparatură da, medici ba!

 

 În 2011, s-a închis Spitalul Domneşti, însă în locul lui au fost înfiinţate mai multe unităţi. În curtea fostului spital, e acum mare şantier, fiind în construc-ţie pe banii Consiliului Judeţean Argeş o unitate medico-socială care se anunţă a fi una de cinci stele, cu 38 de paturi prin unirea a doua dintre vechile pavilioane şi modernizarea lor. Tot aici funcţionează un Centru Multifuncţional, un Centru de Permanenţă, un Centru de Zi pentru Copii şi Tineri cu Dizabilităţi şi un punct al Ambulanţei. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3461

Continuare
 
Educaţie pentru prevenirea riscului rutier Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 20 mai 2015

Ministerul vine cu patru discipline noi

Educaţie pentru prevenirea riscului rutier

 

 Ministerul Educaţiei a a­nunţat introducerea, înce­pînd cu anul şcolar 2015 - 2016, a patru noi discipli­ne opţionale în oferta cen­trală de curriculum la decizia şcolii (CDS): Joc şi mişcare (clasa pregă­titoare, clasele I şi a II - a), Educaţie pentru preve­nirea riscului rutier (învă­ţămînt primar), Educaţie pentru dezvoltare şi Edu­caţie pentru drepturile de proprietate intelectuală (ambele pentru liceu). Pro­gramele şcolare pentru aceste discipline au fost elaborate de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei şi aprobate prin ordin de ministru.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2234

Continuare
 
Cursuri opţionale de chineză! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 20 mai 2015

Din anul şcolar viitor,

Cursuri opţionale de chineză!

 

 Limba chineză începe să-şi facă loc în aria curiculară extraşcolară a elevilor. Un prim pas a fost făcut, la sfîrşitul lunii aprilie, la iniţiativa Asociaţiei ChinaRo, avînd loc o întîlnire între reprezentanţii Inspectoratu­lui Şcolar Judeţean Argeş, ai Institutului Confucius din Sibiu şi ai administraţiei locale din Argeş. În urma discuţiilor purtate, s-au pus bazele proiectului pentru introducerea opţională a cursurilor de Limba şi Cultu­ra Chineză în şcolile şi liceele din Argeş, iar pe 12 mai, acordul de parteneriat a fost aprobat. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2537

Continuare
 
Mai puţini absenţi ca la prima probă! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 20 mai 2015

La Evaluarea de la clasa a II-a, în Argeş,

Mai puţini absenţi ca la prima probă!

 

 Ieri, elevii de-a II-a au susţinut a doua probă de Evaluare la Limba română - citit. Asta, după ce, luni, a avut loc proba scrisă tot la Limba română. Potrivit informaţiilor primite de la inspectorul şcolar general al ISJ Argeş, Dumitru Tudosoiu, din cei 4.596 de înscrişi, au absentat 262 de elevi. După primele două probe, putem spune că în a doua zi au fost înregistraţi mai puţini absenţi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2178

Continuare
 
Scarlatină la Şcoala 9 şi Grădiniţa Armonia! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 20 mai 2015

Doi copii internaţi la Boli Infecţioase

Scarlatină la Şcoala 9 şi Grădiniţa Armonia!

 

 Alte două suspiciuni de scarlatină în judeţul nos­tru! De această dată este vorba de un elev din clasa a III-a de la Şcoala Nr. 9 Nicolae Bălcescu Piteşti şi o fetiţă de la Grădiniţa Armonia din Războieni. Potrivit medi-cu­lui Maria Păun, de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, cei doi copii au fost in­ternaţi, luni, la Secţia Boli Infecţioase Copii a Spita­lului Judeţean Argeş, cu semnele clinice de scar­latină.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2283

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 20 mai 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Trenuri suplimentare de Rusalii

Cu prilejul minivacanţei de Sărbătoarea Rusaliilor, CFR Călători introduce suplimentar în circulaţie, pe 1 iunie mai multe trenuri. Argeşenii ar trebui să îşi achiziţioneze din timp biletele, în special pentru trenurile de lung parcurs care au în compunere vagoane de dormit şi cuşetă. În zilele libere din această perioadă, o serie de trenuri InterRegio şi Regio de navetă de pe rutele cu trafic redus nu vor circula. Modificările în trafic sînt anunţate la nivel local în staţii. A doua zi de Rusalii, pe 1 iunie, agenţiile de voiaj CFR Călători nu vor avea program de lucru cu publicul.   

 A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2330

Continuare
 
Lemne depozitate pe malul rîului Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 20 mai 2015

În caz de viitură, la Domneşti, buştenii luaţi de apă produc baraje

Lemne depozitate pe malul rîului

# Autorităţile au dat termene de remediere, nu amenzi
Doar o nenorocire îi va trezi la realitate!

 

 Zilele trecute, în cadrul unui rond efec­tuat în Coşeşti, în imediata apro­piere a malului Rîului Doamnei, am găsit un depozit de material lemnos. Zeci de buşteni sînt depozitaţi în apropierea rîului. În cazul unei viituri, lemnele sînt luate de apă şi se formează ba­raje care duc la inundaţii. Anul trecut, acestea au făcut prăpăd în mai multe comune. Asemenea depozite se găsesc prin tot judeţul, iar raportul verificărilor efectuate de curînd de autorităţi scoate în evidenţă existenţa multora.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2288

Continuare
 
Canalele put! Imprimare E-mail
(3 voturi)
miercuri, 20 mai 2015

Cetăţenii se plîng că, odată cu căldura, a venit şi mirosul:

Canalele put!

 

 Cum a venit căldura, au început să pută canalele! Mirosul greu de suportat întoarce stomacul oricărui cetăţean care trece prin a­propierea unui canal. Unii piteşteni ne-au semnalat la redacţie că în anumite zone, pe lîngă miros, se ridică din canale şi gîndaci. Am discutat pe tema acestui subiect ieri cu viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică, explicîndu-ne că va vorbi cu reprezentanţii Apă-Ca­nal, pentru a vedea ce se poate face.

Comentarii (5) | Vizualizari: 2776

Continuare
 
Copiii s-au întrecut la mersul pe bicicletă! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 20 mai 2015

În cadrul Zilelor Municipiului Piteşti,

Copiii s-au întrecut la mersul pe bicicletă!

 

 „Viitorul este al bicicletei în România!“, asta este concluzia bine întemeiată de unul dintre organizatorii concursului naţional de educaţie rutieră „Cupa DHS“. Această competiţie inclusă în manifestările prilejuite de Zilele Municipiului Piteşti s-a desfăşurat, ieri, în Piaţa Primăriei Piteşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2197

Continuare
 
Rusia, piaţa de desfacere a Argeşului Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 19 mai 2015

Principala destinaţie a exporturilor efectuate de agenţii economici din judeţul nostru

Rusia, piaţa de desfacere a Argeşului

 

 Principala destinaţie a exporturilor efectuate de a­gen­ţii economici cu sediul în Argeş a fost Rusia, cu 15,34% din totalul acestora, anunţă Direcţia Jude­ţeană de Statistică Argeş, potrivit datelor provizorii privind comerţul internaţional în anul 2014. Cea mai mare parte a exporturilor realizate a fost în industria auto şi se referă la piese auto, componente auto, cabluri, maşini etc.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2592

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8526 - 8556 din 9015
embedgooglemap.net


Google Analytics
Zi record

Marţi, 06.11.2018

--- 3.709 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info