Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic
 

*** România, codaşă la construcţii!     *** Săptămîna Europeană a Sportului, în Argeş     *** Dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare, la Mioveni      *** PASTILA de UMOR      *** „Argeşul, locul cel mai românesc din România“     *** Adrian Tase, la Congresul de la Sinaia!     *** La 16 ani, s-a întors de la majorat, în sicriu     *** Şoferul a făcut infarct      *** Copilul s-a spînzurat      *** Nu s-a asigurat şi a lovit trei maşini     *** Fost campion naţional la box, contrabandă cu ţigări     *** Filmaţi în timp ce furau bere dintr-un magazin     *** Raicu eliminat de la Mondiale     *** Cursuri gratuite, la Şcoala de Arbitraj a AJF Argeş     *** Un gol, din două faze de poartă     *** CS Mioveni - ASU Poli Timişoara 1-0 (1-0)     *** Au avut victoria la îndemînă     *** Memorialul Dorel Ştefănescu, la ediţia a treia     *** Învinşi de propriul portar!     *** „Rezultatul final este mincinos“     *** Popovici: „O victorie foarte importantă“     *** CSU Piteşti va juca în Divizia A!    

 
„Şcoala Altfel“, la Primărie Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 25 martie 2015

„Şcoala Altfel“, la Primărie

 

Aşa cum ne-am obişnuit în ultimii trei ani, la începutul lunii aprilie, în toate unităţile de învăţămînt preuniversitar din ţară, se derulează programul naţional „Şcoala Altfel“, organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Pentru a veni în sprijinul unităţilor de învăţămînt din oraş, dar şi din judeţ, Primăria oraşului Mioveni îşi va deschide porţile miercuri, 8 aprilie, în intervalul 9.00 -14.00. Pe timpul vizitei, elevii au prilejul să vădă birourile instituţiei şi, mai mult, vor putea adresa întrebări funcţionarilor publici privind principalele probleme din administraţia publică.
Grupurile organizate se vor anunţa pînă la data de 6 aprilie a.c., la numărul de telefon 0733.100.998. „Şcoala Altfel“ este un program dedicat activitaţilor educative extracuriculare şi extrascolare, principalul obiectiv al acestuia fiind implicarea elevilor şi a profesorilor în activităţi de educaţie nonformală, care să puna în valoare talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele elevilor, în domenii cît mai diverse şi interesante.

 S.Mihai

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2228

 
Argeşeni premiaţi la Parlamentul European Imprimare E-mail
(8 voturi)
miercuri, 25 martie 2015

Un grup de elevi ai Colegiului Tehnic Armand Călinescu, la Strasbourg

Argeşeni premiaţi la Parlamentul European

 

 Mai mulţi elevi ai Colegiului Tehnic Armand Călinescu, sub îndrumarea profesoarelor Andreea Demeter şi Elena Cenţiu, au reprezentat România la proiectul European Euroscola. 

Comentarii (2) | Vizualizari: 4020

Continuare
 
Aglomeraţie la peşte, în Ceair Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 25 martie 2015

Fiindcă azi este dezlegare la acest aliment în Postul Paştelui,

Aglomeraţie la peşte, în Ceair

 

 Sîntem în Postul Paştelui, iar în Piaţa Ceair, preţurile la legume şi fructe au crescut simţitor. Un kilogram de roşii costă 8 lei, cele cherry sînt 13 lei, castraveţii costă 8,5 lei kilogramul, ardeiul gras roşu-11 lei/kg, iar căpşunile 17 lei/kg. Kilogramul de prune uscate este 13 lei, spanacul 5,5 lei/kg, iar urzicile 10 lei kilogramul.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2912

Continuare
 
Crescătorii de animale ameninţă cu proteste Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 25 martie 2015

Dacă nu-şi primesc urgent subvenţiile,

Crescătorii de animale ameninţă cu proteste

 

 Sindicatul Naţional al Crescătorilor de Bovine din România şi Sindicatul Naţional al Crescătorilor de Ovine din România, afiliate la Federaţia Agrostar, se pregătesc să treacă la acţiuni de protest. Acestea vor începe dacă nu li se plăteşte urgent subvenţia pe cap de animal şi dacă factorii responsabili din Ministerul Agriculturii, APIA şi alte instituţii ale statului continuă să ignore problemele cu care se confruntă de mai mulţi ani.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2849

Continuare
 
Au început verificările pe cursurile de apă Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 25 martie 2015

 Din această săptămînă, reprezentanţii ABAAV

Au început verificările pe cursurile de apă

 

 În perioada 23 martie - 24 aprilie 2015, reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă  Argeş - Vedea, ISU Argeş şi GNM - CJ Argeş vor efectua controale pe tema salubrizării cursurilor de apă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2476

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 25 martie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Trenuri Regio pentru argeşeni

CFR Călători a introdus în circulaţie o serie de trenuri Regio pentru asigurarea serviciului public de transport feroviar de persoane pe mai multe rute din ţară. Printre acestea, se numără şi cîteva din Argeş. Este vorba despre următoarele noi rute: Piteşti - Goleşti - Cîmpulung - Goleşti - Piteşti şi cea de-a doua, Piteşti - Curtea de Argeş - Piteşti. Vă reamintim că, trenurile destinate navetiştilor vor fi menţinute la aceleaşi ore de plecare sau de sosire. Pasagerii pot primi informaţii actualizate despre circulaţia trenurilor CFR Călători pe aceste rute din Gara Piteşti. Abonamentele achiziţionate la trenurile operatorului privat RegioTrans, pe aceste rute, rămîn valabile şi pot fi utilizate fără nici o taxă suplimentară pentru călătoria cu trenurile CFR Călători. Un bilet simplu, doar dus, pe aceste rute va avea acelaşi preţ ca cel practicat de operatorul privat. De exemplu, un bilet simplu de la Piteşti la Goleşti costă 3,5 lei. În plus, pentru un bilet dus-întors CFR Călători acordă reducerea de 10%, iar un bilet dus-întors de la Piteşti la Goleşti, costă 6,3 lei. La aceste trenuri sînt valabile toate facilităţile pentru elevi, studenţi, pensionari şi restul categoriilor stabilite prin acte normative, precum şi toate ofertele comerciale ale companiei. 

   A.Roşu 

Comentarii (1) | Vizualizari: 2456

Continuare
 
E greu să fim civilizaţi pe domeniul public! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 25 martie 2015

E greu să fim civilizaţi pe domeniul public!

Rondul Curierului din 24 martie 2015

 

 E greu să fim civilizaţi pe domeniul public, asta este concluzia rondului de ieri! Dacă în faţa Primăriei Piteşti se munceşte de zor la schimbatul plăcilor sparte, în spatele Pieţei Ceair, mulţi comercianţi au considerat că tombe­roanele sînt facultative, iar gunoiul stă tot mai bine pe jos. Pe Calea Bucureşti, lucrările la proiectul urban continuă, iar spaţiul verde este înlocuit pe alocuri de beton şi de pavele ecologice. Oamenii gospodari au profitat de soarele amiezii şi au ieşit să cureţe viţa-de-vie din faţa blocului sau să bată covoarele.

Comentarii (3) | Vizualizari: 2849

Continuare
 
Ziua Mondială împotriva TBC-ului Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 24 martie 2015

Sute de argeşeni, bolnavi de tuberculoză

Ziua Mondială împotriva TBC-ului

 

 Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei se sărbătoreşte anual, pe 24 martie, dată la care, în urmă cu 123 ani, Robert Koch prezenta comunităţii medicale din Berlin (1882) descoperirea sa: bacilul tuberculozei. Prin marcarea acestei zile se doreşte atragerea atenţiei opiniei publice şi sensibilizarea factorilor de decizie cu privire la importanţa acestei probleme de sănătate publică, cu multiple implicaţii de ordin medical, psihologic şi social.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2499

Continuare
 
Turcii vor să investească la Cîmpulung Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 24 martie 2015

Turcii vor să investească la Cîmpulung

 

 După ce cîmpulungenilor li s-a lungit gîtul după investitorii străini cu care politicienii locali s-au tot lăudat în ultimii 15 ani, spre a-i scăpa de sărăcie, iată că, zilele trecute, pe nepusă masă, au poposit la Cîmpulung nişte investitori turci, hotărîţi să construiască în urbea musceleană o fabrică de prefabricate PAL, PAL laminat etc., care ar putea asigura pentru început 600 de locuri de muncă. Holdingul turcesc Yıldızlar Yatırım A.Ş urmăreşte să cumpere 40 ha de teren şi spaţiul golit de conaţionalul lor Erdal Duranay, care deţine ruinele de la Grulen. În cazul în care aceştia nu vor găsi înţelegere şi ajutor din partea autorităţilor locale, îşi vor îndrepta atenţia către Bulgaria şi Croaţia. Turcii au declarat că nu s-ar fi gîndit la Cîmpulung dacă nu l-ar fi avut aici pe confratele lor, Erdal. Ca o prezentare pe scurt a investiţiei, este vorba de o afacere cu lemn deschisă în Turcia în urmă peste 110 de ani, care, treptat, a ajuns cunoscută pe piaţă iniţial pentru comerţul cu che­res­tea şi produse din lemn, ca apoi să ajungă să producă  PAL şi PAL melaminat şi alte produse din această gamă, precum parchetul laminat şi altele.  

    N.Manole

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2579

 
Drapel de 150 metri Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 24 martie 2015

Drapel de 150 metri

 

În Piteşti, joi, 26 martie, în Piteşti vor avea loc manifestări dedicate Unirii Basarabiei cu România. În acest an, pe 27 martie se împlinesc 97 de ani de la acest moment istoric. Potrivit calendarului, evenimentele cele mai importante se vor desfăşura la monumentul artiştilor Doina şi Ion Aldea Teodorovici, din faţa Curţii de Conturi Argeş. Primirea invitaţilor va începe de la ora 11 la Primărie, iar după evocările istorice programate, invitaţii se vor deplasa într-un „Marş al Unirii“. Organizatorii au pregătit pentru a­cest an un moment deosebit: de la Primărie şi pînă la Curtea de Conturi, prin Centru va fi folosit şi un drapel tricolor, de 150 metri.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2526

 
Au mutat arcadele de la Casa Căsătoriilor Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 24 martie 2015

Au mutat arcadele de la Casa Căsătoriilor

 

Zilele trecute, reprezentanţii a­u­­­torităţilor locale au început să mu­te şi arcadele de la fosta clădire a Casei Căsătoriilor, semn că lucrările de renovare la noua clădire merg în termen. Proiectul de finalizare a lucrărilor are ca termen sfîrşitul lunii în curs, iar primele căsătorii se vor face cel mai probabil după Paşte. Firma cîştigă­toare a licitaţiei, Marcus Trading, este şi cea ce se ocupă şi de construirea Centrului Cultural Multifuncţional de la cinematograful Bucureşti. Valoarea investiţiei este de aproape 400.000 de lei.    

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2654

 
Piteştiul are 100 de staţii Imprimare E-mail
(5 voturi)
luni, 23 martie 2015

Transportul public în comun, de la două camioane, la autobuze

Piteştiul are 100 de staţii

Ştiţi cîte halte sînt în municipiu?

 

 Transportul public în comun este cel mai frecventat zilnic de mii şi mii de cetăţeni. În pofida acestui fapt, nu ne-am întrebat niciodată cîte traseee sînt în Piteşti, cîte staţii sînt pe teritoriul municipiului, dar nici cum se numesc acestea. Plecînd de la aceste întrebări, am documentat şi construit acest material şi am aflat că în Piteşti sînt 100 de staţii, iar majoritatea au luat numele principalelor obiective din zonă, cum ar fi Teatrul Al. Davila, Muzeul Judeţean, Baia comunală, Piaţa Traian, Comisariat etc.

Comentarii (3) | Vizualizari: 3692

Continuare
 
Asiguraţi-vă că sunteţi în deplină siguranţă la volan! Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 23 martie 2015

Asiguraţi-vă că sunteţi în deplină siguranţă la volan!

 

Starea tehnică a sistemului de direcţie este de o deosebită importanţă pentru securitatea circulaţiei. Ea contribuie decisiv la asigurarea performanţelor de maniabilitate şi stabilitate ale automobilului şi influenţează intensitatea uzării anvelopelor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3063

Continuare
 
Pîinea are 50% zahăr! Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 23 martie 2015

Alimentul de bază vă poate îmbolnăvi

Pîinea are 50% zahăr!

 

 Zahărul e la fel de peri­cu­los ca fumatul şi con­sumul excesiv de alcool. Publicaţia britanică Daily Mail a făcut o analiză a produselor din comerţ cu cel mai mare conţinut de zahăr. Multe dintre ele se regăsesc şi pe rafturile magazinelor noastre. În­să produsele ne fac să ajungem să consumăm mult zahăr într-o singură zi, crescînd riscul de o­bezitate, diabet şi de boli cardio-vasculare.   

Comentarii (4) | Vizualizari: 2860

Continuare
 
Grîul abia acum răsare! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 23 martie 2015

Din cauza faptului că a fost semănat tîrziu, pe unele suprafeţe,

Grîul abia acum răsare!

 

 Campania de primăvară în agricultură a început şi sînt necesare efectuarea mai multor lucrări de sezon. Despre acestea ne-a vorbit Florin Traşcă, directorul Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă Piteşti, cu sediul la Albota.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2202

Continuare
 
S-a dat drumul la exportul cărnii de porc în China Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 23 martie 2015

Din această săptămînă,

S-a dat drumul la exportul cărnii de porc în China

 

 Luni, România a primit scrisoarea oficială a Administraţiei de Stat pentru Su­pra­vegherea Certificării şi Acreditării din R.P. Chineză prin care se comunică părţii române aprobarea înregistrării în R.P. Chineză a primei companii producătoare de carne de porc din România, SC Smithfield Romania SA.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2298

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8526 - 8556 din 8676
embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Sâmbătă, 08.09.2018

--- 4.387 vizitatori unici ---





































Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info