Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic
Aniversare
 Publicitate pdf
(0 voturi)
Friday, 17 June 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Centru de diagnostic integrat la Piteşti

Reţeaua de sănătate Regina Maria inaugurează un Centru de diagnostic integrat, la Policlinica Brătianu. Evenimentul are loc miercuri, 22 iunie, la ora 18.00, pe terasa clădirii Piteşti Business Forum. Alături de Fady Chreih, CEO al Reţelei de sănătate Regina Maria, vor mai fi prezenţi François Coste - CEO Groupama şi Dana Oprişan, director Resurse Umane Renault România.

A.Roşu    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1676

Continuare
 
(1 vot)
Thursday, 16 June 2016

Întîlnire între Municipalitate şi FRF

Probleme cu brandul FC Argeş

 

Deşi municipalitatea şi-a arătat mereu deschidere pentru achiziţionarea brandului FC Argeş, ieri, Cornel Ionică a precizat că aşteaptă să discute cu Răzvan Burleanu, preşedintele FRF. Asta pentru că, potrivit acestuia, un răspuns neoficial ar fi că, şi dacă ia brandul, s-ar putea să nu-l poată folosi. Totodată, Ionică a explicat că cel mai bine ar fi ca cele două echipe de fotbal să fuzioneze.

Comentarii (1) | Vizualizari: 3118

Continuare
 
(3 voturi)
Thursday, 16 June 2016

Cornel Ionică, întrevedere cu Liviu Muşat

Discuţii pe tema atragerii fondurilor europene

 

 Ieri, Cornel Ionică a avut stabilită o întîlnire cu directorul ADR Sud - Muntenia, Liviu Muşat. Principalele puncte de discuţie au vizat atragerea fondurilor europene. În acest sens, Ionică a pregătit o listă de proiecte pe care administraţia locală vrea să le implementeze pe bani europeni.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2804

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 16 June 2016

Peste 30 de şantiere în Piteşti!

 

 La acest moment, în Piteşti sînt peste 30 de şantie-re, mai puţine ca anul trecut, potrivit informaţiilor primite de la primarul ales Cornel Ionică. Totodată, acesta a explicat că se va putea avansa cu lucrările pentru că vremea va fi bună în perioada următoare. Legat de Bulevardul Libvertăţii, Ionică speră ca la sfîrşitul lunii iulie să se termine lucrările, iar pe strada Exerciţiu, undeva spre sfîrşitul lunii august, începutul lui septembrie.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3281

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 16 June 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

Ce schimbă noile Dacii

Dacia pregăteşte noile versiuni facelift pentru Logan MCV, respectiv, Logan berlină, care vor fi prezentate în toamnă la Paris. Logan MCV împrumută modelul grilei frontale de la Duster, iar carcasele oglinzilor retrovizoare vor include, la unele versiuni, lămpile de semnal, ca la Prestige. Şi paraşocurile faţă şi spate, farurile şi stopurile vor fi suferi mici modificări. Volanul e redesenat, apar detalii ornamentale din plastic negru lucios pe consola centrală, şi aeratoarele nu mai sînt rotunde. Capota portbagajului are şi ea un design mai elegant. În privinţa motorizării, gama Logan ar mai putea beneficia şi de motorul 1.2 TCe de 123 CP de la Duster.

Pleacă preotul catolic

Comunitatea catolică din Piteşti îşi va schimba pastorul. Preotul Iosif Cobzaru de la biserica din Centru (Sf. Petru şi Paul), numită şi Sf. Anton, şi-a anunţat recent, chiar în cadrul slujbei dedicate lui Anton de Padova, importantă pentru e­no­riaşii catolici piteşteni, că se va retrage, pe motiv de vîrstă. El va lăsa locul unui preot mai tînăr.  

  VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2582

 
(1 vot)
Thursday, 16 June 2016

Pentru a preveni boala care se transmite şi la om,

Peste 12.000 de cai vaccinaţi contra antraxului

 

 Medicii veterinari din judeţul nostru au desfăşurat o acţiune de vaccinare preventivă contra antraxului, atît la caii din gospodăriile populaţiei, cît şi la cei din exploataţiile comerciale. La nivelul exploataţiilor nonprofesionale s-au vaccinat preventiv  contra antraxului 12.087 cabaline, manopera şi vaccinul contra antraxului fiind subvenţionate de la bugetul de stat.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2970

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 16 June 2016

Cum pot lua boschetarii ajutor social

# Venitul minim garantat, greu de obţinut pentru persoanele fără adăpost

 

„Familiile şi persoanele singure, cetăţeni ro­mâni, au dreptul la un venit minim garantat ca formă de asistenţă socială“ care „se înte­meia­ză pe prin­ci­piul solidarităţii sociale“, spu­ne Legea 416/2001. Aşa cum sună, pare că le­gea îi poate scoate pe toţi oamenii străzii din sta­rea de epave sociale, devreme ce se referă şi la cei „fără locuinţă“. Aceştia se strîng cu ze­cile în Piteşti, acolo unde pot scor­moni în gu­noaie. Totuşi, la nivelul muni­ci­­piului nu există decît 89 beneficiari de venit minim ga­rantat (pentru o persoană sin­gură, circa 140 lei), deşi 36 de alte loca­lităţi în judeţ au mai mulţi be­ne­ficiari. Dintre ei, doar vreo 2-3 sînt bosche­tari (pentru aceştia situa­ţia e specială, căci primesc banii în mînă, nu în cont). Deşi par simple, con­diţiile nu sînt uşor de îndeplinit pentru cei fără adăpost - mai ales că ei nu deţin un buletin de Piteşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3132

Continuare
 
(1 vot)
Thursday, 16 June 2016

În urma scandalului Hexi Pharma, se iau măsuri de precauţie

Dezinfectanţii din spitale, testaţi

 

 În urma scandalului dezinfectanţilor Hexi Pharma diluaţi, Ministerul Sănătăţii ia măsuri. De la data intrării în vigoare a modificărilor la Ordinul 10/2010 al Ministrului Sănătăţii, în termen de 120 de zile, toate produsele biocide cu indicaţie de utilizare în unităţi sanitare din categoriile TP1 (dezinfecţia tegumentelor) şi TP2 (dezinfecţia suprafeţelor) vor fi testate în laboratoare acreditate. Potrivit purtătorului de cuvînt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, vor fi pre­levate 42 de probe, una din fiecare judeţ, plus municipiul Bucureşti.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2890

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 16 June 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Luni, închis la CEZ

A doua zi de Rusalii, pe 20 iunie, centrele de relaţii cu Clienţii CEZ nu vor avea program de lucru cu publicul, deoarece reglementările în vigoare în domeniul muncii marchează această zi ca fiind sărbătoare naţională şi zi liberă la nivel naţional. Începînd de marţi, 21 iunie, programul de funcţionare va fi reluat conform programului normal din zilele lucrătoare, respectiv 8.00 - 17.00. Pentru orice informaţii legate de servicii, clienţii pot apela Info Linia CEZ, număr unic de telefon 0251 929, cu tarif normal pentru apelurile din reţeaua naţională, disponibilă non stop pentru a semnala orice tip de întrerupere accidentală în alimentarea cu energie electrică, iar pentru informaţii comerciale, zilnic, între 8.00 - 20.00.

A.Roşu 

Liber a doua zi de Rusalii

Piteştenii au încă un motiv de bucurie, ei avînd liber şi a doua zi de Rusalii. Astfel, prima şi a doua zi de Rusalii, respectiv 19 şi 20 iunie, sînt sărbători legale nelucrătoare, iar salariaţii cu program normal se vor bucura de un weekend prelungit. Aceste două zile se numără printre liberele legale incluse în Codul Muncii. În afară de aceste două zile libere, după Rusalii, pînă la sfîrşitul anului, salariaţii mai beneficiază de încă cinci libere legale, dintre care patru vor fi în timpul săptămînii. Este vorba despre Adormirea Maicii Domnului, pe 15 august (luni); Sfîntul Andrei, pe 30 noiembrie (miercuri); Ziua Naţională a României, pe 1 decembrie (joi), dar şi prima şi a doua zi de Crăciun, pe 25 şi 26 decembrie (duminică şi luni).

A.Roşu 

Recomandări MAI pentru suporteri

Argeşenii care pleacă să vadă meciurile din Franţa, la Campionatul European de Fotbal, trebuie să ţină cont de mai multe recomandări făcute de Ministerul Afacerilor Interne. Astfel, suporterii care se deplasează în Franţa trebuie să respecte regulile impuse de organizatorii Campionatului. Ei trebuie să se asigure că au documente de identitate valabile la momentul ieşirii din ţară şi să le aibă asupra lor la intrarea pe stadioane, pentru a le prezenta la filtrele de control, alături de biletele de intrare la meci. MAI face apel la suporterii români să respecte indicaţiile autorităţilor franceze, în special cele referitoare la măsurile de siguranţă şi securitate în zonele special amenajate pentru fani şi cele de la stadion. 

A.Roşu
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2897

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 16 June 2016

Tot 6.500 de lei, prima de casare

A început programul Rabla

 

 Marţi, a început Programul de înnoire a Parcului auto Naţional „Rabla Clasic 2016“ pentru persoane fizice, iar de acum puteţi să vă duceţi maşinile vechi la casat. De asemenea, pînă la sfîrşitul acestei luni va începe şi programul „Rabla Plus“. Este cel de-al doisprezecelea an de funcţionare a programului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3189

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 15 June 2016

De Sf. Anton, a fost mare sărbătoare la catolici:  

Binecuvîntarea copiilor şi sfinţirea crinilor

 

Bisericile catolice l-au serbat luni pe sfîntul Anton de Padova. Şi la biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Paul din centrul Piteştiului au fost binecuvîntaţi copiii şi sfinţiţi crinii. Această sărbătoare are loc în fiecare an pe 13 iunie, iar biserica se umple de credincioşi catolici şi ortodocşi cu crini în mînă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 6373

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 15 June 2016

La biserică,

Tudor Pendiuc a fost răsplătit cu aplauze

 

Duminică, 12 iunie, credincioşii din cartierul Banat au participat la slujba de sfinţire a bisericii din zonă. Asta, spre bucuria credincioşilor de acolo, care au aşteptat zece ani realizarea unui lăcaş de cult aproape de casele lor. La această slujbă a participat şi arhiepiscopul Calinic. Pendiuc a fost aplaudat de credincioşii prezenţi la slujbă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 6707

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 15 June 2016

Ziua Învăţătorului la Mioveni

Astăzi, la ora 15.00, la Centrul Cultural Educativ Mioveni au loc manifestări dedicate Zilei Învăţătorului. Evenimentul va cuprinde o serie de manifestări culturale, o lansare de carte - Pe cărările fantasticului, de profesorul Adrian Hernest, decernare de diplome de excelenţă unor cadre didactice. Proiectul este realizat de ISJ Argeş, Primăria şi Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu şcolile de pe raza oraşului şi din localităţile limitrofe. În acest an Ziua Învăţătorului a coincis cu ziua votului (5 iunie), iar autorităţile locale din Mioveni au decis să acorde acestei zile importanţa care i se cuvine.  

 S.Mihai

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 6277

 
(0 voturi)
Wednesday, 15 June 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

1 din 3 angajaţi, afară

Anual, 80.000 de români plea­că din ţară - cam cît 25 de comu­ne măricele care dispar: com­paraţia este cu atît mai potrivită cu cît 80% din cei plecaţi sînt din mediul rural. 2,5 milioane de români lucrează afară, adică jumă­tate din numărul celor care lu­crea­ză în ţară - aşadar, o treime din rezidenţi au fost şcolarizaţi ca să contribuie la PIB-ul altora. Dacă ar lucra la noi, PIB-ul nostru ar creşte cu 25%, bugetul asigurărilor sociale ar fi acoperit 100% (acum, e doar 65%), iar proporţia în PIB a veniturilor ar creşte de la 30 la 45%. Unii însă nu vor să se întoarcă pentru că nu îi aşteaptă nimeni (primăriile ar trebui să le dea a­tenţie măcar cînd se întorc de săr­bători).

Ţara nevîndută nu produce

3 milioane de hectare, adică echivalentul a 7 judeţe, sau o cincime din suprafaţa agricolă a ţării a fost deja vîndută străinilor - care nu le mai revînd aşa de ieftin. Pe de altă parte, 2,7 milioane de gospodării româneşti deţin 5 milioane de hectare, adică o treime din suprafaţa agricolă totală - deşi, evident, nu au forţa să le cultive eficient. Iar 2 milioane de oameni nu deţin nici vreo palmă de pămînt şi nu ştiu nici o meserie, trăind într-o sărăcie extremă. 

   VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 6409

 
(2 voturi)
Wednesday, 15 June 2016

Scarlatină la două grădiniţe şi o şcoală!

 

 Scarlatina, boala copilăriei pentru care nu există vaccin, continuă să se răspîndească în şco­lile şi grădiniţele din judeţul nostru. Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru, luni, doi copii au fost internaţi în Secţia Boli Infecţioase Copii de la Spitalul Judeţean Argeş cu suspiciune de scarlatină. E vorba de un elev de la Şcoala Nr. 14 Alexandru Davila din Piteşti şi unul de la Grădiniţa Rucăr.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 8484

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 15 June 2016

Din judeţul nostru se vor recolta din lapte şi carne

12 probe pentru depistarea E.Coli

 

În ultimele luni, 19 copii, majoritatea din Argeş, au fost diagnosticaţi cu sindromul hemolitic uremic şi nu s-a găsit cauza îmbolnăvirii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 6501

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8557 - 8587 din 11662


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 20.08.2019

--- 9.253 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info