Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic
 Publicitate pdf
(0 voturi)
Thursday, 06 October 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

Vechime de vînzare, doar 5 ani

O lege despre care vorbeşte toată lumea, dar nimeni nu o numeşte, cică ar fi fost votată pe 20 septembrie (apare într-adevăr în şedinţa Camerei Deputaţilor, ca o combinaţie din trei proiecte). E vorba de posiblitatea plăţii retroactive a vechimii la pensie. Curios e că pînă acum aşa ceva era „emposibel“. Curios e că acum se permite doar plata pentru 5 ani în urmă. La fel de curios e că se poate face asta doar în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a legii, cînd o fi. Şi plata se poate face tot timp de 6 luni fix. Pare să fie o lege cu dedicaţie.

Ovare şi avare

Polonezii vor să dea o lege anti-avort. Şi 20 de mii de protestatari şi protestatare ies în stradă, strigînd o lozincă pe care au lansat-o spaniolii: „Ovarele sînt ale femeilor, nu ale politicienilor, nici ale preoţilor“. Totuşi posesoarele de ovare or să ceară la un moment dat pensie. Polonezii nu vor nici refugiaţi sau emigranţi, nici copii, ci numai pensie. Ca să nu mai spunem că fătul din burtă (căci despre el e vorba, nu de ovare) e şi el o vietate, care mişcă şi are un început de personalitate. Pe el ai voie să îl forfechezi, dar pe un animal nu poţi să-l atingi nici cu o floa­re.  

  VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1152

 
(2 voturi)
Thursday, 06 October 2016

Ministerul promite, Sanitas protestează

Mii de semnături pentru greva din Sănătate

 

 Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au avut marţi o întîlnire cu reprezentanţii SANITAS. În timp ce Ministerul Sănătăţii vine cu vorbe goale şi promisiuni, sindicaliştii din Sănătate se pregătesc de declanşarea conflictului de muncă prin strîngerea de semnături în vederea unor ample acţiuni de protest care vor culmina cu greva generală pe 31 octombrie.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1755

Continuare
 
(3 voturi)
Thursday, 06 October 2016

A venit iarna pe Transfăgărăşan

Prima zăpadă în Argeş

 

 După ce a nins marţi noaptea, ieri dimineaţă, stratul de zăpadă era de 15 centimetri la Bîlea Lac, la cota 2000, pe Transfăgă­răşan, iar temperatura nu trecea de 4 grade Celsius. Salvamontistul argeşean Cris­tian Toma a profitat de peisajele extrem de frumoase şi de această primă ninsoare, pentru a posta pe pagina sa de facebook cîteva ima­gini surprinse de el ieri dimineaţă. De asemenea, Salvamont Argeş vine cu cîteva sfaturi pentru cei care se aventurează pe Transfăgărăşan.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1579

Continuare
 
(2 voturi)
Thursday, 06 October 2016

La două luni de cînd a fost desemnat de preşedintele CJ,

Managerul de la Pediatrie a demisionat!

 

 Managerul interimar de la Spitalul Judeţean de Pediatrie, Tatiana Eftimie, renunţă la această funcţie din motive personale, în plin scandal. Decizia de a pleca de la conducerea instituţiei a venit ieri, după ce în presă a apărut informaţia conform căreia aceasta ar fi achiziţionat un telefon performant din sponsorizări pentru a supraveghea instituţia. Tatiana Eftimie, jurist de profesie, neagă acuzaţiile ce i-au fost aduse. În locul acesteia rămîne de azi interimar Florina Gheorghe.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2195

Continuare
 
(1 vot)
Thursday, 06 October 2016

Indiferent de ce spune legea,

Manu îşi asumă numirea de la Judeţean!

 

 Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Ma­nu, a vorbit ieri în con­ferinţa de presă des­pre decizia sa de nu­mi­re ca manager interimar al Spitalului Judeţean Argeş, pe o perioadă de 6 luni, a inginerului Aurelian Gheorghe. A­ceastă numire a creat mari discuţii în lumea me­di­cală din Argeş, vor­bin­du-se despre faptul că noul manager nu în­de­pli­neşte criteriile pre­vă­zute în Legea 95/2006 privind reforma în do­meniul să­nătăţii, repu­blicată, şi în Ordinul 1.082/30 iulie 2010. În cele două prevederi legale se precizează că managerul trebuie să fie absolvent al unei in­sti­tuţii de învăţămînt su­perior medical, eco­no­mi­co-financiar sau ju­ridic.

Comentarii (6) | Vizualizari: 2235

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 05 October 2016

În cadrul unei campanii naţionale,

Firmele de construcţii, controlate de ITM

 

 Pînă pe 30 noiembrie, ITM Argeş face parte dintr-o Campanie Naţională în cadrul căreia sînt verificate modul de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătatea în muncă la lucrările unde există un risc de cădere de la înălţime sau surpări de maluri, pentru cei ce muncesc în construcţii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1116

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 05 October 2016

Opt săriţi de pe fix au reînfiinţat „Dacia“

Argeşeancă, fondatoare a statului paralel

 

 În data de 25 septem­brie, un grup de opt persoane, compus din gălăţeni, sibieni şi o argeşeancă, au înfiin­ţat, printr-un acord de asociere, „Statul Dacia“ - eveniment relatat pe larg, deşi cu distanţa ironică nece­sară, de „România Liberă“, şi de cîteva site-uri de ştiri.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1470

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 05 October 2016

Student din Mioveni, premiu internaţional

 

 În acest weekend, Alexandru - Sorin Păsărică, un tînăr din Mioveni, student în anul IV la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila - Bucureşti, specializarea Medicină Generală, a cîştigat, alături de o altă colegă, locul întîi la „Audience Choice Award 2016“. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1159

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 05 October 2016

S-a stabilit calendarul concursului de Definitivat

Două subiecte la proba scrisă!

 

 Proba scrisă a Examenului Naţional de Definitivare în învăţămînt se va desfăşura în data de 20 aprilie anul viitor. Concursul de Definitivat din 2017 vine cu o serie de noutăţi, de la evaluarea portofoliului profesional, pînă la simplificarea probei scrise. Totodată, la concursul de anul viitor nu mai e nevoie de copii legalizate ale actelor de studii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1478

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 05 October 2016

Tratamente cu apă termală

Profitaţi de campania „Hai la băi!“

 

 Argeşenii se pot înscrie la programul „Hai la băi!“, la care cele mai importante staţiuni din ţară au lansat oferte. Campania are loc între 15 septembrie - 10 decembrie 2016, iar cei care se decid să meargă au incluse cazarea şi tratamentul cu apă termală.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1297

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 05 October 2016

Violeta Nedelcu e mămica unui băieţel

Şefa de la Protecţia Consumatorilor a născut!

 

 Comisarul-şef adjunct de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, Violeta Nedelcu, a născut prin cezariană, pe 30 septembrie, la Spitalul Filantropia din Bucureşti, un băieţel perfect sănătos!    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1079

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 05 October 2016

Angajaţii Renault, la Marşul şi Crosul Casiopeea

Solidari împotriva cancerului la sîn!

 

 Grupul Renault România şi-a păstrat, pentru al şaselea an consecutiv, poziţia de lider în cadrul competiţiei companiilor la Crosul şi Marşul roz Casiopeea, care a avut loc la Bucureşti, în Parcul Tineretului.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 987

Continuare
 
(2 voturi)
Wednesday, 05 October 2016

În vară le voiau, toamna, nu se mai înghesuie să le ceară

Zeci de bilete de tratament, nedorite de pensionari

 

 La Casa Judeţeană de Pensii Argeş s-a afişat repartiţia biletelor de tratament balnear pentru seria 16, datele de plecare fiind în perioada 12 - 16 octombrie 2016. Repartiţia care s-a făcut computerizat poate fi consultată şi pe site-ul instituţiei, www.cjparges.ro.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1374

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 05 October 2016

Doi candidaţi pentru şefia Teatrului

 

 Doi candidaţi din cinci, cîţi s-au înscris iniţial la concursul pentru şefia Teatrului Al. Davila, au mai rămas în concurs.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1140

Continuare
 
(2 voturi)
Wednesday, 05 October 2016

Pentru a şti ce construcţii sînt un pericol la cutremur,

Se inventariază clădirile cu bulină roşie!

 

 Prefectul Cristian Soare a transmis adrese tuturor instituţiilor publice pentru actualizarea listei clădirilor care prezintă risc seismic, inclusiv cele cu bulină roşie. Din păcate, încă există situaţii în care nu s-au făcut expertizări seismice pentru a se vedea în ce categorie se încadrează o serie de clădiri. Pînă atunci însă, autorităţile insistă pe prevenţie şi aduc în atenţia noastră informaţii referitoare la ce obiecte trebuie să avem puse într-un rucsac, în caz de cutremur. 

Comentarii (3) | Vizualizari: 1454

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 05 October 2016

La învăţămînt,

Funcţia de director nu mai e atractivă

# Foarte puţini candidaţi s-au înscris

 

 Profesorii nu sînt interesaţi de funcţia de director. Acestea sînt primele concluzii pe care le putem tra-ge după finalizarea etapei de înscriere electronică la concursul naţional pentru directori. Astfel, la nivelul Argeşului, în acest an şcolar sînt 202 unităţi cu per-sonalitate juridică, dar în 25 de unităţi de învăţămînt nu s-a înscris nici un candidat. În total s-au înscris doar 265 de candidaţi.

Comentarii (3) | Vizualizari: 2232

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8557 - 8587 din 12487


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 14.01.2020

--- 3.288 vizitatori unici ---

Flag Counter


PRchecker.info