Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic
 Publicitate pdf
Imprimare E-mail
(5 voturi)
sâmbătă, 26 martie 2016

Neavînd o lege de partea lor,

Controlorii amendează prin atitudine

 

 Nu de mult, Piteştiul a ajuns în presa naţională cu un caz în care o bătrînă se plîngea că a fost agresată de controlori în autobuz. Atunci, viceprimarul Cornel Ionică a luat apărarea controlorilor, plîngîndu-se că nu există destui doritori pentru această meserie ingrată. Între timp, lucrurile au fost lămurite cu ajutorul camerelor video instalate pe autobuze.

Comentarii (5) | Vizualizari: 2941

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 26 martie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Puteţi lucra în Israel

Muncitorii calificaţi în construcţii pot obţine contracte de muncă în Israel, prin AJOFM Argeş dacă sînt calificaţi sau au experienţă în: dulgheri cofraje construcţie industrializată; fierari - betonişti, îndoirea fierului; zidari - faianţari, acoperire podele şi pereţi cu faianţă; zidari - tencuitori lucrări tencuit. Ei trebuie să nu fi lucrat în Israel sau să fi muncit legal acolo în construcţii, cel puţin doi ani pe baza unei vize şi a permisului de muncă şi au părăsit definitiv Israelul cu minim patru ani înainte de solicitarea curentă şi nu au încălcat, în timpul şederii lor condiţiile stabilite de permisele şi vizele de muncă; să nu aibă rude de gradul I ce muncesc acolo, cu excepţia fraţilor; fără cazier judiciar; apţi psihic şi fizic de muncă  inclusiv muncă la înălţime şi manipulare greutăţii; fără boli cronice. Contractul este pe un an, dar poate fi prelungit la 63 de luni. Salariu lunar minim brut estimat, 1.540 dolari americani.

A.Roşu

Locuri de muncă în Germania

Prin AJOFM Argeş, compartiment Eures, puteţi munci în Germania. Se caută: factor poştal (2.000 euro brut/lună) - 15 posturi; electrician industrial (13 euro brut/oră) - 5 posturi; mecanic maşini prelucrare cauciuc şi mase plastice (salariu comunicat în timpul interviului) - 10 posturi; inginer proces în tehnologia prelucrării de cauciuc şi mase plastice (salariu comunicat în timpul interviului) - 5 posturi; inginer sistem de navigaţie (salariu comunicat în timpul interviului) - 1 post; tehnician electronist (salariu comunicat în timpul interviului) - 2 posturi; electrician (salariu comunicat în timpul interviului) - 2 posturi; şofer camion (salariu negociabil) - 14 posturi; mecanic ecipamente sanitare, de încălzire şi aer condiţionat (salariul negociabil) - 1 post; ergoterapeut (salariu comunicat în timpul interviului) - 2 posturi.

A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1539

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 26 martie 2016

Ploile abundente pun probleme argeşenilor

Locuitorii din Băbana, izolaţi

 

 Sute de locuitori din Băbana au avut de suferit după precipitaţiile din ultimele zile, debitul pîrîului care trece prin zonă crescînd foarte mult. Sătenii care aveau maşini nu au mai putut trece peste pîrîu şi şi-au lăsat parcate autoturismele într-o zonă şi ea inundată.

Comentarii (3) | Vizualizari: 1976

Continuare
 
Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 25 martie 2016

Arabesque, investiţie de 10 milioane de euro în cel mai mare magazin de materiale de construcţii

 

 Arabesque, principalul furnizor de materiale de construcţii şi finisaje din România, a inaugurat ieri, în Piteşti, cel mai mare magazin Arabesque orientat către clienţii persoane fizice. Investiţia, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, creează peste 100 de noi locuri de muncă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 7067

Continuare
 
Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 25 martie 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

„E o băşcălie!“

Un poliţist local bombănea, după un dialog aiuritor cu un băiat al străzii, care îndruga ceva, cam ameţit de drog: „Cică să îi iei pe aurolaci cînd fac ceva. Şi unde să îi duci? La adăpostul din Nord trebuie să aibă buletin şi să nu fie beat. Ei n-au casă, stau la gară, în canal. Protecţie socială nu există, totul e o băşcălie în ţara asta!“, zi­cea omul. Aşa se văd lucrurile din interior.

Şi în Italia, mai bine la stat

O revistă zice că postul visat de italieni e cel de funcţionar la stat. Pentru 14 posturi de poliţişti se depun 10.000 de cereri. La o gră­diniţă publică din Florenţa sînt 28.000 de aspirante, pe 12 posturi. Pentru un post de infirmier din Verona aplică 4.800 de candidaţi. Mulţi încearcă de peste 10 ori, mulţi vin cu părinţii. Postul fix e sinonim cu liniştea şi siguranţa şi e baza pentru părăsirea părinţilor şi întemeierea unei familii. „Il posto fisso è sacro“, zice o replică de film devenită proverb. Mai ales în sudul mai slab industrializat, unde 40% din tineri sînt şomeri, instituţiile bugetare, de pildă în educaţie, sînt singurul orizont pentru clasa de mijloc. După austeritate sînt însă tot mai rare. Unii comentează şi că patronii italieni se cred un fel de papi, infailibili.  

  VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5000

 
Imprimare E-mail
(3 voturi)
vineri, 25 martie 2016

Sorina Honţaru nu spune ce au găsit inspectorii veniţi din alte judeţe

Neregulile din spitale, ascunse de DSP

 

 Astăzi se finalizează con­troalele încrucişate din spitale. Unităţile sanitare din judeţul nos­tru au fost verifi­cate de inspec­torii de la DSP Dîmbo­viţa şi Olt, în timp ce inspec­torii argeşeni au verificat spitalele din Bucureşti. Deşi con­troa­lele sînt la final, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Argeş refuză să facă pu­blice rezul­ta­tele.

Comentarii (1) | Vizualizari: 5253

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 25 martie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Tratament împotriva ţînţarilor

Primăria Piteşti vrea să propună în Consiliului Local, săptămîna viitoare, alocarea de urgenţă a  160.000 de lei pentru tratamente împotriva ţînţarilor, menite să ţină la distanţă temutul virus Zika. De altfel, vă reamintim că, cu ceva vreme în urmă, vă aduceam al cunoştinţă faptul că Primăria Piteşti nu era pregătită să combată ţînţarii. Virusul Zika se face vinovat de moartea mai multor persoane, primul focar apărînd în Brazilia. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis o avertizare la nivel global şi a solicitat autorităţilor din fiecare ţară să ia măsuri de prevenire şi combatere a acestei maladii.  

   A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5057

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 25 martie 2016

Un spital privat, mai tare ca cel de stat

Judeţeanul pierde startul radioterapiei

 

 Bolnavii de cancer au nevoie urgentă de serviciile acceleratorului de radioterapie,  iar autorităţile discută de cîţiva ani despre necesitatea achiziţionării aparaturii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Cum lucrurile se mişcă cu viteza melcului în instituţiile de stat, Judeţeanul va pierde startul radioterapiei, deoarece o unitate privată este deja în stadiu avansat de a deschide un centru de radioterapie, fiind obţinută autorizaţia de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş. Din cîte se pare, este vorba de Spitalul de Recuperare Sf. Nicolae, din Piteşti.

Comentarii (1) | Vizualizari: 5593

Continuare
 
Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 25 martie 2016

La Inspectoratul Teritorial de Muncă,

Sesizarea, rezolvată într-o lună

 

 Persoanele fizice, individual sau organizate în asociaţii, şi persoanele juridice din Argeş se pot adresa direct şi în scris prin poştă sau e-mail la ITM Argeş.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5684

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 24 martie 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

Terorişti civilizaţi

Teroriştii de la Bruxelles nu au făcut vreo mare faptă de ar­me dacă au detonat bombe la me­trou. În staţiile din capitala Belgiei se intră liber. Cel puţin la anumite ore, nimeni nu te controlează nici măcar dacă ai mă­car bilet. Teoretic, există ideea că poţi fi urmărit pe camerele de supraveghere, dar toată lumea validează biletele la intrare doar din conştiinţă. Asta face parte din civilizaţia lor. Pe care au deprins-o bine, cum se vede, chiar şi jihadiştii.

Ford, concurent al Daciei

Dusterul nou pe care Dacia îl va scoate în a doua jumătate a anului viitor va avea şi un concurent. Chiar din ţară. Ford investeşte 200 de milioane de euro pentru a fabrica din toamna lui 2017 la Craiova (pentru toată Europa) modelul Ecosport. SUV-ul de clasă mică a avut anul trecut o creştere de vînzări de 30%, iar segmentul de piaţă promite: anul trecut, SUV-urile au crescut pe piaţa globală cu 23%, iar SUV-urile mici, sub 20.000 euro, au crescut cu 44%. Guvernul le-a promis americanilor centuri la Slatina şi Balş, dar nu e gata nici cea de la Craiova, iar autostrada spre Piteşti, promisă încă din 2007, mai are de aşteptat.     

   VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2458

 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 24 martie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Amendă pentru sensul giratoriu

Ieri, a avut loc prima şedinţă de Colegiu Prefectural a lui Cristian Soare în actualul mandat. În cadrul şedinţei s-au discutat mai multe puncte şi au fost prezenţi şi reprezentanţii CEZ. Soare a vrut să restabilească legătura directă dintre angajaţii zonali ai CEZ şi primari. Pe ordinea de zi s-au prezentat starea judeţului Argeş din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă şi programul de îmbunătăţire pentru anul 2016. Au mai prezentat şi cei de la ABAAV.  Primarul de la Albota, Ion Dumitru, s-a arătat supărat că a fost amendat pentru că a prelungit o autorizaţie de construire la un sens giratoriu.  

   A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2586

Continuare
 
Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 24 martie 2016

Firma din sufragerie poate scăpa de impozitul mărit

 

Guvernul a adus noi lămuriri în privinţa modului de impozitare a clădirilor mixte, rezidenţiale şi nerezidenţiale. Acestea contrazic vechile prevederi ale Codului fiscal care majorau impozitul şi acolo unde contractul de închiriere sau comodat nu diferenţia strict locuinţa de sediul firmei. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2864

Continuare
 
Imprimare E-mail
(4 voturi)
joi, 24 martie 2016

De astăzi,

S-a deschis pasajul de la Podul Viilor

 

 Astăzi, în jurul orei 13, se va da drumul la trafic pe pasajul rutier Podul Viilor. Această decizie a fost luată, ieri, după întîlnirea pe care conducerea Primăriei a avut-o cu jurnaliştii pe pasajul rutier de la Podul Viilor din Piteşti. Viceprimarul Cornel Ionică a prezentat proiectul, lucrările la pasaj, realizate cu bani europeni, fiind finalizate.  

Comentarii (5) | Vizualizari: 6158

Continuare
 
Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 24 martie 2016

În Bruxelles, după atentate!

 

 Jurnalistul Mircea Sărărescu, redactor Q Magazine şi redactor-şef proarges.ro, a fost la Bruxelles în ziua atentatelor. El este bine şi trebuia să se întoarcă ieri seară acasă. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5480

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 24 martie 2016

Astăzi este Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei

Sute de bolnavi de TBC în Argeş

 

 Astăzi este Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei, iar obiectivul global este de a pune capăt epidemiei de tuberculoză la nivel mondial. În România, numărul cazurilor noi de TBC a fost, în 2014, de 12.498. Ca număr de decese din cauza tuberculozei, în 2014, s-au înregistrat 1.125 cazuri. România are o rată a mortalităţii prin tuberculoză de 6,4% la fiecare 100.000 de locuitori, peste media europeană de 5,3%, clasîndu-se pe locul 6 în Europa la acest capitol din 17 ţări europene.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5067

Continuare
 
Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 24 martie 2016

Fiţi atenţi cînd semnaţi contractul de muncă!

 

Oamenii ce vor să-şi găsească un loc de muncă în străinătate trebuie să se asigure că firma la care apelează pentru a le găsi de lucru este serioasă. Mai apoi, cînd se încheie un contract de muncă, trebuie să se uite cu atenţie şi să verifice dacă sînt trecute postul pe care vor lucra, durata programului, salariul lunar, acordarea de despăgubiri în cazul accidentelor, condiţiile de cazare şi de asigurare a mîncării.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5007

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8557 - 8587 din 11150


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Luni, 01.07.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info