Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic
 

*** Centrul Cîmpulungului arată ca după bombardament!     *** Centrul Cîmpulungului arată ca după bombardament!     *** Bărbat dispărut de acasă!     *** Sosesc dozele de vaccin antigripal!     *** Schimb de experienţă în SUA pentru liceeni!     *** S-au strîns 10.000 de saci cu deşeuri      *** „Tot ce-i românesc nu piere“     *** Liga Campionilor, Etapa 1     *** „Cel mai bun meci!“      *** Bazela şi Mărgăritescu, la AS Direct     *** Festival de goluri pe terenul Tablierul     *** Raicu la Mondiale     *** Vali Porcişteanu, aproape vicecampion de raliuri!     *** Eduard Şerban a ratat concursul!     *** Debut cu stîngul în preliminariile Euro!     *** S-au salvat din maşina în flăcări     *** Nou şef al poliţiştilor argeşeni     *** Daniela Lupu propusă la şefia DNA Piteşti      *** Casă distrusă de foc     *** Numărul de porci scade dramatic!     *** Concurs pentru echipaje ISU, la Mioveni     *** Ziua Internaţională de Monitorizare a Apei    

 
Depuneţi formularele pe martie! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 16 martie 2015

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală anunţă contribuabilii:

Depuneţi formularele pe martie!

 

 Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş informează contribuabilii că trebuie să depună la Fisc declaraţiile aferente lunii martie.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2372

Continuare
 
4.600 de înscrişi la pregătitoare Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 16 martie 2015

4.600 de înscrişi la pregătitoare

 

 Mii de copii au fost înscrişi în clasa pre­gătitoare - prima etapă în Argeş. Minis­terul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a centralizat situaţia preliminară privind înscrierea în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2015 - 2016 (prima etapă). Datele înregistrate în sistem indică faptul că pînă joi, 12 martie, ora 18, au fost completate la nivel naţional 166.187 de cereri. Dintre acestea, 133.554 (80,4%) de cereri vizează copiii cu vîrsta de 6 ani, împlinită înainte de 1 septembrie 2015, iar 32.663 (19,6%) de cereri, copiii cu vîrsta de 6 ani, împlinită începînd cu data de 1 septembrie 2015.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2296

Continuare
 
Incubatorul tehnologic de afaceri Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 16 martie 2015

Incubatorul tehnologic de afaceri

 

 În perioada martie - oc­tombrie 2015, în cadrul Incubatorului Tehnolo­gic şi de Afaceri (ITA-UPIT), din cadrul Institu­tului de Cercetare (ICU­Pit) al Universităţii din Piteşti, se va derula pro­iectul „Reţea integrată de firme“, a anunţat, zi­lele trecute, rectorul UPIT, Ionel Didea. Mai precis, studenţii vor simula înfiinţarea de firme fictive, dezvoltînd astfel o serie de deprinderi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2226

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 16 martie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Vacanţă de primăvară pentru elevi

Vacanţa de primăvară pentru elevi va avea loc între 11 - 19 aprilie, iar săptămîna „Şcoala altfel“ se va desfăşura între 6 - 10 aprilie. Anul şcolar are 36 de săptămîni de cursuri, excepţie făcînd clasele terminale din învăţămîntul liceal, pentru care anul şcolar are 37 de săptămîni. Cursurile claselor a XII-a se încheie pe 29 mai, iar ale claselor a VIII-a pe 12 iunie.  

   A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2336

Continuare
 
Centru de reuşită universitară Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 16 martie 2015

Centru de reuşită universitară

 

Agenţia Universitară a Francofoniei - AUF a fi­nanţat crearea a 25 de centre de reuştita univer­sitară - CRU în universi­tăţi din 10 ţări, dintre care 9 în România, a a­nunţat, zilele trecute, rectorul UPIT, Ionel Didea. Dintre acestea unul este la Piteşti. Valoarea proiectului acestui centru este de circa 70.000 lei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2311

Continuare
 
Vaccinaţi antirabic doar 20% Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 16 martie 2015

Fiindcă proprietarii n-au vrut să plătească microciparea cîinilor,

Vaccinaţi antirabic doar 20%

 

 Pînă la sfîrşitul lunii februarie, în judeţul nostru, s-a desfăşurat campania de vaccinare antirabică a cîini­lor din gospodăriile populaţiei. Aceasta a presupus nu doar imunizarea patrupedelor, ci şi identificarea şi în­registrarea lor ca parte a strategiei de gestionare a întregii populaţii canine din România. Identificarea cîi­nilor s-a făcut prin microcipare.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2387

Continuare
 
Carnea de miel se poate ieftini Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 16 martie 2015

Exportul fiind sistat din cauza bolii limbii albastre,

Carnea de miel se poate ieftini

 

 Crescătorii de ovine din judeţul nostru sînt nemul­ţumiţi de faptul că nu sînt ridicate interdicţiile privind exportul de animale în ţările arabe ca urmare a bolii limbii albastre care s-a înregistrat pe teritoriul ţării noastre, anul trecut. Preşedintele Asociaţiei Crescă­torilor de Ovine - Caprine din judeţul nostru, Ion Hiru, ne-a spus că iordanienii susţin că autorităţile române nu i-au invitat la negocieri, iar factorii de decizie de la noi din ţară se mişcă foarte greu în acest sens. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2662

Continuare
 
Fermierii pot face achiziţiile online Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 16 martie 2015

Pe pagina de Internet a AFIR,

Fermierii pot face achiziţiile online

 

 Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a modificat metodologia specifică achiziţiilor pentru beneficiarii privaţi ai fondurilor europene acordate pentru agricultură şi dezvoltarea mediului rural prin adaptarea manualului de procedură pentru achiziţii la fluxul derulării şi avizării online a procedurilor de achiziţii.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2197

Continuare
 
Cu repartitoare plăteşte jumătate din pensie! Imprimare E-mail
(5 voturi)
luni, 16 martie 2015

La 81 de ani, a stat în frig, să nu dea mult la întreţinere

Cu repartitoare plăteşte jumătate din pensie!

 

 La cei 81 de ani pe care-i are, Elisabeta Gogu se confruntă cu problema repartitoarelor. Femeia a venit să ne sesizeze faptul că, deşi le-a oprit în lunile de iarnă, stînd în frig, i-a venit de plată o groază de bani: sume pe care, dintr-o pensie de circa 720 de lei, n-are de unde să le plătească!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2741

Continuare
 
Trimiteţi observaţii despre poluarea apelor! Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 14 martie 2015

Planul de Management al Spaţiului Hidrografic Argeş - Vedea, în atenţia publicului

Trimiteţi observaţii despre poluarea apelor!

 

 Administraţia Naţională Apele Române, împreună cu Administraţia Bazinală de Apă Argeş - Vedea, a elaborat al doilea proiect al Planului de Management al Spaţiului Hidrografic Argeş-Vedea. Acest plan prezintă atît etapele ce trebuie parcurse pentru a îmbunătăţi calitatea mediului acvatic, cît şi activităţile necesare pentru imple­mentarea acestuia. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3470

Continuare
 
Valabile doar în anul în care au fost emise Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 14 martie 2015

Angajatorii pot distribui salariaţilor tichete de masă electronice

Valabile doar în anul în care au fost emise

# Nu pot fi vîndute sau utilizate în alte scopuri 

 

 Deoarece au intrat în vigoare normele de aplicare a legislaţiei, tichetele de masă electronice pot fi distribuite angajaţilor. Conform acestora, angajatorii sînt supuşi la cîteva formalităţi pentru a putea cumpara aceste tichete electronice de la unităţile care le emit. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3777

Continuare
 
Doctoranzii şi cercetătorii, susţinuţi cu bursă Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 martie 2015

Doctoranzii şi cercetătorii, susţinuţi cu bursă

 

 În perioada mai  2014 -  oc­tombrie 2015, Universitatea din Piteşti implementează proiectul „Performanţa sustenabilă în cercetarea doctorală şi post doctorală - perform“, proiect cofinanţat din fonduri europene. E bine de precizat că obiectivul proiectului este dezvoltarea capitalului uman cu înaltă calificare la nivel doctoral şi postdoctoral prin asigurarea susţinerii financiare şi de formare a abilităţilor şi competenţelor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3667

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 martie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Trenuri charter la comandă

Argeşenii care vor să organizeze un sejur, o filmare sau o întîlnire pot include în acestea şi o călătorie cu trenul charter, pentru care pot să stabilească programul potrivit nevoilor de transport. Trebuie să încheiaţi un contract, primul pas fiind completarea formularului „cerere de transport“, în care să precizaţi datele şi informaţiile privind transportul. Deci, rutele şi orele de circulaţie sînt conform solicitării dumneavoastră; beneficiaţi de confort şi condiţii excepţionale; aveţi posibilitatea de a lua masa în tren, beneficiind de serviciile în vagon bar bistro sau restaurant în timpul călătoriei; adaptarea compunerii trenului la numărul de turişti, trenurile putînd fi formate din vagoane clasa I sau a II-a, vagoane de dormit, cuşetă, restaurant sau vagoane bar-bistro.   

   A.Roşu  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3422

Continuare
 
Fără apă caldă şi căldură timp de cîteva ore Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 martie 2015

Fără apă caldă şi căldură timp de cîteva ore

 

Joi seară o avarie produsă la magistrala de gaze care alimentează cartierele Războieni şi Exerciţiu din Piteşti a lăsat mii de oameni fără apă caldă şi căldură. Potrivit informaţiilor venite de la economistul şef al Termo Calor Confort, alimentarea cu apă caldă şi căl­dură a fost reluată în jurul orei 21. Societatea de termoficare s-a a­flat în tot acest timp în imposibilitatea să producă agent termic, neavînd gaze care să alimenteze centralele termice de cartier. Pe de altă parte, joi, alţi cetăţeni au fost lăsaţi fără căldură şi apă caldă timp de cîteva ore, pentru că cei de la Termo Calor Confort au efectuat unele lucrări.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3324

 
Concurs pentru liceeni Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 martie 2015

Concurs pentru liceeni

 

Reprezentanta Comisiei Europene implementează a cincea ediţie a campaniei „Europa, casa noastră“, în şcolile şi liceele din România. Ieri, a avut loc o întîlnire cu elevii din Argeş, la Şcoala Gimnazială „Adrian Păunescu“, din Piteşti, şi cu cei de la Liceul „Iulia Zamfirescu“, Mioveni. Aici s-a discutat despre arta de a vorbi în public, leadership, şi a fost prezentat concursul de proiecte Lider European. Această competiţie de proiecte va oferi liceenilor posibilitatea de a-şi însuşi noţiuni de leadership şi tehnici de prezentare prin participarea la un concurs de proiecte care va avea două etape: locală şi naţională. Liceenii trebuie să identifice o problemă în comunitate pe care să o rezolve cu ajutorul unui proiect. Echipele care fac cele mai reuşite 8 proiecte se vor califica în etapa finală, cînd vor merge la Bucureşti şi îşi vor prezenta proiectele în faţa unui juriu. Se vor acorda 3 premii (premiul I - 700 euro, premiul II - 500 euro, premiul III - 300 euro) şi 5 menţiuni a cîte 100 de euro fiecare. Profesorii coordonatori ai echipelor finaliste vor primi cîte o excursie la Bruxelles la Comisia Europeană.

A.Dumitru

Comentarii (1) | Vizualizari: 3755

 
Elevii nu învaţă la Bac! Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 13 martie 2015

Ieri, s-au afişat rezultatele la simulare

Elevii nu învaţă la Bac!

# La clasa a XI-a, au promovat 21%
# La clasa a XII-a, au promovat 36%

 

 Ieri, s-au afişat rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat. Potrivit informaţiilor oficiale obţi­nute, rezultatele elevilor din Argeş sînt slabe. Ceea ce denotă fie o lipsă a interesului elevilor pentru aceste simulări, fie o sla­bă pregătire a lor. Astfel, dintre cei 3.944 de parti­cipanţi de-a XI-a, care au susţinut doar două pro­be, au trecut de media peste 6 doar 1.054, adică 21,05%. Dintre cei 4.625 de prezenţi de-a XII-a, cei care vor susţine Bacul în vară şi au susţinut la această simulare toate cele trei probe scrise, au luat medii peste 6, 1.660 de candidaţi, adică 35,89%.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3969

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8557 - 8587 din 8649
embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Sâmbătă, 08.09.2018

--- 4.387 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info