Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic
 Publicitate pdf
(1 vot)
Monday, 03 October 2016

În caz de război, ar fi criză de uniforme

Armata se poate îmbrăca

 

 În presa centrală au apărut recent zvonuri că România ia în calcul un eventual război, dat fiind că Ministerul Apărării ar strînge informaţii despre fabricile de confecţii şi încălţăminte capabile să participe la înzestrarea de urgenţă a Armatei (eventual, inclusiv cei mobilizaţi) cu echipamentul necesar. Se mai vorbeşte că şefii firmelor de profil identificate sînt deja contactaţi şi chestionaţi despre nivelul de producţie şi termenul în care s-ar putea reprofila pe comenzi militare.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1246

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 03 October 2016

Pentru deschiderea sezonului de vînătoare, se aşteaptă ordinul de ministru

Ruşii vor să vîneze urşii din Argeş

 

 Pe 15 septembrie, a început teoretic sezonul de vînătoare la urs, însă, în ţara noastră, încă se mai aşteaptă ordinul de ministru prin care se aprobă cota de vînătoare la această specie.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1334

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 03 October 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Încep cursurile la UPIT

Astăzi, de la ora 11.30, se deschid cursurile la Universitatea de Stat din Piteşti, la corpul din Tîrgul din Vale. La festivitatea de deschidere a anului universitar 2016 - 2017 e aşteptată întreaga comunitate academică.  De departe, cei mai emoţionaţi vor fi de începerea noului an universitar studenţii boboci.   

A.Dumitru

Producţia industrială, mai mică în Argeş

Producţia industrială realizată în luna iulie 2016, comparativ cu producţia realizată în aceeaşi lună a anului trecut, a crescut în unele judeţe şi a scăzut în altele. Judeţul în care a crescut este Ialomiţa, cu +11,6%. Iar cele în care a scăzut sînt judeţele: Călăraşi (-19,6%), Argeş (-11,9%), Giurgiu (-11,3%), Dîmboviţa (-9,4%), Prahova (-5,8%) şi Teleorman (-5,5%).   

A.Roşu

O nouă staţie de autobuz în Centru

În cadrul şedinţei de CL Piteşti de joi, consilierul local Mihai Alexandrescu a punctat la diverse o situaţie de care mulţi se lovesc. Acesta a explicat că nişte pensionari i-au semnalat faptul că ar fi bine ca între staţiile de tarnsport public în comun de la Casa Cărţii şi cea de la Teatrul Al Davila ar fi bine să se mai facă încă una avînd în vedere că distanţa dintre cele două este destul de mare. Primarul Cornel Ionică a spus că ştie problema şi că se va avea în vedere acest lucru. Ba mai mult, Ionică a explicat că se ia în calcul oportunitatea realizării unei noi staţii în zona parcului 1907, dar asta ar însemna cîteva locuri de parcare în minus.

A.Dumitru 

Gaze pe Jan Constantinescu

În şedinţa de CL s-a propus spre aprobare un proiect de hotărîre referitor la aprobarea cofinanţării lucrărilor de alimentare cu gaze a obiectivului de investiţii „Introducere reţele gaze str. Jan Constantinescu“. În urma evaluării, lucrarea se va face prin cofinanţare, valoarea totală estimată fiind de 81.134,40 lei, inclusiv TVA, din care investiţia suportată de municipiul Piteşti avînd o valoare de 79.512,00 lei, inclusiv TVA. La această sumă se vor adăuga tarifele de racordare şi acord acces la sistemul de distribuţie. În acest sens, municipiul Piteşti va încheia un contract de finanţare cu Distrigaz Sud reţele - Engie.

A.Dumitru 

Mai multe locuri de joacă, modernizate

În acest an, Municipalitatea suplimentează fondurile pentru modernizări la locurile de joacă din Piteşti. Această veste vine de la primarul Piteştiului, Cornel Ionică, care a explicat că la acest moment în municipiu sînt 97 de locuri de joacă, iar anul acesta se doreşte modernizarea a 50 - 60%. „Aveam prevăzuţi 1.000.000 lei, dar suplimentăm cu încă 2,6 milioane lei. Părinţii sînt interesaţi de modernizarea acestor locuri de joacă“, a explicat Cornel Ionică.   

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1308

 
(0 voturi)
Monday, 03 October 2016

Din Centru, la spital!

 

 Peste 1.500 de persoane şi-au testat tensiunea arterială şi glicemia, sîmbătă, la cele două corturi din centrul Piteştiului. De Ziua Internaţională a Persoanelor Vîrstnice, sîmbătă, 1 octombrie, cadrele medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă şi ale Spitalului de Pediatrie Piteşti au testat tensiunea arterială şi glicemia pensionarilor argeşeni.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1396

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 01 October 2016

Mai tare ca Maramureşul şi Bucovina,

Căciulata, cea mai solicitată destinaţie!

 

 Nu mai este mult şi ne vom putea bucura de Sărbătorile de iarnă. Pînă atunci însă, pe ultima sută de metri, mai putem să ne facem planuri pentru petrecerea Revelionului, să mergem la agenţiile de turism şi să ne rezervăm un loc către destinaţia dorită pentru trecerea în noul an.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1324

Continuare
 
(7 voturi)
Saturday, 01 October 2016

În rumoarea noii săli,

Filarmonica şi-a deschis stagiunea

 

 Filarmonica Piteşti şi-a deschis joi seara a X-a stagiune printr-un con­cert simfonic, fiind inaugurată cu această ocazie noua sală a instituţiei, cea de la Centrul Multifuncţional, din fostul Cinematograf Bucureşti. Deschiderea stagiunii a fost amî­na­tă cu două săptămîni, din cauza faptului că noua locaţie nu înde­plinea cerinţele ISU cu privire la normele de securitate la incendiu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1275

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 01 October 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

Mai vrem război?

Cînd nemţii au ocupat Muntenia, în timpul Primului Război mondial, pe toate lucrurile era ştampila cu sigla MVR - Militär-Verwaltung in Rumänien, adică Administraţia militară din România. Fiindcă oamenii nu înţelegeau ce înseamnă, se traducea, în glumă: „Mai Vrei Război?“ De altfel, prefectul Argeşului de a­tunci, numit de nemţi, repeta cu toate ocazille că încercarea de ocupare a Ardealului (şi imnul „Treceţi, batalioane române, Carpaţii!“ au fost doar o „nebunie fă­ră seamăn“).

Suspiciuni rasiale

Cică în timpul Primului Război Mondial (şi în Al Doilea, la un mo­ment dat), mare parte din stres era dat de diferenţa de rasă dintre ocupantul neamţ şi români. Aratau diferit, cu feţe cu linii foarte drepte, care dădea senzaţia că toţi sînt la fel. Spre sfîrşit, în 1918, cînd autoritatea Piteştiului trecuse în mîna garnizoanei cehoslovace, totul devenea brusc mai simpatic: „Muzica cîntă la grădină arii apropiate simţirii noastre. Raporturile cu militarii sînt mai strînse. Lumea toată în grădină, civili şi militari; de n-ar fi uniforma austriacă, te-ai crede în timpuri normale“ - consemna istoricul. Şi cînd au venit francezii, conta mult că arătau ca noi. Cu englezii, saxoni şi ei ca nemţii, e la fel, şi simt şi ei aceeaşi lipsă de empatie: cînd sînt probleme, diferenţele dintre rasă adaugă mult la suspiciune. Englezii nu se tem de invazia olandeză sau germană, ci de români, care pentru ei arată „foreign“.   

VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1049

 
(0 voturi)
Saturday, 01 October 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Covor asfaltic pe Ion Angelescu

Autorităţile locale din Piteşti vor să pună un covor asfaltic pe strada Ion Angelescu, zona Tancodrom, între Calea Drăgăşani şi strada Dumitru Brătianu. Valoarea totală estimată a investiţiei, conform devizului general privind cheltuielile necesare realizării investiţiei, este de 258.921 lei, inclusiv TVA.   

A.Dumitru

Taxă de salubrizare

Primarul Piteştiului, Cornel Ionică, vrea ca de la anul să se pună în Piteşti o taxă de salubrizare. Asta în contextul în care la acest moment sînt mulţi locuitori care nu plătesc gunoiul menajer. Totodată, edilul spune că, dacă ar plăti toţi locuitorii sau cît mai mulţi, tariful pe gunoi ar scădea. Autorităţile locale nu sînt la prima încercare de a impune o taxă de salubrizare, de habitat sau o altă formulă. Din păcate, pînă acum, nu s-a găsit nici o soluţie pentru a se pune în practică.   

 A.Dumitru

„Mi-a inundat grădina!“

Miercuri după-amiază ne-a sunat la redacţie Veronica Turcu, din Slătioarele - Băbana, să ne sesizeze că i-a fost inundată grădina. Femeia ne-a precizat că a discutat şi la primărie, şi la SC de Administrare şi Exploatare a Patrimoniului şi Unităţi Publice Argeş - firma se ocupă de apa din această comună. „Au venit, au desfăcut ţeava şi au lăsat-o aşa. Mi-a inundat grădina. Vineri se fac două săptămîni de cînd e aşa!“, a spus femeia. Am discutat joi cu primarul de la Băbana, Bebe Ivan, care a vorbit cu firma de furnizare a apei, şi ne-a spus: „Cei de la Apă ştiau situaţia, dar este o conductă veche şi au fost probleme. Erau acolo şi lucrau“. 

 A.Dumitru

Elevii, la Experimentul Piteşti

 Ieri, Primăria Piteşti a fost gazda ediţiei a XVI-a a Simpozionului Internaţional „Experimentul Piteşti - Reeducarea prin tortură“. Simpozionul e programat pînă mîine. Fundaţia Culturală Memoria - filiala Argeş, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, Muzeul Judeţean Argeş, Primăria Piteşti, Fundaţia Română pentru Democraţie Bucureşti, Institutul de Istorie Socială  „Pro Memoria“ univ Chişinău Republica Moldova, Institutul şi Biblioteca Română Freiburg Germania şi Centrul de Cer­cetări Istorice Cernăuţi U­crai­na sînt organizatorii ediţiei din acest an. La des­chidere au participat din partea oficialităţilor locale prefectul Cristian Soare şi viceprimarul Laurenţiu Zidaru, dar şi mai mulţi elevi.

A.Dumitru  Foto: I.Tudor

Noi măsuri adoptate de Guvern

Guvernul a adoptat noi măsuri de stimulare a ocupării forţei de mun­că. Prevederile încurajează persoanele neocupate şi angajatorii prin diferite forme de stimulare a creării de noi locuri de mun­că. Este inclusă în rîndul beneficiarilor de măsuri active de ocupare tinerii ce nu au loc de muncă şi nu urmează vreo formă de învăţămînt sau formare profesională. Această categorie nu a fost ţintită pînă acum prin programele naţionale. O altă categorie nou inclusă în pachet este cea a şomerilor de lungă durată, un grup vulnerabil, puţin sprijinit pînă în prezent. Între măsurile incluse în noul pachet se găsesc măsuri pentru mobilitatea lucrătorilor prin acordarea unor prime de activare, încadrare, instalare, sau decontare navetă. De exemplu, şomerii ce decid să îşi schimbe domiciliul la o distanţă mai mare de 50 km, pentru a deveni angajaţi, vor beneficia de o primă de instalare de 12.500 lei. Finanţarea acestor măsuri se va face, pentru prima dată, din fonduri externe nerambursabile şi fonduri publice naţionale aprobate în bugetul a­sigurărilor pentru şomaj. 

   A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1292

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 01 October 2016

Şase decani interimari la UPIT

 

În urma şedinţei Consiliului de Administraţie de la Universitatea din Piteşti, s-au ales noii decani interimari ai facultăţilor rezultate în urma reorganizării. Mai precis, vor fi şase decani, care vor sta pe a­ceste posturi pînă la finalizarea a­legerilor al facultăţi. Deci, în circa o lună, vom avea alţi decani. Din a­nul universitar 2016-2017, UPIT va avea şase facultăţi, în loc de 11. În urma acestei comasări, nu s-a des­fiinţat nici o specializare şi nici un post didactic. Astfel, noii decani din cadrul Universităţii Piteşti sînt următorii: Facultatea de Ştiinţe Economice şi Drept -  prof. univ. dr Eugen Chelaru; Facultatea de Teologie, Litere, Istorie şi Arte  prof. univ. dr Ion Popescu; Facultatea de Ştiinţe, Educaţie Fizică şi Informatică - conf.  univ. dr Mihail Man; Facultatea de Mecanică şi Tehnologie - conf. univ. dr Alin Ri­zea; Facultatea de Electronică, Calculatoare şi Comunicaţii - prof.  univ. dr Nicu Bizon; Facultatea de Ştiinţele Educaţiei, Ştiinţe Sociale şi Psihologie - conf. univ. dr Claudiu Langa.    

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1423

 
(0 voturi)
Saturday, 01 October 2016

Un nou director la Uzina Vehicule Dacia Mioveni

Are în subordine 7.200 salariaţi

 

 Începînd de astăzi, Uzina Vehicule Dacia Mioveni este condusă de Christophe Dridi. Are o experienţă de 23 de ani la Grupul Renault şi Nissan şi va fi responsabil de activitatea de producţie a modelelor din gama Dacia, realizată cu contribuţia a 7.200 salariaţi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2456

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 01 October 2016

Zeci de locuinţe sociale

 

Municipalitatea Piteşti vrea să facă locuinţe sociale în căminul C3. De aceea, Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Piteşti a transmis autorităţilor locale, spre aprobare, studiul de fezabilitate pentru acest obiectiv. Acesta a fost elaborat, potrivit proiectului de hotărîre propus spre aprobare, în şedinţa de ieri a CL Piteşti, de SC A90 SRL Piteşti.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1261

Continuare
 
(1 vot)
Friday, 30 September 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

Salariile, aproape de Capitală

În ţară există doar două judeţe, plus Bucureştiul şi Ilfovul, care au o medie a salariului mediu de peste 2.000 lei: Cluj (2.025 lei), Timiş (2.060 lei), plus Ilfov (2.267) şi Bucureşti (2.296) lei. După aceşti poli economici, urmează însă imediat Argeşul, cu o medie a salariului net de 1.943 lei - pe locul 5, la nivel naţional.

Vînzările cresc încet

Cele mai mari creşteri ale cifrei de afaceri totale (anul 2015, comparat cu 2014), se înregistrează în Botoşani (creştere de la 5,3 la 6,2 miliarde lei), Cluj (de la 42,7 la 47,9 mld. euro) şi Vrancea (de la 5,9 la 6,7). Clujul are şi o pondere mare în cifra de afaceri totală pe ţară (3,9%), spre deosebire de cele do­uă judeţe din Moldova, care au cîte 0,5%. Întrucît cifrele din judeţul Argeş sînt distorsionate de prezenţa unei companii mari (Dacia), stăm destul de prost ca nivel de creştere: doar 2,8% (de la 45,8 la 47 mld lei), cu care sîntem pe locul 27 în ţară. Avem şi noi o pondere mare, de 3,8% din total. Pe ultimul loc e Teleormanul, care are scă­­dere mare (-21,4%, de la 7,3 la 5,7 mld. lei. Scăderi mai au şi Sălajul, Călăraşiul, Constanţa, Hunedoara şi Sibiul (penultimul loc).

Piteştiul paralel

Cu deşeurile produse de circa  2.000 de locuitori, un om al străzii se descurcă să trăiască fără probleme de azi pe mîine. Cam  80-100 de aurolaci vor fi mereu pe stră­­zile Piteştiului, liberi de conven­ţiile sociale. O mulţime de locuinţe lă­sate la jumătatea con­strucţiei, căsuţe abandonate, foste chioşcuri, foste cantoane etc. oferă şi acoperiş. Chiar şi pe bulevarde, clădiri neterminate sînt locuite (se văd grămezile de haine) pe mai multe camere. Iar în unele unghere se amenajează, evident, toaletele.

Unde ascunde pisica

Noile locuri de joacă pentru copii sînt dotate cu cîte o groapă cu nisip. Pentru lopăţică, găleţică etc. Dar copiii se joacă azi cu roboţi pe tabletă. Pisicile şi cîinii însă sînt de modă veche şi apreciază că au unde să-şi îngroape nevoile, pe mai multe straturi. Părinţii sar îngroziţi cînd micuţul lor bagă mîna în acel nisip - focar de infecţie, care pute de intoxică aleea. De aia e bine ca proiectanţii să nu mai facă pe geniile neînţelese şi să se consulte cu locatarii înainte.   

  VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1142

 
(2 voturi)
Friday, 30 September 2016

DSVSA a recoltat probe din supermarketuri şi magazine

Lactate analizate pentru depistarea E-Coli

 

 Zilele trecute, inspectori din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş au recoltat probe de lapte şi produse lactate, care au fost trimise la analizat la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară Bucureşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1392

Continuare
 
(2 voturi)
Friday, 30 September 2016

În curînd reîncepe coşmarul şoferilor:

Se mai asfaltează 6 km pe DN7!

 

 În pragul sezonului rece, drumarii repară şi plombează porţiunile din drumurile naţionale cu probleme care trec prin judeţul nostru. Şeful Secţiei Drumuri Naţionale Piteşti, Gheorghe Mihăiţă, ne-a spus că se fac plombări pe DN 73D, pe porţiunea Mioveni - Boteni, şi se vor turna coavoare asfaltice pe DN65 A, Piteşti - Roşiori.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1560

Continuare
 
(1 vot)
Friday, 30 September 2016

Spicuiri din presa de la 1888

Primarul Cîmpulungului, lovit de un ofiţer

 

 În arhive şi colecţii dintre cele mai diverse se păs­­­­­trează numeroase articole din presa de odi­nioară, care au ca subiecte musceleni sau eve­nimente pe­trecute în Muscel. În afară de valoarea lor senti­mentală, acestea au şi o certă impor­tan­ţă istorică, prezentînd fapte care, redes­co­perite acum, con­tribuie la o mai bună cunoaştere a tre­cutului şi vieţii acestor locuri. Printre primele ziare apărute la Cîmpulung a fost săptămînalul „Vocea Muscelului“, care se prezenta ca un organ de lup­tă pentru îndreptarea relelor, pentru sprijinirea şi îmbunătăţirea situaţiei agricultorilor, meseriaşilor etc. Condus de un comitet al cărui director era institutorul Emil Procopiu Constantinescu, „Vocea Muscelului“ a apărut în perioada 1888 - 1890. 

Comentarii (2) | Vizualizari: 1727

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 30 September 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Iată componenţa BEC Argeş

Ieri, la Tribunalul Argeş a avut loc în sala de şedinţe nr. 3 desemnarea prin tragere la sorţi a celor trei judecători care fac parte din Biroului Electoral de Circumscripţie Argeş la alegerile parlamentare. Astfel, cei trei aleşi prin tragere la sorţi au fost: Diana Năstase, Magda Papaianopol şi Mariana Vîrgă. În 24 de ore de la tragerea la sorţi urmează să se desemneze, dintre cei trei judecători, cine va fi preşedintele şi care vor fi cei doi locţiitori.    

A.Dumitru

Cadouri, flori şi felicitări la Azilul de bătrîni

Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Piteşti organizează astăzi, între orele 10,30 şi 12,00, la sediul său din Găvana, activităţi de recreere şi socializare, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vîrstnice. Şefa azilului, Cristiana Anton, ne-a spus că Asociaţia „Niciodată singur - Prietenii Vîrstnicilor“ va oferi vîrstnicilor cadouri, flori şi felicitări.    

I.Ivănoiu

Proiect în dezbatere publică

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a elaborat şi a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărîre pentru aprobarea modelului ştampilelor oficiilor electorale care va fi folosit la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor. Potrivit acestui act normativ, ştampilele oficiilor electorale se confecţionează prin grija prefectului municipiului Bucureşti, care stabileşte şi dimensiunea acestora, astfel încît toate datele înscrise să fie lizibile. Proiectul de hotărîre a fost publicat pe 26 septembrie pe site-ul la secţiunea „Legislaţie electorală - În dezbatere publică“. Observaţiile şi propunerile privind acest proiect de act normativ pot fi transmise la adresa de e-mail pînă la 3 octombrie.

A.Dumitru

Pistă de biciclete

Conducerea Primăriei Piteşti vrea să amenajeze un circuit pentru biciclişti. Astfel, circuitul va începe de pe strada Basarabiei (varianta Prundu - Craiovei), va continua pe bulevardul Petrochimiştilor, va ajunge pe strada Tîrgul din Vale şi, de aici, se va încheia în parcul Ştrand. „Aceste trasee sînt greu de realizat, deoarece Piteştiul este un oraş colinar, şi axul central este cel mai lung. Oricum, conform noilor norme europene, pistele pentru biciclişti devin obligatorii“, a explicat Cornel Ionică. Din păcate, momentan, în Piteşti, pentru cei care vor să meargă pe bicicletă, acest lucru este aproape imposibil. Asta şi pentru că avem piste de biciclete care încep de nicăieri şi se opresc în stradă.

A.Dumitru

Experimentul Piteşti

Simpozionul Internaţional „Experimentul Piteşti“, ediţia a XVI-a, va avea loc între 30 septembrie şi 2 octombrie în sala mare a Primăriei Piteşti şi la Muzeul Judeţean Argeş. Fundaţia Culturală Memoria - filiala Argeş, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, Muzeul Judeţean Argeş, Primăria Piteşti, Fundaţia Română pentru Democraţie Bucureşti, Institutul de Istorie Socială  „Pro Memoria“ univ Chişinău Republica Moldova, Institutul şi Biblioteca Română Freiburg Germania şi Centrul de Cercetări Istorice Cernăuţi Ucraina organizează a XVI-a ediţie a simpozionului internaţional „Experimentul Piteşti“. Deschiderea are loc astăzi, de la ora 10, la Primăria Piteşti.

A.Dumitru

Delegaţie din Moldova la Mioveni

 În perioada 28 septembrie - 1 octombrie, o delegaţie din Republica Moldova, mai exact din raionul Criuleni, localitatea Măgdăceşti, se află în vizită în oraşul Mioveni. Delegaţia este alcătuită din 18 consilieri locali de la Primăria Măgdăceşti, vizita urmărind un schimb de experienţă cu omologii din oraşul Mioveni. Oaspeţii au fost întîmpinaţi de primarul Ion Georgescu, viceprimarul Aurel Costache şi vicepreşedintele CJ Argeş, Simona Brătulescu. Între cele două localităţi există un acord de înfrăţire care prevede derularea de proiecte comune în administraţie, educaţie, cultură şi sport.  

  S.Mihai

Un nou parc

La anul, conducerea Primăriei vrea să dea în folosinţă parcul Făget din cartierul Trivale. De altfel, în primăvara anului viitor, vor fi făcute plantări de arbori ornamentali şi se vor amenaja alei. Va fi construită şi o stradă, care va lega noul parc de zona Cornul Vînătorului. Din păcate, între timp, nu mai puţin de trei sferturi din suprafaţa prevăzută iniţial pentru acest parc au fost retrocedate prin puneri în posesie.

    A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1213

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8588 - 8618 din 12487


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 14.01.2020

--- 3.288 vizitatori unici ---

Flag Counter


PRchecker.info