Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic
 

*** România, codaşă la construcţii!     *** Săptămîna Europeană a Sportului, în Argeş     *** Dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare, la Mioveni      *** PASTILA de UMOR      *** „Argeşul, locul cel mai românesc din România“     *** Adrian Tase, la Congresul de la Sinaia!     *** La 16 ani, s-a întors de la majorat, în sicriu     *** Şoferul a făcut infarct      *** Copilul s-a spînzurat      *** Nu s-a asigurat şi a lovit trei maşini     *** Fost campion naţional la box, contrabandă cu ţigări     *** Filmaţi în timp ce furau bere dintr-un magazin     *** Raicu eliminat de la Mondiale     *** Cursuri gratuite, la Şcoala de Arbitraj a AJF Argeş     *** Un gol, din două faze de poartă     *** CS Mioveni - ASU Poli Timişoara 1-0 (1-0)     *** Au avut victoria la îndemînă     *** Memorialul Dorel Ştefănescu, la ediţia a treia     *** Învinşi de propriul portar!     *** „Rezultatul final este mincinos“     *** Popovici: „O victorie foarte importantă“     *** CSU Piteşti va juca în Divizia A!    

 
Centru de reuşită universitară Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 16 martie 2015

Centru de reuşită universitară

 

Agenţia Universitară a Francofoniei - AUF a fi­nanţat crearea a 25 de centre de reuştita univer­sitară - CRU în universi­tăţi din 10 ţări, dintre care 9 în România, a a­nunţat, zilele trecute, rectorul UPIT, Ionel Didea. Dintre acestea unul este la Piteşti. Valoarea proiectului acestui centru este de circa 70.000 lei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2331

Continuare
 
Vaccinaţi antirabic doar 20% Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 16 martie 2015

Fiindcă proprietarii n-au vrut să plătească microciparea cîinilor,

Vaccinaţi antirabic doar 20%

 

 Pînă la sfîrşitul lunii februarie, în judeţul nostru, s-a desfăşurat campania de vaccinare antirabică a cîini­lor din gospodăriile populaţiei. Aceasta a presupus nu doar imunizarea patrupedelor, ci şi identificarea şi în­registrarea lor ca parte a strategiei de gestionare a întregii populaţii canine din România. Identificarea cîi­nilor s-a făcut prin microcipare.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2407

Continuare
 
Carnea de miel se poate ieftini Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 16 martie 2015

Exportul fiind sistat din cauza bolii limbii albastre,

Carnea de miel se poate ieftini

 

 Crescătorii de ovine din judeţul nostru sînt nemul­ţumiţi de faptul că nu sînt ridicate interdicţiile privind exportul de animale în ţările arabe ca urmare a bolii limbii albastre care s-a înregistrat pe teritoriul ţării noastre, anul trecut. Preşedintele Asociaţiei Crescă­torilor de Ovine - Caprine din judeţul nostru, Ion Hiru, ne-a spus că iordanienii susţin că autorităţile române nu i-au invitat la negocieri, iar factorii de decizie de la noi din ţară se mişcă foarte greu în acest sens. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2686

Continuare
 
Fermierii pot face achiziţiile online Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 16 martie 2015

Pe pagina de Internet a AFIR,

Fermierii pot face achiziţiile online

 

 Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a modificat metodologia specifică achiziţiilor pentru beneficiarii privaţi ai fondurilor europene acordate pentru agricultură şi dezvoltarea mediului rural prin adaptarea manualului de procedură pentru achiziţii la fluxul derulării şi avizării online a procedurilor de achiziţii.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2219

Continuare
 
Cu repartitoare plăteşte jumătate din pensie! Imprimare E-mail
(5 voturi)
luni, 16 martie 2015

La 81 de ani, a stat în frig, să nu dea mult la întreţinere

Cu repartitoare plăteşte jumătate din pensie!

 

 La cei 81 de ani pe care-i are, Elisabeta Gogu se confruntă cu problema repartitoarelor. Femeia a venit să ne sesizeze faptul că, deşi le-a oprit în lunile de iarnă, stînd în frig, i-a venit de plată o groază de bani: sume pe care, dintr-o pensie de circa 720 de lei, n-are de unde să le plătească!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2759

Continuare
 
Trimiteţi observaţii despre poluarea apelor! Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 14 martie 2015

Planul de Management al Spaţiului Hidrografic Argeş - Vedea, în atenţia publicului

Trimiteţi observaţii despre poluarea apelor!

 

 Administraţia Naţională Apele Române, împreună cu Administraţia Bazinală de Apă Argeş - Vedea, a elaborat al doilea proiect al Planului de Management al Spaţiului Hidrografic Argeş-Vedea. Acest plan prezintă atît etapele ce trebuie parcurse pentru a îmbunătăţi calitatea mediului acvatic, cît şi activităţile necesare pentru imple­mentarea acestuia. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3491

Continuare
 
Valabile doar în anul în care au fost emise Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 14 martie 2015

Angajatorii pot distribui salariaţilor tichete de masă electronice

Valabile doar în anul în care au fost emise

# Nu pot fi vîndute sau utilizate în alte scopuri 

 

 Deoarece au intrat în vigoare normele de aplicare a legislaţiei, tichetele de masă electronice pot fi distribuite angajaţilor. Conform acestora, angajatorii sînt supuşi la cîteva formalităţi pentru a putea cumpara aceste tichete electronice de la unităţile care le emit. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3805

Continuare
 
Doctoranzii şi cercetătorii, susţinuţi cu bursă Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 martie 2015

Doctoranzii şi cercetătorii, susţinuţi cu bursă

 

 În perioada mai  2014 -  oc­tombrie 2015, Universitatea din Piteşti implementează proiectul „Performanţa sustenabilă în cercetarea doctorală şi post doctorală - perform“, proiect cofinanţat din fonduri europene. E bine de precizat că obiectivul proiectului este dezvoltarea capitalului uman cu înaltă calificare la nivel doctoral şi postdoctoral prin asigurarea susţinerii financiare şi de formare a abilităţilor şi competenţelor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3694

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 martie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Trenuri charter la comandă

Argeşenii care vor să organizeze un sejur, o filmare sau o întîlnire pot include în acestea şi o călătorie cu trenul charter, pentru care pot să stabilească programul potrivit nevoilor de transport. Trebuie să încheiaţi un contract, primul pas fiind completarea formularului „cerere de transport“, în care să precizaţi datele şi informaţiile privind transportul. Deci, rutele şi orele de circulaţie sînt conform solicitării dumneavoastră; beneficiaţi de confort şi condiţii excepţionale; aveţi posibilitatea de a lua masa în tren, beneficiind de serviciile în vagon bar bistro sau restaurant în timpul călătoriei; adaptarea compunerii trenului la numărul de turişti, trenurile putînd fi formate din vagoane clasa I sau a II-a, vagoane de dormit, cuşetă, restaurant sau vagoane bar-bistro.   

   A.Roşu  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3438

Continuare
 
Fără apă caldă şi căldură timp de cîteva ore Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 martie 2015

Fără apă caldă şi căldură timp de cîteva ore

 

Joi seară o avarie produsă la magistrala de gaze care alimentează cartierele Războieni şi Exerciţiu din Piteşti a lăsat mii de oameni fără apă caldă şi căldură. Potrivit informaţiilor venite de la economistul şef al Termo Calor Confort, alimentarea cu apă caldă şi căl­dură a fost reluată în jurul orei 21. Societatea de termoficare s-a a­flat în tot acest timp în imposibilitatea să producă agent termic, neavînd gaze care să alimenteze centralele termice de cartier. Pe de altă parte, joi, alţi cetăţeni au fost lăsaţi fără căldură şi apă caldă timp de cîteva ore, pentru că cei de la Termo Calor Confort au efectuat unele lucrări.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3347

 
Concurs pentru liceeni Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 martie 2015

Concurs pentru liceeni

 

Reprezentanta Comisiei Europene implementează a cincea ediţie a campaniei „Europa, casa noastră“, în şcolile şi liceele din România. Ieri, a avut loc o întîlnire cu elevii din Argeş, la Şcoala Gimnazială „Adrian Păunescu“, din Piteşti, şi cu cei de la Liceul „Iulia Zamfirescu“, Mioveni. Aici s-a discutat despre arta de a vorbi în public, leadership, şi a fost prezentat concursul de proiecte Lider European. Această competiţie de proiecte va oferi liceenilor posibilitatea de a-şi însuşi noţiuni de leadership şi tehnici de prezentare prin participarea la un concurs de proiecte care va avea două etape: locală şi naţională. Liceenii trebuie să identifice o problemă în comunitate pe care să o rezolve cu ajutorul unui proiect. Echipele care fac cele mai reuşite 8 proiecte se vor califica în etapa finală, cînd vor merge la Bucureşti şi îşi vor prezenta proiectele în faţa unui juriu. Se vor acorda 3 premii (premiul I - 700 euro, premiul II - 500 euro, premiul III - 300 euro) şi 5 menţiuni a cîte 100 de euro fiecare. Profesorii coordonatori ai echipelor finaliste vor primi cîte o excursie la Bruxelles la Comisia Europeană.

A.Dumitru

Comentarii (1) | Vizualizari: 3772

 
Elevii nu învaţă la Bac! Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 13 martie 2015

Ieri, s-au afişat rezultatele la simulare

Elevii nu învaţă la Bac!

# La clasa a XI-a, au promovat 21%
# La clasa a XII-a, au promovat 36%

 

 Ieri, s-au afişat rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat. Potrivit informaţiilor oficiale obţi­nute, rezultatele elevilor din Argeş sînt slabe. Ceea ce denotă fie o lipsă a interesului elevilor pentru aceste simulări, fie o sla­bă pregătire a lor. Astfel, dintre cei 3.944 de parti­cipanţi de-a XI-a, care au susţinut doar două pro­be, au trecut de media peste 6 doar 1.054, adică 21,05%. Dintre cei 4.625 de prezenţi de-a XII-a, cei care vor susţine Bacul în vară şi au susţinut la această simulare toate cele trei probe scrise, au luat medii peste 6, 1.660 de candidaţi, adică 35,89%.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3984

Continuare
 
Nereguli la hainele cu preţ redus Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 13 martie 2015

În cadrul unui control desfăşurat de Protecţia Consumatorilor,

Nereguli la hainele cu preţ redus

 

 Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş au desfăşurat o acţiune tematică de control privind respectarea prevederilor legale în cadrul vînzărilor cu preţ redus, indiferent de tipul acestora - soldare, lichidare, vînzări promoţionale.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4442

Continuare
 
Producătorii de medicamente şantajează Guvernul Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 13 martie 2015

Scăderea preţului va duce la dispariţia a peste 1.000 de produse farmaceutice

Producătorii de medicamente şantajează Guvernul

 

 Veste proastă pentru mii de bolnavi din judeţul nostru! Producătorii de ge­nerice din România a­nunţă că ajustarea preţu­rilor la medica­mente, alături de taxa claw­back, va face ca pentru aproape 1.000 de medicamente generice preţul de vînzare să scadă sub costurile de producţie şi astfel să dispară de pe piaţă. În acest caz vor dispărea medicamente necesare în tratamentul bolilor cardio­vasculare, digestive, reumatologice şi a bolilor infecţioase.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3792

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 13 martie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Chinezii vor carne din România

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, şi George Turtoi, secretar de stat în cadrul MADR, au avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Xu Feihong. „În cadrul discuţiilor, înalţii oficiali au reiterat dorinţa celor două state de a dezvolta relaţiile economice tradiţionale, mai ales în ceea ce priveşte sectorul zootehnic, partea chineză manifestînd un real interes faţă de importul de animale vii şi carne de porc, vită şi ovine din România. În acest sens, ca o continuare a bunelor relaţii dintre România şi Republica Populară Chineză, s-a convenit ca delegaţii ale producătorilor români să viziteze China în perioada următoare, astfel încît să poată stabili direct parteneriate comerciale cu oameni de afaceri chinezi, în vederea extinderii accesului produselor agroalimentare româneşti pe piaţa chineză”, a informat MADR.

    I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3485

Continuare
 
Încep înscrierile din 16 martie Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 13 martie 2015

Recunoaştere automată pentru asistenţii medicali formaţi înainte de 2007

Încep înscrierile din 16 martie

 

 Asistenţii medicali generalişti care au absolvit studiile postliceale înainte de 1 ianuarie 2007 şi vor să profeseze în spaţiul Uniunii Europene se pot înscrie la cursurile Programului special de revalorizare a formării iniţiale, beneficiind de recunoaştere automată pe teritorul UE, fără a mai îndeplini măsuri compensatorii. Cursurile se vor desfăşura în cadrul şcolilor de stat, una din unităţile de învăţământ pentru care pot opta asistenţii medicali generalişti argeşeni fiind Şcoala Postliceală Sanitară „Fundeni“ Bucureşti. În cadrul acesteia, înscrierile vor începe luni, 16 martie 2015.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 3118

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8588 - 8618 din 8676
embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Sâmbătă, 08.09.2018

--- 4.387 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info