Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic
 Publicitate pdf
(0 voturi)
Thursday, 05 May 2016

În cadrul unei ceremonii de acreditare a noilor membri,

Cavalerii Vinului vor defila călare, în Piteşti

 

 Ordinul European al Cavalerilor Vinului, Legatul Piteşti, va organiza, sîmbătă, 7 mai, Ceremonia de acreditare de noi membri, evenimentul constituind o nouă ocazie de promovare internaţională a Piteştiului şi judeţului nostru. Această organizaţie culturală are peste 5.000 de membri în 27 de ţări. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3202

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 04 May 2016

Piteşteni la 6.000 m, de Paşte

 

 Cinci piteşteni au petrecut Paştele în corturi, în Himalaya. Alpiniştii Teofil Vlad şi Marius Gane şi montaniarzii Pătraşcu, Andreea Stănică şi Anda Dobrescu participă la o expediţie românească organizată în premieră pentru cucerirea celui mai frumos munte din lume, Ama Dablam, şi a încă unui vîrf înalt alăturat (Island Peak). 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1631

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 04 May 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

Sărbătoarea, mai mult la ţară

Luni, în a doua zi de Paşte, şoseaua spre Slatina, DN 65, a fost plină de maşini. Dar numai pe un sens: cel spre Piteşti. Şi, în mare parte, cu maşini care mergeau mai departe, spre Bucureşti. În sens invers însă, drumul era liber. Aceasta arată că Paştele se sărbătoreşte de către orăşeni în mediul rural, iar nu invers: cei de la ţară nu vin la catedralele de la oraş.

Inaugurată de aurolaci

Conform ministrului, Gara Piteşti e ţinută încuiată pentru că mai are plafoane nemontate, pardoseli neterminate şi avizul ISU neluat. Cei mai nerăbdători pentru deschiderea ei nu sînt însă pretenţioşi. Aurolacii din zonă îşi pun deja plăpumile sub acoperişurile rotunde, futuriste, ale noii construcţii - se simt acolo ca pe o terasă. Unii şi-au amenajat şi în staţia de autobuz apropiată o adevărată garsonieră, în fostul ghişeu pentru bilete.

Lege pentru site-uri

Ghidul finanţării campaniei, publicat recent de AEP, conform Legii 115/2015, a normelor legii electorale, obligă competitorii să îşi împartă într-un mod prestabilit cheltuielile. Din totalul bugetului, procentele maxime admise (nerespectarea lor se amendează cu 15-50 mii lei) sînt: 50% pentru pliante, 40% pentru TV, radio şi presă scrisă, 30% - publicitate online, 30% cercetări sociologice, 20% - afişe, 30% - chirii, utilităţi, transport, consultanţă. E ciudat că presa scrisă şi televiziunea, cu costuri mari de producţie, primesc împreună 40%, iar online-ul, care poate avea cheltuieli de întreţinere zero primeşte 30%.    VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1664

 
(0 voturi)
Wednesday, 04 May 2016

Alţi beneficiari de burse sociale

 

 În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Argeş a fost şi o hotărîre privind aprobarea listei elevilor şi studenţilor beneficiari de burse sociale pentru anul şcolar/universitar 2015 - 2016, sesiunea a III-a. Pe listă sînt 11 beneficiari. Prin HCJ din septembrie 2015, s-a aprobat acordarea de 300 burse sociale elevilor şi studenţilor din învăţămîntul de stat şi particular, cursuri de zi pentru anul şcolar/universitar 2015 - 2016, în conformitate cu regulamentul anexat la hotărîre. S-a constituit şi o comisie pentru evaluarea dosarelor depuse de solicitanţii de burse sociale. În primele două sesiuni de depunere a dosarelor pentru solicitarea de burse sociale au fost aprobate 276 de cereri. Pentru cele 24 de burse disponibile a fost organizată o a treia sesiune de depunere, în perioada 4 - 8  aprilie  2016. În urma analizării de către comisia de evaluare a dosarelor şi cererilor de reevaluare depuse de solicitanţii de burse sociale, pe baza criteriilor stabilite prin regulament s-a stabilit lista solicitanţilor eligibili.   

 A.Dumitru

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1705

 
(1 vot)
Wednesday, 04 May 2016

Utilaje agricole, demonstraţii culinare şi tombolă  

CCIA Argeş organizează Tîrgul AGRO Piteşti

 

 Tîrgul de Echipamente şi Utilaje Agicole AGRO Piteşti se anunţă a fi unul extrem de interesant. Programat în perioada 12 - 15 mai, la Piteşti, în parcarea Jupiter City, evenimentul organizat de Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Argeş va avea o serie de manifestări. Vorbim de demonstraţii culinare sau tombolă cu premii.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2098

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 04 May 2016

De astăzi,

Au început înscrierile la grădiniţă

 

De astăzi începe reînscrierea copiilor la grădiniţă. Această etapă se va finaliza pe 20 mai, iar ulterior vor începe înscrierile în două etape. În situaţia în care, într-o unitate de învăţămînt, numărul cererilor de înscriere este mai mare ca numărul de locuri libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale şi cele specifice.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1680

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 04 May 2016

La iniţiativa prefectului,

Jurnaliştii şi-au serbat ziua!

 

 Ieri, reprezentanţii mass-mediei argeşene s-au reunit pentru a marca ziua de 3 mai - Ziua Mondială a Li­bertăţii Presei. La acest eveniment organizat de Instituţia Prefecturii au fost prezenţi oameni de presă, directorii instituţilor deconcentrate din judeţ şi cîţiva purtători de cuvînt. În cadrul discuţiilor avute la această masă rotundă s-au subliniat cîteva puncte importante pentru industria mass-mediei actuale, dar s-au acordat şi diplome de excelenţă pentru întreaga activitate.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3037

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 04 May 2016

În cadrul unei tombole la magazinul apicol de pe strada Crinului,

Un apicultor a cîştigat o maşină de descăpăcit faguri

 

 În Vinerea Mare, la magazinul apicol de pe strada Crinului nr. 6, din Piteşti, din apropierea izvorului, au avut loc extragerile la o tombolă la care marele premiu a fost o maşină electrică de des­că­păcit faguri, în valoare de 5.000 de lei. Clienţii magazinului au putut participa la această tombolă dacă au cumpărat produse în valoare de minimum 200 de lei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2927

Continuare
 
(4 voturi)
Wednesday, 04 May 2016

Laboratorul DSP a lucrat de Paşte testele de sanitaţie din spitale

Astăzi, primele rezultate ale analizelor la dezinfectanţi

 

 În urma investigaţiei jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor în cadrul căreia au fost prezentate problemele privind unii dezinfectanţi produşi de Hexi Pharma care ar fi mult mai diluaţi decît se precizează pe etichetă, Ministerul Sănătăţii  deschis o anchetă. Dezinfectanţii respectivi, Thor şi Suprasept, sînt utilizaţi şi în unele spitale din judeţul nostru.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3195

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 29 April 2016

Proiect turistic pentru Transfăgărăşan

 

Deschiderea tot timpul anului a Transfăgărăşanului este un deziderat, însă acest lucru va putea fi posibil abia după ce va fi implementat un proiect care să permită acest lucru. Dan Costescu, ministrul Transporturilor, a vorbit şi despre Transfăgărăşan.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1746

Continuare
 
(1 vot)
Friday, 29 April 2016

Gara din Piteşti nu e finalizată!

 

 Dan Costescu, ministrul Transporturilor, a precizat ieri că Gara Piteşti nu va fi recepţionată pînă nu va fi gata cum este în proiect. Aceste declaraţii vin în contextul în care au existat unele reacţii din partea constructorului cum că acest obiectiv ar fi gata. Pînă la sfîrşitul lunii iunie, firma care se ocupă de gară trebuie să obţină şi avizele ISU necesare.

Comentarii (4) | Vizualizari: 3739

Continuare
 
(2 voturi)
Friday, 29 April 2016

Ministrul Transporturilor a fost ieri să vadă cum merg lucrările geotehnice:

În iunie se termină studiul pe capetele autostrăzii

 

 Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a venit, ieri, în Argeş, în localitatea Borleşti, într-o vizită de lucru în zona unde se fac studiile geotehnice pentru Autostrada Piteşti - Sibiu. Ministrul a precizat că aprobarea pentru sectoarele doi, trei şi patru „va veni chiar destul de curînd“. Asta înseamnă că, undeva la începutul lunii iunie, vom avea un traseu cunoscut şi se vor putea accelera lucrările. Ba, mai mult, termenul pentru finalizarea lucrărilor pe sectoarel 1 şi 5, adică capetele Autostrăzii Piteşti - Sibiu, rămîne 2020, poate chiar şi mai devreme, iar tot traseul, undeva prin 2021.

Comentarii (2) | Vizualizari: 3117

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 29 April 2016

Poliţiştii le-au oferit cadouri copiilor instituţionalizaţi

 

 Şi în acest an, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş au respectat tradiţia şi le-au oferit cadouri copiilor aflaţi în Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sfînta Filofteia“ Valea Mare. De peste zece ani, oamenii legii merg acolo, în preajma Sărbătorilor Pascale, cu dulciuri, răcoritoare, produse tradiţionale şi diverse alimente şi le oferă micuţilor instituţionalizaţi. Ieri, cînd au ajuns la Valea Mare, oamenii legii au fost întîmpinaţi de 25 de copii. În semn de mulţumire, micuţii au susţinut un scurt moment artistic, recitînd şi cîntînd.  

 M.Sandu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1911

 
(0 voturi)
Friday, 29 April 2016

Noi investiţii la Spitalul Cîmpulung, cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii

Un alt bloc operator va fi reabilitat

 

 Veşti bune de la Spitalul Municipal Cîmpulung! Potrivit directorului Gri­gore Stănescu, un nou bloc operator va in­tra în acest an într-un proces de reabilitare-mo­der­nizare, fondurile fiind asigurate în cea mai mare parte de Ministerul Sănătăţii, cu o contri­buţie minimă din partea Consiliului Local. Tot Ministerul Sănătăţii va finanţa şi achiziţio­narea unor echipamente medi­cale de strictă necesi­tate, investiţiile urmînd să fie finalizate pînă la sfîrşitul anului 2016.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2055

Continuare
 
(1 vot)
Friday, 29 April 2016

Alte ştiri pe scurt

 

7 familii vor avea un Paşte mai bogat

 Ieri s-a încheiat campania umanitară „Venim în casa ta de Paşte“, acţiune destinată persoanelor singure, persoanelor vîrstnice şi familiilor vulnerabile din punct de vedere social, din oraşul Mioveni. Campania s-a desfăşurat în perioada 11 - 28 aprilie, la Centrul Cultural Mioveni, unde au fost colectate alimente pentru masa de Paşte, dulciuri, haine, rechizite şcolare şi jucării. Toate acestea au ajuns, ieri, în casele a şapte familii aflate în evidenţa Compartimentului Asistenţă Socială al Primăriei oraşului Mioveni. Partenerii de nădejde ai primăriei au fost, ca de fiecare dată, Şcoala Gimnazială Liviu Rebreanu, Şcoala Gimnazială George Topîrceanu, Şcoala Gimnazială Colibaşi, Liceul Teoretic Iulia Zamfirescu, Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni, precum şi voluntarii din oraş: AIV Mioveni şi TEAM Mioveni.

S.Mihai

Programul Farmaciilor, în Mioveni

În perioada Sărbătorilor Pascale, cetăţenii din Mioveni, dar şi cei din zonele limitrofe care vor avea nevoie de medicamente vor avea la dispoziţie cinci farmacii. Acestea vor funcţiona după următorul program: l Farmacia Simina Farm Center, de la parterul blocului R1, va fi deschisă duminică, 1 mai 2016, în intervalul 10.00 - 19.00 şi luni, 2 mai, între 7.00 - 23.00 l Farmacia Catena, de la parterul blocului F1, va fi deschisă duminică, 1 mai şi luni, 2 mai, în intervalul 8.00 - 14.00 l Farmacia Dona, de la parterul blocului D1, va fi deschisă luni, 2 mai 2016, în intervalul 8.00 - 16.00 l Farmacia Scorpions Farm, de la parterul blocului D1, va fi deschisă luni, 2 mai, în intervalul 8.00 - 19.00 l  Farmacia Dona, de la parterul blocului P1,va fi deschisă luni, 2 mai 2016, în intervalul 8.00 - 14.00.

S.Mihai

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2039

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 29 April 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

Religia şi politica manipulării

Se pedalează tot mai mult de către „o parte a internetului“ pe ideea că România nu mai e suverană, ci o colonie de mîna a doua a SUA. Mari politologi ruşi repetă că „integrarea în spaţiul euro-atlantic a echivalat cu intrarea în lumea post-creştină“. Unii chiar adaugă că ţările române au fost mereu un simplu subiect de negocieri între imperiile din jur. Culmea e să vorbească de religie cei care cîtă vreme ne-au „eliberat“ au urmărit doar rusifiarea Basarabiei şi dărîmarea de biserici - chiar şi acum îl mai ţin mumificat pe Lenin. Tot de religie vorbeşte şi tabăra cealaltă: cică trebuie să primim o armată de musulmani, fiindcă aşa ar cere religia creştină. Ateismul comunist rus e mai nu creştin decît cel capitalist american, nici invers. Iar cine ştie istorie adevărată poate face de rîs narcisismul oricărui popor.

Locatarii n-au vrut căldură

Termo Calor avea agentul termic pregătit pentru ultimele nopţi friguroase, deşi oprise căldura din 1 aprilie. Era nevoie însă de o cerere scrisă din partea asociaţiilor pentru putea da căldură. Or, această cerinţă nu s-a putut realiza nicăieri. „Nu o puteam face fără ştampilă din partea Asociaţiei, dar ei în interior nu s-au înţeles, aşa că nu am putut livra căldură decît agenţilor economici - magazinelor, firmelor, grădiniţelor şi şcolilor -, nu şi asociaţiilor“, ne-a explicat economistul şef al societăţii, Sorin Apostoliceanu.    

VIP

Comentarii (1) | Vizualizari: 2042

 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8588 - 8618 din 11441


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 20.08.2019

--- 9.253 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info