Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic
Aniversare
 Publicitate pdf
(0 voturi)
Wednesday, 08 June 2016

Un argeşean, la Capacitatea olimpicilor

 

Argeşeanul Alexandru Radu Ia­cob (de la Colegiul Naţional Zinca Golescu) participă în aceste zile la sesiunea specială a Evaluării Naţionale la clasa a VIII-a. Acesta s-a înscris la această sesiune a EN VIII pentru că în această vară va participa la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1649

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 08 June 2016

Azi urmează Matematica

 

 Mai puţini absenţi de-a II-a la Evaluarea Naţională susţinută ieri. Dintre cei 5.447 de înscrişi de-a II-a, au fost ieri prezenţi la a doua probă 5.119. În total au absentat 328 de elevi. Azi urmează testul la Matematică. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1469

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 08 June 2016

Nemulţumiţi de întîrzierea subvenţiilor,

Ciobanii argeşeni au protestat în Capitală

 

Crescătorii de animale au ieşit în stradă şi au protestat în faţa Palatului Parlamentului. Una dintre cele mai importante revendicări ale fermierilor a fost sancţionarea oficialilor care se fac responsabili de plata întîrziată a subvenţiilor. Protestul a fost organizat de Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), împreună cu Federaţia ROMOVIS şi alte organizaţii de profil din ţară.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1655

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 08 June 2016

De la începutul acestei luni,

7 suspecţi de scarlatină şi un caz confirmat

 

 De la începutul acestei luni, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, 8 copii de la şcolile şi grădiniţele argeşene au ajuns la spital cu suspiciune de scarlatină. În cazul unuia, boala s-a confirmat. Şefa Compartimentului Epidemiologie - Boli Transmisibile din cadrul DSP Argeş, dr Maria Păun, ne-a spus că a fost confirmată boala în cazul unui copil de la Grădiniţa Nr. 14 din Piteşti Aripi Deschise.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2709

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 08 June 2016

Ştrandurile, pustii din cauza frigului

Bazinele stau umplute degeaba

 

 În ciuda datei din calendar, vara întîrzie să sosească la ştrandurile publice. De la 1 iunie, programul lor este: luni - duminică, orele 8 - 20 (intrarea costă 7 lei sau 4 lei pentru copii, elevi, studenţi sau pensionari). Ieri, nici o persoană nu s-a scăldat la vreunul din cele trei aparţinînd Primăriei Piteşti.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1636

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 07 June 2016

În august se dau corigenţele

 

Pentru anul şcolar în curs, perioadele de desfăşurare a examenelor de corigenţe au fost stabilite. Astfel, potrivit informăriii celor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, pentru clasele a VIII-a, perioada este 10 - 12 august, pentru clasele terminale de liceu, stagii de pregătire practică, învăţămînt profesional, 2 - 3 august, iar pentru clasele din învăţămîntul primar, gimnazial, liceal şi profesional (altele decît cele terminale) şi clasele din şcoala postliceală şi de maiştri, 29  august  - 2 septembrie. Elevii din clasa a VIII-a care au susţinut şi promovat examenul de corigenţă se pot înscrie în clasa a IX-a pe locurile rămase libere, în a treia etapă de admitere în învăţămîntul liceal.  

  A.Dumitru

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2733

 
(0 voturi)
Tuesday, 07 June 2016

Dacă vreţi subvenţii fără penalităţi,

Depuneţi cererile la APIA pînă pe 10 iunie!

 

 Ministerul Agriculturii a prelungit termenul de depunere a cererilor unice de plată fără penalităţi pentru subvenţiile din 2016 pînă pe 10 iunie, inclusiv. Iniţial, termenul era 31 mai. Cererile unice de plată şi modificările la acestea pot fi depuse şi după data de 10 iunie, în termen de 25 de zile calendaristice, cu penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2924

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 07 June 2016

Bugetele locale, în topul naţional

 

 Într-un top realizat de Ziarul Financiar, Argeşul este pe locul 9 în ţară ca venituri ale consiliilor locale. Înaintea judeţului nostru se află Bucureştiul şi judeţele Cluj, Timiş, Constanţa, Iaşi, Prahova, Braşov şi Suceava.

Comentarii (2) | Vizualizari: 3278

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 07 June 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

Ziar contra „localilor“

Un ziar naţional spune că pe site-ul petitieonline.ro se strîng semnături pentru desfiinţarea poliţiei locale. Se argumentează că instituţia e doar o „mafie a primăriilor“, cu nişte „incompetenţi, inculţi şi încrezuţi“ care se ocupă de „colectat bani“ şi de patrulări inutile. Ce nu se spune e că pe site-ul respectiv sînt mai multe pe­tiţii cu acelaşi obiect, dar toate cu un numări mic de semnături. Iar alte teme de pe site nu prea sînt cel puţin neserioase: de pil­dă, unii vor şi desfiinţarea armatei şi a Parlamentului.

De ce avem praf, nu oxigen

Un agent imobiliar scrie pe facebook cum s-a ajuns ca împotri­va României să se lanseze un infringement UE în 2014 pentru poluarea cu praf. De pildă, protocoale între Ocolul Silvic Piteşti şi comisii de fond funciar din Piteşti, Bascov, Poiana Lacului, Miceşti şi din Răteşti au permis punerea în posesie a aproape 200 de hec­­tare de teren în Trivale (care nu se poate face Parc şi pace!) pentru persoane care avuseseră păduri în alte părţi. Ulterior, s-au dat şi autorizaţii de tăiere, pe suprafeţe mici, care nu puteau fi considerate păduri, driblînd le­gea. Numai între 2006 şi 2008 s-au dat, celor care voiau case în Trivale, peste 100 de acorduri de mediu pentru scoateri din circuitul forestier, de către APM.   

VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2766

 
(0 voturi)
Tuesday, 07 June 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Trafic îngreunat în Trivale

Mîine, 8 iunie, începînd cu ora 7.00, pe Bdul Libertăţii, din Piteşti, între Complexul II şi Complexul I din Trivale, se lucrează la asfaltarea şoselei, iar traficul va fi îngreunat, desfăşurîndu-se pe o singură bandă de mers. De asemenea, cei de la Serviciul siguranţă rutieră - Poliţia Locală Piteşti îi atenţionează pe şoferi să nu mai parcheze maşinile, începînd din seara a­ceas­ta, de la ora 20.00, în respectiva zonă unde vor avea loc lucrări de asfaltare.    

    A. Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2849

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 07 June 2016

Trebuie să ţineţi evidenţa salariaţilor

 

 Firmele şi instituţiile trebuie să aibă un registru general de evidenţă a salariaţilor pe care îi au, iar metodologia de întocmire şi completare a acestuia este stabilită prin hotărîre de guvern.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2980

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 07 June 2016

Veste bună pentru fermieri!

Se plătesc banii pe motorină

 

 Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început de ieri plata pentru acciza la motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul I 2016, suma totală alocată fiind de aproape 94 de milioane de lei pentru mai mult de 12.000 de beneficiari.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2800

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 07 June 2016

Efectele uimitoare ale USTUROIULUI NEGRU

 

 Ce este Usturoiul Negru

 Usturoiul negru este obținut din usturoiul obișnuit printr-un proces de fermentare în condiții optime de umiditate și temperatură, timp de 40-45 de zile. Este un proces 100% natural, fără nici un fel de aditivi sau conservanți, culoarea neagră provenind de la Melanoidim, o substanță care se produce în timpul fermentării și care are proprietăți excepționale pentru sănătate.
Medicii din vechime din Extremul Orient foloseau această metodă pentru a extrage cele mai sănătoase proprietăți din usturoi, reducînd intoleranța la digerare și gustul neplăcut pentru unii.
Usturoiul negru nu mai are iuțeala și mirosul neplăcut al usturoiului alb, cea ce favorizează consumul lui direct, oricînd și oriunde. Este mai ușor de digerat decît cel natural, ceea ce înseamnă că organismul absoarbe mult mai ușor nutrienții conținuți.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4106

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 07 June 2016

 In blocul Tungal, de pe strada Craiovei,

Se vind spaţii comerciale şi parcari

 

  SOC. CIV. PROF. ANTEUS EXPERT SPRL, lichidator judiciar al debitorului S.C. TUNGAL CONSTRUCT SRL, cu sediul social în Piteşti, str. Justiţiei nr. 1, bl. 1, sc. A, ap. 2, parter, jud. Argeş, număr de ordine în registrul comerţului J03/439/2002, CUI 14716477, scoate la vânzare prin licitaţie publică în data de 17.06.2016, ora 13.00 şi respectiv 01.07.2016, ora 1300, la sediul lichidatorului judiciar, următoarele bunuri imobile din patrimoniul debitorului:

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4117

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 07 June 2016

La prima probă de la Evaluarea Naţională,

Absenţi şi la clasa a II-a

 

 Ieri, elevii claselor a II-a au susţinut Evaluarea Naţională. În total, la nivelul Argeşului, din cei 5.447 de înscrişi de-a II-a, au fost prezenţi la prima probă 5.111 şi au absentat 336 de elevi. Astăzi, urmează Limba română citit.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3102

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 06 June 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Premiul Compania Anului pentru Dacia

Dacia a primit, în cadrul Galei Premiilor Capital pentru Excelenţă în Afaceri, ediţia 2016, premiul special Compania Anului. Aceasta s-a datorat rezultatelor financiare obţinute în 2015, înregistrînd o cifră de afaceri de 4,3 miliarde euro şi profit de 448 milioane lei, devenind pentru al treilea an la rînd cea mai mare companie din România. Dacia a avut un rol important în ce priveşte exporturile României, 8% din total, şi în dezvoltarea industriei auto, prin atragerea furnizorilor. Premiul a fost primit de Cornel Olendraru, directorul Uzinei Vehicule Dacia, fiindu-i înmînat de ministrul Transporturilor, Dan Costescu. Cornel Olendraru a dedicat premiul tuturor celor 16.000 angajaţi ai Grupului Renault în România. La eveniment a fost prezent şi Dacian Cioloş, premierul României.    

A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1649

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8650 - 8680 din 11701


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 03.09.2019

--- 4.591 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info