Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Vor bani să îşi crească copiii      *** Proiect de cercetare nucleară la ICN      *** 800 de locuri de muncă în Spania      *** PASTILA de UMOR      *** Pregătiri pentru Festivalul Zavaidoc     *** „Moromeţii 2”, la Cinema „Bucureşti”     *** Filmele săptămînii 16-22 noiembrie     *** Braconierii au lăsat maşina şi-au fugit     *** Beat turtă, a căzut în canal      *** S-a oprit cu maşina într-un pod     *** Scandalagiii din Valea Măcelarului, condamnaţi     *** Înlocuiţi carnea cu fasole      *** Copiii cu păduchi la Grădiniţa „Sfînta Maria”     *** Amenzi drastice pentru şoferi      *** 30 lei biletul la meciul cu americanii     *** Liga Naţiunilor     *** După puncte la Timişoara!     *** Naţionala de tineret a SUA vine la Piteşti!     *** Voleibalistele junioare joacă la Braşov      *** Argint pentru Alexandra Olteanu la Braşov     *** Karatiştii din Mioveni, în concurs la Buzău     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuitul şalăului cu peştişori vii    

 
Românii, ultimii din UE la venitul mediu Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 03 noiembrie 2018


Românii, ultimii din UE la venitul mediu


Eurostat a publicat cele mai recente date pentru statele membre UE referitoare la venitul median net pe gospodărie. Conform ziare.com, România figurează pe ultimul loc pentru anul 2017, cu doar 2.742 euro, mult în urma Bulgariei (3.588 euro) şi foarte departe de media europeană (16.359 euro).  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 564

Continuare
 
Aspecte de urmărit în alegerea unui motor electric potrivit fiecărei aplicații Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 03 noiembrie 2018


Aspecte de urmărit în alegerea unui motor electric potrivit fiecărei aplicații


Situația de a efectua tot felul de reparații la motorul electric din dotarea oricărei aplicații nu este întocmai cea mai plăcută. Mai ales pentru cei care nu se pricep la acestea ar putea fi considerată o adevărată povară. Atunci însă când aplicațiile au în dotare motoare electrice calitative lucrurile se schimbă. Șansele de a se defecta sunt mai mici, iar ca funcționarea să fie lipsită de probleme mai probabile.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1000

Continuare
 
Dascălii, salarizaţi şi în regim de plată cu ora Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 02 noiembrie 2018

Nou ordin semnat de ministrul interimar al educaţiei,

Dascălii, salarizaţi şi în regim de plată cu ora


Ministrul interimar al Educaţiei, Rovana Plumb, a semnat un ordin care aduce îmbunătăţiri în privinţa încadrării personalului din învăţămînt în regim de plată cu ora. Astfel, învăţătorii/institutorii/profesorii pentru învăţămîntul primar de la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor putea fi salarizaţi în regim de plata cu ora pentru cursurile care depăşesc numărul de ore prevăzute în planurile de învăţământ de la clasele cu predare în limba română. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 695

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 02 noiembrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Staţii de încărcare pentru maşinile electrice

Ieri, a avut loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Piteşti. Consilierii s-au întrunit pentru a vota emiterea unei hotărîri de Consiliu necesară pentru un proiect cu fonduri europene, termenul final pînă la care o astfel de decizie putînd fi emisă fiind 2 noiembrie. Este vorba despre proiectul de achiziţie şi montare a 11 staţii pentru încărcare rapidă a autobuzelor electrice şi a 40 de staţii pentru încărcare lentă. Acestea vor fi distribuite pe toate traseele pe care operează SC Publitrans 2000 SA Piteşti. Staţiile sunt necesare deoarece municipalitatea are în plan achiziţionarea, tot cu bani europeni, a 40 de autobuze electrice, fiecare cu o lungime de 12 metri. Valoarea autobuzelor electrice este de 28,85 milioane euro, iar cea a staţiilor este de 2,8 milioane euro. Primăria trebuie să depună la organismul de autorizare proiectele pentru obţinerea finanţării până la data de 31 decembrie 2018. 

M.Sandu
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 617

Continuare
 
Asigurările RCA se scumpesc! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 02 noiembrie 2018

Vom plăti mai mult pentru maşinile personale

Asigurările RCA se scumpesc!


Veste proastă pentru posesorii de autoturisme. Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat ieri, tarifele de referinţă pentru poliţele auto obligatorii (RCA), conform prevederilor Legii nr. 132/2017 şi a Normei nr. 22/2017 privind metodologia de calcul a acestora. Începînd de ieri, ASF a anunţat o scumpire de 4% pentru persoanele fizice. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 772

Continuare
 
Instruire pentru folosirea defibrilatoarelor Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 02 noiembrie 2018

La Mioveni,

Instruire pentru folosirea defibrilatoarelor


Încă din anul 2016, conducerea Primăriei Mioveni a decis să instaleze defibrilatoare în toate şcolile din oraş, dar şi în alte instituţii aflate în subordinea Consiliului Local. Pentru folosirea celor 15 defibrilatoare achiziţionate, acum două zile, la Primărie, a avut loc o nouă şedinţa de instruire.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 685

Continuare
 
Vor fi montate sisteme video pe străzi Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 02 noiembrie 2018

La Piteşti,

Vor fi montate sisteme video pe străzi


Poliţia Locală a Municipiului Piteşti a finalizat implementarea unui proiect care vizează creşterea gradului de siguranţă şi ordine publică, proiect finanţat de Primăria Piteşti. În mai multe zone din oraş au fost montate 130 de camere video de supraveghere noi care se adaugă unei reţele formată din 55 de camere video mai vechi deja în funcţiune.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 645

Continuare
 
PASTILA de UMOR Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 02 noiembrie 2018


PASTILA de UMOR       

                                          de M.Matei

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 456

 
15 piteşteni în Serbia Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 02 noiembrie 2018

 Elevii de la Şcoala Mihai Eminescu au petrecut 5 zile la Kraguejevac

15 piteşteni în Serbia


La sfîrşitul lunii octombrie s-a desfăşurat prima etapă a proiectului internaţional „Educaţia prin cultură- Prieteni fără frontiere”, aflat la a XIII-a ediţie, pe care Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Piteşti  îl realizează anual cu Şcoala Milutin I  Draginja Todorovic - Serbia, în spiritul cunoaşterii directe a civilizaţiei şi culturii vecinilor sîrbi din oraşul Kragujevac. De altfel, oraşele Piteşti şi Kragujevac sînt înfrăţite încă din 1971, în anul 2000 reînnoindu-se această relaţie de bună colaborare care a permis schimburi culturale, burse pentru elevi şi studenţi, vizite ale celor două municipalităţi.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 546

Continuare
 
Lecţie despre drepturile animalelor Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 02 noiembrie 2018

Elevii de la Mihai Eminescu,

Lecţie despre drepturile animalelor


Zilele trecute, la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu din Piteşti, elevii din învăţămîntul primar au avut parte de o lecţie cu totul şi cu totul specială, despre interacţiunea oameni animale şi despre modul cum trebuie îngrijite animalele de companie. Ora de curs Eduxanima s-a ţinut în şcoală, cu participarea Preşedintelui PETA Germania, Harald Ullmann dar şi cu alţi reprezentanţi PETA şi TV PETA Germania.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 673

Continuare
 
Programul se desfăşoară şi la Mioveni Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 02 noiembrie 2018


Programul se desfăşoară şi la Mioveni


Programul EDUXANIMA, a fost lansat şi la nivelul tuturor instituţiilor de învăţămînt primar din oraşul Mioveni, proiectul fiind apărut la iniţiativa Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Consiliul Judeţean Argeş,

Comentarii (1) | Vizualizari: 723

Continuare
 
Se primesc cererile pentru ajutoare de căldură Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 01 noiembrie 2018


Se primesc cererile pentru ajutoare de căldură


Direcţia de Asistenţă Socială din Primăria Mioveni va primi, începînd de astăzi cereri şi declaraţiile pe proprie răspundere însoţite de actele doveditoare pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei cu gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi sau petrolieri, conform legii, pentru perioada sezonului rece noiembrie 2018 - martie 2019.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 614

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 01 noiembrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

A crescut numărul virozelor

Schimbările bruşte de temperatură au dus la creşterea numărului de viroze şi pneumonii în rîndul argeşenilor. Potrivit informaţiilor de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, în săptămîna 22-28 octombrie, au fost înregistraţi 1.220 de argeşeni cu viroze, cele mai multe cazuri(387) fiind la copiii cu vîrste cuprinse între 5 şi 14 ani. De asemenea, în aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 236 de cazuri de pneumonie, cele mai multe cazuri (59)  fiind la cei cu vîrste cuprinse între 15 şi 49 ani.                                            

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 498

Continuare
 
Sute de bilete pentru tratament balnear Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 01 noiembrie 2018

La Casa de Pensii au sosit,

Sute de bilete pentru tratament balnear


La Casa Judeţeană de Pensii Argeş a sosit seria 18 de bilete de tratament balnear din acest an, cu date de plecare în perioada 14 – 17 noiembrie. Argeşului i-au fost repartizate 379 de bilete de tratament balnear în staţiunile Amara, Căciulata, Călimăneşti, Covasna, Felix, Geoagiu, Govora, Herculane, Lacul Sărat, Mangalia, Olăneşti, Pucioasa, Slănic Prahova, Techirghiol, Vatra Dornei şi Buziaş.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 591

Continuare
 
PASTILA de UMOR Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 01 noiembrie 2018


PASTILA de UMOR       

                                          de M.Matei

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 434

 
Implementare echitabilă a noilor case de marcat Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 01 noiembrie 2018

Ministerul Finanţelor dă asigurări:

Implementare echitabilă a noilor case de marcat


Ministerul Finanţelor Publice a adoptat măsuri legislative pentru a asigura aplicarea unui tratament preventiv stimulativ şi de îndrumare a contribuabililor, inclusiv după 1 noiembrie 2018.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 711

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 94 - 124 din 9015
embedgooglemap.net


Google Analytics
Zi record

Marţi, 06.11.2018

--- 3.709 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info