Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
 
Porcişteanu îşi prezintă bolidul la Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 25 aprilie 2017

Regal automobilistic la Muzeul Judeţean

Porcişteanu îşi prezintă bolidul la Piteşti

 

Pasionaţii de maşini sînt aşteptaţi la Muzeul Judeţean Argeş vineri, 28 aprilie, la ora 10.00, la „Regalul Automobilistic la Muzeul Judeţean Argeş“, ediţia a IX-a. Ca în fiecare an, veţi putea vedea cele mai frumoase maşini de epocă şi de raliu.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 44

Continuare
 
Se vorbeşte,se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 25 aprilie 2017

Se vorbeşte,se citeşte...

 

Renunţaţi la pavele, nu la parc!

Pe site-ul „Curierului“, din comentariile la articolul despre proiectul ruperii din curtea Colegiului Brătianu, se desprinde o posibilă soluţie - dacă acolo trebuie rezolvată o problemă de trafic. S-ar putea interveni pe partea cealaltă a străzii: ar fi loc să se curbeze un pic mai mult, astfel încît staţia să rămînă în dreapta, dar benzile de circulaţie să taie din parcul inutil cu pavele - chiar pînă la statuia aceea minunată, care oricum n-avea ce căuta acolo.

Şi argeşenii exportă

Argeşul face parte din jumătatea de ţară prezentă în topul primelor 40 de exportatori cu capital privat românesc - care vînd de 1,7-19 miliarde euro anual. Judeţul are trei reprezentanţi în acest top (pe lîngă cel mai mare exportator cu capital străin). Avem în acest clasament Electroargeş (chiar pe locul 10), plus lanţul farmaceutic Fildas Trading (Catena) şi transportatorul Dolo Trans Olimp. Pe primul loc în ţară e producătorul de mobilă Aramis din Baia Mare.

Fruntaşi la job-uri noi

Argeşul e pe locul 5 la numărul de locuri de muncă nou-create în 2016 (după Bucureşti, Ilfov, Cluj şi Bihor): am avut o creştere de 6.817 a numărului de angajaţi (totalul fiind 145.715 la sfîrşitul lui 2016). Ilfovul a crescut mai rapid, deşi are un total mai mic: 132.463. În schimb, alte judeţe cu număr mai mare de angajaţi au avut evoluţii mai slabe (deşi au fost şi ele pe plus): Iaşi, cu 156.652 (+6.461); Braşov, cu 175.583 (+5.987); Prahova, cu 177.059 (+4.923); Constanţa, cu 181.260 (+3.969).   

VIP
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 39

 
Risc maxim de avalanşă în Făgăraş! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 25 aprilie 2017

Nu vă primejduiţi viaţa pe munte!

Risc maxim de avalanşă în Făgăraş!

 

În urma ninsorilor din ultimele zile, stratul de zăpadă la Bîlea Lac şi la Cota 2000 Transfăgărăşan măsoară 206 cm, în creştere cu peste 60 cm la această altitudine. Zăpada a fost viscolită spre văi, astfel încît, în zona Cabanei Capra, la 1.550 m altitudine, stratul poate fi mult mai mare.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 51

Continuare
 
Primării amendate de DSP Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 25 aprilie 2017

După controale la reţelele publice de apă,  

Primării amendate de DSP

 

Inspectori din cadrul Direcţiei de Sănătate Pu­blică Argeş au ve­rifi­cat condiţiile de aprovi­zio­na­re cu apă potabilă a loca­lităţilor din mediu rural. Astfel, au fost controlate 42 sisteme publice de aprovizio­na­re cu apă din 21 de lo­cali­tăţi şi 11 fîn­tîni pu­blice din mediul rural.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 53

Continuare
 
Parcare, în locul teatrului de vară Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 25 aprilie 2017

S-a reluat demolarea la Cîmpulung

Parcare, în locul teatrului de vară

 

La mijlocul lunii iunie 2015 au început lucrările de demolare a estradei fostului teatru de vară din spatele Casei de Cultură „Tudor Muşatescu“, autorităţile de atunci avînd intenţia de a amenaja o parcare. Acum doi ani, firma Siacons Eurotrust a fost cea căreia i-au fost încredinţate lucrările pentru suma de 184.257,34 lei.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 63

Continuare
 
Se militează pentru imunizare, dar n-avem cu ce! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 25 aprilie 2017

Săptămîna Europeană a Vaccinării!

Se militează pentru imunizare, dar n-avem cu ce!

 

Direcţia de Sănătate Publică marchea­­­ză, în perioada 24 - 30 aprilie 2017, Săptămîna Europeană a Vaccinării. Este o iniţiativă regională condusă şi coordonată de Biroul Regional pentru Europa al OMS şi implementată de Statele Membre ale Regiunii europene. Scopul acţiunii este de a creşte gradul de conştientizare a populaţiei în privinţa importanţei vaccinării şi de a creşte acoperirea vaccinală. Accentul este pus pe activităţile destinate populaţiilor vulnerabile. Avem campanie prin care se militează pro vaccinare, însă România se confruntă în ultimul an cu crize de repetate de vaccinuri.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 49

Continuare
 
Ziua expoziţie, seara petrecere Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 24 aprilie 2017

La ediţia din acest an a Simfoniei Lalelelor,

Ziua expoziţie, seara petrecere

 

Potrivit tradiţiei, vineri seară, oaspeţii celei de-a 40-a ediţii a Sim­fo­niei Lalelelor au fost i­n­vitaţi la o cină festivă. Ediţia din acest an a Sim­foniei Lalelelor a re­unit organi­za­torii şi ex­pozanţii de la Casa Căr­ţii la un eveniment de gală, după o zi is­to­vi­toa­re şi plină de eve­ni­men­te. Orga­ni­za­torii s-au întîlnit la restaurantul Cornul Vînătorului cu zecile de expozanţi. Au fost pre­miaţi cu Diplome de participare toţi expo­zanţii.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 428

Continuare
 
A alergat la 83 de ani Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 24 aprilie 2017

62 de persoane la Crosul Lalelelor

A alergat la 83 de ani 

 

În programul celei de-a 40-a ediţii a Simfoniei Lalelelor a fost inclus şi Crosul Lalelelor, pe traseul Parcul Trivale - Piaţa Primăriei. Manifestarea a fost organizată de Direc­ţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş şi Primăria Piteşti.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 262

Continuare
 
Piteştenii, fascinaţi de maşinile de epocă Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 24 aprilie 2017

Sîmbătă, la „Retro Parada Primăverii“,

Piteştenii, fascinaţi de maşinile de epocă

 

Sîmbătă, împătimiţii de maşini vechi au putut vedea în Piaţa Primăriei cîteva modele de excepţie, în cadrul evenimentului intitulat „Retro Parada Primăverii“. Mulţi s-au fotografiat alături de ele şi au cerut date suplimentare despre maşini proprietarilor.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 276

Continuare
 
Zeci de copii, la Gaşca Zurli Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 24 aprilie 2017

 

Zeci de copii, la Gaşca Zurli

Tot în cadrul Simfoniei Lalelelor a avut loc, ieri dimineaţă, şi un eveniment dedicat copiiilor. Este vorba despre un spectacol gratuit, pe care cei din Gaşca Zurli, una dintre cele mai iubite trupe de teatru pentru copii din România, l-a susţinut pe scena amplasată în Piaţa Primăriei din Piteşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 319

Continuare
 
Pendiuc, bunic pentru a doua oară Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 24 aprilie 2017

 

Pendiuc, bunic pentru a doua oară


Fostul primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc, a devenit bunic, pentru a doua oară. Fiica sa cea mare, Emanuela Pendiuc, a adus pe lume al doilea băieţel. Ema a născut în noaptea de sîmbătă spre duminică la un spitalul din Bucureşti.

Comentarii (1) | Vizualizari: 373

Continuare
 
Se vorbeşte,se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 24 aprilie 2017

Se vorbeşte,se citeşte...

 

Mai puţine chioşcuri

Războiul primarului Ionică cu hamsiile intră în faza finală: după ce au fost eliminate de pe Strada Mare, intră în vizor şi chioşcurile cu mîncare şi cu diverse alte lucruri de pe strada Griviţei. „În curînd vom dezafecta şi acolo, pentru că oraşul trebuie să arate civilizat“, a explicat edilul-şef.

Corijaţi de traducere

Şefa Centrului Cultural a arătat, la Simfonie, cum se traduce în ocazii oficiale, ca gazdă - cu echivalenţe de genul: „your picturesque event“ = „ceea ce aţi organizat“ etc. etc. Cînd faci o traducere cu un ton suficient de hotărît şi privind suficient de serios, oaspeţii îşi dau seama imediat că, şi dacă nu au spus ei acel lucru, aşa trebuiau, de fapt, să zică, dar nu au realizat la timp ce anume era esenţial.   

VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 263

 
Standuri multe şi frumoase la Casa Cărţii Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 22 aprilie 2017

Comparativ cu anul trecut,

Standuri multe şi frumoase la Casa Cărţii

 

Pînă mîine inclusiv, piteştenii pot vizita standurile Expoziţiei Internaţionale dendro-floricole de la Complexul Expoziţional Casa Cărţii. Ca de fiecare dată, sînt prezenţi o mulţime de expozanţi atît din judeţ, cît şi din ţară şi din străinătate.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 503

Continuare
 
Apele au fost sfinţite de preoţi Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 22 aprilie 2017

Ieri, de Izvorul Tămăduirii,

Apele au fost sfinţite de preoţi

 

Zi de mare sărbătoare, ieri, pentru creştinii ortodocşi! S-a prăznuit Izvorul Tămăduirii, zi închinată Maicii Dom-nului. Preoţii au sfinţit apele, enoriaşii luînd acasă Agheasma Mică. Apa sfintită poate fi băută tot anul, spre deosebire de Agheasma Mare, de la Bobotează, care poate fi băută numai 7 zile. Faţă de alţi ani, la bisericile din Piteşti, credincioşii nu s-au mai călcat în picioare pentru sticlele cu agheasmă. Nu au lipsit cerşetorii, care s-au îngrămădit la porţile lăcaşurilor sfinte, apelînd la mila trecătorilor.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 199

Continuare
 
Mîine este prăznuit Sfîntul Gheorghe Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 22 aprilie 2017

Mîine este prăznuit Sfîntul Gheorghe

Mîine, creş­tinii ortodocşi îl prăznuiesc pe Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe, pu­r­tătorul de biruinţă. Sfîntul Gheor­ghe s-a născut în Capadocia, din părinţi crestini. A urmat cariera militară şi a ajuns comandant în armata împăratului Diocleţian. În anul 303, împăratul a dat un decret prin care toţi creştinii erau obligaţi să se lepede de credinţa în Hristos şi să se închine zeilor. Sfîntul Gheorghe, pentru că nu a vrut să jertfească zeilor, a fost condamnat la moarte prin decapitare în anul 303, în ziua de 23 aprilie. Creştinii pun la porţile caselor crenguţe de fag, brazde cu iarbă verde sau smocuri de iarbă în stîlpii de susţinere a porţilor.  Acest lucru simbolizează venirea primăverii, iar crenguţelor le sînt asociate puteri nebănuite: de ocrotire a păşunilor şi fîneţelor împotriva duhurilor rele. Animalele, pentru a fi ferite de farmece, vrăjitorii şi boli, sînt protejate cu crenguţe de leuştean puse la intrarea în grajduri.    

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 254

 
Jean Valjean, graţiat Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 22 aprilie 2017

 

Jean Valjean, graţiat

Pîinea furată. De foame. Urmărit. Toată viaţa a plătit...
N-a avut norocul să se afle pe plaiurile româneşti la timpul cînd se perfecta democraţia tranziţiei, revoluţiei care nu a început cu golirea puşcăriilor. Operaţiunea de descătuşare de-abia a­cum se desăvîrşeşte, prin legea graţierii.
Scutiţi de pedeapsă, infractorii condamnaţi la o pedeapsă de pî­nă la cinci ani. Pe motivul că nu mai au loc în penitenciare şi trăiesc în condiţii subumane.
Nu toţi sînt supuşi aceluiaşi tratament. Gigi Becali mărturiseşte că mînca în închisoare cu lingura de aur de acasă şi nu de la cazan. Nu mai puţin de şase servitori avea la dispoziţie, şi chiar gardianul îi da cu mătura prin celulă. Era vizitat de personalităţi de la putere, ba chiar de un ministru, ca să nu mai vorbim de clerici. Singura lui proble­mă era că i se punea în pericol bărbăţia, prin lipsa de exerciţiu...

Comentarii (1) | Vizualizari: 401

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 5353
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

A luat 7.500 sau 12.000 euro pe oră?
pentru ca la astfel de evenimente, organizate de primariile din Romania, artistul semneaza pe o suma mai mare si primest...
24/04/17 15:42 Mai mult...

Pendiuc, bunic pentru a doua oară
de parca nu s-ar fi intamplat nimic cu 'fostul primar'
24/04/17 15:41 Mai mult...

A luat 7.500 sau 12.000 euro pe oră?
Nu suntem normali !!! De ce trebuie sa-l platim atat??? De ce dam o galagie de bani anumitor categorii de persoane,gen c...
24/04/17 15:41 Mai mult...

Ratări pe bandă rulantă!
Din pacate, la Mioveni nu se vrea promovarea,cand sunt aproape de locul 2 clacheaza intentionat.Mentalitatea sateasca va...
24/04/17 15:41 Mai mult...

SC Italy Construcţii vinde case trainice piteştenilor, în...
Buna ziua ma interesează si pe mine un apartament sau casa cât se percepe avans si cât ar fi rata pe luna multumesc
24/04/17 15:40 Mai mult...

căutare personalizată

Pe aceeasi tema

Marți, 25 Aprilie

 

Linkuri sponsorizate

 

 


 


 


 


 

 

Ghid TV

Horoscop

Mersul trenurilor

RON 
marţi, 25 aprilie 2017
EUR 4.5340
USD 4.1702

Flag Counter