Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
 
Şi „Ion“ li s-a părut greu! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 27 iunie 2017

Proba scrisă la Română le-a dat bătăi de cap elevilor, la Bac

Şi „Ion“ li s-a părut greu!

 

Ieri, absolvenţii de liceu au susţinut prima probă scrisă a Bacalaureatului, cea la Limba şi literatura română. Aşa cum s-a întîmplat în ultimii ani, această probă le-a dat bătăi de cap elevilor, în ciuda faptului că subiectele nu au fost foarte grele. Adolescenţii, obişnuiţi mai mult cu reţelele de socializare decît cu lectura, au perceput de exemplu romanul „Ion“ ca un subiect destul de dificil.

 


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 28

Continuare
 
S-a prezentat la Bac cu cătuşe la mîini! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 27 iunie 2017

Situaţie inedită la examen:

S-a prezentat la Bac cu cătuşe la mîini!

 

La examenul vieţii, cu cătuşe la mîini! Aşa s-a prezentat, ieri, Mihnea Untaru, de 18 ani, la proba scrisă la Limba română. Tînărul, elev la Colegiul I.C. Brătianu se află în arest preventiv, fiind acuzat de trafic de droguri. Ironia sorţii face ca tot în aceste zile, cînd tînărul trece prin febra exemenelor, să fie trimis şi în judecată de procurorii DIICOT, dosarul fiind înregistrat pe site-ul Tribunalului Argeş, vineri.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 37

Continuare
 
15 elevi de 10, la Evaluare! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 27 iunie 2017

Lista celor mai buni

15 elevi de 10, la Evaluare!

 

Ieri s-au afişat rezultatele la Evaluarea Naţională. Elevii şi părinţii au ur­mă­rit cu mari emoţii încă de la primele ore ale dimi­neţii site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale www.edu.ro unde s-au afişat prima dată rezulta­tele, ulterior, după amia­ză acestea fiind afişate la unităţile de învăţămînt.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 34

Continuare
 
Canicula reduce viteza trenurilor Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 26 iunie 2017


Canicula reduce viteza trenurilor

 

Persoanele care călătoresc cu trenul trebuie să ştie că, din cauza temperaturilor foarte ridicate, circulaţia acestor mijloace de transport în comun este şi ea afectată. Astfel, viteza de circulaţie a trenurilor este mai redusă faţă de viteza obişnuită, ca urmare a caniculei.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 172

Continuare
 
Azi, proba scrisă la română a BAC-ului! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 26 iunie 2017

Săptămînă de foc în învăţămînt

Azi, proba scrisă la română a BAC-ului!

 

Astăzi, începe o săptămînă de foc pentru elevii care susţin probele scrise ale Bacalaureatului. Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, va fi susţinută astăzi începînd cu ora 9 şi va dura 3 ore. Potrivit inspectorului general adjunct al ISJ Argeş, Eugenia Jianu, în judeţul nostru sînt 16 centre de examen şi 4 centre de evaluare unde vor fi corectate lucrările elevilor din alte judeţe.

 


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 270

Continuare
 
Se fac înscrieri la programele de master Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 26 iunie 2017


Se fac înscrieri la programele de master

 

Facultăţile Energetică şi IMST din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti vor aduce în Mioveni, pentru al şaptelea an consecutiv, două specializări: Managementul Mediului şi Dezvoltare Durabilă (20 de locuri)  şi Concepţie şi Management în Productică (20 de locuri).

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 187

Continuare
 
Loc de joacă, reabilitat la Mioveni Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 26 iunie 2017


Loc de joacă, reabilitat la Mioveni

 

Autorităţile locale din Mioveni, prin SC Servicii Edilitare pentru Comunitate, au demarat lucrările de reabilitare şi mo­­­­­der­nizare a locului de joacă din Parcul Tineretului.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 191

Continuare
 
Audi de 15.450 euro, cel mai scump din tîrg Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 26 iunie 2017

Puţine maşini din incintă depăşesc 3.000 - 4.000 euro

Audi de 15.450 euro, cel mai scump din tîrg

 

În Tîrgul auto săptămînal, canicula a început să mai reducă numărul vizitatorilor - de căldură, s-au uscat şi panseluţele, ca­re vor fi în curînd schimbate. Ieri au fost doar circa 2.500 vizitatori, pe cînd săptămîna trecută depăşeau 3.000. Du­pă 10-11, cînd soarele începe să ardă, vin tot mai puţini oameni. Unii din vînză­torii de vechituri stau pe dealul de lîn­gă tîrg, oriunde găsesc umbră.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 839

Continuare
 
Noi contracte pentru garaje în Piteşti Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 26 iunie 2017

Dacă va aproba acest lucru Consiliul Local,  

Noi contracte pentru garaje în Piteşti

 

Piteştenii care au garaje pentru maşini, închiriate pe domeniul public, vor avea ocazia, dacă şi Con­siliul Local va aproba acest lucru, să îşi prelun­gească contractele în aceleaşi condiţii ca şi pînă acum. Propunerea a fost făcută de Primăria Piteşti, iar consilierii locali urmează să o aprobe săptă­mî­na aceasta.

 


Comentarii (2) | Vizualizari: 347

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 26 iunie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Rezultatele la Evaluarea Naţională

Emoţii mari pentru absolvenţii de gimnaziu care au susţinut Evaluarea Naţională şi părinţii acestora! Astăzi, pînă la ora 16, vor fi afişate rezultatele pentru cei  peste 4.000 de elevi care au susţinut examenul la limba şi literatura română şi la matematică. Tot astăzi, între orele 16 şi 20, se vor depune contestaţiile. Între 27 şi 29 iunie, vor fi soluţionate contestaţiile, iar pe 30 iunie, vor fi afişate rezultatele finale după contestaţii.

I.Ivănoiu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 236

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 24 iunie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

1,6 milioane lei pentru fermieri

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Argeş a efectuat plata aferentă ajutorului financiar pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul I al acestui an pentru 235 de fermieri. Potrivit directorului APIA Argeş, este vorba de o sumă totală de 1,6 milioane lei. Plata s-a făcut în conformitate cu HG 1174/2014.    

Tragere la sorţi la ISJ

Astăzi, la ora 9, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş va avea loc tragerea la sorţi a membrilor comisiilor de examen la Bacalaureat, săptămîna viitoare urmînd să înceapă probele scrise. De asemenea, mîine, la ora 9,30, va avea loc o videoconferinţă cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei pentru tragerea la sorţi a preşedinţilor comisiilor.  

I.Ivănoiu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 174

Continuare
 
Campanie împotriva drogurilor! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 24 iunie 2017

DSP a desfăşurat în şcoli

Campanie împotriva drogurilor!

 

Direcţia de Sănătate Publică Arges, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Argeş, marchează, în data de 26 iunie 2017, Ziua Mondială de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri. Astfel, pînă la sfîrşitul acestei luni, se desfăşoară Campania de informare, educare şi comunicare cu sloganul „În primul rînd, ASCULTĂ!“ şi mesajul-cheie „Să îi asculţi pe copii şi tineri este primul pas pentru a-i ajuta să crească sănătoşi şi în siguranţă“.       


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 162

Continuare
 
Piteştiul, în cifrele strategiilor Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 23 iunie 2017


Piteştiul, în cifrele strategiilor

 

Consiliul Local Piteşti a pregătit pentru adoptare o „Strategie integrată de dezvoltare durabilă a munici­piului“, pentru perioada 2014-2023, ce urmează să fie arhivată de Serviciul Dezvoltare şi adusă la îndepli­nire de Direcţiile Tehnică şi Economică. Versiunea postată pentru dezba­tere conţine doar prima sec­ţiune: „Contextul urban şi identificarea principalelor probleme şi provocări“ - în principal, o prezentare a ora­şului, cu date interesante, din care extragem cîteva.          

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 164

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 23 iunie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Udroiu, înlocuit de Stoica în CL Mioveni

Consiliul Local Mioveni are, începînd de joi, un nou membru. Este vorba despre Cornel Stoica. El îl înlocuieşte pe Bogdan Udroiu, după ce acesta a demisionat. Noul consilier local a depus, în şedinţa de joi, jurămîntul în faţa viitorilor săi colegi. Cornel Stoica va reprezenta PSD în Consiliul Local Mioveni. Acesta a fost următorul supleant de pe lista aleşilor PSD la alegerile locale din 5 iunie 2016. Cornel Stoica are 59 de ani, a absolvit Liceul Industrial Dimitrie Cantemir, din Bucureşti, şi Şcoala Tehnică de Maiştri, este căsătorit şi are un copil.   

S.Mihai

Bon de ordine pentru paşaportul simplu

Tot mai mulţi piteşteni vor să îşi facă în această perioadă paşaport ca să plece în vacanţă în ţări unde este nevoie de acesta. Astfel, pentru a se evita aglomeraţia, cei care vor să intre în posesia unui paşaport simplu trebuie să ştie că, pentru eliberarea lui, cererile se primesc în baza bonului de ordine care se eliberează doar pentru ziua în curs, după verificarea tuturor documentelor necesare. Prin această măsură sînt asigurate servicii de calitate şi se evită aglomeraţia la ghişee.   

A.Roşu


 

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 301

Continuare
 
Condiţii foarte bune de picnic la Făget! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 23 iunie 2017


Condiţii foarte bune de picnic la Făget!

 

În momentul de faţă, deşi Legea nr. 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic a intrat în vigoare de mai bine de 5 ani, foarte multe localităţi din ţară nu au încă amenajat un spaţiu pentru astfel de activităţi.

 

Comentarii (2) | Vizualizari: 610

Continuare
 
Munca în condiţii de izolare Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 23 iunie 2017

Angajaţii trebuie în permanenţă supravegheaţi

Munca în condiţii de izolare

 

Există situaţii în care anumite persoane lucrează în condiţii de izolare. Acest lucru se întîmplă atunci cînd nu au contact vizual şi comunicare verbală directă cu alţi lucrători, în cele mai multe cazuri pentru o perioadă mai mare de o oră, şi cînd nu este posibil să i se acorde ajutor imediat în caz de accident sau cînd se află într-o situaţie critică.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 442

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 5722
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

„E greu... este o nereuşită!“
Sunt curios ce mai scriati dacă promovam , ca i-am plătit pe aia! Oameni rai și lume rea!
26/06/17 13:38 Mai mult...

„E greu... este o nereuşită!“
capul sus/au pierdut alți finale de Campionat Mondial dar un meci de baraj/ la noi exista oameni care critica /atât /...
26/06/17 13:28 Mai mult...

SCM Piteşti a devenit oficial FC Argeş!
SA FIE CU BAFTA! SI SA LASAM RAUTATILE CA PALMARESUL E PEM UNDE E. TREBUIE LUAT SI ACESTA PE CALE AMIABILA. SE VORBESTA ...
26/06/17 11:49 Mai mult...

Noi contracte pentru garaje în Piteşti
Aceste garaje sunt focare de infectii.Chiar am vazut isind dintr-unul un sobolan intr-o seara.Chestia e ca nici nu le ma...
26/06/17 11:44 Mai mult...

Noi contracte pentru garaje în Piteşti
Aceste garaje sunt focare de infectii.Chiar am vazut isind dintr-unul un sobolan intr-o seara.Chestia e ca nici nu le ma...
26/06/17 11:44 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Mai - Iunie

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Marți, 20.06.2017

4.791 vizitatori unici

 
 

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter