Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Cum vă influenţează Anul Cîinelui de Pămînt      *** Copil de 12 ani, suspect de scarlatină!     *** Ansamblul „Plai de Dor“, la ambasadorul României în China     *** I-a impresionat pe juraţi, dansînd flamenco      *** A început Postul Paştelui     *** Colegiul „Dinicu Golescu”, centru de excelenţă în informatică     *** Ce pasăre e reprezentată pe stema Piteştiului?     *** Natalitatea, în continuă descreştere, la Cîmpulung     *** Director de bancă, închis     *** Băut şi fără permis, a făcut accident     *** A murit preşedintele Adrian Popescu     *** Strivit de o creangă groasă de fag   nbsp; *** 14 victorii din 14 meciuri!     *** Panţuroiu, argint la Balcaniadă     *** Victorie la scor în ultimul amical!     *** Cruceru şi-a reziliat contractul     *** Săndoi: „Aşteptăm rezultate pozitive în retur”     *** Nicoară va înfrunta Croaţia şi Italia!      *** Ce mai fac colegele de serie ale CS Mioveni şi FC Argeş     *** Participări la Olimpiada Sportului Şcolar     *** Al doilea eşec din pregătire!     *** Olteanu: „Echipa va avea altă faţă!"    

 
Natalitatea, în continuă descreştere, la Cîmpulung Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 19 februarie 2018

Potrivit statisticilor,

Natalitatea, în continuă descreştere, la Cîmpulung


Potrivit statisticilor Compartimentului de Stare Civilă din cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, în ultimii 27 de ani, pe fondul reducerii dramatice a potenţialului economic al zonei şi, implicit, a nivelului de trai, dar şi al plecării oamenilor în străinătate, la Cîmpulung natalitatea a scăzut simţitor de la an la an, la fel ca şi numărul căsătoriilor, în timp ce numărul persoanelor decedate variază.Tendinţa descrescătoare a acestor indicatori se poate menţine şi în următorii ani, în condiţiile în care nu se întrevede nimic favorabil la orizont pentru relansarea economiei muscelene.    


Comentarii (1) | Vizualizari: 286

Continuare
 
Ce pasăre e reprezentată pe stema Piteştiului? Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 19 februarie 2018


Ce pasăre e reprezentată pe stema Piteştiului?


Stema Piteştiului, disponibilă în două versiuni, are în partea de jos un „vultur“ - ca semn al vechii nobleţi de reşedinţă domnească. Felul cum este reprezentat vulturul este, însă, unul controversat. În forma cea mai frecventă, cea de pe wikipedia, pasărea, reprezentată din lateral, are un fel de moţ, cum au unele găini sau alte păsări domestice - ceea ce duce cu gîndul la un fel de specie necunoscută (precum cyndinis-ul din Iliada, specie familiară zeilor, dar neidentificată de ornitologi). L-am întrebat pe ornitologul Adrian Mestecăneanu dacă recunoaşte specia de pe stema locală şi am descoperit că mai toate reprezentările de acest tip sînt greşite, din punctul de vedere al corespondenţei cu realitatea: „Este o reprezentare artistică, un amalgam între specii“, spune specialistul. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 352

Continuare
 
Colegiul „Dinicu Golescu”, centru de excelenţă în informatică Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 19 februarie 2018

Datorită olimpicilor internaţionali la această disciplină,

Colegiul „Dinicu Golescu”, centru de excelenţă în informatică


Ministerul Educaþiei Naþionale a publicat rezultatele selecþiei centrelor de excelenþã din cadrul proiectului „Promovarea ºi susþinerea excelenþei în educaþie prin dezvoltarea competenþelor în disciplina Tehnologia Informaþiei”  - Faza I. Printre centrele de excelenþã selectate din toatã þara se aflã ºi Colegiul Naþional „Dinicu Golescu” din Cîmpulung.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 342

Continuare
 
A început Postul Paştelui Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 19 februarie 2018

De astăzi,

A început Postul Paştelui


De astăzi, creştinii au intrat în Postul Paştelui. Timp de 40 de zile, ortodocşii nu trebuie să mănînce preparate care conţin: carne, lapte, brînză şi ouă. Postul nu înseamnă, însă, doar abţinere de la anumite preparate alimentare, ci mai ales curăţire sufletească, trupească, fapte de milostenie, rugăciune şi spovedanie. Cele 40 de zile de post sînt perioada de pregătire spirituală pentru toţi creştinii care sărbătoresc Învierea Domnului nostru, Iisus Hristos, care, în acest an, va fi pe 8 aprilie.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 295

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 19 februarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Întrerupere temporarã a gazelor

Astăzi, Distrigaz Sud Reţele efectuează lucrări la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale, iar pentru aceasta este necesară sistarea alimentării cu gaze naturale la consumatorii casnici şi non-casnici pentru modernizarea reţelei de distribuţie. Se va opri alimentarea cu gaze naturale la consumatorii casnici şi agenţii economici pentru modernizarea reţelei de distribuţie în Bascov, pe strada Baloteşti, între orele 8.00 şi 15.30. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 265

Continuare
 
Copil de 12 ani, suspect de scarlatină! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 19 februarie 2018


Copil de 12 ani, suspect de scarlatină!


Scarlatina, una dintre bolile copilăriei, continuă să apară în şcolile argeşene! Potrivit informaţiilor de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, un copil suspect de scarlatină este internat la Secţia Boli Infecţioase Copii a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 223

Continuare
 
Cum vă influenţează Anul Cîinelui de Pămînt Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 19 februarie 2018

Schimbări majore în viaţa personală şi profesională,

Cum vă influenţează Anul Cîinelui de Pămînt


Vineri, pe 16 februarie, a început Anul Nou chinezesc. Este vorba despre Anul Cîinelui de Pămînt, în care vor fi favorizate schimbări majore în viaţa personală şi profesională. Acesta se încheie pe 4 februarie 2019. În folclorul chinezesc există o legendă care spune că Buddha, înainte să părăsească această lume, a convocat toate animalele de pe pămînt, dar numai douăsprezece au venit pentru a-şi lua rămas bun. Pentru a le răsplăti, a decis ca fiecare an din calendar să poarte numele unuia din ele, în ordinea sosirii. Iată cum va fi influenţată fiecare zodie de Anul Cîinelui de Pămînt. În orice zodie vă aflaţi, trebuie să ştiţi că Anul Cîinelui de Pămînt va fi unul al schimbărilor radicale. Anul va fi unul favorabil din punct de vedere financiar, cu multă stabilitate.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1083

Continuare
 
Reduceri la tren, de Dragobete Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 17 februarie 2018

Ofertă la călătoria cu trenul pentru îndrăgostiţi

Reduceri la tren, de Dragobete


Nici nu a trecut bine sărbătoarea de Valentine’s Day, şi CFR Călători pune în vînzare bilete la jumătate de preţ pentru îndrăgostiţi sau parteneri de călătorie cu trenul, pentru 24 februarie, de Dragobete.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 337

Continuare
 
Întîrzieri la plata salariilor profesorilor Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 17 februarie 2018


Întîrzieri la plata salariilor profesorilor


Din nou întîrzieri la plata salariilor profesorilor! Dacă, potrivit liderului SIPA Muntenia, Adrian Voica, în judeţul nostru au fost întîrzieri doar la cîteva şcoli, în ţară situaţia a fost mai gravă, inclusiv în Capitală. Referitor la acest subiect, Ministerul Educaţiei a transmis că, pe 30 ianuarie, a transferat sumele pentru plata salariilor către Inspectoratele Şcolare Judeţene şi către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, cu drept de utilizare din data de 1 februarie 2018.   


Comentarii (1) | Vizualizari: 652

Continuare
 
S-a aprobat bugetul Piteştiului Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 17 februarie 2018

Cea mai mare sumă pentru investiţii după 1989

S-a aprobat bugetul Piteştiului


În ultima şedinţă a Consiliului Local Piteşti pentru anul în curs a fost votat proiectul de buget pentru 2018. La această şedinţă importantă pentru Piteşti a luat parte şi Emilian Dragnea, prefectul judeţului Argeş.   


Comentarii (3) | Vizualizari: 582

Continuare
 
Pleacă Pandelică, vine Pîrvu! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 17 februarie 2018

Schimbare în conducerea ANPC

Pleacă Pandelică, vine Pîrvu!


S-a vehiculat faptul că Bogdan Pandelică ar urma să nu mai deţină funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. În locul lui, din surse, printre numele celor care ar fi pro­pu­şi la şefia ANPC se numără şi cel al consilierului judeţean Marius Pîrvu.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 814

Continuare
 
Un sfert din Declaraţiile 600, nedepuse Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 17 februarie 2018


Un sfert din Declaraţiile 600, nedepuse


Pînă în prezent, în anul 2018, la nivelul Administraţiei Judeţeane a Finanţelor Publice Argeş şi a unităţilor subordonate, au fost depuse  1.274 de Declaraţii 600. Termenul-limită iniţial, pentru cei care deja au activităţi independente, era 31 ianuarie, dată pînă la care se estima că 1.700 de argeşeni vor depune această Declaraţie, judecînd după declaraţiile 200 depuse în anul 2016 - conform unei informări a AJFP.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 513

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 17 februarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Datorie redusă de instanţă

Judecătoria Piteşti a decis (pe 9 februarie - deocamdată, nu irevocabil) ca BCR să returneze unui client 40.000 de euro pe care îi încasase pe dobînzi, comisioane şi pentru o asigurare îl obligase, cu asigurator impus. 34,6 mii euro reprezintă dobînzi abuzive, 2.965 euro, o sumă pe care banca nu o explică, 1.506 euro, dobîndă la această sumă neexplicată, 2.889 euro, comision abuziv de administrare, iar 855 lei, primele de asigurare. Împrumutul (60.000 euro) a fost luat în 2007-2008. Clientul a plătit pînă acum 70% din împrumut, ca dobînzi. Conform avocatei lui, banca invocă acordul dat, la negocierea condiţiilor. Cam subţire argument.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 574

Continuare
 
De ce ai nevoie de un magazine online cu varianta de mobil? Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 16 februarie 2018


De ce ai nevoie de un magazine online cu varianta de mobil?

 

Care vor fi viitoarele valuri de inovatii in comertul electronic, care vor fi la fel de semnificative ca cele de astazi sau ceva diferit, ce va domina piata? Daca aveti aceeasi intrebare, inseamna ca sunteti aici pentru a afla tendintele din ziua de azi despre importanta unui magazin online care sa fie prietenos cu varianta de mobil.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 448

Continuare
 
Se actualizează strategia de dezvoltare a Mioveniului Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 16 februarie 2018


Se actualizează strategia de dezvoltare a Mioveniului


Primăria oraşului Mioveni a iniţiat procedura de consultare publică, în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003, privind transparenţa decizională în administraţia publică locală şi a Legii nr. 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, privind actualizarea Strategiei de Dezvoltare Durabilă a oraşului pentru perioada 2014-2020.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 489

Continuare
 
Profesorii, chemaţi să fie evaluatori de manuale Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 16 februarie 2018


Profesorii, chemaţi să fie evaluatori de manuale


Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) reia apelul public pentru selecţia cadrelor didactice în vederea constituirii grupurilor de lucru pe discipline care vor evalua proiectele de manuale şcolare pentru clasele I-VI.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 385

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 7358
 
 CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

căutare personalizată

Horoscop zilnic

 Prima Pagina Curierul Zilei

 Prima Pagina Curierul Zilei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Google Analytics


Sfinții zilei

Zi record

Joi, 15.02.2018

--- 4.137 vizitatori unici ---

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter