Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

 
Astăzi este Înălţarea Domnului Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 25 mai 2017

Mare sărbătoare pentru creştini

Astăzi este Înălţarea Domnului

 

Atît creştinii orto­docşi, cît şi cei catolici săr­bătoresc Înălţarea Domnului. Sărbătoarea cade întot­deauna la 40 de zile după Înviere, de aceea se serbează mereu în joia săptă­mînii a şasea după Paşte.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 472

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 25 mai 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Se lansează volumul „Vorbe dichisite“

Centrul Cultural Piteşti şi Liga Scriitorilor Români - Filiala Argeş organizează lansarea noului volum de versuri Vorbe dichisite, de Nicolae E. Branişte. Născut în Piteşti, absolvent al Facultăţii de Horticultură din cadrul Institutului Agronomic Nicolae Bălcescu Bucureşti, autorul a fost director la Institutul de Pomicultură Mărăcineni din judeţul Argeş în perioada 1990 - 1995,  publicînd peste 32 de cărţi de specialitate şi 300 de articole de profil în reviste din ţară şi din străinătate. Nicolae E. Branişte este membru al Ligii Scriitorilor Români şi de Expresie Română de Pretutindeni - Filiala Argeş şi a publicat 12 volume de proză şi versuri. Evenimentul editorial se va desfăşura astăzi, de la ora 17, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.

Meşteşuguri uitate

Astăzi, între orele 8 şi 11, în Sala Colecţii Speciale din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş, va fi organizată activitatea „Meşteşuguri uitate - Caligrafia“. Activitatea interactivă este realizată în cadrul Proiectului Biblioteca Altfel 2017, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Tudor Vladimirescu. Copiilor li se vor prezenta noţiuni de caligrafie şi de istoria cărţii, urmate de exerciţii practice.

Enter la bibliotecă

Astăzi, între orele 8 şi 11, în Sala Tinerilor de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu  Argeş, se va desfăşura acţiunea Enter la bibliotecă. Aceasta este integrată în Proiectul Biblioteca Altfel 2017, menită să-i familiarizeze pe copii şi pe adolescenţi cu serviciile online, oferite de Biblioteca Judeţeană Argeş - catalog online, pagină web, reţele de socializare, Serviciul Întreabă Biblioteca şi crearea contului de utilizator. Participă elevi de la Şcoala Gimnazială Tudor Vladimirescu.

„Magia cărţilor“

Mîine, de la ora 10, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş, va avea loc activitatea „Magia cărţilor“. Aceasta este integrată în Proiectul Biblioteca Altfel 2017, desfăşurată în parteneriat cu Grădiniţa cu Program Prelungit Căsuţa Poveştilor.

Simpozion la Centrul Cultural

Centrul Cultural Piteşti şi Direc­ţia Judeţeană pentru Cultură Argeş organizează simpozionul cu tema Ce urmează după Homo Sapiens? Manifestarea face parte din proiectul cultural-educativ, sub genericul Cultura digitală, simpozionul fiind susţinut de publicistul Cristian Cocea, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Argeş. Dezbaterea se va desfăşura luni, 29 mai, de la ora 11, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.

Ploi torenţiale

Meteorologii au emis ieri o informare cu privire la instabilitate atmosferică accentuată valabilă pînă pe 27 mai, la ora 23, în toată ţara. Potrivit acesteia, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vîntului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Astăzi, mîine şi sîmbătă, instabilitatea atmosferică se va manifesta în sudul, centrul şi estul teritoriului şi în toată zona montană. Se vor înregistra cantităţi de apă care, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăşi local 15-20 l/mp şi izolat 40-50 l/mp.   

Expoziţie de pictură

Muzeul Judeţean Argeş organizează astăzi, la ora 11, la Galeria de Artă Rudolf  Schweitzer - Cumpăna, vernisajul expoziţiei personale de pictură Paula Barbu. Artista este membră a UAP Bucureşti din 1990, Secţia Pictură, conf. univ. dr. la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Catedra Modă. Expoziţia va fi deschisă vizitatorilor în perioada 25 mai - 25 iunie 2017, de marţi pînă duminică, între orele 9 şi 17.     

„Play Strindberg“

Mîine, de la ora 19, la Teatrul Al. Davila din Piteşti, în Studioul Liviu Ciulei va fi prezentat spectacolul „Play Strindberg“, de Friedrich Durrenmatt, în regia lui Matei Varodi şi scenografia Mirunei Varodi. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Petrişor Stan, Doina Aida Stan, Cătălin Mirea şi Ana Mirela Popescu. Este o comedie neagră despre o căsnicie imposibilă, un bun moment pentru a ne amuza şi de a uita de grijile cotidiene.     

„Engleza pe portativ“

Centrul Cultural Piteşti organizează serbarea copiilor de la cursul de engleză „Engleza pe portativ“, din cadrul instituţiei, coordonat de profesoara Ilzi Sora. Manifestarea se va desfăşura astăzi, de la ora 15, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.    
Grupaj realizat de I.Ivănoiu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 169

 
Concurenţă mare la liceele cu profil bilingv Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 25 mai 2017

Se susţin probele obligatorii în vederea admiterii

Concurenţă mare la liceele cu profil bilingv

 

De ieri a început în liceele vocaţionale susţinerea probelor de aptitudini în vederea admiterii în anul şcolar 2017 - 2018.  Probele vor fi susţinute pînă sîmbătă, inclusiv.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 408

Continuare
 
Piteştiul de odinioară în Parcul 1907 Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 25 mai 2017

Prin intermediul panourilor cu cărţi poştale ilustrate,

Piteştiul de odinioară în Parcul 1907

 

Muzeul Judeţean Argeş a organizat, în Parcul 1907, expoziţia tem­­porară de cărţi poştale istorice „Piteştiul de odinioară“. Pe copacii de pe aleile parcului sînt expuse 36 de panouri ce reprezin­tă cărţi poştale ilustrate dintre cele mai reprezentative pentru zo­na centrală a Piteş­tiului, din prima jumătate a secolului XX, ce fac parte din colecţia Muzeului Judeţean Arges.                

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 276

Continuare
 
Expoziţie Mara Diaconu la Metopa Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 25 mai 2017

Lucrări superbe pe simezele din Piteşti

Expoziţie Mara Diaconu la Metopa

 

Mara Diaconu a vernisat, marţi, la Galeria de Artă Metopa din Piteşti, o expoziţie deosebită de desene. Aceasta cuprinde 20 de lucrări ce sînt o adevărată încîntare pentru privitori. Artista propune piteştenilor o expoziţie în care foloseşte tehnici grafice di­ver­se: cărbune, tuş la viu, acuarelă etc.       

  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 173

Continuare
 
Legea salarizării, gata de votare Imprimare E-mail
(3 voturi)
miercuri, 24 mai 2017

Un cadou care va crea zîzanie

Legea salarizării, gata de votare

 

Mult trîmbiţata Lege a salarizării unitare a încetat de ieri să mai fie doar o fumigenă: a trecut deja de Senat şi e la un vot distanţă de adoptarea în Camera Deputaţilor. Obiectivul ei este unul îndrăzneţ: de a pune ordine în salarizarea bugetară, ceea ce nu s-a făcut după Revoluţie. Cum era de aşteptat, sindicatele critică proiectul, pentru că, deşi se acordă majorări importante, e greu de stabilit dacă legea e echitabilă pentru toate domeniile.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 554

Continuare
 
Se vorbește, se citește... Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 24 mai 2017

Se vorbește, se citește...

 

Locul 3.595 la vizibilitate

Conform ierarhizării portalului webometrics pe 2017, Universitatea din Piteşti apare pe locul 3.595 în lume, într-o ierarhizare a universităţilor după prezenţa online (10%), vizibilitatea online (50%), deschidere (10%) şi excelenţă (30%). În ţară, e pe locul 21, fiind întrecută de universităţi din Cluj (UBB e pe 918), Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Craiova, Galaţi Braşov, Sibiu, Oradea, Suceava şi Constanţa. Nu în site stă ştiinţa, dar se vede că şi el contează. Or, la noi, se merge pe principiul: „Las‘ că al altora e mai prost“, şi „Prea multă transparenţă strică - prietenii ştiu de ce“. Brîncoveanu e pe 13.681.

Trăim de locul 9

„Capital“ face un top al judeţelor în care e bine să trăieşti. Argeşul e pe 9, după Bucureşti, Timiş, Ilfov, Cluj, Constanţa, Iaşi, Sibiu şi Arad. Stăm binişor cu salariul mediu (locul 5), dar se mai punctează şomajul, supermarketurile, preţul locuinţelor, speranţa de viaţă, nu­mărul de studenţi, cel de absolvenţi, infrastructura, instituţiile culturale şi distanţa faţă de munte sau mare.    

VIP


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 184

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 24 mai 2017

Alte ştiri pe scurt

 

S-au mai primit 200 doze de vaccin ROR

Direcţiei de Sănătate Publică Argeş i-au fost repartizate alte  200 doze de vaccin contra rujeolei, oreionului şi rubeolei, pentru imunizarea copiilor din judeţul nostru. Acestea se adaugă celor 3.280 de doze   primite săptămîna trecută şi care au fost repartizate medicilor de familie pentru vaccinarea copiilor cu vîrste de 9, 12 luni, respectiv, 5 ani.

Controale la produsele lactate

15 operatori economici care comercializează lapte şi produse lactate au fost controlaţi de comisari din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş. Au fost date 7 avertismente şi 7 amenzi în valoare de 16.000 lei. Abaterile de la legislaţia privind protecţia consumatorilor constatate au fost lipsa afişării preţurilor la vînzare şi a preţurilor pe unitatea de măsură.

Nereguli la carne şi produse din carne

Comisari din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş au efectuat de curînd un control la magazinele în care se comercia­­lizează carne şi produse din carne. Comisarul şef adjunct al CJPC Argeş, Adrian Popescu, ne-a spus că au fost verificaţi 12 operatori economici, fiind date 5 amenzi în valoare de 25.000 lei. Principalele nereguli constatate au fost: pui grill, hamburgeri de porc şi de pui congelaţi  fără inscripţionarea pe etichetă a adresei producătorului şi distribui­torului, muşchiuleţ de oaie congelat şi vrăbioară de vită cu os fără indicarea ţării de origine şi a datei congelării.   

 Grupaj de I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 227

 
Alexandru Holboşan s-a pensionat Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 24 mai 2017

Şeful Centrului Salvamont Cîmpulung are 48 de ani de activitate,

Alexandru Holboşan s-a pensionat

 

Începînd cu 1 martie, Alexandru Holboşan, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi salvatori montani din Argeş, dar şi din întreaga ţară, s-a pensionat, după 48 de ani de activitate, dintre care peste 20 de ani ca şef al Centrului Salvamont Cîmpulung.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 314

Continuare
 
8 argeşeni, suspecţi de boala Lyme! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 24 mai 2017

Căpuşele fac multe victime

8 argeşeni, suspecţi de boala Lyme!

 

Căpuşele s-au înmulţit în acest sezon şi au devenit un adevărat pericol public, muşcătura lor putînd cauza boala Lyme, o afecţiune cu nişte complicaţii severe. Potrivit informaţiilor de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, pînă în prezent s-au confirmat în judeţul nostru două cazuri de boală Lyme, un tînăr de 16 ani şi altul de 24 de ani, care au avut forme uşoare ale afecţiunii, fără complicaţii.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 357

Continuare
 
S-a schimbat comanda la Jandarmi Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 23 mai 2017

Pentru a doua oară în două luni,

S-a schimbat comanda la Jandarmi

 

Avem un şef nou la Inspectoratul Judeţean de Jan­darmi Argeş. Este a doua împuternicire, în ulti­me­le două luni de cînd generalul Marian Stoica s-a pen­sionat începînd cu data de 15 martie. De ieri, con­ducerea este asigurată prin interimat de co­lonel dr Gheorghe Lupescu, şef de stat major al Bata­lio­nului 7 Jandarmi Protecţie Instituţională din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Munici­piului Bucureşti.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 640

Continuare
 
Sesiune ştiinţifică, la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 23 mai 2017

 

Sesiune ştiinţifică, la Mioveni


Vineri, 26 mai, în Mioveni, va fi organizată o sesiune ştiinţifică a Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România. Deschiderea oficială va avea loc de la ora 10, în sala de festivităţi a Centrului Cultural Educativ.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 152

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 23 mai 2017

Alte ştiri pe scurt

 

 În weekend se răceşte vremea

Meteorologii au realizat prognoza vremii pînă pe 4 iunie. Potrivit acesteia, pînă pe 25 mai, regimul termic nu va avea variaţii semnificative, mediile temperaturilor maxime, urmînd să fie de 22...24 de grade Celsius. Vremea se va răci în perioada 26 - 28 mai, astfel încît media temperaturilor maxime să fie de 20...21 de grade. Începînd din data de 29 mai, vremea va intra într-un proces de încălzire, plecînd de la valori maxime medii de 22...24 de grade spre 28...29 de grade spre sfîrşitul săptămînii viitoare. Mediile minimelor vor creşte uşor şi treptat, de la 10...11 grade, în prima săptămînă, pînă spre 12...14 posibil chiar 16 grade la sfîrşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată la începutul intervalului de prognoză şi din nou în perioada 25 - 28 mai.  

 I.Ivănoiu 

Mercedes facut scrum

Ieri, la kilometrul 115, pe sensul de mers către Piteşti, un autoturism aflat în mers a luat foc. Din fericire, şoferul, cînd a văzut ieşind fum de la motor, a coborît din autoturism, salvîndu-se. Au fost chemaţi pompierii, însă, la sosirea echipajului, maşina ardea ca o torţă. În ciuda intervenţiei, nu au mai putut salva nimic. Autoturismul, un Mercedes C Classe din anul 2005, a rămas o ruină. Şoferul a povestit că incendiul a izbucnit cînd a pornit aerul condiţionat. Reprezentanţii ISU Argeş au stabilit că focul a fost cauzat de un scurtcircuit.

M.Sandu Foto: C.Tudor

Avocată din Argeş, vrea în CSM

Avocata Elena Iulia Ştefănescu, din Baroul Argeş, candidează  pentru funcţia de membru al CSM din partea societăţii civile. Potrivit procedurii din CSM, trebuie să facă parte doi reprezentanţi ai societăţii civile. Avocata din Argeş s-a autopropus pentru CSM, fiind susţinută de Universitatea din Piteşti. Elena Iulia Ştefănescu a mai candidat şi în 2015, însă nu a fost aleasă, motiv pentru care a făcut contestaţie, fără succes. Procedura de alegere a doi reprezentanţi ai societăţii civile în CSM a fost reluată de Senat pe 13 martie, după ce senatorii nu i-au ales, în şedinţa plenului din 7 martie, pe cei doi reprezentanţi pentru că niciunul din cei nouă candidaţi, dintre care făcea parte şi Elena Ştefănescu, nu a întrunit votul majorităţii.   

M.Sandu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 237

 
Cine fură apă la Mioveni plăteşte! Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 23 mai 2017

 

Cine fură apă la Mioveni plăteşte!


Pentru că apar din ce în ce mai des diferite cazuri de sustrageri de apă din reţeaua publică, SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni atrage atenţia că, de curînd, a fost modificată Legea serviciilor comunitare pentru utilităţi publice (nr. 51/2006, publicat în MO nr. 942 din 23.11.2016), astfel că noile stipulări trebuie aduse la cunoştinţa publicului. Astfel, furtul de apă din sistemul public de alimentare cu apă constituie infracţiune în domeniul serviciilor de utilităţi publice şi se pedepseşte potrivit prevederilor Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 504

Continuare
 
A început înscrierea la liceele vocaţionale Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 23 mai 2017

De ieri, în vederea admiterii,

A început înscrierea la liceele vocaţionale

 

Admiterea la liceu pentru anul şcolar 2017 - 2018 a început pentru elevii care optează pentru unităţi de învăţă­­mînt unde sînt necesare probe de aptitudini sau cei  care optează pentru predarea într-o limbă modernă sau limbă maternă. În cazul celorlalţi, admiterea va începe în vară. Anul acesta se schimbă calculul pentru media de admitere la liceu. Astfel, ponderea mediilor din clasele V - VIII la admiterea la liceu va scădea la 20%, faţă de 25%, cît a fost pînă acum.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 345

Continuare
 
Mămica şi fiica, date în plasament Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 23 mai 2017

Caz inedit!

Mămica şi fiica, date în plasament

 

Pe 9 mai 2017, Crinu Marian Bloj, de 23 de ani, a fost condamnat de Judecătoria Cîmpulung pentru act sexual cu un minor, după ce a făcut un copil cu o fată de 12 ani. Tînărul a primit o pedeapsă de un an şi patru luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei şi i-au fost interzise mai multe drepturi, plus că trebuie să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Schitu Goleşti.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 567

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 5548
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Vandalii au jucat X şi O pe Audi
In Budeasa parca exista si politie locala,dar acestia ori lucreaza numai de zi,ori dorm noaptea mai ales ca acest incide...
25/05/17 12:46 Mai mult...

Primarul vrea SCM în Liga I
Bogdan Vintila e super antrenor si are si Licenta PRo-Alin Chita Antrenor bun
25/05/17 11:53 Mai mult...

Hoţ prins cu cursa de şoareci!
bine spus ,ca astia au terminat padurile si nu ai cui sa spui ,aia de la ocol zice sa suni la politie ,dar politia pina ...
25/05/17 10:28 Mai mult...

Înfrîngere la Oradea!
Cum sa castigi cand nu bagi cei mai buni marcatori:Aiza,Nastasie,Popa,Nila,bagi juc.care nici la div 3 nu joaca.
25/05/17 09:06 Mai mult...

Judecătoarea Lazăr, cercetată disciplinar
Exact, buna remarca... Si atunci cum te poti apara de abuzul lor ? Pentru ca 90% din judecatori de frica, judeca doar du...
25/05/17 09:09 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

booked.net

Mai

Google Analytics

Cursul de schimb - BNR
25 mai 2017
1 EUR = 4.5512 Lei -0.0071
1 USD = 4.0714 Lei +0.0225
oferit de www.bnr.ro

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Joi, 4.05.2017

4.612 vizitatori unici

 
 

 


 


 


 


 


Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter