Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
Social*** ️ Vor fi ucişi 20.000 de porci     Fapt divers*** ️ Trenul l-a izbit în plin!     Fapt divers*** ️ Fiind beat şi fără permis, a rănit un om     Fapt divers*** ️ Anchetatorii i-au sigilat magazinele     Social*** ️ Voucherele au scumpit vacanţele cu 55%!     Fapt divers*** ️ Romii de la Berevoeşti cer să fie respectaţi     Fapt divers*** ️ Fiind beat şi fără permis, a rănit un om     Fapt divers*** ️ Anchetatorii i-au sigilat magazinele     Fapt divers*** ️ Poliţist care îşi respectă uniforma    
 Publicitate pdf
(0 voturi)
Saturday, 03 October 2015

Alte ştiri pe scurt

 

S-a modificat programul Prima casă

Argeşenii care au achiziţionat sau construit locuinţe prin programul „Prima casă“ pot cumpăra o nouă casă mai mare şi mai scumpă, garantată tot de stat. Pot face acest lucru dacă vînd înainte proprietatea deţinută sau lichidează creditul garantat de stat, ambele operaţiuni fiind efectuate cel mai tîrziu pînă la data încheierii contractului de vînzare-cumpărare a noii locuinţe. Aceste modificări au intrat în vigoare cu data de 1 octombrie. Plata garanţiei acordate în cadrul programului se va face în maximum 90 de zile de la formularea cererii de plată, nu în maximum 90 de zile de restanţă.   

A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1571

Continuare
 
(2 voturi)
Saturday, 03 October 2015

Emigrant în ţara noastră

 

 Deşi statul nu asigură nici măcar nivelul mi­nim de trai, România este obligată să găzdu­iască cîteva mii de emi­granţi sirieni prin deci­ziile luate de UE cu a­nu­mite drepturi. Deci­ziile luate de Bruxelles nu au ţinut cont de potenţialul economic al ţării şi ne-a fost băgată pe gît o anumită cotă de  emigranţi. Se tot vorbeşte de faptul că economia României a avut o creştere mare, însă acest lucru nu se vede în buzunarul ro­mânilor. Aceştia trăiesc mult mai prost decît en­glezii, francezii, nemţii, italienii şi alte popoare de pe Bătrînul Con­ti­nent.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1724

Continuare
 
(3 voturi)
Saturday, 03 October 2015

„Şi totuşi se învîrte!“

 

 Mi-e dor de lumea pe care nu am văzut-o niciodată! Mi-e dor de viaţa pe care nu am trăit-o niciodată! Mi-e dor de ţara pe care nu am avut-o niciodată! Mi-e dor de anii pe care i-au trăit bunicii mei! Trăiesc în vremuri în care nici eu nu îmi mai pot fi prieten, trăiesc ani în care mă tem de mine la fel de tare ca şi de ceilalţi şi asta nu pentru că nu mi-aş fi fidel principiilor, idealurilor, visurilor pe care le-am hrănit încă din copilăria timpurie, ci pentru că societatea, mediul, ereditatea, toate şi-au pus amprenta în mine cel de azi, împărţindu-mi conştiinţa în două: Să fiu bun? Să fiu rău? Şi îmi e frică să-mi răs­pund. Trăim într-o lume robotizată, con­dusă de hîrtii verzi, albastre, nu conteaza culoarea, multe zerouri să aibă, o lume în care dacă o cunoştinţă îţi zîmbeşte, pri­mul gînd este: Oare ştie că o să mi se în­tîmple ceva rău? Ce interes o avea oa­re? Ce se ascunde în spa­tele acestui zîmbet? O lume rece ca moartea, ca tră­da­rea, ca dispreţul!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1814

Continuare
 
(1 vot)
Saturday, 03 October 2015

Lipsă de civilizaţie sau indiferenţă?

Se face colectarea selectivă a gunoiului în Piteşti?

 

 Dacă în majoritatea sta­tisticilor sîntem pe penul­timul loc în rîndul ţărilor membre UE, la capitolul reciclării de­şeurilor sîntem chiar pe ultimul loc. Şi, din pă­cate, nu prea se în­tre­văd licăriri de speranţă că s-ar schimba ceva. România reciclează doar 1% din deşeurile municipale, în condiţiile în care, pînă în 2020, trebuie să reci­cle­ze jumă­tate. De ce s-a ajuns aici?

Comentarii (2) | Vizualizari: 2172

Continuare
 
(5 voturi)
Saturday, 03 October 2015

Lecţia credinţei de la Vatican

# Dacă Biserica nu este angajată în activitatea care îi este hărăzită, atunci să plătească impozite

 

 Actualul Suveran Pontif uimeşte din nou prin fran­cheţea şi deschi­derea de care dă dovadă. Papa Fran­cisc, cu o săptămînă înainte să plece în vizită în Statele Unite, a trimis un mesaj dur parohiilor care se folosesc de privilegiul de a fi scutite de ta­xe, dar îşi folo­sesc spaţiile locative pentru a obţine cîştiguri eco­nomice. Intervenţia acestuia a venit pe fondul re­fuzului unor biserici de a accepta refugiaţi în clădi­rile pe care le deţin, preferînd să le folo­seas­că pen­­tru a face bani din chirii. Ei bine, trebuie recunos­cut că aceste venituri nu se fac doar la bisericile din Italia, ci multe lăcaşe de cult de la noi scot bani frumoşi în numele Domnului. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1878

Continuare
 
(7 voturi)
Saturday, 03 October 2015

Piteştiul, la adolescenţă

 

 Ne doare, mai ales pe cei care măsurăm cu pasul ora­şul şi facem slalom printre ridurile bătrînului Piteşti. Da­că el sufe­ră, suferim şi noi. Ca să uităm de toate, luăm snopul de gînduri şi idei şi ne refugiem în crîm­peiul de poveste al acestui colţ de lume.       

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2011

Continuare
 
(5 voturi)
Saturday, 03 October 2015

O viaţă vîndută pe trotuar...

 

 Am auzit de cu­rînd o discuţie în care se spu­ne că tinereţea în sine nu este o calitate, aşa cum nici bătrî­neţea nu este un defect. În plus, nu trebuie să o ignorăm, deoarece o să ni se în­tîm­ple şi nouă.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2412

Continuare
 
(2 voturi)
Saturday, 03 October 2015

Ai parte, poţi avea carte!

 

 A început anul şco­lar, a început şi cel universitar, iar în Ro­mânia, aleşii susţin cu tărie că educaţia este gratuită şi că doar cel care nu vrea, nu înva­ţă... La teorie şi oratorie stăm bine, dar adevărul este altul şi e dureros! Cine face perfo­man­ţă în învăţămînt, cine are rezultate deosebite la carte în ziua de azi? Dacă analizăm acest as­pect, vom observa că sînt copii din familii bune, cu părinţi intelectuali care au posibilităţi financiare şi care şi-au permis să le plătească ore de meditaţii din clasele primare! 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1830

Continuare
 
(3 voturi)
Friday, 02 October 2015

Chirurgul Dan Olariu, manager interimar la Judeţean

 

 Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, l-a învestit, ieri, pe noul manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Este vorba de chirurgul Dan Olariu care este angajat al acestei unităţi sanitare de aproximativ patru ani. Acesta va asigura interimatul pînă la ocuparea postului pron concurs. Este posibil ca pînă atunci să dureze destul de mult, fiindcă unul dintre candidaţi la ultimul concurs a dat în judecată organizatorii. Originar din judeţul Botoşani, dr Dan Olariu îşi desfăşoară activitatea profesională şi pe cea coordonator al blocului operator din cadrul SJU  Argeş de aproximativ patru ani, după ce a activat în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni din Bucureşti. În ultimele trei luni, unitatea medicală argeşeană a fost condusă tot prin interimat, de către dr Adriana Tuţescu.       

            I.Ivănoiu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1979

 
(0 voturi)
Friday, 02 October 2015

Consiliul Judeţean acordă şi-n acest an

Burse sociale pentru elevi şi studenţi

 

 Consilierii judeţeni au avut pe masă proiectul de hotărîre privind aprobarea acordării burselor sociale pentru elevii şi studenţii din anul şcolar/universitar 2015 - 2016, pe care l-au aprobat. E bine de precizat că, pentru această perioadă, CJ Argeş vrea să acorde 300 de burse sociale în cuantum de 200 lei/lună, în perioada octombrie 2015 - iunie 2016.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1844

Continuare
 
(3 voturi)
Friday, 02 October 2015

Studenţii se întorc la cursuri

Noul an universitar, deschis la Piteşti

 

Ieri, a avut loc deschi­de­rea anului universitar 2015 - 2016 atît la Uni­ver­sitatea de Stat din Piteşti, cît şi la Uni­versi­ta­tea Con­stantin Brân­co­veanu. Sute de stu­denţi au participat la ce­remoniile organizate de conducerile celor două universităţi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1961

Continuare
 
(3 voturi)
Friday, 02 October 2015

Scandalul „Dieselgate“ la nivelul judeţului Argeş:

Volkswagen a spulberat mitul maşinilor germane

# „Au pierdut încrederea clienţilor, asta este marea sancţiune“, spune reprezentantul unui service # Dealerii se fe­resc să comenteze # Reprezentantul VW spune că nu e afectat deloc # Vînzările VW în mai multe ţări au fost sistate

 

 Agenţia americană pentru Protecţia Mediu­lui (EPA) acuză grupul auto Volkswagen că a instalat sisteme electronice speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii, expunînd cetăţenii americani la gaze poluante. Constructorul auto german ar fi instalat un software special în calcu­latorul de bord al unor modele diesel Volk­swagen şi Audi şi nu numai. Dispozitivul este programat să activeze un sistem de filtrare completă a particulelor doar în tim­pul testelor oficiale pentru emisii. După tes­te, adică în situaţiile generale de func­ţionare a motorului, dispozitivul dezacti­vea­ză sistemul de filtrare a particulelor, sus­ţine Agenţia americană pentru Protecţia Mediului. Potrivit autorităţilor americane, 482.000 de autoturisme cu motoare diesel au încălcat standardele federale ameri­ca­ne privind emisiile de dioxid de carbon: mo­delul de Volkswagen Jetta din perioada 2009 - 2014, modelele Beetle şi Golf, pre­cum şi modelul Volkswagen Passat din 2014 - 2015 şi modelul Audi A3. Grupul Volk­swagen a recunoscut instalarea dis­poziti­vului electronic ce induce în eroare sis­temele de măsurare a noxelor.

Comentarii (2) | Vizualizari: 2054

Continuare
 
(1 vot)
Friday, 02 October 2015

Proiecte pentru copiii cu autism

 

Asociaţia Naţionala pen­tru Copii şi Adulţi cu Au­tism din România - Filiala Argeş derulează, pe par­cursul acestui an şcolar, două proiecte foarte im­por­tante pentru viaţa co­piilor noştri şi a familiior lor. Este vorba de proiec­tul „Şi eu pot învăţa“ - te­rapie de grup gratuită pentru cinci dintre copii şi proiectul „De vorbă cu mine“ - grup de suport pen­tru familiile persoa­nelor cu autism din ca­drul Ancaar - Argeş.

Comentarii (2) | Vizualizari: 1550

Continuare
 
(2 voturi)
Friday, 02 October 2015

O mulţime de legume şi fructe la standurile din centru

Mergeţi la „Toamna Piteşteană“!  

 

 Începînd de astăzi, pînă pe data de 11 octombrie, va avea loc, în Piaţa Va­sile Milea, manifestarea intitulată „Toamna Piteş­teană“, organizată de Pri­măria Piteşti şi Consiliul Local.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1758

Continuare
 
(4 voturi)
Friday, 02 October 2015

La Colegiul Neniţescu, printr-un proiect româno-german,

Elevii au obţinut curent electric din cartofi şi lămîi!

 

 Un grup de 14 elevi şi 12 cadre didactice şi formatori din Germania au participat,  în perioada 16 - 30 septembrie, la Colegiul Tehnic Costin D. Neniţescu, la un pro­iect de formare profesională derulat în cadrul Programului European Erasmus Plus. Coordonatorul proiectelor din Germaniei este prof. Andreas Mückshoff de la Beru­fskolleg Uerdingen, iar din partea României este prof. ing. Magdalena Zaharescu - Responsabil Program Erasmus Plus la Colegiul Neniţescu Piteşti.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 1668

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 02 October 2015

Fiindcă maşinile agricole nu pot intra pe cîmp,

Ploile întîrzie semănatul grîului!

 

 Ca urmare a precipitaţiilor căzute în ultima perioadă, campania de toamnă din agricultură este temporar sistată. Florin Traşcă, di­rectorul Staţiunii de Cer­cetare şi Dezvoltare Agri­colă - Piteşti, cu sediul la Albota, ne-a spus că, în funcţie de zonă, cantită­ţile de precipitaţii căzute fac imposibilă intrarea uti­lajelor agricole pe cîmp de la 2 - 3 zile pînă la o săptă­mînă.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1414

Continuare
 
<< Start < Înapoi 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 10541 - 10571 din 11991


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Campioană naţională şi internaţională la înot!
D-na Deac imi aduc aminte ca l-ati dus la un stomatolog din Pitesti,un anume Marius,ce nume ingrozitor pentru mine in ac...
23/10/19 21:50 Mai mult...

Anchetatorii i-au sigilat magazinele
La Boteni e la fel.nici un magazin nu emite bon fiscal.cu toate că au case de marcat
23/10/19 21:09 Mai mult...

Badea: “N-am venit la Piteşti să fiu mediocru”
FC Argeș, o echipă lentă, cu un joc bătrânesc, par că nu sunt pregătiți fizic, senzație de joc la relanti, toat...
23/10/19 20:58 Mai mult...

Badea: “N-am venit la Piteşti să fiu mediocru”
sa vedem dk o aduci. la momentul asta nu cred.
23/10/19 11:32 Mai mult...

Badea: “N-am venit la Piteşti să fiu mediocru”
Bai Badea, demonstrezi deja ca esti mediocru jucand cu aceiasi gafeori sinistrii din perioada lui Dica! bai tu ai baut a...
23/10/19 11:30 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Joi, 3.10.2019

--- 3.231 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info