Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
 Publicitate pdf
(0 voturi)
Friday, 14 August 2015

Inspectoratul Teritorial de Muncă vine cu informaţii despre:

Stagiatura la locul de muncă

 

 Absolvenţii învăţămîntului superior pot să-şi perfecţio­neze pregătirea printr-o perioadă de stagiu chiar la locul de muncă. După terminarea acestei perioade, se susţine un examen, iar cei care-l iau pot să rămînă angajaţi, în caz contrar, salariatul este concediat pentru necorespundere profesională. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1930

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 14 August 2015

Premieră în sistemul sanitar din Argeş:

Ziua Porţilor Deschise în spitale!

 

 Sorina Honţaru, director executiv la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, ne-a spus că Ministerul Sănătăţii a luat decizia ca oamenii să cunoască rea­lităţile sistemului sanitar direct de la personalul medical şi să se stabi­lească astfel legături mai strînse între medici şi ar­geşeni. Astfel, sîmbăta viitoare, pe 22 august, se va organiza Ziua Porţilor Deschise în toate unită­ţile sanitare din judeţul Argeş.

Comentarii (3) | Vizualizari: 2161

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 14 August 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Cînd plătim timbrul de mediu

Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 se prevede ca timbrul de mediu să fie plătit o singură dată. Iată în ce situaţii argeşenii trebuie să scoată aceşti bani din buzunar: cînd o maşină e înmatriculată prima dată în România; cînd o maşină e reintrodusă în parcul auto naţional, în cazul în care la momentul scoaterii sale din acesta, proprietarului i s-a restituit valoarea reziduală a timbrului; pentru maşinile rulate pentru care nu a fost achitată nici o taxă de poluare/înmatriculare, timbrul de mediu se va plăti cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate; pentru autoturismele rulate pentru care s-a dispus de instanţe restituirea sau înmatricularea fără plata unei taxe de poluare sau de înmatriculare. Timbrul de mediu în această situaţie va fi achitat tot cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate.   

     A.Roşu  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1904

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 13 August 2015

Au venit în România să uite de războiul din Ucraina

Copiii au vizitat Muzeul Goleşti

 

 Autorităţile din Mioveni le-au oferit celor 17 copii din Ucraina o vacanţă în care să poată uita de războiul din ţara lor. Printre ei se numără şi unii care şi-au pierdut părinţii.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1893

Continuare
 
(1 vot)
Friday, 14 August 2015

Olandezii au prezentat la Institutul de la Mărăcineni

Noi metode de îngrijire a livezilor

 

 Mai multe firme olandeze care fac parte din Holland Fruit House, împreună cu cea mai mare universitate agricolă olandeză Wage­ningen şi organizaţia de certificare şi inspecţie fitosanitară Naktuinbouw, au fost prezente marţi la Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Pomi­cultură Piteşti - Mără­cineni.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2590

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 13 August 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Director nou la Garda de Mediu Argeş

Dacă, la sfîrşitul lunii mai, Comisariatul Judeţean Argeş al Gărzii Naţionale de Mediu avea un nou şef, în persoana lui Carmen Rădulescu, se pare că acum lucrurile s-au schimbat din nou. Din cîte se pare, acesteia i s-a terminat perioada de interimat şi a fost înlocuită de Mihai Alexandru Văjan. Din informaţiile noastre, s-a dat un concurs pe post şi doar Mihai Alexandru Văjan l-a luat. Se pare că au mai fost şi alţi candidaţi. Astfel, s-a terminat şi perioada de interimat la GNM Argeş.  

  A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1834

Continuare
 
(2 voturi)
Thursday, 13 August 2015

Numărul tinerilor de succes îl depăşeşte pe cel al personalităţilor

37 de premianţi la Sărbătorile Argeşului

 

 Consilierii judeţeni vor de­cide astăzi dacă votează lista cu cei 26 de tineri de succes şi pe cea cu cele 11 personalităţi ale anului pentru a fi premiaţi în ca­drul celei de-a IX-a ediţii a Sărbătorilor Arge­şului şi Muscelului. Acum lista cu premianţii este mult mai mică faţă de cea din anii trecuţi.  

Comentarii (2) | Vizualizari: 2436

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 12 August 2015

Reducerea TVA a ieftinit legumele!

 

 Preţurile de consum în luna iulie 2015 comparativ cu luna iulie 2014 au fost mai mici, anunţă cei de la Direcţia Judeţeană de Statistică Argeş. Cele mai mari ieftiniri s-au înregistrat la legume şi conserve din legume, iar cele mai mari scumpiri s-au înfăcut la gaze.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1775

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 13 August 2015

Haine pentru cei sărmani, la Mavrodolu

 

 Cu binecuvîntarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului - Sectorul Social, Filantropic şi de Misiune, a desfăşurat, luni, o acţiune caritabilă, în care preoţii Dumitru Victor Sturzeanu, Paul Adrian Stănescu şi Marius Eugen Stoica, de la Parohia Mavrodolu din Piteşti, au dăruit haine persoanelor cu venituri modeste. Oamenii au venit şi şi-au ales ce li se potrivea din mul­ţime de obiecte de îmbrăcăminte puse la dispoziţia lor, prin acţiunea Dăruind, vei dobîndi, ce a avut loc în parohia Mavrodolu.      

                                            A.Roşu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2055

 
(1 vot)
Wednesday, 12 August 2015

Fără ploaie,

Se usucă teii de pe Calea Bucureşti!

 

 După căldura din ultima perioadă apar şi efectele: pe Calea Bucureşti au început să se usuce teii. Din păcate, autorităţile locale ne spun că această situaţie nu este singulară, deşi noaptea, la  2 - 3 zile, se udă vegetaţia din cartiere.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1829

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 12 August 2015

Pentru că pămîntul a luat-o la vale,  

Zeci de familii riscă să rămînă izolate

# Oricînd se poate întîmpla o nenorocire!

 

 S-a surpat drumul care face legătura între sa­tul Slătioare şi Ciobă­neşti Vale (Ogoarele), DC 162 A, din comuna Băbana. Pămîntul s-a dus în rîpă şi a mîncat mai bine de trei sfer­turi din drum. Maşinile sînt nevoite să meargă mai mult pe şanţ decît pe drum. Din păcate, cu cît se surpă mai mult, cu atît cresc şan­sele ca peste 40 de familii să rămînă izolate. Primarul a soli­citat sprijinul autori­tă­ţilor judeţene, iar ieri preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău, ne-a dat asigurări că banii pen­tru refacerea drumului se alocă, fiind prevă­zuţi în buget după a­ceastă rectificare bugetară.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1872

Continuare
 
(2 voturi)
Wednesday, 12 August 2015
Ieri, sute de oameni s-au bucurat de lecţia de astronomie din Piaţa Vasile Milea

Soarele, văzut prin telescop!

 

 Sute de oameni au văzut ieri Soarele de aproape, prin obiectivul telescoa­pelor aduse de repre­zen­tanţii Muzeului Judeţean Argeş, în parteneriat cu Asociaţia Astronomică Urania, în Piaţa Vasile Mi­lea, ieri. De departe, cei mai dornici să vadă Soa­re­le şi să asculte explica­ţiile specialiştilor au fost adulţii. Deşi în jur­ul după-a­miezei au apărut cîţiva nori, împă­timiţii au putut observa toată frumuseţea Soarelui. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1996

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 12 August 2015

Au început examenele la Şcoala Militară Basarab I

Concurs de admitere în armată!

 

 Febra examenelor de ad­mitere a cuprins şi mediul militar argeşean, odată cu sosirea din toate col­ţu­­rile ţării a celor mai buni sol­daţi şi gradaţi pro­fesio­nişti la Şcoala Mi­li­ta­ră de Maiştri Militari şi Sub­ofi­ţeri a Forţelor Te­restre Basarab I, din Pi­teşti, pentru a susţine pro­bele de concurs care le vor per­mite să obţină pri­mul grad de subofiţer la finele lui iulie 2016.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2432

Continuare
 
(2 voturi)
Wednesday, 12 August 2015

85 de posturi pentru muncitori calificaţi în diverse meserii

Locuri de muncă în Germania, prin AJOFM Argeş

 

 Argeşenii îşi pot găsi un loc de muncă prin intermediul reţelei EURES, de la Agenţia Judeţeană pentru Ocupa­rea Forţei de Muncă Argeş. Acestea sînt pentru per­soanele calificate în diverse meserii şi care vor să lu­creze în Germania. Mai multe despre locurile de muncă disponibile în această ţară ne-a spus Nicolae Bădescu, director executiv la Agenţia Judeţeană pentru Ocupa­rea Forţei de Muncă Argeş.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2977

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 12 August 2015

Majoritatea şomerilor sînt între 40 şi 49 de ani

Cînd au putere de muncă, nu sînt folosiţi

# Mai puţin cu 1.367 de persoane decît în 2014

 

 Nicolae Bădescu, director executiv la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, ne-a spus că, în luna iulie, numărul şomerilor înregistraţi la această instituţie a scăzut, fiind mai mic cu 315 persoane decît în luna iunie a acestui an şi cu 1.367 de persoane mai redus faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2805

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 12 August 2015

De Adormirea Maicii Domnului,

Zi liberă pe 15 august!

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş anunţă că 15 august este declarată zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează. Nerespectarea prevederilor legale a­trage după sine amenzi de pînă la 10.000 lei. E bine de precizat şi faptul că, dacă din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariaţii pot beneficia de un spor ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2789

Continuare
 
<< Start < Înapoi 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 10603 - 10633 din 11701


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Marţi, 03.09.2019

--- 4.591 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info