Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
 Publicitate pdf
(1 vot)
Wednesday, 09 September 2015
Din cauza secetei,

Fructe mai puţine şi mai mici

 

 Seceta din această vară a creat mari probleme şi în pomicultură. Din cauza temperaturilor extreme, fructele româneşti vor fi în acest an mai puţine, dar şi mai mici. Specialiştii afirmă că producţiile de fructe vor scădea cu pes­te 20% din cauza secetei prelungite.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1920

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 09 September 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Energia electrică pentru irigaţii, subvenţionată

Conform unui document postat pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Guvernul urmează să adopte o ordonanţă de urgenţă pentru a veni în sprijinul fermierilor prin subvenţionarea costurilor curentului pentru irigaţiile din acest an. Cheltuielile cu energia electrică reprezintă circa 85% din valoarea tarifului de livrare a apei pentru irigaţii. În perioada 2007 - 2009, energia electrică pentru irigaţii a fost subvenţionată de la bugetul de stat în proporţie de 90%. După încetarea subvenţiilor la energia electrică, suprafeţele contractate şi irigate au scăzut comparativ cu anul 2009, ultimul an al subventionării astefel: în anul 2009 suprafaţa contractată a fost de 563.791 ha şi cea irigată de 294.028 ha, în timp ce în anul 2014 suprafaţa contractată a fost de 323 mii ha, iar suprafaţa udată a fost de 127 mii ha. Din datele MADR rezultă că suprafeţele contractate şi irigate au scăzut atunci cînd producătorii agricoli nu au mai beneficiat de energie electică subvenţionată. În această situaţie, valoarea cheltuielilor cu energia electrică pentru o suprafaţă contractată în anul 2015 de 350 mii ha este de 29,3 milioane lei în situaţia suportării de la bugetul de stat în proporţie de 100%.    

A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1902

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 09 September 2015

Pînă îşi găsesc de lucru, trăiesc din ajutorul de şomaj

Absolvenţii de liceu îngroaşă rîndul şomerilor

 

 Nicolae Bădescu, director executiv la Agenţia Jude­ţea­nă pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, ne-a spus că, în luna august 2015, numărul şomerilor înre­gistraţi la această instituţie a scăzut, fiind mai puţini cu 520 de persoane decît în luna iulie a acestui an şi cu 1.501 de persoane mai puţine comparativ cu luna august 2014. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1876

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 08 September 2015

 In blocul Tungal, de pe strada Craoivei,

Se vind apartamente, spaţii comerciale şi parcari

 

 SOC. CIV. PROF. ANTEUS EXPERT SPRL, lichidator judiciar al debitorului S.C. TUNGAL CONSTRUCT SRL, cu sediul social în Piteşti, str. Justiţiei, nr. 1, bl. 1, sc. A, ap. 2, parter, jud. Argeş, număr de ordine în registrul comerţului J03/439/2002, cod unic de identificare 14716477, scoate la vânzare prin licitaţie publică în data de 09.10.2015, ora 1300, la sediul lichidatorului judiciar, următoarele bunuri imobile din patrimoniul debitorului:

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2943

Continuare
 
(5 voturi)
Wednesday, 09 September 2015

Info IT

Exclusiv Curierul zilei

 

  Se concentrează pe ideile şi informaţiile despre lumea de mîi­ne, aşa cum o proiectează (de la apariţia internetului în­coace) marii producători de tehnologii informatice şi comu­nicaţii, bineînţeles şi marele public… dumneavoastră, va cu­prinde informaţii despre ultimele invenţii în materie de gad-get-uri şi IT, precum şi despre cele mai tari jocuri şi software.

 

Comentarii (3) | Vizualizari: 3293

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 08 September 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Salarii mai mari în extracţia petrolui

În luna iulie 2015, cîştigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.563 lei, cu 1,9% mai mare decît în luna iunie 2015, anunţă cei de la Direcţia Judeţeană de Statistică Argeş. Cîtigul salarial mediu nominal net a fost de 1.849 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 31 lei (1,7%). Valorile cele mai mari ale cîştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale (4.907 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante. (1088 lei). Indicele cîştigului salarial real a fost de 101,9% pentru luna iulie 2015 faţă de luna precedentă. În sectorul bugetar s-au înregistrat creşteri ale cîştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă astfel: administraţie publică (2,2%), sănătate şi asistenţă socială (1,3%), ca urmare a aplicării prevederilor legale de la 1 iulie 20155. În învăţămînt s-a înregistrat o scădere a cîştigului salarial mediu net (3,4%) ca urmare a reducerii sumelor reprezentînd plata cu ora a cadrelor didactice pe perioada vacanţei şcolare.

A.Dumitru

Comentarii (1) | Vizualizari: 2011

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 08 September 2015

Legea salarizării bugetarilor, finalizată la 1 octombrie

 

Legea salarizării bugetarilor va fi finalizată pînă la 1 octombrie, urmînd ca apoi să fie aprobată de Guvern şi trimisă Parlamentului pînă pe 15 octombrie, potrivit surselor din PSD citate de mediafax. Social-democraţii reuniţi ieri în şedinţa Biroului Permanent Naţional au discutat despre calendarul adoptării Legii salarizării bugetarilor. Aceasta va fi definitivată la 1 octombrie, urmînd să intre în primă lectură la Guvern, aprobată şi trimisă Parlamentului pînă la 15 octombrie.    

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2156

 
(3 voturi)
Tuesday, 08 September 2015

Duminică, la Mioveni, a avut loc a doua ediţie a unui eveniment dedicat angajaţilor   

Mii de oameni la Renault Day

 

 Duminică, a fost mare sărbătoare în familia Dacia şi Renault. La Uzina Dacia, din Mioveni, a avut loc Renault Day, un eveniment dedicat angajaţilor şi familiile lor, aflat la cea de-a doua ediţie. Este unul dintre cele mai mari evenimente interne organizate pînă în prezent, găzduit de Uzina Dacia din Mioveni. Anul trecut, Renault Day a avut loc la Centrul Tehnic de la Titu. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3048

Continuare
 
(5 voturi)
Monday, 07 September 2015

Şeful Seviciului de Permise Argeş vorbeşte despre modificările legislative:

Dacă ai luat sala, dai oraşul de cîte ori vrei!

 

 Din octombrie, cine vrea să-şi obţină permisul auto trebuie să ştie că toam­na vine cu modificări. Astfel, cine ia teoria, dar pică traseul, trebuie să facă ore suplimentare de condus înainte de a da din nou oraşul. Însă nu va mai da şi teoria cum se întîmplă în prezent. Despre noile modificări a vorbit comi­sarul-şef Emil Angheloiu, şeful Servi­ciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehi­culelor Argeş. 

Comentarii (8) | Vizualizari: 5587

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 07 September 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Se discută criteriul de acordare a despăgubirilor

Miercuri, 9 septembrie, liderii fermierilor vor discuta cu ministrul Agriculturii criteriul de acordare a despăgubirilor pentru cei afectaţi de secetă. „La ora actuală se colectează date din ţară pentru că seceta încă nu s-a încheiat, pagubele încă se produc. Cadrul creionat de noi este prin compensarea pierderilor de venit. Concret, veniturile de anul acesta  sînt comparate cu media veniturilor din anii anteriori şi fermierului i se dă diferenţa. Dar dacă LAPAR are o altă sugestie, vom creiona un alt cadru de acordare a despăgubirilor“, a precizat  George Turtoi din cadrul Ministerului Agriculturii. Liderul Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) Laurenţiu Baciu va expune situaţia şi ministrului Agriculturii, Daniel Constantin. Fermierul va insista pentru acordarea despăgubirilor în funcţie de criteriul evaluării pagubelor, în teren, pentru fiecare fermă în parte.   

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2014

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 07 September 2015

De mîine, atît la agricultori, cît şi la crescătorii de animale care au depus cereri pentru subvenţii,

APIA va începe controalele în teren

 

 APIA începe verificările la fermierii care solicită prin cererea unică de plată spri­jinul cuplat pentru va­cile de lapte şi de carne. Subvenţia acordată de Comisia Europeană se ridică la 250 euro/cap de vacă de lapte şi 300 euro/ cap de vită de carne. Di­rec­torul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru A­gricultură Argeş, Marius Stroescu, în urma video­conferinţei de joi cu APIA centrală, ne-a spus că, azi, va fi primit eşantionul de control unic atît pentru sectorul ve­getal, cît şi pentru cel zootehnic.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3082

Continuare
 
(1 vot)
Monday, 07 September 2015

În atenţia agricultorilor!

Cumpăraţi seminţe din soiuri valoroase de la Staţiunea Albota!

 

Începe campania de toamnă în agricultură, iar fermierii trebuie să-şi achiziţioneze seminţe certificate pentru culturile pe care le vor semăna. Florin Traşcă, directorul Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă - Piteşti, cu sediul la Albota, ne-a spus că această staţiune oferă spre vînzare sămînţă din categorii biologice superioare (bază) şi comercială din soiuri valoroase recomandate zonei noastre de cultură. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2026

Continuare
 
(1 vot)
Monday, 07 September 2015

În vederea semănatului grîului de toamnă, în locul arăturii,

Mărunţiţi solul cu discuri grele!

 

 După o vară secetoasă care a pus mari probleme agricultorilor, aceştia se pregătesc acum de campania de toamnă şi speră într-o vreme favorabilă înfiinţării noilor culturi. Florin Traşcă, directorul Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă - Piteşti, cu sediul la Albota, face mai multe recomandări fermierilor la început de campanie.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2274

Continuare
 
(1 vot)
Monday, 07 September 2015

 Facebook, o falsă comunicare

Sîntem sclavii unei iluzii

 

 „Dacă n-ai Facebook, nu exişti!“ este expresia va­labilă societăţii în care tră­im! Tot mai mulţi oa­me­ni au devenit depen­denţi de reţelele de so­cializare din dorinţa de a comuni­ca, trăiesc în a­ceastă lu­me virtuală şi au uitat să se mai bucure de viaţa reală. Observăm cum pe stradă, în cafenele, în parcuri sau la petreceri, oamenii stau butonînd telefoanele şi sînt total absenţi la cei din jurul lor. Despre fenomenul Face­book ne-a vorbit sociolo­gul Mihail Octavian Sa­chelarie.

Comentarii (3) | Vizualizari: 3098

Continuare
 
(1 vot)
Saturday, 05 September 2015

O fetiţă de un an şi patru luni care nu se mai poate mişca vă cere ajutorul

Adina are nevoie de bani pentru recuperare!

Nu merge şi nu vorbeşte

 

 Cel mai de preţ lucru pentru un părinte este sănătatea copilului. Un cuplu de tineri din Piteşti trăieşte un adevărat coşmar, fiindcă singurul lor copil este grav bolnav. Denisa Dumitrescu are 17 ani şi este o mămică foarte tînără, avînd o fetiţă de un an şi patru luni, pe Adina Florentina. Tatăl fetiţei, Florin Bică, nu are un serviciu stabil şi amîndoi alături de fetiţă trăiesc cu sprijinul familiilor lor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2311

Continuare
 
(3 voturi)
Saturday, 05 September 2015

Tratamentul lunar îl costă 1.000 de lei

La 24 de ani, trebuie să făcă transplant de ficat

 

 Florin Gogoci are 24 de ani şi este din Cîmpulung - Mus­cel. Tînărul a venit la re­dacţia noastră în spe­ran­ţa că cineva îl va pu­tea ajuta să facă rost de ceva bani pentru un tran­splant de ficat, care costă 5.000 de lei. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2314

Continuare
 
<< Start < Înapoi 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 10665 - 10695 din 11946


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Şeful de post a falsificat acte din dosar
Puteti publica aici dezminti si oricum aveti dreptul la replica adresandu-va ziarului printr-o scrisoare deschisa.In ult...
20/10/19 19:14 Mai mult...

Mircea Vintilă, preşedintele juriului
"Intra­rea este liberă, în limita locu­rilor disponibile." ... Multi vor ramane pe afara.
19/10/19 20:42 Mai mult...

Maşinile diesel şi pe benzină interizse de UE
Sa vedem ce se va intampla cand 100% din masinile care circula in UE vor fi electrice: - cozi la statiile de incarcare ...
19/10/19 15:26 Mai mult...

Debut cu stângul pentru Badea!
Dl ai dreptate așa este trebuie jucatori de valoare în special Fundași Centrali . Aveam așteptări mari pt că echip...
19/10/19 08:41 Mai mult...

Romii din Merişani au devastat hanul!
Păcat. Uite eu nu am unde sa mă duc cu copil mic de 2 ani și 4 luni. Soțul meu este consumator anrait de alcool. Și...
18/10/19 19:02 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Joi, 3.10.2019

--- 3.231 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info