Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
Fapt divers*** ️ Patru elevi în arest!     Fapt divers*** ️ Au snopit în bătaie un bărbat     Fapt divers*** ️ Acuzaţi de crimă, au ieşit din arest!     Social*** ️ APIA începe plata subvenţiilor pentru fermieri!     Social*** ️ Opriţi risipa alimentară!     Fapt divers*** ️ Accident pe A1 provocat de un cal!     Fapt divers*** ️ Trafic blocat de accident     Fapt divers*** ️ Braconierii prindeau peşte cu setca!     Social*** ️ Un carnaval ce nu are rival    
 Publicitate pdf
(1 vot)
Wednesday, 26 August 2015

Termenul la APIA este 31 august

Ultimele zile pentru vizarea carnetului de rentier

 

 Termenul-limită pentru vizarea carnetelor de rentier agricol, pentru a intra în posesia rentei viagere cuvenite pentru anul 2014, este 31 august 2015, data pînă la care rentierii se pot adresa centrelor judetene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Potrivit directorului APIA Argeş, Marius Stroescu, pînă ieri îşi vizaseră carnetele 580 de rentieri. Cei care au domiciliul în alt judeţ îşi pot pune viza la APIA de acolo.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2026

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 26 August 2015

În judeţul nostru, sistemul funcţionează bine

Cardul naţional de sănătate, obligatoriu din septembrie

 

 Conducerea Casei Judeţeţene de Asigurări de Sănătate Argeş a organizat, ieri, o conferinţă de presă, desfăşurată simultan în toate judeţele din ţară, şi care a avut ca principală temă obligativitatea utilizării cardului naţional de sănătate de la 1 septembrie. Directorul relaţii contractuale din CJAS Argeş, Ionuţ Gheorghe, a subliniat faptul că, de la 1 mai a.c. şi pînă la 1 septembrie, sistemul a mers în paralel astfel încît, atît furnizorii de servicii medicale, cît şi asiguraţii să înveţe să utilizeze cardul, iar după 1 septembrie, el devine obligatoriu pentru persoanele care au intrat în posesia lui.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2604

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 26 August 2015

În cadrul Tîrgului Agra 2015,

Ţuica şi magiunul, promovate în Slovenia

 

  O delegaţie a Ministerului Agriculturii, condusă de secretarul de stat Ioan U­ţiu, a participat la ceremonia de deschi­dere a celei de-a 53-a ediţii a Tîrgului pentru Agri­cultură şi Alimentaţie AGRA 2015, care se desfăşoară în perioada 22 - 27 august, în Slovenia. Ministerul Agriculturii încurajează promovarea ca­lităţii produselor ro­mâneşti, participa­rea la acest tîrg fiind o oportunitate pen­tru membrii asocia­ţiilor de produse tra­diţionale de a prezenta publicului vizita­tor produse din lapte sau din carne, cum ar fi brînza de burduf în coajă de brad din zona Bran sau pastrama de oaie, pîinea tradiţională cu cartofi, colacul muscelean, dar şi renumita zacuscă ori dulceţurile din cireşe albe sau amare din zona Neamţ. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2110

Continuare
 
(1 vot)
Tuesday, 25 August 2015

Bani pentru profesori

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a transmis o adresă în atenţia unităţilor educaţionale. Astfel, în vederea achitării salariilor în trimestrul III a.c., trebuie transmisă la ISJ Argeş o solicitare privind retrimestrializarea sumelor necesare plăţii. Aceeaşi solicitare va fi înaintată şi ordonatorului principal de credite. Termenul pentru transmiterea necesarului este astăzi, 25 august, ora 15, la nr. de fax  0248.219743. Cei de la ISJ Argeş fac menţiunea că nu se admit întîrzieri.      

   A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1988

 
(0 voturi)
Tuesday, 25 August 2015

Discuţiile despre majorarea salariilor, amînate

 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că, au fost avansate mai multe variante de ca­len­dar şi procente, dar s-a convenit o amînare a discuţiilor pînă pe data de 15 septembrie, cînd vor putea fi unele elemente concrete. „Au fost avansate mai multe variante de calendar şi procente, dar nu putem da un răspuns pînă nu ştim stadiul legii sa­larizării şi ce se va întîmpla cu Codul Fiscal“, a menţionat ministrul Educaţiei. Propunerile de majorare a salariilor din educaţie au fost discutate la Guvern, la o întîlnire la care au luat parte reprezentanţi ai sindicatelor, premierul Victor Ponta şi miniştrii Educaţiei, Finanţelor şi Muncii.   

   A.Roşu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1903

 
(1 vot)
Tuesday, 25 August 2015

Prin reţeaua Eures România,

Se caută muncitori în agricultură pentru Spania

 

 Aproape 1.400 de locuri de muncă sînt oferite prin reţeaua Eures, cele mai multe o­por­tunităţi de angajare fiind în Spania, Germania şi Marea Britanie, unde se caută mun­citori necalificaţi în agricultură, factori poştali şi personal medical.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2347

Continuare
 
(1 vot)
Tuesday, 25 August 2015

Pentru a stopa infiltraţiile în clădirea nerenovată de 50 de ani,

Acoperişul Teatrului Aşchiuţă va fi refăcut

 

 Teatrul pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă a sărbătorit, în primăvară, 65 de ani de existenţă, iar cei care au intrat în vechea clădire care nu a mai fost renovată de 50 de ani au putut observa starea avansată de degradare în care aceasta se află.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2041

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 25 August 2015

Au venit turiştii în Argeş

 

La finele lunii iunie, în domeniul turismului, au fost în funcţiune 172 unităţi de cazare turistică (reprezentînd 68,8% din totalul celor 250 unităţi aflate în observare statistică), cu 22 unităţi mai multe (+14,7%) decît la aceeaşi dată din anul precedent, o creştere similară fiind consemnată şi comparativ cu sfîrşitul lunii mai 2015. În pe­rioada 1.01 - 30.06.2015, capacitatea de cazare în funcţiune a structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică a fost de 799,0 mii locuri-zile, mai mult de jumătate (51,6%) fiind oferită de hoteluri. Pensiunile turistice rurale şi agroturistice au oferit 17,9% din totalul capacităţii de cazare turistică în funcţiune, pensiunile turistice urbane 11,5%, cabanele turistice 6,4%, diferenţa (12,6%) fiind oferită de celelalte tipuri de unităţi de cazare turistică. Din punct de vedere al zonelor turistice, oferta semnificativă de locuri de cazare a venit din partea unităţilor situate în zona montană (41,9% din total) şi a celor din oraşul reşedinţă de judeţ (36,4%). În prima jumătate a anului curent, în structurile de cazare turistică au fost înregistrate 75,8 mii sosiri ale turiştilor, dintre acestea 83,8% aparţinînd turiştilor români (63,6 mii sosiri) şi 16,2% turiştilor străini (12,2 mii sosiri). Turiştii străini înregistraţi în structurile de cazare turistică au provenit în cea mai mare parte (89,4%) din ţările situate în Europa. Din totalul turiştilor străini, pe primele locuri după ţara de provenienţă s-au situat turiştii din Franţa (cu o pondere de 24,0%), urmaţi de cei din Italia (13,7%) şi de cei din Germania (9,3%).

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1931

 
(0 voturi)
Tuesday, 25 August 2015

La Mioveni,

Migrarea oamenilor, studiată atent

 

Primăria oraşului Mioveni invită reprezentanţii autorităţilor şi instituţiilor publice, ai societăţii civile, ai ONG-urilor, publicul interesat, mass-media, companii private etc. la dezbaterea publică privind elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru oraşul Mioveni, pe 17 septembrie, ora 16.00, la sediul Primăriei oraşului Mioveni.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2137

Continuare
 
(2 voturi)
Tuesday, 25 August 2015

Dezbatere publică:

Transport gratuit pentru elevi

 

 Zilele trecute, Primăria Piteşti a publicat pe site-ul instituţiei un proiect de hotărîre referitor la acordarea de gratuităţi elevilor din municipiul Piteşti, pe transportul public în comun. Cei interesaţi pot consulta proiectul de hotărîre referitor la „acordarea de gratuităţi elevilor din municipiul Piteşti, pe transportul public în comun“, pe site-ul Primăriei. Cetăţenii îşi pot spune părerea sau pot face sugestii referitor la acest subiect, timp de zece zile, de pe data de 21 august.

Comentarii (5) | Vizualizari: 3489

Continuare
 
(1 vot)
Tuesday, 25 August 2015

Direcţia Judeţeană de Statistică Argeş anunţă că, în iunie,

Au crescut salariile cu 8%!

 

 Cîştigul salarial mediu brut realizat în Argeş, în luna iunie, a fost de 2.713 lei, înregistrînd o creştere de 220 lei (+8,8%) faţă de nivelul realizărilor salariale din luna mai 2015. Evoluţia ascendentă a fost imprimată de dinamica pozitivă a cîştigurilor salariale din sectoarele industrie şi construcţii (+13,0%) şi din servicii (+1,7%), compensate parţial de scăderea cîştigurilor salariale din agricultură, vînătoare şi servicii anexe, silvicultură şi pescuit (-6,2%).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2238

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 25 August 2015

Primăria suportă pierderile pentru populaţie

Bani pentru căldură!

 

 Datoriile cetăţenilor la so­cietatea de termofi­care vor fi suportate de Primă­ria Piteşti. Mai precis, vor­bim de 2,5 milioane de lei din pierderile totale în­re­gistrate de 4,5 milioane lei pe anul trecut. Aceste sume au scăzut compa­ra­tiv cu cele din anii tre­cuţi, explică econo­mistul şef al Termo Calor Con­fort, Sorin Apostoli-ceanu.

Comentarii (4) | Vizualizari: 2365

Continuare
 
(1 vot)
Tuesday, 25 August 2015

Pentru că au copiat la Bacalaureat,

Elevii au fost eliminaţi!

 

 Cinci elevi au fost eliminaţi, ieri, la prima probă scrisă a Bacalaureatului. Toţi au fost prinşi încercînd să fraudeze examenul. Sute de înscrişi au absentat, iar alţi 15 întîr­zia­ţi au solicitat subiecte de rezervă, potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii ISJ Argeş.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2030

Continuare
 
(1 vot)
Tuesday, 25 August 2015

Pentru rechizite, părinţii, obligaţi la cheltuieli majore

Banii alocaţi, între 300 şi 2.000 lei  

 

 Cumpărăturile pentru prima zi de şcoală au început, dar mulţi părinţi spun că anul acesta por­­tofelul este aproape gol. Cu toate acestea, toţi încearcă să nu le lipsească nimic din stric­tul necesar. Mulţi dintre părinţi sau bunici se gîndesc acum de două ori înainte să aleagă mo­delul rechizitelor pentru copii sau nepoţi. Ieri, am realizat în centrul oraşului, un sondaj de opinie, vrînd să aflăm ce cum­pă­ră pentru începerea noului an şcolar şi ce sumă sînt dis­puşi să aloce pentru aces­tea.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2302

Continuare
 
(1 vot)
Monday, 24 August 2015

Atenţie, fermieri!

Ardeţi miriştea, pierdeţi subvenţia!

 

 Fermierii sînt obligaţi să respecte  normele  de ecocondiţionalitate GAEC 6.2. Potrivit acestora, este interzisă arderea miriştilor şi a resturilor vegetale de pe terenul arabil, precum şi a vegetaţiei pajiştilor permanente.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2360

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 24 August 2015

Conservele de toamnă vă costă peste 300 de lei

Ploile şi vremea rece au scumpit legumele

 

 Toamna se numără bobocii, dar şi borcanele cu mu­rături din cămara gospodinelor! Sezonul murăturilor a început deja, deşi încă nu am intrat calendaristic în prima lună a toamnei, însă orice gospodină care se respectă se ocupă de prepararea bunătăţilor pentru iarnă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2272

Continuare
 
<< Start < Înapoi 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 10727 - 10757 din 11915


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Vor 3 puncte la Tr Severin
Felicitari Badea! Ai debutat exact ca Dica! Se pare ca nu se schimba nimic!Sa vedem cu ce explicatii mai vi si tu. Timp ...
16/10/19 17:02 Mai mult...

Şeful de post a falsificat acte din dosar
Referitor la articolul publicat, vă rog să mă contactați, pentru că ați spus numai minciuni.
15/10/19 15:27 Mai mult...

PUI CU PERE
Trebuie să fii dement să prăpădi aşa ceva.
15/10/19 14:51 Mai mult...

Poliţiştii au început să dea amezi pentru telefon
un nene militian de la centru spunea" NU VOM DA AMENZI" doar avertismente se pare ca din data de 12 au intrat direct in...
15/10/19 14:14 Mai mult...

Reţinut de poliţişti, eliberat de instanţă
Da ce instanta de treaba in Arges, ii verifica cineva pe Magistrati astia, ca poate lasa in libertate un viitor criminal...
15/10/19 07:05 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Joi, 3.10.2019

--- 3.231 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info