Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
 Publicitate pdf
(0 voturi)
Wednesday, 02 September 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Amenzi pentru lipsa echipamentelor de protecţie

În baza Legii 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, ITM Argeş a efectuat 117 controale. Au fost aplicate 19 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 90.000lei. Printre deficienţele constatate în urma controalelor, se numără: lipsă instruire SSM; lipsă control medical periodic; necomunicare eveniment; lipsă echipament individual de protecţie. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe sînt: construcţii; transport; alimentaţie publică. 

     A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2001

Continuare
 
(2 voturi)
Wednesday, 02 September 2015

Viitorul Europei, sub semnul întrebării

Drama unei generaţii

 

 În urma sondajului publicat, zilele trecute, în legătură cu sirienii ce „ocupă“ Europa, au apărut multe reacţii din partea oamenilor interesaţi de viitor, dar mai ales cel al copiilor lor. Publicăm această scrisoare trimisă la re­dac­ţie de profesorul Ion Coman (pensionar), pen­tru că multă lume gîndeşte la fel şi nu are unde să se expri­me. Aceste puncte de vedere, zicem noi perti­nente, defi­nesc capacitatea argeşenilor de înţelegere a eve­nimentelor politice, economice şi internaţionale şi dove­desc implicarea lor în viaţă publică, numai că nu ştiu să se facă vizibili. Oricînd, ziarul nostru va sta la dispo­ziţia cetăţenilor care au ceva de spus. Aşteptăm mesa­jele dvs. care se dovedesc a fi foarte interesante.

Comentarii (2) | Vizualizari: 2114

Continuare
 
(6 voturi)
Tuesday, 01 September 2015

Din cauza traumei trăite în zonele de conflict,

Imigranţii, greu de vindecat emoţional

 

 Problema exodului imigranţilor sirieni în Europa a pus pe jar autorităţile care se află în faţa unei situaţii extrem de dificile. Milioane de oameni şi-au lăsat familiile, prietenii şi au fugit din locurile natale de teama morţii şi încearcă să pătrundă pe diverse căi în Europa, în ţări în care populaţia majoritară este de o cu totul altă religie, au alte obiceiuri şi duc o viaţă diferită faţă de ei. În disperarea lor, acceptă să fie transportaţi în condiţii inumane, iar ironia sorţii este că unii dintre ei care au fugit din calea morţii din Siria să moară pe drumul spre o altă ţară în care sperau că vor începe o viaţă nouă.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1939

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 01 September 2015

Recuperarea taxei auto, la ANAF

 

 Argeşenii pot cere restituirea ta­xei speciale pentru autoturisme şi vehicule, taxa de poluare pen­tru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante, achitate în momentul înmatriculării, pe cale ad­ministrativă. Ei nu mai trebuie să deschidă nici o acţiune în instanţă. Acest lucru este stabilit de o Ordonanţă de Guvern care intră în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial. Pentru punerea în aplicare a aces­tor prevederi va fi elaborată o procedură ce va fi aprobată prin ordin comun al ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în 45 de zile de la publicarea Ordonanţei de Guvern în Monitorul Oficial. ANAF le cere contribuabililor interesaţi să solicite restituirea sumelor doar după adoptarea procedurii de restituire.  

 A.Roşu

 

Comentarii (1) | Vizualizari: 1638

 
(1 vot)
Tuesday, 01 September 2015

Neacordarea preavizului anulează concedierea!

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş anunţă angajatorii că neacordarea preavizului este un motiv de nulitate a deciziei de concediere. Codul Muncii stabileşte că salariaţii au dreptul la preaviz dacă sînt concediaţi, pentru că sînt inapţi din punct de vedere fizic şi/sau psihic, nu corespund profesional sau pentru că s-a desfiinţat postul pe care îl ocupă.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1728

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 01 September 2015

Un nou centru de zi pentru copii

 

La sfîrşitul săptămînii trecute, a avut loc, la Bogaţi, inaugurarea Centrului de Zi pentru Copii Phoneix. Această deschidere a avut loc în cadrul festivităţilor dedicate sărbătoririi comunei Bogaţi. Acest centru este un proiect ce vine în ajutorul unor categorii speciale de minori care au nevoie de o masă caldă, de consiliere psihologică şi de ajutor pentru integrarea într-o viaţă normală de familie. La aceste manifestări a fost prezent şi preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău.   

A.Dumitru

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1735

 
(1 vot)
Tuesday, 01 September 2015

De ieri, au început lucrările de igenizare

Se curăţă lacul din Expo Parc

 

 De ieri, autorităţile locale au început să golească lacul din Expo Parc. Acest demers este tocmai pentru salubriza­rea apei. Ieri, în prima parte a zilei, salariaţii Salpitflor Green erau în Expo Parc puşi pe treabă, asigurînd golirea lacului şi îngrijind florile din zonă. În ce priveşte peştii şi ţestoasele din lac, di­rectorul Daniel Dumitrache ne-a asigu­rat că aceste vieţuitoare vor fi scoase şi puse într-un acvariu pînă la termina­rea igenizării.

Comentarii (2) | Vizualizari: 2381

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 31 August 2015

Municipalitatea Piteşti anunţă cetăţenii:

Se stropeşte în parcuri!

 

 Municipalitatea Piteşti anunţă cetăţenii că din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, perioada de efectuare a stropirilor contra dăunătorului Metcalfa pruinosa s-a prelungit. Astfel, au fost programate stropiri pe timpul nopţii, pînă pe data de 16 septembrie. În caz de timp nefavorabil, perioada de efectuare a acestor stropiri se va amîna pînă la o dată ulterioară.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1789

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 01 September 2015

Fără el nu puteţi beneficia de servicii medicale

Cardul de sănătate, obligatoriu de astăzi!

 

 Cardul naţional de sănă­tate este obligatoriu de astăzi la orice consul­taţie, internare sau re­ţetă, altfel veţi plăti con­travaloarea serviciilor medicale. Excepţie fac urgenţele, cînd nimeni nu le va cere cardul pacien­ţilor. Rămîn valabile şi adeverinţele de asigurat eliberate de Casa Jude­ţeană de Asigurări de Sănătate pentru cei care au refuzat cardul din mo­tive religioase, dar şi pen­tru cei care l-au pierdut sau deteriorat şi aşteap­tă unul nou.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1850

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 31 August 2015

AFIR va reevalua cererile agricultorilor şi silvicultorilor

Satele pot fi din nou finanţate

 

 Pentru a asigura gestionarea eficientă a fondurilor europene nerambursabile alocate ţării noastre, prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 - 2013, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a finalizat metodologia de lucru specifică reevaluării proiectelor de investiţii eligibile, dar fără finanţare, ale beneficiarilor publici.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1777

Continuare
 
(2 voturi)
Monday, 31 August 2015

Bani pentru copiii deştepţi!

2.000 lei pentru nota 10

Primăria Piteşti stimulează performanţa din şcoli

 

 Primăria Piteşti premiază şi-n acest an performanţa. Elevii cu rezultate deosebite la învăţătură vor fi pre­miaţi, în septembrie, cu sume de la 500 lei la 2.000 lei. Mai mult, Municipalitatea anunţă că pregăteşte în această perioadă unităţile educaţionale pentru începerea noului an şcolar.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2635

Continuare
 
(5 voturi)
Monday, 31 August 2015

Ana a pierdut lupta cu leucemia

Un înger a plecat dintre noi

 

 Micuţa Ana a plecat dintre noi, sîmbătă, la un an şi trei luni, după ce s-a luptat mai multe luni cu o boală cruntă, leucemia. A lăsat în urma ei amintirea unei fetiţe vesele şi frumoase şi doi părinţi îndureraţi, Irina şi George Drugă. Ambii au fost, timp de mai mulţi ani, colegi cu noi, la cotidianul Curierul zilei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2762

Continuare
 
(2 voturi)
Monday, 31 August 2015

O femeie din Mioveni, fără venituri

Are nevoie de 700 lei pentru o tijă la mînă

 

 O femeie, de 49 de ani, din Mioveni, cere dis­pe­rată ajutorul oame­nilor cu suflet mare pentru a se putea o­pera la o mînă pe care o are fractu­rată de două ori în acelaşi loc. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1898

Continuare
 
(2 voturi)
Monday, 31 August 2015

Printr-un proiect de hotărîre de Guvern publicat de Ministerul Agriculturii,

Zeci de milioane lei pentru „Mărul în şcoli“

 

 Fondurile totale alocate în cadrul programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli, în perioada ianuarie - iunie 2016, se ridică la 44,68 milioane lei, din ca­re 38,85 milioane lei re­prezintă suma alocată efectiv pentru distribuţia de mere, iar 5,82 milioane lei pentru implementarea măsurilor adiacente, po­trivit unui proiect de Hotă­rîre de Guvern publicat de Ministerului Agriculturii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1799

Continuare
 
(2 voturi)
Monday, 31 August 2015

De ziua Bascovului,

Ministrul Educaţiei a inaugurat Şcoala Valea Ursului

 

 Ieri, cu ocazia Zilei Comunei Bascov, în această loca­li­tate, a avut loc inaugurarea lucrărilor de modernizare a Şcolii Gimnaziale Valea Ursului, investiţie de aproxi­mativ 22 de miliarde lei vechi, realizată din fonduri eu­­ropene. La acest eveniment a fost prezent şi ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, care a apreciat condi­ţiile foarte bune în care vor învăţa din acest an şcolar aproximativ 200 de elevi bascoveni. Alături de preşe­dintele CJ Florin Tecău, prefectul Mihail Oprescu, ins­pectorul general Dumitru Tudosoiu şi o elevă, acesta a tăiat panglica de la şcoală. 

Comentarii (2) | Vizualizari: 2396

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 31 August 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Verificaţi online care clinici mai au fonduri

V-aţi adresat  unei clinici medicale care are contrcat cu CJAS, cu bilet de trimitere de la medicul de familie şi vi s-a răspuns că s-a epuizat plafonul? Pentru a nu face drumul degeaba, puteţi verifica pe site-ul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Argeş www.casag.ro care dintre furnizorii de servicii medicale în contract cu CJAS mai au fonduri. În cazul în care aţi fost refuzaţi şi aţi descoperit pe site că furnizorul respectiv mai avea fonduri, puteţi sesiza CJAS.    

 I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1891

Continuare
 
<< Start < Înapoi 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 10758 - 10788 din 11991


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Campioană naţională şi internaţională la înot!
D-na Deac imi aduc aminte ca l-ati dus la un stomatolog din Pitesti,un anume Marius,ce nume ingrozitor pentru mine in ac...
23/10/19 21:50 Mai mult...

Anchetatorii i-au sigilat magazinele
La Boteni e la fel.nici un magazin nu emite bon fiscal.cu toate că au case de marcat
23/10/19 21:09 Mai mult...

Badea: “N-am venit la Piteşti să fiu mediocru”
FC Argeș, o echipă lentă, cu un joc bătrânesc, par că nu sunt pregătiți fizic, senzație de joc la relanti, toat...
23/10/19 20:58 Mai mult...

Badea: “N-am venit la Piteşti să fiu mediocru”
sa vedem dk o aduci. la momentul asta nu cred.
23/10/19 11:32 Mai mult...

Badea: “N-am venit la Piteşti să fiu mediocru”
Bai Badea, demonstrezi deja ca esti mediocru jucand cu aceiasi gafeori sinistrii din perioada lui Dica! bai tu ai baut a...
23/10/19 11:30 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Joi, 3.10.2019

--- 3.231 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info