Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
Aniversare
 Publicitate pdf
(0 voturi)
Wednesday, 08 July 2015

Tabără de Matematică, la Cîmpulung

 

 În prima zi a manifestărilor prilejuite de Zilele Municipiului Cîmpulung, pe 14 iulie, în sala de festivităţi a primăriei va avea loc deschiderea unei noi ediţii a taberei de matematică organizată de Clubul Lions. La acest eveniment vor participa 15 elevi din ţară, absolvenţi de clasa a VII-a, cu rezultate foarte bune la matematică, dar cu posibilităţi materiale reduse. Elevii vor face pregătire intensivă pe toată perioada taberei, la algebră, însă vor beneficia şi de momente de distracţie şi relaxare. În altă ordine de idei, dar rămînînd în sfera educaţiei, în perioada 17 - 22 august, tot la Cîmpulung, se va desfăşura cea de-a opta ediţie a taberei „Gazeta Matematică“ şi „Viitori Olimpici“, tabără la care sînt aşteptaţi să participe peste 200 de copii cu rezultate foarte bune la matematică, dar şi cei mai buni profesori de matematică din ţară.  

   N.Manole

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1750

 
(2 voturi)
Wednesday, 08 July 2015

Noutăţi la Legea cadastrului:

Proprietarii terenurilor, scutiţi de plată la notar

 

 De curînd, a fost publicată în Mo­nitorul Oficial Legea nr. 150/2015 pentru modificarea şi completarea Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996. Este vorba despre o serie de noutăţi legislative menite să conducă la implementarea Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2150

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 08 July 2015

Cavalerii Templului Sacru se întîlnesc la Dîmbovicioara

 

 Autorităţile locale din Rucăr şi Dîmbovicioara fac ultimele pregătiri pentru cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional „Cavalerii Tempului Sacru“, care se va derula în perioada 10 - 12 iulie.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1806

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 08 July 2015

La mai bine de un an de la înfiinţare,

Se deschide Unitatea de Asistenţă de la Rucăr

 

 Potrivit ultimelor informaţii, Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de la Rucăr se va deschide oficial pe 15 iulie 2015. În perioada 18 mai - 29 iunie s-a derulat concursul privind ocuparea, pe perioadă nedeterminată, a unor funcţii contractuale vacante. UAMS Rucăr are în structură 40 de paturi şi 35 de posturi, conform organigramei şi statului de funcţii aprobate. Încă de la înfiinţare (1 martie 2014), pe postul de director interimar a fost numit medicul de familie Gheorghe Ciulcu, pînă la ocuparea acestei funcţii prin concurs.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1843

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 08 July 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Noi puncte de lucru ITM 

 Potrivit informaţiilor celor de la Inspectoratul Teritorial de Mun­că Argeş au fost aprobate punc­tele de lucru din localităţile Cîmpulung şi Curtea de Argeş. A­ceastă decizie vine după ce s-au întreprins demersuri susţinute şi de Instituţia Prefectului Ar­geş la forurile superioare pentru reînfiinţarea punctelor de lucru. E bine de reţinut pentru angajatorii din zonă, dar şi pentru cetăţeni, că dacă se întîmpină probleme cu trimiterea REvisal -ului online, se pot depune la aceste puncte de lu­cru, iar inspectorii de muncă pot prelua sesizări. 

    A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1865

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 08 July 2015

Cu scopul protejării mediului şi colectării corecte a deşeurilor,

Caravana Ecotic poposeşte la Piteşti

Turul durează pînă în martie 2016

 

 Mîine, la ora 11, pe pla­toul din spatele Teatru­lui Al. Davila (vizavi de cafeneaua Pavone), va poposi micul muzeu e­cologic pornit să facă turul ţării - Caravana Ecotic. Caravana Eco­tic este un proiect cu totul inedit de­dicat protecţiei mediului, care me­rită toată aten­ţia publicului şi va sta în Piteşti pînă pe 12 iulie, zilnic, între orele 10 - 19.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1995

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 08 July 2015

DSVSA atenţionează fermierii:

Nu exploataţi caii pe caniculă!

 

 Avînd în vedere temperaturile caniculare din a­ces­te zile urmate de o perioadă cu instabilitate atmosferică, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş atrage atenţia fer­mie­rilor, primăriilor şi transportatorilor de animale să ia măsuri pentru protejarea acestora.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1844

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 08 July 2015

Din cauza secetei din aprilie - mai, specialiştii estimează în medie 3.000 kg/ha

Producţie modestă la grîu!

 

 Precipitaţiile căzute în ultima perioadă în judeţul nostru au revigorat cultu­rile de primăvară şi în special pe cele de floarea soarelui şi porumb. Despre starea culturilor ne-a vorbit Florin Traşcă, directorul Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă - Piteşti, cu sediul la Albota.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2018

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 08 July 2015

Cum ne afectează disconfortul termic

Sînt perturbate stările fizice şi psihice

 

 Vremea caniculară care a cuprins întreaga ţară dăunează grav sănătăţii omului. Disconfortul termic oferit de căldură şi umiditatea din aer sînt extrem de dăunătoare.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2206

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 08 July 2015

Circulaţia trenurilor, afectată de temperaturile ridicate

Principala măsură este reducerea vitezei

 

 CFR atenţionează arge­şe­nii că, din cauza tem­peraturilor ridicate, astă­zi, circulaţia trenurilor va fi afectată, traficul defă­şu­rîndu-se în condiţii de caniculă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1981

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 08 July 2015

Pînă la 2.500 lei amendă dacă puneţi angajaţii să lucreze la peste 37 grade Celsius

Condiţii de muncă în această perioadă

 

 Cristian Soare, inspector şef la ITM Argeş, ne-a spus că, în această perioadă de avertizare cod galben, ins­tituţia va face o serie de controale la angajatorii din judeţ ai căror angajaţi pot fi expuşi riscurilor din cau­za temperaturilor ridicate. De exemplu, în construcţii, agricultură etc.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2862

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 08 July 2015

Aici, puteţi merge pentru orice problemă cauzată de căldură  

Punct de prim ajutor, la Biserica Sf. Gheorghe

 

 Consiliul Judeţean Argeş, Crucea Roşie - Filiala Ar­geş şi Inspectoratul pen­tru Situaţii de Urgenţă Ar­geş, în colaborare cu Pa­rohia Sfîntul Gheorghe din Piteşti, au instalat un cort, unde pot veni cei ca­re au de suferit de pe urma ca­niculei. Acesta este des­chis pînă pe da­ta de 9 iu­lie, între orele 12.00 şi 17.00.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2989

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 08 July 2015

Medicii de la DSP vă sfătuiesc în perioadele caniculare:

Evitaţi alcoolul şi băuturile cu cofeină!

 

 Sîntem în sezonul cald, iar temperaturile ridi­ca­te şi canicula sînt frecvente. Pentru preve­ni­rea apariţiei incidentelor cauzate de tempera­turi caniculare, medicii Direcţiei de Sănătate Publică Argeş fac recomandări populaţiei. Evi­taţi expunerea prelungită la soare între 11 - 18. Dacă e absolut necesar, trebuie să folosim o ţinută adecvată: pălării, ochelari de soare, um­brele, haine lejere din fibre naturale, în culori deschise.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2960

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 08 July 2015

Ca să nu aveţi probleme, feriţi-vă de caniculă

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor vă recomandă:

Nu cumpăraţi alimente ţinute la soare!

 

 Comisarii din cadrul Comisariatului Jude­ţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş recomandă consumatorilor argeşeni să fie atenţi la cumpărarea produselor alimentare. Astfel, consumatorii trebuie să verifice în mod direct caracteristicile produ­su­lui (miros, culoare, aspect etc.), avînd în vedere că temperaturile ridicate favorizează procesul de alterare a produselor alimentare şi să refuze produsele care pre­zintă caracteristici de aliment al­terat (aspect mîzguit, miros de acru, aspect spongios de început de fermentare, produs deformat şi consistenţă moale în cazul îngheţatei, ambalaje deformate etc.).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2886

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 08 July 2015

Curs Arhivar – acreditat ANC, cu avizul Arhivelor Naţionale
Curs Legãtor Manual

 

 În luna IULIE 2015, firma Profesional New Consult organizeazã în Piteşti, curs Arhivar , curs acreditat ANC, necesar si util tuturor institutiilor publice si private creatoare de arhiva, care in acest fel, evita aplicarea unor amenzi, dar cel mai important ȋşi organizeazã arhivele proprii conform legislaţiei ȋn vigoare, prin personalul specializat ȋn acest sens.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4479

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 08 July 2015

Gral Medical şi AKH Viena „oferă o nouă şansă“ pacienţilor neoplazici din Jud. Argeş

 

 Foarte mulți pacienți din Pitești au apelat la consultațiile medicilor Austrieci, iar în urma consultațiilor, Prof. Dr. Thomas Brodowicz a reușit să ofere pacienților un diagnostic oncologic complet exact ca-n Viena. La consultații au venit pacienți cu o cazuistică diversificată, de la simpla prevenție pentru pacienții cu antecedente de cancer în familie, până la cazuri complexe de cancer cu recidivă și-n faze avansate ale bolii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3486

Continuare
 
<< Start < Înapoi 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 10820 - 10850 din 11645


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Se încarcă instalaţiile pentru încălzire
O gigacalorie scumpita in primavara de la 230 lei la 260 lei ne asteapta in iarna. Asta dupa scumpirea din 2018 de la 1...
14/09/19 23:23 Mai mult...

Tânăr de 22 ani, înecat la bazin!
Numai mintiti atat el nu era pe margine era in apa si pe el nu la salvat niciun salvamar lăsați minciunile si daca nu...
14/09/19 22:27 Mai mult...

Dică este tentat să demisioneze!
Omul PSD este Dicâ , o Rușine de om .
14/09/19 19:14 Mai mult...

Răfuială între clanuri la Câmpulung!
Acestea sunt meritele comisarului Ciolan fînul lui Dan Nicolae singurul care a rămas fără să fie trimis în judecat...
14/09/19 14:10 Mai mult...

Catalog 2019
Super grafica sa speram ca si interiorul arata la fel precum coperta catalogului.... Bravo Curierul zilei... ceva nou si...
14/09/19 10:50 Mai mult...

Catalog 2019
Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Marţi, 20.08.2019

--- 9.253 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info