Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
 Publicitate pdf
(0 voturi)
Friday, 25 September 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Nu s-a cerut sprijin pentru apicultori

Sectorul apicol a fost grav afectat de seceta din acest an, producţia de miere fiind mult diminuată. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, ne-a spus că nu s-a solicitat sprijin pentru apicultori anul acesta, anul trecut acordîndu-se un ajutor de minimis pentru crescătorii de albine.  

   I.Ivănoiu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1847

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 25 September 2015

Au declarat mai multe animale, ca să ia subvenţia

Fermierii, prinşi cu mîţa-n sac de APIA!

 

 Inspectorii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Argeş au fina­lizat miercuri controalele în teren la fermierii care au solicitat plăţi în sec­torul zootehnic. Directorul APIA Argeş, Marius Stro­escu, ne-a spus că au fost verificaţi 47 de fer­mieri.

Comentarii (2) | Vizualizari: 2168

Continuare
 
(1 vot)
Friday, 25 September 2015

Primarii, către ministrul Agriculturii, Daniel Constantin:

„În loc să ne ajutaţi, ne daţi în cap!“

Sesiunea de depu­nere a proiectelor va fi deschisă pînă pe 30 noiembrie a.c.

 

 Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a fost prezent ieri la Colegiul Prefectural, unde a lansat sesiunea de primire a cererilor de finanţare pentru măsurile din PNDR 2014 - 2020, destinate investiţiilor de utilitate publică. Acesta a precizat că sînt puse la bătaie fon­duri de 552 milioane euro pentru investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică (submăsura 7.2), 97 milioane euro pentru investiţii asociate patrimonoiului cultural (submăsura 7.2), şi 25 de milioane euro pentru investiţii în dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii de acces agricolă (submăsura 4.3 - componenta agricolă). Ca de obicei, ministrul Agriculturii a vorbit mult, a promis la fel de mult, însă vom vedea în ce măsură va duce la îndeplinire aceste promisiuni. Sesiunea de depu­nere a proiectelor va fi deschisă pînă pe 30 noiembrie a.c. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 2296

Continuare
 
(3 voturi)
Thursday, 24 September 2015

Cumpăraţi România Mare!

 

Dacă vreţi să ajutaţi familia lui Corneliu Vadim Tudor, dar şi pentru amintirea Tribunului, cumpăraţi o România Mare, în care apar poemul Ultima cafea şi autograful poetului, de la chioşcurile de ziare Curierul zilei!

Comentarii (1) | Vizualizari: 2471

 
(2 voturi)
Thursday, 24 September 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Toamna piteşteană

Primăria Municipiului Piteşti organizează între 2 şi 11 oc­tombrie 2015 cea de-a X-a ediţie a manifestării „Toamna Piteşteană“. La tîrgul organizat de municipalitate în Piaţa Vasile Mi­lea şi în zona centrală a Piteş­­­tiului sînt expuse şi oferite spre vînzare produse agricole, agro-alimentare şi de artizanat, cu spe­cific de toamnă, alături de care sînt amenajate terase de alimen­taţie publică, ce oferă de asemenea produse specifice sezo­ului. Pe scena din Piaţa Vasile Milea sînt organizate spectacole de folclor şi muzică tînără, care vor întregi atmosfera de sărbă­toare tradiţională. Tariful pentru ocuparea domeniului public pe perioada manifestării este de 2 lei/mp/zi, fiind diminuat cu 50 % pentru producătorii din Zona Metropolitană Piteşti. 

A.Dumitru

Comentarii (1) | Vizualizari: 2032

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 24 September 2015

După vizita de săptămîna trecută, s-au conturat cîteva concluzii:

Chinezii vor să ne facă drumuri!

 

 După discuţiile de săptă­mîna trecută cu repre­-zen­tanţii unor compani de renume din China, apar şi primele rezultate: după 20 octombrie, reprezentanţii CJ Argeş, ai Guvernului şi ai Ambasadei Chinei la Bucureşti vor merge într-o vizită în regiunea Sichuan din China. Aici sînt circa 90 de milioane de locui­tori. Potrivit preşedintelui CJ Argeş, Florin Tecău, chinezii s-au arătat inte­resaţi să in­vestească în infras­truc­tură, construcţii de lo­cuinţe şi turism.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2259

Continuare
 
(1 vot)
Thursday, 24 September 2015

Vineri se semnează protocolul  

Francezii ne trimit rromii acasă

 

 Mîine, 25 septembrie, ora 10, în sala de şedinte a Con­­siliului Judeţean Argeş, va avea loc întîlnirea pentru semnarea unui acord între Oficiul Francez pentru Imigraţie şi Integrare, Instituţia Prefectului Argeş şi Consiliul Judeţean Argeş, destinat imple­mentării programului experimental franco-român de reinserţie a familiilor cetăţenilor români aparţinînd minorităţii rromilor din Argeş. Acordul va fi semnat de prefectul de Argeş, Mihail Oprescu, de preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău, şi de directorul Oficiului Fran-cez pentru Imigraţie şi Integrare in Romania, Hossein Mokry. 

Comentarii (2) | Vizualizari: 2488

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 24 September 2015

Cei care nu achită la timp suportă penalizările

Program prelungit la taxe şi impozite

 

 Municipalitatea Piteşti prelungeşte programul de în­casare a taxelor şi impozitelor locale pe 29 şi 30 sep­tembrie. Această decizie vine pentru că 30 septem­brie este al doilea termen scadent de plată a impo­zi­tului pe clădiri, pe terenuri şi pe mijloacele de trans­port pentru anul fiscal 2015. Cei care nu achită la ter­men trebuie să suporte majorările de întîrziere de 2% din cuantumul obligaţiilor fiscale neachitate în ter­men, calculate pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începînd cu ziua următoare termenului de sca­denţă şi pînă la data stingerii sumei datorate inclusiv.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2237

Continuare
 
(1 vot)
Thursday, 24 September 2015

Marius Bălan a dat în judecată organizatorii

Concursul la Judeţean, blocat!

 

 Blocaj la Spitalul Judeţean de Ur­genţă Piteşti! Acest blocaj vine după ce unul dintre concurenţii nemulţumiţi în urma organizării ultimului concurs pentru funcţia de manager al spitalului a chemat în judecată Consiliul de Adminis­traţie al unităţii medicale, Comi­sia de Concurs, Comisia de Solu­ţionare a Contestaţiilor şi Consi­liul Judeţean Argeş, solicitînd anularea concursului. În aceste condiţii, CJ Argeş nu mai poate organiza deocamdată un nou concurs pentru ocuparea funcţiei de manager pînă nu se tranşează situaţia în instanţă. Pînă acum au fost două concursuri, care nu au dat nici un cîştigător, iar săptă­mîna viitoare se va decide cine va prelua interimatul.

Comentarii (2) | Vizualizari: 2708

Continuare
 
(3 voturi)
Wednesday, 23 September 2015

Pitești, 23 septembrie 2015

Piteștenii votează, Șervețelul Carolino premiază!

 - cu sprijinul Caroli, cea mai votată școală din Pitești va fi premiată cu echipamente sportive pentru elevii clasei întâi-

 

ÎNCEPUTUL școlii reprezintă pentru elevii clasei întâi intrarea într-o nouă etapă a vieții lor, plină de provocări noi și activități tot mai intense. Pentru a fi alături de ei și a le asigura un start bun, Caroli îi susține cu echipamente sportive.

Comentarii (4) | Vizualizari: 3777

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 23 September 2015

Garda de Mediu a constatat la Cîmpulung:

În depozit zac 2.000 tone de deşeuri periculoase

 

 Prefectul de Argeş, Mihail Oprescu, a ţinut ieri să lămurească situaţia de­şeurilor periculoase şi nepericuloase de la Cîmpulung. Potrivit informaţiilor primite de la reprezentantul Guvernului în teritoriu, obligaţiile de mediu prevăd evacuarea de pe amplasamentul din Cîmpulung a 2.215 tone deşeuri periculoase şi a 1.055 tone deşeuri nepericuloase.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2254

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 23 September 2015

În loc să muncească,

Vor ajutor social de la Prefectură

 

Oamenii merg la Prefectura Argeş cu probleme de fond funciar, în căutarea unui loc de muncă sau vor o locuinţă socială. Acestea sînt principalele probleme cu care argeşenii au apelat la Prefectura Argeş de la începutul anului şi pînă la jumătatea lunii septembrie. În total, cei de la Compartimentul de Informare, Relaţii Publice şi Secretariat din cadrul Prefecturiii au înregistrat 14.186 documente.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2304

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 23 September 2015

Compartimentul Juridic al Prefecturii Argeş are o activitate intensă:

O mie de dosare în instanţă!

 

 Prefectura Argeş are 1.000 de dosare în instanţă. Ma­jo­ritatea sînt pe fond funciar, însă sînt şi unele care vizează revocarea unor hotărîri de Consilii Locale sau de CJ. Cele mai multe hotărîri adoptate şi atacate în instanţă de Instituţia Prefectului sînt din comuna Slobozia, mai precis opt.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2286

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 23 September 2015

Gral Medical şi AKH Viena “oferă o nouă sansă”  pacienţilor neoplazici din Argeş

 

 Foarte mulţi pacienţi din Piteşti au apelat la consultaţiile medicilor Austrieci, iar în urma consultaţiilor, Prof. Dr. Thomas Brodowicz a reuşit să ofere pacienţilor un diagnostic oncologic complet exact ca în Viena. La consultaţii au venit pacienţi cu o cazuistică diversificată, de la simpla prevenţie pentru pacienţii cu antecedente de cancer în familie, până la cazuri complexe de cancer cu recidivă şi în faze avansate ale bolii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2901

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 23 September 2015

Dacia luptă contra comerţului cu piese falsificate

Parbrize şi caroserii contrafăcute pentru Logan

 

 De la începutul anului, au fost distruse piese contrafăcute pentru maşinile Dacia şi Renault, cu o valoare estimată de prejudiciu de 200.000 de euro. Grupul Renault continuă campania de combatere a comerţului cu piese contrafăcute, fenomen care poate pune în grav pericol sănătatea şi siguranţa consumatorilor.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2527

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 23 September 2015

Pînă primesc fermierii banii de la stat,

APIA eliberează adeverinţe pentru credite

 

 Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început eliberarea de adeverinţe pentru beneficiarii Schemei de Plată Unică pe Suprafaţă si beneficiarii Plăţii redistributivă - Campania 2015, care intenţionează să acceseze creditepentru finanţarea activităţilor curente de la Băncile care au încheiat Convenţii cu Agenţia.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2414

Continuare
 
<< Start < Înapoi 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 10820 - 10850 din 12209


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Joi, 3.10.2019

--- 3.231 vizitatori unici ---

 
Flag Counter


PRchecker.info