Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
 Publicitate pdf
(0 voturi)
Friday, 11 September 2015

De nouă ani în Piteşti,

Avocatul Poporului, speranţa cetăţenilor

 

 Camera de Comerţ şi Industrie Argeş a organizat o dezbatere numită „Despre Avocatul Poporului şi atri­buţiile sale“. Alături de George Caval, preşedintele CCI Argeş, din partea instituţiei Avocatului Poporului au participat dr Mihaela Stănciulescu şi Marius Gher­ghina, expert coordonator al Biroului Teritorial Piteşti. Au fost prezenţi la eveniment oameni de afaceri, avocaţi, membri ai CCI etc.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1940

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 11 September 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Consililul de administraţie din şcoli

 Zilele trecute, Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a publicat pe site-ul instituţiei ordinul MECS pentru modificarea şi completarea Metodologiei - cadru de organizare şi funcţionare a consiliului de administraţie din unităţile de învăţămînt preuniversitar aprobat prin ordinul ministrului Educaţiei naţionale. În consecinţă, consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţămînt se vor constitui cu respectarea noilor prevederi legale. Cei interesaţi pot consulta documentul pe site-ul ISJ Argeş.   

  A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2170

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 10 September 2015

Ieri, Organizaţia Salvaţi Copiii a donat la Spitalul Judeţean

Aparat pentru nou-născuţii cu afecţiuni respiratorii

 

 Organizaţia Salvaţi Copiii a donat ieri secţiei Neona­to­logie din cadrul Spitalului Judeţean Argeş un aparat în valoare de 80.000 lei. Este vorba de un ventilator pentru suport respirator pentru nou-născuţi cu diverse patologii. Este un aparat vital, de viaţă şi de moarte, aşa cum a pre­cizat şefa secţiei Neonato­logie de la Judeţean, Mihaela Vintilă. La eveniment a fost prezentă şi Amalia Năstase, ambasadorul campaniei. Amalia este însărcinată în opt luni şi va aduce pe lume, pe 8 octombrie, un băieţel care va fi născut prin cezariană la Spitalul Regina Maria din Capitală.

Comentarii (2) | Vizualizari: 2057

Continuare
 
(3 voturi)
Thursday, 10 September 2015

Pentru asigurarea electricităţii parohiilor rurale şi schiturilor izolate,

Arhiepiscopia şi-a cumpărat microhidrocentrală

 

 Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a făcut în a­ceastă vară o achiziţie importantă. Este vorba de cumpărarea prin li­citaţie de la Hidroelec­trica a unei microhidro­centrale denumite Că­lugăriţa şi amplasate pe rîul Valea lui Stan. Pre­ţul microhi­drocentralei a fost de 1,7 milioane lei. 

Comentarii (2) | Vizualizari: 2468

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 10 September 2015

Alte ştiri pe scurt

 

30 de elevi premiaţi de Consiliul Judeţean

Vineri, reprezentanţii Consiliului Judeţean Argeş, împreună cu cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, vor premia 27 elevi care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi alţi 3 care au luat media 10 la Bacalaureat. Banii sînt asiguraţi din fondurile CJ Argeş. „Prin acest gest apreciem munca şi valoarea acestor tineri şi sper să fie un eveniment de promovare a valorii şi educaţiei în Argeş“, a explicat Florin Tecău, preşedintele CJ Argeş.   

   A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1831

Continuare
 
(2 voturi)
Thursday, 10 September 2015

Suedezii vin în Argeş

 

Vineri, începînd cu ora 10, o delegaţie din Suedia, formată din şase primari ai marilor oraşe, cinci preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii regionale, precum şi preşedintele şi vicepreşedintele Asociaţiei Suedeze a Autorităţilor Locale şi Regiunilor (SALAR), va efectua o vizită în Argeş. Scopul principal al vizitei îl reprezintă discuţii pe tema întoarcerii romilor acasă şi incluziunea acestora. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1924

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 10 September 2015

Renault Megan la Salonul Auto din Frankfurt

 

 La Salonul Auto de la Frankfurt, în perioada 17 - 27 septembrie, va fi prezentată publicului cea de-a patra generaţie a modelului compact Megane. Noul Renault Megane este mai jos şi mai  lat, cu un ampatament mai mare (respectiv distanţa dintre axele osiilor extreme ale unui vehicul).  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1839

Continuare
 
(1 vot)
Thursday, 10 September 2015

Dacia a produs 500.000 de motoare Energy TCe 90

O nouă realizare pentru Uzina de la Mioveni

 

 Uzina Mecanică şi Şasiuri Dacia a a ajuns la numă­rul 500.000 la producţia de motoare Energy TCe 90. Acestea sînt produse la Mioveni şi sînt incluse pe modelele Dacia - Lo­gan, Logan MCV, Sandero şi Sandero Stepway, dar şi Renault - Clio IV, Twingo. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2037

Continuare
 
(2 voturi)
Thursday, 10 September 2015

Proiect inedit pentru judeţul nostru

Personalităţi cooptate pentru promovarea Argeşului

 

 Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, a vorbit despre proiectul de înfiinţare a unui grup de iniţiativă pentru promovarea judeţului nostru. Mai mult, Tecău spune că a vorbit cu mai multe perso­nali­tăţi din diverse domenii de activitate despre această iniţiativă, cooptîndu-i pe aceştia pentru promovarea Argeşului la nivel naţional.

Comentarii (2) | Vizualizari: 2133

Continuare
 
(4 voturi)
Wednesday, 09 September 2015

Nu vom scăpa de imigranţi

Se caută cazare pentru sirieni în Argeş!

 

 Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a inventariat locurile din căminele şcolare şi universitare, la solicitarea Ministerului Educaţiei Naţionale. Apoi s-au identificat şi cele disponibile. Aceste locuri ar putea fi puse la dispoziţia refugiaţilor, ţara noastră fiind pregătită să primească aproape 1.700 de imigranţi, conform informaţiilor centrale. În total, la nivelul judeţului Argeş sînt disponibile 904 de locuri de cazare, 1.370 de hrănire şi asistenţă medicală, socială, psihologică, religioasă şi de comunicare cu misiunile diplomatice.

Comentarii (6) | Vizualizari: 3664

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 09 September 2015

Lucrările la parcarea de la Primărie continuă

 

 Parcarea din faţa Primăriei Piteşti prinde contur. Autorităţile locale anunţă că investiţia pentru extinderea parcării este în plină desfăşurare şi va continua şi săptămîna viitoare. Potrivit informaţiilor primite de la viceprimarul Cornel Ionică, se lucrează continu şi la alte proiecte.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1816

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 09 September 2015

Şase angajaţi protestează în poarta Combinatului

Greva foamei la Arpechim!

 

 Şase angajaţi de la Ser­vi­ciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă - Divizia Pe­tro­chimică Bradu au in­trat în greva foamei, du­pă ce au aflat că vor ră­mîne fără loc de muncă. Aceştia acuză condu­ce­rea că nu s-au respectat criteriile de disponibili­za­re. Oamenii au demarat greva foamei în faţa ins­tituţiei, explicînd faptul că există posibilitatea să li se alăture şi alţi angajaţi. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2639

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 09 September 2015

Eliberarea adeverinţelor necesare fermierilor pentru credite, întîrziată

Afectaţi de secetă, neajutaţi de minister!

 

 Fermierii care vor să înceapă campania de toamnă şi nu au banii necesari mai au de aşteptat pînă pot lua de la APIA adeverinţele necesare pentru creditare. Si­tuaţia în agricultură este extrem de dificilă, pe fondul secetei înregistrîndu-se pierderi însemnate, iar despă­gubirile nu se ştie cînd vor fi primite. Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) va elibera adeverin­ţele de creditare, pentru sectorul vegetal, în perioada 15 - 20 septembrie, a anunţat secretarul de stat în Mi­nisterul Agriculturii, Daniel Botănoiu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1950

Continuare
 
(2 voturi)
Wednesday, 09 September 2015

În luna septembrie, la Clinik Med:

Ecografii ginecologice, la preţ avantajos

 

 În această lună clinica facilitează efectuarea unei ecografii endovaginale/ transvaginale, la preţ avantajos. Ecografiile sînt efectuate de dr Mahmoud Mahmoud, medic primar obstetrică ginecologie, şi dr Birjandi Masoumeh, medic specialist gine­colog din Bucureşti.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2247

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 09 September 2015
Din cauza secetei,

Fructe mai puţine şi mai mici

 

 Seceta din această vară a creat mari probleme şi în pomicultură. Din cauza temperaturilor extreme, fructele româneşti vor fi în acest an mai puţine, dar şi mai mici. Specialiştii afirmă că producţiile de fructe vor scădea cu pes­te 20% din cauza secetei prelungite.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1941

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 09 September 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Energia electrică pentru irigaţii, subvenţionată

Conform unui document postat pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Guvernul urmează să adopte o ordonanţă de urgenţă pentru a veni în sprijinul fermierilor prin subvenţionarea costurilor curentului pentru irigaţiile din acest an. Cheltuielile cu energia electrică reprezintă circa 85% din valoarea tarifului de livrare a apei pentru irigaţii. În perioada 2007 - 2009, energia electrică pentru irigaţii a fost subvenţionată de la bugetul de stat în proporţie de 90%. După încetarea subvenţiilor la energia electrică, suprafeţele contractate şi irigate au scăzut comparativ cu anul 2009, ultimul an al subventionării astefel: în anul 2009 suprafaţa contractată a fost de 563.791 ha şi cea irigată de 294.028 ha, în timp ce în anul 2014 suprafaţa contractată a fost de 323 mii ha, iar suprafaţa udată a fost de 127 mii ha. Din datele MADR rezultă că suprafeţele contractate şi irigate au scăzut atunci cînd producătorii agricoli nu au mai beneficiat de energie electică subvenţionată. În această situaţie, valoarea cheltuielilor cu energia electrică pentru o suprafaţă contractată în anul 2015 de 350 mii ha este de 29,3 milioane lei în situaţia suportării de la bugetul de stat în proporţie de 100%.    

A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1908

Continuare
 
<< Start < Înapoi 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 10882 - 10912 din 12177


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Derby pentru supremaţie!
SPER IN 3 PCT. DACA INVINGEM PETROLUL INTRAM SIGUR IN CURSA PENTRU PROMOVARE.DACA NU , E CAM GREU.
15/11/19 12:24 Mai mult...

A început Postul Crăciunului!
Pt.unele doamne(se văd ele singure in oglindă si pe cântar!), Postul Crăciunului este un Dar...de la Mântuitorul!
15/11/19 11:36 Mai mult...

Derby pentru supremaţie!
Meci foarte greu,intr-adevar! De data aceasta trebuie sa fim mult mai impulsivi si mai hotarati decat in meciul cu UTA. ...
15/11/19 09:49 Mai mult...

Klaus Iohannis nu se sfieşte să arate că e bărbat, arian...
Ce crestere economica a fost cand in buzunarul omului de rand nu ramane nimic. Inflatia cred ca tot din cauza presedint...
15/11/19 07:15 Mai mult...

Ce părere aveţi despre faptul că Primăria nu mai organiz...
DlAlexandru fara femeia de serviciu ca am inteles ca anu au nici femeie de servicu ... sararaca de ce o bagati in oala l...
14/11/19 21:34 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Joi, 3.10.2019

--- 3.231 vizitatori unici ---

 
Flag Counter


PRchecker.info