Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
 Publicitate pdf
(6 voturi)
Thursday, 09 April 2015

Atenţie de unde cumpăraţi brînză şi carne!

Febra Q în Piteşti! 

După trei săptămîni plimbat de la un spital la altul în Piteşti, abia ieri medicii de la Matei Balş i-au pus diagnosticul!

 

 Atenţie de unde cumpăraţi brînză şi carne, fiindcă vă puteţi îmbolnăvi! Un bărbat de 42 de ani, din Piteşti, a fost diagnosticat, la Institutul Matei Balş din Capitală, cu febra Q, o boală infecţioasă rară care poate evo­lua cu complicaţii ale organelor interne. Potrivit unor surse medicale, L.P. s-a îmbolnăvit în urma consumu­lui de brînză de la animale infectate cu bacteria care provoacă febra Q, cunoscută şi ca Boala Derrick-Burnet. Autorităţile urmează să efectueze o anchetă pentru a depista persoana de la care bărbatul a cumpărat brînza şi a face analize animalelor de la care a fost colectat laptele.    

Comentarii (6) | Vizualizari: 5489

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 08 April 2015

Pentru că n-au inventariat bunurile din şcoli,

Profesorii, lăsaţi fără salarii de Paşte!

 

 Zeci de cadre didactice din Căteasca sînt la un pas să fie lăsate fără salarii înainte de Paşte, asta deşi la nivel naţional s-a decis ca banii la bugetari să ajungă înainte de aceste sărbători. Această situaţie de la Căteasca este ca urmare a faptului că, din cîte spune primarul, responsabilii unităţilor educaţionale nu au înaintat raportările cu inventarul bunurilor din şcoli. Cu toate acestea, inspectorul şcolar general spune că cei 40 de profesori îşi vor primi salariile înainte de Paşte.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3141

Continuare
 
(1 vot)
Thursday, 09 April 2015

Magazine, instituţii, transport în comun, bănci şi farmacii

Program de Paşte

 

 Sărbătorile Pascale se apropie, iar pregătirile au intrat în linie dreaptă şi toţi ne-am dori să fim liberi, în această perioadă, ca să stăm cît mai mult cu familia şi prietenii. Dar întotdeauna există situaţii cînd ai nevoie să te deplasezi undeva, îţi trebuie un medicament de la farmacie, îţi dai seama că proviziile sînt pe sfîrşite sau vrei să scoţi bani din bancă ori de la bancomat. Ca să nu găseşti închis la aceste instituţii, trebuie să ştii ce program au, de Paşte.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3781

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 08 April 2015

Pe primul trimestru din acest an,

Mii de paşapoarte eliberate!

 

La Serviciul Paşapoarte, în primele trei luni ale anului în curs au fost eliberate 1.592 de paşapoarte electronice. De departe, potrivit in­formaţiilor primite, cele mai multe paşapoarte eliberate la un punct de lucru mobil au fost la Cîmpulung. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2107

Continuare
 
(2 voturi)
Wednesday, 08 April 2015

A doua zi de Paşte, putem cîştiga bani de pe urma cumpărăturilor

Loteria bonurilor fiscale!

 

 Veste bună pentru argeşeni! Prima extragere ocazională a Loteriei bonurilor fiscale va avea loc pe 13 aprilie, a doua zi de Paşte, cu fond de premiere 1 milion lei. Pentru 2015, prima extragere lunară va fi în iulie, dar vor putea fi organizate şi extrageri ocazionale, de Paşte, de Crăciun etc.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2975

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 08 April 2015

După Paşte,

Se va da startul la depunerea cererilor la APIA

 

 A fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul 619 cu privire la normele de eligibilitate a fermierul în vederea accesării măsurilor de sprijin din perioada 2015 - 2020. Potrivit directorului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Argeş, Marius Stroescu, în acest ordin  este precizat faptul că se vor primi cereri unice atît pentru sectorul vegetal, cît şi pe zootehnie, pînă pe 15 iunie a.c. inclusiv.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2828

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 08 April 2015

Cadrele medicale au protestat, ieri, în Capitală

„Sănătatea vrea respect, nu să ne trageţi în piept!“

 

 Sindicaliştii Federaţiei Sanitas au organizat pichetări, ieri, de Ziua Mondială a Sănătăţii, la sediile ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor, cerînd creşterea veniturilor tuturor angajaţilor din sănătate şi din asis­tenţă socială, acor­da­rea sporurilor şi finan­ţarea adecvată a uni­tăţilor sanitare de stat. La fiecare minister, au fost aproximativ 200 de protestatari.

Comentarii (1) | Vizualizari: 3003

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 08 April 2015

Pentru a intra în atmosfera Sfintelor Sărbători, ţineţi cont de anumite reguli!

Masa festivă de Paşte

 

 Nu mai este mult pînă la Paşte, iar indife­rent dacă veţi avea musafiri sau alegeţi să petreceti doar alături de cei din familie, trebuie să aveţi o masă elegantă, care să vă introducă în spiritul Sărbătorii Pascale. Iată cîteva idei care vă pot fi de ajutor la aşezarea mesei de Paşte.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2971

Continuare
 
(4 voturi)
Wednesday, 08 April 2015

Diferenţă de la cer la pămînt la clienţi, între cele două pieţe

În Ceair, potop, în Smîrdan, pustiu!

 

 Mai sînt cîteva zile pînă la Paşte, iar gos­podinele şi-au făcut deja listele de cum­pă­rături, astfel încît de pe masa de săr­bă­tori să nu lipsească preparatele tradiţio­nale: carne de miel, pastramă, drob, co­zonaci şi ouă roşii. În pieţele din Piteşti, marfă este din belşug. În privinţa clien­ţi­lor, între pieţele Ceair şi Smîrdan era, ieri, o mare diferenţă.

Comentarii (2) | Vizualizari: 3799

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 08 April 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Puteţi alege arbitrii ce judecă litigiul

Argeşenii care vor să scape de termenele lungi şi de procedurile greoaie de la instanţele judecătoreşti pot opta pentru posibilitatea de a-şi alege singuri arbitrii ce judecă litigiul. Astfel, puteţi opta pentru Curtea de Arbitraj de pe lîngă Camera de Comerţ şi Industrie Argeş care oferă servicii de arbitraj instituţionalizat pentru soluţionarea litigiilor interne şi internaţionale. Pentru aceasta e suficient să includeţi în contracte o clauză arbitrală. Sentinţa arbitrală produce aceleaşi efecte şi se execută ca şi o hotărîre judecătorească.  

    A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2796

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 08 April 2015

Începînd de astăzi, la Casa de Pensii,

Se dau bilete de tratament

 

 Ieri, la sediul Casei Jude­ţene de Pensii Argeş, s-a afişat repartiţia biletelor de tratament balnear pen­tru seria 5, datele de ple­care fiind  21, 22, 23 şi 24 aprilie  2015. Aceasta poate fi consultată şi pe site-ul instituţiei, www. cjparges.ro.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2986

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 08 April 2015

De Paşte, chiar dacă nu au bani, se împrumută pentru a avea ce pune pe masă

Mielul şi pasca, preferatele piteştenilor

 

 Piteştenii consideră sărbătorile de Paşte foarte importante pentru ei, aproape toţi înroşesc ouă în casă, se declară religioşi şi spun că merg des la biserică, chiar dacă nu se spovedesc decît rareori. Acestea sînt cîteva dintre concluziile ce reies din sondajul de opinie pe care l-am realizat zilele trecute în centrul oraşului. Cei inter­vievaţi ne-au spus ce vor face de Paşte, dacă masa le va fi mai bogată sau mai săracă decît anul trecut şi ce bucate ne le vor lipsi în această zi specială. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3001

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 08 April 2015

Dr Adrian Tase vă recomandă ca, după post, să nu faceţi excese

Festinul pascal vă poate băga în spital!

 

 Sîntem în Săptămîna Mare, apogeul postului pascal. Trăim momente de recu­legere, de împăcare sufle­tească. Evident că fiecare credincios posteşte după puterile sale. Vrem totuşi să atragem atenţia asu­pra unor excese. Cardio­logul Adrian Tase atrage atenţia asupra exceselor din perioada sărbătorilor de Paşte. Există persoane foarte motivate din punct de vedere spiritual care ţin în întregime postul Paştelui, iar în unele zile din Săptămîna Mare, post negru. Aceste persoane dovedesc o voinţă extra­ordinară. Totuşi, excesul în această direcţie poate duce la astenie (obosea­lă), scăderea toleranţei la efort (fatigabilitate), sindrom anemic.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2982

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 08 April 2015

Au un mare rol în aducerea sărbătorii în suflet şi în casă

Aranjamente florale, de Paşte

 

 Cea mai importantă sărbătoare a creştini­lor, Paştele, este un moment ideal pentru a ne petrece timpul împreună cu familia şi prietenii şi a le face cadouri celor dragi. A­ceste momente, precum şi darurile oferite pot fi însoţite de aranjamente florale de pri­­măvară. Despre acestea am aflat mai mul­te de la Olga Panaete, patroana Flo­ră­riei Olga.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2972

Continuare
 
(2 voturi)
Tuesday, 07 April 2015

Începînd de mîine, la Piteşti Mall,

Oferte educaţionale la Parada Liceelor

 

 Consiliul Judeţean al Elevilor Argeş organizează, în săptămîna „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!“, evenimentul Parada Liceelor. Tîrgul Universităţilor. Tîrgul ONG-urilor. Acesta va avea loc mîine, 8 aprilie 2015, între orele 10 - 18, la Piteşti Mall. CJE Argeş susţine, pentru al patrulea an consecutiv, elevii claselor a VII-a şi a VIII-a, venind în sprijinul acestora prin organizarea evenimentul ce poartă numele Parada Liceelor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2909

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 07 April 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Şahul, promovat în şcoli

Preşedintele Federaţiei Române de Şah, Sorin Avram Iacoban, a fost prezent, ieri, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, pentru o acţiune de promovare a şahului în şcoală. Cu această ocazie, deputatul PSD de Iaşi şi preşedintele Federaţiei Române de Şah, Iacoban, a donat pentru opt şcoli din Argeş materiale didactice necesare orei de şah: 10 table de şah, o carte despre acest sport al minţii şi o tablă mai mare de şah. Această acţiune vine în contextul în care disciplina şah intră în curricula opţională din anul şcolar 2015 - 2016 şi se va putea face în doi ani la gimnaziu, la pregătitoare şi la I sau la I şi la a II-a.

 A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2328

Continuare
 
<< Start < Înapoi 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 11688 - 11718 din 11946


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Şeful de post a falsificat acte din dosar
Puteti publica aici dezminti si oricum aveti dreptul la replica adresandu-va ziarului printr-o scrisoare deschisa.In ult...
20/10/19 19:14 Mai mult...

Mircea Vintilă, preşedintele juriului
"Intra­rea este liberă, în limita locu­rilor disponibile." ... Multi vor ramane pe afara.
19/10/19 20:42 Mai mult...

Maşinile diesel şi pe benzină interizse de UE
Sa vedem ce se va intampla cand 100% din masinile care circula in UE vor fi electrice: - cozi la statiile de incarcare ...
19/10/19 15:26 Mai mult...

Debut cu stângul pentru Badea!
Dl ai dreptate așa este trebuie jucatori de valoare în special Fundași Centrali . Aveam așteptări mari pt că echip...
19/10/19 08:41 Mai mult...

Romii din Merişani au devastat hanul!
Păcat. Uite eu nu am unde sa mă duc cu copil mic de 2 ani și 4 luni. Soțul meu este consumator anrait de alcool. Și...
18/10/19 19:02 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Joi, 3.10.2019

--- 3.231 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info