Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Se opreşte curentul în Albota     *** ️Dacă spun că eşti prost, asta nu este fake news     *** Vor fi montate containere îngropate      *** Se fură lalelele şi gardul viu      *** Transport de lemne ilegal      *** Gabi a pierdut lupta cu boala!     *** Spărgătorul, prins la păcănele!     *** Escrocul plasat în arest la domiciliu    *** „Ieri transfer de contribuţii, astăzi sporuri îngheţate!”     *** Jurnaliştii pricepuţi şi să tragă cu arma!    *** Ionică a contestat demiterea!    *** Sfinţii zilei      *** Investiţii şi decizii importante!     *** Pui cu sos de şofran     *** Evenimente 21 martie de-a lungul vremii     *** Cupa primăverii la şah     *** „Donbass” şi „Charleston” la Cinema„Bucureşti”     *** „Fum de tavernă” cu Mărgineanu      *** Mălăele, în „Cafeneaua“      *** Echipamentul de protecţie, obligatoriu      *** Vali Porcişteanu la startul Trofeului Serus!      *** Victorie pe terenul oltenilor    *** Denisa Dragomir, pe podium în Spania!    *** CS Mioveni, televizată de două ori    *** Mioveniul, gazdă a turneului semifinal    *** Liga I    

 Publicitate pdf
Ziua Femeii Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 08 martie 2019

Sfinţii zilei

Ziua Femeii 


În această lună, în ziua a opta, pomenirea preacuviosului părintelui nostru Teofilact Mărturisitorul, episcopul Nicomidiei. Fericitul Teofilact se trăgea de fel din părţile Răsăritului. Şi petrecându-şi viaţa cu bine încă de copil, mai târziu, prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu, a plecat de acolo şi a venit la Constantinopol. Aici, el s-a împrietenit, cu timpul, cu cel ce se găsea mai mare peste slujitorii de taină ai palatului împărătesc, şi a fost primit şi el în slujba lor. Iar acesta era Tarasie, marea podoabă a Ortodoxiei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 337

Continuare
 
Au început înscrierile la clasa pregătitoare Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 08 martie 2019

Părinţii îşi doresc o şcoală cît mai bună

Au început înscrierile la clasa pregătitoare


Prima etapă din procesul de completare şi depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învăţămîntul primar se desfăşoară între 4 şi 22 martie. Părinţii/tutorii legal instituiţi/reprezentanţii legali pot completa cererea-tip de înscriere online sau la secretariatul unităţii de învăţămînt în care se doreşte înscrierea copilului, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 443

Continuare
 
Sicriul lui Carol al II-lea, depus la Curtea de Argeş Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 08 martie 2019

 

Sicriul lui Carol al II-lea, depus la Curtea de Argeş


Astăzi, la ora 18:00, 11 militari ai Batalionului Vânători de Munte 33 „Posada“ din Curtea de Argeş vor scoate sicriul Regelui Carol al II-lea din capela din curte şi îl vor duce în Vechea Catedrală, unde va fi aşezat pe catafalc. Stindardul Regelui, cel original, repatriat din Portugalia în 2003, şi o coroană albă de flori vor fi aşezate deasupra.

Comentarii (1) | Vizualizari: 831

Continuare
 
Angajatorii trebuie să vă protejeze vederea Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 08 martie 2019

Dacă lucraţi în faţa monitorului unui computer,

Angajatorii trebuie să vă protejeze vederea


Angajaţii care muncesc în faţa monitorului unui computer trebuie să fie protejaţi. Conform ITM Argeş, angajatorul trebuie să planifice sarcinile angajatului astfel încît folosirea zilnică a ecranului să fie întreruptă periodic prin pauze sau schimbări de activitate, ce reduc suprasolicitarea ochilor. Lucrătorii ce folosesc un monitor trebuie să beneficieze de un examen corespunzător al ochilor şi al vederii efectuat de o persoană care are competenţa necesară înainte de începerea activităţii, prin examenul medical la angajare. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 640

Continuare
 
Educaţie rutieră în şcoli Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 08 martie 2019


Educaţie rutieră în şcoli

Luni, elevii Şcolii Gimnaziale „Negru Vodă” din Piteşti, au desfăşurat o activitate de educaţie rutieră cu tema “Strada şi pericolele ei!” coordonată de prof. Lupşă Adela alături de Poliţia Locală  Piteşti. Activitatea desfăşurată face parte dintru-un proiect mai amplu, intitulat “ Stop! Viaţa are Prioritate!“, unde elevii au fost informaţi şi consiliaţi cu privire la cunoaşterea regulilor de circulaţie şi reducerea riscului victimal în rîndul pietonilor. Mediul educaţional comunitar, prin parteneriatul cu Poliţia Locală, cristalizează şi realizează procesul de educaţie continuă iar valenţele educaţiei sînt întregite de cadrele didactice ale şcolii, alături de consilierul educativ, prof. Elena Fieraru şi coordonat de directorul şcolii, Aurelian Costache. 
  M.Duinea

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 433

Continuare
 
Evenimente 7 martie de-a lungul vremii Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 07 martie 2019


Evenimente 7 martie de-a lungul vremii

- 161: Împăratul Antoninus Pius moare şi este succedat de fii săi adoptivi Marcus Aurelius şi Lucius Verus.
- 1395: Mircea cel Bătrân şi regele Sigismund de Luxemburg au încheiat la Braşov un tratat de cooperare militară antiotomană.
- 1441: Iancu de Hunedoara a devenit voievod al Transilvaniei. El deţinea această funcţie pe lângă cea de comite al Timişoarei şi de ban al Severinului (1441 – 1456).
- 1471: Radu cel Frumos, fratele lui Vlad Tepeş, a atacat Moldova, dar Stefan cel Mare l-a învins la Soci, lângă Bacău. Domnul muntean, supus turcilor, a izbutit să scape fugind.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 322

Continuare
 
Papiote de viţel Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 07 martie 2019


Papiote de viţel

TIMPI DE PREPARARE:
Timp de gătire: 25 min
Gata în: 25 min

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 313

Continuare
 
Greşeli, conflicte dar şi iubire! Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 07 martie 2019

Horoscop 7 Martie 2019

Greşeli, conflicte dar şi iubire!


Dovezi. Se vor cere multe dovezi care să arate veridicitatea a tot ce spui, a tot ce deţii, simţi şi gîndeşti. Este o perioadă cu suişuri şi coborîşuri, cu momente tensionate, dar şi cu multe clipe fericite. Planul profesional şi cel personal se împletesc perfect.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 585

Continuare
 
Sfinţii zilei Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 07 martie 2019


Sfinţii zilei

În această lună, în ziua a şaptea, pomenirea sfinţilor mucenici, care au fost episcopi în Cherson: Efrem, Vasilevs, Evghenie, Agatodor, Elpidie, Capiton şi Eterie.

În anul al şaisprezecelea al împărăţiei lui Diocleţian, Hermon, episcopul Ierusalimului, a trimis episcopi la diferite neamuri, ca să propovăduiască cuvântul Domnului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 483

Continuare
 
Reteţe de mucenici Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 07 martie 2019


Reteţe de mucenici

Mucenici munteneşti

TIMPI DE PREPARARE:
Timp de preparare: 30 min
Timp de gătire: 60 min
Gata în: 90 min

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 413

Continuare
 
Tradiţii şi obiceiuri de 40 de Mucenici Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 07 martie 2019

Pe 9 martie este mare sărbătoare pentru creştinii ortodocşi

Tradiţii şi obiceiuri de 40 de Mucenici


Sărbătoarea Mucenicilor este cea mai populară sărbătoare a primăverii, înaintea Paştelui. În ziua de 9 martie, creştinii ortodocşi îi prăznuiesc pe cei 40 de mucenici, zi în care femeile dau de pomană mucenici copţi sau fierţi, iar bărbaţii beau 40 de pahare de vin pentru a fi sănătoşi. Mucenicii erau soldaţi creştini ce făceau parte din armata lui Licinius unul dintre cei mai mari prigonitori ai creştinilor. După ce au fost supuşi la grele chinuri pe care aceştia le-au primit cu bucurie, văzînd că nu vor să-şi lepede credinţa în Hristos, guvernatorul oraşului a poruncit să fie mînaţi ca nişte vite în lac şi să moară acolo de frig.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 626

Continuare
 
„Antigona“, o poveste de dragoste Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 07 martie 2019


„Antigona“, o poveste de dragoste

Duminică, de la  ora 18:30, în Sala Mare a Teatrului „Alexandru Davila”,  sînteţi aşteptaţi la  spectacolul „ANTIGONA”, în regia lui Mc Ranin, după „Oedip rege” şi „Antigona“ de Sofocle, în Sala Mare a Teatrului „Alexandru Davila”. „Antigona” vorbeşte despre dragoste şi devotament, însuşiri nobile ale sufletului omenesc. Gesturile ei sunt exemplare aşa cum trebuie să fie gesturile unor conducători cu aleasă educaţie. Spectacolul este şi despre Frumos, ce apropie teatrul-dans, teatrul-imagine, teatrul de actor de percepţia publicului instruit sau dornic de educaţie prin cultură. Din distribuţie fac parte actorii: Constantin Florescu, Ramona Olteanu, Oana Marcu, Gabriel Gheorghe, Dan Andrei, Vasile Pieca, Daniela Butuşină Paula Chirilă / Daniela Butuşină, Robert Tudor şi Petrişor Stan.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 351

Continuare
 
Mai mulţi şomeri în Argeş Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 07 martie 2019

Conform unei statistici pe luna ianuarie a AJOFM,  

Mai mulţi şomeri în Argeş


Numărul celor care nu au un loc de muncă a crescut în luna ianuarie. Nicolae Bădescu, director executiv la Agenţia Judeţeană pen­tru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, ne-a spus că, la sfîrşitul lunii ianuarie, numărul total al şomerilor înregistraţi a fost de 8.509 de persoa­ne, din care 2.037 îndemnizaţi şi 6.472 neindemnizaţi.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 421

Continuare
 
S-a renunţat la schimbarea orei de vară şi iarnă Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 07 martie 2019


S-a renunţat la schimbarea orei de vară şi iarnă

Comisia pentru Transport şi Turism (TRAN) din Parlamentul European (PE) a votat luni favorabil propunerea ca începînd din anul 2021 să se renunţe la schimbarea orei de vară şi de iarnă în Uniunea Europeană. Astfel, schimbarea orei în ultima duminică din martie 2021 va fi ultima pentru ţările din Uniunea Europeană care decid să-şi păstreze permanent ora de vară. Totodată, statele care  preferă să rămînă la ora standard, cunoscută şi drept „ora de iarnă’’, vor face această ultimă schimbare în ultima duminică a lunii octombrie 2021. Pînă în martie 2020, ţările membre trebuie să anunţe Comisia Europeană cu privire la decizia lor. Românii vor da ceasul cu o oră înainte în noaptea ce desparte 30 martie de 31 martie 2019, iar ora 03:00 va deveni ora 04:00. De asemenea, ziua de 31 martie va avea doar 23 de ore, în loc de 24 de ore.   
 M.Duinea

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1077

Continuare
 
Despre copii,copilărie şi drepturi Imprimare E-mail
(5 voturi)
miercuri, 06 martie 2019


Despre copii, copilărie şi drepturi

Codul Muncii 2019 actualizat:
Art. 111
Timpul de muncă reprezintă orice perioadă în care salariatul prestează munca, se află la dispoziţia angajatorului şi îndeplineşte sarcinile şi atribuţiile sale, conform prevederilor contrac- tului individual de muncă, contractului colectiv de muncă aplicabil şi/sau ale legislaţiei în vigoare.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 692

Continuare
 
Percheziţii pentru fraude informatice Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 06 martie 2019

Le promiteau locuri de muncă, dar făceau credite pe numele lor

Percheziţii pentru fraude informatice

Aveţi grijă cui daţi actele de identitate


Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Ploieşti şi Piteşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti, au efectuat ieri 12 percheziţii, în judeţul Argeş, la locuinţele unor persoane  bănuite de fraude informatice pentru obţinerea de credite on-line.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 894

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 125 - 155 din 10016


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

Procedura de debranșare
Procedura de debransare este la limita legalitatii sau chiar incalca dreptul cetateanului de asi alege sistemul de incal...
21/03/19 11:36 Mai mult...

Dacă spun că eşti prost, asta nu este fake news
Aha - din aceste consideratii despre ce este Fake News si ce nu este, cititorul de presa 'mainstream' trebuie sa aju...
21/03/19 10:27 Mai mult...

Dacă spun că eşti prost, asta nu este fake news
Domnule Smeoreanu, va rog, saptamana viitoare sa compuneti o scrisoare, asa cum ati facut in articolul trecut, catre un ...
21/03/19 08:05 Mai mult...

Dacă spun că eşti prost, asta nu este fake news
Nu mai departe de ieri, Fidesz, care ar putea fi profesor in diseminare de fake news presei de tip cartel din România a...
21/03/19 06:43 Mai mult...

Justiţia pe timpul lui Kovesi şi după...
CE TREABA ARE SITUATIA ACESTUI DOMN C..., CU KEOVESI? CINE A JUDECAT PROCESELE? KOVESI?? ANTENA 3 E AICI??
20/03/19 16:09 Mai mult...

Exclusiv

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Google Analytics

Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info