Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
 Publicitate pdf
(0 voturi)
Wednesday, 24 July 2019


Evenimente

- 1534: Exploratorul francez Jacques Cartier plasează o cruce pe Peninsula Gaspé şi ia în posesie teritoriul, în numele regelui Francisc I al Franţei.
- 1567: Maria, regină a Scoţiei este forţată să abdice şi este înlocuită de fiul ei în vârstă de un an, Iacob al VI-lea.
- 1772: S-a desfăşurat Congresul de pace de la Focşani şi Bucureşti. Delegaţiile Moldovei şi Ţării Româneşti au cerut independenţa de fapt, sub garanţia Austriei, Rusiei şi Prusiei, şi unirea celor două ţări româneşti. (24 iulie 1772-22 martie 1773)

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 311

Continuare
 
(2 voturi)
Wednesday, 24 July 2019

În cadrul taberei SOLAR ROMA,

Se organizează cursuri gratuite de engleză și inițiere PC


Ion Viorel Mihalcea, preşedintele Asociaţiei pentru Tineret Solaris, şi-a propus ca şi în această vară să continuie tradiţia organizării de tabere cu diverse tematici pentru copii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 556

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 23 July 2019

A crescut numărul animalelor sacrificate

Mâncăm mai multă carne de vită şi pasăre


Conform datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică, numă­rul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut în mai la bovine şi la păsări, comparativ cu luna precedentă, dar şi cu perioada similară din 2018, şi au scăzut la porcine, ovine şi ca­prine.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 248

Continuare
 
(1 vot)
Tuesday, 23 July 2019


Secţia Pediatrie de la Mioveni, utilată


Zi de zi, loturi de echipamente medicale şi nemedicale, mobilier şi diverse elemente pentru interior sau exterior ajung la noul spital din Mioveni. Se fac ultimele retuşuri şi finisaje la lucrările de amenajări interioare în spaţiile administrative, în timp ce echipamentele sunt amplasate şi montate în noile saloane şi în sălile unde vor fi efectuate intervenţiile medicale.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 440

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 23 July 2019


Întâlniri ANAF - contribuabili, pe tema dotării cu noile case de marcat


Agenţia Naţională de Administrare Fiscală organizea­ză, în luna iulie, întâlniri cu contribuabilii, precum şi cu distribuitorii şi unităţile acreditate de service pentru AMEF. În cadrul întălnirilor, toate întrebările contribuabi­lil­or cu privire la tema  „Case de marcat: facilităţi, obli­ga­ţii, termene“ vor primi un răspuns adecvat din partea specialiştilor ANAF.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 420

Continuare
 
(1 vot)
Tuesday, 23 July 2019

Un nou proiect de lege adoptat

Fără lumini personalizate pe maşini!


Senatul a adoptat săptămâna trecută, un proiect legislativ care prevede interzicerea deţinerii, montării sau folosirii pe autovehicule a sistemelor care peturbă buna funcţionare a dispozitivelor de supraveghere a traficului, respectiv a sistemelor personalizate, nestan­dar­di­zate, care luminează puternic. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 550

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 23 July 2019


Dezbatere - „Ştiinţa sub semnul conştiinţei”

Centrul Cultural Piteşti organizează dezbaterea interactivă, cu tema „Ştiinţa sub semnul conţtiinţei”, susţinută de prof.univ.dr. Ion Iorga Şiman, astăzi, de la ora 16,30, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărţii. Evenimentul se înscrie în proiectul de dezvoltare personală, sub genericul „Viaţa merge înainte”, coordonat şi moderat de poeta Simona Vasilescu. Originar din judeţul Giurgiu, stabilit la Piteşti, Ion Iorga Şiman a predat fizica timp de 43 de ani la Universitatea Piteşti, a publicat numeroase articole şi cărţi de specialitate, cea mai recentă fiind lucrarea cu titlul „Teoria stringurilor”. Profesorul Ion Iorga Şiman promovează învăţământul holistic şi şi-a extins studiile în domenii interdisciplinare, cum ar fi econo-fizica, socio-fizica, psihologie cuantică.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 308

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 23 July 2019


Zilele culturii rrome la Câmpulung


Cu ocazia zilelor muncipiului Câmpulung pentru prima dată în oraşul de la poalele Mateiaşului s-au organizat Zilele Culturii Rrome. Locaţia aleasă a fost stadionul municipal din Câmpulung. Zeci de rromi din nordul judeţului Argeş au răspuns prezent la invitaţia iniţiatorului acestui eveniment, Marian Neagoe, liderul rromilor. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 438

Continuare
 
(1 vot)
Tuesday, 23 July 2019


ÎPS Calinic la hramul Bisericii Sfânta Marina din Câmpulung


Miercuri, 17 iulie când Biserica Ortodoxă a prăznuit pe Sfânta Mare Muceniță Marina, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei Marina din municipiul Câmpulung, binecuvântând preoţii slujitori şi credincioşii prezenţi în număr mare la rugăciune.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 365

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 23 July 2019


Revin ploile!

Meteorologii au realizat prognoza vremii până pe 4 august. Potrivit acesteia,  vremea se va răci până mâine, inclusiv, astfel că în data de 24 iulie media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul valorii de 28 de grade Celsius. Până la sfârşitul acestei săptămâni se va încălzi din nou, iar media temperaturilor maxime va creşte cu 4 grade.  Săptămâna viitoare maximele termice vor rămâne relativ constante. Media temperaturilor minime va avea variaţii între 15 şi 19 grade în această săptămână, iar în cea de a doua va fi de 17...18 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, dar mai ales astăzi şi după data de 28 iulie. 
  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 317

 
(0 voturi)
Tuesday, 23 July 2019


ŞNIŢEL BAVAREZ DE CURCAN

TIMPI DE PREPARARE:
Timp de preparare: 20 min
Gata în: 20 min

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 305

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 23 July 2019


Evenimente

- 1903: Ford Motor Company aduce Modelul A pe piața americană.
- 1995: Americanii Thomas Hale și Alan Bopp au descoperit, independent unul de altul, cometa Hale-Bopp.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 291

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 23 July 2019


Sfinţii zilei


În aceasta luna, în ziua a douazeci si treia, pomenirea aducerii moastelor Sfântului Sfintitului Mucenic Foca, episcop de Sinope.


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 319

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 23 July 2019


Locuinţe sociale, repartizate la Mioveni


În luna august, primă­ria oraşului Mioveni va repartiza un număr de locuinţe sociale, devenite libere anul a­cesta, în cadrul Blocu­lui B de la Grupul Şco­lar Colibaşi. Persoanele interesate de organiza­rea procedurii de re­partiţie a locuinţelor în cadrul Blocului B de la Grupul Şcolar Colibaşi, trebuie să depună un set de documente la Registratura primăriei Mioveni, până la data de 31 iulie 2019, inclusiv. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 465

Continuare
 
(1 vot)
Tuesday, 23 July 2019

Guvernul a ajuns la fundul sacului

Pensiile speciale vor fi impozitate!


Este oficial!. Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat duminică seara că până la finalul lunii iulie se va stabili plafonul de la care se va pleca cu impozitarea pensiilor speciale, dar şi cu cât vor fi impozitate cele care depăşesc plafonul stabilit. Anunţul a fost făcut în cadrul unei emisiuni la un post central de televiziune.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 602

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 22 July 2019


Preşcolarii au vizitat arborii plantaţi de Centenar


După ce în noiembrie anul trecut au participat la plantarea a 100 de copaci în cadrul „Proiectului 100 pentru 100“ preşcolarii Grădiniţei Ray Kindergarten Ştefăneşti s-au reîntors la Mioveni pentru a observa eficienţa şi rezultatele muncii lor.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 392

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 218 - 248 din 11408


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Marţi, 20.08.2019

--- 9.253 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info