Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Vor bani să îşi crească copiii      *** Proiect de cercetare nucleară la ICN      *** 800 de locuri de muncă în Spania      *** PASTILA de UMOR      *** Pregătiri pentru Festivalul Zavaidoc     *** „Moromeţii 2”, la Cinema „Bucureşti”     *** Filmele săptămînii 16-22 noiembrie     *** Braconierii au lăsat maşina şi-au fugit     *** Beat turtă, a căzut în canal      *** S-a oprit cu maşina într-un pod     *** Scandalagiii din Valea Măcelarului, condamnaţi     *** Înlocuiţi carnea cu fasole      *** Copiii cu păduchi la Grădiniţa „Sfînta Maria”     *** Amenzi drastice pentru şoferi      *** 30 lei biletul la meciul cu americanii     *** Liga Naţiunilor     *** După puncte la Timişoara!     *** Naţionala de tineret a SUA vine la Piteşti!     *** Voleibalistele junioare joacă la Braşov      *** Argint pentru Alexandra Olteanu la Braşov     *** Karatiştii din Mioveni, în concurs la Buzău     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuitul şalăului cu peştişori vii    

 
Eşecul referendumului, o palmă pe obrazul lui Iisus Imprimare E-mail
(10 voturi)
marţi, 09 octombrie 2018

Oameni şi vremuri

Eşecul  referendumului, o palmă pe obrazul lui Iisus


Simt o tristeţe apăsătoare, ceva asemănător cu durerea de suflet.  Încerc să-mi explic starea, dar mă simt şi mai rău. Este o stare de durere amestecată cu vinovăţie. Să vină dinspre mintea mea? Să vină dinspre mintea colectivă, pe undele rezonanţei sau îi simt tristeţea Lui? El, pe care îl chem de câte ori am o problemă, Doamne ajută-mă, Doamne apără-mă, Doamne dă-mi, şi face toate acestea cu bucurie. Dar, ce să vezi are şi El odată nevoie să-i apărăm valorile credinţei Sale şi noi ce facem? Nu ne pasă! Glasul Lui este atât de stins în sufletul nostru, încât mulţi dintre noi, atenţi la mesajele de pe facebock nu-l mai auzim. Ba credem că avem noi dreptate, că nu El ne cere asta. El este bun, El doar dă! Da, de aceea mergem la Biserica Lui, la sfintele moaşte pentru că trebuie să ne dea. Să ne dea sănătate, pâine, dragoste. Dar noi ce-i dăm Lui?

Comentarii (32) | Vizualizari: 4654

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 09 octombrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Primăria se pregăteşte de iarnă

Deoarece nu mai este mult pînă la venirea zăpezii, Primăria Piteşti a început achiziţionarea de utilaje pentru deszăpezire. Este vorba despre o „Multifuncţională - Autocompactoare 8 - 10 cm, cu lamă şi  sărăriţă”, o „Multifuncţională - Automăturătoare medie 5 - 6 mc, cu lamă şi sărăriţă”, trei „Multifuncţionale -Autostropitoare container cu lamă şi sărăriţă”, două „Autospeciale 4x4, cabină dublă, 7 locuri”, o „Autospecială 4x4, cabină simplă, 3 locuri”. Valoarea estimată este de 5.605 mii lei, inclusiv TVA, licitaţia deschisă va fi pe 8 octombrie 2018, cu anunţ în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.   

 Antonela Roşu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 643

Continuare
 
Mistreţ prins în laţ, la Schitu Goleşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 08 octombrie 2018

Aflat în căutare de hrană prin grădinile localnicilor

Mistreţ prins în laţ, la Schitu Goleşti


S-a dat alarma, în comuna Schitu Goleşti, după ce o femelă de porc mistreţ a rămas captivă mai multe ore într-un laţ metalic, pus intenţionat în scop de braconaj . Animalul a coborît din pădure, în căutare de hrană, şi se pare că a încercat să treacă printr-un gard de sîrmă, dintr-o grădină într-alta, însă şi-a prins un picior din spate în capcana de oţel. Animalul a încercat să se elibereze din strînsoare, dar nu a făcut altceva decît să se prindă şi mai tare în sîrmă, rupîndu-şi piciorul. La faţa locului au ajuns jandarmi, poliţişti, un paznic de vînătoare, chiar şi primarul localităţii, iar în cele din urmă animalul a fost împuşcat, nemaiavînd nici o şansă să supravieţuiască în sălbăticie cu piciorul rănit. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 816

Continuare
 
Sărbătorit la 100 de ani! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 08 octombrie 2018

Veteran de război, de-o seamă cu România Mare!

Sărbătorit la 100 de ani!


Cel mai vîrstnic locuitor al comunei Lereşti a împlinit, ieri, 100 de ani, o vîrstă care duce cu gîndul la patriarhii din vechime, o vîrstă rezervată numai celor tari, cum sugerează undeva textul biblic. Paraschiv Şimăn a fost sărbătorit cu mult drag de membrii familiei, în casa în care s-a născut şi a trăit, din satul Voineşti, bucuria fiindu-le împărtăşită şi de oficiali  ai comunei, în frunte cu primarul Marian Toader şi viceprimarul Adriana Cicu, dar şi de reprezentanţi ai Asociaţiei Veteranilor de Război, filiala Argeş.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 550

Continuare
 
Actele necesare pentru contracte la SEdC Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 08 octombrie 2018


Actele necesare pentru contracte la SEdC Mioveni


Biroul Contracte Clienţi al SC. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni stă la dispoziţia locuitorilor oraşului pentru informaţii privind încheierea contractelor de furnizare apă rece şi preluare apă menajeră uzată. Actele necesare precum şi tipizatele implicate pot fi găsite accesînd adresa: http://www.sedcmioveni.ro/index.php/contractul-apa-canal.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 427

Continuare
 
Zi specială pentru cadrele didactice din Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 08 octombrie 2018


Zi specială pentru cadrele didactice din Mioveni


Administraţia oraşului Mioveni, alături de instituţiile de învăţămînt din oraş au marcat Ziua Mondială a Educaţiei şi 50 de ani de la înfiinţarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş.                                

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 423

Continuare
 
S-au deschis cursurile de master de la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 08 octombrie 2018


S-au deschis cursurile de master de la Mioveni


În  noua Sală Amfiteatru a Liceului Teoretic“Iulia Zamfirescu” din Mioveni, a avut loc deschiderea oficială a cursurilor de master.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 784

Continuare
 
109 persoane munceau la negru Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 08 octombrie 2018

37 de firme, sancţionate de ITM în septembrie,

109 persoane munceau la negru


Pentru scăderea numărului celor care muncesc fără forme legale, ITM Argeş a făcut, în luna septembrie, 151 de controale. În urma acestora, la 37 de societăţi au fost găsite lucrînd la negru 109 persoane. Au fost date 35 de amenzi, în valoare de 954.000 lei.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 756

Continuare
 
Bilete de tratament la Neptun! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 08 octombrie 2018


Bilete de tratament la Neptun!


La Casa Judeţeană de Pensii Argeş a sosit seria 16 de bilete de tratament balnear, Argeşului fiindu-i repartizate 10 bilete în staţiunea Neptun, hotel Doina, cu data de plecare în 14 octombrie a.c. Aceste bilete se distribuie prin solicitare directă la Compartimentul bilete de tratament balnear pînă în data de 14.10.2018.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 722

Continuare
 
PASTILA de UMOR Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 08 octombrie 2018


PASTILA de UMOR

                                            de M.Matei

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 509

 
Prezenţă scăzută la vot Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 08 octombrie 2018

La Referendum pentru familie 2018

Prezenţă scăzută la vot


În cele două zile de Referendum pentru familie, în judeţul Argeş a fost înregistrat un procent scăzut al prezenţei la vot. Sîmbătă seară, la ora 21:00 procentul era de 4,74%. Duminică s-a resimţit o mai mare dorinţă de a participa la vot, procentul crescînd pînă la 13,86 % la ora 16:00. Astfel, din 532.336 argeşeni înscrişi pe liste, 73.816 au mers la urne.  

Comentarii (1) | Vizualizari: 844

Continuare
 
În numele Miresei cu Barbă Imprimare E-mail
(5 voturi)
luni, 08 octombrie 2018

Din punctul meu de vedere

În numele Miresei cu Barbă


          Trebuie să recunosc că, în acest moment, adică ieri pe la ora 18:00,  ştiind că referendumul nu trece, că Dumnezeu nu vrea să facă o minune în acest sens, lăsându-i pe români să se dea singuri cândva cu capul de pragul de sus, încerc un sentiment de disperare amestecată cu revoltă, fiindcă ambii actori principali ai sferei politice au trădat ideea de familie normală, unul din ticăloşie, altul din frică, dar tot trădare se cheamă la amândoi.

Comentarii (5) | Vizualizari: 1600

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 08 octombrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Modernizări la G1 şi Coremi

Suma de 1.930.000 de euro este propusă de Primăria Piteşti pentru regenerare urbană în zona marginalizată a Piteştiului, respectiv zona blocului G1 din cartierul Războieni şi zona blocului Coremi, din b-dul. Petrochimiştilor. Astfel, pentru blocul G1, se doreşte reabilitarea spaţiilor verzi, realizarea locurilor de joacă pentru copii, a unui centru multifuncţional şi dotarea lui cu echipamente specifice, reabilitare Aleea Naum Rîmniceanu, Strada Decebal şi canalizarea pluvială aferentă. Pentru blocul Coremi, se are în vedere reabilitarea spaţiilor verzi, reabilitarea canalizării pluvială, alei pietonale, locuri de joacă, iluminat public, reabilitare acces la zona marginalizată. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 638

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 octombrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Autobuze noi şi staţii încărcare

Pentru a veni în sprijinul călătorilor, Primăria Piteşti vrea să achiziţioneze 40 de autobuze electrice. Costul acestui proiect este în valoare de 28.845.269,32 de euro. Autobuzele vor avea o lungime de 12 metri şi vor merge pe traseele existente de transport public. Ele vor fi echipate cu instalaţii, softuri şi echipamente aferente sistemelor de bilete integrate pentru călători („e-bilete” sau „e-ticketing”) şi ale sistemelor de management al traficului, precum şi a altor sisteme de transport inteligente - STI. De asemenea, pentru acestea, se vor achiziţiona şi 11 staţii pentru încărcare rapidă şi 40 de staţii pentru încărcare lentă. A fost întocmită documentaţia aferentă proiectului, în vederea depunerii la finanţare, în parteneriat cu M.D.R.A.P. Se are în vedere şi achiziţionarea de autobuze ecologice, proiect în valoare de 10.800.000 euro. Este vorba despre 20 de autobuze ecologice, cu emisii reduse de noxe pentru transportul public urban.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 698

Continuare
 
Strasbourg, locul unde se negociază puterea! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 octombrie 2018


Strasbourg, locul unde se negociază puterea!


Curierul zilei a avut zielele acestea corespondent special la Strasbourg, Andreea Mihai transmiţînd, „la cald“, momentele cheie din Parlamentul European. Astfel, cititorii au putut citi informaţii despre discursul lui Frans Timmermans, dar şi al premierului Viorica Dăncilă. De asemenea, au fost redate amănunte din timpul întîlnirilor şi ale luărilor de cuvînt ale europarlamentarilor români. Mai jos, din culisele vizitei în capitala Europei.     

Comentarii (1) | Vizualizari: 743

Continuare
 
PASTILA de UMOR Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 octombrie 2018


PASTILA de UMOR

                            de M.Matei

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 493

 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 249 - 279 din 9015
embedgooglemap.net
Click view
Click view

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

30 lei biletul la meciul cu americanii
ce bn ca vin americanii....sa ne mandrim si noi cu sala sporturilor...uite asa ni se duce faima...cu sala sporturilor,cu...
17/11/18 15:50 Mai mult...

„N-am primit nici o solicitare fermă”
Oameni buni terminati o data cu acesti baieti din galerie nu le mai dati atata importanta cum nu le convine ceva gata in...
17/11/18 12:54 Mai mult...

A murit judecătorul Marius Dumitrescu
Viermii să te mânînce, torționarule ! Sentința dată de acest psihopat a fost casată și de CSM care l-a sancțio...
17/11/18 12:37 Mai mult...

Amenzi drastice pentru şoferi
Foarte multe persoane care beneficiaza de acest drept au cate 2-3 masini.Pe locul inscriptionat cu nr. de inmatriculare ...
17/11/18 06:46 Mai mult...

„N-am primit nici o solicitare fermă”
Asta este oare recunostina pentru Nicu dica,care apromovat FC Arges in liga aII-a?Rusine acelor asa zisi suporteri ai FC...
16/11/18 19:39 Mai mult...

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics
Zi record

Marţi, 06.11.2018

--- 3.709 vizitatori unici ---

 
 

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info