Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** A scăzut rata inflaţiei     *** PASTILA de UMOR      *** Românii vor să facă Revelionul în ţară     *** 2,5 milioane de leduri în aranjamentele festive de Sărbători     *** Legătura dintre tehnologie şi artă, făcută de 5 artişti      *** „Femeie în război”, la Cinema „Bucureşti”     *** Profesorul Constantin I. Năstase este iniţiatorul unei colecţii muzeistice     *** Atenţionări de la pompierii din Mioveni     *** Cinci persoane, reţinute pentru furt şi tăinuire     *** A stat 3 zile în casă cu fratele ucis!     *** Autopsierii, condamnaţi cu suspendare     *** Incendiu la Alpitex!     *** Localii au confiscat căruţele rromilor     *** Liga Naţiunilor     *** „Echipa stă bine în clasament!“     *** 5 egaluri şi 5 roşii     *** Meci demonstrativ cu Colegiul Brătianu     *** Vlad Mariea luptă pentru podium!     *** 8 medalii la Târgu Secuiesc     *** Mircea Sibiceanu, premiat la două competiţii!    

 
A scăzut consumul de pîine Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 05 noiembrie 2018

În ţara noastră,

A scăzut consumul de pîine


Consumul de pîine, în Romania, a scăzut în ultimul deceniu, de la 92 kilograme pe locuitor într-un an la puţin peste 82 kilograme în prezent, dar încă se menţine peste media europeană de 78 kg/locuitor/an, conform celui mai recent studiu de piaţă privind produsele de panificaţie.  

Comentarii (1) | Vizualizari: 565

Continuare
 
Tratamentul conservator al monturilor de la picioare Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 05 noiembrie 2018


Tratamentul conservator al monturilor de la picioare


Hallux-valgus, cunoscut drept mont, este de fapt o deformare a piciorului extrem de neplacută, afectează cel mai des  femeile, manifestîndu-se la început cu o deformare a halucelui prin apariţia unei formaţiuni nodulare la nivelul articulaţiei metatarsofalangiene a degetului mare de la picior.

Mulţi pacienţi care au monturi s-au obişnuit cu durerea pe care le-o provoacă şi cu aspectul inestetic venind la medic într-o perioadă cînd numai tratamentul chirurgical mai este posibil.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1127

Continuare
 
Campanie nationala “Avantaj dublu” de preventie a cancerului la san si a bolilor de tiroida Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 05 noiembrie 2018


Campanie nationala “Avantaj dublu”  de preventie a cancerului la san si a bolilor de tiroidaGral Medical desfasoara pana la 31.12.2018, in premiera, campania nationala “Avantaj Dublu” in cadrul careia se desfasoara concomitent, 2 programe de screening anual cu traditie: screening cancer de san si screening afectiuni tiroida. Programul face parte dintr-un sistem de preventie initiat de Gral Medical si reteaua de centre OncoFort incepand cu anul 2007, in cadrul caruia foarte multi oameni au fost depistati precoce cu cancer la san, disfunctii tiroidiene si cancer de tiroida, iar tratamentul efectuat a fost mult mai eficient.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 936

Continuare
 
Românii, ultimii din UE la venitul mediu Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 03 noiembrie 2018


Românii, ultimii din UE la venitul mediu


Eurostat a publicat cele mai recente date pentru statele membre UE referitoare la venitul median net pe gospodărie. Conform ziare.com, România figurează pe ultimul loc pentru anul 2017, cu doar 2.742 euro, mult în urma Bulgariei (3.588 euro) şi foarte departe de media europeană (16.359 euro).  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 553

Continuare
 
PASTILA de UMOR Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 03 noiembrie 2018


PASTILA de UMOR       

                                          de M.Matei

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 447

 
Emil Constantinescu, la festivitatea CCI Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 03 noiembrie 2018

Sute de invitaţi, la Topul Firmelor din Argeş,

Emil Constantinescu, la festivitatea CCI


Joi seară, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş a organizat „Topul Firmelor din Argeş“. Aflat la cea de-a XXIII-a ediţie, evenimentul care a avut loc la Complexul Star Plaza din Bascov, a reunit o mulţime de oameni de afaceri din judeţ. Alături de reprezentanţii mediului de afaceri, s-au aflat în calitate de invitaţi şi o parte dintre politicieni şi reprezentanţi ai administraţiei locale, parlamentari, ambasadori etc.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 707

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 03 noiembrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Gaze la Clucereasa

Consiliul Local Mioveni întrunit joi, în şedinţă publică în plen de îndată, a aprobat emiterii unei scrisori de garanţie de bună plată în favoarea S.C. Distrigaz Sud Reţele S.R.L. pentru proiectul privind înfiinţarea sistemului de distribuţie gaze naturale în satul Clucereasa. Proiectul de introducere a reţelei de gaze naturale şi alimentarea cu gaze a întregii zone Clucereasa, cu o lungime de 6.285 m a fost încheiat între Primăria oraşului Mioveni, în calitate de Finanţator, ENGIE România, în calitate de Cofinanţator şi Distrigaz Sud Reţele, în calitate de Operator. Valoarea totală estimată a acesti investiţii este de 2.592.766,02 lei, din care Primăria Mioveni va achita suma 2.499.167,20 lei plus TVA, iar ENGIE România doar 93.598,85 lei, plus TVA.  

S.MihaiFii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 558

Continuare
 
Aspecte de urmărit în alegerea unui motor electric potrivit fiecărei aplicații Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 03 noiembrie 2018


Aspecte de urmărit în alegerea unui motor electric potrivit fiecărei aplicații


Situația de a efectua tot felul de reparații la motorul electric din dotarea oricărei aplicații nu este întocmai cea mai plăcută. Mai ales pentru cei care nu se pricep la acestea ar putea fi considerată o adevărată povară. Atunci însă când aplicațiile au în dotare motoare electrice calitative lucrurile se schimbă. Șansele de a se defecta sunt mai mici, iar ca funcționarea să fie lipsită de probleme mai probabile.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 979

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 02 noiembrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Staţii de încărcare pentru maşinile electrice

Ieri, a avut loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Piteşti. Consilierii s-au întrunit pentru a vota emiterea unei hotărîri de Consiliu necesară pentru un proiect cu fonduri europene, termenul final pînă la care o astfel de decizie putînd fi emisă fiind 2 noiembrie. Este vorba despre proiectul de achiziţie şi montare a 11 staţii pentru încărcare rapidă a autobuzelor electrice şi a 40 de staţii pentru încărcare lentă. Acestea vor fi distribuite pe toate traseele pe care operează SC Publitrans 2000 SA Piteşti. Staţiile sunt necesare deoarece municipalitatea are în plan achiziţionarea, tot cu bani europeni, a 40 de autobuze electrice, fiecare cu o lungime de 12 metri. Valoarea autobuzelor electrice este de 28,85 milioane euro, iar cea a staţiilor este de 2,8 milioane euro. Primăria trebuie să depună la organismul de autorizare proiectele pentru obţinerea finanţării până la data de 31 decembrie 2018. 

M.Sandu
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 601

Continuare
 
Programul se desfăşoară şi la Mioveni Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 02 noiembrie 2018


Programul se desfăşoară şi la Mioveni


Programul EDUXANIMA, a fost lansat şi la nivelul tuturor instituţiilor de învăţămînt primar din oraşul Mioveni, proiectul fiind apărut la iniţiativa Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Consiliul Judeţean Argeş,

Comentarii (1) | Vizualizari: 702

Continuare
 
Lecţie despre drepturile animalelor Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 02 noiembrie 2018

Elevii de la Mihai Eminescu,

Lecţie despre drepturile animalelor


Zilele trecute, la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu din Piteşti, elevii din învăţămîntul primar au avut parte de o lecţie cu totul şi cu totul specială, despre interacţiunea oameni animale şi despre modul cum trebuie îngrijite animalele de companie. Ora de curs Eduxanima s-a ţinut în şcoală, cu participarea Preşedintelui PETA Germania, Harald Ullmann dar şi cu alţi reprezentanţi PETA şi TV PETA Germania.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 660

Continuare
 
15 piteşteni în Serbia Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 02 noiembrie 2018

 Elevii de la Şcoala Mihai Eminescu au petrecut 5 zile la Kraguejevac

15 piteşteni în Serbia


La sfîrşitul lunii octombrie s-a desfăşurat prima etapă a proiectului internaţional „Educaţia prin cultură- Prieteni fără frontiere”, aflat la a XIII-a ediţie, pe care Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Piteşti  îl realizează anual cu Şcoala Milutin I  Draginja Todorovic - Serbia, în spiritul cunoaşterii directe a civilizaţiei şi culturii vecinilor sîrbi din oraşul Kragujevac. De altfel, oraşele Piteşti şi Kragujevac sînt înfrăţite încă din 1971, în anul 2000 reînnoindu-se această relaţie de bună colaborare care a permis schimburi culturale, burse pentru elevi şi studenţi, vizite ale celor două municipalităţi.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 532

Continuare
 
PASTILA de UMOR Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 02 noiembrie 2018


PASTILA de UMOR       

                                          de M.Matei

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 440

 
Vor fi montate sisteme video pe străzi Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 02 noiembrie 2018

La Piteşti,

Vor fi montate sisteme video pe străzi


Poliţia Locală a Municipiului Piteşti a finalizat implementarea unui proiect care vizează creşterea gradului de siguranţă şi ordine publică, proiect finanţat de Primăria Piteşti. În mai multe zone din oraş au fost montate 130 de camere video de supraveghere noi care se adaugă unei reţele formată din 55 de camere video mai vechi deja în funcţiune.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 631

Continuare
 
Instruire pentru folosirea defibrilatoarelor Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 02 noiembrie 2018

La Mioveni,

Instruire pentru folosirea defibrilatoarelor


Încă din anul 2016, conducerea Primăriei Mioveni a decis să instaleze defibrilatoare în toate şcolile din oraş, dar şi în alte instituţii aflate în subordinea Consiliului Local. Pentru folosirea celor 15 defibrilatoare achiziţionate, acum două zile, la Primărie, a avut loc o nouă şedinţa de instruire.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 669

Continuare
 
Dascălii, salarizaţi şi în regim de plată cu ora Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 02 noiembrie 2018

Nou ordin semnat de ministrul interimar al educaţiei,

Dascălii, salarizaţi şi în regim de plată cu ora


Ministrul interimar al Educaţiei, Rovana Plumb, a semnat un ordin care aduce îmbunătăţiri în privinţa încadrării personalului din învăţămînt în regim de plată cu ora. Astfel, învăţătorii/institutorii/profesorii pentru învăţămîntul primar de la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor putea fi salarizaţi în regim de plata cu ora pentru cursurile care depăşesc numărul de ore prevăzute în planurile de învăţământ de la clasele cu predare în limba română. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 678

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 63 - 93 din 8990
embedgooglemap.net
Click view
Intrebarea Curierului

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!Comentarii

Costache a fost achitat
La cîți bani are ăsta de la jnapanul de tac-so, a plătit și a scăpat. Ce e de mirare aici ?
13/11/18 13:45 Mai mult...

Costache a fost achitat
De la câini poate să treacă oricând la oameni şi la fel nu va păţi nimic. Asta e justiţia în România.
13/11/18 12:25 Mai mult...

Costul locului de la masa bogaţilor
strainii nu au luat toate bogatiile cu japca...politicienii nostri au negociat in interesul lor,ei au luat comisioanele ...
13/11/18 09:09 Mai mult...

Costul locului de la masa bogaţilor
Copiii ... au plecat cumva slugi la bogatii imbuibati? Daca da, au facut-o, desigur, din cauza saraciei. Daca nu, inseam...
13/11/18 09:52 Mai mult...

Costul locului de la masa bogaţilor
padurile , petrolul si gazele, bancile Romaniei sunt in labele unor firme din Austria. Eu zic sa le dam gaze de buda. Ga...
13/11/18 01:14 Mai mult...

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics
Zi record

Marţi, 16.10.2018

--- 3.988 vizitatori unici ---

 
 

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info