Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Avea dreptate şi Farfuridi     *** Elevii din alte judeţe primesc fructe, argeşenii nu!     *** A murit judecătorul Marius Dumitrescu     *** PASTILA de UMOR      *** Percheziţii la evazionişti     *** Lovit în cap de creanga unui nuc     *** Doare penale pentru lemne      *** Marcaj rutier eronat pe strada Gruiului     *** Sportivă din Cîmpulung, cu Lamborghini în flăcări     *** Raliul de la Bucureşti încheie sezonul!     *** Favorite cu bănăţencele     *** Show cu elevii de la Brătianu!     *** Luptătorul Mihai Mihuţ, bronz la Campionatul Mondial!      *** Zekovic a semnat cu CSM Oradea     *** Liga Naţiunilor     *** FCSB va juca la Piteşti!     *** Trofee pentru fetele din Mioveni     *** Liga 1, Etapa 15    

 
Bursa locurilor de muncă, la Piteşti Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 11 iunie 2015

Bursa locurilor de muncă, la Piteşti

Argeşenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă îşi pot încerca norocul la Bursa locurilor de muncă. Aceasta este organizată pentru creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă în Argeş de Asociaţia Oamenilor de Afaceri Argeş şi Elite Events & Consulting. Bursa locurilor de muncă va avea loc pe 23 iunie, între orele 10.00 - 13.00, la Piteşti, în Bulevardul Republicii, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Argeş. Prin această acţiune de corelare a cererii şi ofertei de forţă de muncă, se va oferi posibilitatea  persoanelor aflate în căutarea unui serviciu, de a se întîlni direct cu agenţii economici angajatori şi de a purta discuţii preliminare înaintea interviului propriu-zis (concurs, probă de lucru). Scopul final al acţiunii este ocuparea unui număr cît mai mare de locuri de muncă din cadrul companiilor care vor fi prezente.

A.Roşu 

Comentarii (1) | Vizualizari: 4408

 
Prevenţia e prioritară şi la ITM Argeş Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 11 iunie 2015

Prevenţia e prioritară şi la ITM Argeş

 

De la începutul acestei săptămîni, potrivit informaţiilor primite de la inspectorul şef al ITM Argeş, Cristian Soare, Inspectoratul de Muncă Judeţean a încheiat protocoale de colaborare cu Asociaţia Oamenilor de Afaceri Argeş şi Camera de Comerţ şi Industrie Argeş. Scopul acestor protocoale constă în dezvoltarea relaţiilor de cooperare ţinînd seama de necesitatea unui schimb de informaţii de interes comun. În vederea realizării scopului propus, părţile semnatare au decis, de comun acord: realizarea unor întîlniri de lucru avînd drept temă informarea cu privire la modificările intervenite în legislaţia muncii, respectiv în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă; colaborarea pentru iniţierea de acte normative sau modificări ale acestora pe probleme din domeniul legislaţiei muncii; organizarea de acţiuni prin care membrii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Argeş şi Camerei de Comerţ şi Industrie Argeş să fie informaţi şi determinaţi să ia toate măsurile pentru îmbunătăţirea calităţii muncii prin crearea unui mediu de muncă sigur şi sănătos. În perioada imediat următoare, ITM Argeş va reînnoi protocoalele de colaborare cu Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România - Filiala Argeş şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş.

A.Dumitru

 

Comentarii (1) | Vizualizari: 1932

 
A trăit cu iarbă şi frunze de fag! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 10 iunie 2015

Timp de patru zile, supravieţuitorul, Les Stroud,

A trăit cu iarbă şi frunze de fag!

Luaţi aminte, că nu se ştie niciodată!

 

 Supravieţuitorul, Les Stroud, a trăit patru zile cu frunze tinere de fag şi cu iarbă. Acesta a fost im­pre­sionat de zona montană de la noi şi de peisa­jele parcă rupte din poveşti. Aceasta este conclu­zia zilelor petrecute în sălbăticia Argeşului de reali­za­torul documentarului „Survivorman“. Cei inte­resaţi să vadă filmarea trebuie să şţie că cel mai probabil serialul va fi difuzat prin luna decembrie pe Discovery Channel.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2859

Continuare
 
Au strîns 3.000 de kilograme de deşeuri Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 10 iunie 2015

În cadrul concursului „Şcoala Reciclării“ 2015, cei de la Matei Basarab au fost cei mai harnici:

Au strîns 3.000 de kilograme de deşeuri

 

 De Ziua Mediului, ADI Servsal Argeş şi Primăria Piteşti au premiat cîştigătorii concursului „Şcoala reciclării“. Peste 900 de elevi de I - IV, din 33 de clase, de la 7 şcoli din Piteşti (Ion Minulescu, Adrian Păunescu, I. L. Caragiale, Mihai Eminescu, Mircea Eliade, Tudor Vladimirescu şi Matei Basarab), s-au întrecut anul acesta în cadrul „Şcolii Reciclării“, pentru a obţine titlul de cei mai conştiincioşi cetăţeni ai oraşului în privinţa colectării selective a deşeurilor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2003

Continuare
 
Am încercat de toate, dar tot nu ma lăsau durerile de genunchi. Poate nu mergeau la mine?! Acum nu Imprimare E-mail
(3 voturi)
miercuri, 10 iunie 2015

Am încercat de toate, dar tot nu ma lăsau durerile de genunchi. Poate nu mergeau la mine?! Acum nu aș mai lua altceva în afară de Genacol®.

 

 Am luat acest produs pentru durerile de spate și pentru problemele pe care le aveam la genunchi. Din cauză că sunt un tip masiv, am 132 de kg, mi s-a spus să iau dublul dozei în fiecare seară în prima săptâmană (6 capsule/zi) după care să reduc doza la 3 capsule/zi. În prima săptămână am observat că durerile de spate s-au redus. Cea mai mare îmbunătățire am simțit-o la genunchi. Am 2 operații de menisc la ambii genunchi, motiv pentru care aveam o mobilitate mai redusă și dureri aproape în fiecare zi. Înainte de Genacol® am luat ulei de pește, glucozamină, boswelia și multe altele, însă mai nimic. Încă din prima săptămână de tratament cu Genacol® am simțit că durerile mă lasă și că am o mai bună flexibilitate. Când ai mai multă flexibilitate în genunchi, poți să te miști altfel, chiar și la greutatea mea. Sunt foarte mulțumit de Genacol®!                        

 Todea Florian – 47 ani, Câmpina

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2974

Continuare
 
Am devenit părinţi de weekend! Imprimare E-mail
(4 voturi)
miercuri, 10 iunie 2015

Din cauza serviciului, petrec prea puţin timp cu copiii

Am devenit părinţi de weekend!  

 

 În ultimii ani, tot mai puţini părinţi reuşesc să petreacă cît mai mult timp alături de copiii lor. Din cauza serviciului sau a altor activităţi cas­nice sau din afara programului, ei stau tot mai puţin cu micuţii care au nevoie din ce în ce mai mult de prezenţa părinţilor. Atît mama, cît şi tatăl trebuie să se implice în creş­terea şi educarea copilului şi tot ei sînt cei care trebuie să fie mereu în preajma lor pentru a-i îndruma şi a le căpăta încrederea. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2521

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 10 iunie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Mult azot în gunoiul de grajd afectează culturile

Agricultorii care folosesc frecvent ca îngrăşamînt natural gunoiul de grajd ar trebui să fie atenţi şi la nivelul de azot pe care acesta îl are, atrag atenţia specialiştii din agricultură. Astfel, un prim criteriu pe care fermierii ar trebui să îl aibă în vedere atunci cînd aleg gunoiul de grajd este să verifice nivelul de azot pe care acesta îl conţine. Multe îngrăşăminte naturale au atît de mult azot încît pot „arde” rădăcinile plantelor. Pentru a evita aceste probleme, agricultorii sînt sfătuiţi să amestece gunoiul de grajd cu resturi vegetale bogate în carbon, precum frunzele sau paiele, înainte să-l aplice pe sol.   

   I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2014

Continuare
 
Depuneţi cererile de plată, fără penalizări Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 10 iunie 2015

Doar pînă pe 15 iunie, la APIA,

Depuneţi cererile de plată, fără penalizări

 

 Pe 15 iunie a.c., se fina­li­zează Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2015 (sector vegetal şi sector zooteh­nic) fără penalizări, gestio­nată la nivelul judeţului nostru de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agri­cultură Argeş. Din 16 iunie, timp de 25 de zile lucră­toare, fermierii mai pot de­pune cereri, dar cu penali­zări de 1% pentru fiecare zi de întîrziere.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1920

Continuare
 
În zona Exerciţiu, mai mult se stă, decît se munceşte Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 10 iunie 2015

În zona Exerciţiu, mai mult se stă, decît se munceşte

 

 Lucrările în zona Exerciţiu merg cu viteza melcului, după cum am putut observa chiar la faţa locului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2120

Continuare
 
Noi reguli la achiziţii prin PNDR Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 10 iunie 2015

Acestea se vor face doar online prin AFIR

Noi reguli la achiziţii prin PNDR

 

 Solicitanţii de fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020 vor fi obligaţi, din 6 iulie 2015, să utilizeze modulul de achiziţii online al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), a anunţat,  Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1889

Continuare
 
Angajaţii primesc un spor de 25% Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 10 iunie 2015

Referitor la cei care muncesc noaptea, ITM Argeş anunţă:

Angajaţii primesc un spor de 25%

 

 Inspectorii de muncă anunţă că încălcarea prevederilor legale referitoare la munca de noapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei. ITM Argeş anunţă că durata normală a timpului de lucru, pentru salariaţii de noapte a căror activitate se desfăşoară în condiţii speciale sau deosebite, stabilite potrivit dispoziţiilor legale, nu va depăşi 8 ore pe parcursul oricărei perioade de 24 de ore.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3009

Continuare
 
Secetă extremă la grîu şi porumb Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 10 iunie 2015

Culturile suferă din cauza lipsei precipitaţiilor

Secetă extremă la grîu şi porumb

 

 Seceta din ultima perioadă dă mari bătăi de cap agricultorilor. Culturile suferă din cauza lipsei precipitaţiilor. Despre situaţia acestora am discutat cu Florin Traşcă, di­rectorul Staţiunii de Cercetare şi Dezvol­tare Agricolă - Piteşti, cu sediul la Albota. Rezerva de apă din sol în cultura de grîu pe stratul de sol de la 0 la 100 cm prezintă valori foarte scăzute în tot judeţul Argeş, iar în unele zone, deosebit de scăzute, asistînd astfel la o secetă puternică, pe alocuri chiar extremă. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2128

Continuare
 
Salarii mai mari, în aprilie Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 09 iunie 2015

Salarii mai mari, în aprilie

 

În aprilie, cîştigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.564 de lei, cu 1, 4% mai mare decît în martie, potrioit celor de la Institutul Naţional de Statistică. Cîştigul salarial mediu nominal net s-a ridicat la 1.857 de lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 28 de lei (+1, 5%). Valorile cele mai mari ale cîştigului salarial mediu nominal net în aprilie s-au înregistrat în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, 5.031 de lei, iar cele mai mici, în hoteluri şi restaurante, 1.014 lei. 

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1836

 
Au strîns 1.800 de saci cu deşeuri Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 09 iunie 2015

Au strîns 1.800 de saci cu deşeuri

 

 Peste 1.800 de saci de deşeuri au fost adunate în acţiunea de ecologizare a Rîului Tîrgului, de la izvoare pînă la vărsare în Rîul Doamnei, prin Lereşti, Cîmpulung, Schitu Goleşti, Stîlpeni, Mihăeşti, Ţiţeşti şi Bălileşti. ADI Servsal Argeş a sărbătorit Ziua Mediului, 5 iunie, printr-o acţiune de ecologizare la care au participat peste 650 de voluntari. Au adunat, în numai cîteva ore, peste 1.800 de saci de deşeuri. „Argeşul curat“ va continua, pe tot parcursul anului, cu alte acţiuni de ecologizare. Au fost făcute acţiuni de strîngere a deşeurilor, pînă acum, pe rîurile Teleorman, Cotmeana şi Tîrgului, urmează Doamnei, Dîmboviţa, Argeşelul, Vîlsan, Bratia, Topolog şi rîul Argeş!

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1799

 
Varicela se extinde în grădiniţe Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 09 iunie 2015

Am scăpat de scarlatină şi am dat de o altă boală!

Varicela se extinde în grădiniţe

 

 După apariţia în ultimele luni a zeci de cazuri de scarlatină în şcolile şi grădiniţele din judeţul nostru, în prezent nu mai sînt copii bolnavi de a­ceastă boală, însă o altă afecţiune specifică celor mici ia amploare. Este vorba de varicelă, care, netratată corespunzător, poate duce la pneumonie.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2358

Continuare
 
Prima zi fără probleme Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 09 iunie 2015

Prima zi fără probleme

 

Ieri, a debutat prima sesiune de Bacalaureat cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Această primă probă se va desfăşura pînă pe 10 iunie. În Argeş n-au fost probleme în prima zi, potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii ISJ Argeş. În intervalul 10 - 12 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), iar în perioada 15 - 19 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor digitale (proba D). Ciclul probelor orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C), programată între 22 şi 26 iunie. Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat încep luni, 29 iunie, cu testarea cunoştinţelor de Limba şi literatura română.   

 A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1738

 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8371 - 8401 din 8994
embedgooglemap.net
Click view
Click view

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

A murit judecătorul Marius Dumitrescu
Un nemernic care și-a meritat soarta: Să moară în chinuri și să nu se bucure de pensia barosană.
15/11/18 12:25 Mai mult...

A murit judecătorul Marius Dumitrescu
Fix anul trecut pe vremea asta Alex Balta era pe moarte intr.un spital din Bucuresti.Un an mai tarziu, are parte de o so...
15/11/18 10:45 Mai mult...

FCSB va juca la Piteşti!
Din care cunosc Stadionul N.Dobrin este administrat de SPCLEP unde director este Zichil Constantin iar echipa noastra de...
15/11/18 10:13 Mai mult...

Elevii din alte judeţe primesc fructe, argeşenii nu!
lasati ca o sa le dea din urma :grin ....mdea,nu e buna nici ca gluma...dar asta e partidul care ne vegheaza viitorul
15/11/18 09:49 Mai mult...

FCSB va juca la Piteşti!
O primarie penibila! In loc sa se ocupe de FC Arges, ei aduc toate clonele sa murdareasca stadionul nostru! Cate meciuri...
15/11/18 09:09 Mai mult...

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics
Zi record

Marţi, 16.10.2018

--- 3.988 vizitatori unici ---

 
 

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info