Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
 Publicitate pdf
Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 27 aprilie 2016

Preţurile produselor din Piaţa Ceair pentru masa de Paşte

Carnea de miel, 22 lei

 

 Mai sînt cîteva zile pînă la Sărbătorile Pascale, iar gospodinele îşi fac planurile pentru masa festivă de Paşte. În pieţe şi magazinele alimentare e mare forfotă în această perioadă. Vă spunem care erau preţurile, ieri, în Piaţa Ceair din Piteşti, la principalele produse de care aveţi nevoie pentru masa de Paşte.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2181

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 27 aprilie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Ajutor pentru 50 de familii

Echipa Fundaţiei SO SI SE SA continuă Campania de Paşte pentru oamenii aflaţi în nevoie. Caravana „Împreună Schimbăm Destine“ a început acţiunea de Paşte la Valea Plopului şi urmează să împartă diferenţa, de pînă la 1.200 de pachete, în Argeş şi în alte şase judeţe din ţară. În Piteşti, acţiunea de distribuire a ajutoarelor va avea loc mîine, la sediul organizaţiei Salvaţi Copiii, din Bulevardul I.C. Brătianu, în spatele magazinului Brăţara de aur. Prin această acţiune, aproximativ 50 de familii cu probleme vor fi ajutate acum, în preajma Paştelui.   

A.Roşu  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1665

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 27 aprilie 2016

A ocupat Locul I la Olimpiada Naţională de Muzică

Mihai cîntă dumnezeieşte la ţambal

 

 Mihai Cătălin Iancu este un tînăr care face cinste oraşului nostru şi Liceu­lui de Artă Dinu Lipatti, din Piteşti, la care este elev. La cei 15 ani ai săi, a dovedit că este un foarte bun instrumentist, iar muzica pe care o face să vibreze prin inter­me­diul ţambalului a fost recu­noscută şi la nivel naţional.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1745

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 26 aprilie 2016

„Şcoala Altfel“, la Dacia

 

 750 de elevi de la şcoli din Ar-geş, Dîmboviţa şi Bucureşti au vizitat uzinele Dacia Mioveni şi Centrul Tehnic Titu, în săptămîna „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!“ Din 2013 şi pînă în prezent, aproximativ 2.000 de elevi şi profesori au văzut principalele activităţi ale Grupului Renault România. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1449

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 26 aprilie 2016

La examenul pentru şefia Teatrului Al. Davila,

Respinşii au contestat!

 

Cei doi candidaţi declaraţi respinşi la şefia Teatrului Al. Davila din Piteşti, George Diaconescu, şef al secţiei Estradă, şi actorul Vasile Pieca au contestat decizia. Urmează să se soluţioneze contestaţiile şi să se anunţe rezultatele.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1623

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 26 aprilie 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

„Simfonia“ - ecou local

Despre sărbătoarea Piteştiului nu s-au auzit prea multe în presa naţională - în afara unor ştiri de rutină, la rubrica „Şi altele“. Asta pentru că încă parcă nu se desprinde o idee centrală a manifestării, în afară de transformarea centrului într-o imensă florărie. Noi organizăm că aşa am apucat, dar de ce ar veni cineva din alt judeţ sau altă ţară să viziteze aşa ceva? Ce i se oferă?

Liste de umplut

Unii candidaţi la alegerile locale din Piteşti, atunci cînd a­du­nă semnături, mai şi întreabă în stînga şi în dreapta: „Nu cumva vrei şi dumneata să candidezi, să te pun pe listă?“ Se pare că e cam deplasat, dacă se permite înfiinţarea partidelor pe picior, să li se ceară să prezinte liste întregi de candidaţi. Unele sînt umplute de formă, cu oameni de pe stra­dă, ale căror calităţi sînt tupeul şi naivitatea. Da­că nu pot lăsa locuri goale, mai bine pun pe liste persoane externe, dar cu CV decent.   

VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1432

 
Imprimare E-mail
(3 voturi)
marţi, 26 aprilie 2016

Pentru că au sub 3.000 de locuitori,

44 de comune trebuie să dispară

Unii edili sînt de acord cu varianta lui Cioloş

 

 Premierul Cioloş doreşte o reformă a administraţiei „la finalul căreia să nu mai existe comune cu mai puţin de 3.000 de locuitori“. Conform datelor INS, 44 din cele 94 comune argeşene intră în categoria vizată.

Comentarii (2) | Vizualizari: 3711

Continuare
 
Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 26 aprilie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Sprijin de la Guvern pentru firme

Agenţii economici din Argeş vor fi sprijiniţi de Guvern să participle la tîrguri şi expoziţii internaţionale, misiuni economice în străinătate şi să facă studii de piaţă şi pe produse. Acest lucru se va face prin scheme de ajutor de minimis. Se urmăreşte promovare exportului, prin creşterea exporturilor româneşti. 

  A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1648

Continuare
 
Imprimare E-mail
(4 voturi)
marţi, 26 aprilie 2016

Atenţie ce cumpăraţi pentru masa de Paşte!

Muştarul conţine aditivi periculoşi!

 

 Muştarul este nelipsit de pe mesele românilor de Sărbătorile Pascale, iar anul acesta, Paştele este chiar în ziua de 1 Mai, cînd se obişnuieşte să se mănînce mici. Mare atenţie însă la ce muştar consumaţi, fiindcă multe produse de pe piaţă conţin mult zahăr, sare şi aditivi alimentari periculoşi pentru sănătate! Aceştia pot provoca boli grave precum cancerul şi pot afecta chiar şi structura ADN-ului. Citiţi etichetele produselor înainte de a le cumpăra!

Comentarii (1) | Vizualizari: 1814

Continuare
 
Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 25 aprilie 2016

Diplome şi vaze pentru participanţi

 

 Ediţia din acest an a Simfoniei Lalelelor a reunit vineri seară organizatorii şi expozanţii de la Casa Cărţii la un eveniment de gală. Astfel, vineri, după o zi istovitoare şi plină de evenimente, organiza­torii s-au întîlnit la restaurantul Magic, din Trivale, cu zecile de expozanţi prezenţi la cea de-a 39-a ediţie a Simfoniei Lalelelor şi cu reprezentanţii dele­gaţiilor. Această seară a fost una de voie bună. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1647

Continuare
 
Imprimare E-mail
(5 voturi)
luni, 25 aprilie 2016

Ce nu s-a văzut la Simfonie

 

Sărbătoare mare pentru piteşteni! Cea de-a 39-a ediţie a Simfoniei Lalelelor a fost deschisă cu mare fast... sau cel puţin aşa s-a dorit, numai că au existat cîteva gafe care au stricat puţin atmosfera. Iată în continuare doar cîteva dintre aspectele neplăcute constatate de redactorii Curierului zilei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1765

Continuare
 
Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 25 aprilie 2016

S-au înghesuit să vadă gratuit standurile de la Casa Cărţii

Noapte Albă la expoziţia florilor

 

 Şi anul acesta, vineri seară şi sîmbătă seară, în cadrul Simfoniei Lalelelor, a avut loc o nouă ediţie a Nopţii Albe a Simfoniei. La fel ca şi anul trecut, mii de oameni au putut vizita, gratuit, expoziţia florală de la Casa Cărţii, mulţi fiind copii, chiar dacă vizita a avut loc pînă la miezul nopţii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1364

Continuare
 
Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 25 aprilie 2016

La a 39-a ediţie,

Sute de comercianţi la Simfonie

 

 Comercianţii şi-au achitat ieri taxele pe spaţiul unde au avut standurile. Mulţi şi-au prelungit şederea pînă joi, astfel că oamenii care n-au apucat să-şi cum­pere flori o mai pot face. Ieri, cînd am mers să vorbim cu comercianţii despre costurile care au implicat rezervarea locului de vînzare şi banii scoşi, majori­ta­tea ne-au mărturisit că se merită să vii. Ba, mai mult, vînzările au mers bine şi pentru că vremea a fost bună.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2183

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 25 aprilie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Vor să vadă dacă e risc la incendiu la mansarda Primăriei

Municipalitatea Piteşti anunţă organizarea unei selecţii de oferte pentru atribuirea unui contract de servicii (de proiectare), reprezentînd Întocmire Documentaţie tehnică pentru determinarea riscului la incendii (Mansardă Primăria Municipiului Piteşti). Valoarea estimată a contractului este de 52.500 lei, fără TVA. Durata contractului/termenul pentru finalizare este 2 luni începînd de la data atribuirii contractului. Este obligatoriu ca documentaţia, întocmită în scopul obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, să fie vizată de verificator de proiecte atestat pentru cerinţa securitate la incendiu, conform legislaţiei în vigoare. Data-limită pentru depunerea ofertelor este 28 aprilie, ora 10. Criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut.  

  A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1769

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 25 aprilie 2016

Cozonacul pufos de la Cofetăria SC Ribana Eve, desertul tradiţional al mesei de Paşte

Mireasma cozonacilor de la SC Ribana Eve trezeşte spiritul Sărbătorilor Pascale în fiecare piteştean

De Paşte, cozonacii îmbracă roba supremaţiei

 

 Peste cîteva zile, gîndurile ni se îmbracă frumos şi mireasma îmbătătoare a cozonacilor proaspeţi şi gustoşi cu nucă şi cacao sau nelipsita pască cu brînză şi stafide, coapte de maeştrii cofetari ai Cofetăriei SC Ribana Eve, vrînd-nevrînd ne trezesc spiritul Sărbătorilor Pascale care ne inundă toată fiinţa. SC Ribana Eve nu numai că are sediul în centrul Piteştiului, mai exact pe strada Victoriei nr. 27 (pe acelaşi trotuar cu Teatrul, cam la 250 - 300 m, mergînd spre nord), dar se află şi în centrul atenţiei clienţilor care îi cumpără produsele tradiţionale pentru masa festivă de Paşte. Atît pasca, dar şi cozonacii proaspăt scoşi din cuptor şi bine rumeniţi se vînd mai ceva ca pîinea caldă şi greu le rezişti cînd îţi aduc aminte de copilărie şi de sărbătorile de Paşte petrecute în familie.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2438

Continuare
 
Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 25 aprilie 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

Omizile „private“, netratate

Anul acesta, omizile au iertat pădurea Trivale - nu a mai fost nevo­ie nici de tratatamente. Acum 2-3 ani însă, erau aşa multe omizi, încît ouăle depuse pe copaci (într-un fel de ghemotoace pufoase) se adunau cu tonele de către muncitori, care le ardeau cu gaz (fără cele de la 4-5 metri înălţime, ce rămîneau acolo). Într-un an cu omizi, toate frunzele copacilor sînt mîncate, şi producţia de lemn e compro­misă. Un alt dăunător, gîndacul ipidae, intră sub scoarţele coniferelor, le decojeşte şi le găureşte lem­nul, scăzîndu-i valoarea.

Cum se cumpără economic

Specialiştii în marketing explică de ce sînt oamenii păcăliţi cînd in­tră în supermarketuri să cumpere un capăt de aţă şi ies cu un cărucior plin şi cu portofelul gol. Totul, de la ambalaje şi mirosurile dină­untru pînă la aranjarea rafturilor tip labirint, e făcut să dirijeze vizitatorul ca într-o cursă. Cîteva sfaturi de ur­mat la cumpărăturile de Paşte: nu luaţi copiii în supermarket (dublea­ză cumpărăturile)!; nu folosiţi coşu­rile magazinului (sînt făcute in­­­tenţionat mari, ca orice produs să pară mic)!; nu folosiţi cardul, ci banc­note mici!; mergeţi direct la ce aveţi de cumpărat!; nu credeţi reclamele cu „Aici e mai ieftin“! De fapt, sînt ieftine doar cîteva produse.

Am împădurit, acum tăiem

În perioada interbelică, toată Cîmpia Română era plină de perdele forestiere de protecţie: vreo 10 rînduri de arbori, pe o lăţime de cîţiva metri şi o lungime de 120 m păstrau o anumită umezeală vara şi opreau zăpezile, iarna. După Re­voluţie, au dispărut. Au rămas în picioare doar cele din Cadrilater, că bulgarii nu le-au tăiat, ci au păstrat ce au făcut specialiştii noştri. Şi nordul Africii e împădurit tot de români. La noi, nu se poate face ni­mic, fiindcă, dacă prinzi pe cineva cu un camion de lemne, zice: „Sînt de colo“. Singura variantă de a prin­de hoţii este flagrantul, destul de complicat în pădure.         

    VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1554

 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8371 - 8401 din 11189


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Exclusiv

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Google Analytics

Zi record

Luni, 01.07.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info