Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
Fapt divers *** ️ S-a spînzurat după ce a rămas şomer     Fapt divers *** ️ Percheziţii la un hoţ din Leordeni!     Social *** ️Tot ce trebuie să ştiţi despre alegerile din 26 mai!     Fapt divers *** ️ Arestaţi pentru a fi predaţi autorităţilor franceze     Editorial *** ️ Gusturile şi voturile nu se discută!     Sport *** ️ CS Mioveni şi FC Argeş ştiu locurile pe care vor termina!     Social *** ️ Lucrările la giratoriul de pe DN 73, în grafic     Social *** ️ Pe lângă europarlamentare să votăm şi referendumul!     Social *** ️ A scăzut rata şomajului     Social *** ️ Sute de proiecte finanţate de Ministerul Dezvoltării     Social *** ️ Subvenţiile acordate au dus la performanţă     Social *** ️ Secţie de votare închisă din cauza lucrărilor    
 Publicitate pdf
Au fost comemorate victimele Holocaustului Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 02 februarie 2016

În cadrul proiectului „Teatru şi Viaţă“,

Au fost comemorate victimele Holocaustului

 

 În cadrul proiectului „Teatru şi Viaţa“ s-a come­mo­rat, săptămîna trecută, Ziua Internaţională a Victi­melor Holocaustului, la Monumentul Holocaustului din Bucureşti. Comemorarea a fost pregătită de elevii liceelor implicate în proiectul „Teatru şi Via­ţa“, proiect iniţiat de Asociaţia pentru Dialog Inter­cultural şi finanţat prin Granturile Spaţiului Econo­mic European 2009 - 2014, în cadrul programului Fond ONG în România.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2292

Continuare
 
Elevii au sărbătorit Ziua Zonelor Umede Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 02 februarie 2016

Fiindcă aceste întinderi de ape au un rol important în controlul inundaţiilor,

Elevii au sărbătorit Ziua Zonelor Umede

 

 Zonele umede sînt definite ca întinderile de bălţi, mlaştini, ape naturale sau artificiale, permanente sau temporare, unde apa este stătătoare sau curgătoare, dulce sau sărată, inclusiv întinderi de apă marină a căror adîncime la reflux nu depăşeşte şase metri. În fiecare an, pe 2 februarie, este  sărbătorită Ziua Mondială a Zonelor Umede, zi care marchează semnarea în anul 1971, în Iran, a Convenţiei de la Ramsar.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2270

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 02 februarie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

 Doi copii instituţionalizaţi, premiaţi la Ploieşti

Trupa de Teatru „Campionii“ a Centrului de Tip Familial Găvana din Piteşti, formată din Ionuţ -  Eugen Sandu şi Andreea - Mădălina Popescu, a participat, weekendul trecut, la Concursul interjudeţean de interpretare artistică a personajelor caragialiene, „Caragiale - Contemporanul Nostru“. Ediţia a XIX-a a concursului a avut loc, în cadrul Muzeului Ion Luca Caragiale, Ploieşti. La acest concurs, copiii au interpretat piesa „O noapte Furtunoasă“ (dialog Spiridon - Ziţa), obţinînd Locul II. În cadrul aceluiaşi eveniment, Ionuţ şi Mădălina au primit fiecare Premiul de Interpretare. Copiii  mulţumesc celor care i-au sprijinit în desfăşurarea acestui eveniment, făcînd posibil ca micii actori să beneficieze de tot confortul, pe perioada desfăşurării concursului!

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2471

Continuare
 
Monumentele istorice, în atenţia autorităţilor Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 01 februarie 2016

Monumentele istorice, în atenţia autorităţilor

 

Comisia Naţională a Monumentelor Istorice, for ştiinţific de specialitate, va avea rol decisiv în privinţa declasării, respectiv a neclasării unui monument istoric, se anunţă într-un comunicat transmis de Guvern. Potrivit unei ordonanţe adoptate de Guvern, ministrul Culturii poate emite ordinul de declasare a unui monument istoric sau poate decide neclasarea lui în această categorie doar în condiţiile în care Comisia Naţională a Monumentelor Istorice a propus declasarea, respectiv neclasarea.  Relaţia dintre comisiile zonale şi direcţiile pentru cultură din teritoriu va fi una similară cu aceea dintre Comisia Naţională a Monumentelor Istorice şi minister. Potrivit actului normativ adoptat la nivel local, se vor reorganiza comisiile zonale ale monumentelor istorice, care funcţionează pe lîngă serviciile publice deconcentrate ale Ministerului Culturii ca organisme ştiinţifice de specialitate în domeniul protejării patrimoniului cultural imobil. Componenţa acestor comisii zonale se aprobă prin ordin al ministrului Culturii, iar din fiecare comisie vor face parte cîte 11 membri, din care cel puţin un arhitect, un arheolog, un istoric de artă şi un inginer constructor.  

 A.Dumitru

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1682

 
Cetăţenii îşi fac case mai mici! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 01 februarie 2016

Cetăţenii îşi fac case mai mici!

 

În luna noiembrie 2015, în Argeş au fost eliberate 94 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, anunţă cei de la Direcţia Judeţeană de Statistică Argeş. Potrivit datelor, au fost eliberate mai puţine autorizaţii de construcţie, dar şi suprafaţa a fost mai mică. Astfel, argeşenii preferă casele mai mici.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1904

Continuare
 
Sute de străini muncesc în Argeş! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 01 februarie 2016

Inspectoratul Teritorial de Muncă anunţă:

Sute de străini muncesc în Argeş!

 

 Sute de străini muncesc în Argeş, anunţă cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş. Cei mai mulţi vin din ţări din Uniunea Europeană. De altfel, ITM vine şi cu o informare vizavi de încadrarea în muncă a străinilor pe teritoriul României şi de modificările legislative intervenite.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1999

Continuare
 
Scăpăm de răţişoară, exterminăm albinele! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 01 februarie 2016

România va cere o nouă derogare pentru neonicotinoide

Scăpăm de răţişoară, exterminăm albinele!

După ce, în 2015, au dispărut 120.000 de  familii de albine, autorităţile înrăutăţesc situaţia

 

 În timp ce apicultorii trag semnale de alarmă că le mor albinele din cauza neonicotinoidelor cu care sînt tratate seminţele de rapiţă, floarea-soarelui şi porumb, autorităţile se pregătesc să ceară o nouă derogare pentru ca aceste pesticide toxice pentru albine să fie folosite în agricultură. România va solicita la Bruxelles o nouă derogare pentru utilizarea neonicotinoidelor în tratarea seminţelor, în contextul în care producătorii din sudul ţării se confruntă cu atacuri frecvente ale dăunătorului „răţişoara porumbului“, a anunţat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2242

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 01 februarie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Viaţa Piei Brătianu

Centrul de Cultură Brătianu organizează, potrivit calendarului de activităţi pe anul acesta, o manifestare deosebită, marţi, 2 februarie. Astfel, va avea loc o serie de comunicări la Şcoala Gimnazială Traian, din Piteşti, despre personalitatea şi viaţa Piei Brătianu. 

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1991

Continuare
 
„Şoimi de bloc“, la marginea Piteştiului Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 01 februarie 2016

„Şoimi de bloc“, la marginea Piteştiului

 

 Blocul U5 e unul dintre cele nereabilitate termic din zona Podul Viilor. Locatarii ne-au spus că nici nu se gîndesc prea curînd la anvelopare. Printre motive, unul e special: în partea exterioară a balcoanelor de la ultimele etaje şi-au găsit locul de cuibărit cîteva familii de şoimi. Cel puţin una se întoarce în acelaşi loc, pentru a-şi petrece acolo primăvara şi vara. Chemat de locatari, ornitologul Adrian Mestecăneanu a examinat păsările şi ne-a precizat că e vorba de subspecia vînturelul roşu. „Se hrănesc cu şoareci, insecte, rozătoare mici, mai rar păsări. Fac cîte 4-5 pui în fiecare an. E frumos să avem şi păsări de oraş, de aceea ar fi bine ca acea nişă să nu fie deranjată de locatari cu reabilitări termice“.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2267

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 01 februarie 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

Barieră de oraş

Piteştenii nu au probleme cu girofarurile demnitarilor, dar îşi repetă repertoriul de înjurături atunci cînd prind bariere puse. În e­poca tehnologiei, de ce o trebui să stea atîta lume la bariera de pe Lînăriei, pînă soseşte trenuleţul cu un vagon, de la marginea Pămîntului? Chiar nu se găseşte o metodă să se dea semnalul mai din scurt? Sau, altfel, de ce să nu stea şi trenuleţul la semafor, dacă trece aşa rar şi nici nu are viteză?

Iubiţi şi biodiversitatea!

Cu o generaţie-două în urmă, în zona barajului de după Grotă, în Trivale, trăiau o mulţime de broscuţe ţestoase - asta arăta că zona nu era poluată. Acum, canalul e secat, şi apele pluviale se amestecă cu dejecţiile de la canalizări. Fauna de oraş e exterminată, dacă nu există interes pentru păstrarea ei. În destule o­raşe din Occident, condiţiile de hrană ale speciilor acvatice se păstrează cu sfatul specialiştilor: prin canalele din oraş, raţe, gîşte şi alte vietăţi se pot autoîntreţine. Progresul nu înseamnă şi nimicirea naturii.  

  VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1872

 
Ecografii ginecologice la un preţ avantajos Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 01 februarie 2016

La Clinik Med,

Ecografii ginecologice la un preţ avantajos

 

 Clinica facilitează efectuarea unei ecografii endovaginale/ trans­vaginale, la preţ avantajos. Ecografiile sînt efectuate de dr Mahmoud Mahmoud, medic primar obstetrică ginecologie, şi dr Birjandi Masoumeh, medic specialist gine­colog din Bucureşti.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2498

Continuare
 
Doar câteva locuri disponibile la curs Contabilitate Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 01 februarie 2016

Doar câteva locuri disponibile la curs Contabilitate

 

     Mai sunt doar câteva locuri pentru sesiunea din 19 februarie 2016 a cursului de Contabilitate, organizat în Piteşti, curs acreditat ANC, diplome recunoscute de Ministerele Muncii si Educatiei.
    Dacã vã ȋnscrieţi la cursurile organizate de Profesional New Consult ȋn perioada 15 Decembrie 2015 – 15 Martie 2016, veţi intra ȋn campania cu premii denumtã generic "Formeaza-te şi vei fi premiat! " . Pentru participarea la campanie trebuie sã vã înscrieţi la cursurile organizate de Profesional New Consult in perioada sus menţionatã şi sã achitaţi cursul integral intrând astfel în competiţia la finalul careia puteti castiga premii ȋnsemnate .

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2657

Continuare
 
Barăcile urîţesc centrul Piteştiului Imprimare E-mail
(8 voturi)
sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Barăcile urîţesc centrul Piteştiului

 

 Centrul Piteştiului, reabilitat pentru a fi cartea de vizită a oraşului, cu cheltuirea multor bani publici şi a unei lungi perioade de lucrări, este urîţit de construcţii improvizate, amplasate pe celebrele pavele şi destinate comerţului stradal. În buricul tîrgului, vizavi de magazinul Trivale, constatăm cum se amenajează, în ultima vreme, 7-8 chioşcuri, unele în forma unor barăci cu un aspect simplist, care lasă de dorit. Explicaţia furnizată de autorită-ţile locale este că terenul aparţine Hotelului Muntenia.

Comentarii (6) | Vizualizari: 3216

Continuare
 
„Nu agresaţi cadrele medicale!“ Imprimare E-mail
(3 voturi)
sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Sanitas a lansat campania

„Nu agresaţi cadrele medicale!“

 

 Federaţia Sanitas a lansat, de curînd, campania „Nu agresaţi cadrele medicale!“, cu scopul de a sensibiliza populaţia privind comportamentul faţă de personalul medical.

Comentarii (7) | Vizualizari: 2567

Continuare
 
Săli de operaţie moderne, la Municipal Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Investiţie de 1.146 mii lei la Spitalul Cîmpulung

Săli de operaţie moderne, la Municipal

 

 Viceprimarul Liviu Ţîroiu, alături de Grigore Stănescu, managerul general al Spitalului Municipal Cîmpulung, alte persoane din con­ducerea unităţii medicale, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, medici, jurnalişti şi alţi invitaţi au participat, joi, la ina­u­gurarea a două săli de operaţie destinate Secţiei de Obstetrică - Ginecologie, situate în pavilonul central al spitalului, la etajul I. Invitaţii au văzut astfel cum banii alocaţi de la bugetele local şi central, dar şi şi lucrările efectuate au transformat vechile săli de operaţii într-unele moderne, curate şi dotate cu aparatură medicală de ultimă generaţie, la standarde europene.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1978

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

Populaţia, incertă

Populaţia Piteştiului (dar nu numai) rămîne, strict vorbind, un mister. În acelaşi an, 2011, Piteştiul apare cu 164 mii de locuitori într-o evidenţă şi cu 155 mii în rezultatele recensămîntului. În primul caz, e un rezultat obţinut din cifrele anterioare, ajustate cu plecările şi sosirile cunoscute de Poliţie - acestea cică ar fi mai sigure pe la jumătatea anului. Dar unii pot pleca sau veni fără să declare. Mai corecte ar trebui să fie datele de la recensămînt, cînd recenzorii vedeau sau întrebau direct dacă e sau nu cutare acasă. Dar cei care se pricep nu se bazează nici pe acestea, fiindcă pentru ele au fost angajaţi tot felul de pile, astfel că la recensămînt unii operatori nu au găsit case întregi.

Organul şi obrazul

Un recent articol scria cum un poliţist şi-a umplut pagina de Facebook cu mesaje politice şi funduri goale, deşi legea şi Statutul profesiei îi interzic - oricum, nu era singurul. Aşa tare a fost afectat respectivul, încît nu a catadicsit să şteargă acele postări nici acum. Pe site-ul Curierului, unii zic că e normal aşa, că doar şefii Poliţiei sînt puşi politic. În timp ce alţi poliţişti se revoltă: „Atunci ce avem voie să facem?“. Au voie să demisioneze, dacă vor să fie aşa expresionişti. Dar n-ai să vezi! Legea trebuie impusă întîi oamenilor ei. 

   VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1784

 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8402 - 8432 din 10623


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

Anchetă la Jandarmeria Argeş
sclavii politicienilor.astia sunt sefi jandarmeriei.iar subalternii lor,asasini,platiti din banii nostri.culmea
22/05/19 15:08 Mai mult...

Vindea pistoale airsoft pe internet
Doamne fereste!!! Bine i-au facut!!! Sper sa faca puscarie PE VIATA! Cum sa faci asa ceva? Poate poate, o sa ne trezi...
22/05/19 14:10 Mai mult...

Anchetă la Jandarmeria Argeş
“The security measures for PSD political events were tightened after protesters followed the party’s leaders, especi...
22/05/19 13:00 Mai mult...

Anchetă la Jandarmeria Argeş
Domnule pensionar daca srigau impotriva PNL sau oricre alt partid in afara de PSD,nu-i lua cu duba ii si pupa,asa ca va ...
21/05/19 15:52 Mai mult...

Anchetă la Jandarmeria Argeş
Cum se intampla de nu exista astfel de manifestari in sens invers ? simpatizantii PSD sa se constituie in grupuri de con...
21/05/19 14:20 Mai mult...

Exclusiv

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Google Analytics

Zi record

Marţi, 07.05.2019

--- 3.387 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info