Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Costul locului de la masa bogaţilor     *** Campanie de informare şi concurs în Şcolile din Mioveni      *** Cartofii şi utilităţile s-au scumpit!     *** PASTILA de UMOR      *** Mai puţine naşteri decît decese     *** Maşini multe, vînzări rare, în tîrgul auto     *** Pregătiţi-vă de Black Friday!     *** Ursul l-a muşcat de cap     *** Ameninţa că se aruncă de pe pasaj     *** Spărgătorii de la Orange Shop, rămîn în arest      *** Furau din maşini, locuinţe, societăţi...     *** Costache a fost achitat     *** Accident, cu trei răniţi şi trei maşini     *** O piteşteancă, campioană mondială     *** Învinşi greu de olteni!     *** Florin Nini: „Nu am fost constanţi”     *** Todorov: „Formăm o echipă unită“nbsp;    *** Stupu şi Ankomah, doar spectatori la Piteşti!     *** Liga 1 - Etapa 13     *** Victorii şi medalii la oină, handbal, volei şi karate     *** Gazdele, victorii pe linie    

 
Argeşul, campion la securitate în muncă Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 04 iunie 2015

Argeşul, campion la securitate în muncă

 

ITM Argeş anunţă finalizarea proiectului „Valenţe culturale ale securităţii şi sănătăţii în muncă“, desfăşurat în baza protocolului încheiat între Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş. Proiectul a avut loc în perioada septembrie 2014 - mai 2015, fiind implicate  clasele a X-a şi a XI-a din învăţămîntul liceal teoretic/profesional tehnologic din 8 unităţi şcolare. La finele proiectului s-au acordat diplome de participare celor 34 de cadre didactice din cadrul unităţilor şcolare implicate care au coordonat şi concursul „Ştiu şi Aplic“. La faza judeţeană a concursului au participat 7 unităţi şcolare din judeţul Argeş. Faza judeţeană a concursului a fost organizată la Liceul Tehnologic Dacia Piteşti. La  faza naţională, desfăşurată în luna mai 2015 la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, din Iaşi, judeţul nostru a fost reprezentat de trei echipe, respectiv Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni, Liceul Teoretic Dacia Piteşti şi Liceul Tehnologic Astra Piteşti, obţinînd locurile 1, 2 şi 3. Avînd în vedere bunele rezultate obţinute în cadrul acestui proiect, ITM Argeş urmăreşte continuarea acestuia şi pe parcursul anului şcolar viitor, 2015 - 2016.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1762

 
Amenzi de 51.000 lei Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 04 iunie 2015

Amenzi de 51.000 lei

 

În baza Legii 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 149 controale. Au fost aplicate 109 sancţiuni, din care 9 amenzi în valoare totală de 51.000 lei. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe sînt: construcţii, comerţ, transport, panificatie, baruri, restaurante. Printre cele mai frecvente fapte au fost: lipsă instruire SSM; lipsă control medical periodic. Pentru luna iunie 2015, ITM Argeş prognozează un număr de 160 controale, direcţionate cu precădere spre îmbună­tăţirea condiţiilor de muncă, res­pectarea legislaţiei de protecţia muncii, crearea unui mediu de muncă mai sigur şi mai sănătos.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1873

 
Elevii, învăţaţi să colecteze selectiv! Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 04 iunie 2015

La concursul „Şcoala reciclării“ din Piteşti,

Elevii, învăţaţi să colecteze selectiv!

 

 Şase unităţi educaţionale din Piteşti s-au înscris la concursul „Şcoa­la reciclării“. Premierea cîştigătorilor va avea loc în sala de şedinţe a Primăriei Piteşti, pe data de 5 iunie, iar cîştigătorii de pe locul I vor primi o imprimantă şi tricouri inscripţionate.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1731

Continuare
 
Mîncarea sănătoasă le-a adus premii Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 04 iunie 2015

Consiliul Judeţean Argeş i-a recompensat

Mîncarea sănătoasă le-a adus premii

 

 Ieri, în conferinţa de presă de la Consiliul Judeţean Argeş, preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău, şi cei doi vicepreşedinţi, Dorin Mărăşoiu şi Constantin Polexe, le-au înmînat copiilor cîştigători ai concursului „Alimentaţie sănătoasă“ premiile. Cei 150 de cîşti­gători au primit materiale şcolare.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2271

Continuare
 
Atenţie la cosmeticele contrafăcute! Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 04 iunie 2015

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor trag un semnal de alarmă:

Atenţie la cosmeticele contrafăcute!

 

 Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Con­su­matorilor Argeş au efec­tuat controale privind modul de comercializare, prezentare şi publicitate a produselor cosmetice. Au fost verificaţi 8 ope­ratori economici şi pro­duse în valoare totală de 41.176 lei, dintre care cu abateri au fost consta­ta­te produse în valoare to­tală de 1.467 lei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1930

Continuare
 
Controale la suplimentele alimentare Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 04 iunie 2015

Controale la suplimentele alimentare

 

 În luna mai, Comisariatul Jude­ţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş a controlat modul de comercializare a suplimentelor alimentare. Au fost verificaţi 15 operatori economici şi 36,5 kg produse, dintre care cu abateri 2,82 kg. Au fost date amenzi în valoare totală de 5.000 lei. Nu s-au constatat abateri referitoare la calitatea produselor  comercializate. Au fost constatate proble­me  referitoare la neafişarea pre­ţurilor la loc vizibil, precum şi abateri referitoare la comercializarea unor pachete promoţionale vîndute sub forma „1+1 gratis“, neavînd afişate informatii privind durata promoţiei şi neavînd disponibil şi produsul singular pentru a se putea verifica veridicitatea informaţiei. Comisarul şef adjunct Violeta Nedelcu atrage atenţia asupra faptului că pe etichetele suplimentelor alimentare nu trebuie să apară informaţii că acestea ar ajuta la vindecarea unor boli. De asemenea, acordaţi o atenţie deosebită la cumpărarea suplimentelor alimentare şi informaţi-vă, înainte de achiziţionarea lor, despre efectele lor asupra orga­nismului! Utilizaţi numai suplimentele alimentare indicate de medicul de familie sau înainte de a utiliza un supliment alimentar, solicitaţi opinia acestuia cu privire la efectele pe care le poate avea asupra organismului dumneavoastră.  

  I.Ivănoiu  Foto: I.Tudor 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1896

 
Diferenţierea alocaţiilor Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 03 iunie 2015

Diferenţierea alocaţiilor

 

Alocaţiile dublate pentru copii vor fi plătite începînd cu luna iulie, aferente lunii iunie, Ministerul Muncii lucrînd însă în acelaşi timp la un pachet de măsuri care să vizeze inclusiv diferenţierea alocaţiilor, pachet finalizat în septembrie - octombrie, a afirmat ministrul de resort, Rovana Plumb. „Lucrăm la un pachet de măsuri. Peste tot în Uniunea Europeană alocaţiile se dau diferenţiat, fie în funcţie de veniturile părinţilor, fie în funcţie de vîrsta copilului“, a spus ministrul, la Digi 24. Ea a precizat că fiecare copil va primi „o alocaţie“ în baza viitorului pachet de măsuri. La rîndul său, premierul Victor Ponta a afirmat din nou, la România TV, că alocaţiile pentru copii trebuie „gîndite mai ţintit şi mai eficient“. Şeful Guvernului a amintit că, în 2006, Curtea Constituţională a decis că alocaţia trebuie acordată copiilor în mod nediferenţiat, dar a apreciat că acest lucru este acum „ceva depăşit“, deoarece în 2015 este „mai multă minte“ decît în 2006.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1705

 
Stroud a venit în Argeş Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 03 iunie 2015

Stroud a venit în Argeş

 

 Ieri seară, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Argeş, Salvamont Argeş şi Les Stroud, expertul în supravieţuire şi realizatorul emisiunii „Survivorman“, au susţinut o conferinţă de pre­să, cu prilejul începerii filmărilor la noua serie de emisiuni „Survivorman“, în Munţii Făgăraş, cei mai înalţi ai României. La această con­fe­rinţă au participat şi reprezentanţii autorităţilor judeţene. Realizatorul emisiunii va sta în Argeş pînă pe 13 iunie. Stroud, aventurier canadian, va încerca să supravieţuiască timp de 3 zile în cea mai izolată zonă montană din ţară, perioadă în care Salvamont Argeş va organiza o acţiune de căutare a persoanei dispărute. Documentarul „Survivorman“ este realizat de Les Stroud Production, fiind transmis international de posturile de televiziune Discovery Channel şi Science Channel.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1623

 
S-a construit pe capete Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 03 iunie 2015

Anul trecut, în Argeş s-au finalizat şi dat în folosinţă sute de locuinţe

S-a construit pe capete

 

 Argeşul a ocupat primul loc din regiunea Sud - Mun­­tenia în ce priveşte finalizarea de noi locuinţe. Astfel, cele mai multe locuinţe nou-finalizate şi date la cheie au fost în judeţul nostru, anunţă cei de la Direcţia Judeţeană de Statistică Argeş. Mai mult, potrivit acestora, Argeşul se clasează tot pe primul loc privind numărul de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale noi: 1.404 autorizaţii (24, 68% din total).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1858

Continuare
 
Albinele, în pragul dispariţiei Imprimare E-mail
(6 voturi)
miercuri, 03 iunie 2015

Ministrul Agriculturii, nepăsător la necazurile apicultorilor

Albinele, în pragul dispariţiei

# Neonicotinoidele afectează întreg ecosistemul

 

 Folosirea neonicotinoidelor în tratarea seminţelor provoacă un dezastru ecologic, spun studiile în domeniu. Cele mai afectate de folosirea acestora sînt albinele. Cu toate acestea, fără aceste substanţe, culturile de rapiţă şi floarea soarelui sînt afectate din cauza dăunătorilor care se extind rapid în solurile noastre, mai spun specialiştii. Deci, pe de-o parte, avem efectul negativ pe care neonicotinoidele le au asupra albinelor şi implicit a sistemului ecologic, iar pe de altă parte, efectul benefic pe care-l au asupra agriculturii. Comisia Europeană a ales să salveze albinele, şi în 2013 aceste substanţe au fost interzise. Cu toate acestea, România a solicitat anual derogări pentru a le putea folosi. Apicultorii din Argeş şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la folosirea acestor substanţe, însă e clar că, de-a lungul anilor, ministrul Agriculturii s-a arătat nepăsător la necazurile acestora.

Comentarii (3) | Vizualizari: 2645

Continuare
 
Eşti antreprenor şi îţi ajuţi comunitatea? METRO te răsplătește cu premii în valoare total Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 03 iunie 2015

Eşti antreprenor şi îţi ajuţi comunitatea? METRO te răsplătește cu premii în valoare totală de 70.000 de lei!

 

 METRO Cash & Carry România porneşte din nou în căutarea antreprenorilor care contribuie la bunăstarea comunităţii, prin cea de-a doua ediţie a competiţiei METRO – Starurile Comunităţii. Concursul premiază afacerile mici şi mijlocii care îşi împart succesul cu membrii comunităţii din care fac parte. Dacă te potriveşti profilului, te invităm să te înscrii în competiţie, urmând pașii de mai jos:

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2172

Continuare
 
Dl Constantin Slabu predă ştafeta Imprimare E-mail
(3 voturi)
miercuri, 03 iunie 2015

SCHIMB de GENERAŢII la GRUPUL de FIRME BIDEPA PITEŞTI

Dl Constantin Slabu predă ştafeta

 

 Societatea de pază şi securitate BIDEPA, cu sediul central în Bucureşti şi sucursale aproape în toate judeţele ţării, este recunoscută ca una dintre cele mai vechi şi mai puternice unitaţi de pază din România.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2613

Continuare
 
Se vor acorda maximum 100 de premii Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 03 iunie 2015

Modificări la Loteria Bonurilor Fiscale

Se vor acorda maximum 100 de premii

10 mii lei pentru fiecare cîştigător

 

 Comisia de buget şi finanţe a Ca­merei Deputaţilor a decis să mo­difice Ordonanţa nr. 10 din 2015 pentru organizarea loteriei bonu­rilor fiscale. Ei au stabilit că la ex­tragerea loteriei bonurilor fiscale se vor acorda maximum 100 de pre­mii. Astfel, pentru extragerile viitoare, premiul va fi de 10 mii lei pentru fiecare cîştigator, din cei 100 de norocoşi. Aceste modifică­ri vor fi publicate în cel mai scurt timp în Monitorul Oficial, după ca­re vor intra în vigoare.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1998

Continuare
 
Folosiţi cu moderaţie aerul condiţionat! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 03 iunie 2015

Canicula şi disconfortul termic ne fac să apelăm la aceste aparate

Folosiţi cu moderaţie aerul condiţionat!

# Există risc de pneumonie

 

 În ultimii ani, din cauza caniculei şi a disconfortului termic, tot mai mulţi piteşteni, în special cei ce locuiesc la etajele superioare sau deţin magazine, apelează la aparatele de aer condiţionat, pentru a se putea răcori.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2647

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 03 iunie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Zeci de societăţi, în vizorul ITM Argeş

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş va desfăşura, în cursul anului 2015, Campania Naţională pentru îmbunătăţirea stării de securitate şi sănătate în muncă în întreprinderile mijlocii şi mari, prin scăderea numărului de neconformităţi prezente la locul de muncă. În cadrul campaniei vor fi monitorizate 34 de unităţi mari şi mijlocii din judeţul nostru asupra cărora se vor desfăşura activităţi de informare, conştientizare şi control. La finalul campaniei vor fi promovate rezultatele ca exemple de bune practici privind îmbunătăţirea stării de securitate şi sănătate în muncă în întreprinderile monitorizate.   

  A.Roşu  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1751

Continuare
 
Aviatorii primesc pensii de serviciu Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 03 iunie 2015

A intrat în vigoare Legea 83

Aviatorii primesc pensii de serviciu

 

 De curînd, a intrat în vigoare Legea 83/2015 pentru com­pletarea Legii 223/2007 pri­vind Statutul personalului aeronautic navigant  profe­sionist din aviaţia civilă din România.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1973

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8402 - 8432 din 8983
embedgooglemap.net
Click view
Intrebarea Curierului

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!Comentarii

Costul locului de la masa bogaţilor
padurile , petrolul si gazele, bancile Romaniei sunt in labele unor firme din Austria. Eu zic sa le dam gaze de buda. Ga...
13/11/18 01:14 Mai mult...

Costul locului de la masa bogaţilor
Ca de obicei aratam spre rusi insa nu vedem ca in fapt ROM a daruit Exxon (SUA) si OMV Petrom (parte a grupului internat...
13/11/18 01:09 Mai mult...

Costul locului de la masa bogaţilor
cand vrem sa-i pacalim pe oameni , o bagam repede cu bau-bau-l rusia . sunt o gramada de tari pe lumea asta care fac com...
13/11/18 00:59 Mai mult...

Costul locului de la masa bogaţilor
L-ati acuzat pe Ceausescu de subminarea economiei nationale ...si l-ati si asasinat ! Pai ce se-ntimpla de 28 de ani cum...
13/11/18 00:49 Mai mult...

Fiu de profesor, căsăpit de chiriaş
Domnului Sorin Peligrad i se cam intorc blestemele, nesimtirile si jignirile pe care le aducea elevilor sai! Imi pare r...
13/11/18 00:48 Mai mult...

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics
Zi record

Marţi, 16.10.2018

--- 3.988 vizitatori unici ---

 
 

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info