Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
Fapt diversl *** ️ I-a dat cu şutul în testicule unui poliţist     Fapt divers *** ️ Ciocnire între un autobuz şi două autoturisme     Fapt divers *** ️ La 38 de ani, a murit electrocutat     Editorial *** ️ Are Viorica Dăncilă ochi albaştri sau are doar lentile de contact?     Sport *** ️ Regal atletic la Piteşti!     Social *** ️ Rezultatele la evaluarea competenţelor la BAC    
 Publicitate pdf
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 07 martie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

A crescut cererea de maşini electrice

Conform Jan Ptacek, director general al Renault Commercial Roumanie, piaţa auto locală are nevoie de dezvoltarea infrastructurii pentru maşini electrice, deoarece există cerere pentru acest gen de automobile. Acum, maşinile pot fi vîndute împreună cu bateria, şoferii ne mai fiind obligaţi să o închirieze. Renault şi-a propus în acest an creşterea vînzărilor de maşini electrice, în special ale modelului Zoe, ce are un preţ de pornire de 22.000 euro, cu TVA, fără baterie.

  A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1542

Continuare
 
Planul urbanistic, în dezbatere publică Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 07 martie 2016

La Mioveni,

Planul urbanistic, în dezbatere publică

 

 La începutul lunii aprilie, la Centrul Cultural Mioveni, va avea cea de-a doua şedinţă publică pentru dezbaterea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al oraşului Mioveni. Astfel, locuitorii oraşului, interesaţi de strategia administraţiei locale în privinţa evoluţiei infrastructurii, a reducerii nivelului de poluare etc., pot participa la o această dezbatere.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1668

Continuare
 
Elevii au proba la Română! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 07 martie 2016

A început simularea examenului de Bacalaureat

Elevii au proba la Română!

 

 Elevii au intrat în febra excamenelor! Circa 11.000 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a din Argeş susţin, astăzi, prima probă a simulării Bacalaureatului la Română, potrivit informaţiilor primite de la inspectorul şcolar judeţean al ISJ Argeş, Dumitru Tudosoiu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1741

Continuare
 
„Capitalul privat românesc - o şansă pentru dezvoltarea economică a României” Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 05 martie 2016

Joi, 10 martie, Ziarul Financiar şi Banca Transilvania organizează conferinta  

„Capitalul privat românesc - o şansă pentru dezvoltarea economică a României”

 

 Ziarul Financiar lansează săptămîna viitoare, împreună cu Banca Transilvania, proiectul „Capitalul privat românesc - o şansă pentru dezvoltarea economică a României“, un proiect editorial în cadrul căruia vor fi organizate conferinţe în marile oraşe ale României. Prima oprire a proiectului ZF Antreprenorii României va fi pe 10 martie, la Piteşti, la Hotelul Ramada.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2603

Continuare
 
Cine sînt cei înmormîntaţi în necropola regală Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 05 martie 2016

La Curtea de Argeş se odihnesc făuritorii României

Cine sînt cei înmormîntaţi în necropola regală

 

 Curtea de Argeş găzduieşte unul din locurile cele mai importante pentru identitatea României: necropola regală. Orice vizitator poate vedea, alăturate, locurile de veci ale regilor şi făuritorilor României. Este posibil ca, avînd în vedere ultimele evoluţii ale stării de sănă-tate, în curînd acolo să se alăture şi Mihai I. Pentru cei care le vizitează într-o excursie scurtă, prezentăm mai jos cîteva date esenţiale despre cei înmormîntaţi în acest loc special.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2098

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 05 martie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

 Mai mulţi născuţi 

Conform Direcţiei Judeţene de Statistică Argeş, în decembrie 2015, fenomenele demografice din Argeş au fost în creştere faţă de luna anterioară. Creşterea a fost mai mare cu 71 de cazuri (+17,5%) a natalităţii. S-au născut 477 de copii vii, faţă de 406 în noiembrie. Numă­rul celor decedaţi a fost în scădere cu 16 cazuri (-2,5%), fiind 627 de decese înregistrate faţă de 643 în noiembrie. Comparativ cu decembrie 2014, numărul de născuţi-vii înregistraţi a fost mai mare cu 22,9% (cu 89 născuţi vii mai mult), iar numărul deceselor, mai mic cu 8,3% (cu 59 persoane decedate mai puţin). Sporul natural în decembrie a fost negativ (-150 persoane), în scădere cu 87 persoane faţă de noiembrie.  În decembrie 2015 a fost înregistrat un singur caz de mortalitate infantilă, în scădere cu un caz faţă de noiembrie 2015 şi cu 3 cazuri faţă de decembrie 2014.   

Antonela Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1794

Continuare
 
Cresc taxele la Universitate! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 05 martie 2016

De la anul,

Cresc taxele la Universitate!

 

 Dumitru Chirleşan, noul rector al Universităţii de Stat din Piteşti, şi-a stabilit cel mai mic salariu - 5.139 lei brut. Această măsură vrea să o impună şi prorectorilor sau decanilor, asta cel puţin pînă cînd Universitatea va fi din nou pe profit. O măsură care afectează studenţii este cea despre taxe, care vor creşte la UPIT, iar echipa de conducere - prodecani şi decani - va fi aleasă de cadrele universitare şi în funcţie de experienţa în domeniu. În acest nou început, Chirleşan a ţinut să sublinieze că nu a făcut parte din nici unul dintre sindicatele UPIT, nu e angrenat politic şi n-a „colaborat cu securitatea!“.

Comentarii (3) | Vizualizari: 2899

Continuare
 
Locatari mai mulţi, pentru anveloparea blocului Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 05 martie 2016

Mansardarea, o soluţie cu risc

Locatari mai mulţi, pentru anveloparea blocului

 

 Mansardarea a cît mai multor blocuri din Piteşti face parte din strategia de dezvoltare a oraşului atît pe perioada 2007 - 2013, cît şi pe 2014 - 2020. Totuşi, această soluţie, mult trîmbiţată şi discutată în urmă cu cîţiva ani, a a­juns acum într-un con de umbră, după ce anii de criză imobiliară au venit tocmai cînd acest curent începea să ia avînt. Între 2009 şi 2015, primăria a dat doar 18 autorizaţii pentru mansardări de blocuri - o parte pentru bucăţi ale aceleiaşi lucrări, astfel încît, doar circa 12 blocuri au încercat această variantă.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2624

Continuare
 
Angajaţii de la Dacia ies în stradă Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 05 martie 2016

Luni, miting de două ore la Mioveni

Angajaţii de la Dacia ies în stradă

# Au mai multe revendicări pentru Guvern

 

 Luni, între orele 13.00 şi 15.00, pe platoul din faţa Ca­sei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni va avea loc un miting al angajaţilor de la Dacia. Ei au mai multe revendicări, prin care speră şi vor să crească numărul locurilor de muncă şi să le consolideze pe cele existente.     

Comentarii (1) | Vizualizari: 2027

Continuare
 
Lactate Brădet, o firmă curată! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 05 martie 2016

ANSVSA-ul îl contrazice pe ministru

Lactate Brădet, o firmă curată!

 

 Datele rezultate din verificările ANSVSA indică faptul că nu există o legătură directă de cauzalitate între brînza de vaci din lotul produs în data de 22.02.2016 şi îmbolnăvirile copiilor diagnosticaţi cu SHU. După scandalul în care a fost aruncată firma sa de către ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, patronul fabricii Lactate Brădet, Marius Badea, a venit ieri cu o propunere inedită pentru cei care l-au susţinut în această perioadă grea: crearea unei companii la care să participe toţi cetăţenii care doresc!

Comentarii (1) | Vizualizari: 4599

Continuare
 
Cadrele medicale au refuzat vaccinarea Imprimare E-mail
(3 voturi)
sâmbătă, 05 martie 2016

Inconştienţă sau nepăsare la Judeţean?

Cadrele medicale au refuzat vaccinarea

 

 Situaţia cazurilor de gripă sezonieră este în­grijo­ră­toare, dar autorităţile nu văd dincolo de nişte cifre statistice scrise pe hîrtie. Pînă acum, gripa a răpus nouă argeşeni, iar în ultimele 24 de ore au mai apărut alţi patru suspecţi de gripă, printre care şi doi copii! Mai bine de jumătate din cadrele medicale de la Spitalul Judeţean Arge, în special cele de la Urgenţe, care sînt direct expuse riscului îmbolnăvirii, au refuzat vacci­narea gratuită.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2366

Continuare
 
Cum puteţi deveni voluntar Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 05 martie 2016

Se încheie contract între voluntar şi organizaţie

Cum puteţi deveni voluntar

 

 Destul de multe persoane sînt interesate şi pun întrebări referitoare despre voluntariat. Multe dintre ele se adresează cu solicitări la ITM Argeş. Voluntariatul este considerat ca fiind procesul de participare a voluntarului, persoană fizică, la activităţi de interes public desfăţurate în folosul altor persoane sau al societăţii, fără a fi plătit pentru acest lucru.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1851

Continuare
 
Jumătate din elevi nu au promovat! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 05 martie 2016

La simularea Evaluării Naţionale,

Jumătate din elevi nu au promovat!

 

 47,15% dintre elevii argeşeni care au susţinut simularea la Evaluarea Naţională au reuşit să ia medii peste 5. Procentul de promovabilitate a scăzut faţă de cea de anul trecut. Notele la simularea Evaluării Naţionale 2016 vor fi trecute în catalog, la solicitarea elevului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2234

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 04 martie 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

O înştiinţare în plus

Guvernul cerea idei pentru reducerea cantităţii de hîrtii inutile în birocraţie. O idee pentru „Comisia de tăiat hîrtii“ ar fi şi scrisoarea cu numele „Înştiinţare privind ştergerea datoriilor fiscale“, pe care ANAF o trimite mereu, într-un plic cu ţiplă neagră, ca pe un mare secret, firmelor care şi-au plătit dările la timp, pentru a-i anunţa că nu e nimic de anunţat. Cînd o văd aşa sobră în cutia poştală, unii patroni sînt îngrijoraţi, neştiind ce o fi înă­un­tru.

Integrare în dezintegrare

În timp ce noi tot încercăm să intrăm în Schengen şi euro, la englezi a început o discuţie mare de­spre „Brexit“, purtată cu nostalgia lor de fost imperiu global şi de la înălţimea şcolilor lor bune. Mulţi oameni de rînd sînt pentru ieşire, în timp ce intelectualii analizează „hibridul greu de înţeles“ care e UE, „ceva între un stat cu birocraţie şi legislaţie proprie şi un ansamblu de relaţii interguver­­na­­­mentale“. Nu există o cultură comună, ci mai multe, iar dacă englezii ies, nu schimbă cu nimic as­ta. După englezi, şi olandezii, alt fost imperiu comercial vor să iasă. Dar şi cehii.   

VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1761

 
Ministrul trebuie să anunţe numele firmei! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 04 martie 2016

La orice alertă, aşa cum a fost cu Brădetul,

Ministrul trebuie să anunţe numele firmei!

 

 După ce a gafat spunînd numele producătorului Lactate Brădet, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a încercat s-o repare, postînd un anunţ pe Facebook în care îşi argumenta reacţia pripită prin faptul că ar mai fi putut exista în frigiderele oamenilor brînză din lotul contaminat cu E.coli O26 şi că, în acest fel, poate a salvat viaţa unor copii. Mai mult decît atît, ministrul l-a sunat pe patronul fabricii Lactate Brădet, Marius Badea, declarînd că a vrut să vadă dacă acesta este supărat pe el! Aşa cum a dat numele fabricii de la Brădet, cerem ministrului ca la fiecare alertă alimentară să dea numele firmei! Au fost „n“ alerte alimentare, însă foarte puţine au ajuns să fie făcute publice, iar de cele mai multe ori nici nu s-a adus în discuţie numele vreunei firme, pe motiv că trebuie respectată confidenţialitatea!

Comentarii (1) | Vizualizari: 2199

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 04 martie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Pintea nu mai e director la Cadastru

Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Argeş are un nou director. Dănuţ Pintea a renunţat la postul de director şi s-a înscris la concurs pentru funcţia de consilier cadastru pe perioadă nedeterminată. Din cîte se pare, în locul său va fi Mihăiţă Barbu, care a deţinut funcţia de şef serviciu Economic în cadrul instituţiei.   

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1766

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8433 - 8463 din 10883


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

Are Viorica Dăncilă ochi albaştri sau are doar lentile de...
Va complicați inutil, d-le ziarist. Realitatea e mult mai simpla: gâlceava intre diverse găști de jefuitori. Miza? ...
20/06/19 09:45 Mai mult...

Lucrările din Argeş mai au de aşteptat!
In felul acesta vom avea autostrada de la Pitesti la sibiu cand "o zbura porcul"
20/06/19 07:47 Mai mult...

Cadoul pe care îl aşteaptă Dragnea la închisoare
Ptr. Cv.nimic :" A te pisa contra vantului" Expresie neaos romaneasca,a fi impotriva adevarului,a dreptatii,a minciunii ...
19/06/19 16:29 Mai mult...

Cadoul pe care îl aşteaptă Dragnea la închisoare
Draga Juju,m-as cobori prea mult sa-ti raspund in maniera in care o faci tu...prefer sa cred ca mai exista si alti oamen...
19/06/19 14:00 Mai mult...

Bătută măr şi târâtă de păr pe stradă
probabil ca pestele a prins-o in offside,bineinteles ca politia doarme,bineinteles ca nu depune plangere pentru ca ii es...
19/06/19 11:55 Mai mult...

Exclusiv

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Google Analytics

Zi record

Marţi, 07.05.2019

--- 3.387 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info