Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
Aniversare
 Publicitate pdf
(1 vot)
Monday, 04 July 2016

Se va da startul reabilitării drumurilor judeţene

Staţia de asfalt de la Căteasca, repornită

 

 Repararea drumurilor judeţene reprezintă o prioritate pentru noua conducere a Consiliului Judeţean Argeş, care a început un amplu control la Regia de Drumuri Judeţene.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1359

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 04 July 2016

Au început probele scrise pentru cei 4.585 elevi

Azi, bacalaureatul la Română

 

 Elevii intră din nou în febra examenului de Bacalaureat, cu probele orale, astăzi avînd loc prima, la Limba şi Literatura Română. În Argeş s-au înscris în această sesiune 4.585 elevi, 3.907 absolvenţi de liceu din seria curentă şi 678 din seria anterioară. Mai sînt 1.051 absolveţi de liceu care nu au intrat în bac, deoarece nu le-a fost închisă situaţia şcolară sau nu s-au înscris la examen.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1407

Continuare
 
(1 vot)
Monday, 04 July 2016

Parcurile, locuri pentru pedalat

 

 Piteştenii au la dispoziţie zilnic, în parcuri, metoda de recreere prin dat la pedale. Doritorii de miş-care pot închiria biciclete, triciclete şi carturi pentru copii, adulţi şi toată familia. Am notat mai jos orarele, condiţiile şi tarifele la zi. Vehiculele se pot folosi doar în incintă.

Comentarii (3) | Vizualizari: 1637

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 04 July 2016

Importante reduceri pentru proaspeţii absolvenţi

 

 Pentru cã ne aflãm în perioada verii, perioadã când tinerii îşi definitiveazã studiile, absolvind, liceul, facultatea sau alte forme de învãţãmânt şi pentru cã o datã cu absolvirea vin şi îndoielile şi întrebãrile în legãturã cu drumul de urmat în viitor, firma Profesional New Consult doreşte sã vinã în întâmpinarea tinerilor pentru a le oferi şansa deprinderii unei meserii, unei îndeletniciri, astfel încât sã poatã ocupa mai uşor un loc de muncã. Astfel, toţi cei care au absolvit o unitate de învãţãmânt anul acesta şi prezintã un document doveditor în acest sens, adeverinţã, sau diplomã, eliberate de instituţiile de învãţãmânt respective, beneficiazã de o reducere de 10% dacã se înscriu la un curs de formare profesionalã, calificare, specializare sau o reducere de 15% dacã se înscriu la douã sau mai multe cursuri din oferta educaţionalã a firmei, ce se regãseşte pe site-ul www.profesionalnewconsult.ro .

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1442

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 02 July 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Noutăţi la alocaţia de susţinere a familiei

Argeşenii trebuie să ştie că alocaţia de susţinere a familiei nu va mai fi condiţionată de plata taxelor şi impozitelor locale. Beneficiază familiile cu venituri mici care au copii în întreţinere şi acordarea alocaţiei nu va mai fi condiţionată de plata impozitelor şi taxelor locale pentru bunurile pe care le au în proprietate. Acest lucru a fost stabilit de Guvern printr-o Ordonanţă de Urgenţă. Pînă acum, familiile ce beneficiază de alocaţia de susţinere erau obligate să achite, anual, taxele şi impozitele locale pînă la 31 martie, în caz contrar fiind suspendată plata acesteia. Respectivele familii erau expuse riscului de excluziune socială, considerent pentru care Guvernul a decis să nu mai condiţioneze plata alocaţiei pentru susţinerea familiei de achitarea impozitelor şi taxelor locale. Actul normativ adoptat zilele trecute stabileşte că plăţile vor fi reluate din oficiu pentru familiile cărora le-a fost sistat acest drept, inclusiv pentru perioada în care alocaţia a fost suspendată.   

A. Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 6255

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 02 July 2016

Atenţie, apicultori!

Dezinsecţie la Mioveni

 

 În perioada 04 -10 iulie, în Mioveni se vor desfăşura operaţiuni de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare pe domeniul public al oraşului, în scările de bloc, gospodăriile individuale, societăţi comerciale şi în clădirile instituţiilor publice.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5994

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 02 July 2016

Videoconferinţă la ISJ cu inspectorii şcolari şi ministrul  

Discuţii despre rezolvarea contestaţiilor şi bac

 

 Ieri, inspectorul şcolar general Dumitru Tudosoiu a participat la o videoconferinţă cu ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, secretarul de stat Monica Cristina Anisie şi reprezentanţi ai MENCS şi ai Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 6173

Continuare
 
(2 voturi)
Saturday, 02 July 2016

Autorităţile au luat măsuri

Drumul Judeţean Băbana - Richiţele - Cocu,  redeschis

 

 Drumul judeţean care face legătura dintre Băbana - Richiţele - Cocu a fost redeschis circulaţiei. Acesta fusese închis la începutul acestei săptămîni, după ce viitura formată în urma ploilor torenţiale de marţi a surpat o parte din el.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5637

Continuare
 
(1 vot)
Saturday, 02 July 2016

În cadrul unui plan naţional au fost testate laptele şi iaurturile, iar analizele au ieşit bune

Lactatele din Argeş, fără E-Coli

 

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a dat publicităţii rezultatele acţiunilor cuprinse în Planul Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă în produse alimentare de origine animală în perioada 6 - 26 iunie 2016.      

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5595

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 02 July 2016

Ieri, la Curtea de Apel Piteşti

A fost sărbătorită Ziua Justiţiei

 

 Zi de sărbătoare ieri pentru magistraţii Curţii de Apel Piteşti şi nu numai, care au marcat Ziua Justiţiei, sărbătorită duminică. Diverse personalităţi au fost prezentate la manifestarea organizată cu acest prilej. Pe lîngă organizatori, la activităţi au fost şi preşedinţii instanţelor din judeţ.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5891

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 02 July 2016

Încep înscrierile la master, la Mioveni

 

 De anul acesta, încă 40 de tineri din Mioveni vor urma cursurile de master, chiar la ei acasă. Facultăţile Energetică şi IMST din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti au adus în oraş, pentru al şaselea an consecutiv, două specializări: Managementul Mediului şi Dezvoltare Durabilă (20 locuri) şi Concepţie şi Management în Productică (20 locuri).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5778

Continuare
 
(4 voturi)
Saturday, 02 July 2016

Emoţii, pentru absolvenţii clasei a VIII-a

Avem 16 elevi de 10 la Evaluare!

 

 Ieri, absolvenţii claselor a VIII-a au aflat rezultatele la examenul de Evaluare Naţională. Majoritatea copiilor au fost mulţumiţi de rezultatele obţinute, dar au mai existat şi excepţii. Atît ei, cît şi părinţii lor au aşteptat emoţionaţi, ore în şir sosirea rezultatelor, chiar dacă era anunţat că vor fi făcute publice la ora 16.00.

Comentarii (1) | Vizualizari: 7323

Continuare
 
(2 voturi)
Friday, 01 July 2016

Din cauza ploilor, au cheltuieli mari cu hrana albinelor

An dezastruos pentru apicultori

 

 Apicultorii solicită sprijinul Ministerului Agriculturii pentru a face faţă situaţiei disperate din acest an, în care ploile abundente au redus semnificativ producţia de miere şi au afectat familiile de albine. Ei susţin că 2016 va fi un an dezas­truos, unul dintre cei mai slabi din ultimii 30 de ani.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1911

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 01 July 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

Ochi noi asupra angajaţilor

La prima şedinţă festivă cu salariaţii, primarul Ionică a fost aplaudat aproape în stil nord-coreean. Unii au zis: „Pentru că e apreciat“. Alţii cred că angajaţii se tem că noul şef ar putea să se uite mai atent la ce face fiecare. Unii s-au reangajat şi după pensionare, de greu ce e la serviciu. Şi şeful CJ s-a dus să dea mîna cu toţi angajaţii, în birourile lor. A observat că unii stau înghesuiţi la grămadă, alţii se boieresc, la larg.

Capitala din umbră

Mai spune Dan Manu că, în Comitetul Exectuiv şi în Biroul Politic Naţional al PSD, s-a hotărît că, în orice regiune va fi Argeşul, Piteştiul va fi capitala. Dacă e pe promisiuni politice, probabil se promite la fel şi altora. Cînd e la o adică, se fac actualizări, îmbunătăţiri şi ajus­­tări. Pe sub masă, ca pînă a­cum

Audienţe, cu zîmbet

Cică Dănuţ Dinu aşteaptă oameni în audienţă, în calitate de consilier local. Ar putea să vină şi funcţionarii Primăriei Piteşti, despre care zicea în programul lui că vrea să zîmbească mereu. Unii ar putea cere un sprijin să îşi pună dantura la punct. Alţii, ar putea cere încă un funcţionar, cu funcţia de gîdilător.

Vodafone, gata de mutare

Compania Vodafone, cu 108 mii de angajaţi şi cu 462 de milioane de clienţi în 26 de ţări, nu se simte bine după votul Brexit. Întrucît mai mult de jumătate din afaceri le face în UE, şi-ar putea muta cartierul general din Londra dacă negocierile de ieşire din UE nu îi vor conveni. În prezent, compania are 13 mii de angajaţi în Anglia şi e a şaptea companie ca mărime inclusă în indicele FTSE 100, al bursei londoneze. Cei de la Orange n-au probleme, că au sediul la Paris.

Scopul Primei Case, atins

Cînd nu mai ai parale să continui, poţi să zici că, gata, ai obţinut ce urmăreai. Din iulie, Guvernul nu mai dă fonduri pentru Noua Casă, ci se vor face doar realocări. Deşi băncile se plîngeau că fondurile suplimentare nu le-au ajuns decît pentru 25% din dosarele depuse. Guvernanţii zic însă că scopul programului a fost atins, mai ales că a început să le displacă cumpărarea de case mici, vechi, fără stimularea sectorului construcţiilor. Cine mai vrea casă va trebui să apeleze la creditele ipotecare, care au avansuri de 20-40%, după darea în plată.   

VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1752

 
(0 voturi)
Friday, 01 July 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Alocaţii pentru copiii născuţi în UE 

În primele şase luni ale anului au fost completate 554 de formulare europene pentru lucrătorii migranţi ce îşi desfăşoară activitatea în spaţiul Uniunii Europene, fie la solicitarea acestora, fie la solicitarea instituţiilor similare din UE. De asemenea, AJPIS Argeş a suspendat plata alocaţiei de stat pentru copii pentru 94 dintre ei şi a deschis dreptul la alocaţie de stat pentru 185 de copii născuţi în spaţiul Uniunii Europene şi a reluat plata pentru 26 de minori ai căror părinţi au revenit în ţară.  

   Antonela Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1866

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 01 July 2016

La fel ca şi în anii anteriori,

Vin alimentele gratuite de la UE!

 

 Primarul Piteştiului, Cornel Ionică, a menţionat în cadrul conferinţei de presă săptămînale că piteştenii defavorizaţi vor primi şi anul acesta ajutoare. Începînd de astăzi, se va aproviziona centrul de distribuire din Piaţa Smîrdan, situat la etajul doi al acesteia.

Comentarii (2) | Vizualizari: 7204

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8433 - 8463 din 11651


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Înfrângere în derby-ul orgoliilor!
Cine este domnilor din conducere acest Dică ?și cine i-a dat mână liberă , auzi sa facă el ce vrea pe banii noștr...
16/09/19 20:31 Mai mult...

Anul de acum 25 de ani a fost fabulos
hai, maestre, ca ne faci sa plangem! pai matale ai venit la pitesti dupa malai, ca presa nobila puteai sa faci si la val...
16/09/19 19:43 Mai mult...

Înfrângere în derby-ul orgoliilor!
O sleahta de "naparci vorbitoare"care se cred mari cunoscatori de fotbal s-au coalizat si il injura pe Dica inca de la i...
16/09/19 17:48 Mai mult...

Reţinut de poliţişti, eliberat de instanţă
Tara asta se va mai face vreodata sanatoasa/la cap ?! ... Si, cand vezi/auzi niste tute care latra la luna,.... " : ...
16/09/19 17:23 Mai mult...

Curierul zilei la 25 de ani!
\"Format dintr-o echipă de profesionişti, acesta avea să devină un brad pentru judeţul Argeş...\"...bine ca nu dev...
16/09/19 14:41 Mai mult...

Catalog 2019
Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Marţi, 20.08.2019

--- 9.253 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info