Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
 

*** 642 de locuri de muncă în Argeş     *** Investiţie importantă în amenajarea unui pîrîu     *** Tîrg de adopţii de cîini la Mioveni      *** „Jake şi femeile lui”      *** „Coşmarul Vraciului“      *** Muzică şi sport în faţa Primăriei Piteşti     *** Filmele săptămînii 21 - 27 septembrie      *** Dispărutul era spînzurat!      *** Omorît de un BMW     *** Doi şoferi răniţi grav, la Moşoaia!     *** Spărgătorii şi tăinuitorul, colegi de celulă     *** Pod reabilitat,după turnarea asfaltului!     *** Şapte oi omorîte şi şase stupi distruşi de urs     *** Ministrul Fifor, „no comment” despre tragedia de la Valea Urdii     *** Vor victoria în Moldova      *** Europa League, Etapa 1     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuitul carasului pe Dunăre     *** După puncte, la Timişoara     *** Atletic Bradu şi Unirea Bascov joacă astăzi în campionat     *** 80 de piloţi la Trofeul Câmpulung!     *** Fotbal la TV în week-end    

 
S-a lansat proiectul pentru tineri Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 06 aprilie 2015

S-a lansat proiectul pentru tineri

 

De curînd, a avut loc, la Piteşti, conferinţa de lansare a proiectului „Eşti tînăr, eşti aFIRMAT“. Proiectul este finanţat din fonduri europene. Acest rpoiect se derulează în peri­oada februarie - decembrie 2015 şi urmăreşte extinderea metodei moderne interactive de învăţare firma de exerciţiu în rîndul a cel puţin 650 de elevi, din cel puţin 13 licee, din 13 judeţe ce aparţin regiunilor Sud-Est şi Sud Mun­tenia prin crearea şi funcţionarea a cel puţin 130 de firme de exerciţiu. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea aptitudinilor a 650 de elevi din regiunile Sud-Est şi Sud Muntenia, prin dobîndirea competenţelor necesare inserţiei pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi dinamică. Beneficiarii pro­iectului sînt 650 de elevi, din 13 licee, din 13 judeţe ce aparţin regiunilor Sud-Est şi Sud Muntenia, care vor participa în cadrul firmelor de exerciţiu şi în alte activităţi interactive de în­văţare şi educaţie antreprenorială, cum ar fi ateliere antreprenoriale, activităţi de mentorship, tîrg interregional Industrii creative pentru tineri, job shadowing. În cadrul tîrgului interregional, elevii vor avea ocazia să îşi prezinte planurile de afaceri, iar 10 echipe cu cele mai inovatoare şi sustenabile idei vor fi premiate cu 9.000 de lei per echipă.   

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2747

 
Piteşti, oraşul reciclării 2015 Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 06 aprilie 2015

Piteşti, oraşul reciclării 2015

 

Municipiul Piteşti s-a alăturat luptei pentru titlul de „Oraşul Reciclării 2015“, ediţia a III-a. În cadrul competiţiei va fi organizat concursul „Şcoala reciclării“, ce se adresează tuturor elevilor din clasele I - IV, preocupaţi de protecţia mediului, cărora li se oferă prilejul de a-şi manifesta libertatea de exprimare artistică într-un cadru instituţionalizat.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2958

Continuare
 
Tîrg de Paşte, în centrul comercial Piteşti Retail Park Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 06 aprilie 2015

Tîrg de Paşte, în centrul comercial Piteşti Retail Park

 

 De Paşte, tradiţiile prind din nou viaţă. Centrul comercial Piteşti Retail Park în colaborare cu Şcoala Populară de Arte şi Meserii şi Auchan Bradu a organizat, sîmbătă, 4 aprilie, în zona Food Court şi Maciu Piciu, parada portului popular la care au participat peste două sute de copii din toate zonele judeţului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3769

Continuare
 
Spectacol caritabil cu ocazia Sărbătorilor Pascale Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 06 aprilie 2015

La Mioveni,

Spectacol caritabil cu ocazia Sărbătorilor Pascale

 

 Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Aso­cia­ţia TEAM Mioveni, a or­ganizat, vineri, 3 aprilie 2015, un spectacol ca­ri­tabil „Venim în casa ta de Paşte“, cu scopul de a strînge fonduri ce vor fi folosite pentru a ajuta cî­teva cazuri sociale din o­raşul Mioveni, în pragul sărbătorilor pascale.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3382

Continuare
 
Totul despre cardul naţional de sănătate Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 06 aprilie 2015

De la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Argeş aflaţi

Totul despre cardul naţional de sănătate

 

 Casa Judeţeană de Asigurări de Sănă­tate Argeş informează că, începînd cu 1 mai 2015, cardul de sănătate va deveni singurul instrument de validare şi decontare a serviciilor medicale prevăzute în pachetul de bază, pentru persoanele asigurate cu vîrsta de peste 18 ani, conform legislaţiei în vigoare. În asistenţa medicală primară şi în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate de medicină dentară utilizarea cardului naţional de sănătate se face la momentul acor-dării  serviciilor medicale.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5527

Continuare
 
SANITAS pichetează Ministerul Sănătăţii Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 06 aprilie 2015

Cadrele medicale s-au săturat de promisiuni deşarte

SANITAS pichetează Ministerul Sănătăţii

 

 Mîine, de Ziua Mondială a Sănătăţii, Federaţia SANI­TAS din România va pi­che­ta Ministerul Sănă­tă­ţii, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Muncii, între o­rele 10 - 12, pentru a atra­ge atenţia asupra marilor probleme din sistemul sa­nitar românesc şi în semn de nemulţumire faţă de autorităţile care au pro­mis multe dar nu au făcut nimic. 

Comentarii (2) | Vizualizari: 4048

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 06 aprilie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Mai multe autoturisme personale noi

Ţara noastră a înregistrat a patra mare creştere a înmatriculărilor de autoturisme personale noi din UE, de 21,6% în 2014, pe o piaţă europeană în urcare pentru prima oară din 2007. Dacia a avut cel mai important avans dintre mărcile cu volum ridicat de vînzări, de 23,9%, la 359.141 de unităţi. În România, înmatriculările de automobile noi au avansat la 70.172 de unităţi în 2014, comparativ cu 57.710 în 2013. Creşteri similare României au înregistrat pieţele auto din Grecia - 21,3% şi Ungaria - 20,2%. În ce priveşte vînzările Dacia, au crescut cel mai mult dintre mărcile cu volum ridicat de vînzări în 2014. Cota de piaţă Dacia este 2,9% în UE, în 2014, în urcare de la 2,4% în 2013. Grupul francez Renault, ce deţine marca Dacia, a înregistrat cel mai mare avans al vînzărilor dintre producătorii importanţi din Europa, de 13,3%. Renault e al treilea mare producător auto din Europa, cu o cotă de piaţă de 9,7% la finalul lui decembrie.  

   A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3549

Continuare
 
Ieri, a fost Paştele catolicilor Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 06 aprilie 2015

Sute de credincioşi, la slujba de Înviere

Ieri, a fost Paştele catolicilor

 

 Ieri, a fost mare sărbătoare pentru catolicii din întrea­ga lume, care au celebrat Paştele. Alături de Naşte­rea Domnului, este cea mai importantă şi mai veche sărbătoare din calendar. Potrivit tradiţiei, în această zi, pe masa fiecărui creştin de rit catolic trebuie să se afle cozonaci proaspeţi, ouă roşii şi preparate din carne de miel. Anul acesta, Biserica Romano-Catolică a stabilit celebrarea Paştelui înainte cu o săptămînă de cel al Bisericii Ortodoxe.

Comentarii (1) | Vizualizari: 3466

Continuare
 
Bisericile, pline ochi, de Florii Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 06 aprilie 2015

Viaţa grea te întoarce la credinţă

Bisericile, pline ochi, de Florii

# În faţa sfintelor lăcaşe, cerşetorii vindeau crengi de salcie

 

 Creştinii ortodocşi au prăznuit, ieri, Floriile, cea mai importantă sărbă­toa­re care vesteşte Paştele. Piteştenii au mers în nu­măr foarte mare la bise­rică şi au celebrat Intra­rea Mîntuitorului în Ierusalim, participînd la Sfînta Liturghie. Semnificaţia creştină a Floriilor e una foarte puternică, repre­zentînd intrarea lui Hris­tos în Ierusalim, călare pe un măgar.

Comentarii (1) | Vizualizari: 3483

Continuare
 
Producătorii din Argeş, la Tîrgul de Florii Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 04 aprilie 2015

Producătorii din Argeş, la Tîrgul de Florii

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale găzduieşte în acest weekend Tîrgul de Florii în curtea instituţiei, în­tre orele 9 şi 16. În cadrul evenimentului, organizat împreună cu Asociaţia Produs de Cluj, vizitatorii pot a­lege dintr-o paletă vastă de produse de calitate precum cele din carne, lactate, murături, zacuscă, realizate de pro­ducători atît din zona Clujului, cît şi din Argeş, Botoşani, Braşov, Covasna, Olt, Maramureş, Prahova, Tulcea şi Bucureşti, care vor expune produse ecologice certificate şi tradiţionale atestate. Pe lîngă bucatele cu tra­­diţie din zona Clujului, producătorii locali vor aduce la Tîrgul de Florii siropuri şi gemuri naturale, ciocolată şi pră­­jituri de casă, pentru a reaminti tuturor vizitatorilor gusturile autentice româneşti. Printre produsele ecologi­ce ce vor fi expuse la Tîrgul de Florii, organizat de MADR, se vor regăsi şi uleiuri naturale, obţinute prin presa­rea la rece a seminţelor selecţionate şi neprelucrate termic prin prăjire sau sucuri de mere ecologice, fără nici un adaos. De asemenea, la Tîrgul de Florii, vizitatorii vor regăsi şi Magiunul de prune de Topoloveni, primul pro­dus românesc ce a obţinut protecţia la nivel european cu marca Indicaţie Geografică Protejată.       

          I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3167

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 04 aprilie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Autocare pentru elevi

În urma demersurilor şi discuţiilor purtate de preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, la Ministerul Dez­voltării Regionale şi Administraţiei Publice, cu ministrul Liviu Dragnea, încă două uni­tăţi administrative vor beneficia de transport şcolar. Astfel, luni, 6 a­prilie, primarii comunelor Miceşti şi Rociu vor lua în primire, la sediul MDRAP,  cîte un miniautocar, cu o capacitate de 28 plus 2 locuri, destinate transportului pre­­şco­larilor şi elevilor care locuiesc la distanţe mari de şcolile în care învaţă.

A.Dumitru 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3567

Continuare
 
Cursuri pentru infirmiere şi îngrijitoare Imprimare E-mail
(3 voturi)
sâmbătă, 04 aprilie 2015

 O şansă în carieră pentru argeşence printr-un proiect cu fonduri europene

Cursuri pentru infirmiere şi îngrijitoare

 

 Joi, la Hotelul Victoria din Piteşti, s-a desfăşurat Conferinţa Regională de prezentare a rezultatelor intermediare ale proiectului „Şanse egale pentru acces în carieră“, POSDRU 144/6.3/132140 Regiunea Sud Muntenia. Este vorba de un  proiect cu finanţare europeană al cărui beneficiar este Federaţia Sanitas România, în parteneriat cu SC Edumed Interactiv SRL şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 6425

Continuare
 
Frătoaica predă cursuri de prim ajutor! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 03 aprilie 2015

Frătoaica predă cursuri de prim ajutor!

 

 Doctorul Gheorghe Frătoaica, instructor formator, continuă demersul de organizare a cursurilor de prim a­jutor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2163

Continuare
 
Participanţii pot cîştiga un frigider! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 03 aprilie 2015

A început acţiunea de colectare a deşeurilor electrice şi electronice

Participanţii pot cîştiga un frigider!

 

 Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, în parteneriat cu Primăria Piteşti, organizea­ză o nouă acţiune de colectare a deşeurilor electrice, electronice şi electro­cas­nice. A­ceasta va avea loc în perioada 3-4 aprilie. E bine de ştiut că toţi cei care vor participa la acţiunea de colectare vor fi înscrişi la o tombolă cu premii la care pot cîştiga un frigider, fier de călcat sau aspiratoar.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2467

Continuare
 
Cea mai gospodărită asociaţie de proprietari Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 03 aprilie 2015

Municipalitatea Piteşti a lansat competiţia:

Cea mai gospodărită asociaţie de proprietari

 

 Primăria Piteşti a început concursul „Cea mai gospodărită asociaţie de proprietari“. Înscrierile se fac pînă la data de 14 aprilie, iar evaluarea va avea loc pînă pe 21 mai. Premierea, în bani, a asociaţiilor cîştigătoare se va desfăşura cu ocazia Zilelor Municipiului, însă cuantumul acestora urmează a fi stabilit.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2308

Continuare
 
Informaţii despre permise, online Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 03 aprilie 2015

Sistemul informatic care scurtează timpul de aşteptare al şoferilor

Informaţii despre permise, online

 

 Prefectura aduce informaţii noi pentru toţi şoferii. Astfel, potrivit informării transmise, orice cetăţean, indiferent de domiciliu, poate solicita preschimbarea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş, putînd să aleagă şi adresa de livrare a documentului. Mai mult decît atît, pentru examinarea la proba practică, repartizarea candidaţilor pe examinator se efectuează automat de noul sistem informatic, după un algoritm aleatoriu. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2817

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8433 - 8463 din 8667
embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!

 

Intrebarea CurieruluiComentarii

Negocieri cu doi jucători
daca nu e nimic interesant pe la centrul nostru de copii si juniori,dc nu il inchidem?pt ce cheltuie primaria bani cu ac...
21/09/18 11:04 Mai mult...

Negocieri cu doi jucători
Daca sunt ca Buhaescu sunt bunicei pentru FC Arges. Trebuie sa puna accent si pe tineri pitesteni, nu pe olteni.
21/09/18 09:39 Mai mult...

Au atacat un şofer şi l-au jefuit
ATENTIE;ZONA MERISANI ETE MINATA DE RAUFACATORI NU OPRITI SAU SA PARASITI AUTOVEHICOLUL PE SOSEAUA PITESTI-CURTEA DE ARG...
21/09/18 09:24 Mai mult...

A crescut producţia la Dacia
Atentie !!! De multe ori cresterile de productie antreneaza rabaturi de la calitate!Am multe semnale in acest sens de l...
21/09/18 07:39 Mai mult...

Bătut de un poliţist pe motocicletă
Au ei metode sa-l faca sa-si retraga plangerea, nu ar fi primul caz.
21/09/18 06:09 Mai mult...

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics

Zi record

Sâmbătă, 08.09.2018

--- 4.387 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info