Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
 
Azi începe şcoala! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 14 septembrie 2015

S-a dat startul unui nou an de învăţămînt

Azi începe şcoala!

92.000 de elevi argeşeni intră la ore

 

 Noul an şcolar începe as­tăzi şi cuprinde o vacanţă de iarnă de trei săptămîni, în loc de două, şi una de vară, care se încheie pe 11 septembrie. Vacanţa din februarie s-a dat peste cap. Structura anului şco­lar 2015 - 2016, stabilită în luna iulie printr-un ordin de ministru, a fost modifi­cată pe 31 august, printr-un nou ordin, publicat joi în Monitorul Oficial. În Ar­geş, astăzi intră la ore cir­ca 92.000 de copii şi a­proape 9.000 de cadre di­dactice. 

Comentarii (2) | Vizualizari: 2163

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 12 septembrie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Rovinietă rin Digi Mobil

Argeşenii trebuie să ştie că tariful de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, respectiv rovinieta, poate fi achitat şi prin intermediul serviciului de mesaje scurte, respectiv prin SMS, în reţeaua Digi Mobil a RCS & RDS. Acest lucru a fost anunţat de Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi din România. Clienţii Digi Mobil vor putea achita prin SMS trimis la numărul scurt 7500 rovinieta pentru 1 zi şi pentru 7 zile, dispunînd de cele mai mici costuri asociate emiterii rovinietei prin intermediul SMS, dar şi de cele mai mici tarife pentru SMS-urile prin care se plăteşte rovinieta: numai 1 eurocent/SMS (fără TVA). Tarifele şi detaliile legate de plată le găsiţi pe site-ul operatorului de telefonie mobilă.

Antonela Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1701

Continuare
 
Şoferii vor plăti timbrul de mediu pentru Euro 6 Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 12 septembrie 2015

Scutiţi de taxă pînă acum,

Şoferii vor plăti timbrul de mediu pentru Euro 6

 

 Începînd de la 1 septembrie 2015, argeşenii trebuie să plătească timbrul de me­diu pentru autovehiculele cărora le corespunde norma de poluare Euro 6. Aces­ta se va determina pe baza unei formule realizate odată cu intrarea în vigoare a acestei norme pentru înmatricularea, vînzarea şi introducerea în circulaţie a vehiculelor noi. De acum, maşinile cu norma de poluare Euro 6 vor fi taxate de ANAF ca şi cele Euro 5.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2012

Continuare
 
Reduceri pentru elevi şi studenţi Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 12 septembrie 2015

  Luaţi-vă din timp abonamente la tren pentru şcoală!

Reduceri pentru elevi şi studenţi

 

 Nu mai este mult şi vor începe anul şcolar şi cel universitar. Elevii şi studenţii care sînt nevoiţi să meargă cu trenul trebuie să îşi procure din timp bilete sau abonamente pentru a merge pe rutele spre şcoală. Ei pot beneficia şi de unele reduceri.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1872

Continuare
 
Duster Edition 2016 şi cutie de viteze Easy-R Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 12 septembrie 2015

Noutăţi Dacia la Salonul Auto de la Frankfurt

Duster Edition 2016 şi cutie de viteze Easy-R

 

 La Salonul Auto de la Frankfurt, în perioada 17 - 27 septembrie, Dacia va prezenta publicului, pentru prima oară în gama sa, o cutie de viteze robotizată, Easy-R. De asemenea, Dacia Duster vine cu o întreagă serie de echipamente noi, printre care sistemul multimedia şi de navigaţie Media-Nav Evolution, cameră video pentru marşarier, jante noi, o nouă culoare de caroserie numită „vert Altai“ şi două nuanţe noi de tapiţerie.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2253

Continuare
 
Cîmpulungul, căminul refugiaţilor sirieni Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 12 septembrie 2015

Delegaţie MAI, în inspecţie la fosta unitate de jandarmi

Cîmpulungul, căminul refugiaţilor sirieni

 

 Ipoteza potrivit căreia municipiul Cîmpulung ar putea deveni un centru de imigranţi pe harta României şi a Europei tinde din ce în ce mai mult să prindă contur, chiar dacă autorităţile locale nu doresc acest lucru, iar urbea musceleană nu are puterea eco­no­mi­co-financiară de a face faţă acestui fenomen. La Cîmpu­lung a sosit, joi, o delegaţie a Ministerului Afacerilor Interne, ca­re a avut mai întîi o discuţie, la primărie, cu înlocuitorul lui Călin Andrei, după care a inspectat clădirea care a adăpostit fosta unitate de jandarmi, aflată acum în conservare.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2036

Continuare
 
Noul spital din Mioveni, un proiect foarte important Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 12 septembrie 2015

Noul spital din Mioveni, un proiect foarte important

 

 Joi în sala de şedinţe a Primăriei Mioveni, a avut loc semnarea contractului de realizare a noului Spital Orăşenesc Sf. Spiridon Mioveni, contract  încheiat între Primăria Mioveni şi Aso­­­cierea Medicons, formată dintr-un grup de firme româno-italiene: Guerrato S.P.A., S.C. MEDICARE TECHNICS S.A., ITAL TBS TELEMATIC & NBIOMEDICAL SERVICES S.P.A. (TBS GROUP S.P.A.), S.C. EDITRONIC  INTERNAŢIONAL SRL, S.C. EYECON MEDICAL SRL.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2161

Continuare
 
Palatul Culturii, la răscruce de vînturi Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 12 septembrie 2015

La Cîmpulung,

Palatul Culturii, la răscruce de vînturi

 

Viceprimarul Liviu Ţîroiu se arată optimist în rezolvarea problemei preluării clădirii Casei de Cultură Tudor Muşatescu de la Ministerul Culturii, dar pînă atunci cîmpulungenii trebuie să mai aştepte pînă ce ministerul îşi va rezolva în instanţă problemele cu firma constructoare, cea a lui Vasile Turcu, care i-a păpat banii şi şi-a luat tălpăşiţa. Mai mult, viceprimarul a recunoscut că administraţia locală are în mînecă mai multe opţiuni de rezolvare a problemei şi că pînă la urmă va trebui să se oprească la varianta cea mai optimă mai ales: partea de parter a clădirii poate fi cumpărată întrucît proprietarul a înaintat mai multe variante. Rămîne de văzut însă ce va alege administraţia pentru ca lucrurile să reintre pe făgaşul normal şi Palatul Culturii să fie într-adevăr Palatul Culturii şi nu al dezastrului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1708

Continuare
 
Copiii VIP-urilor sînt de 10! Imprimare E-mail
(4 voturi)
sâmbătă, 12 septembrie 2015

Au luat nota maximă la Evaluarea Naţională şi au fost premiaţi

Copiii VIP-urilor sînt de 10!

 

 Zeci de elevi au fost premiaţi ieri pentru rezultatele deose­bi­te obţinute la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat. Cei cu medie maximă au fost răsplătiţi cu cîte 1.000, respectiv 2.000 lei. Printre copiii de excepţie s-a numărat fata preşe­din­telui interimar al PSD de Argeş, senatorul Şerban Valeca, cea a deputatului PSD Argeş, Cătălin Rădulescu, şi cea a Lu­mi­niţei Paul, directoarea de la Ambulanţă Argeş, toate obţi­nînd media 10 la Evaluarea Naţională.

Comentarii (1) | Vizualizari: 3506

Continuare
 
Refacerea podului de la Poiana Lacului Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 11 septembrie 2015

Săptămîna viitoare se decide

Refacerea podului de la Poiana Lacului

 

Săptămîna viitoare, cei de la CNADNR vor stabili dacă reziliază contractul cu constructorul care a cîştigat licitaţia pentru DN 67 B. Această decizie va afecta şi Argeşul, pentru că, dacă contractul va continua, podul de la Poiana Lacului va fi realizat mult mai repede. Directorul CNADNR, Narcis Neaga, a vorbit şi despre Transfăgărăşan.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1822

Continuare
 
În 3 ani, spital nou la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 11 septembrie 2015

Primarul Georgescu a scăpat de-o grijă

În 3 ani, spital nou la Mioveni

 

 Ieri s-a semnat la Mioveni contractul de realizare a noului Spital Orăşenesc Sf. Spiridon. Actele au fost încheiate între Primăria Mioveni şi Asocierea Medicons, formată dintr-un grup de firme româno-italiene: Guerrato SPA, SC Medicare Technisc SA, ITAL TBS Telematic & Nbiomedical Services SPA (TBS Group SPA), SC Editronic Internaţional SRL, SC Eyecom Medical SRL.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2447

Continuare
 
Piteşti - Curtea de Argeş, covor asfaltic Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 11 septembrie 2015

La sfîrşitul lunii octombrie,

Piteşti - Curtea de Argeş, covor asfaltic

 

La regionala CNADNR de la Bucureşti se evaluează o­fer­tele pentru a începe procesul de punere covoare as­faltice de la Piteşti la Curtea de Argeş, a anunţat ieri directorul CNADNR, Narcis Ştefan Neaga. Mai mult, acesta a explicat că, dacă lucrurile merg bine, la sfîrşitul lunii octombrie, va fi covor asfaltic nou de la Piteşti la Curtea de Argeş. Acesta a vorbit şi despre problemele întîmpinate pe DN 73.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1819

Continuare
 
Patru variante de traseu Piteşti - Sibiu Imprimare E-mail
(6 voturi)
vineri, 11 septembrie 2015

Proiectul autostrăzii intră în dezbatere publică

Patru variante de traseu Piteşti - Sibiu

 

 Din octombrie începe dezbaterea publică privind varianta de traseu în ce priveşte Autostrada PIteşti - Sibiu, iar de la anul se speră să înceapă lucrările la capetele acestui drum strategic, a anunţat ieri directorul CNADNR, Narcis Ştefan Neaga. Acesta din urmă a venit ieri la Piteşti la iniţiativa a doi parlamentari argeşeni din comisia de transporturi a Camerei Deputaţilor, Mircea Drăghici şi Cătălin Rădulescu.

Comentarii (7) | Vizualizari: 4289

Continuare
 
Podul peste Cotmeana a fost reconstruit la Hîrseşti Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 11 septembrie 2015

Podul peste Cotmeana a fost reconstruit la Hîrseşti

 

 Marţi, 8 septembrie, pes­te 350 de locuitori ai co­munei Hîrseşti au luat parte cu mare bucurie la inaugurarea podului pe care primarul Ionel Mo­loiu şi echipa sa au reuşit să-l construiască, în nu­mai trei-patru luni, peste rîul Cotmeana, a cărui re­vărsare din 2014 a cauzat distrugerea vechiului pod şi mari necazuri oameni­lor din zonă.

Comentarii (2) | Vizualizari: 2356

Continuare
 
Lacul Stolnici, paradisul crapilor record! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 11 septembrie 2015

Curierul zilei vă prezintă bălţile de pescuit din Argeş

Lacul Stolnici, paradisul crapilor record!

 

 Curierul zilei şi-a propus să vină în sprijinul pescarilor sportivi din judeţul nostru, iar în fiecare săptămînă, vă vom prezenta cîte o baltă de pescuit din judeţul nostru. Vom publica atît descrierile făcute de proprietarii bălţilor pe paginile de Facebook sau pe site, dar şi comentariile pescarilor, postate despre lacurile pe care au pescuit. În această săptămînă, vă vom prezenta lacul Stolnici din comuna cu acelaşi nume.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2914

Continuare
 
Mioveni: luni, festivităţi de deschidere a anului şcolar Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 11 septembrie 2015

Mioveni: luni, festivităţi de deschidere a anului şcolar

 

 Ieri a avut loc la Primăria Mioveni şedinţa consiliului şcolar la care au participat primarul Ion Georgescu, viceprimarul Aurel Costache, directorul economic Sa­va Gheorghita, directorii şi contabilii instituţiilor de învăţămînt din oraş, directorul SC Construcţii Repa­raţii Mioveni SRL, Bogdan Udroiu, şi consilierul pe proble­me de învăţămînt Marilena Ionescu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2161

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8433 - 8463 din 9745


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

Precum soarele şi luna, ziua şi noaptea, dragostea şi ura
D-le Juju,sintagma "peste timp"este atemporala,poate fi peste 1 zi,1 saptamana,1 an...etc.Autorul a folosit-o in ideea c...
18/02/19 13:25 Mai mult...

Precum soarele şi luna, ziua şi noaptea, dragostea şi ura
Bine , ma maestre! Foarte bine! Pe noi ne pui sa alegem, ori intr-una , ori in alta, dar domnia ta iti arogi dreptul de ...
18/02/19 11:54 Mai mult...

Gunoiul neselectat aduce penalizări!
Cun sa colectam selectiv daca nu exista pubele separate pentru diferite tipuri de gunoi?
18/02/19 10:19 Mai mult...

Precum soarele şi luna, ziua şi noaptea, dragostea şi ura
Gheorghe,frumos de data asta!Dar,la final,cum zic taranii,ai dat cu mucii-n fasole! Ca esti in tabara anti-Kovesi,nu-i ...
18/02/19 08:24 Mai mult...

Precum soarele şi luna, ziua şi noaptea, dragostea şi ura
Ati fost mereu asa de impartial? Mereu citind tot si neluand partea nimanui? Curat neutru...
18/02/19 07:45 Mai mult...

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics

Zi record

Miercuri, 23.01.2019

--- 4.353 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info