Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Punctul de pensie creşte semnificativ     *** Angajaţii de la Finanţe ameninţă cu greva     *** PASTILA de UMOR      *** Program nou la Zona de picnic Făget      *** Stadiul lucrărilor de investiţii executate pe domeniul public      *** 1092 de focare, 360.800 porci ucişi!     *** Volumul construcţiilor în scădere!     *** Expoziţia «Seminţe cu suflet», la Piteşti     *** Alege să nu fumezi!     *** Pensionarii aşteptaţi la bilete de tratament!     *** Primarul s-a ales cu camionul confiscat      *** Tînăr de 28 de ani, găsit spînzurat!     *** În arest după ce a spart o casă     *** Deţinuţii îşi pot executa pedeapsa acasă!     *** A murit şoferiţa de TIR care ajuta cîinii abandonaţi      *** Consumator de droguri, condamnat     *** Scandaluri sfîrşite la spital     *** „Meci greu, dar mergem să câştigăm“     *** „N-am primit nici o solicitare fermă”      *** Derby pentru supremaţie!     *** Vor să bată campioana!     *** 9 ani de la dispariţia lui Constantin Cârstea    

 
Membrii ANAT s-au întîlnit la Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 30 mai 2015

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism: „Potenţialul turistic al Argeşului nu este valorificat“

Membrii ANAT s-au întîlnit la Piteşti

 

 Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism - ANAT, cea mai puternică voce a agenţiilor de turism din România, ce reprezintă interesele acestora la nivel naţional şi internaţional, prin intermediul Federaţiei asociaţiilor agenţiilor de turism din UE, a încheiat seria de întîlniri informale în teritoriu cu membrii săi şi cu agenţiile de turism nemembre, la Piteşti. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2215

Continuare
 
Fumatul ucide anual 6 milioane de oameni Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 30 mai 2015

Mîine, este Ziua Mondială fără Tutun

Fumatul ucide anual 6 milioane de oameni

 

 În fiecare an, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, împreună cu partenerii săi, organizează, pe data de 31 mai, „Ziua Mondială fără Tutun“. Tema Zilei Mondiale fără Tutun în  acest an este: „Atenţie la tutunul netimbrat: vă pîndeşte complicitatea la contrabandă“. Compartimentul de Promovarea Sănătăţii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş derulează campania anti-fumat în vederea creşterii nivelului de informare şi conştientizare a populaţiei judeţului privind riscurile asupra sănătăţii asociate consumului de tutun.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2277

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 30 mai 2015

Alte ştiri pe scurt

 

„Deschide-ţi inima, deschide-ţi sufletul!“

Duminică, pe 31 mai, începînd cu ora 14.30, la Căminul Cultural din comuna Vlădeşti, situat lîngă primăria din localitate, va avea loc un eveniment dedicat Zilei Internaţionale a Copilului, 1 iunie. Acesta este intitulat „Deschide-ţi inima, deschide-ţi sufletul!“. Manifestarea este organizată de Consiliul Naţional al Dizabilităţii din România în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, Şcoala Generală din Vlădeşti, Şcoala Generală din Aninoasa, Primăria Vlădeşti, Centrul de Zi Sfînta Paraschiva din Retevoieşti, Filiala Argeş Salvaţi Copiii, Crucea Roşie din Argeş şi Fundaţia Cultural Umanitară „Sociabilitate. Simpatie. Servire. Salvare“ România.  

A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1950

Continuare
 
KIDS party şi multe surprize în centrul comercial PITEŞTI RETAIL PARK în acest weekend Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 29 mai 2015

KIDS party şi multe surprize în centrul comercial PITEŞTI RETAIL PARK în acest weekend

 

 Ziua copilului e un prilej de bucurie pentru toată familia. Centrul comercial Piteşti Retail Park şi Brico Depot au pregătit o serie de surprize copiilor de 1 Iunie. Copiii vor fi sărbătoriţi nu numai o zi, ci mai multe.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2702

Continuare
 
Se opreşte apa! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 29 mai 2015

Se opreşte apa!

 

Societatea Apă-Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în noaptea de marţi spre miercuri, 2 -  3 iunie 2015, între orele 22 şi 5, fiind afectaţi următorii consumatori din municipiul Piteşti, cartier Craiovei, zona străzii Bibescu Vodă: blocurile: A, B, C, D, E, P1, P2, P3, P4, P5, P4D, D1, D2, 28, 38, 39, 40. Oprirea furnizării apei este necesară pentru cuplarea conductei noi PEHD 110 mm în căminul de vane existent, în cadrul lucrării „Înlocuire conductă apă şi branşamente blocul C, strada Bibescu Vodă, municipiul Piteşti“. Societatea îşi cere scuze faţă de abonaţii afectaţi de această oprire şi îi roagă să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.

A.Dumitru

Comentarii (1) | Vizualizari: 2205

 
Fumatul pasiv, o problemă actuală Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 29 mai 2015

Fumatul pasiv, o problemă actuală

 

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Argeş organizează o serie de activităţi de informare, sensibilizare, conştien­tizare în mediul şcolar, familial şi în comu­nitate asupra riscurilor consumului de tutun şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă odată cu Ziua Mondială Fără Tutun.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1937

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 29 mai 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Copiii, invitaţi să viziteze Palatul Parlamentului

 Camera Deputaţilor marchează ziua de 1 iunie într-un mod deosebit. Astefl, luni 1, iunie, Palatul Parlamentului va fi deschis spre vizitare copiilor şi însoţitorilor acestora, între orele 10 - 15. 

    A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1927

Continuare
 
Patru rezerve modernizate la Pediatrie Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 29 mai 2015

Cu ajutorul unui tătic inimos,

Patru rezerve modernizate la Pediatrie

Condiţii ca în spitalele private

 

 Condiţiile din spitalele de stat nu sînt unele bune, iar acest lucru este cauzat în principal de subfinanţarea sistemului sanitar. Graţie unor oameni cu inimă mare şi iniţiativă, se pot fa­ce schimbări semnfi­ciative în acest sens. În Spitalul de Pediatrie din Piteşti au fost renovate de curînd patru rezerve din cadriul Secţiei Pediatrie doi. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2075

Continuare
 
Angajaţii din sănătate se pregătesc de proteste Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 29 mai 2015

Dacă nu le cresc salariile cu 10%,

Angajaţii din sănătate se pregătesc de proteste

 

 Reprezentanţii Biroului Executiv al Federaţiei Sanitas s-au întîlnit, la începutul acestei săptămîni, cu secretarul de stat pentru dialog social din Ministerul Sănătăţii, Francisc Chiriac. Acesta le-a prezentat două variante privind creşterea salarială a angajaţilor din sistemul sanitar.

Comentarii (4) | Vizualizari: 2354

Continuare
 
Varicelă la Academia Piticilor! Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 29 mai 2015

Noi cazuri de boli transmisibile în şcoli şi grădiniţe

Varicelă la Academia Piticilor!

 

 Continuă să apară cazurile de scarlatină în unităţile de învăţămînt din judeţul nostru! Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Pu­blică Argeş, Sorina Hon­ţaru, în ultimele zile, au mai apărut două suspiciuni de boală la elevi de la Şcoala Miceşti şi un caz suspect de scarlatină la Grădiniţa Pui de Lei din Piteşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2116

Continuare
 
Simplu: îşi bate joc de clienţii corecţi! Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 29 mai 2015

Sesizare primită la redacţie:
Ce face o bancă ţepuită de şefi, salariaţi sau clienţi?

Simplu: îşi bate joc de clienţii corecţi!

 

Dl Mihail Vasile, manager al unei societăţi cu pes­te 30 de salariaţi, ne atrage atenţia asupra comportamentelor abuzive ale băncilor în această perioadă, motivate de cei aflaţi în contact cu clienţii prin faptul că banca a avut „probleme“.

Comentarii (3) | Vizualizari: 3285

Continuare
 
Preoţii nu dau socoteală nimănui! Imprimare E-mail
(4 voturi)
vineri, 29 mai 2015

Dumnezeu iubeşte Biserica Ortodoxă Română

Preoţii nu dau socoteală nimănui!

Preoţia nu mai este un har, ci o meserie!  

 

 Ţinînd cont că biserica fiind scutită de plata taxelor şi impozitelor nu contri­buie la viaţa socială a românilor, se naşte întrebarea: Dumnezeu iubeşte Biserica Ortodoxă Română? În plus, BOR face afaceri foarte multe, unii dintre preoţi sînt vizibil îmbuibaţi şi se vede că trăiesc în lux. Pe lîngă aceasta, românii trebuie să contribuie şi la construirea Catedralei Mîntuirii Neamului din Bucureşti. Dacă în pri­măvara anului 2013, zidurile catedra­lei abia se conturau, acum construc­ţia este vizibilă de la mare distanţă, proiectîndu-se peste clădirea Parla­mentului. Lucrările au început în fe­bruarie 2011, iar Patriarhia estimează că se vor finaliza în anul 2017. Prea­fericitul Părinte Patriarh Daniel spu­ne: „Catedrala Mîntuirii Neamului este un simbol al sufletului românesc, iar o biserică ortodoxă trebuie să expri­me eternitatea în timp, în fiecare veac“. Iată care este părerea piteş­tenilor pe care i-am intervievat, ieri, în centrul oraşului.  

Comentarii (2) | Vizualizari: 3138

Continuare
 
S-au terminat lucrările în Parcul Ştrand Imprimare E-mail
(4 voturi)
joi, 28 mai 2015

S-au terminat lucrările în Parcul Ştrand

# Cişmelele n-au apă

 

 Ieri, viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică, a prezentat lucrările desfă­şurate în Parcul Ştrand. Valoarea totală a investiţiei se ridică la circa 9 milioane lei, dar Parcul Ştrand arată mult mai bine acum la terminarea lucrărilor. Poate una dintre problemele care mai trebuie rezolvată este cea a cişmelelor de apă din zona Teatrului de vară, care n-au... apă. 

Comentarii (3) | Vizualizari: 3194

Continuare
 
Bani pentru apă şi canalizare Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 28 mai 2015

Bani pentru apă şi canalizare

 

 Alţi bani vin pentru comunele din Argeş. Ieri, în cadrul conferinţei de presă de la Consiliul Judeţean Argeş, primarii din comunele Brăduleţ, Călineşti, Mihăieşti, Sălătrucu, Ştefan cel Mare, Tigveni, Ungheni au semnat  8 contracte şi acte adiţionale pentru investiţii prin OG 28/2013. Valoarea totală este de 4.390.866,72 lei.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2071

Continuare
 
Se scumpesc gazele de la 1 iulie Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 27 mai 2015

Se scumpesc gazele de la 1 iulie

 

Potrivit unor surse din GDF SUEZ, gazele naturale se vor scumpi cu 10% de la 1 iulie a.c. O scumpire a gazelor începînd din iulie a fost anunţată în aprilie de Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), care declara că preţul final al gazelor naturale plătite de consumatorii casnici va creşte cu 5-8%. Po­tri­vit acestuia, scumpirea este cauzată de liberalizarea preţului de producţie a gazelor naturale, proces asumat de Guvern faţă de Comisia Europeană (CE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI). România s-a angajat faţă de Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional să elimine pre­ţurile reglementate în sectorul gazelor şi energie electrică. Piaţa de gaze a fost liberalizată pentru companii în 1 ianuarie 2014, astfel că în prezent doar populaţia mai primeşte gaze la preţuri reglementate.  

 I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2016

 
Avem deficit de medici şi asistente Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 27 mai 2015

Obişnuiţi-vă cu aşteptatul la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Judeţean!

Avem deficit de medici şi asistente

 

 Numărul mare de prezentări la Spitalul Judeţeană de Urgenţă Piteşti, dar şi lipsa personalului sînt două dintre cauzele care duc la nemulţumirea oamenilor care aşteaptă la Unitatea de Primiri Urgenţe. Mariana Badiu, director Îngrijiri Medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, a vorbit în cadrul conferinţei de presă a PSD Argeş despre aceste probleme, dar şi despre plecarea unor specialişti fie în sistemul privat, fie peste hotare.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2194

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8464 - 8494 din 9007
embedgooglemap.net
Click view
Click view

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics
Zi record

Marţi, 06.11.2018

--- 3.709 vizitatori unici ---

 
 

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info